Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Καθαρή Κηφισιά είναι υπόθεση που αφορά όλους μας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Είναι γεγονός ότι πολλοί παραπονιούνται για τα σκουπίδια αλλά τα σκουπίδια δεν  είναι μόνο ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της Υπηρεσίας Καθαριότητας αλλά  και του κάθε Δημότη, του κάθε μαγαζιού που θα πετάξει τα σκουπίδια του, χωρίς  να νοιάζεται να τηρήσει ορισμένους απλούς Κανόνες Καθαρής Συμπεριφοράς που....αναφέρονται εδώ....

Τον τελευταίο καιρό  συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με επικεφαλή τον Αντιδήμαρχο  κ. Βασίλη Ξυπολυτά έκαναν αυτοψίες σε σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονται  έξω από τους κάδους του εμπορικού κέντρου, ενώ όπως διευκρινίστηκε από την  Υπηρεσία Καθαριότητας οι κάδοι ήταν κενοί.


Ο ίδιος ο κ. Ξυπολυτάς μάλιστα, συμμετείχε στις εν λόγω αυτοψίες ανοίγοντας σακούλες σκουπιδιών με ξυράφι για να βρει αποδείξεις και ονόματα καταστημάτων που ρυπαίνουν.

Για τα καταστήματα είναι πολύ εύκολο να εντοπισθούν σε ποιον ανήκουν οι σακούλες απορριμμάτων από το είδος αυτών και από το περιεχόμενού τους που  βοηθά ώστε να επιβληθούν τα πρόστιμα. Αντίθετα όμως για τους ιδιώτες είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθούν σε ποίον ανήκουν οι σακούλες που πετάγονται όπου νάνε!

ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΘΑ όπως ο κ. Αντιδήμαρχος προσπαθήσει να επινοήσει / εφαρμόσει ένα είδος «point system» προειδοποίησης των ιδιωτών για τις σακούλες απορριμμάτων που πετάνε έξω από τους κάδους των ακινήτων που εξυπηρετούνται, και  ρυπαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο! 

Η γελοιογραφία του Independent για την Ελλάδα και τη Μέρκελ!!

Γεμάτη νόημα ήταν η γελοιογραφία της εφημερίδας Independent.....


Ο γελοιογράφος της βρετανικής εφημερίδας παρουσιάζει ένα άγαλμα που μοιάζει με την Αφροδίτη της Μήλου και μάλιστα έχει μια ελληνική σημαία τυλιγμένη γύρω από το σώμα της, παραπέμποντας συνειρμικά στο προσβλητικό εξώφυλλο του Focus.

Στη γελοιογραφία διακρίνεται η Άνγκελα Μέρκελ να απομακρύνεται από το ελληνικό άγαλμα κρατώντας ένα πριόνι στα χέρια. Ωστόσο, αντί να αποχωρεί άνετη, τα (κομμένα) χέρια του αγάλματος της σφίγγουν το λαιμό και η ίδια ασφυκτιά.

Σα να θέλει να πει ενδεχομένως η βρετανική εφημερίδα στην Άνγκελα Μέρκελ «προσβάλλατε την Ελλάδα, την πληγώσατε αλλά όλο αυτό τώρα γυρνάει πίσω σε εσάς».

Απρόβλεπτη «επανάσταση» στο Εκάλη Club!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Συνωστισμός επικράτησε την Δευτέρα 10/09/2012 στην πισίνα του Εκάλη Club στα βόρεια προάστια!

Εκεί ξεκουραζόταν η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση γνωστή για τον «συνωστισμό» των Ελλήνων στις προβλήτες της Σμύρνης! Μόλις έγινε αντιληπτή από τον κόσμο.....έγινε πραγματικός συνωστισμός!


Οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο της και οι ειρωνείες έδωσαν και πήραν, αφού βουλευτής της Αριστεράς και Εκάλη  Club δεν πάνε μαζί, ενώ οι......«εμπεριστατωμένες» αναλύσεις της για την Μικρασιατική Καταστροφή δεν έχουν σβήσει!

