Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «ξετινάζει» τα οικονομικά των ΟΤΑ!!

Για την αντιγραφή  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η βαριά καταδίκη σε ισόβια του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, που προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, κατέδειξε με τον πλέον εμφανή τρόπο την ύπαρξη εκτεταμένης διαφθοράς στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Οι Δήμοι, που αναδεικνύονται για χρόνια πρωταθλητές στη διαφθορά από τις εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ελέγχονται πλέον από τις δικαστικές αρχές, αλλά και από κλιμάκια του ανωτάτου δικαστηρίου (Ελεγκτικό Συνέδριο), το οποίο από φέτος ξετινάζει τα οικονομικά τους σε εφαρμογή πρόσφατου νόμου, που του παρέχει αυτήν την αρμοδιότητα.  

«Αν η υπεξαίρεση 17 εκατ. σε βάζει μέσα ισόβια, ποια πρέπει να είναι η τιμωρία για υπεξαίρεση 1,2 δις ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;;.... του κ. Θάνου Τζήμερου.

Παρουσιάζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

«Ο υπεξαιρέτης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το κομματικό πελατειακό σύστημα. Κι αυτός που ανέλαβε τη βρόμικη δουλειά λέγεται Προκόπης Παυλόπουλος. Για τους φίλους....Πάκης.


Η κομπίνα είναι γνωστή. Για να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ, οι κομματικοί μηχανισμοί είχαν εφεύρει τη μέθοδο των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Πήγαινε ο «πελάτης» στο γραφείο του βουλευτή, του δημάρχου, του υπουργού κ.λπ. και αυτός τον έστελνε σε ένα από τα δεκάδες χιλιάδες νομικά πρόσωπα που «εποπτεύει» το Δημόσιο.  

«Πιέσεις και Εκβιασμοί» στη Κύπρο……για έξοδο από την ευρωζώνη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση στην Κύπρο και ξεκίνησαν οι εντονότερες πιέσεις από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και το γνωστό παιχνίδι του εκβιασμού.


Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Όλι Ρεν ανέλαβε, όπως φαίνεται, να μιλήσει για την πιθανότητα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει η Κύπρος την ευρωζώνη, εάν οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, για να ασκήσει, όπως είπε, κριτική στη γερμανική κυβέρνηση, η οποία αμφισβητεί τη «συστημική» σημασία της χώρας.  

Μήνυμα του Ιωάννη Μαρωνίτη για την Ημέρα της Γυναίκας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η γυναικεία παρουσία στον κόσμο συμβολίζει την γέννηση, την ομορφιά, την ευαισθησία, την αγάπη αλλά και την δύναμη ψυχής. Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (Διεθνής Ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) με αφορμή την πορεία διαμαρτυρίας της 8ης Μαρτίου 1857  από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας θεσπίστηκε ως Ημέρα εορτασμού των δικαιωμάτων της γυναίκας και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται πλέον ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες.    

Περιφέρεια Αττικής αποζημίωσε…μοτοσικλετιστή που τραυματίστηκε λόγω λακκούβας!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το ποσό των 7.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής) και υπέρ μοτοσικλετιστή ο οποίος τραυματίστηκε λόγω της κακής κατάστασης τμήματος του οδοστρώματος (λακκούβες, σαμαράκια κ.λπ.) της Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου.


Ειδικότερα, τον Μάιο του 2003 μοτοσικλετιστής οδηγούσε το δίκυκλό του με ταχύτητα 50 χλμ. στη Λ. Παιανίας - Μαρκοπούλου.   

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πού πήγαν τα 600 εκατομμύρια της εισφοράς αλληλεγγύης;;

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ένα non paper, που αφορά στα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης, του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια έχει κάνει τους κυβερνητικούς εταίρους να χάσουν τον ύπνο τους.....


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» προκαλεί ΣΟΚ αφού αναφέρεται στα «χαμένα στη διαδρομή» χρήματα από την εισφορά αλληλεγγύης που κάθε μήνα πληρώνουμε όλοι μας για την ανακούφιση των ανέργων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 05/03/2013 στις 09.40πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «3» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 10115 ημερομηνίας 28/02/2013.  

