Σάββατο 28 Απριλίου 2012

36 κόμματα διεκδικούν την ψήφο μας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι. Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.

Ανάμεσα στα  36 κόμματα, εκτός των γνωστών που παρελαύνουν από τα διάφορα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν και ορισμένα που προσδοκούν να «τσιμπήσουν» ψήφους (1) από τους απογοητευμένους / θυμωμένους ψηφοφόρους διαφόρων παρατάξεων  ή (2) από αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία αλλά ψάχνουν μονίμως να ψηφίσουν μικρά κόμματα!


Πάνω από 650 εκατ. ευρώ ήταν η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων την τελευταία δεκαετία.

Η Κατερίνα Πολέμη στο θέατρο Επί Κολωνώ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κατερίνα Πολέμη (Φωνή / Κιθάρα) συνεχίζει την παράσταση «An Intimate World Music Evening», στις 28 Απριλίου 2012 στις 22.00 το βράδυ με είσοδο 8€, στο φουαγιέ του θεάτρου Επί Κολωνώ.


Αγκαλιά με την κιθάρα της ερμηνεύει με τον μοναδικό της τρόπο τα τραγούδια από τον προσωπικό της δίσκο «Spread the Music Not the Name» καθώς και αγαπημένα βραζιλιάνικα και Jazz κομμάτια.

Και πολύ Μπουζούκι swing! καθώς εντάσσει το μπουζούκι στην Gypsy Jazz και Βραζιλιάνικη μουσική. Την συνοδεύει η μουσικός Βάσω Δημητρίου στο μπουζούκι που σαν dueto δημιουργούν μια ατμόσφαιρα με αποχρώσεις World Music.

Η Κατερίνα γεννήθηκε στο Λονδίνο από Βραζιλιάνα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σπούδασε μουσική στο φημισμένο Berklee College of Music στις ΗΠΑ οπού έζησε 5 χρόνια.

Πρόσφατα ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο και από τον περασμένο Απρίλιο κάνει συναυλίες στη Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Βραζιλία και Ελλάδα. Πέρα από τα αναρίθμητα μικρά τζαζ μπαρ ανά τον κόσμο, έχει τραγουδήσει στο Carnegie Hall, στο Boston Symphony Hall, στο Hatch Shell of Boston και το Regatta Bar.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Εκάλης!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Συναντήθηκα με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Εκάλης, στο πολύ ωραίο περιβάλλον του Εντευκτηρίου της Εκάλης. Το ευγενικό καλωσόρισμα της υπαλλήλου και οι χαμηλόφωνες παρέες σε βοηθούσαν να χαλαρώσεις από την καθημερινή πίεση.
Στην συνάντηση παρέστησαν η κ. Ανθούλα Καπετανάκη, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου και Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Εκάλης, ο κ. Κώστας Γιαννέλος, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, δικηγόρος, ο κ. Κώστας Αλεξόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου, δικηγόρος και ο κ. Δημήτριος Αγγελίδης, Εκδότης της εφημερίδας Kifisia Press. 

Ανανέωση προσώπου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το SWAN Beauty Lounge κάνει μία μοναδική προφορά άμεσης λάμψης και ανανέωσης του προσώπου..!! Θεραπεία Βotox από 350 τώρα 260 ευρώ και θεραπεία Μini Βotox από 220 ευρώ τώρα 150 ευρώ.


H προσφορά ισχύει  μόνο  για αγορές μέχρι τέλος Απριλίου 2012. Οι θεραπείες που έχουν  αγοραστεί,  μπορούν να εκτελεστούν  και σε μεταγενέστερο χρόνο.

Καλέστε σήμερα στα τηλέφωνα του κέντρου και προγραμματίστε το ραντεβού σας με την δερματολόγο του SWAN Beauty Lounge.

Λεωφόρος  Πεντέλης 104 Χαλάνδρι - Αθήνα, 15234

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 24/04/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6 τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί «7» προ ημερησίας θεμάτων και «22» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 17458 ημερομηνίας 19/04/2012.

Πάρθηκαν  «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «7» προ ημερησίας θέματα: (1) Έγκριση δικαστικής δαπάνης ύψους 8.118,00 ευρώ με δικαιούχο τον κ. Σπυρίδωνα Δαλαμάκα και δικαστικά έξοδα 310,00 ευρώ! (2) Έγκριση δαπάνης για νέα παροχή νερού στην οδό Κόνιτσα  στην Κ. Κηφισιά (3) Έγκριση δαπάνης για νέα παροχή νερού σε δύο παιδικές χαρές (4) Έγκριση δαπάνης ύψους 10.000,00 ευρώ που αφορά έξοδα κηδείας  υπαλλήλων του Δήμου που αποβίωσαν (5) Έγκριση δαπάνης ύψους 3.300,00 ευρώ που αφορά έντυπα για τις ανάγκες των Εθνικών Εκλογών! (6) Έγκριση δαπάνης ύψους 3.300,00 ευρώ που αφορά γραφική ύλη για τις ανάγκες των Εθνικών Εκλογών! (7) Έγκριση δαπάνης ύψους 2.800,00 ευρώ που αφορά είδη υγιεινής / καθαρισμού σχολείων  για τις ανάγκες των Εθνικών Εκλογών!

Ο κ. Δήμαρχος σχολίασε ότι η έγκριση διάθεσης πίστωσης των δαπανών (5) , (6)  και (7) συνολικού ύψους 9.400,00 ευρώ είναι υποχρεωτική! Η διάθεση όμως πίστωσης  δαπάνης φαγητού για τις ανάγκες των εκλογών, ως μη υποχρεωτική, δεν εγκρίνεται

Ανθοθεραπεία και ρεφλεξολογία!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 στις 6μμ ο Σύλλογος Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος ACG, διοργανώνει διάλεξη με θέμα την ανθοθεραπεία και τη ρεφλεξολογία, δύο εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους για  την αντιμετώπιση του άγχους και του στρες, στο Αμφιθέατρο του ALBA (Πρώην Down Town Campus), Ξενίας 6-8 (πλατεία Μαβίλη).


Ομιλητές: η Δρ.  Μαρκέλλα Καραμαούνα, η Δέσποινα Κώστα και ο  Βενιαμίν Φεγίσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με mail ή τηλεφωνικά στην Βίκυ Συρίγου 210 7707507 για την κράτηση θέσεων. 

Είσοδος ελεύθερη.

Η καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς....αφιερωμένη στους συζύγους!



Το αρσενικό σπουργίτι είναι αυτό αριστερά, με τις γκρι «πιτσιλιές»  κάτω από τον λαιμό!

Ακόμα και τα πουλιά έχουν το ίδιο πρόβλημα......ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΣΟΥ.....ΧΡΥΣΗ ΜΟΥ!!

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 23/04/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε σχεδόν πλήρης απαρτία (απουσίαζε μόνο ο κ. Γ. Αγουρίδας) η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι «9» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.17461 ημερομηνίας 19/04/2012.

Σημειώνουμε χαρακτηριστικά την άποψη του κ. Ξενάκη σχετικά με τις προεγκρίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που ισχυρίζεται ότι:

- μέχρι να λήξει η διαβούλευση για την «νέα κανονιστική» καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα Κοινοτικά Συμβούλια είναι υποχρεωμένα να συνεχίζουν να δίνουν προεγκρίσεις εφόσον υπάρχουν αιτήσεις!

- οποιοδήποτε κατάστημα μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ερυθραίας στην αποκεντρωμένη δ/νση Αττικής εφόσον αυτό θίγεται και να γίνει αποδεκτή αυτή η προσφυγή.

- ο έλεγχος νομιμότητας από την υπηρεσία της αποκεντρωμένης δ/νσης Αττικής, συνίσταται στον τυπικό έλεγχο νομιμότητας έκδοσης μια απόφασης και όχι σε έλεγχο ουσίας. Με αποτέλεσμα ναι μεν να ταλαιπωρείται ο κάθε ενδιαφερόμενος αλλά και τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου που σκοπό έχουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης να τις αναιρεί απόφαση μιας άλλης υπηρεσίας!   

Ποίοι ευθύνονται για την αισχροκέρδεια στην αγορά αγροτικών προϊόντων;

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν έχει τέλος το «όργιο» αισχροκέρδειας που παρατηρείται στην αγορά των αγροτικών προϊόντων - αλλά και των κτηνοτροφικών αγαθών - καταδεικνύοντας στην πράξη πόσο πολύ επιβαρύνεται η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή.

Και μπορεί οι παραγωγοί να επιρρίπτουν ευθύνες στους μεσάζοντες ότι αυτοί «παραφουσκώνουν» τις τιμές, όμως κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, υποστηρίζει ο Μανώλης Βακόντιος πρόεδρος της ΕΑΣ Σητείας.


Σημαντικό δε μερίδιο ευθύνης κατά τον ίδιο έχει πρωτίστως το κράτος με την φορολογική ασυλία που έχει παράσχει στους αγρότες οι οποίοι δεν υποχρεούνται να τηρούν βιβλία της εφορίας!

Όπως λέει ο κ. Βακόντιος, το κράτος γνωρίζει καλά ότι τα εικονικά τιμολόγια διανύουν  μια παρατεταμένη περίοδο άνθησης. Πολλοί παραγωγοί τονίζει αδιαφορούν επί της ουσίας για τις καλλιέργειές τους και ζουν από τις επιδοτήσεις και τις επιστροφές ΦΠΑ. 

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Παραβίαση της «κόσμιας» ατμόσφαιρας του Εντευκτηρίου της Εκάλης!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης στις 23/03/2012, προ ημερησίας ο Πρόεδρος κ. Γονέος αναφέρθηκε (1) στην ομόφωνη απόφαση το Τοπικού Συμβουλίου στις 13/03/2007 για την χρήση του Εντευκτηρίου της Εκάλης η οποία αναφέρει ότι ο χώρος του Εντευκτηρίου  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εκδηλώσεις πλην των πολιτικών ή προεκλογικών εκδηλώσεων! και (2) ότι το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης ως  Διαχειριστής του Εντευκτηρίου εφάρμοζε / εφαρμόζει σχολαστικά την εν λόγω απόφαση, εκτός από μια και μοναδική εξαίρεση  που χρησιμοποιήθηκε.....από όλους τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου κατά την διάρκεια των Δημοτικών Εκλογών το 2010!

