Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π.17!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 22/06/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί (29) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 17/06/2011.

Κάτι όμως πρέπει να γίνει......

Σε ολονυκτία μεταβλήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. που άρχισε στις 07.00μμ και τέλειωσε στις 01.45πμ την άλλη μέρα!.....χωρίς να ολοκληρωθεί η συζήτηση των τακτικών θεμάτων!

Σε αυτό συνετέλεσε και η συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης που μαζί με την ενημέρωση κράτησαν σχεδόν 3 ώρες, τόσο που η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σπηλιωτοπούλου ξεκινώντας τα τακτικά θέματα επεσήμανε ότι είναι δύσκολο σε κάποιον να παρακολουθήσει με την απαιτούμενη προσοχή την συζήτηση των τακτικών θεμάτων, μετά από ένα τρίωρο!

Κατανοητό, ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να θέλει να εκφέρει την γνώμη του, όμως όταν τα μέλη του Δ.Σ. είναι 41 είναι προφανές ότι εάν μιλήσουν όλοι  τότε ο χρόνος δεν φτάνει.

Προς ενημέρωσή σας.....

........«Δικαίωμα να εκφέρει γνώμη στην Βουλή έχει και ο κάθε βουλευτής, όμως εάν μιλούσαν και οι 300, τότε όχι ολονυκτίες θα είχανε αλλά αδυναμία ψήφισης των νόμων, γι΄ αυτό ο νομοθέτης και ο κανονισμός της Βουλής έχουν καθορίσει διαδικασίες για τον τρόπο που οι πολιτικές παρατάξεις θα μιλάνε κατά περίπτωση».......

Εάν προς το Δ.Σ. κατά την ενημέρωση τίθενται θέματα για τα οποία θα έπρεπε να ενημερωθούν απλώς οι Υπηρεσίες ( π.χ. μια σπασμένη σχάρα σε κάποιο σημείο), εάν κατά την συζήτηση του κάθε θέματος λαμβάνεται ο λόγος από την πλειοψηφία των κ.κ. Δημοτικών Συμβούλων, τότε ή οι συνεδριάσεις θα πρέπει να φτάνουν μέχρι το πρωί, με ότι αυτό σημαίνει ή να αναβάλλεται η συζήτηση θεμάτων για επόμενες συνεδριάσεις.

Οτιδήποτε και από τα δύο συμβεί, προφανώς δεν είναι προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, γι΄ αυτό και κάτι πρέπει να γίνει που να ταιριάζει στα νέα αριθμητικά δεδομένα των μελών του Δ.Σ., αλλά και στις ευκαιρίες που παρέχει ο Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) με τα νέα όργανα που έχουν συσταθεί στον Δήμο.

Είναι αναμφισβήτητο ότι την ευθύνη για την αποτελεσματική λειτουργία του Δ.Σ., την έχει το Προεδρείο κατά κύριο λόγο αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. που εγκρίνουν τον κανονισμό λειτουργίας, όμως δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας έχουν και οι δημότες!

Από τα θέματα θα σημειώσουμε σαν γενικότερης σημασίας – ενδιαφέροντος τα ακόλουθα:

Θέμα 2-3. Την έγκριση των προϋπολογισμών, οικονομικού έτους 2011, των δύο νέων νομικών προσώπων «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» (αθλητισμός, πολιτισμός) και «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» που σηματοδοτεί και την ουσιαστική έναρξη λειτουργίας τους. Τους ευχόμαστε «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»!

Θέμα 20. Επί αιτήματος «αλλαγής χρήσεως διατηρητέου   επί της  Λεωφόρου Κηφισιάς 291, Κηφισιά» το οποίο δεν έγινε αποδεκτό, επειδή σχετίζεται με τον τρόπο αντιμετώπισης ομοίων θεμάτων!

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Έρχεται καλοκαίρι: Καταρρίψτε μερικούς μύθους πρώτων βοηθειών!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ


- Δάγκωμα φιδιού
Μύθος το χάραγμα ή το σκίσιμο ή το ρούφηγμα του δαγκώματος εκτός του ότι δεν προσφέρουν, είναι και δυνητικά επικίνδυνα.

Το σωστό: Αν και πολλοί παράγοντες μπορεί να παίξουν ρόλο, στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί να καθησυχάσουμε με επιμονή  τον παθόντα. Ο πανικός προκαλεί αύξηση της αιμάτωσης και ταχύτερη κυκλοφορία στο σώμα του τυχόν δηλητηρίου.  Ακινητοποιήστε, χωρίς περίδεση, το πάσχον μέλος σε επίπεδο κάτω από το ύψος της καρδιάς (εφόσον είναι δυνατόν) και οδηγείστε προς το πλησιέστερο νοσοκομείο.

