Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ομιλία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στις 20.00  ο  κ. Μανώλης Κουρμαδιάς, πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και τα μέλη του Δ.Σ.,  κι ο πρόεδρος της  κ. Κυριάκος Μαρτάκης, σας προσκαλούν στην Ομιλία με τίτλο «559 χρόνια από την πτώση της Κωνσταντινούπολης» στο κτίριο της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, Καρασταμάτη και Δρυμπέτη 2 - Ν. Ερυθραία.


Ομιλητές θα είναι η φιλόλογος και αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Λίλα Παπαδημητρίου  και η ηθοποιός - σκηνοθέτης Κική Αυγουστάτου.


Την Τρίτη 29 Μαΐου 2012, επέτειο της Αλώσεως, στις 19.30  ο Εξωραϊστικός  και Πολιτιστικός Σύλλογος Εκάλης σας προσκαλεί στο Εκάλη Κλαμπ, όπου θα επαναληφθεί η ομιλία της Λίλας Παπαδημητρίου  και θα απαγγείλει η ηθοποιός - σκηνοθέτης Κική Αυγουστάτου.

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 22/05/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα μόνο «6» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με (1) την επικύρωση πρακτικών: 27-03- 2012(έκτακτη), 27-03-2012(τακτική), 10-04-2012(έκτακτη), 10-04-2012(τακτική), 24-04-2012(έκτακτη), και 24-04-2012(τακτική) και (2) την λήψη αποφάσεων επί «1» έκτακτου και «25» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 22083 ημερομηνίας 16/05/2012.

Το κάτωθι «1» έκτακτο θέμα,  παρουσιάστηκε στο Σώμα από τον κ. Χιωτάκη, και εγκρίθηκε ομόφωνα....

1. Έγκριση δαπάνης - ψήφιση και διάθεση πίστωσης ύψους 120,00 ευρώ συν ΦΠΑ για αμοιβή συμβολαιογράφου.   

«Ηλιοστάσια» του Νίκου Ζήβα! Μέρος 2ο....

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για την ενδιαφέρουσα έκθεση του Νίκου Ζήβα η Δρ. Βιβή Βασιλοπούλου γράφει:

Δρ. Βιβή Βασιλοπούλου.

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό μια αληθινή αυλή των θαυμάτων γνωστή κι από άλλο παραμύθι. Με τραγούδια της πέτρας και παιχνίδια πέτρινα για μικρούς και μεγάλους. Με κολόνες, κιονόκρανα και στυλοβάτες, με καθίσματα και άλλα πολλά απομεινάρια μιας ζωής που υμνύσαν, όχι χωρίς μελαγχολία, ένα ένδοξο παρελθόν. Είχε και ένα πέτρινο «μπαρ» η αυλή για να μεθάνε τη νύχτα οι καημοί και να αντέχουν τη μέρα.

Νίκος Ζήβας.

Ωστόσο, όταν ένα πρωινό της άνοιξης τα σώματα της πέτρας ξύπνησαν για την εωθινή προσευχή στο φως, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο αισιόδοξα.   

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ας μη χάσουμε και την τελευταία ευκαιρία!

Γράφει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
                          
Ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γ. Γεωργάκης μίλησε αναλυτικά στην υπογράφουσα....γιατί δεν πρέπει να χάσουμε και την τελευταία ευκαιρία!!

Ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γ. Γεωργάκης.

Όλοι είμαστε μάρτυρες της κατάστασης, που επικρατεί στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας. Είμαστε γνώστες του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου 2012 και όσων επακολούθησαν επί 10 συνεχείς ημέρες.


Για μια φορά ακόμη ο Έλληνας πολίτης  μένει  στη γωνία παραπονεμένος και θυμωμένος γιατί, ενώ κάποιοι έλεγαν πριν τις εκλογές πως πρέπει να δοθεί η ετυμηγορία των πολιτών με άμεσες εκλογές, μετά και αφού δόθηκε η ετυμηγορία των πολιτών και μάλιστα κατά τρόπο σαφή, άρχισαν να λένε άλλα αντί άλλων.

Ο καθένας ερμήνευσε το αποτέλεσμα των εκλογών, όχι όπως επιβάλλει το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, αλλά όπως βόλευε το κόμμα,  την μικροπολιτική και συνάμα την πολιτικάντικη τακτική.  

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Πέμπτη 17/05/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ξεκίνησε καθυστερημένα στις 07.30μμ με την επικύρωση  των πρακτικών της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου στις 15.09.2011, 22.02.2012 και 04.04.2012 και την λήψη αποφάσεων επί  «9» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 4 ημερομηνίας 14/05/2012.

Ο Πρόεδρος Παπαδάκης ενημέρωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο τονίζοντας ότι οι αποφάσεις του Σώματος πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα άλλως οι επιχειρήσεις που δεν τις εφαρμόζουν θα σφραγίζονται άμεσα! Στα υπόψη είναι οι εταιρείες  ΒΕΝΕΤΗΣ και ΝΟΣΑ οι οποίες λειτουργούν καταστήματα χωρίς άδεια....αλλά μόνο με προέγκριση!  

«Ηλιοστάσια» του Νίκου Ζήβα! Μέρος 1ο...

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το τιμώμενο από το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) για το 2012 Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ξεκίνησε σειρά εκδηλώσεων που οργανώνει στο πλαίσιο της διάκρισης του.

Έτσι πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Ηλιοστάσια» του Νίκου Ζήβα, στον αύλειο χώρο του Μουσείου.

Γιάννης Λαρσινός , Νέλλη Σύντηλα, Νίκος Ζήβας.

Η αφορμή για την δημιουργία της σειράς των γλυπτών του Νίκου Ζήβα που εκθέτονται, ήταν τα Ηλιακά Ωρολόγια, το γοητευτικό παιχνίδι του φωτός και της σκιάς με τον χρόνο.  

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Καινοτόμος τρόπος ελέγχου της ταχύτητας στο Ισραήλ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι οδηγοί σταματάνε αμέσως μόλις δουν τις τρύπες για να αποφύγουν ζημιές στα αυτοκίνητα τους.


Αυτός είναι ο καινοτόμος τρόπος ο οποίος χρησιμοποιείται στο Ισραήλ για τον έλεγχο της ταχύτητας των οχημάτων!


ΒΕΒΑΙΑ ο τρόπος αυτός είναι πολύ πιο οικονομικός......από τις κάμερες, τα ραντάρ, τα σαμαράκια, τους αστυνομικούς κ.α.


ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ......δεν νομίζετε Αντιδήμαρχε κ Παπαδόπουλε;;

Ειδικά μάλιστα εφ' όσον μετακινούνται και τοποθετούνται καθημερινώς και σε άλλους δρόμους!!

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 16/05/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με....

- την επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 22-2-2012, 14-3-1012 (Έκτακτη Συνεδρίαση), 14-3-2012 (Τακτική Συνεδρίαση) και 4-4-2012.
- την  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως
- την λήψη αποφάσεων επί (1) έκτακτου και (46) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.8 ημερομηνίας 11/05/2012.


Ακολούθησε η προβλεπόμενη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους  αρμόδιους Αντιδημάρχους  και η ενημέρωση εκ μέρους του κ. Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κατάσταση του Κράτους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η προεκλογική περίοδος μέχρι την 06/05/2012 επιδείνωσε τα πράγματα και καθώς φαίνεται η νέα προεκλογική περίοδος θα επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση. Ανέγνωσε πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΚΕ που επισημαίνει τα αδιέξοδα και ζητεί την εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης στο μέτρο του δυνατού να  ανταποκριθεί επειγόντως. 

Διεθνές Συνέδριο ICOMOS!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Μουσείο της Ακρόπολης, ολοκληρώνονται αύριο  οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου με θέμα:

«From past experience to new synergies: the Future of Protection Heritage Management for Archaeological Heritage in Times of Economic Crisis» - «Το μέλλον της διαχείρισης  και της προστασίας της αρχαιολογικής κληρονομιάς σε καιρό οικονομικής κρίσης»


που διοργάνωσε με επιτυχία  η  Ελληνική Εθνική Επιτροπή του ICOMOS (ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ) σε συνεργασία με το ICAHM (ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ) με στόχο τη  διερεύνηση λύσεων για την προστασία της αρχαιολογικής κληρονομιάς κάτω από δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Στο συνέδριο μετέχουν σημαίνουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και φορέων που σχετίζονται με την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο στους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης και φυσικά του πολιτισμού και των τεχνών.

Δημήτριος Παντερμαλής, Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Έλενα Κόρκα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Αθανάσιος Νακάσης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής του ICOMOS.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε με ομιλία της η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,  η οποία, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία αυτού του συνεδρίου καθώς και στην προτεραιότητα που δίνει η UNESCO σε προγράμματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Για πρώτη φορά σήμερα, μια μικρή γεωγραφικά χώρα της Μεσογείου, με ανεξάντλητο όμως αρχαιολογικό πλούτο, η Ελλάδα στέλνει σήμα κινδύνου σε ολόκληρη την υφήλιο απέναντι σε μια νέα απειλή. Η οικονομική κρίση, η μάστιγα των σύγχρονων κοινωνιών,  αόρατη πριν λίγα χρόνια αλλά τόσο ορατή πλέον, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στις περισσότερες χώρες του κόσμου, είναι μια νέα μορφή πολέμου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε..... 

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μήπως η έξοδος της Γερμανίας από την Ευρώπη είναι μια λύση;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Οι ωμές παρεμβάσεις της Γερμανίας στα εσωτερικά της Ελλάδας θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Από την ημέρα που δημιουργήθηκε η ΕΕ η Γερμανία, χωρίς πόλεμο, διπλασίασε τα εδάφη της και έγινε η πρώτη εξαγωγική χώρα στον κόσμο.  Σήμερα κερδίζει δις ευρώ από την κρίση των γειτόνων της μετά από πρόκληση διαφθοράς (μίζες γερμανικές).

Σε όλα αυτά, το περιοδικό Foreign Policy προβάλει μια λύση που ψιθυρίζεται από τις αρχές της κρίσης στην Ευρώπη. Μοναδική για να σωθεί η Ευρώπη. Ποια είναι αυτή; Να φύγει η Γερμανία από το ευρώ!


«Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ίσως αντιμετωπίζουν τα προβλήματα.....της Ελλάδας, του ευρώ, της Ισπανίας, της Πορτογαλιας, της Ιταλίας και ακόμη και της Γαλλίας.....ανάποδα.   

Από τον Πικάσσο στον Κουνς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση «Από τον Picasso στον Koons. Κοσμήματα καλλιτεχνών» στο Κεντρικό Κτήριο από τις 16 Μαΐου 2012 έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2012. Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 200 κοσμήματα που υπογράφουν οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.


Ο Georges Braque, η Louise Bourgeois, ο Jeff Koons και ο Pablo Picasso είναι κάποιοι από τους γνωστότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Δεν είναι όμως εξ ίσου γνωστά τα έργα απαράμιλλης ομορφιάς που οι καλλιτέχνες αυτοί δημιούργησαν με τη μορφή κοσμημάτων.  

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πανελλαδικ​ές εξετάσεις 2012!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Το πρόγραμμα για τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια έχει ως εξής:

Δευτέρα 21/5: Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας. 

Τουρκικά κέρματα γέμισαν την Ελλάδα και όχι μόνο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό.

Κοιτάζοντας το νέο θα συνειδητοποιήσετε ότι μοιάζει ύποπτα με το κέρμα των 2 ευρώ.


Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του 2, υπάρχει το 1!

Αυτό το κομμάτι της τουρκικής λίρας είναι μια έξυπνη παραχάραξη του κέρματος των δύο ευρώ.

Να είστε προσεκτικοί, βεβαιωθείτε για τα κέρματα των δύο ευρώ, δεδομένου ότι άρχισαν να κυκλοφορούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ελέγξτε τα κέρματά σας!

Εκκλησιαστική, Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σημαντικές  προσωπικότητες από  το χώρο της  εκκλησίας, του  πολιτισμού, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πολιτικής, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και επιφανείς επιχειρηματίες, θα συγκεντρωθούν την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών στο Ψυχικό για την παρουσίαση του δίτομου συλλογικού έργου «ΛΗΜΝΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» και «ΛΗΜΝΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ».



Δύο τόμοι, Δεκαπέντε  συγγραφείς, Χίλιες σελίδες και Αναρίθμητο φωτογραφικό υλικό, ιστορικά ντοκουμέντα  και  μαρτυρίες  αποκαλύπτουν στο  μοναδικό αυτό λεύκωμα  την  ιδιαίτερη  ταυτότητα του νησιού και την προσφορά του στον ελληνισμό.

Η τραγική  Μικρασιατική Καταστροφή αποτέλεσε μια  ξεχωριστή  σελίδα για την ύστερη ιστορία  της  νήσου, καθώς  υποδέχθηκε χιλιάδες ξεριζωμένες  οικογένειες  οι οποίες φιλοξενήθηκαν για λίγο ή έζησαν για μια ολόκληρη ζωή σε αυτό.  

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Πέμπτη 17/05/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.06πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» προ ημερησίας και «12» τακτικών  θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 21082 ημερομηνίας 14/05/2012. Παρίστατο ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος.

Επικύρωση των πρακτικών: 13-1-1012 (τακτική), 28-2-2012 (τακτική), 28-2-2012 (Έκτακτη), 20-3-2012 (τακτική) και  20-3-2012 (Έκτακτη), κατά πλειοψηφία διότι η κ. Κοσμά ψήφισε λευκό!

Το προ ημερησίας θέμα ετέθη από τον Αντιδήμαρχο κ. Κύρλο και αφορούσε την εντολή σφράγισης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία ΤΣΕΣΤΕΡ της κ. Παπαγεωργίου στην Νέα Ερυθραία διότι λειτουργεί χωρίς την σχετική άδεια! Ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε να του δοθεί χρονική περίοδος 2 μηνών για να καταθέσει αίτηση έκδοσης άδειας. Εγκρίθηκε ομόφωνα. 

Ταξιδεύοντας στη Γη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το τιμώμενο Μουσείο από το ελληνικό τμήμα του ICOM για το 2012 Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ξεκίνησε μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώνει στο πλαίσιο της διάκρισής του.

Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Ζέτα Αντσακλή και η  Δήμητρα Φιλίππου.

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στη Γη» στο Μπαλκόνι του Κέντρου Γαία. «21» γνωστοί φωτογράφοι προσέφεραν επιλεγμένα έργα τους προκειμένου να στηρίξουν το έργο του Μουσείου Γουλανδρή για την προστασία του περιβάλλοντος, τη συνεχή έρευνα, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Γεωργία Ζαννιά - δ/ντρια Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Συμμετείχαν οι: Ζέτα Αντσακλή, Κατερίνα Βαφειά, Τάσος Βενετσανόπουλος, Κώστας Βέργας, Τάσος Βρεττός, Γιώργης Γερόλυμπος, Φιόνα Ζάκκα, Νάνυ Ζαρικιάν, Κατερίνα Καλούδη, Γιάννης Κόντος, Πάνος Κοκκινιάς, Ηλίας Κοσίντας, Ευγενία Κουμάνταρου, Ξένια Λεκανίδη, Λίζυ Μανωλά, Νίκος Μάρκου, Στέλλα Νάστου, Ιωάννα Νικολαρέιζη, Ιωάννα Ράλλη, Αννούσκα Ραφαήλ και Ιωάννης Τζώρτζης.

Η Ζέτα Αντσακλή με την κόρη της Αλεξία και τον γαμπρό της Νίκο Β. Βαρδινογιάννη.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Γουλανδρή, απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους φωτογράφους για την ευγενική προσφορά των έργων τους.

Γιώργος- Αννούσκα Ραφαήλ.

Η έκθεση θα διαρκέσει  έως τις 27 Μαΐου 2012.

Ώρες  λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 9-2.30 μ.μ., Σ/Κ 10-4 μ.μ  (Δευτέρα κλειστά).

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα διατεθούν υπέρ του Μουσείου.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Παράνομα εισπράττει η ΔΕΗ το τέλος «υπηρεσιών κοινής ωφέλειας»!

Για την αντιγραφή ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της «χαράτσι» το οποίο αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ  - Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!

Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά…) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο «κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ» κ.λ.π.

Το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, όμως, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί κανονικά και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

Είναι επιβεβαιωμένο ότι ισχύει η κατάργηση στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 179, στις 22 Αυγούστου 2011, τεύχος πρώτο, σελίδα 3889, Νόμος 4001, άρθρο 195, παράγραφος 3.γ.

Μπορείτε μάλιστα να βάλετε στην αναζήτηση «Νόμος 4001»  και να κατεβάσετε σε pdf το ΦΕΚ ανοίγοντας το με acrobat...http://www.et.gr/index.php?opt...

Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του «χαρατσιού» αυτού είναι - τουλάχιστον τυπικώς - παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων.....εκτός αν σπεύσει η «Κυβέρνηση» να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την υπόθεση ανακάλυψε και παρουσίασε ο κ. Παπαδάκης σε πρωινή του τηλεοπτική εκπομπή!

Διαδηλωτές κατά της λιτότητας σε προσωρινή κράτηση στη Φρανκφούρτη!

Για την αντιγραφή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η αστυνομία απομάκρυνε την Παρασκευή περίπου 400 διαδηλωτές που βρίσκονταν γύρω από ουρανοξύστη που στεγάζει τα γραφεία της Goldman Sachs στη Φρανκφούρτη.

Η συγκέντρωση των διαδηλωτών εντάσσεται στις τετραήμερες κινητοποιήσεις υπό το γενικό τίτλο «Blockupy», που θα διαρκέσουν έως το Σάββατο, ενάντια στον καπιταλισμό και στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση αλλά δεν σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.

«Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη» έγραφε ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει οι περίπου 1000 διαδηλωτές έξω από τον ουρανοξύστη Messeturm, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Goldman Sachs και άλλων επιχειρήσεων. 

Ταξίδι στην αρχαία Πριήνη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

To Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου, που φέτος έχει ως θέμα «Tο Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις».

Σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες οδηγούν σε καταιγισμό πληροφοριών και το φυσικό περιβάλλον αλλάζει, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για το 2012 επιλέγει το συγκεκριμένο θέμα ως αναγνώριση της ανάγκης των μουσείων για μεγαλύτερη ενεργοποίηση, αξιοποίηση της τεχνολογίας και καλλιέργεια των νέων μέσων.


Ο «Ελληνικός Κόσμος», το μοναδικό μουσείο στην Αθήνα που εξαρχής βασίστηκε στο συνδυασμό νέων τεχνολογιών και πολιτισμού, συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με τη νέα και τεχνολογικά πιο προηγμένη προβολή της «Θόλου» με τίτλο «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη». Η παραγωγή θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, στις 15:00 και στις 16:00.