Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η νίκη θέλει προϊστορία!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Οι εκλογές για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν ήδη παρελθόν. Σημασία πλέον έχει οι συνδυασμοί και τα πρόσωπα που νίκησαν σε αυτή τη μάχη, να αποδώσουν κατά το δυνατόν καλύτερα επ' ωφελεία των δημοτών και του Δήμου.
Φιλοδόξησαν και επιχείρησαν να "κατακτήσουν"  την εξουσία και να αναλάβουν τις  ευθύνες της, προσφέροντας στα του Δήμου, επτά συνδυασμοί. Επικράτησε ένας, αυτός του κ. Χιωτάκη. Με την ευκαιρία, και τα δικά μας συγχαρητήρια μαζί με τις ευχές για επιτυχή θητεία. Θα παρακολουθούμε το έργο του στενά, ασκώντας  εποικοδομητική αντιπολίτευση!
Ένας  εκ των συνδυασμών, αυτός που είχε επικεφαλής την κ. Αγγελική  Συνοδινού με την ευρηματική και εύστοχη ονομασία «Πόλη Φως», θα μπορούσε να στρέψει το ενδιαφέρον των δημοτών οι οποίοι ενδεχομένως θα είχαν ήδη προαποφασίσει την επιλογή της αλλαγής, σ'  αυτόν.
Η κ. Συνοδινού διέθετε όλα τα προσόντα, είχε διοικητική εμπειρία ως Νομάρχης επί δύο περιόδους, ως Δήμαρχος δύο τετραετίες, ως διοικητής του ΠΙΚΠΑ, Αρχιτέκτων το  επάγγελμα κλπ.  Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν και μια σειρά πρόσωπα που διέθεταν κοινωνικό και επαγγελματικό κύρος, ικανότητες , γνώση και επάρκεια ως προς το ρόλο που επιδίωκαν να αναλάβουν. Το όλο εγχείρημα στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, από ένα κόμμα που κατ' εξοχήν ενδιαφέρεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την επιτυχία από την πρώτη εφαρμογή του νόμου τού "Καλλικράτη" στη πράξη. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα των εκλογών δεν δικαίωσαν ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες .
Προφανώς οι λόγοι της αποτυχίας υπάρχουν και επιβάλλεται να αναζητηθούν,  προκειμένου να μην επανέλθουν στο μέλλον. Ένας  εξ' αυτών υπήρξε η καθυστερημένη ανακοίνωση του συνδυασμού και του επικεφαλής προσώπου.  Ένας  άλλος βασικός λόγος της αποτυχίας, η ανυπαρξία οργανωμένης δημοτικής «Παράταξης» η οποία να είχε από καιρό καταστήσει σαφή στη κοινή γνώμη την ύπαρξη της αφενός, και τούς στόχους της αφετέρου, ώστε να έχει δημιουργηθεί κλίμα προσδοκίας και υποστήριξης εκ μέρους των δημοτών. Θα  μπορούσε να υποθέσει επίσης κανείς πως θα έπρεπε να προηγηθούν συμβιβαστικές συνεννοήσεις με άλλες δημοτικές δυνάμεις προκειμένου να σχηματιστεί άθροισμα δυνάμενο να επιδιώξει την ανατροπή και να την επιτύχει.
Είναι πασιφανές πως δεν υπήρξε στρατηγική στηριγμένη σε ρεαλιστική αποτύπωση και εκτίμηση της κατάστασης που θα επιχειρούσαμε να ανατρέψουμε. Δεν επιτυγχάνεις αυτού του μεγέθους στόχους δίχως χάραξη σοβαρής και έγκαιρης δράσης, ειδάλλως  εξασφαλίζεις την ήττα σου και απογοητεύεις ταυτόχρονα τους δημότες που παρασύρονται σε φρούδες ελπίδες και καταλήγουν να γεύονται ένα ακατανόητο γι 'αυτούς   εκλογικό αποτέλεσμα, καίγοντας έτσι και πρόσωπα.
Πρέπει όλα τα παραπάνω και άλλα,  να τεθούν, για να καταλήξουμε σε χρήσιμα και θετικά συμπεράσματα. Είναι κρίμα αξιόλογες και γι' αυτό αξιοπρόσεκτες όσο και ελπιδοφόρες προσπάθειες όπως αυτή, της «Πόλη Φως», να πηγαίνουν χαμένες, να μην έχουν την απαραίτητη συνέχεια, ενώ οι δημότες-ψηφοφόροι να μένουν μετέωροι και η ψήφος τους να παίρνει στιγμιαίο κάθε φορά χαρακτήρα. Η ύπαρξη αντίστοιχης δημοτικής «Παράταξης» είναι αναγκαία προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο ανάλογο εγχείρημα στην επόμενη αναμέτρηση. Παράταξη θεμελιωμένη σε ευρεία βάση δημοτών και των καλώς εννοουμένων επιθυμιών και συμφερόντων των . Με αυτά, ο προβληματισμός και η συζήτηση ανοίγει.
Έπεται  συνέχεια......  

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

«Καροτσιέρη τράβα….» έως πότε όμως;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Στο λήμμα Κηφισιά ο νους μας πάει κατευθείαν στο όμορφο προάστιο με τις επαύλεις, τα αρχοντικά, τα αιωνόβια πλατάνια,  τις καστανιές, τα κρύα νερά, την καλοκαιρινή δροσιά, τα ευωδιαστά άνθη ( μενεξέδες, πασχαλιές) αλλά βεβαίως και στις πανέμορφες, φανταχτερές άμαξες.
Ο Δήμος, στην επίσημη ιστοσελίδα του, προβάλλει δύο πανέμορφες άμαξες με τους αμαξάδες τους αλλά και μια τοπική εφημερίδα έχει επιλέξει ως έμβλημά της μια άμαξα με τον αμαξά.
Σάββατο μεσημέρι, μια από αυτές τις χειμωνιάτικες, ηλιόλουστες, ζεστές ημέρες, που χωρίς καμία υπερβολή, μόνο στην πατρίδα μας μπορεί κανείς να απολαύσει! - πρώτη μέρα των εκπτώσεων  και το κέντρο της Κηφισιάς σφύζει από ζωή. Μετά από το καθιερωμένο πλέον σαββατιάτικο τσιπουράκι με καλή παρέα σε καφετέρια «ναι σε καφετέρια!» συμβαίνουν στους καιρούς μας και αυτά ελλείψει καφενείων, κατηφορίζω την  Αργυροπούλου  και στρίβοντας αριστερά στη Λεβίδου πέφτω ξαφνικά πάνω σ' ένα πανέμορφο, άσπρο άλογο , καμαρωτό.
«Το ένα τ ' άλογο να είναι άσπρο, όπως τα όνειρα που έκανα παιδί.....»….αναπολώ τα παιδικά μου χρόνια  στο χωριό που είχαμε και εμείς άλογα, για άλλη χρήση βέβαια, το πλησιάζω, απλώνω το χέρι, το χαϊδεύω επιφυλακτικά, με δέχεται, νιώθω το ζεστό λαιμό του, την υπέροχη χαίτη του!
Όταν  χόρτασα το ζώο, αντιλαμβάνομαι δυο κυρίους να με παρακολουθούν. Στα μάτια τους καταλαβαίνω ότι αυτοί χάρηκαν περισσότερο από μένα. Δεν ήταν άλλοι από τους δύο αμαξάδες που απέμειναν στην Κηφισιά. Ο  κύριος Βαγγέλης, γέννημα θρέμμα Κηφισιώτης και ο κύριος Γιώργος από την Καρδίτσα θιασώτης των αλόγων.    
Πιάσαμε κουβέντα και μου εξήγησαν το λόγο για τον οποίο χάρηκαν καθώς πλησίασα το άλογο.
«Τα άλογά μας τα πλησιάζουν και τα αγαπούν μόνο τα μικρά παιδιά, χάρη σε αυτά κάνουμε και κανένα αγώι, καμιά κούρς» μου είπαν.
«Για κοιτάξτε γύρω σας, το κέντρο αυτή τη στιγμή είναι γεμάτο κόσμο. Πρώτη μέρα των εκπτώσεων. Μπαίνουν, βγαίνουν στα μαγαζιά, γρήγορα, λες και τους κυνηγάει κάποιος, με τσάντες και σακούλες, γεμίζουν τις ντουλάπες τους και τα ψυγεία, μα είναι άδεια η ψυχή τους, η καρδιά τους. Τους λείπει το χαμόγελο!» συνέχισαν.
Εκείνη τη στιγμή πλησιάζει ένα κοριτσάκι και προσπαθεί να πείσει τον μπαμπά του να κάνουν μια βόλτα με την υπέροχη άμαξα. Ο μπαμπάς ρωτάει για το αντίτιμο της κούρσας και αποχωρεί. Μάλλον του φάνηκε ακριβό!
Από τις εννέα το πρωί…..η ώρα έχει πάει δυόμισι και έκαναν μια κούρσα μόνο ο καθένας. Τώρα όμως είναι ώρα για κολατσιό. Ο γιός του κυρ Βαγγέλη, ο Σταύρος, μ' ένα καπέλο εποχής,  συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, αραδιάζει πάνω στο παρτέρι ελιές, φέτα, μελιτζανοσαλάτα και ένα κοτόπουλο από το παρακείμενο σουπερμάρκετ καθώς και κόκκινο κρασί από το δικό τους το βαρέλι.
Το κηφισιώτικο παρτέρι που παίρνουν το κολατσιό τους οι αμαξάδες μας, στολισμένο με αυτοφυές τσουκνίδες!

