Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στα φτερά του πήρε ο θάνατος το Γιώργο Μούτσιο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το πρωί  σε ηλικία 80 ετών  ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος. Ο αγαπητός καλλιτέχνης αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του τα τελευταία  χρόνια  που δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Ο Γιώργος Μούτσιος γεννήθηκε στην όμορφη Καλαμάτα τον Ιανουάριο του  1932 και ήταν πολύπλευρο ταλέντο, με υπέροχη φωνή,  όπως και οι αδελφές του Σοφία και Μαρία που ήσαν σολίστες στην Εθνική Λυρική Σκηνή.  Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο κι όταν τελείωσε το στρατιωτικό ταξίδεψε στη Βιέννη για ανώτερες σπουδές στη φωνητική, στο θέατρο και τη σκηνοθεσία.

Η καριέρα του άρχισε στο Εθνικό Θέατρο όπου τον προσέλαβαν σαν μέλος του χορού στον «Οιδίποδα Τύραννο». Στη συνέχεια είχε πάρει μέρος σε συναυλίες με κλασικά τραγούδια, δίδαξε και τραγούδησε  σε μουσική Χατζηδάκι στους «Όρνιθες», είχε λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το Εθνικό Θέατρο και είχε συνεργαστεί με πολλούς  θιάσους.

Στον κινηματογράφο τη χρυσή δεκαετία του, έπαιζε ρόλους «κακού» συνήθως, αλλά και κωμικούς - κυρίως στο πλευρό του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Είχε πάρει μέρος σε πάνω από 50 ταινίες. Την πρώτη επιτυχία του στο σινεμά έκανε σε ηλικία 20 ετών στην «Αγνή του Λιμανιού» και την τελευταία του στο φιλμ του Δημήτρη Κολάτου «Αλέξανδρος και Αϊσέ» (2002), ενώ στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης» .

Το 1977 δημιούργησε μαζί με τη γυναίκα του επίσης ηθοποιό Δέσποινα Νικολαϊδου,  δικό του θίασο.

Η συμμετοχή του στην αμερικανική ταινία  «Ο Λέων της Σπάρτης»  που γύρισε ο Ρούντολφ Ματέ το 1962 στην Ελλάδα τον έκανε γνωστό κι εκτός συνόρων.

O υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Γιώργου Μούτσιου και απηύθυνε στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.


Οι δικοί του άνθρωποι και οι συνάδελφοί του θα τον αποχαιρετίσουν σήμερα στις 17.30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου