Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Προκλητική αδιαφορία του Δημοσίου για την είσπραξη 126 εκατομμυρίων δολαρίων!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εν μέσω κρίσης το Ελληνικό Δημόσιο έχει......την πολυτέλεια να επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία ακόμα και όταν είναι να εισπράξει οφειλές για τις οποίες μάλιστα έχει υπογραφεί επωφελής διμερής συμφωνία. Ωστόσο, οι αρμόδιοι κωλυσιεργούν με αποτέλεσμα εδώ και τέσσερα χρόνια να καθυστερεί η ενεργοποίηση της εν λόγω συμφωνίας καθώς προϋποτίθεται η κύρωσή της από τη Βουλή, κάτι που δεν έχει συμβεί.


Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης ο οποίος με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, ζητεί εξηγήσεις για την καθυστέρηση και κωλυσιεργία των υπευθύνων καθώς και στοιχεία σχετικά με αντίστοιχες συμφωνίες οι οποίες εκκρεμούν προς κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Τάδε έφει....ο Κολοκοτρώνης!


Το Ίδρυμα Αθανασίου Β. Μπότση τιμά την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ετήσια εκδήλωση της απονομής βραβείων του, το κοινωφελές  Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση  τίμησε την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, ιδρύτρια και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για το πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό της έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο κύριος Πάνος Καραγιάννης.

Η ειδική τιμητική διάκριση στην κυρία Βαρδινογιάννη απονεμήθηκε στο πλαίσιο της 29ης Απονομής Δημοσιογραφικών Βραβείων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην μεγάλη αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, και συνοδεύτηκε από το θερμό χειροκρότημα  των παρευρισκομένων εκπροσώπων του Τύπου. 

Στο εδώλιο για φοροδιαφυγή oι D&G!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για φοροδιαφυγή ενός δισεκατομμυρίου ευρώ διώκονται οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας Domenico Dolce και Stefano Gabbana στην Ιταλία. 

Αν κριθούν ένοχοι, οι ίδιοι και πέντε συνεργάτες τους αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο φυλάκισης έως και πέντε χρόνια. 


Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, οι δύο σχεδιαστές οφείλουν στο ιταλικό Δημόσιο το ιλιγγιώδες ποσό από τότε που μετέφεραν την έδρα της Dolce Gabbana στο Λουξεμβούργο και, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, μεταβίβασαν τις εταιρείες τους σε έναν όμιλο, με αντίτιμο, σκόπιμα, πολύ κατώτερο της αγοραστικής τους αξίας. 

Οι ίδιοι βεβαίως αρνούνται τις κατηγορίες.       
 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 04/12/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «4» προ ημερησίας και «9» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 52648 ημερομηνίας 29/11/2012.

Τα προ ημερησίας θέματα αφορούσαν την.....

- Διαβίβαση εισήγησης της Τριμελούς Επιτροπής για τον πρόχειρο διαγωνισμό που αφορά «Δαπάνη για υποστηρικτικές υπηρεσίες στην κοστολόγηση των δραστηριοτήτων του Δήμου Κηφισιάς» που είχε προϋπολογισθεί στο ποσόν των 50.000,00 ευρώ για το 2012.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Επιτροπής υπέρ της κατακύρωσης της εταιρείας ΚΑΡΙΓΛΑΝΗΣ Α.Ε.  η οποία (1) συγκέντρωσε 96 βαθμούς με άριστα τους 100 και (2) έδωσε προσφορά 36.585,00 ευρώ συν ΦΠΑ ή 45.000,00 ευρώ με έκπτωση 10%.

- Έγκριση απόδοσης χρηματικού εντάλματος προπληρωμής που εκδόθηκε στο όνομα της υπαλλήλου του Δήμου κ. Μαρίας Κανελλοπούλου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

- Έγκριση δαπάνης ύψους 1.331,81 ευρώ που αφορά «Δικαστικά έξοδα και έξοδα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

- Έγκριση δαπάνης που αφορά «Δικαστικά έξοδα και έξοδα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων» με δικαιούχο τον κ. Μιχαήλ Τρυφωνίδη για ρυμοτομική αποζημίωση! Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ακολούθως, πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα κάτωθι «8» τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!  Η συνεδρίαση έληξε κανονικά στις 09.40πμ.  

Βρίσκεις οποιαδήποτε διεύθυνση στο κόσμο!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Βάζεις τον δρόμο, την περιοχή, το κράτος και περιμένεις. Πριν καλά καλά πληκτρολογήσεις τα μισά, το έχει ήδη βρει!

 
Γράψτε την διεύθυνση που θέλετε να βρείτε.....στο παραθυράκι.... 

Αυτή η τεχνολογία μας έχει καταπλήξει....Δουλεύει άμεσα!!

Τάδε έφει...ο Λίνκολν!


Το μπαζάρ της «Καλλιπάτειρας»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ και Γεύμα στο ξενοδοχείο Πεντελικόν στη Κηφισιά.

Κατερίνα Παναγοπούλου, Δέσποινα Γιαννακοπούλου.

Στο μπαζάρ συμμετείχαν πλήθος επιχειρήσεων προσφέροντας τη δυνατότητα αγοράς προσιτών Χριστουγεννιάτικων δώρων.

Κατερίνα Παναγοπούλου, Δημοσθένης Ταμπάκης.

Η Πρόεδρος του Σωματείου, Κατερίνα Παναγοπούλου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανακοίνωσε  την απόφαση του Σωματείου να προσκαλέσει τα Σωματεία της Ελλάδος 

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Έρευνες για κακουργήματα αιρετών σε 10 Δήμους!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Έρευνες για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε δημάρχους και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες για σκανδαλώδη και αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων των δήμων τους έχει ήδη ξεκινήσει ο ειδικός ανακριτής για τη διαφθορά στους ΟΤΑ, Δημήτρης Λεύκος.


Πρόκειται για τουλάχιστον δέκα δικογραφίες οι οποίες, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» αφορούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση μεγάλου δήμου του λεκανοπεδίου, που εξετάζει ο ειδικός ανακριτής και στην οποία τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε δημοτική επιχείρηση για το πράσινο και τον καλλωπισμό των κοινόχρηστων χώρων, όπου και απασχολούνταν 3.500 υπάλληλοι.

Το χριστουγεννιάτικο bazaar της ΕΛΠΙΔΑΣ!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολλοί ήταν και φέτος οι φίλοι του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» που επέλεξαν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες  αγορές τους από το bazaar που διοργάνωσε ο Σύλλογος  στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν», στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στα άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Έπη Νικολακοπούλου, Αλίνα Μινέτα, Ζέτα Αντσακλή, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αλεξία Βαρδινογιάννη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Μπέκη Στραβελάκη, Μάνια Ντέλου και εθελόντριες της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ήταν εκεί για να ευχηθεί και να ευχαριστήσει όλους όσοι για άλλη μια φορά έδωσαν το «παρών», εκφράζοντας έτσι την υποστήριξή τους  στο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα όμορφα αντικείμενα που προσφέρονταν σε προσιτές τιμές στο bazaar, όλα με τη υπογραφή γνωστών οίκων και δημιουργών, ανάρπαστο έγινε το γούρι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για το 2013, ένα πανέμορφο αρκουδάκι, σχεδιασμένο αποκλειστικά για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», προσφορά του κοσμηματοπωλείου Serkos.  

Φυσικό αέριο στην Κρήτη αξίας 215 δις ευρώ!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας δύο και πλέον φορές το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας εκτιμά η γερμανική τράπεζα Deutche Bank ότι υπάρχουν νότια της Κρήτης, αλλά δείχνει να ανησυχεί από το ενδεχόμενο να υπάρξει εκτροχιασμός του προγράμματος προσαρμογής λόγω ενθουσιασμού!

Συγκεκριμένα, στην Έκθεση της γερμανικής τράπεζας που δημοσιεύει το capital.gr, αναφέρονται οι εκτιμήσεις επιστημόνων από τις γεωλογικές μελέτες που μιλούν για κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας περίπου 430 δις ευρώ κάτω από το βυθό νότια της Κρήτης.   

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι έποικοι τα βρίσκουν σκούρα στα κατεχόμενα!!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στα κατεχόμενα βρίσκονται 68.500 άτομα από το Χατάι, το Γκαζιαντέπ, την Μαύρη Θάλασσα (Καρά ντενίζ), την ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ λέγεται ότι τον τελευταίο ένα χρόνο 70.000 έχουν επιστρέψει στην Τουρκία.


Με τίτλο «Τέλειωσε Εδώ» η εφημερίδα Κίπρις γράφει σήμερα ότι ενώ υποστηρίζεται ότι αυξάνεται ο αριθμός των ξένων που φθάνουν στα κατεχόμενα με «τουριστική βίζα» (εννοεί τους παράνομους εργάτες από την Τουρκία), φαίνεται πως εκατοντάδες άτομα τα οποία δούλευαν στις οικοδομές και τα εστιατόρια επιστρέφουν στις γενέτειρές τους (στην Τουρκία). 

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της έκτακτης συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε εκτάκτως την Δευτέρα 03/12/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη απόφασης επί «1» τακτικού θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση με Α.Π. 53290 ημερομηνίας 03/12/2012.

Για το συγκεκριμένο τακτικό θέμα σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

1. Άσκηση αρμοδιοτήτων Προέδρων και συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 05/12/2012, χορήγησης χρηματικού βοηθήματος σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους της Κοινότητας μέσω της Κοινωνικής Μέριμνας.

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος κ. Ξενάκης από δύο μέλη του Συμβουλίου εάν γνώριζε (1) τον αριθμό των οικονομικά αδύναμων και το συνολικό ποσόν οικονομικής ενίσχυσης των και (2) ποία είναι τα κριτήρια επιλογής των εν λόγω κατοίκων;; Απήντησε ότι ΔΕΝ γνωρίζει!....και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει την διαχειριστική αρμοδιότητα!!

Τα συμπεράσματα δικά σας......μετά από μια «τέτοια» απάντηση!!

Πάρτι με….μυστήριο!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα hip party με επιτυχία και πολλούς VIP καλεσμένους οργάνωσε το γνωστό cocktail - bar restaurant APSENDI, του Θάνου Πετμεζά και της επιχειρηματικής ομάδας του Σπύρου Κερκύρα, Αλέξανδρου Γκικόπουλου, Παναγιώτη Στάμου και Άντζελας Μαριδάκη, που διεύρυνε το όνομα του σε ΜYSTERY BOX PROJECT.

Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Π. Στάμος, Άντζελα Μαριδάκη, Σπύρος Κερκύρας, η επιχειρηματική ομάδα του APSENDI.

Η ιδέα του MYSTERY BOX ένα designed μαύρο κουτί ερμητικά κλειστό έκανε τους καλεσμένους να συμμετέχουν με ένα interactive τρόπο στη προετοιμασία των mini η long cocktails τους αφού επέλεγαν από τα 9 διαφορετικά βότανα που υπάρχουν στο MYSTERY BOX και τη βάση alcohol των cocktails τους.

Θανάσης Κυρατσούς, Ζήσης Μπουκουβάλας πλαστικός χειρουργός, πρόεδρος της Lifeline Hellas.

Παγωμένες σαμπανιέρες με τους ατμούς του ξηρού πάγου κρατούσαν δροσερά τα cocktail που με ξεχωριστό cool bar tendering στυλ ετοίμαζαν o γνωστός από την Bar Solutions - Private Bar tendering Services and Βar Consultancy Σπύρος Κερκύρας και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος συνοδευόμενα από ένα ιδιαίτερο finger food menu που είχε επιμεληθεί ο «Master Chef» Παναγιώτης Παπανικολάου.

Θοδωρής Βαρβίας των δημοσίων σχέσεων, Παρί Ράπτη - Λύρα ενδοκρινολόγος, Ιωάννης Λύρας πλαστικός χειρουργός.

Η μουσική από τον resident DJ (διαφορετικός σε ορισμένες μέρες της εβδομάδας) που ξεκίνησε από lounge και ανέβαζε τα bit όσο περνούσε η ώρα έκανε τους καλεσμένους του Θάνου Πετμεζά και του P. R. team του Θοδωρή Βαρβία και της Άντζυς Νομικού να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και να δίνουν ραντεβού για τo επόμενο outing στα events ή σε πιο ήσυχες βραδιές στο APSENDI MYSTERY BOX PROJECT.

Θάνος Πετμεζάς, Γιώρος Μεσσάλας.

Ο Σπύρος Αλογοσκούφης σύμβουλος στην Goldman Sachs!

Για την αντιγραφή ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Κορυφαίες θέσεις σε μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού κατέχουν απόγονοι πρώην «τσάρων» της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο γιος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, ο γιός του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου και η κόρη του πρώην υπουργού του  ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, κάνουν καριέρα στον τραπεζικό τομέα έχοντας ως εφόδιο τις άριστες σχέσεις των γονέων τους άλλα και τα σπουδαία τους βιογραφικά.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο Σπύρος Αλογοσκούφης εργάζεται στην «τράπεζα του Θεού»! Στην γνωστή και μη εξαιρετέα Goldman Sachs η οποία στο παρελθόν είχε αναλάβει επικίνδυνες αποστολές για το Ελληνικό χρέος.  

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 27/11/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.15πμ με την λήψη αποφάσεων επί «3» προ ημερησίας και «8» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 51518 ημερομηνίας 22/11/2012.

Τα προ ημερησίας θέματα αφορούσαν την.....

-  Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της με αριθμό 56077/2012 διαταγής πληρωμής  του κ. Ειρηνοδίκη Αθηνών υπέρ του ΝΠΔΔ «Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» ποσού κεφαλαίου 15.000,00 ευρώ  Εγκρίθηκε ομόφωνα η οφειλή του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας!

- Έγκριση δαπάνης και ψήφιση – διάθεση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 10.6495.02 «Καταβολή οφειλών στο ΙΚΑ από την πρώην Δημοτική Επιχείρηση «Αναπτυξιακή Κηφισιάς». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

- Έγκριση δαπάνης και ψήφιση – διάθεση πιστώσεων. Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη για Παιδικούς Σταθμούς.

Ακολούθως, πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα κάτωθι «8» τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!  Η συνεδρίαση έληξε κανονικά στις 09.50πμ. 
 

Το όμορφο Χριστουγεννιάτικο «Αλεξανδριανό»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για να φέρουμε και λίγο πιο κοντά το……άρωμα Χριστουγέννων για να γεμίσουμε με αγάπη την καρδιά μας που μας την έχουν αδειάσει, διάλεξα αυτή τη φωτογραφία με τα παιδάκια και το πανέμορφο χριστουγεννιάτικο «Αλεξανδριανό λουλούδι» που τώρα δεν υπάρχει μόνο σε κόκκινο αλλά και σε πολλά άλλα χρώματα.


Εγώ εξακολουθώ να λατρεύω το παραδοσιακό κόκκινο όμως, γιατί είναι πιο γιορτινό.

«92» αστυνομικοί για φύλαξη…..«48» πρώην υπουργών και βουλευτών!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Παρά τις μειώσεις που έχουν γίνει στη φύλαξη τους, δεκάδες αστυνομικοί εξακολουθούν να διατίθενται για τη φύλαξη πολιτικών προσώπων, στην προκειμένη περίπτωση πρώην υπουργών και βουλευτών.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για τη φύλαξη 48 από αυτούς διατίθενται 92 αστυνομικοί από την υπηρεσία που αποκαλείται «επίσημα».


