Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Το ΣΔΟΕ ξεκινά ενδελεχή έλεγχο σε όλους τους αιρετούς ΟΤΑ από το 2003 και μετά....

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το «μάτι» του ΣΔΟΕ εισβάλλει στα άδυτα των φορολογικών και τραπεζικών απορρήτων όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά  (όσοι εξελέγησαν το 2002 και μετά δηλαδή) καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας, περιβάλλοντος.


Η εντολή των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη είναι σαφής και χαράσσει  τη γραμμή  της νομιμότητας που θα πρέπει να ακολουθούν όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και είναι υπεύθυνοι για τους ελέγχους σε ευαίσθητους τομείς. 

Καρναβάλι Γερμανίας: Έλληνας βάζει μουστάκι....αλά Χίτλερ στη Μέρκελ!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Στις 11/02/2013 στο πλαίσιο της «Rosenmontag», αντίστοιχης με τη δική μας Καθαρά Δευτέρα στο καρναβάλι του Ντίσελντορφ, σε ένα από τα άρματα απεικονίζετε ένας Έλληνας που βάζει μουστάκι αλά Χίτλερ στη Μέρκελ.  


Αυτά συνέβησαν στο καρναβάλι της Γερμανίας....για να δούμε που θα φτάσει η φαντασία των Ελλήνων καρναβαλιστών. 

Είναι τελικά να μη σου βγει το όνομα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τελικά, το όνομα που σου βγαίνει δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο αναγνωρίζεσαι…αλλά το ΠΩΣ σε αναγνωρίζουν οι άλλοι;;


Μετά το πρόσφατο «επεισόδιο φραστικό επιθέσεων» μεταξύ της Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς και των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και τη σύγχυση αρμοδιοτήτων που επικρατεί σχετικά με τον καθαρισμό των ρεμάτων, ακολούθησαν και......μηνύσεις!! 

Το Μ - Shop!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λαμπρά τα εγκαίνια του νέου καταστήματος Μ - Shop του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που δημιούργησε η ομάδα G design των Δ. Στεφανίδη, Μιχ. Γεωργίου και Αλ. Γαυριλάκη.


Μοντέρνο....πανέμορφο και εντυπωσιακό.....πήρε τις καλύτερες κριτικές από  πάρα πολλούς.....

«Μπλοκάρει» τους αγωγούς στην Ελλάδα με εντολές Σόρος-Τουρκίας!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε «πλασιέ» ενεργειακών λύσεων που εντελώς τυχαία πάντοτε αποβαίνουν σε βάρος των ελληνικών γεωστρατηγικών συμφερόντων έχει αναδειχθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάθιου Μπραίζα!


Ήδη από την εποχή που υπηρετούσε στο State Department, ο κ. Μπράιζα, στα πλαίσια και της πολιτικής των ΗΠΑ που ήθελε την αποδυνάμωση της ενεργειακής παρουσίας της Ρωσίας στην Ευρώπη, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να ακυρώσει την ελληνορωσική συμφωνία μεταξύ Καραμανλή - Πούτιν.  

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΣΔΟΕ: Ξεκινά το πλήρες «σκανάρισμα» των καταθέσεων!!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το «άβατο» των τραπεζικών καταθέσεων σπάει από την ερχόμενη Τρίτη το ΣΔΟΕ, καθώς αποκτά απευθείας πρόσβαση όχι μόνο στη σημερινή εικόνα των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και στις κινήσεις κεφαλαίων που έχουν μεσολαβήσει. 


Αποκτά, έτσι, ένα ισχυρό όπλο στην μάχη για την αποκάλυψη της φοροδιαφυγής καθώς για όσους έχουν αποκρύψει κεφάλαια θα επικρέμεται ο κίνδυνος άμεσης αποκάλυψης των κινήσεων που έγιναν. 

Δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο ανά περιφερειακή διεύθυνση θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και κάθε κίνηση κεφαλαίων σε βάθος δεκαετίας.  

Πρόσκληση

Ο Σύλλογος των Κηφισιωτών σας προσκαλεί σε μια βραδιά ιστορικής μνήμης.....


14 Μαρτίου: Η παγκόσμια Ημέρα…….του «αριθμού π»!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

= 3. 1 4 1 5 9 2 6 5 3 5 8 9 7 9 3 2 3 8 4 6 2 6......

Ο μνημοτεχνικός κανόνας είναι: «Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι». 

Ο Πλαστικός Χειρουργός Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας....μιλά αποκλειστικά στην Kifisia Press!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας Πλαστικός  Χειρουργός είναι  Διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «METROPOLITAN» και Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας.

Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» της Θεσσαλονίκης το 1979 και στην συνέχεια από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1985. Αμέσως μετά ξεκίνησε την ειδικότητά του στην Μεγάλη Βρετανία όπου δούλεψε σε πολλές μονάδες Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής και εγκαυμάτων όπως το «Charing Cross», το «Saint Thomas» και το «Leicester Royal».

  Ιατρείο στην Κηφισιά. 

Στην συνέχεια μετέβη στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο νοσοκομείο «Loma Linda» στo πλαίσιo της διδακτορικής του διατριβής στην Μικροχειρουργική Επανορθωτική Χειρουργική.  

«Χορός»......επιχορηγήσεων σε Μ.Κ.Ο. της Ρεπούση!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πλούσιες επιχορηγήσεις λαμβάνει η Μ.Κ.Ο της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση, η οποία προφανώς αγνοεί την οικονομική εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και τους προκαλεί μέσω της «κότας με τα χρυσά αυγά»....του δημοσίου που την χρηματοδοτεί!


Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ρεπούση, εκτός της προσπάθειας για διαστρέβλωση της ιστορίας (συνωστισμός στη Σμύρνη κλπ), ηγείται και της ΜΚΟ Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», με έδρα την Αθήνα.  

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Απόλυτη πρόκληση διαφθοράς στους ΟΤΑ!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το πάρτι της διαφθοράς στους ΟΤΑ καλά κρατεί και όπως φαίνεται δεν μπορεί να θεραπευτεί αφού οι προκλήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν γέλια και κλάματα.


Τελευταία αποκάλυψη θέλει δύο φυλακισμένους ταμίες - δημοτικοί υπάλληλοι - που βρίσκονται στη φυλακή καταδικασμένοι σε ισόβια και 17 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα για τη δολοφονία του Δημάρχου Παγγαίου, να συνεχίζουν να πληρώνονται.  

Εμμανουήλ Κριαράς - Νέ​ος 107 ετών!!

Για την αντιγραφή ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Εμμανουήλ Κριαράς ολοκλήρωσε το 18ο τόμο του μνημειώδους λεξικού του και όπως ο Τομ Χανκς στο «Πράσινο Μίλι» λεει: «Έχασα σύζυγο, φίλους και είμαι αναγκασμένος, πλέον, να ζω το πρόβλημα της επιβίωσης».

Αντλείς κουράγιο όταν ακούς από έναν άνθρωπο που έχει ζήσει στην κυριολεξία τα πάντα - δύο Παγκόσμιους Πολέμους, τους Βαλκανικούς, τη Μικρασιατική Καταστροφή και έναν Εμφύλιο - «είμαι - και θέλω να είμαι - αισιόδοξος. Θα βγούμε κάποτε απ' την κρίση».


Η ζωή επεφύλαξε στον Εμμανουήλ Κριαρά την τύχη - σε κάποιες περιπτώσεις ατυχία - να φτάσει 107 ετών, για να δει όχι μόνο την Ελλάδα να επιστρέφει σε μια κρίση που θυμίζει πόλεμο, αλλά και το μνημειώδες Λεξικό του, το περίφημο Λεξικό Κριαρά, σχεδόν να ολοκληρώνεται, φτάνοντας στο 18ο τόμο του και στην αρχή του γράμματος «ρ» (προβιδιάζω-ραβέντι).  

Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή μαθηματικούς στον κόσμο είναι....Έλληνας!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο φυσικομαθηματικός Δημήτριος Χριστοδούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου του 1951, ενώ διδάσκει στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο (ETH) της Ζυρίχης, ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα της Ευρώπης.


Η έρευνά του αφορά τη Θεωρία των Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων, της Διαφορικής Γεωμετρίας, της Θεωρίας της Γενικής Σχετικότητας, των εξισώσεων του Einstein καθώς και της Μηχανικής των ρευστών.  
 

Η ηθοποιός Ηρώ Μουκίου....

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΎΛΟΥ

Η Ηρώ Μουκίου μπορεί να είναι μια θαυμάσια και ταλαντούχα ηθοποιός, και να έχει παίξει από τους πιο εύκολους μέχρι τους πιο απαιτητικούς ρόλους, μα πάνω απ όλα είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, όσα χρόνια την γνωρίζω.......


Η Ηρώ γρήγορα κατάλαβε ότι κάτι άλλο πιο δυνατό την τραβούσε στη ζωή. Η Υποκριτική!!  

Και είχε δίκιο, γιατί πριν  τελειώσει τη Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή - Τράγκα, συμμετείχε στη «Μανιάτισσα» του Πάνου Κοκκινόπουλου, ενώ ένα χρόνο μετά το 1989,  έπαιξε στα αγγλικά στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή. Γνωστή και αγαπητή όμως έγινε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Οι αυθαίρετοι».

Όταν περιόδευε με την «Λοκαντιέρα» και βρέθηκε στη Λάρισα, γνώρισε εκεί τον μετέπειτα σύζυγό της που πολύ τον σέβεται και τον θαυμάζει, ψυχίατρο Θανάση Καλογερόπουλο ο οποίος αγάπησε την κορούλα της Σταυρίνα, και ζει έως σήμερα στο πλευρό του ασφαλής κι ευτυχισμένη.  

Λίστα Forbes: Η κρίση γεννάει Κροίσους.....με τρεις Έλληνες ανάμεσα τους!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ανέγγιχτοι από την οικονομική κρίση είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη οι οποίοι συνεχίζουν να γιγαντώνουν τις περιουσίες τους.

Ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.

Αυξήθηκε μάλιστα ακόμη περισσότερο ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε ολόκληρο τον πλανήτη καθώς η σχετική λίστα που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το περιοδικό «Forbes» περιλαμβάνει πλέον 1.426 ονόματα, 210 περισσότερα από πέρυσι, που προέρχονται από 42 διαφορετικές χώρες. 

Συνοπτικά

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΣΟΚ – Καταγγελίες επιχειρηματία για το ΤΑΙΠΕΔ!!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ακόμα και σοκαριστικά θα μπορούσαν να αποκληθούν τα καταγγελλόμενα από Έλληνα επιχειρηματία του χώρου των ακινήτων αναφορικά με το περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχριζαν ακόμα και της παρέμβασης των υπερδραστήριων οικονομικών εισαγγελέων!!

Το ακίνητο-«φιλέτο» του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας στο Ελληνικό, με μια έκταση τριπλάσια αυτής του Μονακό.

Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί σε άλλο καθεστώς από αυτό των απλών καθημερινών Ελλήνων που έχουν ένα περιουσιακό στοιχείο. Η εταιρία έχει στην κατοχή της ακίνητα τα οποία εκχωρήθηκαν χωρίς καν να γίνει αποτίμηση από διεθνείς εκτιμητές και να καθοριστεί μια αξία γι’ αυτά. Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η μη αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο σύμφωνα με τον επιχειρηματία ανέρχεται σε αξία τετραπλάσια με πενταπλάσια του ελληνικού χρέους!  

Η κλοπή του Έλγιν!!

Παρουσιάζει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Ε λοιπόν αυτή την φράση που τόσο λοιδορήθηκε στην Ελλάδα, την έκανε ΠΡΑΞΗ ο Έλληνας (εκ Γερμανίας...) κ. Alexis Mantheakis.......μαζί με μερικούς φίλους του.


Όσα λεφτά και αν έδωσε το Ελληνικό δημόσιο για να προωθήσει την επιστροφή των μαρμάρων από την εποχή της Μελίνας και πιο μπρος μέχρι σήμερα, δεν έφεραν τα αποτελέσματα που έφερε αυτή η ΙΔΙΩΤΙΚΗ πρωτοβουλία..... 

Διάταξη - σκάνδαλο για τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ!!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με μια διάταξη - σκάνδαλο που γεννάει πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της, οι καταθέτες της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που περιλαμβάνονται στα σχετικά αρχεία, αποκτούν τη δυνατότητα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για την απόκρυψη του εισοδήματος.


Πρόκειται για διάταξη που μεταφράζεται σε έκπτωση προστίμων και προσαυξήσεων εκατομμυρίων ευρώ καθώς με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία οι κυρώσεις για την απόκρυψη εισοδήματος είναι πολύ αυστηρές.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα capital.gr, οι φορολογούμενοι που ελέγχονται για προσαύξηση περιουσίας η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση, μεταξύ των οποίων και οι 2.059 που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο ύψους έως και 45%. 

Το φιλανθρωπικό Gala των Όσκαρ του Έλτον Τζον!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανήμερα της Απονομής των Όσκαρ, ο Έλτον Τζον κι ο σύντροφός του Ντέηβιντ Φέρνις διοργάνωσαν το 21ο φιλανθρωπικό Gala του Elton John Aids Foundation.

Ο Έλτον Τζον κι ο σύντροφός του Ντέηβιντ Φέρνις, με την Καρολίν Σώυφελε πρόεδρο της Chopard (και οι 3 με εκπληκτικά κοσμήματα Chopard).

Οι καλεσμένοι στην λαμπερή αυτή βραδιά παρακολούθησαν την τελετή των Όσκαρ από video wall, γεύτηκαν το υπέροχο μενού που είχε επιμεληθεί ο Εγγλέζος βραβευμένος και κάτοχος 14 αστεριών Michelin sir Gordon Ramsey και έλαβαν μέρος στη δημοπρασία σημαντικών κομματιών, ώστε τα έσοδα να δοθούν στο ίδρυμα κατά της καταπολέμησης του υιού του Aids
 

Έγγραφο-σοκ στην Βουλή: Πως φυγάδευσαν στο εξωτερικό τον ελληνικό χρυσό!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με επίσημο έγγραφο η αποκάλυψη του defencenet.gr πέρσι τέτοια εποχή, ότι το σύνολο του εναπομείναντος χρυσού της Ελλάδας βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας και βέβαια πλέον, μετά την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου πέρσι στις 12 Φεβρουαρίου 2012 που επιτρέπει τις κατασχέσεις ελληνικών περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση που η Ελλάδα δυσκολευτεί να αποπληρώσει τα σχεδόν 400 (!) δισ. ευρώ που της έχουν φορτώσει, οι δανειστές να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε κατασχέσεις.


Συνολικά 3.760 χιλιάδες ουγγιές ήταν τα αποθέματα του χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας στις 31.12.2012, αξίας 4,74 δις ευρώ σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μόνο όμως η μισή ποσότητα από αυτά βρίσκεται στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται υποθηκευμένα, ουσιαστικά στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία!  

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εφοριακοί και πολεοδόμοι με «χρυσές καταθέσεις»….

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Λίστα με 189 εφοριακούς και υπαλλήλους πολεοδομιών που βρέθηκαν με ακάλυπτους από το πόθεν έσχες λογαριασμούς και εμβάσματα στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ μέχρι και 900.000 ευρώ ο καθένας, βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτικών και δικαστικών αρχών, αλλά οι υποθέσεις παραμένουν και μάλιστα για χρόνια στα χαρτιά.


Από τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής ελέγχων στις φορολογικές υποθέσεις και τα «πόθεν έσχες» εφοριακών και υπαλλήλων πολεοδομιών προκύπτει ότι 139 εφοριακοί έχουν βγάλει στο εξωτερικό ποσά μέχρι και 550.000 ευρώ ο καθένας και 50 υπάλληλοι στις πολεοδομίες όλης της χώρας έστειλαν εμβάσματα μέχρι και 900.000 ευρώ ο καθένας.  

Η καρδιά του Ιονίου Πελάγους!



Με το σχόλιο «επτά δισεκατομμύρια καρδιές, αλλά εγώ βλέπω μόνο μία», ο καναδός αστροναύτης Chris Hadfield μας χαρίζει από τον διαστημικό σταθμό ISS, μια εικόνα της Κέρκυρας που ομολογούμενος δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.....

Με τους Δαίμονες στο Παλλάς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ήταν μια εκπληκτική ροκ όπερα, τόσο μπροστά για την εποχή της όταν πρωτοπαίχτηκε στο «Αττικόν» που όχι μόνο τη λατρέψαμε αλλά την είδαμε και πάνω από τρεις φορές.


Τώρα, σχεδόν μετά από είκοσι και.....χρόνια οι «Δαίμονες», γιατί περί αυτής πρόκειται, έρχονται να ταράξουν - σίγουρο αυτό - και πάλι τα.....νερά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης. 
 

Τα 5 ελληνικά ΑΕΙ που κατατάσσονται στα καλύτερα παγκοσμίως!

Για την αντιγραφή ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Σύμφωνα με άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» στο 3% της παγκόσμιας ελίτ των πανεπιστημίων βρίσκονται και ελληνικά πανεπιστήμια σύμφωνα με τα συμπεράσματα της «Webometrics» του Ισπανικού Κέντρου Ερευνών. Πρώτο ανάμεσά τους στην Ελλάδα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα εντάσσεται στο καλύτερο 1% παγκοσμίως.


Η κατάταξη αυτή, την οποία και παρουσίασε το Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης (πανεπιστημιακοί από την Πάτρα) παρουσιάζει πέντε πανεπιστήμια της Ελλάδας (Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμια Κρήτης και Πατρών), στο καλύτερο 3% της παγκόσμιας κατάταξης. Σύμφωνα με την ίδια λίστα, τρία ακόμη πανεπιστημιακά ιδρύματα (Πανεπιστήμια Αιγαίου, Ιωαννίνων και Δημοκρίτειο Θράκης) βρίσκονται στο καλύτερο 5% της παγκόσμιας κατάταξης.  

Ποινικές διώξεις για κακούργημα / πλημμέλημα....κατά τριών πρώην υπουργών!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μερικές  ημέρες μετά την καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, άλλοι τρεις πρώην υπουργοί ελέγχονται ποινικά για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων, κατά περίπτωση σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά και κακουργήματος.


Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος καθώς η παράβασή του εμφανίζεται να τελέστηκε μετά την αυστηροποίηση του σχετικού νόμου το 2010 , ενώ οι κ.κ. Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται για πλημμέλημα.