Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αλαλούμ στις Παιδικές Χαρές της Εκάλης! Μέρος 2ο….

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Όπως αναφερθήκαμε σε σχετικό ρεπορτάζ για την συνεδρίαση του  Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης που συνήλθε την Πέμπτη 23/02/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη, ανάμεσα στα υπό συζήτηση τακτικά θέματα ήταν και η υπ’ αριθμό 4…

«Εισήγηση για ανάπλαση όλων των Παιδικών Χαρών της Εκάλης και άμεση επισκευή ή αντικατάσταση των οργάνων της Παιδικής Χαράς στη συμβολή των οδών Ρόδων και Ευωνύμων».


Συγκεκριμένα αφορά δύο Παιδικές Χαρές στη συμβολή των οδών Ρόδων και Ευωνύμων και Πάρνηθος!.....οι οποίες είναι σε άθλια κατάσταση. Το Σώμα πήρε την ομόφωνη απόφαση να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την άμεση συντήρηση των εν λόγω παιδικών χαρών….διότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί! 

Νέες δημιουργίες του Δημήτρη Βλάσση!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο διακεκριμένος Έλληνας αρχιτέκτων, γλύπτης, καλλιτέχνης Δημήτρης Βλάσσης δημιουργεί τώρα σε μοντέρνες γραμμές έπιπλα για την εταιρία PAFOS S.A. - Custom Furniture & Custom Retail Fixtures.


Η σχεδίαση και η κατασκευή επίπλων θα γίνεται σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής. Η όλη σειρά θα παρουσιαστεί στην έκθεση EuroShop του Dusseldorf. Σύντομα θα παρουσιαστεί και στον ελληνικό χώρο.

Εάν δείτε τις φωτογραφίες των επίπλων θα καταλάβετε ότι πρόκειται περί αριστουργηματικών κομματιών που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν και θα ξεχωρίσουν στην έκθεση του Dusseldorf.

Εξ άλλου ο Δημήτρης Βλάσσης πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα με κάθε νέα δουλειά του. Το ταλέντο, η ευρηματικότητα, η έμπνευση και η πρωτοτυπία είναι αστείρευτα στο σπουδαίο καλλιτέχνη και μας κάνει υπερήφανους σαν λαό.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η «ανυπόστατη» Δημοτική Εταιρεία ΑΜΝΕΠ Α.Ε.....προς εκκαθάριση!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο 2012, μετά την συνάντηση των δημάρχων των πόλεων που μετείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΜΝΕΠ Α.Ε. ύψους 260.000,00 ευρώ, ότι.....«την οδό της εκκαθάρισης και οριστικής λύσης παίρνει η «διαβόητη» ΑΜΝΕΠ Α.Ε. που προκάλεσε «σεισμό» στους Δήμους (που συμμετείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο) το περασμένο καλοκαίρι, με εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη, με κατηγορίες για πλαστογραφίες, οικονομικές ατασθαλίες κτλ.»!


Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, συνέχισε ο κ. Δήμαρχος, εξουσιοδοτήθηκε να παραστεί στην συνεδρίαση του «Υπηρεσιακού» Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο θα επικυρώσει την διαδικασία εκκαθάρισης και λύσης της!

Σε ερώτηση της Αντιπολίτευσης......«τι θα γίνει με την συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς ύψους 64.438,00 ευρώ στο κεφάλαιο της εταιρείας;».....ο κ. Χιωτάκης απήντησε ότι...«θα πάρουμε τα χρήματα πίσω από τον Εκκαθαριστή, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και βρεθεί που πήγαν αυτά τα χρήματα»!  

Μια απίστευτα προκλητική αφίσα!

Αυτή είναι η προκλητική αφίσα που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες σε Αγγλικά τραίνα!


Κοινοποιήσετε την.......για να την δουν όλοι οι Συμπολίτες μας!

Βραδιά με φλαμένγκο και συναίσθημα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 9 Απριλίου 2012 στις 10 το βράδυ στην Μουσική σκηνή Αυλαία, Αγίου Όρους 15, Βοτανικός, το Sentimientos Flamenco Grupo που δημιουργήθηκε το 2008 από τη χορεύτρια Ισαβέλλα Γαλαίου και τον κιθαρίστα Δημήτρη Κουκουλιτάκη, πιστούς υποστηρικτές της αυθεντικής μορφής της τέχνης του flamenco παρουσιάζει μια αισθαντική μουσική βραδιά.


Στο συγκρότημα, εκτός από την Ισαβέλλα Γαλαίου, χορεύουν και οι μαθήτριες του προχωρημένου τμήματος της εξειδικευμένης σχολής για το flamenco, Sentimientos.

Ισαβέλλα Γαλαίου: Χορογραφίες, διδασκαλία, επιμέλεια παράστασης.
Δημήτρης Κουκουλιτάκης: Κιθάρα, μουσική επιμέλεια.
Γιώτα “Baron”: Τραγούδι.
Pedro Fabian: Cajon

Εισιτήριο: 15 € (με κρασί / μπίρα). 

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Όταν απουσιάζει η ευπρέπεια προς τους συμπολίτες μας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εμβρόντητοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι την Παρασκευή 23/03/2012 σε γιορτή στο ΚΑΠΗ Ν. Ερυθραίας, όταν ο γιατρός κ. Γιαννουλόπουλος επιτέθηκε με αήθεις χαρακτηρισμούς αυτός και δύο συνεργάτες, φίλοι του από άλλες περιοχές, στην επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη Φως» κ. Αγγελική Συνοδινού, η οποία ζητούσε συγγνώμη για να αποχωρήσει, κάτι που ο εργαζόμενος στο ΚΑΠΗ γιατρός δεν ήθελε να επιτρέψει.

Ο κ. Γιαννουλόπουλος είναι γιατρός καρδιολόγος στον οποίο ανατέθηκε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στο ΚΑΠΗ.

Όταν η ευαισθησία πολλών φέρνει αποτελέσματα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πριν από 5 εβδομάδες εντοπίστηκε σε ένα pet shop στο Μενίδι, μια μαϊμού, ένας Μακάκος Μακρόουρος, δεμένος με μια αλυσίδα, μέσα σε ένα τραγικό κλουβάκι. Ένα ακόμα λυπηρό παράδειγμα συμπεριφοράς συνανθρώπων μας απέναντι στα ζώα.

Tραγικό κλουβάκι.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και με την ουσιαστική παρέμβαση της ΑΝΙΜΑ, του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και άλλων φορέων, ξεκίνησε μια προσπάθεια «σωτηρίας» αυτού του άτυχου ζώου.  

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αλαλούμ στις Παιδικές Χαρές της Κηφισιάς! Μέρος 1ο...

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μόλις πληροφορηθήκαμε το  περιστατικό του τραυματισμού παιδιού στην Παιδική Χαρά της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στις  21/03/2012 περί τις 7.45μμ  διότι επικρατούσε σκοτάδι σε όλη την παιδική χαρά για άγνωστους λόγους, αποφασίσαμε να ερευνήσουμε σε βάθος το περιστατικό!

Σπασμένα παιγνίδια που απευθύνονται σε παιδάκια προσχολικής ηλικίας.

Το παιδάκι που έπαιζε σ’ αυτήν την παιδική χαρά έπεσε και κτύπησε. Οι παρόντες γονείς του, καθώς και οι παρόντες άλλοι γονείς ήταν αγανακτισμένοι με την κατάσταση του πάρκου και της παιδικής χαράς τόσο λόγω έλλειψης φωτισμού όσο και λόγω της μακρόχρονης κατάστασης των σπασμένων παιγνιδιών!

Πόσο κοστίζουν δύο σακιά άμμο για να παίζουν τα παιδάκια στην αμμοδόχο;

Όπως πληροφορηθήκαμε, από «επικοινωνίες» με τους αρμόδιους Αιρετούς κ.κ. Κερασιώτη, Σιδέρη και Παπαϊωάννου, επικαλούνται αναρμοδιότητα για την μέριμνα των παιδικών παιγνιδιών στις παιδικές  χαρές  της Κηφισιάς. Σχεδόν όλοι λένε πως είναι αρμόδιοι μόνο για το «πράσινο» στις Παιδικές Χαρές, το οποίο κι αυτό δεν χαίρει άκρας υγείας και φροντίδας!

Η τσουλήθρα είναι σπασμένη στο σημείο καθόδου. Επικίνδυνο για τα χεράκια των παιδιών.

Οι πάντες «τα φορτώνουν» όλα στις πλάτες του Αντιδημάρχου Γ.  Παπαδόπουλου λες και είναι «one man show» για την  μέριμνα και φροντίδα στις Παιδικές Χαρές της Κηφισιάς.

Συναυλία Αγάπης στο Παλλάς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μεγάλη φιλανθρωπική βραδιά διοργανώνει η Λέσχη Lions και το ελληνικό τμήμα του διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού  Lifeline, που ίδρυσε η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας.

O Γιώργος Περρής, η Ελπίδα Βάπτισμα, η πριγκίπισσα Αικατερίνη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Πέμυ Ζούνη, και η Κ.Κωνσταντά.

Σε μια συναυλία αγάπης λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου, που θα γίνει στο Παλλάς στις 2 Απριλίου 2012 στις 20.00 θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς ο Μάριος Φραγκούλης, ο Γιώργος Περρής, η Πέμυ Ζούνη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Αλίκη Καγιαλόγλου, η Ελένη - Λυδία Σταμέλλου και η καταξιωμένη Σέρβα σοπράνο Jadranka Jovanovic. 

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Το παγκόσμιο εμπόριο όπλων ανθεί - Η Ελλάδα 1η στις εισαγωγές στην ΕΕ!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Το παγκόσμιο εμπόριο όπλων εξακολουθεί να ανθεί σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση της Σουηδικής οργανώσεως SIPRI  (Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη) με τίτλο «Trends International Arms Transfers, 2011»  πάτα για κατέβασμα της έκθεσης....

Σύμφωνα με τη έκθεση, τα τελευταία πέντε χρόνια η ποσότητα των παγκόσμιων πωλήσεων όπλων αυξήθηκε κατά 24% σε σχέση με την 5ετία 2002-2006.

Σε ειδική παράγραφο αναφέρει ότι στην Ευρώπη η Ελλάδα ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων στην Ευρώπη και στην 10η θέση παγκοσμίως την περίοδο 2007 - 2011. 

Το Μήνυμα - I am Greek and I wanna go home!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αυτή είναι η φράση και το κεντρικό μήνυμα που αποστέλλεται παντού μέσο διαδικτύου, από την Ανεξάρτητη Εθελοντική Κίνηση με σκοπό την επιστροφή των Ελληνικών αρχαιοτήτων που παράνομα κρατούνται εκτός Ελλάδας.


Εμπνευστής και δημιουργός είναι ο Μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος Ares Kalogeropoulos ο οποίος διαμένει και δραστηριοποιείται στο Oldenburg της Βόρειας Γερμανίας.


Η Ανεξάρτητη Εθελοντική Κίνηση, απέκτησε χιλιάδες υποστηρικτές στο διαδίκτυο, μιας και ξεκίνησε μέσω Facebook, από το προσωπικό Προφίλ του Ares Kalogeropoulos.


Το μήνυμα «I am Greek and I wanna go home»  καθώς και η αισθητική ματιά που συνοδεύει τις εικόνες, είναι δημιουργημένες ώστε να χτυπήσουν τις πόρτες του συναισθήματος εντός και εκτός Ελλάδας. 

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Πέμπτη 23/03/2012 στις 12.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά μέλη,  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου προ ημερησίας και  «5» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 19/03/2012. Παρίστατο και η κ. Α. Συνοδινού της Δημοτικής Παράταξης  "Πόλη Φως".

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

Προ ημερησίας (1) ο κ. Γονέος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση το Τοπικού Συμβουλίου στις 13/03/2007 για την χρήση του Εντευκτηρίου της Εκάλης η οποία αναφέρει ότι ο χώρος του Εντευκτηρίου  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εκδηλώσεις πλην των πολιτικών ή προεκλογικών εκδηλώσεων!

Αμερικανική «δημοσκόπηση» για την Μακεδονία!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Στην παρακάτω Αμερικανική ιστοσελίδα, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε και ψηφίστε πατώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση......


Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το «YES» και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.

Οι Αμερικάνοι επιμένουν να επαναφέρουν συνέχεια αυτή τη «δημοσκόπηση» μέχρι να βγάλουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Ψηφίστε, ακόμη μία φορά, γιατί οι Σκοπιανοί κοντεύουν να μας περάσουν σε ψήφους.  

Στείλτε το παντού!!

Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Τρίτη 20/03/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 4+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.06πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «10» τακτικών  θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 11921 ημερομηνίας 15/03/2012. Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρκεσίνης και Παπαδόπουλος.

Το έκτακτο θέμα ετέθη από τον Αντιδήμαρχο κ. Μαρκεσίνη και αφορούσε την εισήγηση αίτησης προς την ΔΜΕΟ για άμεση αναστολή εκτέλεσης  πάσης φύσεως έργων στον Κόμβο της Εκάλης, Νέα Εθνική Οδός με την οδό Πάρνηθος, μέχρι ότου γίνει μελέτη αναμόρφωσης του κόμβου! Η κ. Μουστάκη πιστεύει ότι δεν θα γίνει τίποτα από την ΔΜΕΟ! Εγκρίθηκε ομόφωνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ στις δημοσκοπήσ​εις!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ


Με αφορμή την δημοσίευση δημοσκόπησης της Public Issue στην Καθημερινή που δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 28% (!) παρενέβησαν οι κ. Ηλίας Νικολακόπουλος ως πρόεδρος της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων και Σπύρος Ζαβιτσάνος ως πρόεδρος της ΣΕΔΕΑ, καταγγέλλοντας «μαγειρέματα» των αποτελεσμάτων!

Η κοινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων και του ΣΕΔΕΑ αναλυτικά....πατώντας εδώ....  

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου!


Mε τη βοήθεια της Παναγίας, ας γίνει αφετηρία επανεκκίνησης μιας νέας πορείας για Ανόρθωση, Ανάταση, Αναγέννηση, Αλληλεγγύη, Ανάσταση....

Όλοι μαζί μπορούμε! Όλοι μαζί έχουμε Χρέος για έναν κοινό Αγώνα! Αγώνα ανύψωσης της ψυχής μας, για τους κόπους και τα όνειρα που δεν πρέπει να πάνε χαμένα, για το Έθνος μας, για εμάς και το διπλανό μας, για αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία μας και για όλους αυτούς που θα πρέπει να συνεχίσουν την Ιστορία μας, για το Μέλλον της Νέας Γενιάς, για την Ελπίδα της Ελλάδας μας!