Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Αξιοπιστία το ζητούμενο!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Ζητούμενο η αξιοπιστία της Χώρας. Αποτελεί η αξιοπιστία προϋπόθεση για την πορεία στο μέλλον, και όχι μόνο για την παρούσα κρίση που αντιμετωπίζουμε.
Μπορούμε να κινηθούμε με σοβαρότητα διότι διαθέτουμε την απαιτούμενη ωριμότητα και ως ηγεσία αλλά και ως Λαός. Οι υπερβολές και οι εξαλλοσύνες όσο και οι ηρωικοί τσαμπουκάδες που μας εξέθεσαν προσφάτως είναι η ώρα να παροπλιστούν οριστικά.

Η προσπάθεια σωτηρίας χρειάζεται πίστη και πνεύμα αυτοπεποίθησης αλλά και αξιοπρέπειας. Δεν θα καταφέρουμε το ότι επιχειρούμε αν εξακολουθήσουμε να αμφισβητούμε τους πάντες και τα πάντα και προπάντων αυτούς που κάθε φορά βρίσκονται στην πρώτη θέση ευθύνης κυβερνώντας τον τόπο.  

Επτά τραγούδια θα σου πω!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί ο τίτλος της  παράστασης να είναι «7 τραγούδια θα σου πω», αλλά ο Μάκης Δελαπόρτας,  η Ζέτα Δούκα, η Ματθίλδη Μαγγίρα και ο Παναγιώτης Πετράκης θα μας πουν πολύ περισσότερα στο κινηματογραφικό μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια της μεγάλης μας οθόνης.


Ένα ονειρικό ταξίδι στη χρυσή δεκαετία του 60, με υπέροχα χορευτικά αλλά και χιουμοριστικά σκετς, από τις αξέχαστες αλλά πάντα διαχρονικές ταινίες του παλιού λαμπερού ελληνικού κινηματογράφου, αποσπάσματα από τις οποίες θα προβάλλονται  σε οθόνη μεγάλων διαστάσεων. 

Κείμενα και επιμέλεια: Μάκης Δελαπόρτας
Συνεργασία: Στέλιος Παπαδόπουλος 
Χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου 
Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη

Έναρξη παραστάσεων: 11 Ιουλίου 2012 στο κινηματοθέατρο «Άλεξ» στο Πόρτο Ράφτη.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η συγκλονιστ​ική επιστολή μιας Ελληνίδας στην εφημερίδα Bild!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η επιστολή διαμαρτυρίας την οποία φέρεται να απέστειλε στην γερμανική εφημερίδα η 31χρονη Δέσποινα Δημότση από το Κρανίδι Αργολίδας, έχει ως εξής:


«Αγαπητή» Bild και «κορυφαίοι» Συντάκτες.....

Έχετε αφιερώσει στη χώρα μου πάρα πολλά άρθρα, υβριστικά επί το πλείστον, διότι προφανώς δεν έχετε καμία άλλη γνώση να προβάλετε.

Σας λυπάμαι, πάλι καλά που βγάζετε ένα μεροκάματο αναφερόμενοι (μόνο αρνητικά μπορείτε εφόσον έχετε έλλειψη βασικών γνώσεων) στην Ελλάδα.

Το κόμπλεξ σας πέρασε κάθε όριο εφόσον «τα βάλατε» μέχρι και με το ποδόσφαιρο. Ναι! Εκείνο το άθλημα που προήλθε από το Επίσκυρο, από την Αρχαία Ελλάδα. Εμείς οι Έλληνες διαδώσαμε το Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο για να μπορείτε εσείς με την τόσο μικρή ιστορία να παίρνετε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπορείτε να κατανοήσετε το «Νους Υγιής εν Σώματι Υγιή».


Δεν πειράζει εμείς οι Έλληνες πάντα κοιτούσαμε την ουσία των πραγμάτων βασιζόμενοι στο «Μηδέν Άγαν», δεν είχαμε την ανάγκη από την Αρχαιότητα να θρέψουμε κακεντρεχή σχόλια για τους άλλους λαούς διότι τα φώτα εμείς τους τα δώσαμε και το κάναμε σωστά!! Δεν σας παρεξηγώ.   

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για 8η συνεχή χρονιά και μετά την Τιμητική Διάκριση «σε πολιτισμικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια για το έτος 2011» με την οποία βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων θεατρικών και μουσικών κριτικών, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου κλείνει και φέτος ραντεβού με τους φίλους της τέχνης από τις 9 έως τις 22 Ιουλίου 2012 στη Σύρο, για ένα πλούσιο πολιτιστικό δεκαπενθήμερο με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.


Υπό τη διεύθυνση του Ελληνο-αμερικανού μαέστρου Πήτερ Τιμπόρις, θα εμφανιστούν συνολικά 400 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

- Δευτέρα 9 Ιουλίου
Έναρξη του Φεστιβάλ
. Θέατρο «Απόλλων»
«Η Επική και Ιστορική Ιδιοφυία του Μπετόβεν»
Δημήτρης Σγούρος, Πιάνο.

- Τρίτη 10, Πέμπτη 12, και Σάββατο 14 Ιουλίου
Θέατρο «Απόλλων»
. Στράους: Σαλώμη
Σαλώμη: Eilana Lappalainen, σοπράνο.
 
- Τετάρτη 11 Ιουλίου
Θέατρο «Απόλλων» . «Ουράνιες φωνές και η Θριαμβευτική Συμφωνία του Μπετόβεν Αρ. 7»
 
- Παρασκευή 13 Ιουλίου
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, 6μμ.
«Απογευματινή Συναυλία με θρησκευτική χορωδιακή μουσική»

- Παρασκευή 13 Ιουλίου
Θέατρο «Απόλλων»
.«Η Αριστοκρατικότητα του Μπετόβεν και το Σκοτεινό Δράμα του Τσαϊκόφσκι»  

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 03/07/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα μόνο «4» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί  «8» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 30786 ημερομηνίας 28/06/2012. Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Μ. Κουρμαδιάς.

Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις….....και για τα «8» τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες! Η συνεδρίαση έκλεισε στις 09.40πμ!  

Ο Καραγκιόζης και τα εντάλματα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι,  κάνει πρεμιέρα το κλασικό έργο «Ο Καραγκιόζης και τα εντάλματα»,  τρανεμένο, πλουτισμένο και δια την σατυρική αγωγή της ψυχής ουδόλως...χρεοκοπημένο.

Το «Ξυπόλητο Τάγμα», αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε από καταξιωμένους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, με περηφάνια παρουσιάζει την πρώτη του δημιουργία.


Μία σύμπραξη της τέχνης του θεάτρου σκιών (με μπερντέ και φιγούρες), της υποκριτικής (με τον Καραγκιόζη και την παρέα του έμψυχους επί σκηνής) και της μουσικής (με την κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι με κλασικά τραγούδια), ενωμένα σε ένα αδιαίρετο σύνολο, με τίτλο «ΟΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ».......

(http://www.google.com/url?q=http%3A%2F%2Fwww.aeraaaaa.gr&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNHdJ_rxJ0Pn2LXUqAgjiPkvU4R_gg).

Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει ελεύθερο Λαϊκό γλέντι με την εξαμελή ορχήστρα, ενώ δε θα λείψουν και άλλες εκπλήξεις βγαλμένες από τον παλιό καλό καιρό!

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς του Αετοπουλείου Πολιτιστικού κέντρου Χαλανδρίου.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
Συγγραφή έργου: Τάσος Κώνστας.
Ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παύλος Ορκόπουλος, Τζένη Βαβαρούτα, Γιάννης Ζουμπαντής, Βασίλης Τσιπίδης, Τάκης Βαμβακίδης.
Καραγκιοζοπαίχτης: Τάσος Κώνστας.

Τα κείμενα των Διογένη - Διγένη - Πτωχοπροδρόμου έγραψε ο Άθως Δανέλης. Μουσική: Γιώργος Τζώρτζης.
 
Εισιτήρια: προπώληση και ταμείο: 10€.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ! ……αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 27/06/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Α. Κορογιαννάκη στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την Επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 30/05/2012 (Τακτική Συνεδρίαση), 16/05/2012 (Τακτική Συνεδρίαση) και 25/04/2012 (Έκτακτη Συνεδρίαση) και συνέχισε με την λήψη αποφάσεων επί «27» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση  με Α.Π.10 ημερομηνίας 22/06/2012, σε μια συνεδρίαση που άρχισε στις 07.00μμ και τελείωσε αρκετά γρήγορα…..στις 10.30μμ! 

Η συζήτηση προ ημερησίας διάταξης δεν έγινε με ομόφωνη απόφαση για να προλάβουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα EURO 2012!!

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «33» από τα «40» τακτικά θέματα........χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!   

Παιχνίδια στον Ελληνικό Κόσμο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Δευτέρα 02/072012 ξεκινά στον «Ελληνικό Κόσμο» το δεύτερο δεκαήμερο της εναλλακτικής «κατασκήνωσης» «Καλοκαίρι στην πόλη»,  με τίτλο «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!», παιχνίδια γνωστά και μη, παιχνίδια φαντασίας, έκφρασης και ανεμελιάς που θα γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών.

Η ανασκαφή, η μυθολογία, η ιστορία, τα μαθηματικά και η διατροφή είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα γίνουν παιχνίδι ενώ παράλληλα οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν τα δικά τους ξεχωριστά παιχνίδια.


Επίσης, οι μικροί «κατασκηνωτές» θα ταξιδέψουν στις γωνιές όλου του κόσμου μέσα από τη μαγειρική, τη μουσική, το θέατρο, αλλά και τις συναρπαστικές προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, που είναι το «σήμα κατατεθέν» του «Ελληνικού Κόσμου». Από Δευτέρα έως Παρασκευή - όχι Σαββατοκύριακο!

Επίσης, από φέτος το «Καλοκαίρι στην πόλη», γίνεται και η πιο πρακτική λύση για τους γονείς όλης της Αττικής, καθώς διατίθεται πλέον πούλμαν για τη μεταφορά των παιδιών από και προς τον «Ελληνικό Κόσμο» το πρωί και το απόγευμα.


Μετά το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου στις 13 Ιουλίου 2012 , ακολουθούν τα εξής δεκαήμερα:

- 3ο δεκαήμερο: 16 - 27 Ιουλίου 2012 «Ο γύρος του κόσμου στον “Ελληνικό Κόσμο”»
- 4ο δεκαήμερο: 30 Ιουλίου - 10 Αυγούστου 2012 «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!»
- 5ο δεκαήμερο: 27 Αυγούστου - 7 Σεπτεμβρίου 2012 «Ο γύρος του κόσμου στον “Ελληνικό Κόσμο”»

«Εκπαίδευση διαφορετικότητας - Εκπαίδευση ζωής»

Αθλητές και αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων έρχονται στον «Ελληνικό Κόσμο» για να αποδείξουν ότι η διαφορετικότητα κάνει τη διαφορά.

Με προβολές, συζητήσεις, παιχνίδια και δράσεις αποδεικνύουν πόσο διαφορετικοί αλλά και ίσοι είμαστε όλοι.

«Καλοκαίρι στην πόλη», », http://summer.hellenic-cosmos.gr/

Πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 212 254 0650

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Τετάρτη 27/06/2012 στις 06.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «5» τακτικά μέλη (απούσα μόνο η κ. Καπετανάκη),  η συνεδρίαση ξεκίνησε 06.15μμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου προ ημερησίας και «4» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 25/06/2012.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

Ο κ. Γονέος αναφέρθηκε στο έκτακτο θέμα το οποίο θα παρουσιάσει παράλληλα / μετά την συζήτηση του  1ου τακτικού θέματος.

Ακολούθησε η συζήτηση επί των «4» τακτικών θεμάτων....  

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τιμά την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα και την εξαιρετική συλλογική προσπάθεια της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ενέκρινε χθες δωρεά συνολικού ύψους €1.250.000 προς τιμήν ολόκληρης της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των προπονητών.


Η δωρεά θα κατευθυνθεί σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (MKO) της επιλογής των μελών της Εθνικής. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ένα από τα 25 μέλη της Ομάδας, να ενισχύσει MKO της επιλογής του, με το ποσό των €50.000 ο καθένας. Η κάθε δωρεά θα πραγματοποιηθεί απευθείας από το Ίδρυμα  στο όνομα του ποδοσφαιριστή / προπονητή που την εισηγήθηκε και της εθνικής ομάδας συνολικά.


Μέσω της ενέργειας αυτής, το Ίδρυμα αναγνωρίζει τόσο την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, όσο και τη δυνατότητα του αθλητισμού να ανυψώσει το συλλογικό πνεύμα ενός λαού σε δύσκολες στιγμές.

Ταυτόχρονα, και καθώς οι αθλητές οφείλουν να αποτελούν πρότυπα προς μίμηση, το Ίδρυμα ευελπιστεί ότι, μέσω της πρωτοβουλίας του, θα ενθαρρύνει και άλλους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σε κοινωφελείς σκοπούς, να το πράξουν, ιδίως δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Η δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των €100 εκατομμυρίων, του Ιδρύματος, για συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας κοινωνικό-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μια ανάσα ελπίδας ακόμη!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Βρισκόμαστε στις αρχές του 2010 και έχει αποφασιστεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τη βοήθεια της 1ης Δανειακής Σύμβασης και το συνοδεύον αυτή Μνημόνιο.
Πρόκειται για μια δέσμευση της Χώρας απέναντι στους Εταίρους της  ΕΕ και το ΔΝΤ, η οποία δέσμευση έναντι της παροχής οικονομικής βοήθειας εκ μέρους των, προϋπέθετε αυστηρούς και σκληρούς ακόμη όρους τους οποίους Κυβέρνηση και ο Ελληνικός Λαός έπρεπε απαρέγκλιτα να τηρήσουν. 

Οι Έλληνες για πρώτη φορά αντιλαμβάνονται το μέγεθος των προβλημάτων της Χώρας όπου συνυπάρχουν Δημόσιο χρέος, ασύλληπτο ποσοστό δημοσιονομικού ελλείμματος και μια οικονομία υστερούσα να ανταποκριθεί στον διεθνή ανταγωνισμό.
Αυτή η Αλήθεια ελέχθη, κακά τα ψέματα, και έπρεπε να κατανοηθεί από το σύνολο του Λαού από την πρώτη στιγμή και τα πάντα να λειτουργήσουν στη λογική του επείγοντος και απολύτως αποτελεσματικά.  


Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....έκδοση κανονιστικής απόφασης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Τρίτη 28/06/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 4+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.15πμ με την λήψη αποφάσεων επί του «1» και μοναδικού τακτικού  θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση με Α.Π. 30163 ημερομηνίας 25/06/2012.

Παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» κ. Νικολέλης και διάφοροι  Σύλλογοι και Φορείς της Κηφισιάς.

1. Έκδοση  κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του Δήμου Κηφισιάς.

Ο κ. Χιωτάκης ξεκίνησε διαβάζοντας / παρουσιάζοντας το κείμενο (προσχέδιο 2) της κανονιστικής στο Σώμα και στους παρευρισκομένους (Συλλόγους και Φορείς) και ταυτόχρονα ζήτησε να διαμοιραστεί το κείμενο σε όλους τους ενδιαφερομένους.  

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 26/06/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. 


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.15πμ με την επικύρωση των πρακτικών : 2-5-2012 (έκτακτη), 2-5-2012 (τακτική), 15-5-2012 (έκτακτη), 15-5-2012 (τακτική), 22-5-2012 (έκτακτη), 22-5-2012 (τακτική) και ακολούθως με την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και «28» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 29216 ημερομηνίας 20/06/2012.  

Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας» κ. Μ. Κουρμαδιάς.    

Τα έκτακτα θέματα που αφορούσαν (1) έγκριση δαπάνης ύψους 7.000,00 ευρώ για κάλυψη τελών κυκλοφορίας και (2) έγκριση μελέτης / δαπάνης ύψους 19.516,00 ευρώ για οριοθέτηση ρέματος στην άνω Κηφισιά, εγκρίθηκαν ομόφωνα.   

Έκθεση της Όπυς Ζούνη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Έκθεση της Όπυς Ζούνη, με τίτλο «Η τελευταία πινελιά - Το εργαστήρι της Όπυς Ζούνη»,  παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στις 6 Ιουλίου 2012  στους Δελφούς.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 26 έργα της αξέχαστης ζωγράφου εκ των οποίων τα 21 είναι της τελευταίας της δουλειάς που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά.


Την επιμέλεια της παρουσίασης, έχουν ο σύζυγός της Αλέκος και τα παιδιά της. Σύμβουλος της έκθεσης θα είναι η παλαιά συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος Κατερίνα Κοσκινά.

«Τα τελευταία χρόνια έχω τολμήσει στην απεικόνιση του χώρου τομές που ούτε εγώ προγενέστερα είχα φανταστεί. Εκεί βρίσκεται και η γοητεία της έρευνας στην τέχνη. Εάν σ’ αυτές διακρίνεται η δική σου ταυτότητα, τότε όσο πληθαίνει το λεξιλόγιό σου, είτε αυτό είναι νέα μέσα έκφρασης είτε άλλες τεχνικές, γεννιέται πάντα το έναυσμα για κάτι άλλο.», τόνιζε η ίδια η καλλιτέχνης, αναφορικά με την πιο πρόσφατη δουλειά της.

Η Οπυ Ζούνη έγραψε την ιστορία της στην ελληνική τέχνη. Γεννημένη στο Κάιρο το 1941, εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα από το 1963, όπου συνέχισε στη Σχολή Καλών Τεχνών τις σπουδές που είχε ολοκληρώσει σε πρώτη φάση στην Αίγυπτο.

 Από την δεκαετία του ’70 αναγνωρίζεται ως μια καλλιτέχνης της γεωμετρικής αφαίρεσης, ενώ από την δεκαετία του ’90 μπολιάζει τη δουλειά της και με μια εξπρεσιονιστική συνύπαρξη, όπως έλεγε η ίδια.

Στα τέλη του 2008 διακόπτεται το νήμα της ζωής της αφήνοντας πίσω της ένα πλούσιο έργο μοιρασμένο σε μουσεία, δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.

Διάρκεια έκθεσης ως 27 Ιουλίου 2012.