Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μήνυμα κραυγής του Δήμαρχου Αχλαδιώτη από το Ακριτικό Καστελόριζο!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πριν λίγο άλλοι 30 Αφγανοί λαθρομετανάστες «αποβιβάστηκαν» στο νησί!! Είναι βέβαιο πλέον πως οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να καταστρέψουν το Καστελόριζο.


Aυτό λένε και κάτοικοι του ακριτικού νησιού, που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες να κάνουν απόβαση στο νησί δεκάδες λαθρομετανάστες από την Τουρκία.   

Πότε θα διεξαχθούν οι Δημοτικές εκλογές;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Μάιο του 2014 είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι επόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές καθώς το σκεπτικό ήταν να γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές προκειμένου το κράτος να γλιτώσει ένα τεράστιο κόστος, που στην εποχή του Μνημονίου θα ανακούφιζε τα κρατικά ταμεία.


Παρ' όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές που επιθυμούν τη μετάθεση των δημοτικών εκλογών το Σεπτέμβριο του 2014, ωστόσο για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται ειδική νομοθετική πρωτοβουλία.

Τα χρονικά περιθώρια όμως στενεύουν και αν είναι να συμβεί κάτι, τότε αυτό θα συμβεί μέσα στο μήνα που διανύουμε......   

Ποια «μυρωδιά» δεν αντέχουν τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες;;

Πες μια και καλή αντίο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες με τον πιο φυσικό τρόπο! Το καλοκαίρι είναι κοντά, και τα ζωύφια κάνουν τις πρώτες επισκέψεις τους στα σπίτια.


Αν λοιπόν βρεις μυρμήγκια ή κατσαρίδες, ψέκασέ το χώρο που συνηθίζουν να κάνουν……πάρτι με χυμό λεμονιού!

Και τα δύο ζωύφια δεν μπορούν να ανεχθούν τη μυρωδιά του χυμού λεμονιού και θα εξαφανιστούν μια και καλή!

«18» μετάλλια για ελληνικά ελαιόλαδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο Διεθνή Διαγωνισμό έξτρα παρθένου ελαιολάδου που έλαβε χώρα στο Los Angeles των ΗΠΑ «Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition 2013», 13 ελληνικές εταιρείες ξεχώρισαν για τη μοναδική ποιότητα και γεύση των προϊόντων τους, αλλά και για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό των συσκευασιών τους.

Συσκευασία……

Tο ελαιόλαδο «Moria Elea Deluxe» της Olive Vision απέσπασε το «Packaging Design Award 2013», που αντιστοιχεί στο ΧΡΥΣΟ μετάλλιο της κριτικής επιτροπής.

Επίσης, στην ίδια κατηγορία διακρίθηκε και το ελαιόλαδο «Olea Juice» αποσπώντας το ΑΣΗΜΕΝΙΟ μετάλλιο.


Γεύση…...

ΧΡΥΣΟ: Arogos, Belia, Esti, Iliada

ΑΣΗΜΕΝΙΟ: Bragg Organic Extra Virgin Olive Oil, Elea, Eleones Zakros, Jorgan Olivenoel, Laconiko, Mani, Moria Elea, Olea Juice (μετάλλιο σε 3 κατηγορίες)

ΧΑΛΚΙΝΟ: Elea, Noan Olive Oil

Όλοι οι νικητές.....αναλυτικά εδώ...

Η Αρμονία των Εικόνων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση του καταξιωμένου ζωγράφου Μιχάλη Μακρουλάκη, με τίτλο «Μακρουλάκης: Η Αρμονία των Εικόνων 1956-2013».


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Κώστας Τζαβάρας,  θα εγκαινιάσει την έκθεση την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 στις 20:00.   


Γκρας: Η Ελλάδα δεν θα ορθοποδήσει!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Δριμεία κριτική άσκησε ο Γερμανός νομπελίστας λογοτέχνης Γκίντερ Γκρας στη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για τη στάση της απέναντι στην κρίση που μαστίζει την ευρωζώνη.


«Θεωρώ ότι είναι ντροπή και βήμα προς τα πίσω, όταν μία χώρα σαν τη Γερμανία αναγκάζει άλλες υπερχρεωμένες χώρες σε αυστηρή λιτότητα»....είπε ο Γκρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο «Phoenix», η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή.  


Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πάνω από 900 εκατ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Δήμων προς τρίτους!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και εκπροσώπων από περίπου 70 Δήμους, που έχουν αιτηθεί και λάβει χρηματοδότηση προκειμένου να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τρίτους.


Η συνολική οφειλή των Δήμων προς τις τοπικές αγορές είναι πάνω από 900 εκατ. ευρώ. Ήδη, το υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει τα αιτήματα χρηματοδότησης 167 Δήμων προς το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία έχουν εγκριθεί και έχει αρχίσει να προχωρά η υλοποίησή τους. Παράλληλα, επεξεργάζεται τα στοιχεία άλλων 10 Δήμων που έχουν αιτηθεί χρηματοδότησης.   

ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ: Ψήφισαν τροπολογία για να «εξαφανίσουν» τα πρόστιμα των Δημάρχων!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

«Έσβησαν» με τροπολογία τα πρόστιμα σε επικεφαλής συνδυασμών που υπερέβησαν εκλογικές δαπάνες ή διέπραξαν άλλα αδικήματα.


Ένα ακόμη ευτελιστικό ρουσφέτι ψήφισε η Βουλή με διακομματική συναίνεση, υιοθετώντας βουλευτική τροπολογία με την οποία ουσιαστικά δίνεται «άφεση αμαρτιών (μειώνονται κατά 9/10) στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε συνδυασμούς, επικεφαλής συνδυασμών και υποψήφιους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010.  


Διεθνής Συνάντηση Κορυφής στο Κατάρ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν απουσιάζει από καμία σημαντική Συνάντηση - ακόμη κι αν πραγματοποιείται στην άλλη άκρη του κόσμου - για το καλό των συνανθρώπων της, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ο Gordon Brown, η Sheikha Moza bint Nasser και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Έτσι και τώρα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να συμμετάσχει στη Διεθνή Συνάντηση Κορυφής για την χάραξη Στρατηγικής για την Εκπαίδευση, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα.  


Υπάρχουν και (λίγοι) υπέροχοι Έλληνες!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μερικοί άνθρωποι μπορούν και κάνουν τη διαφορά, φτάνει να υπάρχουν τα μέσα, η βούληση και η διάθεση. Χρειάζεται μόνο μία απόφαση που πηγάζει από την ανάγκη για προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την πατρίδα.


Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την οικονομική κρίση, που κτύπησε πριν από τρία χρόνια την Ελλάδα και πρόσφατα την Κύπρο, απουσίασαν (και συνεχίζουν να απουσιάζουν) οι πλούσιοι, που δεν θα δανείσουν, αλλά θα ευεργετήσουν. Και είναι ένα θέμα που το θυμίζουν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ στους συνομιλητές τους.  


ΠΡΟΣΟΧΗ μην καλέσετε πίσω εάν πάρετε κλήση από +375602605281 ή +37127913091.....

Τι πρέπει να κάνετε;;


Αν κάποιος σας καλέσει από τον αριθμό  +375602605281 ή +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό..... 375 ή 371, κάνοντας ένα «κουδούνισμα» και μετά το κλείνει, αφήνοντας έτσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα, μην καλέσετε μετά ένα από αυτούς τους αριθμούς.....διότι (1) θα χρεωθείτε $15 - $30 και (2) θα μπορέσουν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec!!   


Το γνωρίζατε;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ιδού λοιπόν ο μέγας «ευεργέτης» της ανθρωπότητας!! Χάρις σε αυτόν επιβίωσαν τα κράτη τουλάχιστον για 150 χρόνια ακόμα. Διαβάστε το γιατί.


Εγώ ομολογώ πως δεν το γνώριζα. Το έλαβα από ένα φίλο μου με email ήταν ανώνυμο, δυστυχώς…..Όπως όμως και να έχει, ευχαριστούμε τον συγγραφέα του για τις αποκαλύψεις που μας δίνει και είναι τόσο χρήσιμες στο να καταλάβουμε με τι μπλέξαμε……  


Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

La Grande Bouffe…..των τοπικών αρχόντων!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που φέρνει στη δημοσιότητα το «Έθνος της Κυριακής».


Ήδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.   


Γνωρίζετε περισσότερα για την επιστήμη και την τεχνολογία από ότι ο μέσος Αμερικανός;;

Δοκιμάστε το κουίζ 13-ερωτήσεων για να ελέγξετε τις επιστημονικές σας γνώσεις....πατώντας εδώ....


Στη συνέχεια δείτε πώς τα πήγατε σε σύγκριση με δείγμα 1,006 τυχαία επιλεγμένων ενήλικων που ρωτήθηκαν τις ίδιες ερωτήσεις κατά την διάρκεια  μιας εθνικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Pew Research Center and Smithsonian.

Καλή επιτυχία.......

Τα μυστικά μιας «αθώας» φρουτοσαλάτας!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται στην επαφή τους με τον αέρα είναι κοινώς γνωστό, αλλά το ότι λ.χ. το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα σε μια φρουτοσαλάτα, λίγοι το ξέρουν.


Τα φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, ισχυρίζεται ο Χιλιανός βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.

Οι λάθος συνδυασμοί σε μια φρουτοσαλάτα    


Μιλώντας για το μέλλον!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 στις 19.30 εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση «Μιλώντας για το Μέλλον», η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου 2013, που διοργανώνει η «Μικρή Άρκτος» σε συνεργασία με τον  Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»,   Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο τηλ.  210 3452150, στάση Μετρό: Κεραμεικός.

Σάββας Γεωργιάδης.

«Αναφερόμενοι στο «Μέλλον», προτρέψαμε τους καλλιτέχνες να μιλήσουν για τα όσα τους..... 


The Economist: «Η Ελληνική οικονομία τολμά να ελπίζει….φοβάται να αποτύχει»!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αισιόδοξα μηνύματα, αλλά και ορισμένους ενδοιασμούς για την τόλμη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις στέλνει ο βρετανικός «The Economist» με άρθρο του για την Ελλάδα.


Τα κυριότερα σημεία του άρθρου στον «The Economist» είναι……   


Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΧΩΡΙΣ λύση και η νέα διαβούλευση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Χωρίς να βρεθεί λύση τελικά έληξε η συζήτηση για το κυκλοφοριακό της περιοχής των οδών Σαρανταπόρου, Ιωνίας, Πόντου κλπ που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου 2013, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.


Της συζήτησης προΐστατο ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Παναγιώτου. Παρευρέθηκαν  ο κ. Θεόδωρος Μαυρογιώργης, επί 13 χρόνια σύμβουλος επί των κυκλοφοριακών στον Δήμο Κηφισιάς και ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης.  


Τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε αν σας αναγκάσουν να σηκώσετε χρήματα από ΑΤΜ;;

Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα....μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα.


Για παράδειγμα αν ο αριθμός PIN είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.  

17χρονη Ελληνίδα που κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό της NASA!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σπουδαία διάκριση αποκόμισε μια νεαρή Ελληνίδα η οποία έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό κόμικς που διοργάνωσε η NASA και βρέθηκε ανάμεσα στους τελικούς νικητές.


 Η 17χρονη Αντζέλικα - Μαρία Μέρου από το Άργος δημιούργησε μια ιστορία για έναν άνθρωπο - ρομπότ, ο οποίος πρόκειται να εξερευνήσει διάφορους «φιλικούς» πλανήτες για να φθάσει τελικά στον Άρη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού της NASA «Humans in Space - Youth Art Competition».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.ellines.com  η Αντζέλικα είχε δείξει το ταλέντο στο σχέδιο από πολύ μικρή ενώ είναι η μοναδική Ελληνίδα που συμμετείχε στο διαγωνισμό και διακρίθηκε ανάμεσα σε 2.076 παιδιά από 52 χώρες.

Διεθνής αναγνώριση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά τη βράβευση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) από την Ακαδημία Αθηνών το Δεκέμβριο του 2012, για το επιστημονικό, ερευνητικό και παιδαγωγικό του έργο, μία νέα διεθνής αναγνώριση προστέθηκε, κατατάσσοντας το ΜΦΚΙ στα σημαντικότερα Εθνικά Μουσεία Φυσικής Ιστορίας της Ευρώπης. 


Στις 12 Απριλίου 2013, το ΜΦΙΚ εξελέγη ομόφωνα ως τακτικό μέλος στην Ευρωπαϊκή μη κερδοσκοπική επιστημονική κοινοπραξία CETAF AISBL (Consortium of European Taxonomic Facilities), που αποτελεί το δίκτυο των μεγαλύτερων Εθνικών Μουσείων Φυσικής Ιστορίας, Βοτανικών Κήπων, Ινστιτούτων Βιοποικιλότητας, Ακαδημιών Επιστημών και άλλων φορέων της Ευρώπης. Η CETAF δραστηριοποιείται από το 1996 και μέχρι σήμερα αριθμεί 29 τακτικά μέλη.

Die Welt: «Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου»

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για πρώτη φορά, η Γερμανία αρχίζει να σκέπτεται ότι το ζήτημα των ελληνικών διεκδικήσεων είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να έρθει πλέον σε «αναμέτρηση»: η ομόθυμη στάση της ελληνικής Βουλής αλλά και η δημοσιοποίηση από το «Βήμα της Κυριακής» του γερμανικού εγγράφου που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των διεκδικήσεών της, έχουν συμβάλει καθοριστικά στη γέννηση ενός νέου προβληματισμού στη χώρα.  


Στα πλαίσια αυτά, την Παρασκευή 26/04/2013, η γερμανική εφημερίδα Die Welt άνοιξε με μεγάλο άρθρο της τη συζήτηση στη Γερμανία για τις ελληνικές διεκδικήσεις από τον Πόλεμο προς τη χώρα μας. Περισσότερα εδώ......για το  άρθρο της Die Welt 

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Το μεγάλο φαγοπότι των Δημάρχων!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αγορές πολυτελών τζιπ, πούρα για δημόσιες σχέσεις και κονδύλια για άδειες σε υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Αυτές είναι ενδεικτικά κάποιες από τις 800 υποθέσεις κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος σε δήμους και υπουργεία, από τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν χαθεί τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ. Τις υποθέσεις ερευνά το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.


Οι υποθέσεις χαρακτηρίζονται σοβαρές και αφορούν στις περιόδους 2011, 2012 και 2013 και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν εις βάθος. «Όλες οι υποθέσεις κακοδιαχείρισης και διαφθοράς θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα», διαμηνύει ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας σε κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.    


Ti ώρα είναι;;



Πως τα καταφέρνει με μια κίνηση και βρίσκει πάντα ακριβώς τι ώρα είναι;; Θεϊκό βίντεο........απολαύστε το!!  

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η Κύπρος θα βυθιστεί απότομα στην ύφεση!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Απότομα θα βυθιστεί στην ύφεση η κυπριακή οικονομία όπως εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για τις οικονομικές προβλέψεις της χώρας την περίοδο 2012-2013, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή 03/05/2013.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η ύφεση της κυπριακής οικονομίας από το 2,4% το 2012 θα φτάσει στο 8,7% το 2013, ενώ αναμένεται να περιοριστεί στο 3,9% το 2014. Συνολικά η κυπριακή οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 15% την περίοδο 2012-2014.  


Η Αρμονία των Εικόνων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση του καταξιωμένου ζωγράφου Μιχάλη Μακρουλάκη, με τίτλο «Μακρουλάκης. Η Αρμονία των Εικόνων 1956-2013». Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Κώστας Τζαβάρας,  θα εγκαινιάσει την έκθεση την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 στις 20:00.

Για τον έρωτα ενός καρπουζιού ΙΙΙ, γαλάκτωμα αυγού σε ξύλο, 1986. Συλλογή Πικανοθήκη Κουβουτσάκη.

Πολύτιμα έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, από το 1956 έως και σήμερα, άλλα φιλοτεχνημένα στην Αθήνα και τη Σύρο και άλλα στην Τεχεράνη, φανερώνουν την αμετακίνητη θέση του εμπνευσμένου δημιουργού απέναντι στη ζωγραφική απόδοση της γαλήνιας ενατένισης της ζωής και του έρωτα.  

Πως η Γερμανία βγαίνει κερδισμένη από την κρίση;;

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, οι ευρωσκεπτικιστές του βορρά διατυμπάνιζαν ότι δεν μπορεί οι φορολογούμενοι των χωρών τους να πληρώνουν τις αμαρτίες των άσωτων χωρών του νότου. Το κόστος για τον Γερμανό φορολογούμενο από τα πακέτα διάσωσης των κρατών της περιφέρειας είναι και το βασικό θέμα συζήτησης εν όψει των εκλογών στη Γερμανία, όπου η Άγκελα Μέρκελ διεκδικεί την καγκελαρία για τρίτη θητεία. 



Ποιο κόστος, όμως; Η ανάλυση του πρακτορείου Reuters, την οποία υπογράφει ο Jan Strupczewski, είναι διαφωτιστική. Τα πακέτα στήριξης στην ευρωζώνη συνολικά ξεπερνούν πλέον τα 400 δις ευρώ. Τα κράτη του ευρωπαϊκού βορρά, όμως, όχι μόνο δεν έχουν χάσει ούτε σεντς, αλλά απεναντίας βγαίνουν κερδισμένα.   


Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

135 λεπτά απόλαυσης πολιτισμού και γνώσεων!…..με τους κ.κ. Πισσαρίδη και Ράμφο!

Παρουσίαζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics Χριστόφορος Πισσαρίδης και ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος συναντήθηκαν ΣΤΑ ΑΚΡΑ με τη Βίκυ Φλέσσα την Παρασκευή 26/04/2013 σε μία αποκλειστική τηλεοπτική συζήτηση στη δημόσια τηλεόραση. 


Απολαύστε την….πατώντας εδώ....

Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος (Νόμπελ Οικονομικών 2010) Κυπριακής καταγωγής και ο Έλληνας φιλόσοφος με τις εμβριθείς παρατηρήσεις του για το ελληνικό παράδοξο συζητούν, μεταξύ άλλων, για τη θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στην Ευρώπη, τις αδυναμίες και τα προτερήματα των δύο χωρών, το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού, το πρόβλημα της ανεργίας - ιδιαιτέρως στους νέους, καθότι στον κ. Πισσαρίδη απενεμήθη το Νόμπελ χάρις στη θεωρία του και το υπόδειγμα για την αναζήτηση εργασίας-, τις αναδυόμενες οικονομικά αγορές και τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη θα καταφέρει να αναγεννηθεί στο διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό.