Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Έλληνες, οι μετανάστες και οι κυβερνώντες!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Το μεταναστευτικό είναι το πιο σύνθετο πρόβλημα της σημερινής Ελλάδας, που γίνεται δυσκολότερο αν λάβει κανείς υπόψη τις διαφορετικές οπτικές γωνίες από τις οποίες θέλει να το δει. Έτσι το τελευταίο καιρό οι Έλληνες πολίτες έγιναν κοινωνοί έντονων αντιπαραθέσεων με θέμα τους μετανάστες στην Ελλάδα. Αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων, αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών και αντιπαράθεση ιδεολογιών.


Είναι απ' όλους όμως παραδεκτό ότι η πηγή του όλου προβλήματος είναι η απύθμενη απληστία εκείνων που  κυβερνούν τα ισχυρά κράτη ή τους δορυφόρους των και οι οποίοι προκαλούν πολέμους ή δυστυχία στο πλανήτη με αποτέλεσμα τη μετακίνηση μεταναστών προς χώρες με θεωρητική ειρήνη.  

Είναι φανερό ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι των κυβερνώντων εξαιρετικά επικίνδυνο εναντίον της κοινωνίας όπου θύματα είναι τόσο οι πολίτες όσο και οι μετανάστες.

Είναι παράλληλα γεγονός ότι πραγματικά κτήνη, τα οποία προκαλούν το πρόβλημα, εμφανίζονται από τα ΜΜΕ ως δήθεν ανθρωπιστές και ευαίσθητοι και από την άλλη τα ίδια ΜΜΕ παρουσιάζουν τους διορατικούς ανθρώπους ως δήθεν ρατσιστές.


Η μετανάστευση όμως είναι το απόλυτο όπλο της σημερινής παγκοσμιοποίησης. Η τέλεια λύση με δύο ταυτόχρονα «οφέλη»: αφενός για να κλαπεί ο πλούτος των πολιτών στην περιοχή του πολέμου ή της δυστυχίας και αφετέρου, με την μετανάστευση, προετοιμάζουν ένα άλλο ειρηνικό μέρος για πόλεμο ή δυστυχία αφού τα θύματά τους (μετανάστες) τα ωθούν να μοιράζονται τα μεροκάματα των φουκαράδων που την περίοδο εκείνη είχαν ειρήνη. 

Στην Ελλάδα 7 δις. ευρώ κατ' έτος κοστίζει μόνο η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών με βάση τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο τ. Υπουργός Υγείας  Α. Λοβέρδος τον Φεβρουάριο του 2011 ενώ άλλα 12 δις. ευρώ κατ' έτος υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών από στοιχεία από Τράπεζα της Ελλάδας.

Παράλληλα, 9 δις ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μετανάστες παράνομους με βάση στοιχεία από Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ως αποτέλεσμα, μόνο το συνολικό άμεσο οικονομικό κόστος της υπόθεσης από την μη νόμιμη μετανάστευση ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 28 δις ευρώ ενώ ανυπολόγιστο είναι το έμμεσο οικονομικό κόστος από αυξημένες πχ ανάγκες φύλαξης των συνόρων.


Την ίδια στιγμή, βάσει στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το συνολικό έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2012 υπολογίζεται στα 24,5 δις ευρώ!.....ήτοι περίπου το ποσό που ο Έλληνας πολίτης δίνει για την παρουσία στην Ελλάδα των μη νόμιμων μεταναστών ή, προς ανατριχιαστική σύγκριση, το διπλάσιο από αυτό που η έσω τρόικα επιδιώκει αυτές τις ημέρες να αφαιρέσει από τις τσέπες των Ελλήνων Πολιτών!


Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι αλλά μιλάνε και λένε την αντικειμενική αλήθεια και συγκεκριμένα λένε ότι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν ισοδύναμα και με αίμα αυτό που λέγεται μη νόμιμη μετανάστευση ή λαθρομετανάστευση την οποία προκάλεσαν ευθέως οι κυβερνώντες και όχι μόνο του Ελληνικού Κράτους. 

Η λύση συνεπώς θα ήταν απλή και μόνιμη για την Ελλάδα αν απελαθούν άμεσα οι Κυβερνώντες ήτοι εκείνοι που προκάλεσαν και συντηρούν το πρόβλημα.

Σε παράλληλο χρόνο, είναι απαραίτητο να υπάρξει φροντίδα ώστε να επαναπατρισθούν όλοι οι μη νόμιμοι μετανάστες χωρίς την ύποπτη ενδιάμεση συγκέντρωση σε κέντρα υποδοχής και κράτησης.

Όσον αφορά τους ήδη νόμιμους μετανάστες η άδεια διαμονής να αυξηθεί πχ στα 1200 ευρώ ανά ενήλικα μετανάστη στην Ελλάδα αντί 156 ευρώ που είναι σήμερα αφού ο μετανάστης όπως απολαμβάνει τα οφέλη του Ελληνικού Κράτους θα πρέπει, ισότιμα με τον Έλληνα πολίτη, να συμμετέχει και στις ζημιές όταν ο Έλληνας καλείται σήμερα να πληρώνει φόρους κοινώς χαράτσια για αποπληρωμή δανείων στα οποία ο μετανάστης ήταν ισότιμα αποδέκτης και, συνολικά, ένας από τους μεγαλύτερους παράνομους εξαγωγείς πολύτιμου συναλλάγματος.
  
Συνεπώς, παρά το σύνθετο του θέματος, η  ανάλογη με τους Έλληνες επιβάρυνση των μεταναστών είναι το αρχικό ζητούμενο με κυρίαρχη την άμεση καταδίκη και απέλαση, χωρίς δικαίωμα επιστροφής, όσων κυβερνώντων παρανόμως εξέθρεψαν το πρόβλημα σε βάρος φιλήσυχων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου