Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Οδυσσέας στην Αθήνα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από την Τετάρτη 12  έως και το  Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30,  για πρώτη φορά στην Αθήνα το Stanford Summer Theater του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου του Stanford παρουσιάζει την παράσταση «Wanderings of Odysseus / Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα» (βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου) στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: «Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» με διάρκεια τριών χρόνων (2012 - 2014), συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε. Ε  και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του  Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» του ΕΣΠΑ 2007-2013.


Το έργο μεταφράστηκε από τον  Oliver Taplin και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο J. Paul Getty, στο Μαλιμπού, τον Οκτώβριο του 1992, σε σκηνοθεσία Rush Rehm.

Η παράσταση έρχεται στην Αθήνα,  έχοντας στις αποσκευές της  διθυραμβικές κριτικές. Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε και η μουσική από τα κρουστά, που πλημμυρίζουν την παράσταση με τους ήχους του νερού και της θάλασσας.

Το Stanford Summer Theater του 2ου Καλύτερου Πανεπιστήμιου στον κόσμο, του Πανεπιστήμιου Στάνφορντ των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη σχετική λίστα κατάταξης του Αυγούστου 2012, και του πρώτου όσον αφορά στην επεξεργασία θεμάτων Αρχαίου Δράματος και Κλασικών Σπουδών, στα οποία δίνει ιδιαίτερο βάρος,  δραματοποίησε  το έργο   στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες και διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο.   

Η μετάκληση του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Αθήνα,  εγκαινιάζει ένα νέο, μεγάλο, τριετές πρόγραμμα του  Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού,  με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο του Stanford συμμετέχει με ιδίους πόρους στο πρόγραμμα, καθώς ανέλαβε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων 5 μελών της αποστολής από και προς τις ΗΠΑ, τις δαπάνες για την προετοιμασία και τις δοκιμές της παράστασης στις ΗΠΑ, καθώς και τμήμα του κόστους της προσαρμογής των σκηνικών.

Αίθουσα: Θέατρο.
Διάρκεια: 135’ με διάλειμμα 
Τιμή εισιτηρίων: 10€, Κανονικό, 5€, Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) και Πολυτέκνων(ΑΣΠΕ) και Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων /  Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / ΑμΕΑ, άνω των 65.

Ελεύθερη Είσοδος: Μαθητές / Σπουδαστές Δραματικών Σχολών / Φοιτητές Θεατρολογίας / Φοιτητές Σχολών και Τμημάτων Κλασικής και Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης / Μέλη Σ.Ε.Η./ Μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ.

(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επί των διαθέσιμων θέσεων - Απαραίτητη η κράτηση θέσης 210 3418579).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου