Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Τρίτη 28/02/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 4+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.06πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «25» τακτικών  θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 8649 ημερομηνίας 22/02/2012.

Το έκτακτο θέμα αφορούσε την εισήγηση αίτησης κατεδάφισης «τοιχίου» επί της οδού Δημ. Γούναρη 33, η οποία υποβλήθηκε από την Διαχειρίστρια κ. Ιωάννα Δημητροπούλου. Εγκρίθηκε ομόφωνα. ....η εισήγηση να κοινοποιηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο!

Για τα κάτωθι «25» τακτικά θέματα πάρθηκαν «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις!.....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!


Τα αντίδοτα του Έλληνα στη κρίση!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί «η κρίση να τρώει το παρά» όμως κάποιοι κλάδοι της οικονομίας βιώνουν την καλύτερή τους εποχή, αυγατίζοντας τα έσοδά τους και μάλιστα σε βαθμό αξιοζήλευτο. Το πιο αξιόλογο δε είναι, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, ότι οι περισσότεροι συγκεκριμένοι κλάδοι εμπορεύονται «ξεχασμένα» είδη από τους καταναλωτές, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την κρίση, τα επανέφεραν πανηγυρικά στην ζωή τους.
Ερασιτέχνες αγρότες
«Καλλιεργείς 20 μαρούλια σε 4 τετραγωνικά μέτρα με συνολικό κόστος αγοράς 1 ευρώ και βγάζεις το χειμώνα σου». Αυτό υποστηρίζει ιδιοκτήτης φυτωρίου στο Μαραθώνα, επιβεβαιώνοντας ότι ενώ μέχρι πρόσφατα μόνο συνταξιούχοι αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι ασχολούνταν με την καλλιέργεια της γης, σήμερα ο αριθμός των ερασιτεχνών αγροτών έχει αυξηθεί θεωρώντας αυτή την ενασχόληση ως ένα ισχυρό αντίδοτο στην κρίση.

Η δουλειά μας όσον αφορά τις πωλήσεις κηπευτικών σε ερασιτέχνες «αγρότες» έχει τριπλασιαστεί φέτος σε σχέση με πέρυσι, υποστηρίζει άλλος ιδιοκτήτης φυτωρίου στην περιοχή της Ραφήνας.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 22/02/2012 στις 07.30μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με....

- την  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου

- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως

- την λήψη αποφάσεων επί (2) εκτάκτων και (38) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.3 ημερομηνίας 17/02/2012.

Σχετικά με την λειτουργία της Επιτροπής Περιβάλλοντος  η κ. Κορογιαννάκη διάβασε επιστολή, ημερομηνίας 09/02/2012, του κ Σιδέρη στην οποία αναφέρονται οι ημερομηνίες που έχει συνεδριάσει η Επιτροπή: Στις 19/08/2011 συγκροτήθηκε σε σώμα με Πρόεδρο τον κ Δημάκη και  στις 18/10/2011 και 19/12/2011 συνεδρίασε κανονικά. Επίσης δύο φορές δεν συνεδρίασε λόγω έλλειψης ικανού αριθμού μελών!

Επίσης η επιστολή αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής: (1) Επιτροπή συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και εφόσον υπάρχουν 15 - 20 αιτήματα δημοτών (2) Τα μέλη ενημερώνονται τηλεφωνικά από την γραμματεία του Τμήματος Πρασίνου έγκαιρα για τις συνεδριάσεις (3) Στις συνεδριάσεις παρευρίσκεται γεωπόνος που κρατάει πρακτικά.

Ακολούθως ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και είπε ότι θα αναφερθεί λεπτομερώς για τα νέα μέτρα που ψηφίζονται το ίδιο βράδυ μετά το πέρας της συζήτησης προ ημερησίας!

Μια ματιά στη βραδιά των Όσκαρ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά τις προηγούμενες απονομές στις «Χρυσές σφαίρες», στα BAFTA κλπ., οι νικητές της βραδιάς των  Όσκαρ, ήταν αναμενόμενοι. Της βραδιάς αυτής που τη φετινή χρονιά σε τίποτα δεν θύμιζε παλιές λαμπρές εποχές.

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους (με ρολόι Chopard) με τη σύζυγό του Μπερενίς Μπεζό (κοσμήματα Chopard - clutch Swarovski)  και την πρόεδρο και καλλιτεχνική διευθύντρια και ψυχή του οίκου Chopard Καρολίν Σώυφελε, στα Όσκαρ.

Ήταν τόσο λιτή που αναρωτιόσουνα αν βρισκόσουν στο Χόλλυγουντ. Όμως λόγω οικονομικής κρίσης, όλα εξηγούνται.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Τέχνη και Εκπαίδευση»

Γράφει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Στη συνέντευξή που παραχώρησε στην υπογράφουσα για την εφημερίδα Kifisia Press, η Δρ. Στέλλα Μουζακιώτου, καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης, τοποθετείται στο θέμα «Τέχνη και Εκπαίδευση» και θέτει τις δικές της απόψεις για τον προσανατολισμό του εκπαιδευτικού συστήματος πάνω στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.

Δρ. Στέλλα Μουζακιώτου.

1.ΕΡΩΤΗΣΗ: Κυρία Μουζακιώτου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία μας είναι λίγο - πολύ σε όλους γνωστά. Όλοι δεχόμαστε ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές και αλλαγή νοοτροπίας. Διαπιστώνουμε όμως ότι η πολιτισμική εκπαίδευση, μέχρι τώρα τουλάχιστον, προχωρεί με μάλλον διστακτικά βήματα και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι να αλλάζει ριζικά.

Τελευταίες εμφανίσεις των Idols!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

To Σάββατο στις 3 Μαρτίου 2012 είναι η τελευταία εμφάνιση του Βασίλη Κωνσταντινίδη και τον Idols στο κέντρο Narkissos στο Μαρούσι (15€ το ποτό).


Από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο Βασίλης και η ορχήστρα του με το αστείρευτο μπρίο τους και τα ωραία τραγούδια τους μας χάρισαν όμορφα, κεφάτα και πολύ χορευτικά βράδια.

Σύγχρονος Χορός!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Με χορό, ακροβασία, ζωντανή μουσική από τους κι όμως κινείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την 1η έως 4 και από 8 έως 11 Μαρτίου 2012, στις 21:00.

Χορός - ακροβασία: Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα και Σουγιουλτζή Χριστίνα.


Μουσική σύνθεση και ερμηνεία:  Αντωνίου Κλέων, Αποστολάκης Δημήτρης, Κανέλος Τάκης, Μπρέντας Δημήτρης, Νόνης Αλέξης και Ρέλλος Θοδωρής.

Φωτισμοί: Καψούρος Βασίλης
Σκηνικός Χώρος: Bentancor Camilo
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική και Μουζάκη Φανή.

Εισιτήρια: €10 ενιαίο.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αυλαία για τον Βασίλη Τσιβιλίκα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η καλλιτεχνική οικογένεια είναι πιο φτωχή από σήμερα. Ένας από τους πιο ταλαντούχους και αγαπημένους μας ηθοποιούς, σε ηλικία 70ετών,  έφυγε νωρίς το πρωί από τη ζωή.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας με έντονους πόνους στο στήθος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο, αλλά παρά τις προσπάθειες τόσο μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε, όσο και στο νοσοκομείο δεν κατάφερε να νικήσει το θάνατο.

Μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζε στο θέατρο Ακάδημος στην πολύ επιτυχημένη κωμωδία, που σε έκανε να σπαρταράς από το γέλιο, με το δικό του μοναδικό τρόπο και τα αμίμητες κινήσεις που έκανε, «Η Ζωή ποδήλατο».

Μέχρι εχθές  βράδυ κανόνιζε τις λεπτομέρειες με συνεργάτες του για τη γιορτή που θα ετοίμαζε για συναδέλφους του στο θέατρο…

......και οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι για την κρίση στη χώρα μας!

            Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Αγαπητοί  αναγνώστες  της Kifisia Press, ζητώ συγγνώμη για την εξαφάνισή μου..... Η σιωπή μου είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των καταιγιστικών πραγμάτων που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια... Η ελπίδα του Οκτώβρη 2009, έγινε ερωτηματικό τον Μάη του 2010 με το Μνημόνιο 1, πανικός το καλοκαίρι του 2011 και οργή τον Φλεβάρη του 2012 ... και εγώ, αλλά φαντάζομαι και οι περισσότεροι συμπολίτες μας  παρακολουθούμε εμβρόντητοι το ντόμινο εξελίξεων που θα επηρεάσουν τη ζωή μας  και τη ζωή των παιδιών μας... Ωστόσο, βρήκα   ενδιαφέρον το παρακάτω κείμενο και σας το προτείνω....
Η γαλλική «Liberation» της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2012  δημοσίευσε ένα σημαντικό κείμενο αντιμνημονιακής συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, με τίτλο
            «Να σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του»!
Συνυπογράφεται από κορυφαίους γάλλους διανοούμενους και καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Μπαντιού, ο Μπαλιμπάρ, ο Ντιντί -Υμπερμάν, ο Ρογκοζίνσκι, κ.ά. Το κείμενο προτάθηκε από τους συντάκτες  Δημήτρη Βεργέτη και Βίκυ Σκουμπή  του Ελληνικού περιοδικού αληthεια.

Ημερίδα - Εκδήλωση της Ελληνογερμανικής Αγωγής!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ποιες μορφές βίας μπορούν να στιγματίσουν ένα παιδί στα πρώτα στάδια της κοινωνικοποίησής του; Πότε η βία αποκτά μιμητές και ποιες μορφές της «εντυπώνονται» στο ευαίσθητο μυαλό των παιδιών; Πώς «μεταφράζουν» τα παιδιά την επιθετικότητα και τον ανταγωνισμό; Σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, αυξημένου άγχους  και «εισόδου» των νέων στις σύγχρονες παγκόσμιες κοινότητες κυρίως μέσω των  ηλεκτρονικών υπολογιστών, η ανάγκη εκπαιδευτικής παρέμβασης γίνεται προτεραιότητα.

Το θέμα του εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας (bullying) αποτελεί ένα διεθνές φαινόμενο που αναζητά λύσεις, ενώ στην Ελλάδα η 6η Μαρτίου αποτελεί πλέον και επίσημα ημέρα δράσεων κατά της βίας στο σχολείο.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Πέμπτη 23/02/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά μέλη,  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «5» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 20/02/2012.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα....

Προς τέρψιν ψυχής και σώματος!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτή ήταν μια Τσικνοπέμπτη με τα όλα της. Ε, γυρίζουμε λίγο πίσω στο ημερολόγιο, αλλά δεν πειράζει να θυμόμαστε ευχάριστα πράγματα....Λοιπόν και τα τσικνιστά της είχε, και τα βαλς της και τα αργεντίνικα και τα μοντέρνα.

Ο διοικητής της 2470 Περιφέρειας Ρόταρυ Νίκος Μακρυγιάννης, με την βοηθό διοικητή Ντόρα Κέμου και την πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Κηφισιάς - Πολιτείας Βέρα Μπίρπου.

Ο λόγος για την εκδήλωση που διοργάνωσε στο Prestige ο Ροταριανός Όμιλος Κηφισιάς - Πολιτείας και η πρόεδρός του Βέρα Μπίρπου.

Ο Ροταριανός Γιάννης Μαυρούλιας, η πρόεδρος Βέρα Μπίρπου, η Μαίρη Γκελεστάθη κι ο Παύλος Φωτόπουλος.

Κι ο Αλέξης Σοφιανόπουλος (http://www.fotografei.gr/) ο φωτογράφος, επί......ποδός συνεχώς να απαθανατίζει με ασύρματη λήψη κι άμεση εκτύπωση, τα χαρακτηριστικά ενσταντανέ.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας κ. Υπουργέ Πολιτισμού!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ ΜακΓκρέκορ κάποτε μας έλεγε ότι δεν στέλνουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω στην Αθήνα γιατί έχει νέφος και θα καταστραφούν!