Γιατί τόσο περιορισμένες οι περικοπές αποδοχών των Βουλευτών;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει κοπεί από τον βασικό μισθό των βουλευτών από το 2009, παρά το πλήθος των περικοπών που έχουν γίνει στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους τα τελευταία χρόνια.


Το αποτέλεσμα είναι πως οι βουλευτές έχουν υποστεί συνολικές μειώσεις αποδοχών κατά 26%, την ώρα που οι περικοπές στους δημόσιους υπαλλήλους κυμαίνονται, κατά μέσο όρο, από 45-60%.    

Αριστοφάνης μιούζικαλ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Ευρωπαϊκού προγράμματος «Πολιτισμός 2007-2013», η ομάδα Ελληνικού μουσικού θεάτρου Σπείρα Σπείρα και ο Σταμάτης Κραουνάκης δουλεύουν από το καλοκαίρι του 11 για την υλοποίηση του προγράμματος: «ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ» ή «ΤΗΕ DUTY OF COMEDY» βασισμένο στο διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Αριστοφάνη, που σε μια εποχή κοινωνικής ανακατάταξης είναι απόλυτα επίκαιρο!


Μέσα από τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος στην Αθήνα, πατρίδα του Αριστοφάνη με τη συμμετοχή Άγγλων, Τούρκων, Ρουμάνων, Φιλανδών και Ελλήνων καλλιτεχνών-δασκάλων μελετήθηκε η κοινωνικοπολιτική συνθήκη που γεννά «το αστείο» τη δύσκολη ώρα και έτσι ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή παράσταση «Aristophanes now»….a musical celebration of his comedies.  

Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.


Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων. 

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Γλώσσα προτρέχουσα τα αληθή λέγει......

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σκηνές απείρου «κάλλους» διαδραματίστηκαν στην προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23/01/2013.


Δημοτικοί Σύμβουλοι επιτέθηκαν ευθέως κατά  της διαδικτυακής εφημερίδας Kifisia Press με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας στις 14/01/2013 με τίτλο «Οι παράπλευρες ενέργειες του Τμήματος Πρασίνου και Κηποτεχνίας» όπου μνημονευόταν η «ενδεχόμενη παρουσία δημοτικών υπαλλήλων σε ιδιωτικούς χώρους».

Ωρυόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολιτικοί προϊστάμενοι του Τμήματος Πρασίνου, μίλησαν για συκοφαντική δυσφήμηση κτλ......αλλά «γλώσσα Δημοτικών Συμβούλων προτρέχουσα τα αληθή λέγει». Στην προσπάθειά τους να κατηγορήσουν, αυτοαναιρέθηκαν και, αντί να καταρρίψουν,  επιβεβαίωσαν το άρθρο όταν ομολόγησαν στην ίδια συζήτηση ότι υπάλληλοι τους εισέρχονται σε ιδιωτικούς χώρους εν ώρα υπηρεσίας.  

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 05/03/2013 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «6» εκτάκτων και «11» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 10117 ημερομηνίας 28/02/2013. 

Ποια είναι τα 335 «καυτά» ονόματα στη νέα «λίστα Νικολούδη»;;

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ονόματα υπεράνω υποψίας περιλαμβάνονται στη γνωστή πλέον και ως «λίστα Νικολούδη» και αφορά 335 περιπτώσεις που ο έλεγχος του Πόθεν Έσχες έδειξε μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή.


Τα στοιχεία προέκυψαν έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους που έκανε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τα οποία ήδη ο επικεφαλής της Αρχής και Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης έχει προωθήσει τον σχετικό κατάλογο στις Αρχές.

Ποιοι είναι στη λίστα......  

3ο World Jazz Festival…..

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Cine Κεραμεικός ( Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος 13 ) προσγειώνονται οι Αστροναύτες και διοργανώνουν το 3ο World Jazz Festival, συμμετέχοντας στο πιο αυθεντικό καρναβάλι της Αθήνας, αυτό του Μεταξουργείου.


Σε  τρεις ημέρες 8,9 και 10 Μαρτίου 2013 , θα συνυπάρξει η ατμόσφαιρα της Νέας Ορλεάνης, με το άρωμα των παραδοσιακών αποκριάτικων καρναβαλιών της Μακεδονίας.  

Χάρτα κατά της διαπλοκής!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με Χάρτα Δεοντολογίας δεσμεύθηκαν διά υπογραφής οι νέοι Υπουργοί στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κώδικας διασφαλίζει συνεχή έλεγχο και λειτουργεί αποτρεπτικά κατά της διαπλοκής και του ρουσφετιού.

Υπουργικό Συμβούλιο Κύπρου.

Η Χάρτα παρουσιάσθηκε από τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη χθες στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη νενομισμένη διαβεβαίωση που έδωσαν οι νέοι υπουργοί.

Ο Πρόεδρος ενεχείρισε στους Υπουργούς  τη Χάρτα, την υπέγραψαν και την επέστρεψαν σε αυτόν. Όσοι παραβούν τη Χάρτα θα θέσουν εαυτόν αμέσως εκτός κυβερνήσεως. 

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«Black List» 105 αιρετών της ΣΔΟΕ !!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά......105 αιρετούς (πρώην και νυν δημάρχους, νομάρχες, περιφερειάρχες, αλλά και συμβούλους τους Τοπικής Αυτοδιοίκησης) έχει βάλει στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ, κατηγορώντας τους για «μαύρο χρήμα» (φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό).


Μεταξύ των αιρετών που ελέγχονται, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής»: 

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, αλλά και ο συνυποψήφιός του που αποχώρησε στο δεύτερο γύρο, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τζόλλας, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος.  

«Πρωτοσέλιδα Ιστορίας»: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ!

Παρουσιάζει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 21:00 μετεδόθη από τη συχνότητα της ΕΤ-1 η πρώτη εκπομπή της νέας σειράς - ντοκιμαντέρ «Πρωτοσέλιδα Ιστορίας» με θέμα «Ο ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ».  


Μοναδική περίπτωση Έλληνα πολιτικού ηγέτη στον 20ο αιώνα αποτελεί ο Σοφοκλής Ελευθερίου Βενιζέλος. Ιδιόμορφος, ιδιότυπος, ιδιόρρυθμος και sui generis.  

«Τα τραγούδια του πατέρα μου»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

To Σάββατο 9  και το Σάββατο 16   Μαρτίου 2013 στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» ( Λ. Συγγρού 143), ο  Χάρης Βαρθακούρης, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Δημήτρης Κόκοτας κι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, πραγματοποιούν μια αναδρομή στα σπουδαιότερα τραγούδια  των πατέρων τους και στην ιστορία  του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.


«Τα τραγούδια του πατέρα μου» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που θα παρουσιάσουν και είναι  μέρος μια παγκόσμιας περιοδείας με τίτλο «Α TRIBUTE TO THE LEGENDS» - WORLD TOUR.

Ώρα έναρξης:  22:30
Ώρα προσέλευσης: 21:45 .

Μπαρ: 10 € είσοδος + 5 € ποτό
Τραπέζι: 10 € είσοδος + 10 € ποτό. Φιάλη / 4 άτομα : 120 € (περιλαμβάνεται η είσοδος).
Κρασί / 2 άτομα: 60 € (περιλαμβάνεται η  είσοδος).

Τα 49 ονόματα των μεγαλύτερων καταθετών στη λίστα Λαγκάρντ!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Χειριστής Ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ Παναγιώτης Μαντούβαλος αποκάλυψε στην Προανακριτική Επιτροπή τα «49» ονόματα που έχουν τις μεγαλύτερες καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ και έχουν ήδη κληθεί από τον ΣΔΟΕ για να ελεγχθούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες τα συγκεκριμένα ονόματα φέρονται να έχουν λογαριασμούς ή να διαχειρίζονται λογαριασμούς από 3 εκατομμύρια ευρώ έως 550 εκατομμύρια. 

Πρόκειται για τους:
     

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του έκπτωτου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδελφού του Διονύση, για τα λεγόμενα «45άρια», τα έργα που φέρεται να ανέθετε απευθείας η Νομαρχία Θεσσαλονίκης με πρόχειρους διαγωνισμούς, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.


Η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή, η οποία παρέλαβε το τελικό πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή.

Το πόρισμα αφορούσε σε 456 έργα, κατά το διάστημα 2006-2011, από τα οποία ζημιώθηκε το Δημόσιο με 4,1 εκατ. ευρώ.  

Tροχιές και θέσεις των πλανητών και των αστερισμών σε κάθε εποχή!


Διαδραστικό με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης!

