Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

«Ψαλίδι» στις αντιμισθίες αιρετών!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

«Ψαλίδι» πέφτει στις αντιμισθίες των αιρετών (δημάρχων και περιφερειαρχών) κατά περίπου 22% από 01/01/2013, αφού - βάσει «Καλλικράτη» - διαμορφώνεται με βάση το μισθό του γενικού γραμματέα υπουργείου, ο οποίος από το νέο χρόνο θα είναι 3.450 ευρώ.  

Αυτό σημαίνει άμεσα πως η αντιμισθία ενός περιφερειάρχη  θα πέσει από τα 4.500 ευρώ που είναι σήμερα στο μισθό του γενικού γραμματέα υπουργείου ή αποκεντρωμένης διοίκησης, ήτοι 3.450 ευρώ.


Σε Δήμους με πληθυσμό από 20.000 - 100.000 κατοίκους, όπως ο Δήμος Κηφισιάς, η αντιμισθία των δημάρχων, σήμερα, είναι ισόποση με το 60% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου, ήτοι 2.700 ευρώ. Από 01/01/2013, θα διαμορφωθεί στα 2.070 ευρώ.  

Ανάλογα, διαμορφώνονται και οι μισθοί των αντί-περιφερειαρχών (75% της αντιμισθίας των περιφερειαρχών) και αντιδημάρχων (50% της αντιμισθίας των δημάρχων).  

«Χωρίς ειδήσεις από την Ισλανδία»!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Την ιστορία της Ισλανδίας τη γνώριζα από διάφορα ντοκιμαντέρ, απλώς το e-mail με έκανε να συνειδητοποιήσω για τη μη ενημέρωση μιας τόσο σημαντικής είδησης σχεδόν από όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.  

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί; Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία: 


Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος. Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες.    
 

Μπαζάρ στο Ίδρυμα Κακογιάννης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 από τις 12.00 έως τις 19.00 στο φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης  το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει και φέτος bazaar θεατρικού υλικού απ’ όλο τον κόσμο από το σπάνιο αρχείο του και από προσφορές των μελών και των φίλων του.

Στο Bazaar θα διατίθενται σε συμβολικές τιμές (ξεκινώντας από 0,50€), θεατρικά προγράμματα, αφίσες και από διάφορες χώρες του κόσμου, ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και βιβλία, και πολλά ιδιαίτερα και σπάνια θεατρικά αντικείμενα με σκοπό τα έσοδα να κάνουν δυνατή την επιβίωση του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.

Την ίδια ημέρα στις 12.30 εγκαινιάζεται στο φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης , από το  Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου, UNIMA - ΕΛΛΑΣ η Βιβλιοθήκη του που είναι δανειστική, περιλαμβάνει ελληνικά και ξένα βιβλία, περιοδικά και οπτικό υλικό ειδικά για το κουκλοθέατρο και βρίσκεται στη διάθεση ερευνητών, φοιτητών, καλλιτεχνών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου για την τέχνη της θεατρικής κούκλας.

Η βιβλιοθήκη του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA ΕΛΛΑΣ) που στεγάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, φιλοδοξεί να λειτουργήσει προσθετικά με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις - παραστάσεις κάθε Κυριακή πρωί από όλους τους θιάσους, μέλη του κέντρου, και επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και φίλους του κουκλοθέατρου - που το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου πραγματοποιεί στο IMK.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα!


Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επιστολή στον ΟΗΕ απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι χιλιάδες ασθενείς μένουν χωρίς φάρμακα και απειλούνται ανθρώπινες ζωές, σαν αποτέλεσμα της αδυναμίας των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και τα φαρμακεία, λόγω στάσης πληρωμών από τους Ασφαλιστικούς Φορείς, να αδυνατούν να χορηγήσουν πλέον φάρμακα στους ασφαλισμένους.


Στην επιστολή ο ΙΣΑ αναφέρει ότι: 

«Μία κρίση χρέους μετατράπηκε αίφνης σε μία ανθρωπιστική κρίση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο, αλλά και δεν θα πρέπει να επισφραγιστεί με την απώλεια ανθρώπινων ζωών.  
 

Ύφεση…..

Παρουσίαση ποιημάτων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Tην Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012  στις 6.30 μ.μ. στο FREE THINKING ZONE (Σκουφά 64 και Γριβαίων)  ο  Κώστας Ευαγγελάτος θα παρουσιάσει την «Ανθολογία Ποιημάτων» του στην γαλλική γλώσσα,  με τίτλο «Chemins enchevêtrés».


