Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Το χρυσό αυγό του φιδιού και οι....εφησυχάζοντες!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Αλήθεια, τι είναι πιο κρίσιμο και επικίνδυνο; Το μνημόνιο με τα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα του και το αμφίβολο αποτέλεσμα  ή η όσα κρύβονται πίσω από την έκρηξη ρατσιστικής βίας που παίρνει χαρακτήρα χιονοστιβάδας σε ορισμένες περιοxές;;
Η άποψη μου είναι σαφής και κατηγορηματική: Κάθε οικονομικό ή ακόμα και θεσμικό μέτρο μπορεί να «θεραπευτεί» μέσα στη δημοκρατία μας. Όσο έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε αυτούς που θα ασκούν την κάθε είδους  εξουσία, θα έχουμε και τη δυνατότητα να τους καταργούμε (αναφέρομαι και σε πρόσωπα αλλά και σε πολιτικές).

Όταν και αν αυτό αντικατασταθεί από τη βία και το φόβο, τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο όπως χθες. Τίποτα δεν θα μπορούμε να αντικαταστήσουμε αναίμακτα. Η ιστορία μας διδάσκει ότι ο ναζισμός στη Γερμανία στοίχισε εκατομμύρια νεκρούς, κοινωνική καταστροφή και πισογύρισμα των δημοκρατικών διεκδικήσεων για πολλές δεκαετίες.
Ίσως αντιτείνετε: Καλά, παίρνεις τόσο σοβαρά λίγες εκατοντάδες ηλίθιους «σφίχτες»; Η απάντηση μου είναι...ΝΑΙ, τους παίρνω πολύ σοβαρά.  Πρώτα απόλα γιατί δείχνουν να έχουν ρίζες πολύ βαθιά στο κράτος και ειδικά στα τμήματα αυτά που έχουν αρμοδιότητα να προστατεύουν τα δικαιώματα μας.  

Συνταξιούχος ετών 45!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η κ. Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;; Όχι βέβαια! Απλά…..ανήκει στους εκλεκτούς «εθνοσωτήρες» αυτού του τόπου!
 
Κι όμως αποτελεί γεγονός ότι η κ. Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος!!


Η τέως υπουργός της κυβέρνησης  Κ. Σημίτη και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα από τη Ολυμπιακή, με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, κ. Λοβέρδος.....

Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ / μήνα, με μόλις 21 χρόνια υποτιθέμενης «υπηρεσίας» στην Ο.Α.! Το πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.....ας το αφήσουμε καλύτερα. Κανείς δεν καλοθυμάται, διότι δεν εμφανιζόταν και ποτέ, αφού η κ. Αποστολάκη, χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική.    


Εκδήλωση Lions στην Κηφισιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για να βοηθήσει συνανθρώπους μας, όπως άλλωστε πάντα κάνει η Λέσχη Lions Αθηνών - Πολιτεία διοργάνωσε όμορφη εκδήλώση με επίδειξη μόδας για το χειμώνα, στο ξενοδοχείο Theoxenia στο Κεφαλάρι.

Ρόδη Τουλιάκη, Ζωή Κυριακού.

Ο οίκος Έλενας Κουλαουζίδου παρουσίασε τις χειμερινές του δημιουργίες σε δερμάτινα και υπέροχες γούνες και ο οίκος νυφικών ΑΛΕΞΙΑ  τα ονειρεμένα φορέματα για την πολυπόθητη στιγμή στη ζωή της γυναίκας, ακόμη και του σήμερα.



Τα έσοδα από την ενδιαφέρουσα αυτή βραδιά θα διατεθούν στο Τζάννειο ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής Πειραιώς- Εκάλης.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ιδιοφυές κλέψιμο στα ψιλά γράμματα.....

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Έναν έμμεσο τρόπο να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα, επινόησαν οι κρατούντες τα κλειδιά της χώρας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2014, κάθε ασφαλισμένος θα πληρώνει επιπλέον 1 ευρώ ανά συνταγή που θα εκτελείται στο φαρμακείο.


Σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον νομοθέτη, το ποσό αυτό προορίζεται για την...ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ και προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα συμμετοχή του ασφαλισμένου (25%) στην αγορά φαρμάκου. 

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Πέμπτη 08/11/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε μη απαρτία με παρόντα μόνο «3» τακτικά μέλη και το κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ στις 09.30πμ για την λήψη αποφάσεων επί «11» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται  στην πρόσκληση με Α.Π. 48803 ημερομηνίας 02/11/2012.

Τα «11» τακτικά θέματα της ατζέντας που δεν συζητήθηκαν είναι..... 

Μοναδικές δημιουργίες από τον οίκο CAVIAR!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όχι μόνον για τις γιορτές που έρχονται αλλά και για κάθε επίσημη στιγμή, ο οίκος βραδινών, νυφικών και βαπτιστικών CAVIAR (στο Εμπορικό Κέντρο Κερασιές, Κολοκοτρώνη 10 α΄ όροφος)  διαθέτει μια υπέροχη συλλογή.


Κάθε δημιουργία είναι μοναδική και δεν επαναλαμβάνεται. Όλα τα υφάσματα είναι πολυτελή, μετάξια, δαντέλες, μουσελίνες, πολλές φορές κεντημένα με ημιπολύτιμες πέτρες, σε πανέμορφα σχέδια , ανάλογα με το τι ταιριάζει στη σιλουέτα κάθε γυναίκας.


Και το σπουδαιότερο θα ξέρουμε ότι το δικό μας φόρεμα δεν το έχει καμία άλλη.


Σπέσιαλ εμφανίσεις για την κομψή γυναίκα που θέλει να ξεχωρίζει.

 

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η «Υπόθεση Χαράλαμπου Μαυρομμάτη».....σε πλήρη εξέλιξη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μετά τη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με αριθμό: 2230/11.10.12 στην οποία γίνονται αποδεκτές όλες οι θέσεις του κ. Χαράλαμπου Μαυρομμάτη  και απορρίπτονται ομόφωνα από το δικαστήριο τα επιχειρήματα της προσφυγής.....

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ ότι η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου που θα επιληφθεί και των κάτωθι δυο παραπομπών.......

1. των πρώτων «9» Δημοτικών Συμβούλων της 27/01/2010 που υπογράφηκε  η παραπομπή τους από τον  Γ.Γ. Αποκέντρωσης κ. Η. Λιακόπουλο

2. των δεύτερων «22» Δημοτικών Συμβούλων της 31/08/2011 που υπογράφηκε η  παραπομπή τους από τον Γ.Γ. Αποκέντρωσης κ. Δ. Καλογερόπουλο

θα ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ την 14/11/2012.....!!


Είναι γνωστό ότι οι μεν «πρώτοι» 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι παραπέμπονται με το νόμο του Καποδίστρια, που σημαίνει ότι εφόσον βρεθούν ένοχοι της «παράβασης καθήκοντος» πίπτουν σε αργία των καθηκόντων τους, οι δε «δεύτεροι» 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι παραπέμπονται με το νόμο του Καλλικράτη, που σημαίνει ότι εφόσον βρεθούν ένοχοι της κατηγορίας, τότε εκπίπτουν του αξιώματός τους, όπως το ίδιο θα συμβεί και για όσους από τους πρώτους 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν διαπράξει την «κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος», δηλαδή ψήφισαν αρνητικά και την 31/08/2011, χωρίς να έχουν το δικαίωμα του «επανεκλέγεστε».     
 

Η φωτό της ημέρας!!

Εγώ δε ζω γονατιστός!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 στις 20.30  στο θέατρο BADMINTON, στον Κύκλο Συναυλιών «Τα Πρόσωπα του Ελληνικού Τραγουδιού», πραγματοποιείται η λαϊκή συναυλία της χρονιάς, «Κώστας Βίρβος, εγώ δε ζω γονατιστός».

Εισιτήρια:  10/ 15/ 20/ 25 ευρώ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μιχάλης Κουμπιός.

Την Λαϊκή Ορχήστρα Καρέ - Καρέ  διευθύνει ο Δημήτρης Μαργιολάς.
Τραγουδούν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Βελεσσιώτου, Ελένη Βουδουράκη, Βασίλης Λέκκας, Γιώργος Μαργαρίτης, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Μαρία Σπυροπούλου, Μπάμπης Τσέρτος, Κατερίνα Τσιρίδου, Λάκης Χαλκιάς.


Ο Κώστας Βίρβος (Τρίκαλα 29 Μαρτίου 1926) είναι ο στιχουργός που θα παίξει  κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση του μεταρεμπέτικου και της αισθητικής των λαϊκών τραγουδιών.

Αγωνίστηκε για να πετύχει την ισοτιμία με τους συνθέτες κι  έγραψε πάνω από 2000 τραγούδια. 

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το σύστημα Titan σύντομα ο ισχυρότερος υπολογιστής του κόσμου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το σύστημα Titan, το οποίο ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα στο Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ στο Τενεσί, θα φτάσει σε ισχύ τα 10 με 20 petaflops, δηλαδή θα εκτελεί 20 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο.

Το νούμερο αντιστοιχεί σε μισό εκατομμύριο οικιακά PC και υπερβαίνει κατά σχεδόν δέκα φορές την ισχύ του συστήματος στη σημερινή του μορφή, με την ονομασία Jaguar.

Titan είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του υπερυπολογιστή Jaguar της Cray. 

Με την ολοκλήρωση μιας σημαντικής αναβάθμισης τις επόμενες εβδομάδες, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής των ΗΠΑ…..θα γίνει ο ισχυρότερος του κόσμου!   

Μεγάλη ένταση στο Δ.Σ. για τις μονοδρομήσεις!


Για την αντιγραφή  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Χάος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Οκτωβρίου 2012 προκάλεσε η ενημέρωση του αντιδημάρχου Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων κ. Παπαδόπουλου. Ο κ. αντιδήμαρχος ανέφερε ότι από πέρσι το Μάιο που ίσχυσαν τα κυκλοφοριακά μέτρα στην περιοχή των συνόρων Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας, κυριολεκτικά έχει κατακλυστεί από επιστολές διαμαρτυρίας για τη φρικτή κατάσταση που επικρατεί.


Αυτό αντέκρουσε ο κ. Χιωτάκης, λέγοντας ότι αν έχει κάποια πρόταση ο κ. Παπαδόπουλος να φέρει εισήγηση, γιατί αν υπάρχουν 350 υπογραφές που αντιδρούν στο μέτρο, υπάρχουν και 850 υπογραφές πολιτών που θέλουν τις ρυθμίσεις.

Μεγάλη ένταση επικρατούσε στην αίθουσα από τους πολίτες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα, ενώ δεν έτυχε να δούμε κανέναν από αυτούς που το επικροτούν. 

Οι Ναυτοπρόσκοποι της Κηφισιάς σε Ιστιοπλοϊκό Αγώνα στις Σπέτσες!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε και συγκεκριμένα στις 23 και 24 Ιουνίου 2012, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κηφισιάς, έλαβε μέρος στον 2ο Διεθνή Αγώνα Παραδοσιακών Σκαφών «Classic Yacht Race», που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος στις Σπέτσες.


Ανάμεσα σε 50 υπέρκομψα παραδοσιακά σκάφη, οι Ναυτοπρόσκοποι της Κηφισιάς συμμετείχαν με τη Ναυτοπροσκοπική Λέμβο τους Sirene III, στην κατηγορία ανοιχτών λέμβων. Άλλες κατηγορίες ήταν τα παραδοσιακά καΐκια και τα κλασσικά σκάφη. Τα πανέμορφα λατινάκια των Ναυτοπροσκόπων και οι άξιοι κυβερνήτες τους ανταπεξήλθαν άριστα σε έναν απαιτητικό από πλευράς καιρού αγώνα και απέσπασαν τον θαυμασμό του κοινού αλλά και των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Η Sirene III του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κηφισιάς, είναι μία Κωπήλατη και Ιστιοφόρος Λέμβος τύπου «φαλαινίδα».  