Όταν το νέφος έφυγε, μας έλεγε ότι τα Μάρμαρα δεν μπορούν να επιστρέψουν γιατί δεν υπάρχει ένα σύγχρονο Μουσείο να τα φιλοξενήσει!

Τώρα το Μουσείο της Ακρόπολης δημιουργήθηκε, το τελευταίο χαρτί του ΜακΓκρέκορ είχε ξεθωριάσει και είχε απομείνει να λεει διάφορα ανόητα επιχειρήματα ότι δηλαδή το Λονδίνο είναι το κέντρο της Ευρώπης και επομένως τα Μάρμαρα έχουν καλύτερη προβολή εκεί!



Τώρα τον οπλίσαμε με επιχειρήματα και πάλι!....μετά την πρωτοφανή ληστεία στο Μουσείο της Ολυμπίας, διότι η Ελλάδα ψάχνει:

Ο Αττίκ στο Badminton!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια μεγαλειώδη μουσική παράσταση με φαντασμαγορικά κοστούμια και σκηνικά παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton (Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή), από τις 22 Φεβρουαρίου ως τις 4 Μαρτίου 2012. «Αναζητώντας τον Αττίκ» είναι ο τίτλος της και πρόκειται για ένα αφιέρωμα σε έναν από τους πιο ερωτικούς τραγουδοποιούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής, το οποίο πραγματοποιείται χάρη στον 26μελή θίασο που απαρτίζουν τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές.


Η παράσταση παρακολουθεί το «έπος ζωής» του Κλέωνα Τριανταφύλλου - Αττίκ (1885 -1944) και της γενιάς του. Χωρίς τη διάθεση της «μυθοποίησης» του παρελθόντος , αλλά με τρυφερότητα, συγκίνηση και φυσικά χιούμορ, ο Λάμπρος Λιάβας (κείμενα - μουσική έρευνα) με τους συνεργάτες του ξεναγούν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι με βασικό θέμα τα υπέροχα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών του παλιού καιρού.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η κρίση αυξάνει τους ψυχιατρικά άρρωστους και τις αυτοκτονίες!


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Αύξηση κατά 92%, των ψυχικά ασθενών που επισκέπτονται τα ιατρεία του Ευαγγελισμού παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Εκείνοι που προσέρχονται στα ειδικά Εξωτερικά Ιατρεία εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους, πανικού, όπως επίσης και τάσεις αυτοκτονίας, λόγω της κρίσης.


«Τα αισθήματα της αδικίας που δημιουργούνται από την αδιάκριτα κακή μεταχείριση των πολλών ή τη διακριτά ευνοϊκή μεταχείριση των λίγων, αποσταθεροποιούν τον κοινωνικό ιστό και έχουν νοσηρές επιπτώσεις στους καθημερινούς ανθρώπους» λεει ο πρόεδρος του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων.

Ρεσιτάλ Τσέλου της Μαρίνας Κολοβού!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Την 1η Μαρτίου 2012 στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β και Μ Θεοχαράκη δίνει ρεσιτάλ τσέλου η Μαρίνα Κολοβού. Στο πιάνο τη συνοδεύει η Τζένη Σουλκούκη. 

Μαρίνα Κολοβού.

Όταν ο κόσμος δεν είχε τα μέσα να ακούσει μουσική στο σπίτι του, οι καλλιτέχνες κατάρτιζαν μεγαλύτερα προγράμματα, συνήθως σε τρία μέρη με δύο διαλείμματα.

Η εποχή αυτή ξαναζωντανεύει με το ρεσιτάλ αυτό, με έργα Ελλήνων συνθετών για τσέλο και πιάνο, που έχουν κάποια σχέση με τη Γαλλία ή και το Βέλγιο και συνδέονται μεταξύ τους με μία σχέση δασκάλου-μαθητή.

Το ρεσιτάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής και της Βελγικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Εισιτήρια: 25 €, 20 €, 10 €
Πακέτο Αρμονία των Αισθήσεων: Εισιτήριο συναυλίας + 25 €. Περιλαμβάνει το εισητήριο της συναυλίας, είσοδο στην τρέχουσα έκθεση και δείπνο στο Cafe Merlin.