Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση για το ελαιόλαδο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η GAEA ήταν ο Μέγας Χορηγός σε μια ξεχωριστή συνάντηση για τον κόσμο του ελαιολάδου και τα μυστικά του, η οποία διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο «Ελληνίδες του Κρασιού» στην Αίγλη Ζαππείου. Η κ. Μαρία Λαζαράκη και η κ. Έφη Χριστοπούλου, χημικοί και εμπειρογνώμονες στη γευσιγνωσία ελαιολάδου ξενάγησαν τους επισκέπτες στον υπέροχο κόσμο της ελιάς και του ελαιολάδου.


Στην εκδήλωση  «Το ελαιόλαδο και τα μυστικά του», οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες της κ. Λαζαράκη και της κ. Χριστοπούλου. Οι δύο γευσιγνώστριες παρουσίασαν τις ποικιλίες ελαιοκάρπων, τις περιοχές προέλευσης και τις κατηγορίες ποιότητας του ελαιολάδου. Ιδιαίτερη μύηση γευσιγνωσίας ελαιολάδου έγινε στους παρευρισκομένους, οι οποίοι δοκίμασαν διάφορους τύπους ελαιολάδου γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα κριτήρια αξιολόγησης της γεύσης, της ποιότητας, της γνησιότητας και των αρωμάτων του παρθένου ελαιολάδου.

Ο  Σύνδεσμος «Ελληνίδες του Κρασιού» ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της GAEA, για την ευγενική υποστήριξη της εκδήλωσης και τον κ. Ηλία Μαμαλάκη για τη παρουσία του. Ο κ. Κεφαλογιάννης αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του το Σύνδεσμο αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που κατέχει το παρθένο ελαιόλαδο στην καθημερινή μας διατροφή τονίζοντας τόσο τα γευστικά όσο και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.


Προτού, οι παρευρισκόμενοι  περάσουν στο κοκτέιλ για να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα μαγειρεμένα με τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της GAEA με τη συνοδεία κρασιών των μελών του Συνδέσμου, ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης  χαιρέτισε την εκδήλωση δηλώνοντας πως «το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινή μας διατροφής και ότι η Ελλάδα παρά τη χαμηλή της παραγωγή παρουσιάζει αρτιότερο αποτέλεσμα σε ελαιόλαδο από τις παραγωγές άλλων χωρών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία».

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τα εν ΔΗΜΩ.....εν ΟΙΚΩ!...της Συνεδρίασης του Δ.Σ. για τον Προϋπολογισμό 2012.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 06.00μμ  συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Κορογιαννάκη, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία καθυστερημένα στις 06.25μμ με την προσέλευση μόνο 27 Μελών!.....ο Δήμαρχος πήρε τον λόγο για να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο:

- Υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τα τεκταινόμενα....η εισροή χρημάτων προς τον Δήμο είναι πολύ περιορισμένη!

- Δεν έχουν αποδοθεί ακόμη  τα τέλη διαφήμισης προς τον Δήμο!  

Πάρθηκαν στην συνέχεια «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «2» έκτακτα θέματα: (1) Επιχορηγήσεις Αθλητικών Συλλόγων Κηφισιάς να βασίζονται σε εισηγήσεις οι οποίες να εστιάζουν δραστηριότητες διαφορετικές και όχι επαναλαμβανόμενες και (2) Δαπάνη για δωρεά κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης αξίας 1 ευρώ από 15/12/2011 μέχρι 05/01/2012 σε Δημότες και Επισκέπτες προς υποβοήθηση του εμπορικού κέντρου.  

Η συζήτηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, προ ημερησίας διατάξεως, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να είναι πολύ σύντομη, για να δοθεί αρκετός χρόνος προς «άμεση» συζήτηση του άρθρου «1»......που αφορά την έγκριση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος ( Νέα έργα – Μελέτες 2012 κτλ.).

- Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο κ. Βάρσος κατά ορισμένων συναδέλφων του στο προηγούμενο Δ.Σ. οι οποίοι είπαν ότι ο ίδιος προσπαθεί να κάνει την περιοχή δουργούτη!

- Η κ Συνοδινού ζήτησε όπως ο «αναλογούν» χρόνο της να της διατεθεί κατά την διάρκεια της συζήτησης του  Τεχνικού Προγράμματος.

- Ο κ. Σκορδίλης (1) ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτου το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έργου αποχέτευσης στην Άνω Κηφισιά (2) ρώτησε  τον κ. Δήμαρχο πως θα λειτουργεί το Κοινοτικό Παντοπωλείο;....θα είναι μόνο για απόρους; Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει έντονη δυσφορία στην κοινωνία αναφορικά με τις προσλήψεις ή και τους διαγωνισμούς του Δήμου! Ο Δήμος θα πρέπει να είναι υπόδειγμα / φορέας διαφάνειας και χρηστής διοίκησης!

- Η κ. Βλάχου ανέφερε ότι ο «Κρίκος Ζωής» προσφέρει βοήθεια μοιράζοντας «πακέτα» σε άπορους δημότες.

- Ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος διευκρίνισε ότι στην Νέα Ερυθραία δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε ούτε ενός εκατοστού!....από τους κοινόχρηστους χώρους!

- Ο  κ. Τσούλος συμφωνεί πλήρως με την παρατήρηση του κ. Σκορδίλη σχετικά με την έντονη δυσφορία η οποία εμφανίζεται στην κοινωνία αναφορικά με τις προσλήψεις ή και τους διαγωνισμούς του Δήμου! Συγκεκριμένα ανέφερε ότι δημότες που έλαβαν μέρος πρόσφατα σε διαγωνισμό πρόσληψης στην Υπηρεσία Καθαριότητας απερρίφθησαν παρόλο που πληρούσαν τους όρους!

- Ο κ Δήμαρχος πήρε τον λόγο και είπε ότι (1) το Κοινοτικό Παντοπωλείο προορίζεται μόνο για άτομα με ειδικές ανάγκες! (2) προσλήψεις γίνονται μόνο μέσω  ΑΣΕΠ  και οιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένσταση! Οι οριστικοί πίνακες προσλήψεων θα αναρτηθούν μόλις παραληφθούν από το ΑΣΕΠ.

Στην συνέχεια  συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα κάτωθι «12» από τα «14» τακτικά θέματα:

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η Λέσχη Lions Αθηνών-Πολιτεία διοργάνωσε στο Greek House το καθιερωμένο τριήμερο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ.

Μαρία Μαγνήσαλη, Σπύρος Κορκολής, Μαίρη Ερμάνο.

Πολύχρωμα στολίδια, γούρια, κεριά, δώρα κάθε είδους, μπιζού σε προσιτές τιμές. Ειδικά το Σάββατο πραγματοποίησαν σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με μουσική μια όμορφη εκδήλωση . 

Τέντυ Γερουλάνου, Βρισιής Δανηλάτου, Μαίρη Τσιάντη, Νίνα Βλάχου, Βούλα Σαραντάρη, Μαίρη Ερμάνο, Μαρία Μαγνήσαλη.

Οι Lions διέθεσαν τα έσοδα για να στηρίξουν τη Στέγη Τυφλών στο Μαρούσι και τα Παιδικά Χωριά SOS .

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται!

Από τον Ισοκράτη 436 – 338 π.Χ.


Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΙΣΟΤΗΤΑΣ!

Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν:

- την ΑΥΘΑΔΕΙΑ ως δικαίωμα!

- την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ως ελευθερία!

- την ΑΝΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ως ισότητα!

- την ΑΝΑΡΧΙΑ ως ευδαιμονία!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τα εν ΔΗΜΩ.....εν ΟΙΚΩ!...της Συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Τετάρτη 07/12/2011 στις 01.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Στ. Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 30 λεπτών!....για την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και  «29» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 10 ημερομηνίας 02/12//2011. Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος  παρίστατο για να δώσει πιθανές εξηγήσεις σχετικά με τα υπό συζήτηση τακτικά θέματα 4 έως 18!

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «2» έκτακτα θέματα: (1) Τοποθέτηση καντίνας στην οδό Καλυφτάκη πλησίον της Εθνικής Οδού. Εγκρίθηκε. (2) Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην καφετέρια «Η Αίγλη». Εγκρίθηκε με πλειοψηφία.

Για τα «29» τακτικά θέματα πάρθηκαν «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις.......χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες! 

1. Καθορισμός και διόρθωση θέσεων για πώληση Χριστουγεννιάτικων δέντρων. Εγκρίθηκαν θέσεις επί της Χαριλάου Τρικούπη.

2. Ονομασία γηπέδου Ν. Κηφισιάς. Αίτημα της κοινότητας Νέας Κηφισιάς όπως το πρώην γήπεδο «Ελπιδοφόρο» μετονομαστεί σε Σπηλιόπουλος Ηλίας! Εγκρίθηκε.

3. Αίτημα για τοποθέτηση εικονοστασίου στη συμβολή των οδών Φραγκοπούλου & Κρέσνας στην Κηφισιά. Το αίτημα της κ. Δενδρινού εγκρίθηκε.

4.  Απαγόρευση κυκλοφορίας στον πεζόδρομο της οδού Ελύτη. Εγκρίθηκε.

5. Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της οδού Τατοΐου στο ύψος του Α.Ο.Κ. στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

6. Έγκριση προδιαγραφών φυσικών εμποδίων προ των καταστημάτων Πιστωτικών Ιδρυμάτων. Εγκρίθηκε.....με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία!

7. Αίτηση οριοθέτησης εισόδου πάρκινγκ στην οδό Διονύσου 21 στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

8. Έκθεση ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας για σήμανση των διαβάσεων πεζών και ραμπών διέλευσης ΑΜΕΑ. Εισήγηση για σχετική «διαγράμμιση» εγκρίθηκε.....και ξεκινά άμεσα όπως το επιβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόλπουλος.

9. Αίτηση ΟΑΣΑ για τοποθέτηση οριοδεικτών στην συνέχεια της  νησίδας στο ύψος της στάσης στην Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

10. Αίτηση κατοίκων της οδού Δημητρίου Γούναρη  33 στην Κηφισιά, για απομάκρυνση τοιχίου επί του πεζοδρομίου. Εγκρίθηκε.

11. Αίτημα μεταφοράς τηλεφωνικού θαλάμου στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

12. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Φιλαδελφέως 14, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

13. Λήψη απόφασης περί απαγόρευσης στάσης – στάθμευσης στον παράπλευρο Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας. Εγκρίθηκε.

14. Έκθεση Ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας για την αποφυγή παράνομης στάθμευσης οχημάτων στην συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη & Γεωργαντά στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε. ....κατά πλειοψηφία.

15. Έκθεση Ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας για τις οδού Νίκης & Γρ. Λαμπράκη στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

16. Έκθεση Ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας για παράνομη στάθμευση επί της οδού Αθηνάς στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.......η εισήγηση της Υπηρεσίας!

17. Απαγόρευση στάθμευσης στη διασταύρωση των οδών Αίαντος & Πρωτέως στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.....η εισήγηση της Υπηρεσίας!

18. Οριοθέτηση εισόδου πάρκινγκ στην οδό Γεωργαντά 13 στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.....η εισήγηση της Υπηρεσίας!

19. Χορήγηση προέγκρισης Άδειας – Ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Αναψυκτήριο – Εστιατόριο», στο ισόγειο του Β κτιρίου του «εμπορικού κέντρου» επί των οδών Αργυροπούλου & Λεβίδου, στο όνομα της εταιρείας «Bespoke», Γ. Μεταξάς - Γ. Ρούσσος – Φ. Παναγόπουλος Ο.Ε. Εγκρίθηκε.

20. Χορήγηση προέγκρισης Άδειας – Ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Πρατήριο έτοιμων εδεσμάτων – άρτου – καφέ», επί της Χαρ. Τρικούπη αρ. 174 & Ικάρου αρ. 9, στο όνομα της εταιρείας «Παπανικήτας Βασίλειος». Εγκρίθηκε.

21. Χορήγηση προέγκρισης Άδειας – Ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Κατάστημα πώλησης ξηρών καρπών, ζαχαρωδών προϊόντων, εμφιαλωμένων ποτών και ειδών ζαχαροπλαστικής», στο ισόγειο κατάστημα επί της οδού Κασσαβέτη αρ. 6, στο Ο.Τ. 40 στο όνομα της εταιρείας «Ματσούκα Χριστίνα Μον. Ε.Π.Ε.». Εγκρίθηκε.

22. Χορήγηση προέγκρισης Άδειας – Ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής άνευ παρασκευαστηρίου-κατάστημα πώλησης σκευών ζαχαροπλαστικής και βιβλίων ζαχαροπλαστικής», επί της οδού Κολοκοτρώνη αρ. 9, στο όνομα της εταιρείας «Στέλιος Παρλιάρος Μ. Ε.Π.Ε.». Εγκρίθηκε.

23. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα Εστιατόριο – Καφέ, που βρίσκεται επί των οδών Κολοκοτρώνη αρ. 37 και Δηλιγιάννη, στο όνομα της εταιρείας «Ν. Ηλιόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.», με τον διακριτικό τίτλο «ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ». Εγκρίθηκε.

24. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα, Εστιατόριο – Πιτσαρία, επί της οδού Κολοκοτρώνη 1, στο όνομα «Bowling center Ανώνυμος Εμπορική & Τουριστική Εταιρεία». Εγκρίθηκε.

25. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα, Εστιατόριο –Αναψυκτήριο, επί της Πλατείας Κωνσταντίνου Καραμανλή , στην Κηφισιά στο όνομα της εταιρείας «Αφοι Μπουρδάκη Ε.Π.Ε.» , με τον διακριτικό τίτλο «Best Friends». Εγκρίθηκε.

26. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα, Εστιατόριο – Πιτσαρία, επί της οδού Κολοκοτρώνη αρ. 32, στο όνομα «Food Plus Ανώνυμη Εμπορική & Βιομηχανική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Διεθνών Εστιατορίων». Εγκρίθηκε.

27. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα, Αναψυκτήριο, επί της οδού Διομήδους Κυριακού αρ.17, στο όνομα της εταιρείας «Χ. Γακιάς  - Π. Νικολάτος & ΣΙΑ Ο.Ε.». Εγκρίθηκε.

28. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος Εστιατόριο – Καφετέρια- Αναψυκτήριο, επί της οδού Κολοκοτρώνη αρ. 35, στην Κηφισιά, με την επωνυμία «Friday’s Κηφισιά Α.Ε.». Εγκρίθηκε.

29. Βελτίωση ισόπεδου κόμβου πλατείας Ελαιών. Εγκρίθηκε.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία στο Κέντρο ΓΑΙΑ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

To Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Επιστήμη - Τεχνολογία - Οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα» διοργάνωσε την ομιλία του Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ κ. Ευάγγελου Λιβιεράτου, με θέμα «Γράφειν την Γην» -  ένα ταξίδι στην αρχαία ελληνική Γεωγραφία και Χαρτογραφία, τη βάση για τις πανταχού παρούσες σχετικές εξελίξεις στον σημερινό ψηφιακό κόσμο - την Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011, στις 07.30μμ στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρο ΓΑΙΑ (Όθωνος 100, Κηφισιά).


Η διάλεξη, επιχείρησε, με αναδραστικά οπτικά μέσα, μια διαχρονική περιπλάνηση στους σχεδόν δέκα αιώνες της αρχαιοελληνικής γεωγραφικής και χαρτογραφικής σκέψης και πράξης, από τους Μιλησίους του 7ου αιώνα π.Χ. μέχρι τους Αλεξανδρινούς του 2ου αιώνα  μ.Χ.

Ανάδειξε τα θεμελιώδη ζητήματα που καθορίζουν τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής μας, στους σύγχρονους τομείς της γεωχωρικότητας, της γεωεποπτείας και της γεωκυβερνητικής διαχείρισης.

Έννοιες, όπως η Μεγίστη νήσος οικουμένη, τα κλίματα, το έναστρο στερέωμα, ο χρόνος, η κινητικότητα της ναυτοσύνης, τα οδοιπορικά, οι αποστάσεις του ταξιδιού, η παρατήρηση και τα εργαλεία των γεωμετρήσεων, το σχήμα και το μέγεθος της γης, το πλάτος, το μήκος, η αρχή και τα άκρα της γνωστής οικουμένης, οι τόποι, το στίγμα, τα σημεία του ορίζοντα και οι διευθύνσεις του, οι χάρτες και η κλίμακα, γίνονται το πυκνό συνεχές μέσον μιας αφήγησης ιδεών, προσώπων και πράξεων που θεμελίωσαν τη γεωγραφική και χαρτογραφική σκέψη και τα αποτελέσματά της, όπως ακριβώς τα χρησιμοποιούμε και σήμερα, χωρίς να γνωρίζουμε, τις περισσότερες φορές, την προέλευση ή τις αφετηρίες τους από τον αρχαιοελληνικό κόσμο.

Ο Καθηγητής Ευάγγελος Λιβιεράτος σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο ΕΜΠ, απ' όπου πήρε διδακτορικό το 1974 και υφηγεσία το 1978. Μέχρι το 1979 και για σχεδόν μια δεκαετία ήταν μαθητής και συνεργάτης του καθηγητή Γεωργίου Βέη. Το 1976 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Ουψάλα και το 1979 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στο τμήμα τοπογράφων μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!....για όσους κυκλοφορούν την νύχτα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αυτή η ανακοίνωση είναι για όσους βγαίνουν τη νύχτα για να πάνε σινεμά ή σε νυχτερινά κέντρα ή για τους σπουδαστές που βγαίνουν από τα πανεπιστήμια ή τα κολέγια.


Αν δείτε ένα παιδί που κλαιει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πει να το πάτε στην διεύθυνση που λεει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πήγαινε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.....αυτή είναι η νέα «μέθοδος» που χρησιμοποιείται.....για απαγωγές, ληστείες και βιασμούς!

Κοινοποιήστε την παρούσα ανακοίνωση σε όσους περισσότερους φίλους σας. Μπορείτε να αποτρέψετε πολύ πόνο από πολλές οικογένειες!!

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....της σύνταξης του Προϋπολογισμού 2012.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 08/12/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη απόφασης επί «1» εκτάκτου θέματος και στην συνέχεια με την παρουσίαση από τον Δήμαρχο κ. Χιωτάκη του προϋπολογισμού του οικ. έτους 2012  ( άρθρο 72 του Ν.3852/2010) που συντάχθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου!! ......όπως αναφέρεται στην πρόσκληση με Α.Π. 54067 ημερομηνίας 06/12/2011.

Πρώτα πάρθηκε «εγκριτική» απόφαση για το  έκτακτο θέμα που αναφέρεται στην ανάθεση Δικηγόρου του Δήμου να κάνει έφεση για αναστολή διαταγής πληρωμής 14.518,00 ευρώ του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας!

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος παρουσίασε «επιγραμματικά» τα βασικά στοιχεία του Προϋπολογισμού 2012 τα οποία η Οικονομική Επιτροπή θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο!!

1. Τεχνικό Πρόγραμμα 2012

- Νέα έργα – Μελέτες  (1) Δαπάνη από ιδίους πόρους 6.471.466,40 ευρώ (2) Δαπάνη από χρηματοδότηση 24.920.300,00 ευρώ και (3) Δαπάνη από αυτοχρηματοδότηση 1.000.000,00 ευρώ.

- Συνεχιζόμενα έργα – Μελέτες του 2011 που βαρύνουν τον Προϋπολογισμό 2012 (1) Δαπάνη από ιδίους πόρους 9.860.126,21 ευρώ και (2) Δαπάνη από χρηματοδότηση ΕΣΠΑ 7.398.069,72 ευρώ

2. Υπηρεσία Ανταποδοτικών 2012

Ο Προϋπολογισμός 2012  θα επιβαρυνθεί με δαπάνες ύψους 19.197.060,52 ευρώ.

3. Επιχορηγήσεις Δήμου Κηφισιάς 2012

Από πόρους του Δήμου (1) Ανθοκομική Έκθεση 400.000,00 ευρώ (2) Πνευματικό Κέντρο Ν. Ερυθραίας 150.000,00 ευρώ (3) Κοινωνική Μέριμνα 700.000,00 ευρώ (4) Δημήτριος Βικέλας 1.300.000,00 ευρώ και (5) Αθλητικοί Οργανισμοί 200.000,00 ευρώ.

4. Μισθοδοσία 2012

- Έξοδα Παράστασης Δημάρχου / Αντιδημάρχων / Ειδικών Συμβούλων 411.000,00 ευρώ μειωμένα  κατά 21,86%.

- Οικονομικές και Διοικητικές Υπηρεσίες 1.426.750,00 ευρώ μειωμένες κατά 25,92%.

- Υπηρεσίες Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας 1.426.750,00 ευρώ μειωμένες κατά 45,21%.

- Υπηρεσία Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού 8.528.900,00 ευρώ μειωμένη κατά 15%.

- Υπηρεσία Ύδρευσης κτλ. 249.750,00 ευρώ μειωμένη κατά 27,94%.

- Υπηρεσία Τεχνικών Έργων 911.022,50 ευρώ μειωμένη κατά 25,39%.

- Υπηρεσίες Πρασίνου 1.290.375,00 ευρώ μειωμένη κατά 23,25%.

- Υπηρεσία Πολεοδομίας 341.825,00 ευρώ μειωμένη κατά 26,86%.

- Υπηρεσία Νεκροταφείων 75.125,00 ευρώ μειωμένη κατά 24,64%.

- Δημοτική Αστυνομία 756.700,00 ευρώ μειωμένη κατά 21,9%.

- Παλαιές Οφειλές 85.000,00 ευρώ μειωμένη κατά 15%.

Γενικό Σύνολο Μισθοδοσίας 17.278.107,50 ευρώ μειωμένη από το 2011 κατά 22,76%!

5. Παλαιές οφειλές και Έκτακτα έσοδα

- Έκτακτα έσοδα 4.476.171,74 ευρώ μειωμένα κατά 76,09%.

- Έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών 7.867.438,00 ευρώ μειωμένα κατά 16,04%.

6. Έσοδα από επιχορηγήσεις  2012  

Κρατική επιχορήγηση για κάλυψη γενικών αναγκών 8.700.053,00 ευρώ μειωμένη κατά 14,43%.

7. Ανακεφαλαίωση του Προϋπολογισμού 2012

Ο Προϋπολογισμός 2012 είναι κουρεμένος κατά 40,68% και ανέρχεται σε 73.022.489,00 ευρώ περίπου με τυχόν διορθώσεις!!

Ο Πρόεδρος κ. Χιωτάκης ολοκληρώνοντας την παρουσία του εντός 40 περίπου λεπτών της ώρας!....και χωρίς να ρωτήσει τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εάν έχουν οτιδήποτε παρατηρήσεις!....πρόσθεσε ότι τον εν λόγω  Προϋπολογισμό 2012 θα τον εισηγηθεί στο επόμενο  Δημοτικό Συμβούλιο!

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ κ. Δήμαρχε να εισηγείσθε τον Προϋπολογισμό 2012, που ετοιμάσατε με την  Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου,  στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να γίνει πρώτα ενδελεχής συζήτηση / ανάλυση του από τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής;;

Κατά την ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ κ Δήμαρχε η Οικονομική Επιτροπή  έχει θεσμικό ή μόνο διακοσμητικό ρόλο;;

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ κ. Δήμαρχε η Οικονομική Υπηρεσία να κοινοποιήσει εμπρόθεσμα προς τα Μέλη της Επιτροπής τον Προϋπολογισμό 2012, και όχι την τελευταία στιγμή, για να μπορέσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα;;

Τέτοιου είδους σοβαρές διεργασίες κ. Δήμαρχε και μάλιστα μέσα στην δίνη ασφυκτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν επιτρέπεται  να γίνονται του.....ΠΟΔΑΡΙΟΥ!!

Τέλος ΠΑΡΑΤΗΡΩ κ. Δήμαρχε ότι (1) ο Προϋπολογισμός 2012 είναι ισοσκελισμένος υπό την προϋπόθεση ότι η Κρατική Επιχορήγηση 2012 είναι 100% διασφαλισμένη! και (2) οι περικοπές εξόδων δεν είναι ζυγοσταθμισμένες!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Φιλανθρωπική Εκδήλωση!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μ.Κ.Ο. «Εθελοντές Εν Δράσει»  με έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα στην περιοχή των Βορείων Προαστίων, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας διοργανώνοντας, με πρωτοφανή επιτυχία, εκδήλωση με σκοπό  την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Πρόνοιας και Εκπαίδευσης Κωφών και Βαρήκοων,  Δροσιάς Αττικής.

Η ξεχωριστή εκδήλωση είχε θέμα τη «Διατροφή, Υγεία και Ομορφιά», με ενδιαφέρουσες   προσεγγίσεις  και συμβουλές, από τη γιατρό δερματολόγο κ. Πηνελόπη Τυμπανίδου, τον κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο κ. Γιάννη Χρύσου και τη  γνωστή chef κ. Ντίνα Νικολάου, η οποία επιμελήθηκε και το ξεχωριστό menu της βραδιάς.


Το Χορευτικό Συγκρότημα  «Αιγέας»  ομόρφυνε χορευτικά την εκδήλωση με Κυκλαδίτικους και Δωδεκανήσιους χορούς που χόρεψαν επαγγελματίες χορευτές με τις παραδοσιακές στολές τους.

Στην εκδήλωση που έγινε στο εστιατόριο  «Όμικρον», στην Κηφισιά, με χορηγό επικοινωνίας το Star Channel, η συμμετοχή του κόσμου και των χορηγών εταιριών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μεταξύ των οποίων διακρίναμε  εκπροσώπους του ιατρικού, επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε από την αντιδήμαρχο Δ. Κηφισιάς κ. Νίνα Βλάχου,  την αντιδήμαρχο Δ. Διονύσου κ. Θεοδώρα Σαραντάκη, τον πρώην πρόεδρο Κοινότητας Διονύσου και νυν Δημ. Σύμβουλο του Δ. Διονύσου κ. Σακελάριο Σωτηρίου, κ.α.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Πρόνοιας και Εκπαίδευσης Κωφών
και Βαρήκοων  κ. Γαλατσάνου μαζί με την Πρόεδρο των "Εθελοντών Εν
Δράσει"  κ. Δέσποινα Περιμένη.

Η ευρύτερη τοπική κοινωνία με την αθρόα προσέλευσή της στην εκδήλωση έδειξε ότι έχει αγκαλιάσει και υποστηρίζει τις κοινωφελείς πρωτοβουλίες και το κοινωνικό έργο της Οργάνωσης «Εθελοντές Εν Δράσει», αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η ανιδιοτελής εθελοντική προσφορά αποτελεί εσωτερική ανάγκη όλων μας και στοιχείο της ίδιας της ανθρώπινης φύσης που οδηγεί στην ολοκλήρωση!

Πληροφορίες για την Οργάνωση: κ. Δέσποινα  Περιμένη - Φλωράκη, Πρόεδρο Μ.Κ.Ο. «Εθελοντές Εν Δράσει». Τηλ. Επικοινωνίας:  6937 296829

«Εθελοντές Εν Δράσει» Πλαστήρα 36, 14576 Διόνυσος
Τηλ. 693 7296829, Fax. 210-8152212