Αντιγνωμίες

Η αξιοθρήνητη υποβάθμιση του κέντρου της Νέα Ερυθραίας!
Εδώ και ένα χρόνο έχει μπει στην ζωή μας μια αναπάντεχη αλλαγή που είναι η υποβάθμιση του κέντρου της Νέα Ερυθραίας από την λειτουργία μπαρ, εστιατορίων «πολυτελείας», σουβλατζίδικων, κρεπερί και ότι άλλο θέλει ο νου σου..
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι σε όποια περιοχή υπήρξε αυτού του είδους η «ανάπτυξη»  οι επιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα αρνητικές αφού είναι δεδομένο πλέον ότι οι «επιχειρηματίες» της νύχτας δεν λογαριάζουν κανένα.  Είναι κοινό μυστικό ότι για να λειτουργήσει κανονικά σήμερα ένα «μαγαζί» θα πρέπει σχολαστικά να αποφεύγει:
- Την καταπάτηση των ελεύθερων χώρων όπως τα πεζοδρόμια.
- Την χρήση «παρκαδόρων - μπράβων» που θεωρούν ότι ο χώρος έξω και γύρω από το «μαγαζί» με κάποιο μαγικό τρόπο τους ανήκει.
- Τους αγενείς πελάτες που δεν σέβονται τους νοικοκυραίους που μένουν στην περιοχή.
- Την έντονη ηχορύπανση.
- Το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος.
- Την μαφία - προστασία που συνοδεύει κάθε τέτοια «επιχείρηση» κλπ.
Στην περίπτωση της Νέας Ερυθραίας έχουμε ένα νέο φαινόμενο όμως  που βασίζεται στην λογική ότι εφόσον τους ανήκει η περιοχή δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει και ένας μεγάλος σκουπιδότοπος όπως δείχνουν και οι σχετικές φωτογραφίες......

Και βέβαια δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να πληρώνει υπερωρίες στα απορριμματοφόρα  με τα λεφτά των φορολογούμενων επειδή κάποιοι αδιάφοροι και «βρομιάρηδες» δεν έμαθαν ότι τα σκουπίδια τα  βγάζουμε 10 λεπτά πριν περάσει το απορριμματοφόρο.

Σε ότι αφορά τους κατοίκους, η καθημερινή επικοινωνία με κατοίκους της περιοχής δείχνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι. Μάλιστα η ανησυχία έχει περάσει και σε κατοίκους της Εκάλης που επιβεβαιώνεται η επιλογή τους να παραμείνει η Εκάλη ως η πόλη υπόδειγμα την ίδια στιγμή που οι γύρω περιοχές υποβαθμίζονται. 
Πρόσφατα μάλιστα το άνοιγμα εστιατορίου στα σύνορα Εκάλης - Δροσιάς και τα προβλήματα που δημιούργησε (θόρυβος και παρκαδόροι) στους κατοίκους της περιοχής έδωσε μια γεύση του τι θα γινόταν αν είχαμε στην πόλη μας τέτοιου είδους  «επιχειρήσεις».
Το ζήτημα εδώ είναι τι μπορεί να κάνουμε ως ενεργοί πολίτες; Πρώτο  δεν πρέπει να αφήνουμε ούτε ένα σεντ σε αυτές τις «επιχειρήσεις». Δεύτερο το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να αναδειχθεί στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές αφού δεν μπορεί το πιο όμορφο προάστιο της Αθήνας αντί να γίνει πόλος πολιτισμού και πρασίνου να δέχεται αυτή την αξιοθρήνητη υποβάθμιση.
Θα πρέπει οι πολιτευόμενοι να θέσουν ανοικτά το θέμα του κλεισίματος αυτών των «επιχειρήσεων» που προσβάλουν τις γειτονιές μας  και να μην φοβηθούν να αποκαταστήσουν την εικόνα της πόλης.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι άδειες που δόθηκαν πρόσφατα, να κλείσουν όσα μαγαζιά δεν τηρούν τις προδιαγραφές (πιστέψετε με είναι πάρα πολλά!!), να περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας ως τις  22:30, να πάρει πίσω ο δήμος τους ελεύθερους χώρους που παράνομα έχουν καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα και τέλος να υπάρχουν καθημερινοί έλεγχοι αλλά και πρόστιμα.
Χρ. Μαντάς
Οικονομολόγος - Κοινωνιολόγος
Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής  Ενότητας της Εκάλης με τον συνδυασμό «Πόλη Φως».  
Περίπτωση Πολύδωρα! 
Αυτές τις μέρες  πληροφορούμεθα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης , ότι η ανεργία στην χώρα μας έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, 1.200.000 περίπου άνεργοι, κυρίως νέοι και σε 428.000 οικογένειες δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος.


Όμως ένας εκ των συνυπεύθυνων για την κατάσταση αυτή, ο Κύριος Βύρων Πολύδωρας, πρώην Υπουργός, διόρισε την κόρη του στην Βουλή λέγοντας ότι είχε το δικαίωμα. Αδιαφορώντας λοιπόν προκλητικά για το δράμα που βιώνει ο Ελληνικός λαός, ακολούθησε την αρχή «ότι είναι νόμιμο , είναι και ηθικό», πρακτική για την οποία, άλλο στέλεχος της Ν.Δ. αποδοκιμάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν από την τότε ηγεσία της και τον Ελληνικό Λαό.

Κύριε αρχηγέ της Ν.Δ. η τήρηση των ηθικών αξιών από την  πλευρά των πολιτικών κομμάτων είναι επιβεβλημένη, ωστόσο όμως είναι επιβεβεβλημένη και από την πλευρά τους η αποπομπή των μελών τους όταν αυτά δεν τις τηρούν.

Εκτός αν συμφωνείτε με τις πρακτικές του Κυρίου Πολύδωρα, Κύριε αρχηγέ της Ν.Δ.!

Σωτήρης Σιώκος
Επίτιμος Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
Αθήνα.     

Αντιμνημονιακό κόμμα....ζήτησε Μερσεντές

Ποιος αρχηγός πολιτικού κόμματος της Βουλής ζήτησε και τελικά παρέλαβε πολυτελές κρατικό αυτοκίνητο αντίστοιχο της θέσης που κατέχει;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, η απάντηση στο κουίζ είναι ο Πάνος Καμμένος!  Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα σημειώνει ότι  μόλις χθες, έπειτα από αλλεπάλληλες πιέσεις σε υπηρεσιακούς παράγοντες, τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατάφεραν να παραλάβουν μία Μερσεντές!


Όπως σχολιάζει  η εφημερίδα,  το νεοσυσταθέν αντιμνημονιακό κόμμα είναι το μοναδικό που ζήτησε μετ’ επιτάσεως  την προμήθεια του συγκεκριμένου οχήματος, έστω και για λίγες ημέρες μέχρι τις εκλογές.

Τα συμπεράσματα δικά σας!! 

Η φορολογική δήλωση του Νίκου Παπανδρέου!

Ο κ. Νίκος Παπανδρέου σύμφωνα με το  http://makeleio.gr δήλωσε το 2011 στην εφορία 33.814.11 ευρώ.   
Δηλωθέν εισόδημα ελευθερίου επαγγέλματος: 29.814.11 ευρώ.
Εισόδημα λόγω τεκμηρίων: 3.302.48 ευρώ.
Σύνολο: 33.814,11.
Ποσό επιστροφής: 8.667,29

Η σύζυγός του Κληρονόμου Αλεξία (υπάλληλος Εθνικής Τραπέζης) δήλωσε συνολικό εισόδημα: 21.711,57 ευρώ.
Ποσό επιστροφής: 1.164,27

Να σημειωθεί επίσης ότι σημαντικά στοιχεία από την φορολογική δήλωση του κ. Ν. Παπανδρέου δημοσίευσε  η εφημερίδα Realnews.

Τα συμπεράσματα δικά σας.....για το πως κατορθώνει και τα βολεύει (1) να ζει  σε μια έπαυλη 500τμ στην Εκάλη (2) να κυκλοφορεί με πολυτελή αυτοκίνητα (3) να φυλάσσεται από μια στρατιά αστυνομικών (4) να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να μην μιλάει κανένας και (5) να δηλώνει συγγραφέας, γιος της Μαργαρίτας Τσάντ!.. και όλα  αυτά με τόσο χαμηλό εισόδημα! Είναι άξιον απορίας!

Νομίζουμε ότι εδώ υπάρχει σοβαρό «θέμα» το οποίο δεν αφορά τους δημοσιογράφους αλλά άλλους δημόσιους λειτουργούς!  

Για κλάματα ή για γέλια!
                                               

Όταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τράγκας «έπαιζε» Σαμαρά και ο Άδωνις τα έχωνε στην ΝΔ!!

Έξη μήνες πριν – δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο....πατώντας εδώ....

Δάσκαλε που δίδασκες….κ. Λοβέρδο! 

Η κυρία της φωτογραφίας ονομάζεται Πηνελόπη Παπαϊωάννου, και πιθανόν τόσο το όνομα όσο και η φυσιογνωμία της να μην «σημαίνει» κάτι σε πολλούς από εμάς. Και γιατί, άλλωστε, να «σημαίνει».


Η κυρία Πηνελόπη Παπαϊωάννου τα τελευταία χρόνια «λέει» ότι είναι αγιογράφος, ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Και δεν «λέει» ψέματα αφού διατηρεί στην περιοχή του Νέου Κόσμου εργαστήριο αγιογραφίας - ζωγραφικής - κατασκευών με την επωνυμία «Χρυσοκοντυλιά», σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Είναι, δηλαδή, και ελεύθερη επαγγελματίας εγνωσμένης αξίας, όπως προκύπτει από 11 εκθέσεις ζωγραφικής του παρελθόντος, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει εργολαβικά δουλειές και εκ των πραγμάτων έχει εισπράξεις.

Από αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία (με τη γνωστή συνταγή με την οποία εξασφάλισε δουλειά και σύνταξη και ο σύντροφος Μιχάλης Καρχιμάκης, την εφαρμογή, δηλαδή, του νόμου 3717/2008 περί μεταφοράς υπαλλήλων της Ο.Α. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), «βολεύτηκε» σε μια «νύχτα» και αυτή στο υπερτροφικό κράτος, όπως άλλωστε καταγγέλλει το λαλίστατο στέλεχος της κυβέρνησης Ανδρέας Λοβέρδος.

Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου, με την κοινή υπουργική απόφαση 22080/510-2010 του υφυπουργού Εσωτερικών, του υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και του υπουργού Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων, βρίσκει δουλειά στο υπουργείο Εσωτερικών και, συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης. Η απασχόληση αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, όπως προβλέπει ο νόμος 3717/2008.

Η πρόσληψη της κυρίας Παπαϊωάννου δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αριθμός 1782, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2010, σε ειδική λίστα με άλλα οκτώ ονόματα ενώ είναι προφανές πως έχει προσληφθεί νομότυπα εκμεταλλευόμενη ευνοϊκό «παράθυρο» του νόμου για εργασιακή τακτοποίηση.


Η κυρία Παπαϊωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ' άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή σύνταξη για τα γηρατειά.

Ο σημερινός Υπουργός Υγείας ο οποίος διατέλεσε επίσης Υπουργός Εργασίας και θα μείνει στην Ιστορία για πολιτικά του «ατοπήματα», έχει κάνει πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις, ενώ εσχάτως στράφηκε και εναντίον τριμελών και τετραμελών οικογενειών που ζουν με έναν μόνο μισθό και θα δείτε πιο κάτω γιατί το αναφέρω.

Είναι αυτός που πριν λίγες ημέρες, ως «εισαγγελέας» των πάντων και με την «ρητορική άνεση» που τον διακατέχει είπε πως «Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες», με αποτέλεσμα να οργίσει και να συσπειρώσει εναντίον του το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Αλήθεια, ποιος όμως, διορίζει ποιους στο δημόσιο;

Ο κ. Λοβέρδος, όμως, έχει αποκρύψει επιμελώς εδώ και ενάμιση χρόνο να αναφέρει ότι ανάμεσα στους οκνηρούς και τεμπέληδες, όπως υπονόησε, διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους που «παρασιτούν» στην «καμπούρα» του ελληνικού λαού βρίσκεται και η γυναίκα του Καίσαρα, η αγαπημένη του σύζυγος!

Απλά, διότι η κυρία Παπαϊωάννου, εκτός από το δικαίωμα που έχει στην εργασία ως Ελληνίδα πολίτης, τυγχάνει να είναι η σύζυγος του κ. Λοβέρδου!!


Ασφαλώς και η πρόσληψή της δεν θα ήταν κάτι περισσότερο από ένα «νόμιμο» ρουσφέτι με συγκεκριμένη αξία εάν δεν ήταν η σύζυγος του λαλίστατου Υπουργού και στην προκειμένη περίπτωση δεν κρίνεται το νόμιμο, αλλά το ηθικό. Με άλλα λόγια, όπως άλλωστε έχω τονίσει και στο παρελθόν, «ότι νόμιμο, δεν είναι και απαραίτητα ηθικό»!

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ακόμα μια λεπτομέρεια που όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη:

Στην οικογένεια Λοβέρδου μπαίνουν τρεις μισθοί την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν να φάνε.

Ντροπή, δάσκαλε που δίδασκες.....

Τελικά δεν είχε πισίνα ο κ. Παπακωνσταντίνου στην Σέριφο!


Σύμφωνα με το Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra 3....για πρώτη φορά βγαίνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφο που να επιβεβαιώνει ότι στο εξοχικό του στην Σέριφο η πισίνα στο εξοχικό του έχει δηλωθεί ως «υδατοσυλλέκτης»!....για να μην χάνετε το νερό της βροχής!

Ο κ. Παπακωνσταντίνου που.....ξεσπάθωνε κατά της φοροδιαφυγής και υποσχόταν ότι θα βρει όλες τις πισίνες και θα τις φορολογήσει......«ξέχασε» τη δική του!.....προφανώς για να μην πληρώσει τους σχετικούς φόρους!

Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια.....