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή του συμπολίτη μας κ. Χαράλαμπου Μαυρομμάτη!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Παρακαλώ αξιότιμε κ. Εκδότη της εφημερίδας Kifisia Press, όπως δημοσιεύσετε την κάτωθι ανοικτή επιστολή μου προς τον δήμαρχο Χιωτάκη, ώστε να πληροφορηθούν όλοι οι συμπολίτες μας τις ενέργειές του, που λειτούργησε ως αντιπολίτευση της «Υπόθεσης Χαράλαμπου Μαυρομμάτη» επί εννιά χρόνια. και τον μονόπλευρο πόλεμό του κατά του αμυντικού αγώνα ενός συμπολίτη......

Το «περιβόητο» ακίνητο Μαυρομμάτη στη οδό Γεωργαντά 24 στο κέντρο της Κηφισιάς!

Δήμαρχε Χιωτάκη: Σε ευχαριστώ! Σε ευχαριστώ! Σε ευχαριστώ! έχεις δίκαιο, είναι «απαίσιοι» όλοι οι  δημόσιοι λειτουργοί της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου  του Πολίτη και του ελεγκτικού μηχανισμού του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που αδίκησαν τον δήμαρχο(!) με τα πορίσματα τους και δικαίωναν την «Υπόθεση Χαράλαμπου Μαυρομμάτη» επί εννιά χρόνια......

Δήμαρχε του 39% (α' γύρος): Σε ευχαριστώ! Σε ευχαριστώ! Σε ευχαριστώ! έχεις δίκαιο, είναι «πολύ  λίγοι» οι δέκα και πλέον δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς, δηλαδή περίπου το μισό δημοτικό συμβούλιο,  που από την αρχή υπερασπίζονταν το δίκαιο της «Υπόθεσης Χαράλαμπου Μαυρομμάτη» και δεν υπάκουαν στο δήμαρχο(!) για να την καταψηφίζουν και να υπάρχει ομοφωνία στο Δ.Σ ..... 

ΚΥΡ και ξερό ψωμί!!

Μαουτχάουζεν!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό χρονικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Μαουτχάουζεν», επίκαιρο όσο ποτέ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή στη σκηνή του θεάτρου BADMINTON  για 6 παραστάσεις. 6,7,8,9 Δεκεμβρίου 2012.


Η ζωή των κρατουμένων στο γερμανικό στρατόπεδο εξόντωσης, σε μια παράσταση-ντοκουμέντο.

Οι 60 και πλέον συντελεστές της παράστασης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα απαιτητικό εγχείρημα. Τριάντα ηθοποιοί και η 20μελής ορχήστρα επί σκηνής, συνομιλούν με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Gustav Mahler. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.  

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 24/10/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


 Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με...

- Επικύρωση πρακτικών της Συνεδρίασης  του Δ.Σ. στις  19/9/2012
- Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου.
- Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως [διάρκεια συζήτησης: μία (1) ώρα]

Η συνεδρίαση από την πρόσκληση έως και το πέρας της χαρακτηρίζεται επιεικώς χαοτική, με μία πρόεδρο εκτός τόπου και χρόνου, να μη μπορεί να επιβάλει την τάξη και να εκτελέσει τα καθήκοντά της, ζητώντας επανειλημμένα έμμεσα τη βοήθεια του δημάρχου.

Την τοποθέτηση του κ. Ξυπολυτά Β. σε θέματα αρμοδιότητάς του, ο οποίος αναφέρθηκε επανειλημμένος στο γεγονός ότι δεν παίρνει συχνά το λόγο στα Δ.Σ. αλλά προτιμά να εργάζεται, αναρωτιόμαστε γιατί άραγε ζήτησε το λόγο αυτή τη στιγμή;

Την πρώτη επίσημη κόντρα του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Παπαδόπουλου με το δήμαρχο κ. Χιωτάκη Ν.

Εδώ πρέπει να θυμηθούμε, ότι ο δήμαρχός μας πρόσφατα σε συνάντηση με τους εργαζομένους του δήμου άφησε να εννοηθεί ότι θα θέσει υποψηφιότητα και για τέταρτη φορά, κάτι που δεν άρεσε σε αρκετούς «παλαίμαχους» δημοτικούς συμβούλους, που περίμεναν στη σειρά για το «δαχτυλίδι» της υποψηφιότητας. 


Κατάληψη στο 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς από τις 2 Νοεμβρίου 2012 τελεί υπό κατάληψη!!

Το Μαθητικό bloc του 3ου Λυκείου Κηφισιάς www.3ogelkifisias.com  ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση......


«Η μαθητική κοινότητα μετά από Γενική Συνέλευση ψήφισε συντριπτικά υπέρ της κατάληψης με κύριο αίτημα την ακύρωση εντολής του Υπουργείου Παιδείας που θέλει να κάνει τα τμήματα της Β' λυκείου από τέσσερα, τρία, όπερ σημαίνει πως σε κάθε τμήμα θα υπάρχουν 28 παιδιά.  

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

«Αδιάκριτη» αποψίλωση δέντρων στο κέντρο της Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Σάββατο 03/11/2012, γύρω στο μεσημέρι τα μεγάλα και ωραία δέντρα στο παραδοσιακό κήπο πρασίνου επί της γωνίας των οδών Κυριαζή και Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Κηφισιάς, υπέστησαν γενική αποψίλωση από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου!


Κατά την  αποψίλωση η οποία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, έγινε διαχωρισμός  των κομμένων (1) πρασίνων απορριμμάτων και (2) κορμών και μεγάλων ξυλώδη μερών  των εν λόγω δέντρων!


Τα πράσινα απορρίμματα αφέθηκαν στοιβαγμένα πλάι στα πεζοδρόμια επί των οδών Κυριαζή και Αγίου Δημητρίου δημιουργώντας μια απαράδεκτη ρύπανση του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο κέντρο της Κηφισιάς!


Αντίθετα τα μεγάλα ξυλώδη μέρη και οι κορμοί απομακρύνθηκαν τάχιστα  αφού κόπηκαν σε τεμάχια και φορτώθηκαν  σε «ιδιωτικό» φορτηγό το οποίο τα πήρε και έφυγε.....προς άγνωστο κατεύθυνση!!


ΔΙΑΙΡΩΤΌΜΕΘΑ......

- γιατί η Υπηρεσία Πρασίνου έδειξε τόσο μεγάλο ζήλο για την άμεση «ιδιωτική» απομάκρυνση των κορμών και μεγάλων ξυλώδη μερών των εν λόγω δέντρων.....ενώ αντίθετα αδιαφόρησε πλήρως για την ρύπανση που προκαλείται από τα πράσινα απορρίμματα;;

- γιατί δεν λειτουργεί μέχρι και σήμερα η Επιτροπή Πρασίνου για να επιβλέπει τέτοιου είδους γεγονότα;;

ΕΛΛΗΝΕΣ: Τους μισώ αλλά και τους θαυμάζω!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Σ' ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.


«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ' απομακρύνει από τη φύση τους. Και όποτε δίνετε η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».


Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:

«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ' εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε «ψυχικά καταπιεσμένη» γιατί «Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες»!! 

Το Chicago στο Παλλάς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η επίσημη πρεμιέρα της…Ρολς Ρόϊς των μιούζικαλ του «Chicago» των Fred Ebb και Bob Fosse, στο Παλλάς!

Σε δύσκολους καιρούς, δικαιολογημένα η Ελληνική Θεαμάτων με υπερηφάνεια παρουσιάζει την υπερπαραγωγή αυτή σε απόδοση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού και ενορχήστρωση - μουσική διδασκαλία Αλέξη Πρίφτη, μ’ ένα λαμπερό καστ ηθοποιών, όπου πρωταγωνιστούν στους κύριους ρόλους οι : Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αντώνης Λουδάρος και σε ρόλο έκπληξη η Μαρινέλλα!

 
Το «Chicago»  είναι μια αυθεντική «τζαζ» ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, τη μοιχεία, το δράμα, σατιρίζοντας τη «δικαιοσύνη», «τον κρατικό φαρισαϊσμό» αλλά και τη «μίζα» κάθε μορφής!