Πενήντα επτά ποιήματα του εικαστικού, λογοτέχνη, περφόρμερ, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου από το 1973 μέχρι και το 2001.   

Καρκινογόνες ουσίες σε ρούχα των Zara, Calvin Klein, Levi's, Li Ning!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Επικίνδυνες τοξικές ουσίες για την εμφάνιση καρκίνων και ορμονικών διαταραχών εντόπισε η Greenpeace σε προϊόντα μεγάλων κατασκευαστών ενδυμάτων, όπως οι Zara, Calvin Klein, Levi's και Li Ning.

Η Greenpeace είχε συλλέξει κατά τη διάρκεια του έτους δείγματα ενδυμάτων από είκοσι μάρκες, τα οποία πωλούνται σε 29 χώρες και περιφέρειες του κόσμου. Επρόκειτο για παντελόνια, μπλουζάκια, εσώρουχα και φορέματα κατασκευασμένα κυρίως στην Κίνα και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες. Στη συνέχεια υπέβαλε τα υφάσματα σε αναλύσεις.


Σύμφωνα με την έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, «περίπου στα δύο τρίτα των 141 δειγμάτων εντοπίσθηκαν αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE)». Επίσης, μερικά ρούχα έφεραν φθαλάτες ή βαφές που περιείχαν καρκινογόνες αμίνες. 

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τα Σκόπια απαγορεύουν με νόμο την προβολή τουρκικών σίριαλ!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η προβολή τουρκικών σειρών κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, προωθεί η κυβέρνηση των Σκοπίων, με στόχο να μειώσει την τουρκική επιρροή στο λαό.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, Ίβο Ιβανόφσκι, η απαγόρευση, που θα ισχύσει μέχρι το 2015, έχει ως αποκλειστικό σκοπό την προστασία των εγχώριων παραγωγών.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ο σκοπιανός υπουργός Κοινωνίας και Πληροφορίας Ίβο Ιβανόβσκι, ανέφερε καταθέτοντας την πρόταση νόμου ότι «τα δικά μας προγράμματα έχουν αρχίσει να προβάλλονται μετά τα μεσάνυχτα, εξαιτίας των τουρκικών σαπουνόπερων.  

Η in Τρόϊκα διαπραγματεύεται......


Την Κυριακή στο Εν Αθήναις!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 21.30 στο θέατρο «Εν Αθήναις» (Ιάκχου 19-Γκάζι)  ξεκινά ένα ταξίδι στο χρόνο και το χώρο της jazz  με τίτλο «Jazz U Are!» Cole Porter, Duke Elligton, Juan Tizol, George Gershwin…..

Καλωσορίσατε στην φωτεινή μεριά του δρόμου! Εκεί που τα προβλήματα μένουν στα σκαλοπάτια και εμείς απολαμβάνουμε εκστασιασμένοι!


Για μια μοναδική εμφάνιση στο Θέατρο «Εν Αθήναις» οι μουσικοί, που πήραν το βάπτισμα του πυρός μέσα στην εκρηκτική διάθεση των χορευτών Swing, θα μας παρασύρουν σε μια χορευτική αιώρηση (swing) από το 30' μέχρι το σήμερα.

Nastazia Beikof: τραγούδι, Μιχάλης Στεφανίδης: τραγούδι, κιθάρα Νίκος Μπακόπουλος: σαξόφωνο, Νίκος Δρογώσης: πιάνο Μιχάλης Καλατζής:  κοντραμπάσο, Perlebaha: τύμπανα.

Με την υποστήριξή των Athens Swing Cats, της ομάδας που πρώτη έφερε τον Swing χορό στην Αθήνα. Special Guest: Valentino Beikof, βιολί.

Είσοδος 10€. 

Νίπτουν τας χείρας τους οι Δήμαρχοι!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από τη δύσκολη θέση έβγαλε τους δημάρχους ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης. Έτσι όσοι υπάλληλοι τεθούν σε διαθεσιμότητα δε θα χρειάζονται την υπογραφή των δημάρχων και των διευθυντών προσωπικού.

Οι Δήμαρχοι βγάζουν την ουρά τους έξω από  το πρόβλημα των απολύσεων και προσπαθούν να προσεταιριστούν τους εργαζόμενους σε ένα κοινό αγώνα κατά των μνημονιακών πράξεων που προωθούνται....διότι το αδίκημα της ανεργίας των ανθρώπων τους δε θα βαραίνει τυπικά τους ίδιους.


Είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει ο κάθε Δήμαρχος στην πόλη του αν απολύσει έστω και ένα εργαζόμενο και έτσι του λοιπού φαίνεται να πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα επίθεσης των πολιτών κατά πολιτικών ή ατόμων με καίρια θέση μέσα στο σύστημα της απανθρωπιάς και της αναλγησίας που κτίζεται.

Επομένως,  η μήνη της ΠΟΕ - ΟΤΑ δε θα έχει συγκεκριμένο αποδέκτη.  Με τη δημοσίευση του νόμου, αυτοδίκαια, οι υπάλληλοι που «πληρούν τα κριτήρια» θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 26/11/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτιρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  «4» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 51464 ημερομηνίας 20/11/2012.

Αρχικά ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε «5» προ ημερησίας θέματα για το αν θα τα συζητούσε το Συμβούλιο ή όχι.

Αποφασίστηκε να συζητηθούν κατά πλειοψηφία. Συγκεκριμένα αφορούσαν προεγκρίσεις μαγαζιών που ήδη υπάρχουν και έχουν χρήση γης σύμφωνα με τον Πρόεδρο ωστόσο δεν είχαν δοθεί οι εισηγήσεις στα μέλη του συμβουλίου και έλειπαν υπογραφές από το γραφείο καταστημάτων λόγω του προβλήματος που επικρατεί με την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στις πολεοδομίες.

Από αυτά τελικά εγκρίθηκαν τα «4» θέματα.  

Και designer η Δέσποινα Βανδή!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Χρυσούλα Κέρος με την Ηρώ Βαχάρη- Καμπάνη και το σύζυγό της  Λεωνίδα Καμπάνη.

Η Χρυσούλα Κέρος ιδιοκτήτρια των καταστημάτων μόδας CHIP & CHIP τόσο στην Κηφισιά στο εμπορικό κέντρο «Αίγλη» Κολοκοτρώνη 8, όσο και στο εκπτωτικό χωριό Mc Arthur Glen, συνεργάστηκε με τη φίλη της  Δέσποινα Βανδή που σχεδίασε αποκλειστικά τη sexy και minimal συλλογή με…..ανδρόγυνο ύφος  «Despina Vandi for CHIP & CHIP».

H Χαρά Καίσαρη κι η Ράνια Φιλίππου αγόρασαν δημιουργίες της Δέσποινας.

Η  επίσημη παρουσίαση της σειράς έγινε στη μπουτίκ CHIP & CHIP της Κηφισιάς.

Η Χρυσούλα Κέρος με την Δέσποινα Βανδή και οι δύο ντυμένες με δημιουργίες Vandi φυσικά.

Τα χρώματα είναι κόκκινο, μπορντώ, πράσινο, της πούδρας, λευκό, μαύρο.

Τι κέρδισε η Ελλάδα: Χρόνο και.....εντυπώσεις!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Ελλάδα φαίνεται να κέρδισε στο προχθεσινό Eurogroup μόνο την πρώτη μάχη σε έναν πόλεμο που θα κρατήσει χρόνια!


Αυτό φαίνεται πως είναι το πρώτο συμπέρασμα των αγορών, οι οποίες, έχοντας ήδη προεξοφλήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό μια τέτοια λύση, αντέδρασαν μάλλον αναιμικά στην ανακοίνωση της τελικής απόφασης.

Όσοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο υποστηρίζουν πως η Ελλάδα πήρε ότι καλύτερο μπορούσε, κόντρα στις εσωτερικές πολιτικές αγκυλώσεις της Γερμανίας και κόντρα στην απροθυμία του ευρωπαϊκού Βορρά να δεσμευθεί ότι θα ενισχύσει με ανάλογο τρόπο και τις άλλες χώρες του Νότου.    

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Νέες αυξήσεις στην ύδρευση της Νέας Ερυθραίας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης για τους καταναλωτές της Νέας Ερυθραίας επέρχονται μετά και την περσινή επιβολή ΦΠΑ 13%, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς αποφάσισε ομόφωνα την αναπροσαρμογή του παγίου σε 5 ευρώ.


Ένα χρόνο πριν, το υπουργείο Οικονομικών είχε καταργήσει την απαλλαγή της υπαγωγής σε ΦΠΑ της παροχής νερού που πραγματοποιείται απευθείας από τους ΟΤΑ, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία, ενώ οι υπόλοιποι καταναλωτές πλήρωναν ΦΠΑ μέσω των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς είτε μέσω των λογαριασμών του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης.    

Όλα για την ΕΛΠΙΔΑ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με σκοπό την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», διοργανώθηκε προ ημερών  εκδήλωση στο κατάστημα Ralph Lauren στην Κηφισιά.

Από τις 5.30 το απόγευμα ως αργά το βράδυ, η αντιπρόσωπος του οίκου στην Ελλάδα Βαρβάρα Βερνίκου, υποδεχόταν τους καλεσμένους που αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να συνδυάσουν τις αγορές τους με έναν μεγάλο σκοπό, καθώς το 20% των πωλήσεων της βραδιάς θα προσφερθεί στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ». Επίσης όσοι επισκεφθούν το κατάστημα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, μπορούν να ζητήσουν το 20% από το ποσόν των αγορών τους να προσφερθεί στην «ΕΛΠΙΔΑ».  

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εδώ και τρεις εβδομάδες το κοινωνικό φροντιστήριο είναι μια πραγματικότητα. Με την ευθύνη συντονισμού από το Δημοτικό Σύμβουλο, Μαθηματικό κ. Γιώργο Σκορδίλη για λογαριασμό του Δ.Σ Κηφισιάς και με όχημα το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου «ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» υλοποιείται αυτή η τόσο σημαντική κοινωνική δράση στο Δήμο μας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μαθηματικός κ. Γιώργος Σκορδίλης με τον Δήμαρχο κ. Χιωτάκη.

Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι η παροχή ίσων ευκαιριών σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που λόγω της οικονομικής κρίσης δε δύνανται να τις έχουν.

Το πρόγραμμα από τις πρώτες κιόλας ώρες λειτουργίας του έχει κερδίσει την αναγνώριση από όλους για την αναγκαιότητα που υπηρετεί.  

Φταίει η γενιά του Πολυτεχνείου;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Τελικά για την σημερινή μας κατάσταση φταίει «η γενιά του Πολυτεχνείου»; Μήπως όντως η πολιτική ελίτ που κυριάρχησε μετά το 1974, είναι αυτοί που αναδείχτηκαν από την εξέγερση του 1973 και στην συνέχεια εξαργύρωσαν αυτή τους την ηρωική πράξη με εξουσία, προβολή, χρήμα και διαφθορά;

Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:
1.      Η «γενιά του Πολυτεχνείου» δεν είναι κάτι το ενιαίο. Ούτε όλοι βρέθηκαν για τον ίδιο λόγο στο Πολυτεχνείο, ούτε είχαν κοινές ιδεολογικές καταβολές, ούτε είχαν κοινή πορεία στην συνέχεια. Είχαν βεβαίως κοινό στόχο τότε  την αντίσταση στην χούντα και είχαν και μια σειρά κοινά συνθήματα (κυρίως αντιαμερικανικά,  αντιφασιστικά και για την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού καθεστώτος). Πολλοί από αυτούς συνέχισαν μάλιστα να συμμετέχουν στα κοινά υπερασπιζόμενοι τις ίδιες θέσεις που υπερασπίστηκαν το 1973.

2.      Όλοι μας ως φοιτητές ή ως νεολαίοι ήμασταν ένα στρώμα ανήσυχο, αλλά με διαφορετική ταξική προέλευση και διαφορετικές προτεραιότητες.  Όλοι δικαιούνται να έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες και είναι ιδιαίτερα τιμητικό για άτομα που προέρχονταν από πιο πλούσια στρώματα να βρίσκονται στην ίδια γραμμή με τα παιδιά των υπαλλήλων των πατεράδων τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είχαν και τις ίδιες προτεραιότητες  στην ζωή τους μετά την πτώση της χούντας. Απολύτως σεβαστό, απολύτως κατανοητό και ουδείς ψόγος γι’ αυτό. Ο καθένας έχει δικαίωμα να καθορίσει τα της ζωής του. Για αυτά όμως θα αξιολογηθεί! 

Ο Placido Domingo στο πλευρό της UNESCO!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η μεγάλη οικογένεια των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO, αριθμεί ένα ακόμα εκλεκτό μέλος, τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, τενόρο Placido Domingo.

Στην τελετή ανακήρυξης του Placido Domingo σε Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε  στην έδρα της στο  Παρίσι, παρευρέθησαν προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο.

Η Μαριάνα Β. Βαρδινογιάννη με την ηθοποιό Μαρίζα Μπέρενσον.

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO,  Irina Bokova, στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του διεθνούς καλλιτέχνη  υπογραμμίζοντας τη βαθιά κοινωνική του ευαισθησία και  αφοσίωσή του στις  αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει η UNESCO, στην  υποστήριξή του στους νέους μουσικούς και στην προσπάθειά του να φέρει την κλασσική μουσική κοντά στον απλό άνθρωπο και στα παιδιά.  

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Με ένα πανό με το επίκαιρο πλέον σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» να κυριαρχεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του  2ο Γυμνασίου και 2ο Λυκείου Κηφισιάς τίμησαν οι μαθητές/τριες τους νεκρούς των γεγονότων του Πολυτεχνείου το 1973. Οι εορτασμοί  της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώθηκαν σε δύο ξεχωριστές τελετές.
Με πεζά όπως «Ο τοίχος και τα κάγκελα» Κοζάκης Στέργιος, «Το άδειο Πολυτεχνείο» Ρουβά Ηρώ, με  ποιήματα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» Μανδυλαρά Χρύσα, «Στους σκοτωμένους σπουδαστές του Νοεμβρίου» Λάμα Έλενα ξαναζωντάνεψαν οι μαθητές/τριες  του Γυμνασίου το όχι των ελλήνων φοιτητών απέναντι στην έλλειψη ελευθερίας και δημοκρατίας, εξαιτίας της 7χρονης τυραννίας της χούντας των συνταγματαρχών.
Με  τραγούδια και μουσική όπως «Ο δρόμος» χορωδία, «Το ακορντεόν» χορωδία, «Πέσατε θύματα» χορωδία, και το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» από τον μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου Παυλίδη Η. Κωνσταντίνο, μετέφεραν στο κοινό ενθουσιασμό, ανατριχίλα αλλά και συγκίνηση.   

Απολογισμός Χιωτάκη.....στους φίλους του συνδυασμού «Η Πόλη που Αξίζουμε»!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Συνάντηση με στελέχη, συνεργάτες και φίλους του συνδυασμού του «Η Πόλη που Αξίζουμε» είχε ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης την Τετάρτη  14 Νοεμβρίου 2012  στην αίθουσα εκδηλώσεων «Β. Γκατσόπουλος» στο Δημαρχείο Κηφισιάς εν στενό «οικογενειακό» κύκλο περίπου 40 - 45 ατόμων, χωρίς τα τοπικά ΜΜΕ!


«Δύο χρόνια - Καλλικράτης - στον Δήμο Κηφισιάς» ήταν το θέμα της συνάντησης και ο κ. Χιωτάκης μίλησε για την κατάσταση της αυτοδιοίκησης και του δήμου σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας, ζήτησε παρατηρήσεις για τα δύο χρόνια διοίκησης και προτάσεις για τα επόμενα δύο χρόνια  και κάλεσε όλους να στηρίξουν το έργο της δημοτικής αρχής, αλλά και την οργάνωση του συνδυασμού σε μια παράταξη με νομική μορφή. 

Εορταγορά για τα Χριστούγεννα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Χριστουγεννιάτικη εορταγορά, με σκοπό την ενίσχυση του Ιδρύματος Κωφών και  Βαρήκοων Παιδιών Δροσιάς, οργανώνει την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012, στο Εντευκτήριο Εκάλης το Τμήμα «Καλλιστώ 414» του Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Θυγατέρες της Πηνελόπης» που υπάγεται στην AHEPA, από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 20:00 το απόγευμα.


Στην εορταγορά θα υπάρχουν πρωτότυπα χειροποίητα γιορτινά είδη, κατασκευής - παρασκευής - προσφοράς των μελών και φίλων τού τμήματος «Καλλιστώ».

Με την  ευκαιρία της εκδήλωσης, το τμήμα «Καλλιστώ» θα δημιουργήσει και θα διαθέσει μικρό επιτοίχιο μηνιαίο ημερολόγιο, το οποίο θα κοσμούν έργα των γυναικών - μελών του: Αγιογραφίες της Μαίρης Μπακογιάννη, Ζωγραφικοί πίνακες της Αγγελικής Παπαλαζάρου και της Τώνιας Μπάρλα.

Κατά τη διάρκεια της αγοράς, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μέλη του τμήματος «Καλλιστώ 414».

Πληροφορίες (1) Ελένη Κολιού, 6946 528 336 ή kallisto414@yahoo.gr (2) Βέτη Νικολοπούλου, 6976 675 443 ή vetinikolopoulou@gmail.com (3) Εντευκτήριο Εκάλης, 210 813 3847.