Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Τετάρτη 04/04/2012 στις 01.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ξεκίνησε στις 01.10μμ με την λήψη αποφάσεων επί «3» εκτάκτων και «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 2 ημερομηνίας 17/02/2012.

Τα κάτωθι «3» έκτακτα θέματα,  που παρουσιάστηκαν στο Σώμα από τον κ. Παπαδάκη εγκρίθηκαν ομόφωνα ......

1. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ», επί της οδού Κασσαβέτη 19, στο όνομα της εταιρείας «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΦΕ Α.Ε.Ε».

2. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΚΑΦΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ», επί της οδού Χ. Τρικούπη 157, στο όνομα της εταιρείας «SHARK Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης εκμετάλλευσης εστιατορίων - καφέ».

3. Έγκριση θέσης στάθμευσης φαρμακείου στην οδό Δεληγιάννη 61. 

Έκθεση Κυπριακών αρχαιοτήτων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της νέας παρουσίασης της Συλλογής Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης του συλλέκτη Θάνου Ν. Ζιντίλη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο συλλέκτης  Θ. Ζιντίλης κι ο Αναστάσιος Λεβέντης.

Η νέα παρουσίαση της Συλλογής Κυπριακών Αρχαιοτήτων στον διευρυμένο και πλήρως ανακαινισμένο τρίτο όροφο του Μουσείου πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη. Οικοδεσπότες η Σάντρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Νικολάου και Ντόλλης Γουλανδρή και ο Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, Διευθυντής του Μουσείου.

Καθηγητής Ν. Σταμπολίδης με τον Αναστάσιο Λεβέντη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 550 αντικείμενα της Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης που χρονολογούνται από τη Χαλκολιθική ως τη Βυζαντινή, Μεσαιωνική και Νεότερη Περίοδο.

Η έκθεση συνοδεύεται από εύληπτα κείμενα, χάρτες και χρονολογικό πίνακα, καθώς και πολυμεσικές εφαρμογές σε οθόνες αφής που παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον κυπριακό χαλκό - το αγαθό που χάρισε πλούτο και ευημερία στο νησί -, για την ιστορία της γραφής και των νομισμάτων.

Ελεάνα Βλαστού - Λεβέντη , Μαρίζα Φασιανού.

Την εποπτεία και τον συντονισμό είχε ο Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι αρχαιολόγοι Μαρία Δόγκα -Τόλη και Μιμίκα Γιαννοπούλου, επιμελήτριες του Μουσείου.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σώσον κύριε τον λαόν σου!

Εκμοντερνίζεται η εκκλησία.....


Σε γάμο το Σαββατοκύριακο στον Ωρωπό, ο παπάς διάβαζε το ευαγγέλιο από iPad!!

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 02/04/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι «7» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.14381 ημερομηνίας 29/03/2012.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

Η Google φέρνει το Art Project στην Ελλάδα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συνέντευξη τύπου δόθηκε στις 05/04/2012 από την Goggle, παρουσία και του Υπουργού Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος και μίλησε, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, σχετικά με τη συνεργασία της με τρία από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Google Art Project. 


To πρόγραμμα αυτό προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τα σπάνια έργα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας μέσω διαδικτύου. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών όπου η Google διοργάνωσε ξεχωριστή εκδήλωση για την προβολή του προγράμματος.

Η συνεργασία της Google με τα μουσεία της Ακρόπολης , Μπενάκη  και  Κυκλαδικής Τέχνης, αποτελεί μέρος της διεύρυνσης του Art Project, που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2011 και το οποίο πλέον μετρά 151 εταίρους - μουσεία σε 40 χώρες.


Ειδικά το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί ένα από τα 46 πολιτιστικά ιδρύματα στα οποία  δίνεται η δυνατότητα στο «διαδικτυακό επισκέπτη» - με τη  χρήση της τεχνολογίας Street View - να περιηγηθεί στις αίθουσες του μουσείου και να θαυμάσει τα εκθέματα από όλες τις πλευρές τους. 

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κόντρα στο ρεύμα σκέψης και αντίληψης των πολλών στους καιρούς μας!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Προκειμένου να επιτύχεις στην προσπάθεια σου να πείσεις τους άλλους - και μάλιστα για δύσκολα και επώδυνα μέτρα που τους αφορούν - πρέπει προηγουμένως να έχεις εσύ ο ίδιος πειστεί ακράδαντα για την αναγκαιότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα αυτών των μέτρων.

Προκειμένου να πειστείς εσύ, απαιτείται προηγουμένως να έχεις κατανοήσει απολύτως την αντικειμενική πραγματικότητα που σε περιβάλλει αλλά και την δυναμική των μεταβολών που εν τω μεταξύ επέρχονται και οι οποίες σε άλλοτε άλλο χρόνο θα μεταβάλουν την υπόψη σου σημερινή πραγματικότητα.

Σαν αλήθεια ή σαν ψέμα;

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 στις 15.00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η θεατρική Ομάδα «Μεταμόρφωση», η «Σικυώνια Σκηνή», το ΝΠΔΔ «Μηκώνη» του Δήμου Σικυωνίων, η ομάδα «Transverse myelitis bites» και το Θέατρο «Βαφείο - Λάκης Καραλής», συνδιοργανώνουν την Πολιτιστική Εκδήλωση Αλληλεγγύης  «Σαν αλήθεια ή σαν ψέμα;» (πρωταπριλιά γαρ),   στο Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής» (Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, Μετρό Κεραμικού).


Στο  πλαίσιο αυτό, η «Σικυώνια Σκηνή» του ΝΠΔΔ «Μηκώνη» του Δήμου Σικυωνίων (Κιάτο), θα ανεβάσει τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.

Μετάφραση: Ανδρέας Βουτσινάς.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καρβουντζής.
Σκηνικά - κοστούμια: Άγγελος Παπαδημητρίου.
Παίζουν: 30 παιδιά και νέοι από 5 έως 28 ετών.
Είσοδος: 7 ευρώ.

Θα ακολουθήσει υποδοχή με κρασί. Της παράστασης θα προηγηθεί ομιλία του δημοσιογράφου Γ. Σταματόπουλου και του σκηνοθέτη Ν. Αλευρά σχετικά με την κατάργηση του Μαθήματος Θεατρικής Αγωγής στα σχολεία.  

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Νομοθετημένη η Ασυλία και των επικεφαλής της ΤτΕ - Ατιμώρητη η εξαφάνιση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Η Τράπεζα της Ελλάδος προβάλλεται ως μια δήθεν κρατική τράπεζα όμως αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Η ΤτΕ είναι μια καθόλα ιδιωτική τράπεζα, μια ΑΕ κατά το Ελληνικό Δίκαιο, με άγνωστους μετόχους και  με την  ιδιαιτερότητα να είναι η μοναδική ανώνυμη εταιρεία η οποία δε δημοσιοποιεί τα στοιχεία της όπως όλες οι υπόλοιπες ΑΕ που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και η οποία καθορίζει την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα έχει την ευθύνη του ελέγχου των υπόλοιπων ιδιωτικών τραπεζών.


Από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 (ν. 4046 / ΦΕΚ 28Α ) περί «πατήστε εδώ για κατέβασμα του νόμου περί ασυλίας των τραπεζιτών» ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Βενιζέλος και οι όμοιοί του νομοθέτησαν κάθε τραπεζίτης να έχει το ακαταδίωκτο ως προς τις ποινικές ή αστικές ή διοικητικές ευθύνες σχετικά με την διαχείριση των κατατεθειμένων χρημάτων αρκεί να τις προβάλλει ως  δήθεν ανάγκες PSI

Μοναχικό βιολοντσέλο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα ρεσιτάλ. Ένα όργανο. Πολλές δυνατότητες! «Η διαδρομή του μοναχικού βιολοντσέλου στον 20ο και 21ο αιώνα».

Μαρίνα Κολοβού.

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και Ωδείο «Athenaeum»  φιλοξενεί στην αίθουσα «La Divina»,  για μία ακόμη χρονιά τη Μαρίνα Κολοβού, Α' τσέλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη Δευτέρα 2 Απριλίου  2012 στις 20:00.

Θα ακουστούν έργα για σόλο τσέλο των G. Ligeti, G. Cassado, Μ. Μπορμπουδάκη (Α' Παν/νια εκτέλεση) και Τ. Σικελιανού (Α' Παγκόσμια εκτέλεση).

Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο «Athenaeum»: Αδριανού 3, T.K. 10555, Θησείο, Αθήνα.
Τηλ. επικοινωνίας: 210 - 321 1987, 55 .

Τιμές εισιτηρίων: 5€ (φοιτητικό), 10€. 

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αλαλούμ στις Παιδικές Χαρές της Κηφισιάς! Μέρος 3ο….

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Αντιδήμαρχε κ. Παπαδόπουλε, αναλάβατε δράση όπως έπρεπε να είχατε πράξει εδώ και καιρό.


Τελικά εργάτες του Δήμου Κηφισιάς επισκεύασαν το Σάββατο 31/03/2012  το απόγευμα την τσουλήθρα που είχε σπάσει στην Παιδική Χαρά της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.


Όμως, δεν είδαμε τους υπαλλήλους σας να δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον ή ν' ασχολούνται μ' όλα τα σπασμένα παιγνίδια στις Παιδικές Χαρές της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.


Πλην της σπασμένης τσουλήθρας που επισκευάστηκε, κανένα άλλο σπασμένο παιγνίδι δεν αντικαταστάθηκε ή επισκευάστηκε. Κι εδώ, όπως φαίνεται, μισή δουλειά κάνατε, τουλάχιστον προς το παρόν.  
 

Κλοπή πολύτιμων αγαθών!



Τα συμπεράσματα δικά σας!

To Cirque du Soleil για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από τις 3 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2012, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θρυλικό Cirque du Soleil  (που ιδρύθηκε στον Καναδά) με την παράσταση Alegría, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ.


Στα Ισπανικά «alegria» , μας είπαν χθες στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο εστιατόριο Μύλος του Χίλτον, σημαίνει «αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία» αλλά χρησιμοποιείται συνήθως από τους Ισπανούς όχι σε καταστάσεις ευθυμίας, αλλά  σε καταστάσεις προβλημάτων, θλίψης και πόνου, σαν αντίδοτο, και γιατρικό, για να τις «ξορκίσουν»!

Το πάνελ των ομιλητών στην συνέντευξη τύπου: Ο πρέσβης του Καναδά , η Γ. Ηλιοπούλου, η Κλαιρ Ο΄ Κόνορ, και η Π. Πόποβιτς.

Εκτός  λοιπόν από το ότι στην παρθενική του εμφάνιση στην Ελλάδα το Cirque du Soleil παρουσιάζει αυτή τη μυθική όντως παράσταση, είναι αξιοσημείωτη και η σημειολογία στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού εμμέσως μας προτρέπει να αντιπαραθέσουμε την «alegría» στην χιλιοειπωμένη και βασανιστική  λέξη «κρίση» και να επιβιβαστούμε σ’ ένα ιδανικό όχημα με μοναδικό προορισμό τη λυτρωτική αυτή «χώρα των αισθήσεων Alegria», με ξεναγούς τους 55 «μόνιμους κατοίκους» της.

Οι άνθρωποι …εκεί,  μεταλλάσσονται σε αιθέριες, αεικίνητες υπάρξεις, πετούν στον αέρα αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας, συνδυάζουν τις καλαίσθητες δημιουργικές τους εκφράσεις με τη δύναμη, την ταχύτητα, την επιδεξιότητα και την τόλμη, δομώντας ένα εξαιρετικό μείγμα μεγάλων αθλητικών και καλλιτεχνικών επιτευγμάτων.

Περισσότερα από 400 πανέμορφα, πολύχρωμα κουστούμια (κεντημένα στο χέρι με πετράδια, πούλιες, δαντέλες), και άλλα χειροποίητα αξεσουάρ , εντυπωσιακά σκηνικά, όλα , από κοινού με τους εκπληκτικούς φωτισμούς, τα οπτικά εφέ, τις απίστευτες ερμηνείες και την πρωτότυπη ζωντανή μουσική, συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό και ονειρικό περιβάλλον.

Διοργάνωση - Παραγωγή: ΛΑΒΡΥΣ. 

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Γερμανικές αποζημιώσεις: Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να τις διεκδικήσουμε;

Γράφει  ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Η περασμένη εβδομάδα ήταν μια ξεχωριστή εβδομάδα για την ιστορία της Βουλής: Το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποφάσισε να ασχοληθεί με το επίκαιρο (από την Κατοχή σέρνεται...) θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.


Βλέπετε είναι προεκλογική περίοδος και το θέμα  είναι από τα λίγα που διαβάζουν ευχάριστα οι ψηφοφόροι (όλα τα δημοσιεύματα μας θυμίζουν πόσα θα πληρώσουμε, ας έχουμε και ένα που αναφέρεται στο τι μας χρωστούν άλλοι)..... 

Το Ελληνικό Πόδι! Ρίξτε μια ματιά στην καταγωγή σας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πόσοι πραγματικά γνωρίζουν τι είναι το Ελληνικό Πόδι; Η εύκολη και γρήγορη απάντηση είναι ότι πρόκειται περί μετρικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα από τους Έλληνες και κατόπιν υιοθετήθηκε από τους Άγγλους κλπ.

Ναι, αυτή είναι μία απάντηση. Σωστή εν μέρει. Αλλά στην πραγματικότητα στην τέχνη και στην ιατρική, ο όρος Ελληνικό Πόδι σήμαινε κάτι άλλο τελείως διαφορετικό.


Στην ιατρική λοιπόν ονομάζεται Morton's toe, στην γλυπτική ονομάζεται Ελληνικό Πόδι. Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο.  

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 27/03/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, μετά από καθυστέρηση 15 λεπτών, με παρόντα μόνο «4» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.15πμ με την λήψη αποφάσεων επί «3» εκτάκτων και «56» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 13106 ημερομηνίας 23/03/2012.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν  οι κ.κ.  Αντιδήμαρχοι Παπαδόπουλος και Παναγιώτου και ο κ. Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» κ. Κουρμαδιάς!

Τα κάτωθι «3» τακτικά θέματα,  παρουσιάστηκαν στο Σώμα από τον κ. Χιωτάκη, και εγκρίθηκαν ομόφωνα....

1. Έγκριση δαπάνης 378,00 ευρώ για μικρό-προμήθειες του Δήμου.
2. Έγκριση δαπάνης 5.844,00 ευρώ για την μετατόπιση στύλων της ΔΕΗ στην Νέα Ερυθραία.
3. Αποδοχή συμβιβασμού σχετικά με άσκηση ενδίκων μέσων του κ. Ανδρέα Παππά κατά του Δήμου, ο οποίος ζητούσε αρχικά 12.673,00 ευρώ και απεδέχθη τελικά 9.000,00 ευρώ! Σχετική εισήγηση θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Οι Τοπικοί μας Σύλλογοι!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Ακούσαμε τις απόψεις των Αντιδημάρχων για τον ένα χρόνο που ασκούν διοίκηση στον νέο Καλλικρατικό μας Δήμο. Είναι σωστές οι προσπάθειες τους; Λαμβάνουν υπόψη όλες τις γειτονιές μας; Κατανέμουν τους «λιτούς» πόρους με δίκαιο τρόπο; Ακούν;


Στα όσα μας ανέφεραν φαίνεται ότι επιθυμούν να κάνουν χρηστή διοίκηση. Χρειάζεται όμως και ο αντίλογος.

Σκόπιμο  είναι να ακούσουμε και την άποψη των τοπικών κοινωνιών. Γι΄ αυτό από το επόμενο μας άρθρο θα σας γνωρίσουμε τους Συλλόγους που δρουν στην Πόλη μας και ασχολούνται με τα δημοτικά δρώμενα, την προστασία του περιβάλλοντος, τα πεζοδρόμια, την αποχέτευση, την καθαριότητα.

Μακάρι οι απόψεις τους να ακούγονται. Μακάρι ο Δήμος να λύνει τα τοπικά θέματα. Ίδωμεν!