-Έγκαυμα
Μύθος η επάλειψη βουτύρου ή οδοντόκρεμας και ομοειδών. Αυτό αφενός θα δυσκολέψει το γιατρό που τυχόν χρειαστεί να παρέμβει αφετέρου μπορεί να δημιουργήσει μολύνσεις.

Το σωστό: ρίξτε αμέσως κρύο άφθονο νερό στο σημείο του εγκαύματος και επισκεφθείτε γιατρό αν υπάρχουν φυσαλίδες ή το έγκαυμα είναι εκτεταμένο.

- Κατάποση δηλητηρίου
Τα σιρόπια Ipecac τα οποία προκαλούν εμετό δεν συστήνονται πλέον. Δώστε ενεργό άνθρακα (υπάρχει στα φαρμακεία σε φιαλίδια) ο οποίος συνδέεται με το δηλητήριο στο στομάχι και αποτρέπει την είσοδο του δηλητηρίου στην κυκλοφορία του αίματος.

Η επόμενη κίνηση είναι η άμεση αναζήτηση του γιατρού ή του Κέντρου Δηλητηριάσεων (210 -7793777).

- Αιμορραγία ενός άκρου (χέρι ή πόδι)
Μύθος η τοποθέτηση περίδεσης κεντρικά από το τραύμα.

Το σωστό είναι η πίεση του τραύματος με αποστειρωμένες γάζες ή ένα καθαρό ρούχο. Αν η αιμορραγία δεν σταματά μετά 3-4 λεπτά, συνεχίστε να πιέζετε και συμβουλευτείτε γιατρό.

- Διάστρεμμα, κάκωση ή κάταγμα
Μύθος η εφαρμογή θερμότητας σε ένα διάστρεμμα, κάκωση ή κάταγμα διότι η θερμότητα δίνει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το σωστό είναι να εφαρμόστε πάγο τυλιγμένο σε ένα πανί για να τον κρατήσει μακριά από το δέρμα, εναλλάσσοντας τον 10 λεπτά με άλλα 10 λεπτά χωρίς πάγο για τις πρώτες 24 με 48 ώρες. Συμβουλευτείτε γιατρό.

- Ξένο σώμα στο μάτι
Μην τρίβετε το μάτι με το χέρι για να βγάλετε το ξένο σώμα. Ρίξτε μόνο άφθονο δροσερό νερό μέσα στο μάτι. Αν το ξένο σώμα δεν φύγει, επισκεφθείτε οφθαλμίατρο.

Με την ευχή να είναι αχρείαστες......καλό καλοκαίρι!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Παρακολούθηση........της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π.25667!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 21/06/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 τακτικά μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί 6 εκτάκτων θεμάτων και «8» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 09/06/2011.....η πηγή... 

Πάρθηκαν ομόφωνες «εγκριτικές» αποφάσεις  για τα «6» έκτακτα θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν επί τροχάδην......από τον κ. Πρόεδρο στα μέλη της Επιτροπής και αφορούσαν:

1. Διάφορες προμήθειες για παιδικούς σταθμούς της τάξεως των 15.000,00 ευρώ

2. Υπηρεσίες απολύμανσης της τάξεως των 37.000,00 ευρώ

3 – 6. Διαταγές πληρωμών για παροχές υπηρεσιών από τον κ. Γ. Βλαστάρη, υπεργολάβο οικοδομών! Ο κ. Βλαστάρης υπέβαλε συμβιβαστική λύση στην οποία  εισηγείται να του καταβληθούν μόνο τα κεφάλαια! Η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και αποφασίσθηκε να μην ασκηθούν ένδικα μέσα!

Στην συνέχεια ακολούθησαν «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «8» τακτικά θέματα....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

Σημειώνω όμως χαρακτηριστικά.....

Θέμα 2. Έγκριση δαπάνης , ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 10.7134.15 για « Ανάπτυξη ειδικού λογισμικού παρακολούθησης της Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου » που έχει προϋπολογιστεί στο ύψος των 8.000,00€ για το έτος 2011.

Σε ερώτηση του κ. Σκορδίλη προς την προϊστάμενη του Τμήματος Προμηθειών «το τι περιέχει το ειδικό λογισμικό και ποία εταιρεία το έχει αναλάβει»;.....η κ. Σμαράγδα Πετρίδου απήντησε ότι είναι ένα καινούργιο πρόγραμμα το οποίο θα «συνδέει» όλα τα παλαιά προγράμματα του Δήμου! Επίσης ανέφερε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν είναι γνωστή!

Συμπερασματικά όμως παρατηρείται  ότι.....

- Ο αριθμός αιτήσεων προς έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή «δαπανών» σχετικά με «αποσπασματικές» μηχανογραφικές ανάγκες του Δήμου αυξάνεται συνεχώς χωρίς να υπάρχει συντονιστικός έλεγχος!

- Δεν υπάρχει συγκεκριμένη «λίστα» αξιόπιστων προμηθευτών για τις μηχανογραφικές ανάγκες του Δήμου!

- Εμμέσως, πλην σαφώς, δημιουργούνται συνθήκες αλόγιστης σπατάλης διότι δεν υπάρχει «αρμόδιος» στον Δήμο με σχετική μηχανογραφική εμπειρία ο οποίος να ελέγχει τους Προμηθευτές και τις προσφορές τους!

Αποτέλεσμα  να έχουμε το φαινόμενο!.......η  προισταμένη του Τμήματος Προμηθειών  να μην είναι σε θέση να γνωρίζει ούτε καν το όνομα της εταιρείας που ασχολείτε με την ανάπτυξη του ειδικού λογισμικού παρακολούθησης της Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου!!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τσάι με πολύ....συμπάθεια στο Semiramis!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Απογευματινό τσάι με πολλή...συμπάθεια...διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Semiramis από τις εθελόντριες του αναρρωτηρίου Πεντέλης. Τα  έσοδα από τη συγκέντρωση θα διατεθούν για τη δημιουργία μιας παιδικής χαράς, αναγκαίας για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών που βρίσκονται στο αναρρωτήριο. 

Τέντυ Γερουλάνου, Σύλβια Γιαννά, Αλεξάνδρα Κούμπα, Τζίνα
Θανοπούλου

Η Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού Αναρρωτήριο Πεντέλης λειτουργεί από το 1937 ως μια από τις υπηρεσίες φροντίδας παιδιών του ΠΙΚΠΑ & φιλοξενεί βρέφη και παιδιά ηλικίας 0-10 ετών, τα οποία είτε έχουν εγκαταλειφθεί σε μαιευτήρια και νοσοκομεία, είτε ζουν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και επιβάλλεται η απομάκρυνσή τους από αυτό.

 Τέντυ Γερουλάνου, Σύλβια Γιαννά, Αλεξάνδρα Κούμπα, Τζίνα
Θανοπούλου

Σκοπός της Μονάδας είναι η αποκατάσταση τους ώστε να μεγαλώσουν σε οικογενειακό περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται  με την επιστροφή του παιδιού στην οικογένειά του αν αυτό είναι εφικτό, ή  «μέσα από το θεσμό της υιοθεσίας» με την τοποθέτησή του δηλαδή σε ανάδοχη οικογένεια, (σήμερα περίπου 150 παιδιά ζουν και μεγαλώνουν σε ανάδοχες οικογένειες).

Τάνια Μπίσια, Νίκη Κολντήρη- Παξιμαδάκη

Εθελοντές κάθε ηλικίας πλαισιώνουν τις δραστηριότητες του Αναρρωτηρίου Πεντέλης.

Τσάι στην Γαλλία μολυσμένο από ραδιενεργό καίσιο!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ένα φορτίο 162 κιλών τσαγιού που προερχόταν από την επαρχία Σιζουόκα της κεντρικής Ιαπωνίας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στο αεροδρόμιο Ρουασί όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν μολυσμένο με ραδιενεργό καίσιο!


Οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι τα επίπεδα καισίου στο τσάι ήταν διπλάσια από το κανονικό αφού έφταναν τα 1.038 μπεκερέλ ανά κιλό, ενώ το όριο που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση  είναι τα 500 μπεκερέλ ανά κιλό για το συγκεκριμένο προϊόν.


Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται ραδιενεργά προϊόντα στη Γαλλία στο πλαίσιο των ελέγχων που έχουν ξεκινήσει μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και το φορτίο πρόκειται να καταστραφεί από μια εξειδικευμένη εταιρεία.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Δυστυχώς ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι η παντελής έλλειψη αντικειμενικής και ήρεμης ενημέρωσης!

Τα ΜΜΕ ρέπουν προς τον λαϊκισμό, ειδικά όταν νιώθουν ότι το θέμα πουλάει! Ειδικά μάλιστα όταν αναγορεύουν σε «experts» και «ειδήμονες» ανθρώπους οι οποίοι δεν διαθέτουν ούτε τις τεχνοκρατικές γνώσεις, ούτε την πρακτική εμπειρία  που απαιτείται για την ανάλυση περίπλοκων θεμάτων!


Έτσι φτάσαμε στο σημείο οι θεωρίες «συνωμοσίας» και οι συζητήσεις των «καφενείων» να έχουν γίνει σήμα κατατεθέν από ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού!

- Ορισμένοι «ειδήμονες» ισχυρίζονται ότι το «μεγαλύτερο μέρος του χρέους» οφείλεται στους τόκους!....ξεχνώντας ότι τις τελευταίες δεκαετίες επικρατούσε ο υπέρ δανεισμός του κράτους και κατά επέκταση η αναβάθμιση «φούσκα» του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.....με δανεικά!! Εδώ και χρόνια η ζωή στην Ελλάδα είχε χάσει κάθε μέτρο! Υπερβολές στα σπίτια, στα αυτοκίνητα, στα κινητά, πιστωτικές κάρτες με όριο....τεράστιο, καταναλωτική άνεση και εύκολα ταξίδια στο εξωτερικό συνέθεταν ένα σκηνικό μιας ζωής που υπερέβαινε τις δυνατότητες μας να έχουμε!

 Άλλοι «experts» υποστηρίζουν πως η Ελλάδα μπορεί να βρει χρήματα από την Κίνα και την Ρωσία!.......αλλά τους διαφεύγει το γεγονός ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν  ενδιαφέρονται να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα!

- Κάποιοι ανεγκέφαλοι «ειδήμονες» εμφανίζουν ως λύση .....την στάση πληρωμών και την διαγραφή του συνολικού ελληνικού χρέους!....αλλά όπως φαίνεται έχουν πλήρη άγνοια ότι μια τέτοια στάση / κρίση θα πρέπει να καλυφθεί από «κεφάλαια» των Ευρωπαϊκών Τραπεζών της τάξεως περίπου των 250 δις. ευρώ! Αυτού του ύψους κεφαλαιουχικές ανάγκες των Τραπεζών είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν μόνο.......στην σφαίρα της φαντασίας!

Είναι επιτακτική ανάγκη να απαντηθούν όλες αυτές οι «επικίνδυνες» και «ανεύθυνες» θεωρίες από σοβαρούς πολιτικούς μαζί με καταρτισμένους τεχνοκράτες για να καθησυχάσει  η έντονη «ανασφάλεια» η οποία είναι διάχυτη στα μικρομεσαία στρώματα του Ελληνικού λαού και δημιουργεί μεγάλες εκροές καταθέσεων στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα τα κεφάλαια των  Ελληνικών Τραπεζών να  μειώνονται κατά αριθμητική πρόοδο!

Μέχρι σήμερα οι καταθέσεις των Τραπεζών έχουν μειωθεί κατά 40δις! Άλλα τόσα  ακολουθούν εάν συνεχιστούν τέτοιου είδους.....θεωρίες! Αυτό δημιουργεί νέες ανάγκες για κεφαλαιακή ενίσχυση των Τραπεζών!.......με ότι αυτό δυστυχώς συνεπάγεται!

Είναι καιρός τα ΜΜΕ με υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση να συμβάλουν στην προσγείωση όλων μας στην «σκληρή πραγματικότητα» που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στο παρά πέντε της χρεοκοπίας αντί να αναζητούμε εύκολες λύσεις........με βάρκα την ελπίδα!


Είναι καιρός τα ΜΜΕ με αίσθημα συνευθύνης να αλλάξουνε άμεσα ρότα για να μην οδηγηθούμε οριστικά.....στο χείλος της αυτοκαταστροφής!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δύσκολο πλαίσιο......αναγκαία η ανατροπή του!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η ανθρωπότητα βιώνει συνταρακτικές μεταβολές. Η ρευστότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας. Τα κάθε μορφής σύνορα μοιάζει να έχουν καταρρεύσει.

Οι κατά τόπους πολιτισμοί βρίσκονται υπό την καταλυτική επιρροή του πολιτιστικού προτύπου των μεγάλων Δυνάμεων. Η Οικονομία είναι πλέον πλανητική. Οι μικρές, οι τοπικές Οικονομίες αδυνατούν να διατηρήσουν τη παραμικρή αυτονομία τους.


Η παγκοσμιοποίηση τις κατέστησε πολλαπλασίως ευάλωτες απέναντι στις ισχυρές και επί πλέον, εξαρτημένες. Η ένταξη σε μεγάλες συσπειρώσεις καθίσταται απολύτως επιτακτική επιλογή για κάθε xώρα, είτε μικρού είτε μεσαίου μεγέθους.


H πραγματικότητα απέδειξε ότι δεν μπορούν να εξαιρεθούν ούτε οι Μεγάλες Δυνάμεις. από αυτήν την αναγκαιότητα. Η πολιτική εξουσία υποβιβάστηκε της οικονομικής εξουσίας ενώ αυτή μοιάζει να κακομεταχειρίζεται βάναυσα τη πρώτη.

Το φάσμα των πολιτικών επιλογών περιορίστηκε στο ελάχιστο και αρκείται στην υπηρέτηση και υπακοή-υποταγή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την αδηφάγο ανεξέλεγκτη κυριαρχία τους.

Η Πολιτική ταυτίζεται με τη διαχείριση των οικονομικών σχεδίων που εξυπηρετούν το Χρήμα στις διάφορες μορφές του και τους κατέχοντες αυτό. Ζητούμενο η ανάταξη των πραγμάτων που θέλει τη πολιτική να αποφασίζει και να πραγματώνεται έτσι γνήσια η λαϊκή κυριαρχία, ειδάλλως!!....     

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δοκιμή νέου αμερικάνικου «σεισμικού υπερόπλου»;;

Από τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Πληροφορία που προήλθε από τον ρωσικό στόλο, αναφέρει ότι ο σεισμός της Αϊτής προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού «σεισμικού υπερόπλου», το οποίο δοκιμάστηκε με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ιράν! Παρόμοια αποκάλυψη έκανε και ο πρόεδρος της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβεζ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υπόγεια αμερικανική δοκιμή ενόψει του πολέμου με το Ιράν!..η πηγή...

Πληροφορία του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, αναφέρει ότι και η Μόσχα έχει κατηγορηθεί για την κατοχή και χρήση παρόμοιου όπλου!

Το 2002 ηγέτης πολιτικού κόμματος στη Γεωργία είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι επίτηδες προκάλεσε σεισμική δόνηση στη Γεωργία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον προηγούμενο μήνα ανάλογη «σεισμική δοκιμή» είχαν πραγματοποιήσει οι ΗΠΑ και στον Ειρηνικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 6.5 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή και στην πόλη Εύρηκα της Καλιφόρνια.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η υποψία πως «κάτι γνώριζαν οι ΗΠΑ»  και για το λόγο αυτό είχαν «πρωτοποθετήσει» στο νησί τον υποδιοικητή του Νότιου Στόλου ναύαρχο P. K. Keen. Για να βρίσκεται εκεί και να επιβλέψει στη διακίνηση της βοήθειας που «αν χρειαζόταν» θα έστελναν εκεί οι ΗΠΑ.


Οι δοκιμές αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα High Frequency Active Auroral Research Program «HAARP», που μπορεί να προκαλέσει καιρικές ανωμαλίες, όπως πλημμύρες, ξηρασίες και τυφώνες.

Μελετητές, έχουν συνδέσει το πρόγραμμα αυτό με το ενδεχόμενο να είχε δοκιμαστεί και στην πρόκληση του σεισμού 7,8 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην κινεζική πόλη Sichuan στις 12 Μαΐου 2008.

Το πρόγραμμα αυτό δοκιμάζεται στις ΗΠΑ από το 1970 και αρχικά είχε επικεντρωθεί στη δημιουργία «shockwave bombs»!

Η Ρωσία είχε ήδη καταγγείλει τον αμερικανικό στρατό ότι χρησιμοποιεί παρόμοια όπλα και ότι τα είχε χρησιμοποιήσει προκαλώντας τον φονικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν, το Μάρτιο του 2002.

Στα μέσα του 1990 στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας είχε γίνει επερώτηση από 90 βουλευτές που «υποστήριζαν ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν ένα νέο γεωφυσικό όπλο που μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στον φλοιό της Γης με υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα»!.....τον κλιματικό πόλεμο μέσω «HAARP»!...η πηγή... 

Τα συμπεράσματα δικά σας!.....

Υ.Γ.«Anyone who has never made a mistake has never tried something new» του Albert Einstein!