Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τα ευτράπελα.....της πρόσκλησης Σύγκλησης της Έκτακτης Γ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ»!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 14/03/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου,  η Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ανώνυμης Δημοτικής Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» για να αποφασίσει επί των κάτωθι «3» θεμάτων  που αναφέρονται στην δημοσιευμένη πρόσκληση με ημερομηνία 09/03/2012 και Α.Π.4:

1. Έγκριση τροποποίησης Καταστατικού της Δημοτικής Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.».

2. Έγκριση Προϋπολογισμού Έτους 2012 της Δημοτικής Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.».

3. Επικαιροποίηση Απόφασης (αρ. απόφασης 82/2011) του Δ.Σ. της «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.» που αφορά την αμοιβή της κ. Σιαμέτη για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 έως 31/3/2011.

Επτανησιακή μουσική στο Badminton!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 στις  08.30μμ στο  Badminton στο πλαίσιο του Κύκλου Συναυλιών: «Θέματα της ελληνικής μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού» του Badminton, πραγματοποιείται «Συναυλία Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Μουσική».

Α. Κορωναίος.

Σερενάτες, Βαρκαρόλες, Λεμβωδίες, Άριες, Ντουέτι, Καντάδες και Αρεκιές, θα τραγουδήσουν οι λυρικοί σολίστ: Α. Κορωναίος και Δ. Σούρμπης συνοδεία της χορωδίας και μαντολινάτας του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Εισιτήρια: από 10 έως 25€.
Καλλιτεχνική δ/νση: Μιχ. Κουμπιός.  

Για τον Ελλαδικό χώρο η μουσική των Επτανήσων  αποτελεί ένα ξεχωριστό και μεγάλο κεφάλαιο με πολλές ιδιαιτερότητες. Τα νησιά αυτά δεν γνώρισαν παρά ελάχιστη Οθωμανική κατοχή με εξαίρεση τη Λευκάδα.  Αποτέλεσαν κτήσεις της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας με πρώτη την Κέρκυρα ήδη από το 1386. Κατά τον 13ο αιώνα η Δημοκρατία της Βενετίας ήταν η κατεξοχήν ηγεμονική εμπορική δύναμη της Μεσογείου. Αυτό είχε σαν συνέπεια να ανθίσουν οι τέχνες και ιδιαίτερα η μουσική.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Προς απόσυρση η τροπολογία για το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πεντέλη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η κατάθεση τροπολογίας, η οποία θα δίνει στην Εκκλησία τη δυνατότητα να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 300MW στο Πεντελικό Όρος σε έκταση 3.500 στρεμμάτων.


Την τροπολογία κατέθεσαν από κοινού ο Γ. Χαραλαμπόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Μ. Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού και το πρόγραμμα Ήλιος.

«Τον τελευταίο λόγο θα τον πει το ΥΠΕΚΑ. Την τροπολογία την κατέθεσαν βουλευτές και όχι το υπουργείο» ξεκαθάρισε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ν. Σηφουνάκης προαναγγέλλοντας ότι «πιθανότατα η τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση». 


Ο Ντίκενς στον κινηματογράφο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Κάρολου Ντίκενς (1812 - 1870) το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις στη Βρετανία και σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο για τον εορτασμό αυτής της επετείου.

Το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το αφιέρωμα «Ο Ντίκενς στον κινηματογράφο» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου συνεργάζονται  οι εταιρείες διανομής ODEON και FOX.

Σε αυτό θα παρουσιαστεί μια επιλογή από κινηματογραφικές μεταφορές του Ντίκενς ξεκινώντας από το 1913 και φθάνοντας στο 2005, από τις 29 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας στην Αθήνα. Οι καθημερινές προβολές πλαισιώνονται από πέντε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με την επιμέλεια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Σκηνοθέτες και άνθρωποι του κινηματογράφου, συγγραφείς, μεταφραστές και πανεπιστημιακοί τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τη Μεγάλη Βρετανία, συζητούν μεταξύ τους αλλά και μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις για το πολυδιάστατο έργο του Ντίκενς.

Ανάμεσα στους ομιλητές και ο Adrian Wootton, o διευθυντής του ιστορικού γραφείου Film London, μέλος της BAFTA και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αλλά και ο διακεκριμένος Βρετανός σεναριογράφος και συγγραφέας Michael Eaton.

Το αφιέρωμα θα ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενηθεί από τις 5 έως τις 8 Απριλίου 2012 στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.  

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δ. Σ.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 14/03/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε,  υπό την σκιά της επερχόμενης λόγω περικοπών οικονομικής συρρίκνωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με.....

- την  Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου 
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως
- την λήψη αποφάσεων επί 38 τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.5 ημερομηνίας 09/03/2012.

Ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και απεικόνισε με δραματικούς τόνους την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Καλλικρατικοί Δήμοι μετά από τη νέα μείωση της τακτικής επιχορήγησης (ΚΑΠ) του μηνός Φεβρουαρίου 2012 κατά 15% από την κεντρική διοίκηση σύμφωνα με τον «εφαρμοστικό» νόμο του Μνημονίου 2! «Σε λίγους μήνες θα αρχίσουν κατασχέσεις σε δήμους»  είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κεντρική εξουσία για την απαξίωση των αιρετών αρχόντων!

ΣΤΟΠ μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε ο κ. Χιωτάκης σε νέες άδειες καταστημάτων έως ότου αποφασιστεί και περάσει από το Δ.Σ. η νέα κανονιστική απόφαση του Δήμου που θα αφορά τόσο στη λειτουργία όσο και στην αδειοδότηση!

Στο Μουσείο της Κηφισιάς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Οι «Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας» διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 31/03/2012 έως και 01/04/2012  εκδηλώσεις με τίτλο «Τα γήινα, τ' ανθρώπινα, τα νόστιμα»!


Τα....«γήινα»  είναι γλάστρες με φυτά , αντικείμενα από φυσικές ύλες, πρωτότυπες λαμπάδες, είδη από Περιβαλλοντικές Οργανώσεις κ.α.

Τα....«ανθρώπινα» είναι  βιβλία και περιοδικά 2ο χέρι, CD, DVD, βινίλιο, καινούρια βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Το «Μικρό Μοναστηράκι» με αντικείμενα  άχρηστα σ’ εμάς-χρήσιμα σε άλλους. Και πλούσιος…λαχνός.
 
Όσο για τα....«νόστιμα»  είναι βιολογικά προϊόντα. Εγγραφή νέων μελών με 20% έκπτωση.

Η 15η ανοιξιάτικη Βιβλιαγορά και το Πασχαλινό Παζάρι  από 10.30-15.00, στο Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά, για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου Γουλανδρή.

Είσοδος ελεύθερη - χώρος για  στάθμευση.

Για  παιδιά από 10 ετών, δωρεάν  το Σάββατο 31/3/2012 από 11:30 -13:30, διαδραστικό παιχνίδι με θέμα  «Η μετανάστευση των Οργανισμών», από ομάδα νέων εμψυχωτών. Από το πλαγκτόν μέχρι τις φάλαινες κι από τους σπόρους μέχρι τον άνθρωπο.

Την Κυριακή 01/04/2012 από  11:30 -13:00 για παιδιά από 5 ετών και γονείς, Θεατρικό παιχνίδι με θέμα «Τίτλοι παιδικών βιβλίων» από την Ομάδα Τέχνης Πάροδος,  με συντονιστή τον Ηλία Πίτσικα.  Συμμετοχή: 5 € το άτομο.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ποίος είναι ο «Καλλικράτης» και πως λειτούργησε στον ένα χρόνο που πέρασε;

Γράφει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρόεδρος Ο.Π.Σ.Α., Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα τον «Καλλικράτη» και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γεωργάκης μίλησε αναλυτικά στην υπογράφουσα για την νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση – «Καλλικράτης».....

I. Η νέα αρχιτεκτονική για την αυτοδιοίκηση  και την  αποκεντρωμένη διοίκηση «βαφτίστηκε» «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» από το όνομα του αρχιτέκτονα, ο οποίος έζησε το δεύτερο μισό του 5ου π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα και μαζί με τον Ικτίνο σχεδίασαν την Ακρόπολη.

«Η λογική της Νέας Αρχιτεκτονικής οδήγησε στη σύνδεση του συνολικού αυτού σχεδίου με το όνομα μιας εμβληματικής μορφής της αρχιτεκτονικής, του «Καλλικράτη», ο οποίος δεν θεωρείται μόνο ένας εκ των δύο αρχιτεκτόνων του Παρθενώνα, αλλά και των Μακρών Τειχών, που ένωναν Αθήνα και Πειραιά».


Με το όνομα του Νόμου για τη νέα δομή του κράτους επιδιώκεται η επισήμανση των διαφορών  της νομοθετικής πρωτοβουλίας από τον «Καποδίστρια», ο οποίος αφορούσε κυρίως συνεννώσεις δήμων.

Αγώνες πείνας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από τις 22 Μαρτίου 2012  θα προβάλλεται στους κινηματογράφους η πολυαναμενόμενη ταινία του Γκάρι Ρος – και με τον Στήβεν Σόντερμπεργκ βοηθό σκηνοθέτη!-  «Αγώνες Πείνας», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Σούζαν Κόλλινς.

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή της LIONSGATE  με μπάτζετ $75,000,000, που αναμένεται να μας εντυπωσιάσει!

«Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες.

Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τες να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ, για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή.

Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο - και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα». 
                                                                             

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η 21η ΜΑΡΤΙΟΥ συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης!


Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών.

Στην Ελλάδα τα δάση βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους. Το 15% του δασικού πλούτου της χώρας μας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες. Από αυτό μόλις το 10% αναδασώνεται.

Οι ελάχιστοι και μεγάλοι σε ηλικία δασοφύλακες, η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, ο απηρχαιωμένος εξοπλισμός και οι 2.500 αδιόριστοι ειδικοί επιστήμονες συνθέτουν το δασοπονικό πρόβλημα της χώρας μας!

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πολιτική αυτογνωσία....για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο πολιτικός χάρτης φιλοδοξεί να βοηθήσει τον καθένα από σας να προσδιοριστεί πολιτικά. Είναι ένα εργαλείο πολιτικής αυτογνωσίας που στοχεύει σε πιο «συνειδητοποιημένους» ψηφοφόρους. 


Αφού κάνετε το πολιτικό τεστ πατώντας εδώ.... μπορείτε να συγκρίνετε το πολιτικό σας «στίγμα» με αυτό των κομμάτων.

Έτσι θα διαπιστώσετε με ποίο κόμμα ταυτίζεστε στο μεγαλύτερο βαθμό με βάση τις πολιτικές σας θέσεις και αξίες!!

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 13/03/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί «6» προ ημερησίας και «22» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 10781 ημερομηνίας 08/03/2012. Παρίστατο και ο Αντιδήμαρχος Παπαδόπουλος.

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «6» προ ημερησίας θέματα: (1) Έγκριση δαπάνης 147.200,00 ευρώ που αφορά αποζημίωσης σε θιγόμενους από ρυμοτομία!....και δαπάνη 4.112,00 ευρώ που αφορά δικαστικά έξοδα (2) Έγκριση δαπάνης 30.000,00 ευρώ που αφορά εισφορά στην Αστική Εταιρεία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΠΡΟΝΟΗ», Πρόεδρος της οποίας είναι η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αγγελική Πιτίδη Τριανταφύλλου! (3) Τροποποίηση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά έγκριση πίστωσης ποσού 1.000,00 ευρώ για δικαστικά έξοδα και έκδοση εντάλματος πληρωμής στην δικηγόρο Σταυρούλα Κεμπερά (4) Εξέταση δικαιολογητικών του μειοδότη του έργου «Μικρά Αντιπλημμυρικά έργα στην Δημοτική Κοινότητα Εκάλης» (5) Τροποποίηση σύμβασης του ΕΚΠΟΤΑ (6) Έγκριση δαπάνης ύψους 15.000,00 ευρώ για προμήθεια άλατος και έγκριση σχετικής μελέτης για διεξαγωγή πρόχειρου διαγωνισμού.

Παρουσίαση Ποιητικού Ημερολογίου 2012!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων και οι εκδόσεις Αρμός παρουσιάζουν το ποιητικό ημερολόγιο της Αντρέα Δημητρίου, για το κατεχόμενο χωριό Καπούτι - Μόρφου της Κύπρου, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, στις 8.00μμ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (γωνία Φίλωνος, Καραολή και Δημητρίου 29, Πειραιάς, τηλ. 210 4967757).

Αντρέα Δημητρίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει  ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ  και ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης

Θα μιλήσουν ο ποιητής κ. Νάνος Βαλαωρίτης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, κριτικός λογοτεχνίας κ. Αλέξης Ζήρας, η ποιήτρια κ. Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ και ο συγγραφέας, αρθρογράφος κ. Δημήτρης Παπαχρήστου.  Την εκδήλωση συντονίζει ο εκδότης του Αρμού κ. Γιώργος Χατζηιακώβου. Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κάτια Γέρου. 

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Η διαχρονική παραβατικότητα με την ανοχή των δημοτικών αρχών!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Αξιότιμες/οι συνδημότισσες/ες, κάτοικοι της Κηφισιάς….πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο αναλογιστείτε σας παρακαλώ, στην καθημερινότητά σας, συνοδεύοντας τα παιδιά σας στο σχολείο, πηγαίνοντας στην εργασία σας ή στο supermarket ποιον δημόσιο χώρο χρησιμοποιείτε για να κινείσθε; Το πεζοδρόμιο ή τον δρόμο;

Όσο κι αν ακούγεται παράλογο μάλλον χρησιμοποιείτε τον δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική σας ακεραιότητα αλλά εκνευρίζοντας και τους οδηγούς! Ο ένας εμποδίζει τον άλλο δηλαδή!

Η προάσπιση των συμφερόντων του καταναλωτή!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ελληνική οικονομία χρειάζεται οργανωμένα και ολοκληρωμένα επιχειρησιακά σχήματα που θα ενισχύουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα ανταποδίδουν ποιότητα υπηρεσιών στους πολίτες.

Για τον λόγο αυτό ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών ΟΚΑΑ εγκαινίασε την ηλεκτρονική γραμμή επικοινωνίας των καταναλωτών με τους πωλητές. Με ένα mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση complaints@okaa.gr  οι καταναλωτές και οι λιανοπωλητές, θα μπορούν να στέλνουν τα παράπονα, αλλά και τις υποδείξεις τους για την ποιότητα των αγαθών που έχουν προμηθευτεί.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το κίνημα της πατάτας τα καλά του και τα...παρατράγουδα του!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Το κίνημα της πατάτας έφτασε και στα όρια του Δήμου Κηφισιάς με πρωτοβουλία του «zougla.gr» που αφορούσε τόσο την ενημέρωση όσο και τη διάθεση του προϊόντος.

Η πατατοπαραγωγοί διέθεσαν 150 τόνους πατάτας σε καλές τιμές, όπως αποδείχθηκε από το πλήθος του κόσμου που, παρά το Βοριά που φυσούσε, περίμενε υπομονετικά στην σειρά του.


Είναι φανερό ότι τα ΜΜΕ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του κινήματος που άμεσα αντανακλά και παρασύρει προς τα κάτω και τις τιμές άλλων προϊόντων. Στην περίπτωση του Δήμου Κηφισιάς θα πρέπει να τονίσουμε την ανυπαρξία του στην όλη διαδικασία όταν οι άλλοι Δήμοι πρωτοστατούσαν. 

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 12/03/2012 στις 08.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με «9» παρόντα μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί (1) προ ημερησίας και «5» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 10704 ημερομηνίας 07/03/2012.

Σεμινάριο Μικρογλυπτικής Κοσμημάτων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 


Στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη για 4 Σάββατα θα πραγματοποιούνται Σεμινάρια Μικρογλυπτικής Κοσμημάτων.

Τμήμα Αρχαρίων:
  
Σάββατο 17/03/2012:  11.00 - 14.00
Σάββατο 24/03/2012:  12.30 - 14.30
Σάββατο 31/03/2012:  12.30 - 14.30
Σάββατο 07/04/2012:  13.30 - 14.30

Με κεντρικό άξονα την πανάρχαιη τεχνική του felting, ανακαλύπτουμε νέες τεχνικές ενσωμάτωσης διαφορετικών υλικών όπως υφάσματα, δαντέλες, αλυσίδες, μεταλλικά πλέγματα, για τη δημιουργία κοσμημάτων που μοιάζουν να αναδύονται από τον κόσμο του παραμυθιού.



Εισηγήτρια: Μαρία Κουτμάνη.
Συμμετοχή για όλο τον κύκλο € 80.

Νέος Κύκλος: Σεμινάριο Μικρογλυπτικής Κοσμημάτων

Τμήμα Προχωρημένων 12.30 - 14.30:

Σάββατο 05/05/2012
Σάββατο 12/05/2012
Σάββατο 19/05/2012 
Σάββατο 26/05/2012

Εισηγήτρια: Μαρία Κουτμάνη.
Συμμετοχή για όλο τον κύκλο € 80.

Το κόσμημα είναι της Κυριακής Καραχάλιου.