Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η Κύπρος μας…το περιοδικό των αποδήμων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση έφθασε στα χέρια μου προ ημερών, της Διεύθυνσης Αποδήμων του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. 

Στο τεύχος 109 λοιπόν τίτλος είναι Η Κύπρος μας. Το υλικό της αφορά τον  εορτασμό της 50ης Επετείου από την Ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το διάγγελμα του Προέδρου Χριστόφια, την ομιλία του στην επίσημη εκδήλωση στη Λευκωσία, τους χαιρετισμούς ξένων ηγετών για την επέτειο.

Αναφέρεται επίσης στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, στην ιστορική επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κύπρο, το Πόρισμα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη Γνωμάτευση  της Νομικής Υπηρεσίας του Ευρωκοινοβουλίου με την οποία υποστηρίζει ότι ο εν εξελίξει Κοινοτικός Κανονισμός για την έναρξη απ ευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα της Κύπρου στηρίζεται σε λάθος νομική βάση.

Αναφορά γίνεται και στην επίσκεψη του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στο Νησί, την επίσκεψη του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, την απόρριψη του Εφετείου
της Αγγλίας που δεν νομιμοποιεί απευθείας πτήσεις από τα κατεχόμενα .

Ακολουθεί η επίσκεψη του Σλοβένου προέδρου, η τελετή Διάνοιξης του οδοφράγματος Λιμνίτη, η επίσκεψη των υπουργών Μετανάστευσης Γαλλίας και Βελγίου , η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στην Σλοβακία, πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και ο εορτασμός των 50 ετών από την Ανεξαρτησία της Κύπρου από τους Κυπρίους μετανάστες σε όλο τον κόσμο.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Παρακολούθηση....της 3ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ.

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Το Δ.Σ. συνήλθε την Τετάρτη 16/02/2011 και ώρα 19.00 σε Τακτική Συνεδρίαση υπό την Προεδρία της κ. Άννας Κορογιαννάκη στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου).

Η Συνεδρίαση  ξεκίνησε με την (Α) Επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων στις 02/01/20011 και 07/01/2011 (Β) Ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων και στην συνέχεια πάρθηκαν ορισμένες «εγκριτικές» αποφάσεις για (Γ) Έκτακτα θέματα και (Δ) Τακτικά θέματα που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση ημερομηνίας 11/02/2011......

Σημειώνω χαρακτηριστικά ότι:

- Εγκρίθηκε προσωρινός κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι να εκδοθεί ο σχετικός από το Υπουργείο Εσωτερικών.

- Ανακοινώθηκε ότι η συγκρότηση των προαιρετικών επιτροπών του άρ 70 θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση

- Αναβλήθηκε η συζήτηση όλων των θεμάτων που έχουν σχέση με άδειες επαγγελματικών χρήσεων προκειμένου πρώτα να γνωμοδοτήσει η επιτροπή πολεοδομικών θεμάτων που θα συγκροτηθεί.

- Η πρόεδρος του ΔΣ ενημέρωσε σχετικά με τα πλευρικά διόδια ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται στην δημιουργία τους από τον περασμένο Οκτώβριο (2010) όταν ενέκρινε ψήφισμα που επιδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών

- Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοι με τον Υπουργό Εσωτερικών από την οποία προέκυψε ότι οι Δήμοι θα συναντήσουν  δυσχέρειες λόγω μη ικανοποιητικής χρηματοδότησής τους

Γενικά σχόλια και παρατηρήσεις....

1. Η ανακοίνωση του Δημάρχου περί χρηματοδότησης προοιωνίζει και την πολιτική που θα ακολουθηθεί και, αν λάβουμε υπόψη το παρελθόν, δεν θα υπάρξει κατ’ ανάγκη λιτότητα προς όλους.

2. Το ψήφισμα σχετικά με τα διόδια μάλλον χαλαρό ήταν αφού κανείς εμπράκτως δεν το υπερασπίστηκε και τα αποτελέσματα είναι ορατά και προγραμματισμένα....δηλαδή υλοποιούνται με ταχύ ρυθμό και με την επίβλεψη του Δήμου Κηφισιάς!

3. Η αναβολή θεμάτων που σχετίζονται με άδειες πολεοδομικές σε συνδυασμό προς κάποιες απόψεις, ως προς τους αρμοδίους των Επιτροπών του νέου Δήμου, μας δίνει το δικαίωμα να λέμε συνολικά ότι ο δρόμος του Καλλικράτειου Δήμου Κηφισιάς είναι μακρύς και δύσκολος για τους….δημότες αλλά όχι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες!

Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς εκπλήξεις......και ο Καλλικράτης καλά κρατεί!!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Δημόσια περιουσία και συνήθεις υπερβολές!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η Ελλάδα, Χώρα και Λαός, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Τούτο είναι δεδομένο, αδιαμφισβήτητο.

Στην κατάσταση αυτή κατέληξε δια μέσου μιας μακρόχρονης πορείας, όπου τα πράγματα αντιμετωπίζονταν με μεγάλο ποσοστό λαθών. Και τούτο είναι δεδομένο, επίσης αδιαμφισβήτητο.

Στην περίοδο της δεύτερης θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή προφανώς ο έλεγχος χάθηκε ολοσχερώς ενώ παράλληλα η διεθνής οικονομική κρίση επιδείνωσε τα αρνητικά μεγέθη.

Έχει όντως αξία να κατανοήσουμε τα αίτια όσο και τους υπεύθυνους που μας οδήγησαν μέχρις εδώ. Μεγαλύτερη ωστόσο αξία και σημασία έχει, αφενός η σωτηρία της Πατρίδας και η ανάπτυξη της οικονομίας της, αφετέρου. Το βάρος της προσοχής μας, όσο και των προσπαθειών μας ως Λαού, σε αυτά πρέπει να επικεντρωθεί,  σχεδόν μόνο σε αυτά.

Όταν το καράβι βουλιάζει, δεν γίνεται αντιληπτή ως προτεραιότητα, το ανάθεμα στον ναυπηγό που το κατασκεύασε ή τον όποιον είχε την ευθύνη της παραγγελίας του. Προτεραιότητα είναι το να μη πνιγούμε.

Το ελληνικό κράτος ως δομή και ως λειτουργία δεν ανταποκρινόταν ανέκαθεν στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου κράτους, ενώ η νοοτροπία των κρατικών λειτουργών, όσο και της κοινωνίας, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, επιβάρυναν εν παραλλήλω την εικόνα και το αρνητικό κατά εξακολούθηση αποτέλεσμα.

Η κρίση, μας άνοιξε τα μάτια, είδαμε έτσι καθαρότερα. Είδαμε μέσα μας και ίσως είναι η πρώτη φορά που αντιλαμβανόμαστε κάποιο βαθμό συν-ευθύνης. Τούτο θεωρείται σπουδαία εξέλιξη συνειδητοποίησης για ένα Λαό, που συνήθισε να θεωρεί ότι τα δεινά του μόνο οι άλλοι τα προκαλούν, και μάλιστα, δια μέσου των αιώνων.

Είδαμε ακόμη πως είναι πάρα πολλά εκείνα που πρέπει να αλλάξουν ριζικά. Συναντούμε συχνά και ακούμε πολλούς να θεωρούν, κατά κάποιο τρόπο ευκαιρία το μνημόνιο, μιας και πιστεύουν πως καμιά  από τις μεταξύ πολλών αναγκαίες από καιρό μεταρρυθμίσεις, δεν θα πραγματοποιούνταν ποτέ, από εμάς μόνους αυτόβουλα.
Έτσι και αλλιώς ο συναγερμός κτύπησε και θα εξακολουθήσει να ενοχλεί τα αυτιά μας για πολύ καιρό ακόμη, προκειμένου να μας κινητοποιεί να ενεργούμε συνεχώς αντίστοιχα των απαιτήσεων.

Συζητείται, με αφορμή την συνέντευξη της τρόικα  το περιεχόμενο όσο και το στυλ της, το εάν πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκποίηση, την πώληση, την αξιοποίηση, την εκμετάλλευση και ότι άλλο της δημόσιας περιουσίας.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και σε ένα διεθνές περιβάλλον, γεμάτο και αυτό με τα δικά του προβλήματα από τις αβεβαιότητες της κρίσης.

Πρέπει λοιπόν να είμαστε πρωτίστως ρεαλιστές και ειλικρινείς με τον εαυτόν μας. Φαίνεται καθαρά, πέρα από τις αντιπαραθέσεις και τις ακραίες υπερβολές που διατυπώνονται ένθεν και εκείθεν, πως θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση μέρους της δημόσιας περιουσίας και θα αναγκαστούμε επίσης να εκποιήσουμε ένα άλλο τμήμα αυτής.

Επενδυτές διατιθέμενοι να κτίσουν επάνω σε δημόσια περιουσία δεν είναι πολλοί και μάλιστα στους καιρούς της αβεβαιότητος, ενώ εμείς επειγόμαστε όσο ποτέ άλλοτε.

Τα άνωθεν αναφερόμενα αποσκοπούν να βοηθήσουν την ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος αφενός και την προσγείωσή μας αφετέρου. Διότι απέναντι σε αυτά επικρατεί η αντίληψη και είναι τούτο κατανοητό, σε ένα βαθμό, να θέλουμε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του ελληνικού εδάφους να έχει έλληνες ιδιοκτήτες, πράγμα που ποτέ δεν ίσχυε και πάντως στις  μέρες μας είναι ανέφικτο και εξωπραγματικό.

Αυτή είναι η ψυχολογία μας όταν ακούμε οτιδήποτε έχει σχέση με επενδυτές κτλ, ενεργοποιούνται αυτομάτως αντανακλαστικά άμυνας και κινδύνου. Απεναντίας πρέπει να επιδιώξουμε, κατά τρόπο πειστικό για τους επενδυτές, ντόπιους και ξένους, να ελκύσουμε την δραστηριοποίησή τους εδώ.

Τέλος δεν έχει νόημα πλέον να διατηρούμε την παραμικρή αμφισβήτηση στις προθέσεις όσων και όποιων κάθε φορά μας κυβερνούν, με την εντολή μας και την ευθύνη της ψήφου μας.

Οι παρουσιαζόμενες εξαιρέσεις δεν επιτρέπουν γενικεύσεις και ισοπεδωτικά συμπεράσματα. Η εκάστοτε κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και της Ελλάδος.

Δικαίωμα αναφαίρετο βέβαια και απολύτως χρήσιμο είναι η κριτική εκ μέρους των πολιτών επί των επιλογών αλλά και των χειρισμών που κάθε φορά απαιτούνται.

Η παρέμβαση του πολίτη στα τεκταινόμενα αποσκοπεί στην συμπλήρωση των κενών πολιτικής, στην αποφυγή ενδεχομένων λαθών, στην βελτίωση των πολιτικών που εκπονούνται και εφαρμόζονται., στην διαρκή υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Άλλωστε το δικαίωμα αυτό έχει ο Λαός ως διαρκές δικαίωμα και όχι ως στιγμιαίο εμπρός την κάλπη ανά τετραετία.

Το ασκεί ωστόσο με μέτρο, σεβόμενος θεσμούς και πρόσωπα που τους υπηρετούν.
Η ισοπέδωση των πάντων είναι προϊόν θυμού, ο θυμός δε, προκαλεί θόλωση διανοίας και αυτή με τη σειρά της, άδικη και επίσης επικίνδυνη συμπεριφορά.

Στην ομίχλη και στο σκοτάδι ανοίγουμε ορθάνοιχτα τα μάτια και εντείνουμε στο έπακρο τη προσοχή,  αν θέλουμε να βγούμε σώοι και αβλαβείς!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Παρακολούθηση....της 5ης Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 15/02/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6 τακτικά και 1 αναπληρωματικό μέλος η συνεδρίαση ξεκίνησε (1) με την ομόφωνη επικύρωση πρακτικών της 12/01/20011, 18/01/20011, 25/01/2011 και 01/02/2011 και (2) για την λήψη αποφάσεων επί «17» θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση ημερομηνίας 09/02/2011.......


Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για «16» θέματα .....χωρίς διαφωνίες!... και μία απόφαση «αναβολής» για το θέμα 9.

Σημειώνω χαραχτηριστικά....

Θέμα 7: Η ένσταση της αναδόχου εταιρείας Ν. Φουντούκου για επιστροφή του 40% της εγγύησης, για το έργο «Συντήρηση ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου Δήμου Εκάλης»  ύψους 94.560,00 ευρώ, απερρίφθη ομόφωνα.

Θέμα 8: Ορίσθηκαν ομόφωνα «3» Δικαστικοί Επιμελητές για την λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εσόδων του Δήμου κατά την διάρκεια του 2011. Ο κ. Δημάκης παρατήρησε ότι θα πρέπει να διατυπωθεί ένα ελάχιστον «πλαφόν»  σε σχέση με τις οφειλές για το οποίον θα εκτελείτε αναγκαστική ανάληψη μέτρων είσπραξης. Ο κ. Σκορδίλης επικρότησε την βαρύτητα της ύπαρξης «πλαφόν». Ο κ. Χιωτάκης επιφυλάχθηκε να επανέλθει επί του θέματος!

Θέμα 9: Το αίτημα για καταβολή αμοιβής στην δικηγόρο κ. Άννα-Σοφία Σαφού ύψους 4.565,76 ευρώ που αφορά την νομική επεξεργασία « απαλλοτρίωσης» στην Νέα Κηφισιά αναβάλλεται για να γίνει περαιτέρω έρευνα του ύψους της αμοιβής!

Θέμα 17: Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση στον δικηγόρο κ. Γιώργο Διαμαντάκη να συνάψει γνωμοδότηση σχετικά με την αλλαγή χρήσεων ( από βοηθητικούς χώρους σε κύριους χώρους χρήσης επιφάνειας 9.000 μ2 ) στο ακίνητο του πρώην JUMBO το οποίο όπως επεσήμανε ο κ. Σκορδίλης είναι παράνομο!

Επί  του τελευταίου θέματος επιφυλάσσομαι να επανέλθω λίαν προσεχώς.....

Και παρατηρώ ερωτώντας....

1. Δεν θα έπρεπε στο Τμήμα Οικονομικών του Δήμου να υπάρχουν σε εφαρμογή  «Κανονισμοί Είσπραξης»  για τον εξορθολογισμό των εσόδων του Δήμου;

2. Επίσης δεν θα έπρεπε στους «Κανονισμούς Είσπραξης» να υπάρχει ήδη πρόνοια για το ελάχιστο πλαφόν που θα ενεργοποιεί την άμεση λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης;

3. Γιατί δεν συζητήθηκε / εγκρίθηκε το ύψος των «απολαβών» των τριών Δικαστικών Επιμελητών που ανακοινώθηκαν / ορίστηκαν  από τον κ. Χιωτάκη;

Αναμένομε τις απαντήσεις σας κ. Χιωτάκη.....

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κάντε τις «χρήσιμες» πληροφορίες........φθηνότερες!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αντί να καλούμε 11888 βάζουμε πρόθεμα το 210 και στο τέλος 00, δηλαδή 210 11888 00 και χρεωνόμαστε αστικό.

Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες μας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης με έναν αριθμό. Είναι μια υπηρεσία που την προβάλλουν γιατί εμείς χρεωνόμαστε τα κερατά μας ενώ αυτοί κερδίζουν!

Ουσιαστικά μας πιάνουν κορόιδα και το προβάλλουν σαν παρεχόμενη υπηρεσία. Ήρθε η ώρα να τους κοροϊδέψουμε και εμείς!

Από σταθερό τηλέφωνο καλούμε το  210 11880 00 που αν έχουμε εναλλακτικό πάροχο με δωρεάν σταθερά δεν χρεωνόμαστε, αν όχι την χρεωνόμαστε σαν αστική, και τους λέμε με συνδέετε στο 69 τάδε;…… και σου λένε "ευχαριστούμε σας ενημερώνουμε ότι η χρέωση συνεχίζεται" .......Τώρα δεν προτιμάτε το 11880?

Σας έχω κι άλλα….

- 210 11888 00 ΟΤΕ
- 210 11850 00 VIVODI
- 210 11833 00 Vodafone
- 210 11821 00 Δεν την ξέρει η μάνα της!

Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι «210 + υπηρεσία + 00»

Οι εταιρείες αυτές ψοφάνε να τους καλέσουμε να μας συνδέσουν και να χρεωνόμαστε υποτίθεται. Ιδίως κάτι μικρές σαν το 11821

Θέλετε κι άλλα; Σας έχω....

Οι πενταψήφιοι αριθμοί έγιναν για να υπερχρεωνόμαστε. Σας έχω παρακάτω ένα ενδεικτικό πίνακα με αυτούς τους αριθμούς κλήσης:

Το αριθμό 14744 για...

- Αποτελέσματα Παιχνιδιού  "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ"  τον κάνετε 210 14744 00  

Το αριθμό 14844 για....

- Ώρα Ελλάδος  τον κάνετε  210 14844 00   

Το αριθμό 14944 για...

- Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Φαρμακεία, Ιατροί (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Κρήτης, Θεσσαλίας, Μυτιλήνης)

- Δρομολόγια: Πλοίων, Ολυμπιακών Αερογραμμών- ΑEGEAN, OΣΕ, ΚΤΕΛ, Προαστιακού

- Αποτελέσματα: SUPER 3, EXTRA 5, ΤΖΟΚΕΡ - ΛΟΤΤΟ - ΠΡΩΤΟ - ΠΡΟΠΟ - Γκολ, Εθνικό - Λαϊκό Λαχείο - Ιππόδρομος- Ζώδια & Συνταγές (από τη Μαρία Λόη)

- Δελτίο καιρού Ελλάδος & Ατμοσφαιρική Ρύπανση Αττικής

- ΚΤΕΟ (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών)

- Διανυκτερεύοντα Βενζινάδικα Αττικής  

τον κάνετε  210 14944 00  

Γενικός κανόνας...... ότι πενταψήφιο αριθμό γνωρίζετε ισχύει το 210 + αριθμός + 00

Αυτά μόνο από σταθερό.......από κινητό δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

Και κάτι νέο!!

Καλέστε  210 11889 00 και ζητήστε σύνδεση με κινητά ή σταθερά εξωτερικού προς όλον τον κόσμο
 
Στον καιρό της ύφεσης και της λιτότητας αξίζει να το δοκιμάσουμε;; Τι λέτε
;;

Άντε και καλές κλήσεις......

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλυπτικό Περιστατικό!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Είναι λίγες  μέρες από τότε που, για προσωπική μου υπόθεση πετάχτηκα μέχρι το Καπανδρίτι . Είπα λοιπόν να περάσω από το Κέντρο Υγείας, να διαπιστώσω  με τα μάτια μου την κτιριακή υποδομή, την επάρκεια του εξοπλισμού του, την στελέχωσή του σε προσωπικό και τούτα διότι ως πολίτης αυτού του τόπου με ενδιαφέρει η παρεχόμενη περίθαλψη εκ μέρους του ΕΣΥ.
Άλλωστε παράλληλα επιθυμούσα να συναντήσω συναδέλφους γιατρούς, μεταξύ των οποίων, αν ήμουν τυχερός, θα ήταν και γνωστοί μου. Τέλος το μυστικό που αποκαλύπτω είναι το ότι ονειρεύομαι ένα εξοχικό στην περιοχή ή ακόμη και για μόνιμη εγκατάσταση κατοικία, πράγμα που θέλει την εξασφάλιση που προσφέρεται από το Κέντρο Υγείας για έναν, τότε, υπερήλικα κάτοικο. 
Συνάντησα όντως φίλους αλλά το συνταρακτικό που μου συνέβη ήταν το εξής, σας το μεταφέρω  αυτούσιο. Βγαίνοντας από το Κ.Υ μια γριούλα με ρώτησε προς τα που πηγαίνω. Της απάντησα πως κατευθύνομαι προς τον γειτονικό Βαρνάβα, επιβιβάστηκε και αρχίσαμε τις συστάσεις, όπου της αναφέρω πως σκοπεύω να οικοδομήσω στο χωριό της.
Με ρωτάει, σε ποίο σημείο βρίσκεται η ιδιοκτησία μου και αν πέρασε από εκεί η πρόσφατη μεγάλη φωτιά. Εννοούσε τη φωτιά που κατέστρεψε τα πάντα και η οποία καθώς γνωρίζω υπήρξε πολλαπλάσια εκείνης της Πάρνηθας.
Της απαντώ, πως πέρασε κοντά και υποβάθμισε την εξαιρετική θέα προς το Δάσος που μετατράπηκε σε αποκαΐδια,  ενώ επί πλέον στέρησε το οξυγόνο  που απολάμβανες  αισθανόμενος την ηδονή στα πνευμόνια σου με το που πατούσες το πόδι σου εκεί.
Και ακολούθησε η απάντηση  που με σκότωσε!....«Την φωτιά την βάλανε οι ντόπιοι στο Γραμματικό, μου είπε, κοντά στη θέση που προοριζόταν για τον περιβόητο ΧΥΤΑ, για να εμποδιστεί η κατασκευή του»!
Ξαναρώτησα απορώντας βέβαια, και με ποία λογική η φωτιά και η καταστροφή της περιοχής, έστω αυτής που αντιστοιχεί  στο σημείο των εκσκαφών δεν θα διευκόλυνε την πρόοδο του έργου, μιας και υποβαθμίζοντας την δεν θα υπήρχε το επιχείρημα της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Υπέστη τότε το καίριο χτύπημα!....ακούγοντας την απάντηση που εκστομίστηκε αβίαστα, διότι, συνέχισε, «οι περιοχές που καίγονται κηρύσσονται αναδασωτέες και κατά συνέπεια οι ιδιοκτήτες διατηρούν την αξία των οικοπέδων τους και παράλληλα σε αναδασωτέα περιοχή, τουλάχιστον αναστέλλονται οι εργασίες για τον ΧΥΤΑ»!
Έτσι ακριβώς κάηκε η Αττική από τόσο υπέροχους ανθρώπους και από την ανοχή για τις πράξεις σαν και αυτή που επέδειξε η περιγράφουσα το περιστατικό κυρία.
Σας έμειναν πλέον απορίες για τα αίτια των πυρκαγιών εδώ και παντού στην Χώρα, τουλάχιστον των περισσοτέρων από αυτές, σας έμεινε η παραμικρή ελπίδα ότι στο μέλλον θα εξαφανιστούν οι εγκληματίες του είδους και οι επιπτώσεις από τις πράξεις τους αυτές;

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Τα σχολεία μας και τα ... μάτια μας, κύριε Αντιδήμαρχε!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Αξιότιμε κ. Παναγιώτου......στις 4/2/2011 στην εφημερίδα «Τύπος Κηφισιάς» δηλώσατε καθησυχαστικά ότι:

«ο διευρυμένος δήμος Κηφισιάς δεδομένων των κοινωνικών - οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε έχει ανάγκη λειτουργίας δύο επιπλέον σχολείων (στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) και όχι ανάγκη συγχωνεύσεων».

και λίγο παρακάτω τονίσατε ότι:

«σε κάθε περίπτωση εμμονής του υπουργείου περί συγχωνεύσεων σχολείων στην περιοχή θα αντιδράσουμε».

Κύριε αντιδήμαρχε «των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λεει ο λαός μας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο  11136/Δ4/27/01/2011 με θέμα «Συνενώσεις / Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012» που εστάλη σε όλους τους δήμους, σας ζητά το Υπουργείο Παιδείας να διαμορφώσετε και να υποβάλετε προτάσεις που θα αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής μας και δεδομένου μάλιστα  ότι οι κτιριακές υποδομές, οι συντηρήσεις, τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και οι μετακινήσεις των μαθητών περιέρχονται πλέον στην αρμοδιότητα των νέων Δήμων, να διαμορφώσετε τις προϋποθέσεις συνεργασίας με  τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Προϊσταμένους Παιδαγωγικής και Επιστημονικής  Καθοδήγησης, τους Σχολικούς Συμβούλους καθώς και  τους λοιπούς εκπαιδευτικούς ή μη φορείς και τους ΟΤΑ.

Η γνώμη δε των εκπροσώπων των νέων Δήμων θα συντελέσει καταλυτικά στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης, αναφέρετε στην εγκύκλιο.

Επειδή υπάρχει έντονη φημολογία για συνένωση δύο Γυμνασίων και δύο Λυκείων στην περιοχή της Κηφισιάς σας μεταφέρω την αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και σας ερωτώ εάν κάνατε τις πρέπουσες ενέργειες έτσι ώστε να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία του δήμου μας την ερχόμενη χρονιά και να μην προβούμε σε «αντιδράσεις» διότι τότε θα είναι πλέον.......μη αναστρέψιμη η κατάσταση!

Σε αναμονή απαντήσεων….