Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Είμαστε....απόγονοί τους;;

Από τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Το Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π. Χ. Αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της......Ελλάδας ΜΑΣ.....με τους νόμους του Σόλωνα!


Εδώ αναφέρεται η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής. Ο νόμος απαιτούσε τα  εξής:
 
- Να είναι Έλλην πολίτης
- Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
- Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος και  
- Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.

Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος.......μπορούσε να γίνει βουλευτής!

Αν  ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.

Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει δουλεύοντας σε  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ!

Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα  η ποινή ήταν AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!

5ος  π. Χ. Αιώνας.....Χρυσούς Αιών!

21ος  μ. Χ. Αιώνας.....δυστυχώς με πολλά ερωτηματικά;;;

Υ.Γ. Αφιερωμένο σε όλους τους Πολιτικούς που «κόπτονται» για την Δημοκρατία!!

Νέο προϊόν της GAEA!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Gaea, η κορυφαία εταιρεία υψηλής ποιότητας παραδοσιακών τροφίμων, καινοτομεί για ακόμα μια φορά και λανσάρει στη διεθνή κι ελληνική αγορά το νέο προϊόν, Ελιές Καλαμών & Θρούμπες Θάσου σε συσκευασία Snack Pack με στόχο τη δυναμική επαναφορά της ελιάς στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες.

Ι. Παπαδόπουλος, Άρης Κεφαλογιάννης, Κων. Καρυδιάς.

Η εκδήλωση για το επίσημο λανσάρισμα του προϊόντος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά.

Στο πάνελ των ομιλητών οι κ.κ.  Μανώλης Πατεράκης, Κωνσταντίνα Τζια, καθηγήτρια του Εργαστηρίου, Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης, γενικός διευθυντής ΕΤΑΤ ΑΕ,  Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Gaea,  Αντωνία Τριχοπούλου, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Διευθύντρια Συνεργαζόμενου Κέντρου Διατροφής Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας.

Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου, Άρης Κεφαλογιάννης, Δρ.
Κων/να Τζία, Δρ. Φραγκίσκος Γαϊτης.

Γραπτό μήνυμα απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Στέφανος Κομνηνός.

Οι διακρίσεις και τα βραβεία της Gaea Snack Pack στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι πολλά. Εκτός από την επέκταση σε νέα προϊόντα, η GAEA θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2011 νέα ανοίγματα σε νέες αγορές όπως  Ιταλία, Σουηδία και Ουκρανία.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Προσφυγή του Δήμαρχου κ. Χιωτάκη στο ΣτΕ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Κηφισιάς ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου,  με την οποία καταργείται για οικονομικούς λόγους το Γυμνάσιο Εκάλης και συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής.....«η απόφαση κατάργησης του Γυμνασίου Εκάλης ελήφθη αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά κίνητρα κατά παράβαση του άρθρου 16 του Συντάγματος που επιβάλλει την συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης»!

Παράλληλα, αναφέρονται επίσης ότι «η επίμαχη απόφαση της υφυπουργού στερείται αιτιολογίας και δεν επικαλείται για την κατάργησή του εν λόγω Γυμνασίου λόγους που να αφορούν την εκπαίδευση ή την παιδία γενικότερα, έστω και μακροπρόθεσμα! Ούτε όμως καν επικαλείται συγκεκριμένους οικονομικούς λόγους».

Θα είχε ενδιαφέρον κ. Δήμαρχε να μας πείτε περί το ποίος πληρώνει και πόσο πληρώνει τον / τους δικηγόρο / δικηγόρους σας προσφεύγοντας στο ΣτΕ; Οι σχετικοί νόμοι ορίζουν ότι για το θέμα των συγχωνεύσεων ουσιαστική αρμοδιότητα κατέχουν μόνον «τρίτοι» και όχι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Σε ποια βάση έννομου συμφέροντος, αρμοδιότητας και νομιμοποίησης, λοιπόν κ. Δήμαρχε στηρίζεται η προσφυγή σας και……..μάλιστα:

- ΧΩΡΙΣ να υπάρχει πρώτον έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής 
και
- ΧΩΡΙΣ να υπάρχει δεύτερον έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αν κ. Δήμαρχε επιθυμείτε να προσφύγετε στο ΣτΕ ανεξάρτητα από την ύπαρξη ουσιαστικής αρμοδιότητας και νομιμοποίησης υπό την ιδιότητά σας ως Δήμαρχος Κηφισιάς, τότε τα κόστη της προσφυγής να τα πληρώσετε ο ίδιος από την τσέπη σας ή / και οι δημότες που συμφωνούν μαζί σας, και όχι όλοι οι δημότες του διευρυμένου δήμου Κηφισιάς!

Για κάθε δε ευρώ των δημοτών σας που ξοδεύετε θα πρέπει αφενός να συντρέχει επαρκής, πλήρης και σαφής αιτιολόγηση για τη δαπάνη αυτή καθώς και προηγούμενη λήψη απόφασης γι’ αυτή εκ των αρμοδίων δημοτικών οργάνων, αφετέρου πλήρη αποδεικτικά στοιχεία εκ νομίμων παραστατικών έναντι των γενομένων δαπανών. Που είναι αυτά στην προκειμένη περίπτωση της προσφυγή σας στο ΣτΕ κύριε Δήμαρχε;

Η προσφυγή σας κ. Δήμαρχε, όπως διαφαίνεται, μάλλον δεν θα έχει «θετικό» αποτέλεσμα και κατά συνέπεια θα έχετε ασκόπως δαπανήσει σημαντικά χρηματικά ποσά για την ένδικη διαδικασία ενώπιον του ΣτΕ…….διότι σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη υπάρχουν:

(1) οικονομικά μεγέθη για τη μη βιωσιμότητα του Γυμνασίου Εκάλης

(2) στοιχεία ότι το Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμη και όλους τους μαθητές, αν και κάποιοι θα προτιμήσουν άλλα όμορα σχολεία,

(3) παιδαγωγικοί λόγοι

Ως εκ τούτου, και εφόσον το αποτέλεσμα της περί ου ο λόγος προσφυγής σας στο ΣτΕ δεν είναι «θετικό», η δε εν λόγω προσφυγή έχει χρηματοδοτηθεί από δημοτικούς πόρους, η αυθαίρετη ενέργειά σας να προσφύγετε στο ΣτΕ συνιστά:

- Επιβάρυνση των δημοτών με το «σημαντικό κόστος» της προσφυγής σας στο ΣτΕ!

- Δημοσιότητα για τον προσφεύγοντα

- Αξιοποίηση της προσφυγής αυτής στα πλαίσια πρακτικής αυτοπροβολής και λαϊκισμού

Εφόσον συντρέξει απόφαση των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων και σχετική εντολή  θα πρέπει να ληφθούν ένδικα μέτρα εις βάρος σας και ενόψει της διαφαινόμενης αυθαιρεσίας σας κ. Δήμαρχε η οποία «παρέκαμψε» τις αρμοδιότητες θεσπισμένων και καταστατικών οργάνων του Δήμου όπως της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου!.........και προχωρήσατε αυτεπάγγελτα κατ’ εφαρμογή του δόγματος «l’etat cest moi» σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος…..στην προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ!!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Παρακολούθηση......της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 22573!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 31/05/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «9» τακτικών και 3 εκτάκτων θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 26/05/2011..η πηγή... 

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «12» θέματα σε 25 λεπτά!.......χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

Τα έκτακτα θέματα ήταν :

1. Έγκριση επιβολής τέλους χρήσεως κοινοχρήστων χώρων στις εμποροπανηγύρεις. Το προταθέν τέλος είναι 60 ευρώ / μ2 κοινόχρηστου χώρου ανά ημέρα κατάληψης. Μέχρι σήμερα γινόταν διαγωνισμός όπου ένας ανάδοχος ανελάμβανε να πληρώσει στον Δήμο ένα ποσόν και εκείνος να εισπράξει από τις παράγκες. Ο Καλλικράτης επιβάλλει αυτή η διαδικασία να γίνεται από τον ίδιο τον Δήμο. Εγκρίθηκε ομόφωνα ως εισήγηση.

2. Ανάθεση στον δικηγόρο Κ. Δεμερτζή να παραστεί στον Άρειο Πάγο για το θέμα που αφορά το Ο.Τ. 510 στην Νέα Κηφισιά. Ορίστηκε ομόφωνα.

3. Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων του Δήμου. Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

Σημειώνω χαρακτηριστικά…..

Θέμα 9. Ανάθεση  στη  Δικηγόρο  κα  Σοφία  Καρέλη  να  παραστεί   ενώπιον   του  Συμβουλίου της Επικρατείας, Τμήμα Γ΄,  την 9η Ιουνίου 2011 ημέρα Πέμπτη και  ώρα 09:30,  κατά  τη  συζήτηση  της  Αίτησης  Αναίρεσης   της  Μαρίας – Βουράκη –  Λυμπεροπούλου  του  Χαραλάμπους,  για  την  Αναίρεση  της υπ΄ αριθ. 74/2011  απόφ.  του 28ου Τμήματος  του  Τριμ.  Διοικητικού Πρωτοδικείου  Αθηνών  κατά: 1)  Του  κύρους  των  Δημοτικών  Εκλογών  της 07/14-11-10  στο  Δήμο  Κηφισιάς  και  της  σειράς  των  αποτελεσμάτων  όπως αυτά ανακηρύχθηκαν με την υπ΄ αριθ. 1242/2010 αποφ. του Π.Π.Α., 2) Του κ. Λεωνίδα  Ψυχόπαιδα, 3)  Του  επικεφαλής  του  συνδυασμού «Η  Πόλη  που Αξίζουμε» ήδη εκλεγέντος Δημάρχου κ. Νικολάου Χιωτάκη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκβαση της εκδίκασης αυτής που θα πραγματοποιηθεί στις 09/06/2011!

Γεύση παγωτού!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Καλοκαιράκι έρχεται και τα αγαπημένα μας παγωτά αρχίζουν να έχουν την τιμητική τους!

Σπύρος Ιωάννου, Τζένη Μπότση, Άκης Σταυρίδης.

Ένα καινούργιος ναός λοιπόν των λατρεμένων μας παγωμένων γεύσεων εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Νέα Ερυθραία. Ο λόγος για το KAYAK του Άκη και της Σαλώμης Σταυρίδου. 

Σαλώμη Σταυρίδου, Ναταλία Δραγούμη, Χριτίνα Αλεξανιάν.

Αφήνοντας για λίγο τις υποχρεώσεις τους, γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Τζένη Μπότση, η Ναταλία Δραγούμη, η Εύη Αδάμ, ο Διονύσης Σχοινάς,  βρέθηκαν για ένα απόγευμα στο νέο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας παγωτών και γλυκισμάτων KAYAK προκειμένου να καλωσορίσουν το έαρ και να πάρουν παγωτά και για το σπίτι!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η ιστορία της SAGRADA FAMILIA στη Βαρκελώνη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του κόσμου, το οποίο επισκέπτονται πάνω από 2.000.000 τουρίστες κάθε χρόνο είναι η βασιλική SAGRADA FAMILIA - ΙΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, του αρχιτέκτονα Antoni Gaudi, που βρίσκεται στη Βαρκελώνη. Η ιστορία της έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον και δεν είναι γνωστή σε πολλούς.

Πως ξεκίνησε η ιδέα για την κατασκευή του ναού

Όταν ο  Josep - Maria Bocabella, ένας Καταλανός βιβλιοπώλης, θρήσκος άνθρωπος που είχε ιδρύσει μάλιστα και το θρησκευτικό σύλλογο του αγίου Ιωσήφ - san Josep,   επέστρεψε στη Βαρκελώνη έπειτα από μια επίσκεψή του στο Βατικανό το 1872, του ήρθε η έμπνευση να χτίσει ένα ναό . Το όνειρό του  άρχισε να το πραγματοποιεί, όταν διέθεσε τα χρήματα από δωρεές στο σύλλογο του αγίου Ιωσήφ για να ξεκινήσει το εγχείρημα, αρχής γενομένης από την Κρύπτη, στις 19 Μαρτίου του 1882.

Οι αρχιτέκτονες ήσαν πολλοί

Τα  σχέδια o Bocabella τα ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Francisco de Paula del Villar, o οποίος και επέλεξε τον καθαρά γοτθικό ρυθμό για τη βασιλική. Ένα χρόνο αργότερα όμως ο Villar εγκατέλειψε τη δουλειά και τότε το 1883 ανέλαβε ο Καταλανός 31άχρος αρχιτέκτονας Antoni Gaudi, που άλλαξε εντελώς το σχεδιασμό.  O Gaudi ήταν λεπτολόγος και καθυστερούσε! Όμως έλεγε ότι ο πελάτης του δε βιάζεται. Ο Gaudi δεν ήταν ιδιαίτερα θρήσκος, άρχισε να πιστεύει όμως από τότε που ασχολήθηκε με το ναό & την ιστορία του Ιησού, ο οποίος και απεικονίζεται σε όλη την πρόσοψη.

Το έργο προχωρούσε χρηματοδοτούμενο πάντα από συνεισφορές, χρήματα του συλλόγου, δωρεές και από τον Gaudi ο οποίος είχε διαθέσει για το σκοπό αυτό όλη του την περιουσία με αποτέλεσμα να γίνει ζητιάνος,  κι όταν τον βρήκαν σκοτωμένο από ένα τραμ τo 1926 σε ηλικία 74 ετών,  να μην τον αναγνωρίσουν. Το έργο σταμάτησε  με τον αναπάντεχο θάνατο του κι έως τότε μόλις το 1/4 του ναού είχε συμπληρωθεί.

Στη συνέχεια ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Domenec Surganes i Gras  έως τον εμφύλιο της Ισπανίας το 1936, οπότε καταστράφηκαν ορισμένα τμήματα του ναού καθώς και μακέτες και σχέδια του Gaudi, από Καταλανούς αναρχικούς. Το 1936 ανέλαβαν οι αρχιτέκτονες Francesc Quintana, Isidre Puig - Boada, Lluis Bonet i Gari και Francesc Cardoner. Ο φωτισμός σχεδιάστηκε από τον Carles Buigas.

Στη συνέχεια ο γιος του Bonet Jordi Bonet i Armengol με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των κομπιούτερ βελτίωσε κατά πολύ το έργο έως το 1980, ενώ ο Mark Burry από την Νέα Ζηλανδία έχει αναλάβει ως εκτελεστικός αρχιτέκτονας κι ερευνητής.

Κύρια χαρακτηριστικά

Η SAGRADA FAMILIA, που μοιάζει εξωτερικά σαν......πλεκτή δαντέλα, έχει τρεις όψεις  εντελώς διαφορετικές. Η μία πρόσοψη είναι αφιερωμένη στη Γέννηση του Ιησού, η άλλη στα άγια Πάθη και η τρίτη στη Δόξα του Κυρίου. Στην κεντρική όψη της Γέννησης υπάρχει και το Δέντρο της Ζωής.


Στην πίσω μεριά που χρησιμεύει ως κυρία είσοδος και αντιπροσωπεύει τα άγια Πάθη, υπάρχουν γλυπτά καλάθια με φρούτα υμνώντας έτσι τη φύση κι ένα σημερινό…..Sudoku στο οποίο είτε αθροίσεις τους αριθμούς οριζοντίως είτε καθέτως ανά στήλη, δίνει το νούμερο 33, δηλαδή ηλικία σταύρωσης του Χριστού. Οι «18» πύργοι - κωδωνοστάσια συμβολίζουν: Οι «12» τους 12 Αποστόλους, οι «4» τους 4 Ευαγγελιστές, ο «1» την Παναγία και ο υψηλότερος τον Ιησού Χριστό. Το ύψος του ναού είναι συνολικά 170 μέτρα, 1 μέτρο λιγότερο από το λόφο της Βαρκελώνης Montjuic, γιατί ο Gaudi έλεγε ότι δεν θέλει σαν άνθρωπος να υπερβεί το θαύμα του Θεού.


Οι ρυθμοί

Το αρχιτεκτόνημα είναι επηρεασμένο από τρεις ρυθμούς. Τον Ισπανικό - γοτθικό, τον Ισπανικό - μπαρόκ  και την Art Nouveau. Έξι κτίρια του Gaudi στη Βαρκελώνη και η SAGRADA FAMILIA ,που θεωρείται ως η υψηλότερη χριστιανική εκκλησία στον κόσμο,  έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO σαν Παγκόσμια Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Εγκαίνια ναού

Στις 7 Νοεμβρίου του 2010 ο πάπας Βενέδικτος ο XVI λειτούργησε και καθαγίασε τη SAGRADA FAMILIA ενώπιον 6.500 ατόμων εντός της βασιλικής συμπεριλαμβανομένων και των βασιλέων της Ισπανίας Χουάν και Σοφίας, 50.000 να παρακολουθούν τη λειτουργία εκτός ναού, 300 επισκόπων και 100 ιερέων που κοινώνησαν . Ενώ για τη λειτουργία αγοράστηκε και ένα τεράστιο αρμόνιο με 1.493 pipes. Από τότε πλέον μπορεί να λειτουργεί σαν Ρωμαιοκαθολικός ναός. Όταν η εκκλησία τελειώσει θα μπορεί να δεχθεί 10.000 πιστούς.

Αξιοπρόσεκτο

Η πίσω μεριά του ναού,  χρησιμεύει εδώ και χρόνια ως είσοδος. Όμως στην πραγματικότητα  στα σχέδια, η μπροστινή πλευρά του είναι αυτή που βρίσκεται στο πλάι σε ένα στενάκι. Όταν άρχισε να χτίζεται το νέο αυτό τμήμα της εκκλησίας, ο Δήμαρχος δήλωσε στους ιδιοκτήτες των παρακείμενων κτημάτων πως θα βρίσκεται εκεί η κύρια είσοδος με μια μεγάλη γέφυρα. Οι ιδιοκτήτες παρόλα αυτά έχτισαν πολυκατοικίες, μαγαζιά και εστιατόρια. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο θα κατεδαφιστεί! Σίγουρα όμως οι κάτοχοι των ακινήτων θα τα έχουν βγάλει τόσα χρόνια τα λεφτά τους και με το παραπάνω!

Πόσα στοίχισε

Μέχρι το 2009 η κατασκευή του ναού είχε στοιχίσει 18 εκατομμύρια ευρώ. Το κράτος δεν πληρώνει φυσικά τίποτα. Τα έσοδα μαζεύονται από τα εισιτήρια των τουριστών που επισκέπτονται το ναό και από δωρεές ιδιωτών. Άλλοι λένε ότι η εκκλησία θα είναι έτοιμη το 2026, που συμπληρώνονται και εκατό χρόνια από το θάνατο του GAUDI,  κι άλλοι ίσως και σε  πενήντα χρόνια! Θα δούμε!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Των Ελλήνων τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ  ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Θέλω το σπίτι μου, θέλω τη γειτονιά μου, θέλω τη πόλη μου, θέλω τη πατρίδα μου. Θέλω τις συνήθειές μου, θέλω την ασφάλειά μου, θέλω την ελευθερία μου.


Θέλω να καμαρώνω για ότι σπουδαίο μου παρέδωσαν οι πρόγονοί μου, θέλω πίσω την Αθήνα μου που τόσα πολλά σημαίνει για μένα και για κάθε άνθρωπο όπου γης επίσης.

Επιθυμώ να γίνουμε περισσότεροι σε αυτό το τόπο αλλά προτιμώ να είναι τα παιδιά μου αυτοί, επιθυμώ να μου μοιάζουν οι γείτονές μου, να μιλούν την ίδια γλώσσα με μένα για να μπορώ εύκολα να συνεννοηθώ και να συνεργαστώ μαζί τους, επιθυμώ να έχω εγώ επιλέξει την εξέλιξη, την όποια εξέλιξη στην πατρίδα μου, να μην μου προκύπτει ούτε να μου επιβάλλεται.

Προτιμώ να αντιμετωπίζω τα ήδη πάμπολλα δικά μας προβλήματα, τη γηγενή εγκληματικότητα, τη δική μου διαπλοκή, τους δικούς μου μέτριους πολιτικούς και τους ανίκανους, αλλά και να ελπίζω στους χαρισματικούς εξ αυτών.

Προτιμώ να διαπιστώνω το αλαλούμ της πολεοδομικής πραγματικότητας και τη πρακτική του αυθαίρετου έλληνα οικιστή που καταστρέφει το περιβάλλον, τη πόλη του, το χωριό του, το σπίτι του, την αισθητική του, την αξιοπρέπειά του και τέλος το ίδιο το βίος του.

Προτιμώ πάντα να ελπίζω πως θα φτιάξω καλύτερα τα πράγματα στη χώρα μου και εν πάση περιπτώσει θα επιλύω εγώ τα προβλήματά μου, αισθανόμενος αυτεξούσιος και κύριος του εαυτού μου, της πόλης μου, της Χώρας μου.

Δεν ανέχομαι, δεν αντέχω και άλλα και περισσότερα ακόμη προβλήματα και μάλιστα ανεξελέγκτως εισαγόμενα που με κατακλύζουν και νοιώθω να με καταπλακώνουν. Το μέγεθος τους είναι μεγαλύτερο από τις καλύτερες ανοχές μου ακόμη και από την ανθρωπιά μου θα έλεγα. Ενοχλούμε στο ελάχιστο και θυμώνω στο μέγιστο.

Δεν μπορώ άλλο να εξαναγκάζομαι σε πάνω από τις όριά μου προσαρμογές ως προς τον τρόπο ζωής μου και να βιώνω στο πετσί μου την υποβάθμιση της μέχρι χθες καθημερινότητάς μου.

Αυτά και άλλα κατακλύζουν το μισό του μυαλού μας. Το άλλο μισό βασανίζεται να κατανοήσει τους δυστυχισμένους που έρχονται στο Παράδεισο της Ελλάδας, της Ευρώπης γενικότερα, κυνηγώντας στον ήλιο μας, τη μοίρα τους.

Έχουμε εμείς πρώτα συνειδητοποιήσει την ιερότητα του προσώπου που αναζητεί, υπερβαίνοντας τα πάντα, να βρει τρόπο επιβίωσης για αυτόν και την οικογένειά του. Κατανοούμε αυτόν που ξεριζώνεται από τη πατρίδα του, τους δικούς του, από ό,τι αγαπά και λατρεύει, σπρωγμένος από την αδυσώπητη ανάγκη.

Έρχεται από χώρες όπου οι επικρατούσες καταστάσεις εμποδίζουν τη στοιχειώδη ανάπτυξη και όπου η εξαθλίωση αποτελεί το περιβάλλον που αντικρίζει κανείς αφής ανοίξει τα μάτια έως ότου εγκαταλείψει τα γήινα.


Έρχεται από χώρες όπου επικρατεί η ακραία μορφή εκμετάλλευσης  ανθρώπου από άνθρωπο και έννοιες όπως αυτή της ελευθερίας και της Δημοκρατίας είναι έννοιες  προφανώς ακατανόητες και στην καλύτερη περίπτωση δυσνόητες. Χώρες σκληρές για τους ανθρώπους, τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα όσα εμείς, παρά τα παράπονά μας, έχουμε κατακτήσει και απολαμβάνουμε. Χώρες με δικτατορίες.
  .  
Ανάμεσα σε αυτές τις σκέψεις και σε αυτά τα συναισθήματα ισορροπούμε ή προσπαθούμε να ισορροπήσουμε οι σύγχρονοι Έλληνες και να αντιμετωπίσουμε το όντως μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης διατηρώντας οπωσδήποτε την αξιοπρέπεια της κοινωνίας μας και τον αυτοσεβασμό της.

Το πρόβλημα απαιτεί τη λύση του και το μέγεθός του δεν μπορεί να λειτουργεί πλέον αναβλητικά και έτσι να μεγεθύνεται κι΄ άλλο!

Επιβάλλεται επί τέλους η συναντίληψη και η αποφασιστική υλοποίηση των αποφάσεων που θα οδηγήσουν στην αναστροφή της απαράδεκτης κατάστασης και στην αποφυγή παράλληλα της δημιουργίας στρεβλώσεων στις αντιλήψεις των συμπατριωτών μας μεταξύ των οποίων ο ρατσισμός θα ήταν ότι χειρότερο να απομείνει, ως εγκαταστημένο μόνιμα χαρακτηριστικό στη προσωπικότητα του Έλληνα!     

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 21141!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 24/05/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 8 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «39» τακτικών και 2 εκτάκτων θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 19/05/2011....πηγή...

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «41» θέματα επί τροχάδην........χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα κάτωθι…..

Θέμα 4. Η έγκριση  δαπάνης ,  ψήφιση  διάθεσης  της  πίστωσης  σε  βάρος  του  Κ.Α. 25.6233.02  για  «Μίσθωση  ηλεκτρογεννητριών»  που  έχει  προϋπολογισθεί στο ύψος των 5.000,00€ για το έτος 2011 και αφορούσε δύο μονάδες για το αντλιοστάσιο της Νέας Ερυθραίας,……..ήταν ομόφωνη!

Θέμα 16. Η έγκριση  δαπάνης  ύψους 11.200,00€  και ψήφιση  διάθεσης  της  πίστωσης  σε βάρος  του Κ.Α. 30.6266.13 με  τίτλο «Συντήρηση – υποστήριξη λογισμικού Firewall και Servers Τ.Υ. & Πολεοδομίας» που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος  των 15.000,00€ για το έτος 2011,…αναβλήθηκε!……διότι δεν υπήρχε αναφορά για τον αριθμό των ανθρωποωρών που υπολογίστηκαν για την συντήρηση - υποστήριξη αυτή!.......καθώς επίσης και για το ύψος της χρέωσης  ανά ανθρωποώρα!

Θέμα 21. Η έγκριση  δαπάνης  ύψους 14.760,00€  και ψήφιση  διάθεσης  της  πίστωσης  σε βάρος του Κ.Α. 10.6266.05 με τίτλο «Συντήρηση – υποστήριξη εφαρμογών λογισμικού HRMS» που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 24.600,00€ για το έτος 2011,…..αναβλήθηκε!………για τον ίδιο ακριβώς λόγο που αναφέρθηκε στο Θέμα 16!

Θέμα 23. Η έγκριση   δαπάνης  και  ψήφιση  διάθεσης  της  πίστωσης  σε  βάρος  του  Κ.Α. 10.7134.03 με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση Servers» που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 3.020,00€ για το έτος 2011, που αφορούσε την αλλαγή  του «motherboard»!..........ήταν ομόφωνη χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση!

Θέμα 24, 25 και 26. Για τις εγκρίσεις δαπανών αναφορικά με την συντήρηση ή αναβάθμιση ή υποστήριξη Η/Υ, ομόφωνα αποφασίσθηκε, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου κ. Χιωτάκη, να ζητηθεί άμεσα έκπτωση 10%, άλλως η Επιτροπή να επανέλθει με την ανακήρυξη νέων διαγωνισμών!

Θέμα 38. Σε ερώτηση του κ. Κανακάκη πόσο θα στοιχίσει….η ανάθεση στη Δικηγόρο κ. Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη  να  χειρισθεί και  να εισηγηθεί  στις  αρμόδιες  υπηρεσίες,  τον  δια  εξωδικαστικού  συμβιβασμού καθορισμό τιμής μονάδος αποζημιώσεως λόγω απαλλοτριώσεως στο ύψος της αντικειμενικής  αξίας,  με  τους  ιδιοκτήτες:  α)  Κούβελο  Αθανάσιο,  β) Νεκαντάρη  Ζίνα –  Άννα,  γ)  Στεργίου  Ισμήνη,  δ)  Κούβελο  Ισίδωρο,  ε) Κούβελο  Ξενοφώντα,   εδαφικής  εκτάσεως (2,30  τ.μ.  αντιστοίχως),  στην περιοχή  της Κηφισιάς «ΒΑΡΕΙΕΣ – ΥΠΟΛΟΙΠΟ  ΟΥΛΕΝ» στο Ο.Τ. 962  και με κωδικό κτηματογράφησης 0128005,……..ο κ. Πρόεδρος απήντησε ότι τα Μέλη της Επιτροπής θα ενημερωθούν στην επόμενη συνεδρίαση!

Θέμα 39. Αποφασίσθηκε ομόφωνα όπως η μίσθωσης για ακίνητο (περίπτερο) που βρίσκεται στην οδό Γιασεμιών & Λ. Θησέως 52, Εκάλη,…..παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους!.....ή μέχρι νέας ανάθεσης εντός του τρέχοντος έτους!

Και σας ερωτώ κ. Δήμαρχε…

ΠΩΣ είναι δυνατόν να εγκρίνονται δαπάνες για το έτος 2011 αναφορικά με την συντήρηση ή αναβάθμιση ή υποστήριξη Η/Υ των διαφόρων τμημάτων του Δήμου χωρίς να επανεξετάζονται / ανανεώνονται  οι εν λόγω προσφορές; Ειδικώς τώρα που λόγω της οικονομικής κρίσης και του έντονου ανταγωνισμού το κόστος των διαφόρων υπηρεσιών μειώνεται συνεχώς!

ΠΩΣ είναι δυνατόν να εγκρίνονται δαπάνες τόσο «αλόγιστα» για ανταλλακτικά Η/Υ όταν π.χ. η αγορά ενός «motherboard»…στοιχίζει περισσότερο από ένα καινούργιο Η/Υ;

ΠΩΣ είναι δυνατόν να μην ανανεώνονται κάθε έτος οι προσφορές, από τουλάχιστον τρεις αναγνωρισμένες εταιρείες, για τις ετήσιες συντηρήσεις / υποστηρίξεις διαφόρων εφαρμογών λογισμικού με βάση το κόστος ανά ανθρωποώρα!...……ειδικά όταν το ύψος της δαπάνης ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ;

ΠΩΣ είναι δυνατόν κ Πρόεδρε να σας διαφεύγει…..ότι η ετήσια ανανέωση διαφόρων προσφορών είναι μια απαραίτητη διαδικασία με την οποία «ελέγχονται» συνεχώς οι προμηθευτές υπηρεσιών ή αγαθών του Δήμου;

ΠΩΣ είναι δυνατόν οι «διαδικασίες logistics» στο τμήμα προμηθειών του Δήμου για τον περιορισμό των δαπανών να παραμένουν «στάσιμες»  κ. Πρόεδρε;

Αυτονόητο είναι ότι με ένα τόσο μεγάλο κατάλογο θεμάτων χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους των Μελών της Επιτροπής για να ενημερωθούν για το κάθε θέμα ξεχωριστά και να το συζητήσουν προτού αποφασίσουν!........με αποτέλεσμα οι αποφάσεις που παίρνονται πολλές φορές να μην «διασφαλίζουν» το όφελος των Δημοτών!

Ακόμη χειρότερο είναι όταν οι φάκελοι με τα στοιχεία, των υπό συζήτηση θεμάτων,  παρουσιάζονται την τελευταία στιγμή από τον  Πρόεδρο κ. Χιωτάκη κατά  την διάρκεια της εκάστοτε  συνεδρίασης!!

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Έκθεση Φωτογραφίας της κ. Ζέτας Αντσακλή!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011 στις 18.00 στο ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ, Κασσαβέτη 18 Κηφισιά, η  κ. Ζέτα Αντσακλή παρουσιάζει την έκθεσή  της  με  φωτογραφίες με τίτλο «Waterproofs».


Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα προσφερθούν στο Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου 2011.

Παρακολούθηση……της 5ης τακτικής Συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Με την παρουσία  του Δημοτικού Συμβούλου κ. Φ. Δημάκη, και αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ξεκίνησε η     Τακτική Συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας  Ν. Ερυθραίας,  τη


Δευτέρα 16/05/2011 και ώρα 20:00, στο «Σπίτι του Αθλητισμού» στη Ν. Ερυθραία,  προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για 5 θέματα...η πηγή...
Ο Πρόεδρος κ. Α. Ξενάκης έθεσε άλλα δύο θέματα:
1. Χορήγηση άδειας χρήσης  μουσικών οργάνων στο ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ της εταιρείας ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.  ε δ.τ. BIENVENUTO επί της οδού Αναξαγόρα  8  στην Ν. Ερυθραία, για το έτος 2011.
2.  Επισκευή στήλης Πλατείας Μικρασιατών.
· Το πρώτο θέμα αφορούσε την επανέγκρισή του  προς το ορθότερο. Όμως ο  κ. Πρόεδρος προσπάθησε να το περάσει με συνοπτικές διαδικασίες ενώ οι σύμβουλοι δεν είχαν καν φάκελο! Επί 45΄επικρατούσε μια χαώδης κατάσταση, έπαιρνε το λόγο όποιος ήθελε και έλεγε ότι ήθελε και αυτό οφείλεται στη στάση του Προέδρου να δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα με την επιμονή του για κάτι που δεν ήθελε η που δεν μπορούσε να εξηγήσει. Ο κ. Φ. Δημάκης ένας από τους πρωταγωνιστές του χάους, επέπληττε συνεχώς τον Πρόεδρο, ότι δεν τηρεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον Καλλικράτη! Τα ρε... πήγαιναν και ερχόντουσαν και οι διαπληκτισμοί ήταν το προ ημερήσιας διάταξης θέμα! Τελικά στο ερώτημα του γράφοντος πιο είναι  το λάθος ήρθε η απάντηση - λύτρωση από τον Πρόεδρο! Δεν είχε άδεια για το 2009! Το θέμα λογικά απερρίφθη και τα συμπεράσματα........δικά σας!

·  Στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτίδης, Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ν. Ερυθραίας, ζήτησε να γίνει σωστότερη εκμετάλλευση των δημοτικών αθλητικών χώρων και μη και συγκεκριμένα να παραχωρηθεί η αίθουσα, όπου συνεδριάζει το Κοινοτικό Συμβούλιο μία φορά το μήνα, στον Αθλητικό Οργανισμό διότι παραμένει ανεκμετάλλευτη και κενή όλες τις άλλες ημέρες.
Το σώμα έκανε δεκτό το αίτημα και συμβούλευσε τον κ. Παναγιωτίδη να το φέρει ως τακτικό προ ημερήσιας διάταξης θέμα.
·  Για το τρίτο θέμα που αφορούσε προτάσεις για καθορισμό θέσεων Λαϊκής Αγοράς η κ. Σ. Κονίδα από την Παράταξη «Πόλη-Φως» πρότεινε την σωστότερη οριοθέτησή της, διότι με την υπάρχουσα κατάσταση επιβαρύνονται οι ίδιοι δρόμοι και δεν  εξυπηρετεί τους πολίτες,  διότι γίνεται στις παρυφές  της πόλης. Επίσης έθεσε θέμα  μείωσης  των πάγκων.

·  Για το ίδιο θέμα πρόταση, με το ίδιο σκεπτικό, κατέθεσε ο κ. Γ. Τσαγκάρης.
Στο τέλος εγκρίθηκαν έξι από τα επτά θέματα και αναβλήθηκε το πρώτο και επίμαχο!