Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μια ολοήμερη Συναυλία Αλληλεγγύης.....«’νθρωπος για τον ’νθρωπο»

Παρουσιάζει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το ίδρυμα ARTos Cultural and Research Foundation στηρίζει την πρωτοβουλία CyprusAid  η οποία  οργανώνει μια ολοήμερη Συναυλία Αλληλεγγύης.....«’νθρωπος για τον ’νθρωπο»,

Μέσα από μια ιδέα που γεννήθηκε και υλοποιείται σε χρόνο ρεκόρ με μηδενικό κόστος χάρη στην αφιλοκερδή συμμετοχή ατόμων και συνόλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας χωρίς δεύτερη σκέψη, η αυτοσχέδια ομήγυρη που μαζεύτηκε και η οποία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, επιθυμεί να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον: μαζί μπορούμε καλύτερα!  


Financial Times: Η Ευρώπη γίνεται γερμανική…..

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
  
Μια γεωπολιτική ανάλυση κάνει στους Financial Times ο Gideon Rachman ο οποίος επιχειρεί να κατανοήσει αν η εντεινόμενη ισχύς της Γερμανίας συμφέρει τελικά την ίδια αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τελικά οι Κύπριοι πήραν το πικρό φάρμακο. Αντιμέτωποι με την εθνική ταπείνωση και ένα ζοφερό μέλλον, πολλοί παραπονούνται ότι το μικρό τους κράτος αναγκάστηκε να υποκύψει στη βούληση μίας μεγαλύτερης και άσπλαχνης δύναμης: Της Γερμανίας.  


Παγκόσμιο μάθημα αξιοπρέπειας!!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Όποιος έχει δει την επέλαση έξαλλων πελατών την πρώτη μέρα των εκπτώσεων στο Harrods.


Όποιος θυμάται τους αλαλάζοντες καταναλωτές που καλπάζουν αλληλοσυγκρουόμενοι όταν τα μεγάλα καταστήματα Ευρώπης και Αμερικής δίνουν προσφορές στους πρώτους εκατό.  


Η Μαίρη Βιδάλη άξια κληρονόμος!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτή τη φορά, από «Κυρά της Θάλασσας», έγινε «Κληρονόμος» και υποστηρίζει το ρόλο της- όπως κάνει πάντα- με όλο της το είναι, την ευαισθησία, την ψυχή της. Ο λόγος για τη αγαπημένη μας και υπέροχη ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη  και το νέο έργο που έκανε πρεμιέρα προ ημερών  στο «Διάχρονο» θέατρό της, την «Κληρονόμο»  βασισμένο  στην ομώνυμη   νουβέλα  του  Χένρι  Τζέιμς.

Μαίρη Βιδάλη, Τίνα Σγουροπούλου, Έφη Σαρτζετάκη, Ελένη Κουτσελίνη.

Το έργο παρουσιάζεται  στο πλαίσιο της  «Σπουδής  4  ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ», σε σκηνοθετική διδασκαλία Γιάννη Ευαγγελίδη και διασκευή Μαίρης Βιδάλη.  


Βγενόπουλος: Τσουνάμι κατηγοριών με... ονόματα!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Απίστευτες καταγγελίες για ένα κατεστημένο που οδήγησε την Κύπρο στη σημερινή καταστροφή έκανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 


Ο επικεφαλής της MIG κατονόμασε μεταξύ άλλων τους κ.κ. Μ. Σαρρή (νυν υπουργό Οικονομικών) και Αθ. Ορφανίδη (τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου) ως βασικούς υπαίτιους για την καταστροφική πορεία που ακολούθησε ο όμιλος της Λαϊκής Τράπεζας τους δεκαεπτά μήνες που ακολούθησαν τη δική του διοίκηση, και η οποία οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα της διάσπασης της τράπεζας.   

Ποιων Ελλήνων Πολιτικών οι καταθέσεις τους στις Κυπριακές τράπεζες «κουρεύτηκαν»;;

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αρχηγοί κομμάτων, νυν και πρώην υπουργοί και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων βιώνουν στιγμές αγωνίας, καθώς βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα να βρίσκονται μπλοκαρισμένοι.


Μάλιστα, η ψυχολογική φόρτιση είναι μεγαλύτερη σε περιπτώσεις που, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκαν στη Βουλή, πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει όλα τα χρήματά τους σε κυπριακές τράπεζες.  


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Λίστα - Φωτιά. Σε ποιους χάρισαν δάνεια στην Κύπρο!