Αλλάζετε οπτική γωνία, παρακολουθείτε τις τροχιές και τις θέσεις των πλανητών και αστερισμών κάθε εποχή, με κλικ επάνω σε κάθε κουκίδα αστεριού βλέπετε ποιό είναι, παγώνετε την εικόνα για καλύτερη παρατήρηση, αλλάζετε θέση από την γη στον ήλιο, το μεγεθύνετε η το απομακρύνετε κ.α.

Δοκιμάστε το....πατώντας εδώ....

Προσφυγή κατέθεσε ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Βουλευτών «Η Πολιτεία»!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Βουλευτών «Η Πολιτεία» κατέθεσε προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006, κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου, που ακύρωσε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στην περιοχή.


Την προγραμματική σύμβαση για να προχωρήσει το έργο είχαν συνάψει ο Δήμος Κηφισιάς, το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Βουλευτών, βάσει της υπ’ αριθμ. 367/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.    

Βαρύς δικαστικός πέλεκυς στον Τσοχατζόπουλο: Oκταετή κάθειρξη και....!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε οκταετή κάθειρξη, πρόστιμο 520.000 ευρώ, δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 4 χρόνια καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».


Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ παράλληλα είναι προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.  

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΣΤΟΠ στην κατασκευή δεξαμενής στην Πολιτεία!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΣΤΟΠ στα σχέδια του Δήμου Κηφισιάς, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», αλλά και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για την κατασκευή υδατοδεξαμενής σε δις κηρυχθείσα αναδασωτέα δασική έκταση, η οποία εντάσσεται στην περιοχή του Διατάγματος Προστασίας του Πεντελικού  Όρους,.......έβαλε με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Αναλυτικά η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής τονίζει ότι:

«Επειδή στα άρθρα 7 και 8 της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης αναφέρεται ότι το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» ορίζεται ως φορέας της οικονομικής διαχείρισης των πόρων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του έργου και αναλαμβάνει τον έλεγχο του προϋπολογισμού συνολικά του έργου και επειδή οι συμβατικές υποχρεώσεις του ουδεμία σχέση έχουν με τους καταστατικούς σκοπούς του εν λόγω ΝΠΔΔ, ακυρώνουμε την υπ’ αριθμ. 367/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς. Κατά της παρούσης απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006».  

Το παραεμπόριο ζει και βασιλεύει!

Αλλοδαποί παράνομοι μικροπωλητές επιτέθηκαν σε συνεργείο του ΑΝΤ1 έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Δείτε το σχετικό βίντεο….


Άνθρωποι στον τόπο της Κηφισιάς!

Παρουσιάζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Μετά τον κ. Αναγνωστάκη Κ. γιό του πρώτου κηφισιώτη αμαξά Μανώλη Αναγνωστάκη, σειρά στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας της Α΄ Λυκείου «Άνθρωποι στον τόπο της Κηφισιάς», είχε ο κ. Βασίλης Βάρσος.


Μια ομάδα μαθητριών  της Α΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ Κηφισιάς «ΛΥΡΕΙΟΝ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΝ»  μαζί με την εποπτεύουσα καθηγήτρια του μαθήματος, κ. Σκυλάκη Βασιλική, επιθυμώντας να προσεγγίσει πρόσωπα που έχουν διαμορφώσει και συνεχίζουν να διαμορφώνουν το παρόν της Κηφισιάς με τρόπο ουσιαστικό, επέλεξαν να συναντήσουν  τον κ. Βασίλη Βάρσο, ο οποίος διατηρεί το γνωστό  ιστορικό ζαχαροπλαστείο, για τρίτη γενιά τώρα, στην πλατεία της Κηφισιάς. 

Αποκάλυψη ΣΟΚ του Wirtschafts Woche: Ο Σόρος έχει οικονομική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το think-tank INET του Τζορτζ Σόρος πίσω από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική γράφει το γερμανικό περιοδικό Wirtschafts Woche.


Το πορτρέτο του Τζόρτζ Σόρος αποφάσισε να κάνει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό, Wirtschafts Woche και έφτασε να ανάψει φωτιές στην.....Ελλάδα; Γιατί μιλά για οικονομική σχέση του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ!  

Το αφιέρωμα, που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας, δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2013. Και ένα κομμάτι του δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα».