Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Τα εν ΔΗΜΩ.....εν ΟΙΚΩ!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 23/11/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Α. Κορογιαννάκη στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση των πρακτικών της Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 07/09/2011, και συνέχισε με την λήψη αποφάσεων επί «27» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 28 ημερομηνίας 18/11/2011, σε μια συνεδρίαση που άρχισε στις 07.00μμ και τελείωσε μετά από 6 ώρες, δηλαδή στις 01.00πμ! 

Της συζητήσεως των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, προηγήθηκε κατά το πρόγραμμα…..ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή.

Από την ενημέρωση ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος θέματα ήταν τα ακόλουθα:

- Η αναφερθείσα από τον Δήμαρχο σημαντική περικοπή των εσόδων των Δήμων, από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους που ήταν 32% το 2010 προς 2011 και επιπλέον 35% το 2011 προς 2012., γεγονός το οποίο καθιστά προβληματική την λειτουργία των ΟΤΑ. Οι Δήμοι κινδυνεύουν με βάση τον Καλλικράτη να γίνουν ένα άδειο πουκάμισο, είπε ο Δήμαρχος.

- Οι ενέργειες (ψήφισμα)  των Συλλογικών Οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το θέμα των λογαριασμών της ΔΕΗ για τους οποίους και αναμένεται η Απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχει προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

- Εθίγη επίσης και το θέμα της ανάγκης τακτοποιήσεως παροχών νερού μέσω ΕΥΔΑΠ εντός εξαμήνου που μέχρι τώρα καλύπτονται από δίκτυα του Δήμου ο οποίος και επιβαρύνεται.

- Η Πρόεδρος του ΚΕΚΥΠΟ κα Σαλματάνη ανακοίνωσε ότι στις Εργατικές Πολυκατοικίες θα λειτουργήσει «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και κάλεσε τους πολίτες να συνεισφέρουν σε αυτό

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «25» από τα «27» τακτικά θέματα........με αρκετές διαφωνίες!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δείτε αυτή την κυρία.......ας μην την ξεχάσουμε ποτέ!

Για την αντιγραφή ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Irena Sendler!

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα Σέντλερ εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων. Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό.

Όντας γερμανίδα ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των ναζί για τους εβραίους. Η Ιρένα έβγαζε λαθραία βρέφη στον πάτο της εργαλειοθήκης της ή σε ένα σάκο από λινάτσα που είχε στην καρότσα του φορτηγού της τα μεγαλύτερα παιδιά.

Ακόμα, είχε ένα σκύλο στην καρότσα, που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει όταν οι ναζί φαντάροι της άνοιγαν να μπει ή να βγει από το γκέτο. Οι φαντάροι, φυσικά, δεν ήθελαν πάρε-δώσε με το σκύλο, ενώ το γάβγισμά του κάλυπτε τους θορύβους / ήχους που έκαναν τα βρέφη / παιδιά!

Στο διάστημα που το έκανε αυτό, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει 2.500 παιδιά και βρέφη. Συνελήφθη και οι ναζί τη χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα και της έσπασαν και τα χέρια και τα πόδια.

Η Ιρένα κράτησε ένα αρχείο με τα ονόματα των παιδιών που είχε διασώσει και το φύλαξε σ΄ ένα γυάλινο βάζο που έθαψε κάτω από ένα δέντρο στην αυλή της.

Μετά τον πόλεμο, προσπάθησε να εντοπίσει όσους γονείς είχαν επιζήσει και επανένωσε τις οικογένειες. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων. Τα παιδιά αυτών, τα βοήθησε να τακτοποιηθούν σε θετές οικογένειες ή να υιοθετηθούν.

Το 2007, η Ιρένα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης! Δεν επελέγη!

Ο Πρόεδρος Ομπάμα το είχε κερδίσει ένα χρόνο πριν γίνει Πρόεδρος, για την εργασία του ως «οργανωτής κοινότητας» για το ACORΝ......και ο Αλ Γκορ το κέρδισε το 2007, για ένα φιλμ σχετικά με την υπερθέρμανση της γης!

Αιωνία της η μνήμη!!

ΥΓ. «Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός......πάντα ήταν». Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει!

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Παρασκευή 23/11/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 4+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε καθυστερημένα στις 09.25πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «1» τακτικού  θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση ημερομηνίας 22/11/2011. Παρίσταται ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος.

Το έκτακτο θέμα αφορούσε την τροποποίηση της κανονιστικής πράξης για την  Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, ούτως ώστε «αιτήματα πολιτών» να εξετάζονται πρώτα από την Τεχνική Υπηρεσία, ακολούθως να τα εγκρίνει η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής η οποία  να τα προωθεί με σχετική  εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Εν συνεχεία οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα εφαρμόζονται μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συμβουλίου! Εγκρίνεται ομόφωνα.

Για το κάτωθι τακτικό θέμα πάρθηκε «ομόφωνη εγκριτική» απόφαση!.....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

1. Εξέταση θεμάτων ελεγχόμενης στάθμευσης στην Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας. Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε αναλυτικά «6» αιτήσεις δημοτών που αφορούν ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης έμπροσθεν των κατοικιών τους ή πέριξ του κτιρίου ΙΚΑ, χωρίς ή με οικονομική επιβάρυνση!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Συλλογή κοσμημάτων στην Κηφισιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε παλιό, νεοκλασικό κτίριο, στη Κηφισιά, η φέρελπις σχεδιάστρια κοσμημάτων, Μάγια Ζούλοβιτς, παρουσίασε για πρώτη φορά, τη συλλογή κοσμημάτων της "Pink Twist".

Ευσταθία Τσαπαρέλλη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μάγια Ζούλοβιτς.

Με κυρίαρχο υλικό το ασήμι και το ροζ χρυσό, η δημιουργός ονειρεύτηκε τη μοντέρνα Ελληνίδα, να μαγνητίζει τα βλέμματα με κολιέ, lucky charms, βραχιόλια και σκουλαρίκια, σε προσιτές τιμές, φτιαγμένα με μεταξωτές, χρωματιστές κλωστές, μαργαριτάρια και ημιπολύτιμες πέτρες.

Tα κοσμήματα της Μάγιας Ζούλοβιτς.

Πηγή έμπνευσης της, ο φετινός χειμώνας, που αν και διαγράφεται «κρύος και ψυχρός» πολιτικά και οικονομικά, με τις σωστές δόσεις όμως καλαισθησίας και κομψής αισθητικής - σε αξεσουάρ - η Μάγια Ζούλοβιτς, θα τον μεταμορφώσει σε μία σαιζόν «in vogue» για κάθε σας εμφάνιση.

Πέτρος Εμμανουήλ, Ανδρέας Γιαννάς, Γιώργος Ζούλοβιτς.

Πλήθος καλεσμένων από τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο, έσπευσαν να της ευχηθούν «καλή αρχή», χαζεύοντας τα κοσμήματα της και απολαμβάνοντας παράλληλα λιχουδιές La Cigale, κρασί από το «Κτήμα Άλφα» αλλά και τις μουσικές επιλογές του dj Ανδρέα Γιαννά. Τηλ. Επικοινωνίας: 6944960403 .

Η τελειότητα των αριθμών!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το κόλπο με την ηλικία και το νούμερο παπουτσιών!

Υπάρχουν πολλά «παιχνίδια» και «γρίφοι» με αριθμούς. Και τις πλείστες φορές, η τελειότητα των αριθμών μας μαγεύει και μας καταπλήσσει.

Ιδού λοιπόν ακόμα ένα τέτοιο παράδειγμα: Κάντε το κόλπο με την ηλικία και το νούμερο παπουτσιών.

Το νούμερο των παπουτσιών σου πολλαπλασίασε το επί 5...

πρόσθεσε 50...

πολλαπλασίασε επί 20...

πρόσθεσε 1011...

αφαίρεσε από το αποτέλεσμα τη χρονιά που γεννήθηκες...

προκύπτει ένας τετραψήφιος αριθμός.

Τα 2 πρώτα ψηφία είναι το νούμερο των παπουτσιών σου και τα 2 επόμενα, η ηλικία σου!!

Μαγικό ε;
;

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 22/11/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 1 αναπληρωματικό και 7 τακτικά μέλη,  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «4» εκτάκτων και «12» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 17/11/2011. Παρίστατο και ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Παπαδόπουλος.

Πάρθηκαν ομόφωνα «εγκριτικές» αποφάσεις για τα ακόλουθα «4» έκτακτα θέματα:

(1) Τα αποτελέσματα εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων και δαπανών Α τριμήνου 2011, Β τριμήνου 2011, Γ τριμήνου 2011 και Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2011.

Θα ακολουθήσει, προσεχώς, η λεπτομερής ανάλυσης / αναφορά των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2011 του Δήμου!

(2) Έγκριση δαπανών / διάθεση πιστώσεων 50,000,00 ευρώ για την Ανθοκομική Έκθεση, 155.000,00 ευρώ για το Πνευματικό Κέντρο κτλ.

(3) Έγκριση δαπανών / διάθεση πιστώσεων 71.153, 00 ευρώ για οφειλή στην ΕΥΔΑΠ!

(4) Έγκριση δαπανών / διάθεση πιστώσεων 390,00 ευρώ / άτομο για σεμινάριο με θέμα «γειώσεις κτιρίων»!! Ο κ. Σιδέρης διερωτήθηκε εάν χρειάζεται τέτοια εμπειρία;.....και ο κ. Κανακάκης ρώτησε τον κ. Δήμαρχο ποίο είναι το όφελος του Δήμου για μια τέτοια τεχνογνωσία;....χωρίς να λάβει απάντηση!

Από τα κάτωθι «12» τακτικά θέματα πάρθηκαν «10» «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις!.....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες! Τα θέματα 9 και 10 απεσύρθησαν.
.
1.  Έγκριση  Διαφημιστικών Τελών για το έτος 2012. Ο κ. Σιδέρης εισηγήθηκε όπως τα τέλη είναι ανάλογα με την τιμή ζώνης. Επίσης αναφέρθηκε στις παράνομες διαφημίσεις οι οποίες αφαιρούνται / μαζεύονται κατά διαστήματα για να γίνουν οι σχετικές μηνύσεις οι οποίες δυστυχώς...δεν γίνονται!! Εγκρίνεται.

2.  Έγκριση δαπάνης ύψους 2.520,00€ , ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 35.6262.01 με τίτλο  «Προμήθεια ειδών παιδικών χαρών – οργάνων»,  που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 15.000,00€ για το έτος 2011. Αφορά 4 παιδικές χαρές! Εγκρίνεται.

3.  Έγκριση δαπάνης ύψους 1.700,00€ , ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6263.03 με τίτλο  «Συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων»,  που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 17.000,00€ για το έτος 2011. Αφορά δύο αυτοκίνητα του Δήμου! Εγκρίνεται.

4.  Έγκριση  συμμετοχής της Προϊσταμένης Εσόδων στο  σεμινάριο με θέμα «Τα έσοδα των ΟΤΑ Α’ Βαθμού».  Εγκρίνεται.

5.  Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 30.7424.01 που αφορά «Αποζημιώσεις σε θιγόμενους από ρυμοτομία» βάσει της υπ’ αρ. 1879/2011 απόφασης Εφετείου Αθηνών. Δικαιούχος η κ. Χρ. Διαμαντοπούλου η οποία ζητούσε 1200,00 ευρώ / μ2. Ο Δήμος πρόσφερε 300,00 ευρώ / μ2 και το Δικαστήριο αποφάσισε 620,00 ευρώ / μ2! Εγκρίνεται.

6.  Έγκριση απόδοσης λογαριασμού για το υπ’ αριθμ. 1961/11 Χρηματικό ένταλμα προπληρωμής που εκδόθηκε στο όνομα της υπαλλήλου του Δήμου Κηφισιάς κ. Γεωργίας Γιαννακοπούλου.....ύψους 862,00 ευρώ. Εγκρίνεται.

7.  Έγκριση απόδοσης λογαριασμού για το υπ’ αριθμ. 1962/11 Χρηματικό ένταλμα προπληρωμής που εκδόθηκε στο όνομα της υπαλλήλου του Δήμου Κηφισιάς κ. Γεωργίας Γιαννακοπούλου.....ύψους 101,40 ευρώ! Εγκρίνεται.

8.  Έγκριση της υπ’ αρ. 81/2011 μελέτης και των όρων διακήρυξης του έργου «Επισκευή βρεφονηπιακού σταθμού ΧΑΝ»...ύψους 73.000,00 ευρώ! Εγκρίνεται.  

9.  Ψήφιση πίστωσης 1.390,70€ για αναδρομικά έξοδα κίνησης για τους μήνες Ιανουάριο , Φεβρουάριο , Μάρτιο  , Απρίλιο  Μάιο , Ιούνιο , Αύγουστο και Σεπτέμβριο της μονίμου υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας Σαλιβαρά Εμμανουέλα , σε βάρος του Κ.Α. 40.6422.01 (υπάλληλοι Τεχνικής Υπηρεσίας) , αφού ληφθούν οι διατάξεις της περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 103, του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114Α’/2006 – Νέος Κοινοτικός Κώδικα ) Αποσύρεται διότι δεν έχει περάσει από την Οικονομική Υπηρεσία!

10. Ψήφιση   πίστωσης 941,14€ για αναδρομικά έξοδα κίνησης για τους μήνες Ιανουάριο , Φεβρουάριο , Μάρτιο  , Απρίλιο  Μάιο , Ιούνιο , Αύγουστο και Σεπτέμβριο του  μονίμου υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας Γάσπαρη Ευστάθιο , σε βάρος του Κ.Α. 40.6422.01 (υπάλληλοι Τεχνικής Υπηρεσίας) , αφού ληφθούν οι διατάξεις της περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 103, του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114Α’/2006 – Νέος Κοινοτικός Κώδικα). Αποσύρεται διότι δεν έχει περάσει από την Οικονομική Υπηρεσία!

11. Υποβολή  της από 24 -1-2008 Βεβαίωσης υπαιτιότητας (αρνητική)  του Δικηγόρου κ. Παντελή Παπανικολόπουλου, σχετικά με  την κάλυψη της  ζημιάς που υπέστη  το πίσω αριστερό λάστιχο του Ι.Χ. του κ. Τρίμπου Ανάργυρου του Ευάγγελου με αριθ. κυκλοφορίας ΥΜΖ 6815, από αιχμηρά κομμάτια σιδήρου που προεξείχαν στο πεζοδρόμιο, επί της οδού Ζηρίνη στη Κηφισιά, δαπάνης ποσού εκατόν δέκα ευρώ. Εγκρίνεται. 

12. Ορθή  επανάληψη της υπ’ αρ. 605/2011 απόφαση  Οικονομικής Επιτροπής  για να εγκριθεί   ένταλμα προπληρωμής.  Συμπληρωματικό ένταλμα 556,00 ευρώ.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το παρελθόν και το μέλλον της σημερινής Ευρώπης!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η Rossana Rossanda είναι  Ιταλίδα δημοσιογράφος (γηραιά πλέον), που βλέπει διαχρονικά πως εξελίχθηκε η υπόθεση της Ευρώπης στα  μεταπολεμικά χρόνια.

Rossana Rossanda

Έχω την  εντύπωση πως στο κείμενό της φαίνεται αυτό  που βιώνουμε όλοι μας! Δηλαδή το πως το Ευρωπαϊκό όνειρο της δεκαετίας 1980/90….γίνεται ο σημερινός εφιάλτης του χρέους και της ανεργίας!

Αλήθεια.....τέτοια Ευρώπη θέλ(α)ουμε ;;

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 31/11/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη & Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι «4» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 18/11/2011.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

1. «Καθορισμός θέσεων άσκησης στάσιμου εμπορίου (Χριστουγεννιάτικων ελάτων) κατά τις εορτές των Χριστουγέννων». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Η κ. Πετούση αποχώρησε διότι δεν υπήρχαν γραπτές εισηγήσεις!

2. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ επί της οδού Πεντέλης 2 & Χαριλάου Τρικούπη στο Ο.Τ. 301 της Κ. ΚΑΛΙΑΜΠΕΤΣΟΣ – Ν. ΕΛ ΣΑΓΙΕΝΤ Ο.Ε». Αναβλήθηκε λόγω ανυπαρξίας εισηγήσεων!

3. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ – ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ (ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ) επί της οδού ΨΑΡΡΩΝ 12 στο Ο.Τ. 110 του ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ». Αναβλήθηκε λόγω ανυπαρξίας εισηγήσεων!

4. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΡΕΠΑΣ επί της οδού Κ. ΒΑΡΝΑΛΗ 21 στο Ο.Τ. 1 της ΚΑΡΚΑΛΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αναβλήθηκε λόγω ανυπαρξίας εισηγήσεων!

Πως είναι δυνατόν, Πρόεδρε κ. Ξενάκη, να μην έχουν προετοιμαστεί οι γραπτές εισηγήσεις των υπό συζήτηση θεμάτων για να μπορέσουν τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου να τα μελετήσουν και να αποφασίσουν κατά την διάρκεια της Τακτικής Συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου;;

Όπως φαίνεται....από «διαχείριση» του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας....πάμε καλά!

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η συνεχιζόμενη «παραβατική» συμπεριφορά του Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ»!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των μετόχων της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» και περαιτέρω των Δημοτών της Κηφισιάς, μπορείτε να απαντήσετε στις κάτωθι ερωτήσεις κ. Δήμαρχε:

Περίληψη του Καταστατικού......

Σύμφωνα με το ΦΕΚ ΤΑΕ & ΕΠΕ 3225/25-05-2010 καταχωρήθηκε στις 18/05/2010 στο Μητρώο Α.Ε. η Δημοτική Α.Ε «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» καθώς επίσης και η σχετική απόφασης του Νομάρχη Αθηνών με την οποία δόθηκε άδεια σύστασης και εγκρίθηκε το Καταστατικό της εν λόγω Εταιρείας. Περίληψη του Καταστατικού της έχει ως εξής:


- Σκοπός: Η εκμετάλλευση Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Κηφισιάς μέσα στα όρια του Δήμου.

- Διάρκεια: Ορίζεται σε 20 χρόνια και αρχίζει από την ημερομηνία 18/05/2010.

- Μετοχικό Κεφάλαιο – ποσό και  τρόπος καταβολής: Το Μετοχικό Κεφάλαιο ορίζεται σε 320.000,00 ευρώ, καταβλητέο ως εξής: (1) Ποσό 170.387,99  ευρώ προερχόμενο από την καθαρή θέση της μετατρεπομένης Δημοτικής Επιχείρησης « ΚΗΦΙΣΕΥΣ» που εκτιμήθηκε από την Επιτροπή του Άρθρου 9&4 του Κ.Ν.2190/20, σύμφωνα με την από 30/04/2009 έκθεσή της κατά την οποία το ενεργητικό της ανήλθε σε 410.525,62 ευρώ και το παθητικό της σε 240.137,63 ευρώ. (2) Ποσό 149.612,01 ευρώ σε μετρητά.

- Μετοχές: 3.200 ονομαστικές και δεσμευμένες μετοχές, ονομαστικής αξίας 100,00 ευρώ η κάθε μία.

- Ημερομηνία έναρξης και λήξης της Εταιρικής Χρήσης: Εξαιρετικά η πρώτη εταιρική χρήση λήγει την 30/12/2011.

- Αριθμός Μελών του ΔΣ και η Θητεία αυτού: Το ΔΣ αποτελείται από 7 τακτικά μέλη εκ των οποίων δύο αιρετά και πέντε αναπληρωματικά μέλη, με διετή θητεία.

- Η θητεία του Πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου: Η θητεία του πρώτου ΔΣ λήγει την 30/06/2012.

- Τα Μέλη του Πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου: Το πρώτο ΔΣ αποτελείται από τα τακτικά μέλη: (1) Πρόεδρος η Κοσμά Χριστίνα (παραιτήθηκε περί τα μέσα του 2010) (2) τέως Αντιπρόεδρος ο Ξυπολυτάς Βασίλης ο οποίος αντικατέστησε την κ. Κοσμά (3) ο Μπόζος  Παναγιώτης (4) η Ντάση Γεωργία (5) ο Κατσίμπας Ιωάννης (6) η Καφετζή Αγγελική (7) ο Παντελιδάκης Γεώργιος και τα αναπληρωματικά μέλη: (1) ο  Βαλμάς Ιωάννης (2) ο Ζυγούρας Ανδρέας (3) η Γεωργούλα Πουλχερία (4) ο Πετρόπουλος Ευστάθιος (5) η Παρασκευή Νικολέττα.

Βάση του Καταστατικού.......ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ κ. Δήμαρχε:

1. ΓΙΑΤΙ μετά την παρέλευση 16 μηνών!.....εξακολουθεί να οφείλεται το ποσόν των 99.612,99 ευρώ για την κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου, σύμφωνα με την Έκθεση Ελέγχου επί του Ισολογισμού της χρήσης 2010 των Ορκωτών Ελεγκτών που συμπεριλαμβανόταν στις Εισηγήσεις της Τακτικής Συνεδρίασης του ΔΣ 28/09/2011 που κοινοποιήθηκαν στις  23/09/2011 και ώρα 02.42μμ;

2. ΕΧΕΙ (1) η Γενική Συνέλευση στις 23/07/2011 και (2) η Έκτακτη Γενική Συνέλευση  στις 13/07/2011 των μετόχων της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» την αρμοδιότητα  να ορίσει νέα μέλη του ΔΣ της Δημοτικής Α.Ε «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ», αφού τα μέλη του πρώτου ΔΣ (που η θητεία του λήγει την 30/06/2012) δεν έχουν υποβάλει γραπτώς την παραίτηση τους ή τα τυχόν παραιτηθέντα μέλη δεν μπορούν να καλυφθούν από τον αριθμό των αναπληρωματικών;

3. ΓΙΑΤΙ δεν κλήθηκε η ΓΣ από το πρώτο ΔΣ της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» αλλά από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό την επιλογή ατόμων οι οποίοι θα αποτελέσουν το νέο ΔΣ με την καινούργια μορφή του ενιαίου Δήμου;

4. ΓΙΑΤΙ δεν ζητήθηκε από την ΓΣ τα μέλη του πρώτου ΔΣ να λογοδοτήσουν εγγράφως και αναλυτικά για τα πεπραγμένα τους για την εταιρική χρήση η οποία λήγει την 30/12/2011;

5. ΓΙΑΤΙ δεν απαλλάχθηκαν τα μέλη του πρώτου ΔΣ από την διαχειριστική τους ευθύνη έναντι της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» για την συγκεκριμένη εταιρική χρήση;

6. ΓΙΑΤΙ δεν διορίσθηκε  Διευθύνων Σύμβουλος της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» εκ των μελών του πρώτου ΔΣ, που δεν συμπίπτει με αιρετό Δημοτικό Σύμβουλο, αφού ο διορισμός του είναι κατά τον νόμο υποχρεωτικός;

7. ΓΙΑΤΙ δεν δημοσιεύθηκε ο απολογισμός και η λογοδοσία του πρώτου ΔΣ της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3861/2010 περί ενίσχυσης της διαφάνειας;

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕ την γραπτή σας απάντηση  Δήμαρχε κ. Χιωτάκη.....με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Λόγια ΣΟΦΑ και ΕΠΙΚΑΙΡΑ!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο μεγάλος Λιβανέζος ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος Xαλίλ Γκιμπράν (1883 -1931) μεταξύ των αριστουργημάτων που έγραψε, είναι και το έργο του «ο Κήπος του Προφήτη»

διαβάζω....


«Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε. Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του. Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.

Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας. Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του. Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.

Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.

Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους».

Αφιερωμένο σ όλους εμάς τους Νεοέλληνες!

Οικονομία και οικονομική φιλοσοφία των Aρχαίων Ελλήνων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


To Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Επιστήμη - Τεχνολογία - Οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα» διοργανώνει την ομιλία του Δρ. Χρήστου Μπαλόγλου με θέμα:

Oικονομία & οικονομική φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων

την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011, στις 07.30μμ  στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ (Όθωνος 100, Κηφισιά).

Δρ. Χρήστου Μπαλόγλου

Στην σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσεως  και της εμφανίσεως της κερδοσκοπίας και του υπέρμετρου πλουτισμού ως στόχου του ανθρώπου, τίθεται το ερώτημα τι μπορεί να προσφέρει σήμερα  ο οικονομικός στοχασμός των Ελλήνων...

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210- 8015 010, 210-8015 870 εσωτ. 555