Παρουσιάζει ο  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τράπεζες που έσυραν στον γκρεμό την κυπριακή οικονομία διέγραφαν συστηματικά δάνεια, τα οποία είχαν χορηγήσει σε κομματικά στελέχη και σε παράγοντες της δημόσιας διοίκησης. Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος» έχει παραδοθεί ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής.


Οι σκανδαλωδώς ευνοημένοι των διορισμένων από το κράτος τραπεζικών διοικήσεων καλούνται τώρα να εξηγήσουν τους λόγους της χαριστικής μεταχείρισης και της αφαίμαξης του δημόσιου ταμείου που οδήγησαν στην καταστροφή.  

Η απάντηση Βγενόπουλου για την Λαϊκή Τράπεζα!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Ανδρέας Βγενόπουλος τοποθετήθηκε για την Λαϊκή Τράπεζα και τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.


«Έγιναν κωμικοτραγικοί χειρισμοί στην περίπτωση της Κύπρου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος και πρόσθεσε: «Κύριος υπαίτιος των όσων συνέβησαν είναι ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.  

Εικαστική διαμαρτυρία για την Κύπρο!

Παρουσιάζει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο αναγνώστης μας εικαστικός - συγγραφέας Τέλης Φατσές, μας στέλνει αυτό το συγκλονιστικό έργο, λέγοντας:

«Συνεχίζω μετά από αρκετά χρόνια τη σειρά μου «made in….», που άρχισα το 1995, με σκοπό να καταγγείλω διάφορα εγκλήματα που συμβαίνουν στον κόσμο. Πρώτο έργο το «made in france» – μια καταγγελία για τις πυρηνικές δοκιμές των γάλλων του Σιράκ. 

Γ. Λιλλήκας: Υπήρχαν λύσεις και εκτός Τρόικας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γ. Λιλλήκας αποκάλυψε στο πρόγραμμα ΑΝΑΤΡΟΠΗ του MEGA ότι  Κυπριακή Κυβέρνηση έχει πρόταση στα χέρια της από το μεγαλύτερο ταμείο επενδύσεων της Κίνας, ύψους 10 δις για το φυσικό αέριο. Την απέρριψε όμως για λόγους νομιμότητας ως προς την Τρόικα.


Ο Πρετεντέρης ειρωνικά του είπε «Μα Αφήστε τους Κινέζους κύριε, αυτοί δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη»!

Προφανώς ο κ. Πρετεντέρης θα πρέπει να ενημερωθεί για την μόνη ξένη επένδυση στην Ελλάδα που έβαλε λεφτά στην χώρα και όχι στο MEGA. Αυτή της Cosco!! 

Για να πάρει την απάντηση από τον κ. Λιλλήκα:  

ΔΝΤ, Γερμανία και Σόρος κερδοσκοπούν στις πλάτες της Κύπρου!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μπορεί προσωρινά η Κύπρος να φαίνεται σταθεροποιημένη και μακριά από το οικονομικό κραχ, ωστόσο η εξάρτηση της από τη χρηματοδότηση των Ευρωπαίων την καθιστά ακόμα ευάλωτη σε ένα νέο γύρο κερδοσκοπικών παιχνιδιών.


Ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη φυσικά θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της Ευρωζώνης και αναμένεται να ισχυροποιήσει τους διεθνείς κερδοσκόπους που αναμένουν από την κρίση της Λευκωσίας να αποκομίσουν οφέλη.  

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Έρχεται δήμευση ελληνικών καταθέσεων;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Έρχεται κύμα δήμευσης καταθέσεων στην Ευρώπη,  που «κομψά» αποκαλείται «κούρεμα» ή «φορολόγηση», για την χρηματοδότηση των ελλειμμάτων, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς παρουσίασε στις 25/03/2013 ως «πρότυπο» του Eurogroup ο κ. Ντάιζελμπλουμ!


Και στην πρώτη κατηγορία των χωρών που θα δημευθεί ποσοστό καταθέσεων, όσο και να το διαψεύδουν είναι η Ελλάδα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο ήδη είναι εκτός τροχιάς, αφού υπολογίζονταν φορολογικά έσοδα από εκεί που δεν υπάρχει «ούτε σάλιο» για να συγκεντρωθούν.  


Η νέα Τράπεζα της Ευρώπης!


Ποιοι απέσυραν τα κεφάλαιά τους «εγκαίρως» πριν την κρίση στη Κύπρο;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για εκείνους τους δήθεν τυχερούς που σύντομα αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και «την έκαναν» από την Μεγαλόνησο.




Ο λόγος για εταιρείες όπως ο «Τιτάνας» και η «Intralot» που πρόλαβαν κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την Κύπρο.  


Φυγαδεύουν τους ολιγάρχες - μεγαλοκαταθέτες;;

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΣΟΚ προκαλεί το άκουσμα της είδησης που θέλει τις κυπριακές τράπεζες κλειστές ως την Πέμπτη, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα ανοίξουν καν μέσα στην βδομάδα!


Η αμηχανία (αλλά και οι πιέσεις που δέχεται) της Κυπριακής Κυβέρνησης αντανακλάται σ΄ αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν τους εταιρικούς λογαριασμούς τους στις κυπριακές τράπεζες αρνούνται να συμμετάσχουν στο κούρεμα και πιέζουν με κάθε τρόπο να εξαιρεθούν.


Ανοίγουν με περιορισμούς οι Κυπριακές Τράπεζες!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 28/03/2013 άνοιξαν οριστικά οι κυπριακές τράπεζες, όπως αποφάσισαν ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, και ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, αλλά με κάποιους περιορισμούς στις συναλλαγές.


Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν για το κοινό στις 12 το μεσημέρι και θα μείνουν ανοικτές μέχρι τις 18.00. 


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η Atlas Copco γιόρτασε 140 χρόνια βιομηχανικής καινοτομίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Η Atlas Copco, που αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο καινοτόμες και βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο, γιόρτασε 140 χρόνια βιομηχανικής αριστείας με μια σειρά εκδηλώσεων σε πάνω από 90 χώρες όπου ασκεί δικές της δραστηριότητες την Πέμπτη 21/02/2013.


Η  Atlas Copco Ελλάς Α.Ε. γιόρτασε το γεγονός  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου στην Λεωφόρο Μαραθώνος και 25ης Μαρτίου στον Μαραθώνα......



ανάμεσα σε περισσότερα από 3.100 εκθέματα που καταγράφουν την ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου από το 1896 μέχρι σήμερα!   

Στυλιανός Κυριακίδης: Ένας αφανής Έλληνας ήρωας!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 

Στην Πάφο γεννήθηκε. Στις 4 Μαΐου 1910. Πάνω από έναν αιώνα πια. Φτωχόπαιδο ήταν και κάποια στιγμή ξεκίνησε τον αθλητισμό στην Λεμεσό. Του άρεσε να τρέχει από πιτσιρίκι. Κατάφερε, μάλιστα, να πάρει μέρος ως δρομέας με την ελληνική εθνική ομάδα στους Oλυμπιακούς Aγώνες του 1936!


Αγροτόπαιδο, με έρωτα για τον αθλητισμό και ταλέντο, από το 1934 τα μαζεύει και μετακομίζει στο Χαλάνδρι. Έπιασε δουλειά στην ΔΕΗ (τότε Ηλεκτρική Εταιρεία) και πήγαινε να μετράει τα ρολόγια στα σπίτια του κόσμου για να βγάλει το μεροκάματο. 

Σεισμοί στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο!!

Παρουσιάζει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ 
  
Διαβάστε το ΟΛΟ.....κι αχρείαστες νάνε οι οδηγίες! Μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τους σεισμούς που γίνονται στην Ελλάδα.




Ο χάρτης σας δείχνει την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στον Ελλαδικό χώρο. Όταν αναβοσβήνει το σήμα, σημαίνει ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σεισμική δόνηση στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΠΡΑΣΙΝΟ μικρότερο από 3 R ( Richter )

KOKΚΙNO μεγαλύτερο από 3 R

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ μεγαλύτερο από 5 R, κλπ ( δείτε υπόμνημα κάτω από το χάρτη).

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ πάνω στα σημεία του χάρτη ή στις ημερομηνίες κάτω από το χάρτη.......πατώντας εδώ....

Στο σκαμνί Άκης Τζοχατζόπουλος και οι 18 συγκατηγορούμενοί του για τις «μίζες»!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για τις 22 Απριλίου 2013 προσδιορίστηκε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για τις «μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.


Προηγήθηκε, η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, που παραπέμπει τον πρώην υπουργό, οικείους του αλλά και συνεργάτες του, για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που φέρονται να δωρίθηκαν προκειμένου να επιλέξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα υποβρύχια και τα αντιπυραυλικά συστήματα TORM1.  

Ιρανές καλλιτέχνιδες στην Αθήνα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 40 νέες γυναίκες εικαστικοί που ζουν και δημιουργούν στο Ιράν εκθέτουν 70 έργα τους. Την έκθεση με τίτλο «Unexposed» , διοργάνωσε  ο μη κερδοσκοπικός  οργανισμός Art Cantara, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, και θα διαρκέσει  έως την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013. 


Συντονισμός: Ε. και Φ. Κυπραίος
Είσοδος: Ελεύθερη.

Η έκθεση «Unexposed», που επιμελείται η ιστορικός τέχνης  Fery Malek - Madani,  περιλαμβάνει  70 έργα νέων εικαστικών, οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 400 καλλιτέχνιδες, με κριτήριο να ζουν μόνιμα  στο Ιράν, να έχουν γεννηθεί μεταξύ 1971 και 1991 και να έχουν τουλάχιστον μια ατομική έκθεση στο βιογραφικό τους.  


Ένα βήμα πριν από την κοινωνική έκρηξη!.....του Αλέξη Παπαχελά.

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

O κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης είναι απολύτως υπαρκτός. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από το γεγονός ότι οι πολίτες δεν συμμετέχουν σε ιδιαίτερα μαζικές διαδηλώσεις ή δεν ακολουθούν τις συνδικαλιστικές ή άλλες προτροπές για έναν «ξεσηκωμό».


Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας νιώθει πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Ανάμεσά τους και συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν συμπεριφερθεί επί δεκαετίες με τον πιο συστημικό και υπεύθυνο τρόπο. Όταν ακούει κανείς ιστορίες για «νοικοκυραίους», οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν εναντίον όλων, καταλαβαίνει πως αυτοί οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Η δική τους απελπισία, μακριά από ιδεολογίες και κόμματα, κάνει την κατάσταση εξαιρετικά εύφλεκτη.  

Η Δυναστεία Rothschild πίσω από την αγορά των ορυχείων χρυσού στην Χαλκιδική!!

Παρουσιάζει  ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το «αστικοτσιφλικάδικο» κράτος που τολμά να αυτοαποκαλείται Ελληνικό, αγόρασε από την καναδική TVX Gold, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των «Μεταλλείων Κασσάνδρας» το 2003 έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ, και την ίδια ημέρα τα πούλησε στην ίδια τιμή στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», πίσω από την οποία υπάρχει ο γνωστός μας «ΑΚΤΩΡ» των Μπόμπολα και Κούτρα.


Ας μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι η TVX Gold έφυγε νύχτα από τα μεταλλεία Κασσάνδρας, αφήνοντας απλήρωτους 472 εργαζόμενους και το συνολικό χρέος της προς τους εργαζόμενους ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύμβαση ορίζεται ρητά ότι το ελληνικό δημόσιο δεν κατοχύρωσε δικαιώματα επί του εξορυσσοµένου μεταλλεύματος.  

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η Ελλάδα με πλήρως «απογυμνωμένη» πολιτική ηγεσία.....στην πιο κρίσιμη εποχή!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Η Γερμανία έχοντας επιβάλλει τις θέσεις και τους σχεδιασμούς της στην Ελλάδα, έβαλε στο στόχαστρο την Κύπρο. Με πρωτοφανή κυνικότητα, εμπάθεια και μίσος που δεν τιθασεύεται, το Βερολίνο κατεδαφίζει την ευρωπαϊκή ιδέα και την αντικαθιστά με τη Γερμανική Ευρώπη.


Οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι αποκαλυπτικές, διαλύουν ψευδαισθήσεις, φανερώνουν το έλλειμμα και την ανεπάρκεια της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής βρέθηκε σε απείρως δυσκολότερη θέση από αυτήν που βρίσκεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.   


ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Μετέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ....από κλειστές τράπεζες στη Κύπρο!!

Για την αντιγραφή  ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αναλήψεις από υποκαταστήματα του εξωτερικού, μεταφορές κεφαλαίων με το αιτιολογικό ότι προορίζονταν για «ανθρωπιστική βοήθεια», αγορά φαρμάκων ή ακόμη και καυσίμων αεροσκαφών ήταν μερικά από τα κόλπα που χρησιμοποίησαν (μεγάλοι) πελάτες τραπεζών της Κύπρου για να σηκώσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν ενόσω διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις της Λευκωσίας με την Τρόικα που οδήγησαν τελικά στο «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Reuters.


Με τον τρόπο αυτό έφυγαν από το νησί δεκάδες, ή κατ' άλλους εκατοντάδες, εκατομμύρια ευρώ όσο ήταν κλειστές οι τράπεζες και λίγο πριν παρθεί η απόφαση για την αναδιάρθρωσή τους.