Η ίδια φαίνεται να ξαφνιάστηκε από τις αντιδράσεις το κόσμου, αφού δεν περίμενε σε ένα τέτοιο μέρος να πέσουν πάνω της, τόσοι πολλοί......της «καλής κοινωνίας»!

Κανονική «επανάσταση» σας λέμε!

Ότι σπέρνεις......θερίζεις σε αυτή την ζωή τελικά!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ευχαριστήρια!

Ο εκδότης της ηλεκτρονικής καθημερινής εφημερίδας Kifisia Press, Δημήτριος  Αγγελίδης  και οι συνεργάτες της θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους πιστούς αναγνώστες της οι οποίοι συνέβαλαν στο να ξεπεράσει η εφημερίδα σήμερα την επισκεψιμότητα  των 100.000 προβολών!

Υπόσχεσή μας η έγκαιρη κι έγκυρη ενημέρωσή σας πάντα με σοβαρότητα.

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Πέμπτη 02/10/2012 στις 10.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6 τακτικά μέλη και το κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 10.00πμ με την λήψη αποφάσεων επί «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται  στην πρόσκληση με Α.Π. 42920 ημερομηνίας 27/09/2012. Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Παναγιώτου και Γ. Παπαδόπουλος. 

Ποίο είναι το δικό σου επώνυμο;;

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.....απαντήστε.

Στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κοσμήτωρ είναι η Ελένη Χριστινάκη, καθηγητής ο Παναγιώτης Χριστινάκης.


Από κει και πέρα παρακολουθήστε την πορεία της οικογένειας:

Η κόρη Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη τότε Πρόεδρο του Τμήματος που ήταν επιβλέπων του διδακτορικού της, έχοντας αποτύχει στις προσπάθειές της για διδακτορικό στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Θράκης.

Σε λίγους μήνες εκλέγεται....κατ΄ ευθείαν επίκουρη καθηγήτρια, παρακάμπτοντας το νόμο που απαιτεί κάποια χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ μετά την απόκτηση του διδακτορικού. Χαρακτηρίστηκε διεθνούς κύρους επιστήμων! 

Ορκίστηκε ο κ. Χαράλαμπος Φραγκιαδάκης νέος δημοτικός σύμβουλος!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Νίκου Χιωτάκη, ο νέος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση» κ. Χαράλαμπος Φραγκιαδάκης παρουσία του επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτη Κανακάκη.

Παναγιώτης Κανακάκης, Χαράλαμπος Φραγκιαδάκης και Νίκος Χιωτάκης.

Ο κ. Χαράλαμπος Φραγκιαδάκης καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος για λόγους υγείας, Βασιλείου Κανακάκη.

Ο κ. Χαράλαμπος Φραγκιαδάκης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και είναι κάτοικος Κηφισιάς από το 1977. Είναι παντρεμένος  και έχει δυο παιδιά. Είναι Καρδιολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στη Ν. Κηφισιά, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.  

Από το 2000 προσέφερε εθελοντικά στο Πολύ-ιατρείο του Δήμου Κηφισιάς.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς και στην Ελλάδα!

Γράφει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή την εκδήλωση του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) με θέμα «κατοχύρωση - πρόοδοι και αμφιταλαντεύσεις - οπισθοδρομήσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς και στην Ελλάδα», πήρα μία συνέντευξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη διακεκριμένη και διακριτή επιστήμονα Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικολίτσα Γεωργοπούλου - Λιαντίνη.
Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικολίτσα Γεωργοπούλου - Λιαντίνη.

1.   Ερώτηση: κ. Γεωργοπούλου - Λιαντίνη  με τον όρο ανθρώπινα δικαιώματα τι εννοούμε;

Πρόκειται για δικαιώματα του ανθρώπου που βασικά εντάσσονται στο χώρο της ηθικής και απορρέουν από τη φυσική ιδιότητα του ανθρώπου ως πρόσωπο.

Προστατεύουν την αξιοπρέπειά του στον κοινωνικό και πολιτικό χώρο, οριοθετούν την κρατική άσκηση εξουσίας στο επίπεδο της διαβίωσης, της εργασίας, του πολιτισμού, στο δικαίωμα στη ζωή, στην ελεύθερη έκφραση, στην ισονομία απέναντι στο δίκαιο και στην προστασία της προσβολής γενικότερα της ανθρώπινης υπόστασης όχι μόνον στον κρατικό αλλά και στον ιδιωτικό χώρο.

Αποτελούν σήμερα το σύγχρονο ιδίωμα των προγενέστερων «φυσικών δικαιωμάτων», δηλαδή των δικαιωμάτων που συνοδεύουν την ανθρώπινη φύση, προικοδοτημένα και χορηγηθέντα στον άνθρωπο με τη γέννησή του από τη φύση, δηλαδή πηγάζουν από το ονομαζόμενο Φυσικό Δίκαιο ή άλλως είναι θεία δωρεά.

Η φωτό της ημέρας!


Δεκάδες χιλιάδες παιδία σε όλες τις πόλεις της χώρας ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ........

Mέγα φιάσκο!...η άρνηση των Ελβετών να ανοίξουν λογαριασμούς βουλευτών.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με καθυστέρηση 6 μηνών δημοσιοποίησε η Βουλή την αρνητική απάντηση των ελβετικών αρχών να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς που τυχόν να διατηρούν έλληνες βουλευτές στη χώρα τους, επικαλούμενες το σχετικό απόρρητο και οδηγώντας σε φιάσκο τη σχετική πρωτοβουλία. 


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη άνοιξη ο τότε πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο αρμόδιος αντιπρόεδρος Ευάγγελος Αργύρης είχαν ζητήσει από όλους τους βουλευτές να εξουσιοδοτήσουν την Τράπεζα της Ελλάδας και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να ζητήσουν στοιχεία από τις ελβετικές αρχές για πιθανούς «αδήλωτους» τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών.

Στην ουσία κάθε βουλευτής υπέγραφε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία επισήμαινε ότι εξουσιοδοτεί της ελληνικές αρχές να ερευνήσουν εάν διατηρεί λογαριασμούς στην Ελβετία.

Στο συγκεκριμένο αίτημα πάντως, ήδη με mails από τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο, οι Ελβετικές Αρχές είχαν απαντήσει ότι το νομικό καθεστώς δεν τους επιτρέπει να παράσχουν τα συγκεκριμένα στοιχεία και αναφέρουν: 


«Όπως ήδη σας έχουμε απαντήσει στα mail μας της 25ης Απριλίου και της 11ης Μαΐου 2012 δεν είναι στη πολιτική των Ελβετικών Τραπεζών να προωθούμε τέτοια αιτήματα στο σύνολο των μελών μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου μπορούν απευθείας να έρθουν σε επαφή με τις τράπεζες τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία. 

Σε κάθε περίπτωση οι Ελβετικές Τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να επιβεβαιώνουν ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει λογαριασμούς σε αυτές. Είναι επίσης γεγονός ότι η πολιτική ορισμένων τραπεζών είναι να μην επιβεβαιώνουν τέτοια αρνητικά αιτήματα».


ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ, παρόλο που το γνώριζε η Βουλή εδώ και 6 μήνες, το κράτησε μυστικό;;

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 02/10/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 τακτικά μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.00πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «5» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 42918 ημερομηνίας 27/09/2012. Παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος.

Το έκτακτο θέμα αφορούσε τους (1) όρους διακήρυξης για την διεξαγωγή Πλειοδοτικής Δημοπρασίας για την εκμίσθωση του κυλικείου εντός του πάρκου «Ανδρέα Παπανδρέου» στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας.

Παρουσιάστηκε μόνο ένας πλειοδότης, ο οποίος πληρούσε όλους τους όρους της διακήρυξης πλην του όρου σχετικά με το ύψος του μισθώματος των 1.700,00 ευρώ. Ανεβλήθη για την επόμενη συνεδρίαση.  

Προσοχή.....τα λεφτά σας!


Συστήνουμε να αποφεύγετε να μετράτε τα χρήματα σας έξω από τράπεζα….διότι προκαλεί!

Πέμπτη πρωί 27 Σεπτεμβρίου 2012, στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Νέα Κηφισιά, μια κυρία εισέπραξε προφανώς τη σύνταξή της και βγήκε από την τράπεζα.

Έκανε την κουταμάρα να τα μετρήσει, όταν βρισκόταν απ’ έξω. Παρευρισκόμενος νεαρός τα άρπαξε και εξαφανίστηκε στην οδό Αιολίας, ενώ η κυρία φώναζε «Τα λεφτά μου - τα λεφτά μου».

Τα λεφτά όμως έκαναν φτερά.....

Iστορίες για τη φωτιά στο Μουσείο Ακρόπολης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ιστορίες που αναδεικνύουν τον δημιουργικό αλλά και καταστρεπτικό χαρακτήρα της φωτιάς, της αρχέγονης δύναμης που στάθηκε ο πυρήνας της εξέλιξης του πολιτισμού.

Το Μουσείο Ακρόπολης επιλέγει εκθέματα και διοργανώνει αφηγήσεις για μεγάλους και παιδιά με θέμα τη φωτιά στην καθημερινή ζωή, το μύθο, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία.

Ο τρισώματος δαίμονας με τα σύμβολα της φωτιάς, του νερού και του αέρα το 570 π. Χ.

Οι αφηγήσεις θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες (11-14 Οκτωβρίου 2012) από τις οποίες οι δύο πρώτες θα είναι για παιδιά ενώ οι άλλες για ενήλικες.

Για τους επισκέπτες που δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στις οργανωμένες αφηγήσεις θα υπάρχει φυλλάδιο σε δύο γλώσσες που θα τους βοηθήσει να περιηγηθούν ελεύθερα και να εντοπίσουν τα εκθέματα που συνδέονται με το θέμα της δράσης.

Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, από τις 17:00 έως τις 20:00.

Είναι μια εκδήλωση στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «περιβάλλον και πολιτισμός: παντέχνου πυρός σέλας - λαμπερές ιστορίες φωτιάς» που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Εκτουρκισμός του ελληνικού έθνους με τα τουρκικά σίριαλ;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ με τους κ.κ. Κουρή και Ταλαμάγκα και φιλοξενούμενους τον καθηγητή κ. Κοντογιώργη, τον κ. Καραμπελιά κ.λ.π., ακούστηκαν φοβερά πράγματα σχετικά με τα τούρκικα σίριαλ τα οποία ξαφνικά πέφτουν πάνω στο κεφάλι του απελπισμένου πολιτικού ραγιά Έλληνα.


Πιο συγκεκριμένα ακούστηκαν ότι:

- Ενώ κάθε παραγόμενο επεισόδιο κοστίζει 200.000 ευρώ περίπου, διατίθεται στα ελληνικά κανάλια μόνο προς 1.500 ευρώ το επεισόδιο!!....με τον όρο όμως να μην γίνεται μεταγλώττιση, αλλά να ακούγεται στον ελληνικό λαό η τουρκική γλώσσα.

- Έχει υπολογιστεί ότι παίζονται στην ελληνική τηλεόραση συνολικά 8 ώρες το 24ωρο τούρκικα σίριαλ!! Δηλαδή το 1/3 του 24ώρου καλύπτεται από τούρκικη προπαγάνδα.

- Παίζονται στις ώρες μεγάλης τηλεθέασης.

- Υπολογίστηκε ότι τα παρακολουθούν επί καθημερινής βάσεως 4.500.000 Έλληνες.

Οι παριστάμενοι στην πιο πάνω τηλεοπτική συζήτηση αναρωτήθηκαν για το τι κάνει το ΕΣΡ και το Υπουργείο Πολιτισμού (στο οποίο υπενθυμίζουμε ότι υπηρέτησε και ο κ. Σαμαράς) σχετικά με το επίμαχο θέμα.

Δείτε ένα απόσπασμα της εκπομπής αυτής…πατώντας εδώ...
  
Τα συμπεράσματα δικά σας…..για την Τουρκική Πολιτισμική Εισβολή!!

21 ώρες διδασκαλίας = 84 ώρες δουλειάς γραφείου!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Σύµφωνα µε πρόσφατη (2012) µελέτη της UNESCO κάθε ώρα διδακτικού  έργου ενός καθηγητή αντιστοιχεί σε 4 ώρες εργασίας γραφείου!

Αυτό συμβαίνει διότι η δυσκολία µίας εργασίας καθορίζεται κατά βάση από το  πλήθος και τη δυσκολία των αποφάσεων που καλείται να λάβει ο εργαζόμενος  κατά τη διάρκειά της.


Και μαντέψτε ποιο είναι το επάγγελµα στο οποίο ο εργαζόμενος πρέπει να  λαµβάνει συνεχώς σηµαντικές αποφάσεις για την πορεία της εργασίας του.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκπαιδευτικοί παθαίνουν συχνά υπερκόπωση,  burnout και γενικώς στρεσάρονται πολύ περισσότερο από άλλους  εργαζόμενους.

Τάδε έφη η UNESCO…..

Μια τρελή, τρελή σαραντάρα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συνέντευξη τύπου στο σικ Zonar’s πραγματοποίησε η εταιρία παραγωγής Ελληνική Θεαμάτων για να μας παρουσιάσει τους πρωταγωνιστές της ανεπανάληπτης  κωμωδίας των Σακελάριου - Γιαννακόπουλου, «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα», που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στις 21.00 στο Μικρό Παλλάς.

Το έργο γράφτηκε το 1957 και 3 χρόνια αργότερα το ανέβασε στο θέατρο η Μαίρη Αρώνη, ενώ έπειτα από δέκα χρόνια μεταφέρεται στον κινηματογράφο με σκηνοθέτη το Γιάννη Δαλιανίδη και πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου.


Πενήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σκηνοθετεί την ιστορία,  διατηρώντας το ύφος και το «άρωμα» της εποχής. Η διασκευή συνδυάζει το θεατρικό έργο με το κινηματογραφικό σενάριο.

Την πεταχτούλα σαραντάρα χήρα Τζένη Πετρομιχάλη ερμηνεύει η  πληθωρική Βίκυ Σταυροπούλου, τα  αδέρφια της είναι ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Ελένη Κρίτα, η «κολλητή» της  η Βάσω Γουλιελμάκη και η οικονόμος - και άγρυπνο μάτι - του σπιτιού η Νεφέλη Ορφανού.

Ο Κωνσταντίνος Κακούρης είναι ο φτωχός βιολιστής που ερωτεύεται η Τζένη και ο Στράτος Χρήστου ο γαμπρός- κελεπούρι. Τον θίασο συμπληρώνουν ο Γιώργος Δεπάστας και ο Ivan Svitailo που το χορευτικό του με την Βίκυ Σταυροπούλου  έχει πολύ γέλιο.

Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
 
Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 21:00 , Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 (λαϊκή)  και 21:00, Κυριακή 18:00  και 21:00

*Σάββατο 6  και Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί μόνο η βραδινή παράσταση.

Τιμές Εισιτηρίων: Πλατεία: 20 €   Λαϊκή: 17 € (Σάββατο απόγευμα), Φοιτητικό: 15 €  Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας).

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η φράση της χρονιάς!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Από τον Νομπελίστα γιατρό Βραζιλιάνο ογκολόγο Drauzio Varella......


 «Στο σημερινό κόσμο επενδύονται 5 φορές περισσότερα για φάρμακα για την αντρική ανικανότητα και την σιλικόνη για γυναίκες από ότι για την θεραπεία του αλτσχαιμερ.

Σε μερικά χρόνια θα έχουμε ηλικιωμένες με μεγάλα στήθη και ηλικιωμένους με σκληρό πέος, αλλά κανένας από αυτούς δεν θα θυμάται σε τι του χρησιμεύει».
 
Δεν σχολιάζω τίποτε  παραπάνω! Ο γιατρός τα λεει όλα......

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας συνήλθε το Σάββατο 22/09/2012 στις 01.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτιρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  «3» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 42058 ημερομηνίας 19/09/2012.

Αναφορικά με τη χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο που έφερε ο Πρόεδρος στο Συμβούλιο: η άδεια εκδίδεται για αόριστο χρονικό διάστημα, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος δηλώσει ότι επιθυμεί την έκδοση της για διάστημα ορισμένο!  

Η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από τις 8 Νοεμβρίου 2012 η Audio Visual προβάλλει στους κινηματογράφους τη νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «J.A.C.E.- Just Another Confused Elefant» που βραβεύτηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τόκιο και της Θεσσαλονίκης. 


Το σύνδρομο του Μπερδεμένου Ελέφαντα περιγράφει τους νεαρούς ελέφαντες που μένουν ορφανοί από μικροί και εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά. Αυτό είναι και το πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται ο ψυχισμός του κεντρικού ήρωα. Ο Jace, θαρραλέος μέσα σε έναν αφιλόξενο κόσμο, αναζητά το όνειρό του. Απέναντι σε ένα δίκτυο αδίστακτων παρανόμων αντιπαρατάσσει τη θέλησή του να ξεφύγει. Υπερασπίζεται όλα όσα αγαπά. Η αθωότητα και η ευαισθησία του επιβάλλονται στη σκληρή πραγματικότητα. Η ζωή, μια περιπέτεια πέρα από τα όρια.

Η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη βασίζεται εξ ολοκλήρου σε πραγματικά γεγονότα. Ατμοσφαιρική, αισθαντική, μα πάνω απ’ όλα ζωντανή και επίκαιρη. Παρουσιάζει ένα θέμα ιδιαίτερα λεπτό και κρίσιμο μέσα από μια κινηματογραφική μεταφορά ρεαλιστική, απόλυτα γνήσια και τραγική.

Μενέλαος Καραμαγγιώλης.

Η «νουάρ» απεικόνιση της σύγχρονης και ανεστραμμένης Οδύσσειας, συνιστά ένα διαφορετικό παραμύθι, που βασίζεται στον βίο του κοινωνικά κατατρεγμένου, εναλλακτικού «Όλιβερ Τουίστ», ο οποίος διαλέγει το όνομα Jace.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Τετάρτη 17/09/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση του Συμβουλίου από τον κ. Παπαδάκη και εν συνεχεία με την λήψη απόφασης επί  «1» τακτικού θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση με Α.Π. 13 ημερομηνίας 19/09/2012.…..χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!  

1. Λήψη απόφασης σχετικά με τη συμμετοχή του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού και Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίθηκε.

Ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος στην Ευρώπη είναι Έλληνας!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Μιλάει άπταιστα 32 γλώσσες και είναι Έλληνας. Πρόκειται για τον Ιωάννη Οικονόμου, ο οποίος είναι ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος στην Ευρώπη.
Ο κ. Οικονόμου, ο οποίος εργάζεται ως μεταφραστής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι ένας από τους ομιλητές του συνεδρίου που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στη Λεμεσό με θέμα «Η πολυγλωσσία στην Ευρώπη», στην παρουσία της Επιτρόπου για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία κ. Ανδρούλλας Βασιλείου.
Ιωάννης Οικονόμου.

Στην εκδήλωση, περισσότεροι από 400 αντιπρόσωποι θα διερευνήσουν τρόπους για την καλύτερη εκμάθηση γλωσσών και θα συζητήσουν το ρόλο των γλωσσών στην παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα. 

Ο σπουδαίος σατιρικός Γεώργιος Σουρής (1853-1919)!


Παραμένει επίκαιρος ακόμα και ύστερα από σχεδόν έναν αιώνα…….

«Τίποτε δεν απόμεινε στον κόσμο πια για μένα, όλα βρωμούν τριγύρω μου και φαίνονται χεσμένα.

Όλα σκατά γενήκανε και ο δικός μου κώλος σκατά εγίνηκε κι αυτός, σκατά ο κόσμος όλος. Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο.

Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε, μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε. Σκατά βρωμάει τούτος δω, σκατά βρωμά κι εκείνος, σκατά βρωμάει το σκατό, σκατά βρωμά κι ο κρίνος.

Σκατά κι εγώ, μες στα σκατά, και με χαρτί χεσμένο ότι κι αν γράψω σαν σκατό προβάλλει σκατωμένο. Σκατά τα πάντα θεωρώ και χωρίς πια να απορώ, σκατά μασώ, σκατά ρουφώ, σκατά πάω να χέσω, απ’ τα σκατά θα σηκωθώ και στα σκατά θα πέσω.

Όταν πεθάνω χέστε με, τα κόλλυβά μου φάτε και πάλι ξαναχέστε με και πάλι ξαναφάτε, μα απ’ τα γέλια τα πολλά κοντεύω ν’ αρρωστήσω και δεν μπορώ να κρατηθώ, μου φεύγουν από πίσω. Σκατά ο μεν, σκατά ο δε, σκατά ο κόσμος όλος κι απ’ το πολύ το χέσιμο μου πόνεσε ο κώλος!»

Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λαμπρή εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο, έγινε στο Δημαρχείο Κηφισιάς με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη και διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ» Μ. Κουρμαδιά, την Αντιπρόεδρο  Λίλα Παπαδημητρίου και τον βιογράφο των ηθοποιών Μάκη Δελαπόρτα.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, απονέμει τιμητική πλακέτα στην Γιοβάνα, μαζί ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ»  Μανώλης Κουρμαδιάς και η Αντιπρόεδρος Λίλα Παπαδημητρίου.

Πολλοί  καλλιτέχνες  παραβρέθηκαν στην όμορφη αυτή βραδιά  και τιμήθηκαν από το Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος τιμά την Άννα Φόνσου, μαζί ο Μ. Κουρμαδιάς κι η Λίλα Παπαδημητρίου.

Ανάμεσά τους οι: Άννα Φόνσου, Βασίλης Καϊλας, Ρίκα Διαλυνά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Κάκια Παναγιώτου, Φαίδωνας Γεωργίτσης, Δημ. Καλλιβωκάς, Μαρία Κωνσταντάρου, Μέλπω Ζαρόκωστα, Νίκος Γαλανός, Ζωή Φυτούση, Γιοβάνα, Κωνσταντίνα, Μαίρη Λω,  Μιχάλης Βιολάρης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Λιζέτα Νικολάου και ο Μάκης Δελαπόρτας.

H Λίλα Παπαδημητρίου με τον Μάκη Δελαπόρτα.

Λίλα Παπαδημητρίου, Μ. Κουρμαδιάς, Μέλπω Ζαρόκωστα, Ν. Χιωτάκης.

Άλλοι τραγούδησαν κι άλλοι διηγήθηκαν περιστατικά από την καριέρα τους......