Γενική τοποθέτηση / εισήγηση  όλων των μελών του Τοπικού Συμβουλίου ήταν να μην επαναληφθεί  καμία εξαίρεση και εγκρίθηκε ομόφωνα η συνέχιση της πιστής εφαρμογής της απόφασης με ημερομηνία 13/03/2007.

Παρά την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, στις 21/04/2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00πμ ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Β’ Αθηνών μίλησε σε  οργανωμένη προεκλογική εκδήλωση στο Εντευκτήριο της Εκάλης!

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Λειτουργίας Πόλης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Νίκος Παναγιώτου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρκεσίνης, η κ. Καβούρη, η κ. Αγγελική Βαλασοπούλου, η  κ.  Ηλιάνα Στεφανάκου και ο κ. Γιάννης Διονυσιώτης.

Μετά την λήξη της ομιλίας του κ. Γιακουμάτου, υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ των παρευρισκομένων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί  μια  ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία εντάθηκε ακόμη περισσότερο  μετά την αποχώρηση του  κ. Γιακουμάτου! 

Θηλυκό - Αρσενικό!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων συνδιοργανώνουν  κινηματογραφικό διήμερο με τίτλο «Θηλυκό - Αρσενικό» (Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου 134 -136, ΜΕΤΡΟ Κεραμικός).


Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ)  και της εταιρίας διανομής Feelgood Entertainment.

Θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία  «Η τιμή της αγάπης» (1983), της πρόωρα χαμένης Τώνιας Μαρκετάκη, που εστιάζει στην εικόνα της γυναίκας στο Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, αλλά και η τελευταία ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη «Μικρές Εξεγέρσεις» (2009), η οποία, μετά την προβολή της στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και του Μόντρεαλ, κάνει την αθηναϊκή της πρεμιέρα .  

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η τροποποίηση της νομοθεσίας του «πόθεν έσχες»!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τέλος Μαρτίου 2012 η Βουλή υπερψήφισε την πρόταση νόμου 75 βουλευτών με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Α. Κακλαμάνη, για τροποποίηση της νομοθεσίας του «πόθεν έσχες».


Ο Νόμος προβλέπει μεταξύ άλλων (1) τον αναδρομικό επανέλεγχο στα εισοδήματα των πολιτικών από το 1974 έως 2010 (2) να δίνετε έμφαση στο «έσχες» και μετά στο «πόθεν»!

Όπως είπε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.....κανένας δράστης παρανομιών δεν καταγράφει στη δήλωσή του τα προϊόντα της παράνομης πράξης του. Καταγράφει μόνο ότι μπορεί να δικαιολογήσει  στο «πόθεν»! 

Προσεγγίζοντας τον Σουρεαλισμό!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Χώρα της Άνδρου ετοιμάζει για το καλοκαίρι του 2012 (από Κυριακή 1η Ιουλίου έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 ) ένα θεματικό εικαστικό αφιέρωμα σε ένα από τα μεγαλύτερα και ανατρεπτικότερα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ού αιώνα που είναι ο σουρεαλισμός.

Νίκος Εγγονόπουλος. «Θεϊκό ζεύγος» 1938, σινική μελάνι και ακουαρέλα σε χαρτί. Ιδιωτική συλλογή.

Ευνόητο είναι ότι ούτε το ιδεολογικό εύρος, ούτε και η ανομοιογένεια του εικονογραφικού πλούτου αυτού του σημαντικού πρωτοποριακού κινήματος θα ήταν δυνατό να παρουσιασθούν στα όρια ενός περιορισμένων δυνατοτήτων αφιερώματος.  

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Αρχείο Ελληνικών Ταινιών!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Επειδή η ζωή χρειάζεται και λίγη ψυχαγωγία.....δείτε όποτε θελήσετε μία από τις 2.307 Ελληνικές ταινίες, που σας προσφέρει το «Ελληνικό Αρχείο»….πατώντας εδώ....


Οι ταινίες είναι ταξινομημένες ανά 10ετία, από το 1950 μέχρι και το 2010.

Τα έργα κάθε 10ετίας παρουσιάζονται σε μία ή περισσότερες σελίδες και κάθε σελίδα περιλαμβάνει έως και οκτώ έργα, με τους τίτλους τους και τους Πρωταγωνιστές τους.

Καλή διασκέδαση!

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.snf.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές επιρροές. Επίσης, το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει εγκρίνει συνολικά τη διάθεση €948 εκατομμυρίων ($1.242 δις), μέσω 2.115 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 102 κράτη ανά τον κόσμο. Από το σύνολο των δωρεών του Ιδρύματος, το 79% του συνολικού ποσού έχει διατεθεί σε οργανισμούς και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, μέσω 1.013 δωρεών.