Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 15/05/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί «2» προ ημερησίας και «20» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 20605 ημερομηνίας 10/05/2012.

Πάρθηκαν  «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «2» προ ημερησίας θέματα: (1) Έγκριση δαπάνης 135,20 ευρώ που αφορά αποζημίωση επικειμένων (2) Διαβίβαση πρακτικού αξιολόγησης δημόσιου διαγωνισμού για την προμήθεια τηλεσκοπικού συστήματος για κατάδυση κάδων απορριμμάτων από τις εταιρείες (1) Park and Lift και (2) Βουρλούμης. Η αξιολόγηση κατακυρώνει την προσφορά της Park and Lift ύψους 53.000,00 ευρώ συν ΦΠΑ! 

Έφυγε η «βασίλισσα» της ντίσκο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στα 64 χρόνια της η θρυλική τραγουδίστρια και συνθέτης Ντόννα Σάμμερ, η «βασίλισσα» της ντίσκο, στις 17 Μαΐου 2012 άφησε την τελευταία της πνοή χτυπημένη από τον καρκίνο.

Η Ντόννα Άντριαν Γκαίηνς γεννήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου του 1948 στη γειτονιά  Ντόρτσεστερ της Βοστόνης της Μασσαχουσέτης.


Οι γονείς της που ήταν πολύ καλοί χριστιανοί την μεγάλωσαν με πίστη στο Θεό και ήταν ένα από τα  επτά παιδιά τους. Επηρεασμένη από μικρή από την Μαχάλια Τζάκσον άρχισε να τραγουδά ύμνους στην εκκλησία.

Έλαβε μέρος σε πολλά μουσικά γκρουπ μεταξύ των οποίων κι εκείνο που έφτιαξε με την αδελφή και την εξαδέλφη της μιμούμενο τα κορίτσια της Μόταουν τις  Supremes.

Τη δεκαετία του ‘60 θαύμαζε την Τζάνις Τσόπλιν, ακούγοντας τα άλμπουμ της. Καταλαβαίνοντας ότι ο μόνος δρόμος για να ξεφύγει από τη Βοστόνη και τις κοροϊδίες των δικών της για τη  φωνή και την εμφάνισή της, ήταν αυτός της μουσικής,  άφησε το σχολείο και μαζί με την αδελφή και την εξαδέλφη της έφυγαν για Νέα Υόρκη. 

Φτάνοντας εκεί όμως το γκρουπ διαλύθηκε, η Ντόννα ακολούθησε την οδό των μιούζικαλ κι αυτό την έφερε στη Γερμανία όπου κι έμεινε για πολλά χρόνια.

Το 1972 παντρεύτηκε τον Αυστριακό ηθοποιό Χέλμουτ Σόμμερ, από τον οποίο και κράτησε το όνομα όταν χώρισαν. Το 1973 απέκτησε την κόρη της  Μίμι. Η καταπληκτική φωνή  της μέτζο-σοπράνο της χάρισε άπειρα βραβεία και Γκράμμι.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πρόκειται για θαύμα;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Οι «δανειστές» των Ελλήνων βρυχήθηκαν τις προηγούμενες μέρες ότι θα στεγνώσουν οι κάνουλες προς την Ελλάδα αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση. Στα πλαίσια αυτά (με παραλλαγές) δόθηκαν μειωμένη δόση 4.2 δις έναντι 5.2 δις.

Στις 15 Μαΐου 2012, μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης εκλογών, οι «δανειστές» έγιναν ψυχόπονοι άραγε;


Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank), ο Αυστριακός πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Βίλχελμ Μόλτερερ, τονίζει  σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ», ότι η επόμενη δόση του δανείου στην Ελλάδα θα εκταμιευτεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών  και σημείωσε πως οι δόσεις που θα ακολουθήσουν (!!!) θα εξαρτηθούν ωστόσο από τη στάση της νέας κυβέρνησης απέναντι στις δεσμεύσεις της χώρας.  

Η δίκη του Σωκράτη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με τη συμμετοχή διαπρεπών νομικών από την Ευρώπη και την Αμερική, ο Σωκράτης θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου , την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, στις 18.30, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.


Ο Σωκράτης υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της φιλοσοφίας, με πλήθος μαθητών, φίλων αλλά και εχθρών. Μπορούμε, 2.500 χρόνια μετά το θάνατό του να επανεξετάσουμε την υπόθεση της αθώωσης ή ενοχοποίησής του, υπό το πρίσμα των αιώνων που ακολούθησαν και σύμφωνα με τη σύγχρονη επικρατούσα αντίληψη για τη δικαιοσύνη;   

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 14/05/2012 στις 08.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με «9» παρόντα μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε 08.20μμ με την λήψη αποφάσεων επί (1) προ ημερησίας και «8» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 20143 ημερομηνίας 08/05/2012.

Το προ ημερησίας θέμα «Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΑΦΕTEΡΙΑ - ΜΠΑΡ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 146 και Στροφυλίου στο Ο.Τ. 346 του Αλυφαντή Άρη» εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ακολούθησε η λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι τακτικών θεμάτων.....

Οψόμεθα ες Φιλίππους!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ώρα 6.30μμ περνάω από την ΑΣΣΟΕ, από μέσα βγαίνουν Αφρικανοί με τσάντες, ως συνήθως, στην Πατησίων πάλι ξαπλωμένες οι πραμάτιες - μαϊμούδες, από πάνω τους οι έμποροι Πακιστανοί!


«Πάλι εδώ;» λεω…«Πάλι εδώ» επαναλαμβάνουν κοροϊδευτικά! Μπροστά στο σινεμά «Αλεξάνδρα» ένα μέτρο πιο κάτω μία κλούβα κι αστυνομικοί, απέναντι σχεδόν από την ΑΣΣΟΕ, γωνία Δεριγνύ και Πατησίων άλλη κλούβα με καμιά 20σαριά παιδαρέλια αστυνόμους αραχτούς και λάιτ στην κυριολεξία, κι έναν άλλο με ασπίδα στη γωνία.  

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εγκαταλειμμένα οχήματα στο Δήμο Κηφισιάς!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΆΝΗΣ

Κάθε μέρα όλο και περισσότερα εγκαταλειμμένα  αυτοκίνητα  παρατηρεί κανείς στους δρόμους της πόλης μας.



Αυτοκίνητα, τα οποία αντί να  σταθμεύουν οι ιδιοκτήτες τους σε ιδιωτικούς χώρους, ή να τα παραδίδουν σε εταιρίες που έχουν ορισθεί για την απομάκρυνσή τους είτε  να τα παραδίδουν στην Υπηρεσία Εγκαταλειμμένων Οχημάτων του Δήμου, όπως ορίζει το Π.Δ. 116/5-3-2004.....

Καλοκαίρι στον κινηματογράφο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το BIOS και οι ΝΟ! παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά το Sssh! NO! Silent Movies, μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του BIOS κάθε Πέμπτη, ξεκινώντας την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012.


Αυτό το καλοκαίρι οι προβολές στην ταράτσα κάνουν πρεμιέρα με τέσσερις κορυφαίες sci-fi ταινίες κυρίως από την δεκαετία του ’80.
Πέμπτη  10 Μαΐου 2012......Τron (1982),  Steven Lisberger
Πέμπτη  17 Μαΐου 2012.......Videodrome (1983), David Cronenberg
Πέμπτη  24 Μαΐου 2012..... ΤΗΧ 1138 (1971), George LucasΠέμπτη  31 Μαΐου 2012......Αkira (1988), Katsuhiro Otomo


Είσοδος: 2 ευρώ.
Ώρα έναρξης: 21.00.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τα αδέσποτα στην Πολιτεία....και η ανευθυνότητα του Δήμου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από τον Ιούνιο 2011 το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην οδό Βελισαρίου και Σοφοκλέους στην Πολιτεία έχει πλήρως ξεφύγει!

Ο αριθμός των αδέσποτων αυξάνεται συνεχώς! Είναι πεινασμένα, χτυπημένα και ορισμένα μάλιστα άρρωστα. Τρέχουν όλα μαζί με αποτέλεσμα να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα επικινδυνότητας (1) στους πεζούς που βγαίνουν περίπατο με τα σκυλιά τους και (2) στην κυκλοφορία οχημάτων!


Συνδημότισσα μας, τον Ιούνιο 2011, έχασε την γατούλα της, βλέπε την πιο πάνω φωτό.....

2o φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΎΛΟΥ

Η ομάδα Grasshoper, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και οι συντελεστές της παράστασης για έφηβους «Στην οθόνη φως» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, προσκάλεσαν θεατρικές ομάδες γυμνασίων και λυκείων, δήμων, και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, να πάρουν μέρος στο «2ο φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου», που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου 2012, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.


Πρωτότυπα ελληνικά έργα από εφήβους για εφήβους. Επτά ομάδες απ’ όλη την Αθήνα, 80 έφηβοι επί σκηνής, επτά παραστάσεις,  κάθε μία  διαφορετική και μοναδική, όλες όμως αποτέλεσμα της θέλησης, της έμπνευσης, του οράματος και της δύναμης που έχουν μέσα τους οι νέοι άνθρωποι, και προϊόντα ομαδικής δουλειάς.

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου, Βαγγέλης Κυριακού, Κατερίνα Σκουρλή, μαζί με τους ηθοποιούς  της παράστασης  «Στην Οθόνη Φως» Αντώνη Αντωνόπουλο, Βαγγέλη Κρανιώτη, Θεανώ Μεταξά, Θανάση Μεγαλόπουλο και Νατάσσα Παπανδρέου.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών: Μυρτώ Λάβδα
Δραματουργική συνεργασία: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, Κατερίνα Κωσταντινάκου, Παναγιώτα Κωσταντινάκου και Δημήτρης Καραντζάς.

Φωτιστικός σχεδιασμός: Φίλιππος Κουτσαφτής.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Άξιοι της τύχης μας!


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η κρισιμότητα της κατάστασης δοκίμασε την κρίση μας, αυτή με τη σειρά της πρόσφερε το εκλογικό αποτέλεσμα της 06/05/2012, το οποίο,  αποτελεί αναμφισβήτητα προϊόν της ελεύθερης βούλησης του εκλογικού Σώματος και επιβάλλεται  να γίνει απολύτως σεβαστό .
Ωστόσο παρά τα όσα λέγονται δεν υπήρξε καθόλου σαφές, από μόνο του δε δεν πρόσφερε τη λύση που επιδιώκεται, κάθε φορά, που καταφεύγουμε στην προκήρυξη εκλογών. Δηλαδή δεν προέκυψε κυβέρνηση. Το χειρότερο, δεν διευκολύνει και σχεδόν δεν επιτρέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης. 


Ήταν από καιρό προφανές το ότι το εκλογικό Σώμα με το πέρασμα του χρόνου φορτίζονταν όλο και πιο πολύ, αφενός από την αφόρητη πραγματικότητα που βίωνε, αφετέρου από τη στείρα αντιπολιτευτική στάση όλων όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση τότε αλλά και απέναντι στην κοινή λογική ακόμη. ΟΙ εκλογές διεξήχθησαν με τον Λαό σε σύγχυση και θυμωμένο με ακυρωμένη την δυνατότητά του να επιλέξει χρησιμοποιώντας κυρίως τη λογική.   

Η νέα ιστοσελίδα για το λιανικό εμπόριο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η εταιρεία FOCUS MEDIA Ε.Π.Ε. προ ημερών προχώρησε στην λειτουργία του πρώτου κλαδικού portal διαρκούς διαδικτυακής ενημέρωσης για το λιανικό εμπόριο, τα supermarkets και τους προμηθευτές τους.

Η FOCUS MEDIA Ε.Π.Ε. αποτελεί μέλος της γνωστής NK MEDIA GROUP η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον χώρο του τύπου και της διαφήμισης την τελευταία δεκαετία.
Η θεματολογία της νέας ιστοσελίδας: http://www.e-marketdeals.gr επικεντρώνεται σε θέματα προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και στις εταιρείες που απαρτίζουν τον συγκεκριμένο κλάδο.

Η πλούσια ύλη του περιλαμβάνει....

- εταιρικά νέα
- σχόλια
- παρασκήνια
- μελέτες
- έρευνες
- προβληματισμούς

καθώς επίσης και όλες τις εθνικές εξελίξεις  ή διεθνείς τάσεις της αγοράς.

Επιπλέον η εν λόγω ιστοσελίδα προσφέρει  στους έλληνες καταναλωτές άμεση, έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση για νέα προϊόντα, προσφορές, χρηστικά θέματα, επίκαιρα άρθρα ή σχόλια που αφορούν την οικονομία, την πολιτική και όλα τα εταιρικά νέα του κλάδου!

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις...

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Δέκα χρόνια πριν ο Λ. Παπαδήμος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χειροκροτεί που μπήκαμε στο ευρώ. Πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης που κρατά ψηλά τα πρώτα ευρώ που μόλις έβγαλε από το ΑΤΜ.  Γελά για την επιτυχία του που αφορά ποιόν όμως; 

Ο Λ. Παπαδήμος υπήρξε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κατά την τη περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας και των θαλασσοδανείων.

10 χρόνια πριν ακριβώς το δίδυμο Παπαδήμος και Σημίτης έκανε να πιστέψουν οι Έλληνες ότι η Ελλάδα είναι μια μεγάλη δύναμη.  Την συνέκριναν με την Γερμανία. Ο Σημίτης (γερμανοτραφής κατά σύμπτωση;) υπόσχεται εκσυγχρονισμό, ο Παπαδήμος πιστωτικές κάρτες, εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, δάνεια κάθε είδους. 

Εθελοντισμός....ευαισθησία και μόδα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εθελοντές Απόφοιτοι Βρετανικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Αθήνας, οργάνωσαν φιλανθρωπική εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση των συσσιτίων της Αθήνας.

Η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη με την Βούλα Σαραντάρη.


Tην ιδιαίτερη αυτή βράδια τίμησαν με την παρουσίας τους, την ηθική τους στήριξη άλλα και την υλική συνεισφορά τους περισσότεροι από 300 καλεσμένοι που παραβρέθηκαν  στο ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ.

Γιώργος Αράπης, Τάκης Μαυρωτάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φόρα η έκθεση φωτογραφίας της Μαρίνας Βερνίκου η οποία διέθεσε τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου της για το σκοπό της βραδιάς.

Χάρης Τσιμόγιαννης, Αντιγόνη Γιαννουκάκου, Μιχάλη Μαυρίδης. 

Παράλληλα οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χορευτικό Ζumba Show από την Aρετή Mαλάκη την κολεξιόν resort 2012  του οίκου Oscar de la Renta, εμπνευσμένη από την πορεία του Πικάσο στον κυβισμό,  που ήρθε απ ευθείας από τη Νέα Υόρκη, νυφικά του ίδιου οίκου που αντιπροσωπεύει το City Bridal της Αντιγόνης Γιαννουκάκου, και  κοσμήματα του Diamond Club Danelian.


Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Αλίς Δικαίου. Το διαφορετικό αυτό event αποτελεί συνεχεία του Art & Fashion 4life και εντάσσεται σε μια σειρά εκδηλώσεων που γίνονται με στόχο την υλική συνεισφορά άλλα και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες.