Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Με αφορμή την κρίση!

Εντός ενός κόσμου στη δίνη μιας πρωτοφανούς όξυνσης, της ούτως ή άλλως χρόνιας κρίσης του.

Εντός ενός κόσμου μεταβαλλόμενου με ασύλληπτη ταχύτητα, όπου τα πάντα είναι ρευστά.

Εντός ενός κόσμου που δοκιμάζει όχι μόνο τους αδύνατους αλλά και τους δυνατούς.
Εντός μιας άκρως επικίνδυνης σοβαρής "διαταραχής" του συστήματος, ο παρατηρητής, ακόμη κι αν είναι εξοπλισμένος με ειδικές γνώσεις και πείρα, μένει μετέωρος και αμφιθυμικός μελετώντας το "φαινόμενο".
Όσο "βαθαίνει" η κατανόηση τόσο απομακρύνεται το τελικό συμπέρασμα αναφορικά με τα αίτια που το προκάλεσαν όσο και με τις επιπτώσεις και τις μεταβολές που αυτό προκαλεί.
Έτσι, εντός ενός κόσμου που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, νοιώθουμε να μας θέτει αυτός, εκτός.
Ωστόσο η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, όπως αυτή έχει και εξελίσσεται αποτελεί βασική προϋπόθεση για την όποια αντιμετώπισή της, ειδ' άλλως οι κινήσεις είναι σπασμωδικές, ατελέσφορες και ενδεχόμενα βλαπτικές.
Εντός μιας ζοφερής κατάστασης, όταν κατηφορίζουμε στην καταστροφή, επιστρατεύονται και λειτουργούν τα καλύτερα αντανακλαστικά, προκειμένου να υπάρξει σωτηρία και γιατί όχι,  ταυτόχρονα να θεμελιωθούν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Στις καλές εποχές η αισιοδοξία προκύπτει, ενώ όταν οι δυσκολίες συσσωρεύονται και δημιουργούν συνθήκες αδιεξόδων, τότε η αισιοδοξία επιστρατεύεται.
Η αισιοδοξία συνδυαζόμενη με τη νηφάλια σκέψη, παρά τη σύγχυση που προκαλεί η κρίση και οι επιπτώσεις της, μπορούν να βοηθήσουν αρχικά στην αναχαίτισή της και στη θετική εξέλιξη μετά.
Η κρίση άλλωστε είναι δεδομένη και κατά τούτο αναπόφευκτη. Η κρίση παγκοσμίως όσο και εντός Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπισθεί, δεδομένου δε του ότι ο κόσμος πάλι θα τα καταφέρει και τελικώς θα σωθεί, ας λειτουργήσει ως "ευκαιρία" για την υιοθέτηση άλλων συμπεριφορών και λειτουργιών που θα τείνουν να αποτρέπουν από την επανάληψη αρνητικών φαινομένων αφ' ενός, ενώ αφ'  ετέρου θα επανακινήσουν σε νέα βάση και πλαίσιο, τον έμπειρο από τα λάθη του κόσμο, οδηγώντας σε μια νέα εποχή.
 Η συμμετοχή συνόλων όσο και μεμονωμένων ατόμων σ'  αυτή τη συγκυρία καθίσταται επιβεβλημένη. Η απογοήτευση δεν μπορεί να οδηγεί στην αδρανοποίηση και την αδιαφορία αλλά αντιθέτως στην ενεργοποίηση, στη δράση και στα αποτελέσματα.
Γιώργος Ζαραφωνίτης
Συντάκτης

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρώτα σχόλια αναγνωστών!

Παραθέτουμε τις πρώτες εντυπώσεις αναγνωστών της εφημερίδας μας  μετά από την πρόσφατη διαδικτυακή ενημέρωση από τον Συντάκτη μας κ. Ηλία Νομπιλάκη ότι ξεκίνησε η Ηλεκτρονική Εφημερίδα Kifisia Press.


«Εύγε , πολύ καλή η πρωτοβουλία αλλά γιατί δειλά - δειλά. Πάντως την συνεργασία και συμπαράσταση εκ μέρους μου να την θεωρείς δεδομένη. Καλά Χριστούγεννα και ευχές για την Νέα Χρονιά.»

Γρηγόρης Μαυρομάτης
Αρχιτέκτονας, Πρόεδρος του Ιδρύματος της Διπλαρείου Σχολής, διατέλεσε επί χρόνια δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Αντιδήμαρχος


«Kali epitixia filoi»

Nίκος  Αποστολόπουλος
Επιχειρηματίας (έχει εργοστάσιο που φτιάχνει κρεβάτια στην Μεταμόρφωση πίσω από την ΦΑΓΕ) και είναι Κηφισιώτης


«Ευχαριστώ για την ενημέρωση και τις ευχές αντευχόμενος ολόψυχα υγεία και όλα τα καλά στο σπιτικό σας για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2011!!»

Μάρκος Μάστρακας
Ναύαρχος Ε.Α. 


« ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ »

Χρίστος Λαμπρίδης,
Επιχειρηματίας, Σύμβουλος Επενδύσεων και  ιδιοκτήτης της LAMANS ΑΕ.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ειναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κερατέας?

Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής ενδιαφέρει όλους μας, ακόμη και εμάς τους Κηφισιώτες. Πως;

Τον Νοέμβριο 2006 στη σχετική  μελέτη του ΤΕΕ αναφέρονται 14  ΧΑΔΑ  (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων ή χωματερές) στην Ανατολική Αττική. Λογικά και σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, θα έπρεπε να είχαν κλείσει όλες την 31/12/2008!

Η κατάσταση αυτή δυστυχώς συνεχίζεται και πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Κερατέας Ιατρού παραδέχθηκε ότι  ΤΩΡΑ  λειτουργούν 6 παράνομες ΧΑΔΑ! Φυσικά με   επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την τοπική ανάπτυξη!

Η θέση που έχει προταθεί ο ΧΥΤΑ (Χώρος Υγιεινής Ταφής Απορριμμάτων) που θα μετεξελιχθεί σε ΧΥΤ Υπολειμμάτων στο  Βραγόνι Κερατέας, επιλέχθηκε από τέσσερις   θέσεις  που προτάθηκαν  το 2003, ενώ το ΠεΣΔΑ Αττικής  εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2006.

Μέχρι σήμερα ακούγονται διάφορα, όχι όμως προτάσεις. Άσε που όπως είπε ο Σγουρός (σαν νομάρχης σήμερα, αλλά και περιφερειάρχης σε λίγες μέρες) αν δεν αρχίσουν τα έργα αμέσως θα χαθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά κονδύλια (κάπου 16,5εκατ ευρώ). Είναι καιρός να χάνονται χρήματα;

Επίσης, αν δεν λειτουργήσουν οι 2 ΧΥΤΑ (ΧΥΤ Υπολειμμάτων) της Ανατολικής Αττικής  (Γραμματικό και  Κερατέα) 255.000 τόνοι απορρίμματα  ετήσια θα πρέπει να μεταφέρονται στη Φυλή(!)........ επιβαρύνοντας τη διαχείριση  των απορριμμάτων της Δυτικής Αττικής και της Μείζονος  Πρωτεύουσας (εδώ περιλαμβάνεται και η Κηφισιά). ΝΙΜΥ που λέμε εμείς , δηλαδή  Not In  My Yard από τους κατοίκους της Ανατολικής  Αττικής !

Τελευταία μας προέκυψε το Οβριόκαστρο; Ωραία, η τελευταία  επινόηση  με δυνατότητα καθυστέρησης. Γειτονεύει αρχαιολογικός χώρος, σου λένε.  Προσχηματικό  100%.  Ακόμη και η Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων το απέρριψε!
Υπάρχει άλλη λύση;  Να μας την πουν, τέλος πάντων μπας και μας διαφεύγει!

Μέχρι τότε η μοναδική και πλέον  επιτακτική λύση είναι να προχωρήσουν άμεσα τα έργα.  Για το καλό της Αττικής , για το καλό όλων μας...........

Τάκης  Νικολακόπουλος
Συντάκτης