Φυσικά και ήμουν ο καλεσμένος τους.....ούτε που να το σκεφτώ να φύγω!  Είπαμε πολλά…..όταν φτάσαμε στην πολιτική, την κρίση, την ανεργία, τις άμαξες και τους αμαξάδες, κατάλαβα ότι  ήθελαν  να μου πουν κι αυτοί το παράπονό τους.
Περήφανοι όμως  και ωραίοι άνθρωποι καθώς είναι δε θέλησαν να μου χαλάσουν την ημέρα. Έτσι τους υποσχέθηκα να τους συναντήσω στην Κάτω Κηφισιά, στην οδό Καλυφτάκη, που είναι…το στέκι τους!
Τους ευχαρίστησα και φεύγοντας μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα. Το ότι έμειναν μόνο δυο-τρεις το καταλαβαίνω, άλλαξαν οι καιροί, ζόρισαν τα πράγματα...
- Πώς είναι όμως δυνατόν να κάνουν πιάτσα στην διασταύρωση Λεβίδου και Κολοκοτρώνη, ανάμεσα στα αυτοκίνητα, χωρίς καμία ένδειξη στάθμευσης για άμαξες ή απαγόρευση στάθμευσης για τα Ι.Χ. στο συγκεκριμένο σημείο που τους παραχωρήθηκε από τον Δήμο;
Αυτή τη λωρίδα από το κόκκινο Fiat  έως το Jeep  έχει παραχωρήσει ο Δήμος στους αμαξάδες μας για να κάνουν πιάτσα!

- Πώς γίνεται να μην υπάρχει ούτε ένα στέγαστρο για τον ήλιο, το κρύο, τη βροχή;
Εδώ προστατεύονται το καλοκαίρι από τον ήλιο και τον χειμώνα από την βροχή!

- Να μην υπάρχει ούτε μία ταμπέλα από το σταθμό έως επάνω στο κέντρο που να δείχνει την ύπαρξη αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς;
- Τι έκαναν γι' αυτούς οι Δημοτικές αρχές τόσα χρόνια αλλά και ο νυν - τρις Δήμαρχος Κηφισιάς - που είναι και γείτονάς τους; 
Δεν είχα απαντήσεις στα ερωτήματά μου παρά μόνον εύλογες απορίες. Θα τους επισκεφθώ…….θα λύσω τις απορίες μου……και θα επανέλθω! 

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

O αντικαπνιστικός νόμος και η εφαρμογή του, προϋπόθεση για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών....

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η αδυναμία εφαρμογής του τελευταίου αντικαπνιστικού νόμου, που βεβαίως έχει καταλυθεί και ποδοπατηθεί, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανυποληψία του κράτους αλλά και των τοπικών Αρχών και υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση του.


Παρότι είμαι καπνιστής, είμαι μονίμως στην αντικαπνιστική πλευρά και πιστεύω ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοσθεί. Προφανώς  και πρέπει να σέβαστούμε τον κοινόχρηστο χώρο, την έγκυο γυναίκα, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, τους ασθενείς και τόσους άλλους που έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε καθαρούς δημόσιους χώρους, αλλά και σε χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Το παθητικό κάπνισμα (και ότι αυτό προκαλεί ) δεν μπορεί να επιβάλλεται, σαν λογική  πλειοψηφίας, ούτε καν  στο επίπεδο παρέας . «Εφόσον οι περισσότεροι σε μια παρέα θέλουν το κάπνισμα, ας το υποστούν και οι υπόλοιποι».

Ούτε μπορεί να  ισχύσουν λογικές «συμψηφισμού» και συμβιβασμού σαν αυτές που ακούσαμε από εκπροσώπους των καταστηματαρχών, ότι δηλαδή «πρέπει να λάβουμε υπόψη και τους καπνιστές » ή ότι  « θα κλείσουν τα μαγαζιά μας ». Από πότε οι νόμοι και εν προκειμένω η δημόσια υγεία παζαρεύονται με βάση τις υπογραφές  που θα συγκεντρώσει  κάποιος ή τα επαγγελματικά συμφέροντα του και όχι το δημόσιο συμφέρον ..

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης  πριν από τις δημοτικές εκλογές και οι νέες υποχωρήσεις με τα «τσιγαρόσημα» και τις εξαιρέσεις επί πληρωμή το επιβεβαιώνουν με τον πιο θλιβερό τρόπο. Η νοοτροπία να αλλάζουμε τους νόμους, όχι γιατί είναι εσφαλμένοι, αλλά γιατί δεν μπορούμε να τους εφαρμόσουμε!......είναι παλαιοκομματική και επικίνδυνη, καθώς ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και σε άλλους τομείς.

Η χώρα μας  πλεονεκτεί για το περιβάλλον της, μπορεί και πρέπει να επιβάλει  μια σύγχρονη αντικαπνιστική νομοθεσία. Μπορούμε και σαν πολίτες να τα καταφέρουμε  με την αυτοσυγκράτηση μας, το σεβασμό στους άλλους  και στους νόμους. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για όλους. Το έδειξε η εμπειρία εφαρμογής αντικαπνιστικής  νομοθεσίας  σε άλλες  ευρωπαϊκές χώρες!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα Ύπνου; Σύσταση 2η: Ελέγξτε τα Προβλήματα Αναπνοής…

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί, μετά από φαινομενικά καλό ύπνο, αισθάνονται άυπνοι ή κουρασμένοι. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Ένας από τους αφανείς λόγους που έχουμε αϋπνία ή αισθανόμαστε κουρασμένοι, μετά τον ύπνο, είναι η μερική ή ολική απόφραξη των αεροφόρων οδών κατά την διάρκεια του ύπνου οπότε ο εγκέφαλος «μας» αφυπνίζει για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.  

Η απόφραξη των αεροφόρων οδών μπορεί να είναι συνεπεία ρινικής συμφόρησης, φλεγμονών, αλλεργιών, ανατομικών μορφωμάτων, μικρής διαμέτρου αναπνευστικών οδών, οδοντικών προβλημάτων, πτώσης προς τα πίσω της γλώσσας, όταν κοιμόμαστε με την πλάτη.

Με το σταμάτημα της αναπνοής προκαλείται η λεγόμενη άπνοια, που χαρακτηρίζεται από ανώμαλες παύσεις αναπνοής διάρκειας τουλάχιστον 10 δευτερολέπτων.  Το αποτέλεσμα της άπνοιας είναι η διέγερση του εγκεφάλου και, εξ αυτού, η αφύπνιση (μερική ή ολική) χωρίς να ξέρουμε γιατί.

Ένα από τα πρώτα σημάδια της ανεπάρκειας του ύπνου από στένωση των αεροφόρων οδών, είναι το ροχαλητό  το οποίο συμβαίνει κυρίως σε άνδρες 50 – 70 χρονών αλλά δεν αφήνει έξω τις γυναίκες σε ποσοστό 45%.  Άλλα σημάδια που παρουσιάζονται είναι τα σεξουαλικά προβλήματα, η αίσθηση κόπωσης την ημέρα, η συχνή αφύπνιση τη νύχτα για ούρηση, πρωινοί πονοκέφαλοι, νύστα την ημέρα ή στην οδήγηση ή στην τηλεόραση, ή αδυναμία συγκέντρωσης ή απώλεια μνήμης την ημέρα.


Η άπνοια, στην χρόνια της μορφή, συνδέεται με την παχυσαρκία, υψηλή πίεση του αίματος, καρδιακή ανεπάρκεια, εμφράγματα, τροχαία ατυχήματα, στυτική δυσλειτουργία και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Βελτίωση ή και εξάλειψη της άπνοιας και συνεπώς της αϋπνίας μπορεί να γίνει με ελάττωση του σωματικού βάρους, με συστηματική σωματική άσκηση, με αποφυγή λήψης ηρεμιστικών ή υπνωτικών φαρμάκων, με αποφυγή αλκοόλ και φαγητού πριν τη κατάκλιση, με τήρηση ωραρίου ύπνου, με διακοπή καπνίσματος, με ύπνο σε πλάγια θέση.

Εάν αυτά δεν ωφελήσουν και συνεχίζουμε να αισθανόμαστε άυπνοι ή να ξυπνάμε κουρασμένοι, τότε δεν πρέπει να αμελήσουμε να επισκεφτούμε ένα ειδικό γιατρό που θα είναι Ωτορινολαρυγγολόγος ή Πνευμονολόγος ή ενδοκρινολόγος αλλά και ένας ορθοδοντικός χωρίς να αποκλείονται τα ειδικά κέντρα μελέτης ύπνου σε μεγάλα νοσοκομεία τα οποία θα δώσουν λύσεις.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Παρακολούθηση.............της δεύτερης Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε  σήμερα Τρίτη 25/01/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις

Έκτακτα Θέματα

- Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο δάνειο των  786.000,00 ευρώ διαρκείας 10 ετών με επιτόκιο 5,9% και τοκοχρεολύσιο 106.000,00 ευρώ, το οποίο είχε εγκριθεί από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά αποχετευτικό έργο της Εκάλης και εισηγήθηκε ότι εάν δεν εγκριθεί θα διακοπούν οι εργασίες του έργου με ότι αυτό συνεπάγεται.

- Ακολούθησε συζήτησης αναφορικά με τον τρόπο εξυπηρέτησης του δανείου και κατέληξε ότι η εξυπηρέτηση του δανείου να συνεχιστεί μέσο του ΚΑΠ που προορίζεται για επενδυτικούς σκοπούς της ΣΑΤΑ. Σχετική εισήγησης θα προωθηθεί στο Δ.Σ.

- Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην έγκριση απόφασης πρόσληψης 187  υπαλλήλων διάρκειας οκτώ μηνών στην συνεδρίαση της Επιτροπής 12/01/2011 και διευκρίνισε ότι για τους τρεις Δήμους ο αριθμός των «οκταμηνητών» ανέρχεται σε 205. Σχετική εισήγηση θα προωθηθεί στο Δ.Σ.

Θέματα Ατζέντας

Θέμα 1 Έγκριση δαπάνης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 και 75 του Ν.3852/10. Ομόφωνα εγκρίθηκε το ποσό των 275,00 ευρώ

Θέμα 2  Κατόπιν εισήγησης του Προέδρου συγκεκριμένης «λίστας ονομάτων»  συγκροτήθηκε η  Επιτροπή Αξιολόγησης Προσφορών για ανάθεση εργασιών / παρεχομένων υπηρεσιών μέχρι το όριο απ ευθείας ανάθεσης 24.600,00 ευρώ!!

Θέμα 3 Έγκριση δαπάνης σε βάρος Κ.Α. 10.7135.06 για « προμήθεια φαξ». Ομόφωνα εγκρίθηκε το ποσό των 210,00 ευρώ.

Θέμα 4 Έγκριση δαπάνης σε βάρος Κ.Α. 25.6275.01 για « εργασία καθαρισμού φρεατίων». Ομόφωνα εγκρίθηκε το ποσό των 4.975,00 ευρώ.

Θέμα 5 Έγκριση δαπάνης σε βάρος Κ.Α. 10.6611.01 για « προμήθεια βιβλίων , εφημερίδων κτλ.». Ομόφωνα εγκρίθηκε το ποσό των 675,00 για τα βιβλία « Καλλικράτη».

Θέματα 6 – 9 Έγκριση δαπάνης σε βάρος Κ.Α. 25.6699.01, 35.6699.05, 10.6641.03 και 00.6615.01 για τις προμήθειες (α) σχαρών για τα όμβρια (β) εργαλείων & υλικών συντήρησης μηχανημάτων (γ) βενζίνης για τα αυτοκίνητα και (δ) για εκτυπώσεις κτλ. Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα ποσά (α) 2.970,00 (β) 148,00 (γ) 11.250,00 και (δ) 2.155,00 ευρώ.

Θέμα 10 Έγκριση δαπάνης σε βάρος Κ.Α. 10.7133.05 για « προμήθεια επίπλων και σκευών» . Ομόφωνα εγκρίθηκε το ποσό των 6.255,00 ευρώ για παιδικό σταθμό!

Σε ερώτηση του κ. Σκορδίλη γιατί είναι τόσο ψηλή η δαπάνη, η αρμόδια του τμήματος προσφορών του Δήμου απήντησε ότι οι παιδικές καρέκλες είναι ακριβές!!.....το οποίο επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος!!

Θέμα 11 Έγκριση δαπάνης σε βάρος Κ.Α. 00.6661.01 για την « προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής Δημοτικών κτιρίων». Ομόφωνα εγκρίθηκε το ποσό των 618,00 ευρώ

Σημείωση: Όλες οι δαπάνες αφορούν τα 3/12 του συνολικού ύψους για το πρώτο τρίμηνο.

Θέμα 12 Ανάθεση στον Δικηγόρο κ. Κ. Λυμπουρίδη να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για διενέργεια αυτοψίας σε ακίνητο ιδιοκτησίας κ.κ. Θεοδώρας & Ευαγγελίας Γκινάκα που ευρίσκεται επί της οδού Ιλισσίων 5, Κηφισιά. Η ανάθεση εγκρίθηκε ομόφωνα.

Θέμα 13 – 14 Ανάθεση σε Δικηγόρους να παραστούν σχετικά με τις υποθέσεις (α) ακύρωση απόφασης του Δημάρχου Κηφισιάς  περί χορήγησης αδείας ίδρυσης κομμωτηρίου με την επωνυμία « Μ. Μεταξά – Χ. Καπίρης Ο.Ε.» (β) αναγνώριση δικαιούχων και καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδος των κ.κ. Σοφίας χήρας Λεωνίδα Κατσίκη κτλ. κατά Δήμου Κηφισιάς. Αφορά Ο. Τ. 940 και 941 αντικειμενικής αξίας 546,00 ευρώ/μ2

Παρατηρήσεις....

1. Η Ατζέντα δεν συμπεριλάμβανε ως Θέμα 15 Διάφορα θέματα!! Γιατί δεν αφήνετε άλλους να υποβάλουν θέματα;;

2. Αναφορικά με το Θέμα 10 γιατί δεν ζητήθηκαν τουλάχιστον τρεις προσφορές από το τμήμα προμηθειών προτού αποφασισθεί ότι οι τιμές αγοράς παιδικών επίπλων είναι όντως.....ακριβές;;

3. Γιατί η συζήτησης επί των θεμάτων της Ατζέντας γίνεται επί τροχάδην;;

4. Η λίστα των ονομάτων για την συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών που παρουσίασε ο Πρόεδρος ποίος την ετοίμασε και με τι κριτήρια;;

Αναμένομε απαντήσεις κ. Χιωτάκη....

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Έξαλλη φωνή!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ  ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Τουλάχιστον στη περίπτωση του κ. Άνθιμου! Μπορεί με τον κ. Μπουτάρη να έκανε μια κάποια ανακωχή. Αυτή όμως τον πίεσε και του δημιούργησε την ανάγκη εκτόνωσης, που εκδηλώθηκε στο χώρο της Ιεράς Συνόδου.

Με την "αυτοπεποίθηση" που του παρέχει η ακραία δομή και λειτουργία της σκέψης του, απεκαλύφθη!

Βοηθούμενος από τον "ομοϊδεάτη" του κ. Αμβρόσιο επετέθη κατά του Αρχιεπισκόπου  κ. Ιερώνυμου για να τον ψέξει για τη στάση όσο και την συμπεριφορά του η οποία κατ’ αυτούς θα έπρεπε να επιβάλει τις δικές τους απόψεις προς πάσα κατεύθυνση. Πήρε βέβαια την ανάλογη απάντηση.

Αδυνατεί να αντιληφθεί την ανακούφιση που νοιώθουν οι πιστοί αλλά και οι λιγότερο πιστοί  Έλληνες και πολίτες αυτού του τόπου, από το γεγονός ότι της ορθόδοξης εκκλησίας ηγείται ένας ήπιος, σοβαρός με στιβαρή προσωπικότητα άνθρωπος.

Ένας ηγέτης γεμάτος αγάπη προς όλους, που ακτινοβολεί σεμνή αυτοπεποίθηση. Ένας άνθρωπος πού κερδίζει όλων τον σεβασμό.

Αντιθέτως υπερεθνικόφρονες, δογματικοί, φορείς της "αναμφισβήτητης" αλήθειας, φοβικοί που σκορπίζουν φόβους και ξενοφοβίες παντού και όπου βρεθούν, μάλλον κακές υπηρεσίες προσφέρουν.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα Ύπνου; Σύσταση 1η: Ελέγξτε το φως…

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη ζωή και υποστηρίζει πολλές φυσιολογικές και ψυχολογικές λειτουργίες, όπως η αναδόμηση των ιστών, η ανάπτυξη, η εμπέδωση της μνήμης και η μάθηση. Παρόλο που η ανάγκη για ύπνο διαφέρει μεταξύ των ενηλίκων, οι ειδικοί θεωρούν ότι λιγότερες από 7 ώρες ανά νύχτα, συνεχόμενα σε βάθος χρόνου, μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις για το μυαλό και το σώμα μας.

Δεν είναι λίγοι που δυσκολεύονται στο να κοιμηθούν χωρίς να έχουν βρει την αιτία. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν απλές λύσεις ο σεβασμός του βιολογικού μας ρολογιού ή, όπως λέγεται, ο σεβασμός του βασικού ημερήσιου ρυθμού (κιρκαδιανός = circa diem = περίπου μία ημέρα) από διαφοροποιήσεις στις συνθήκες (φως, σκοτάδι).

Πιθανώς δεν ξέρετε ότι όταν μείνετε μέχρι αργά κάτω από έντονα φώτα ή τηλεόραση ή Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, διακόπτεται ο φυσικός κύκλος του εγκεφάλου ύπνου-εγρήγορσης και προκαλείται αϋπνία ή, αν κοιμηθείτε, δεν έχετε ευχάριστο ύπνο και αισθάνεστε κουρασμένοι.

Ακόμα και πολύ μικρά ποσά φωτός που προέρχονται από, ας πούμε, ένα φωτισμένο ρολόι - κάνει το μυαλό σας να θεωρεί ότι είναι πρωί. Το σκοτάδι ενεργοποιεί την παραγωγή της ορμόνης Μελατονίνης  (N-acetyl-5-methoxytryptamine), της ορμόνης που προκαλεί υπνηλία και την έναρξη του ύπνου ενώ το φως εμποδίζει την απελευθέρωση της (Light Research Center – Φιλαδέλφεια).
 
Είναι σημαντικό συνεπώς, για την ψυχολογική αλλά και σωματική υγεία σας, να ελέγξετε το φωτισμό:

- Σβήστε τα φώτα και όλες τις αναμμένες οθόνες τουλάχιστον μια ώρα πριν από το κρεβάτι.

- Εάν χρησιμοποιείτε ένα φως για να διαβάζετε, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι περισσότερο φωτεινό από όσο χρειάζεται και δεν αντανακλά στα μάτια σας.

- Κάνετε ένα έλεγχο στο εξωτερικό περιβάλλον και, για τα φώτα του δρόμου, χρησιμοποιήστε σκούρες κουρτίνε.

- Φορτίζετε κάθε επαναφορτιζόμενη συσκευή όπως ΗΥ, τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές κλπ έξω από το δωμάτιο.

- Χρησιμοποιήστε ξυπνητήρια χωρίς φως.

- Έχετε ένα φακό δίπλα στο κρεβάτι σας για να το χρησιμοποιήσετε όποτε χρειαστεί όπως ας πούμε για να πάτε στο μπάνιο και μην κοιτάζετε την δέσμη του.  

- Μην ανάψετε φως γενικά και εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φορητό υπολογιστή, κρατήστε τον όσο πιο μακριά από εσάς γίνεται και χαμηλώστε τη φωτεινότητα της οθόνης χαμηλά.

- Αν αγαπάτε τα ηλεκτρονικά βιβλία (e Readers), δοκιμάστε να τα διαβάσετε με τις ειδικές συσκευές και όχι με φορητό υπολογιστή.

- Για όσους κάνουν νυκτερινή βάρδια, καλό θα είναι να κοιμούνται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και όχι το πρωί, όπως πολλοί συνηθίζουν.

Κοιμηθείτε συνεπώς ευχάριστα αλλάζοντας απλώς τις μικρές ή μεγάλες συνήθειες φωτισμού στο περιβάλλον μας, λαμβάνοντας απλώς υπόψη το βιολογικό μας ρολόι.

Συνεχίζεται…..