Τη μερίδα του λέοντος, από 10 αστυνομικούς έχουν ο πρόεδρος του - εξωκοινοβουλευτικού πλέον - ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Παπουτσή.

Ακολουθούν, ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο πρώην - προ πάρα πολλών ετών - υπουργός Δημόσιας Τάξης Σήφης Βαλυράκης που έχουν από 6 φρουρούς. 
 

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κάθε Τετάρτη στις 6μμ στο Βιβλιοπωλείο του Εκδοτικού Οργανισμού Π. Κυριακίδη, Πανεπιστημίου 47, συνεχίζονται για 3η χρονιά  οι Ανοιχτές  Συζητήσεις με την Ψυχολόγο,  Γνωσιακή - Συμπεριφορική Θεραπεύτρια Έφη Κεραμιδά. Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί φέτος είναι η  Διεκδικητική Συμπεριφορά.

Ψυχολόγος Έφη Κεραμιδά.

Η Διεκδικητική Συμπεριφορά βελτιώνει την ισοτιμία στις ανθρώπινες σχέσεις. Μας δίνει τη δυνατότητα να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και τα συμφέροντά μας χωρίς υπερβολικό άγχος.

Να εκφράζουμε τα ειλικρινή συναισθήματα μας  χωρίς φόβο. Να υπερασπίζουμε τα προσωπικά μας δικαιώματα χωρίς να αρνούμαστε ή να καταπατούμε τα δικαιώματα των άλλων.

Πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να είναι διεκδικητικοί και αισθάνονται ιδιαίτερο άγχος ή φόβο όταν το αποτολμούν ή δεν έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες για να εκφράσουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους.

Ως αποτέλεσμα, νιώθουν κατά κανόνα αβοήθητοι, αδύναμοι, ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί. Πολλές φορές μάλιστα νιώθουν και ένοχοι τις λίγες φορές που «τολμούν» να εκφράσουν τις επιθυμίες τους ή πουν «όχι», ή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Οι Δήμοι «ζώνες» διαφθοράς και αδιαφάνειας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μία, άνευ προηγουμένου, αρνητική εικόνα των πολιτών για τη λειτουργία των δήμων αποτυπώνει το «πρώτο μέρος» της πανελλαδικής έρευνας σε δείγμα 1011 ατόμων,  που διεξήγαγε από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου 2012, η εταιρεία Opinion Poll για την aftodioikisi.gr και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης.


Συγκεκριμένα, πάνω από 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει διαφθορά στους δήμους, ενώ  7 στους 10 θεωρούν ότι υπάρχει αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τα όσα κατά καιρούς έχει αναφέρει στις εκθέσεις του ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζης.

Ως εκ τούτου σχεδόν το ίδιο ποσοστό (71%) από τους ερωτηθέντες λένε «ναι» στο Παρατηρητήριο στο οποίο αντιδρά με σφοδρότητα η ΚΕΔΕ, ενώ πάνω από τους μισούς θεωρούν ότι τα οικονομικά ανοίγματα των δήμων πρέπει να τα καλύπτουν οι ίδιοι και όχι το κράτος.

Αναλυτικότερα.......πατήστε εδώ....

Πλάτωνος «Πολιτεία»!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Όλοι από τα μαθητικά μας χρόνια έχουμε αποκτήσει μια επιφανειακή γνώση σχετικά με τους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.

Ανάλογα με τον καθηγητή μας στο σχολείο, άλλοι αγαπήσαμε την αρχαία ελληνική γραμματεία και άλλοι την μισήσαμε.

Εγώ βρισκόμουν κάπου στην μέση γιατί σε κάποιες τάξεις είχα την τύχη να έχω «δάσκαλους» διαβασμένους, ψαγμένους που έκαναν το μάθημα τους ελκυστικό (Κώστας Ασπρουλάκης, Νίκος Πετρόχειλος - καλή τους ώρα) και καθηγητές που έκαναν μάθημα διαβάζοντας από το σχολικό βιβλίο και μας έβαζαν να αντιγράψουμε ακαταλαβίστικα κείμενα.

Εδώ και αρκετό καιρό «ωρίμασα» και άρχισα να διαβάζω αρχαίους μας, αναλύοντας ιδέες τους, συγκρίνοντας τις θεωρίες τους με την σημερινή τραγική μας κατάσταση και ποια πράγματι θα μπορούσαν να δώσουν μια καλύτερη ποιότητα στην ζωή μας.


Διαβάζοντας λοιπόν Πλάτωνα, διαπίστωσα ότι η φιλοσοφική του θεωρία έχει υποστεί τόσες διώξεις, επηρέασε έντονα όλα τα μετέπειτα ρεύματα και δεν υπάρχει φιλόσοφος σε όλο τον κόσμο, που να μην ασχολήθηκε μαζί του.   

Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Φεστιβάλ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 23 Δεκεμβρίου  2012 το Εμπορικό Κέντρο Smart Park στα Σπάτα, υποδέχεται όλα τα παιδιά σ’ ένα ολοήμερο φεστιβάλ χαράς, παιχνιδιού, δημιουργικότητας, έκφρασης και δράσης.

Παραμύθια, παιχνίδια, θέατρο, αθλητισμός, μαγειρική, πρωτότυπες κατασκευές, ζωγραφική, μουσική, τραγούδι, χορός, δωράκια, αγαπημένοι special guests και βέβαια πολλές πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας.  

Το «Δέντρο των Ευχών» στην είσοδο θα στολιστεί με τις ευχές των παιδιών και που ξέρετε…μπορεί να πραγματοποιηθούν!

Και οι γονείς τους όμως δεν θα βαρεθούν…..Εξειδικευμένοι  παιδοψυχολόγοι θα συζητήσουν μαζί τους πάνω σε παιδικά και εφηβικά θέματα, διατροφολόγοι θα τους ενημερώνουν σχετικά με την υγιεινή διατροφή των παιδιών και για όσους το επιθυμούν….θα χορέψουν…..και θα πιουν και το καφεδάκι τους.

Και επειδή τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, το μεγαλύτερο ποσό των εσόδων, θα διατεθεί για τους σκοπούς του συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Κουίζ!


Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μια φωτογραφία……1000 λέξεις λένε οι παλιοί. Τώρα πέστε μας εσείς, τι έγινε πρώτο;; Το σπίτι ή ο δρόμος;;


Όποιος το βρει, κερδίζει  ταξίδι στη  Λιλιπούπολη…..Φυσικά one way!!

Για τους πιο σοβαρούς εξ ημών, ΔΥΣΤΥΧΩΣ η φωτογραφία είναι από  την Ελλάδα και μάλιστα από την Αττική......

Άρθρο του Ελληνικού Αρχείου!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αποτελεί πιστό αντίγραφο του αρχαίου Ελληνικού μνημείου τόσο σε διαστάσεις όσο και σε αναπαράσταση. Είναι φτιαγμένο από πωρόλιθο και μάρμαρο και βρίσκεται στη πόλη Marathon στο Centennial Park του Nashville.


Μέσα στον Παρθενώνα βρίσκεται φυσικά και το άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ύψους 13 μέτρων. Όλες οι κατασκευές στον Παρθενώνα του Nashville αποτελούν πιστά αντίγραφα , τόσο σε διαστάσεις όσο και σε σχέδια, των αρχαίων ελληνικών δημιουργημάτων. Το όνομα με το οποίο τον αποκαλούν είναι «NAOS».......

Ο Αμερικάνικος Παρθενώνας χτίστηκε το 1897 και είναι το μουσείο τεχνών της πόλης του Nashville. Σε αυτό το μουσείο βρίσκονται 63 πίνακες ζωγραφικής αμερικανών καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, πίνακες που είναι δωρεά του James M. Cowan.


Για περισσότερα.......πατήστε εδώ...