Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κατεψυγμένα......πόσο καλά είναι;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Εξαιρετικά πρακτικά τα κατεψυγμένα διευκολύνουν σημαντικά τη ζωή μας, ειδικά μετά από μια δύσκολη μέρα. Η ποιότητα όμως;

Στον κόσμο των κατεψυγμένων πρέπει κανείς να διακρίνει δύο είδη προϊόντων: τα έτοιμα γεύματα και η πρώτη βασική ύλη.

Τα πρώτα πρέπει να τα επιλέξει κανείς πολύ προσεκτικά! Μάλιστα, συχνά έχουν υψηλά επίπεδα σε αλάτι και συντηρητικά σε αφθονία και, το χειρότερο απ 'όλα, ζάχαρη και λιπαρά. Στη πολύ προσεκτική επιλογή περιλαμβάνονται επίσης τα τηγανητά λαχανικά που φαίνονται ακίνδυνα και υγιεινά.

Για προϊόντα όμως που αποτελούν βασική ύλη όπως τα λαχανικά, φρούτα, κρέας ή ακόμα και τα ψάρια, τα κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν πλεονεκτήματα.

Τίποτα δε καλύτερο από φρέσκο ​​ψάρι θα μπορούσε κάποιος να πει! Ναι, αλλά όταν ζεις μακριά από τη θάλασσα ή όταν δεν έχουμε ιχθυοπώλη 100% της εμπιστοσύνης μας τότε το κατεψυγμένο ψάρι είναι η καλύτερη επιλογή. Για τον απλούστατο λόγο ότι  καταψύχονται αμέσως μετά τη σύλληψη πριν φτάσουν καν στο λιμάνι και μπορείτε να εμπιστευτείτε ακόμα και το σούσι!

Για το κρέας, ίδια ιστορία και ίδιο επίπεδο ποιότητας. Και τα φρούτα και τα λαχανικά; Θα σας εκπλήξει ίσως, αλλά ορισμένες φορές είναι καλύτερα να αγοράσει βερίκοκα ή μάνγκο κατεψυγμένο από ότι τα φρέσκα στην αγορά. Η διαφορά; Τα φρούτα και τα κατεψυγμένα λαχανικά συλλέγονται ώριμα, με όλες τις θρεπτικές ουσίες που πήραν φυσιολογικά ενώ εκείνα που βρίσκονται σε κάποια ράφια των supermarket έχουν συλλεχθεί πράσινα και ωριμάζουν κατά τη μεταφορά. 

Επομένως, αν έχω να επιλέξω ανάμεσα σε ένα φρούτο που δεν είχε ωριμάσει φυσιολογικά και σ΄ ένα φρούτο κατεψυγμένο το οποίο έχει συλλεχθεί όταν έχει ωριμάσει φυσιολογικά και μετά έχει καταψυχθεί, η επιλογή μου γίνεται γρήγορα!

Βεβαίως το φρούτο του δένδρου δεν έχει την ίδια γεύση από το κατεψυγμένο αλλά αυτό περιορίζεται μόνο στην γεύση διότι οι θρεπτικές ιδιότητές τους είναι αναλλοίωτες.


Εκτός από τα παραπάνω, η σημαντική διαφορά τιμής των κατεψυγμένων προϊόντων σε σχέση με τα νωπά, που φτάνει ακόμα και στο 50% σε ορισμένες κατηγορίες όπως είναι τα λαχανικά και τα αλιεύματα, ευνοεί τη συγκεκριμένη αγορά, κυρίως την τελευταία διετία λόγω και της οικονομικής κρίσης που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ αναδεικνύει σε ισχυρό παίκτη της αγοράς τα κατεψυγμένα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία σήμερα κατέχουν μερίδιο σχεδόν 25%.

Γιατί λοιπόν να χάσετε; Ειδικά όταν π.χ. τον χειμώνα μπορείτε να φάτε τάρτες από μυρτίλλα!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Παρακολούθηση.......της 4ης τακτικής Συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Η 4η τακτική Συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς  συνήλθε  τη Δευτέρα 09/05/2011 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο και στο Δημοτικό Κατάστημα προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «6» προ ημερήσιας διάταξης θέματα. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με συζήτηση  θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης.
Επειδή οι τοπικοί Σύμβουλοι επικαλήφθησαν σε αρκετά θέματα, σταχυολόγησα τα κάτωθι:
Η κ. Βλάχου έθεσε τέσσερα θέματα: (α) σχετικά με το φωτισμό στο θεατράκι στις εργατικές, (β) σχετικά με την ανάπλαση της παιδικής χαράς στον Άγιο Νεκτάριο,  (γ)  τοποθέτηση φανάρι στη διασταύρωση Γ. Λύρα και Αχαρνών και (δ) να γίνει ενημέρωση στα σχολεία για τα ναρκωτικά.
Η κ. Πολίτη ρώτησε (α)για τα δύο «καζίνο»που λειτουργούσαν στο κέντρο της πόλης μας παράνομα και (β) για την υπόθεση της Καντίνας στην Παναγίτσα.
- Ο κ. Παπαδάκης απάντησε ως προς το πρώτο ότι έκλεισαν και για το δεύτερο εκκρεμεί δικαστήριο μεταξύ του τέως Αντιδημάρχου κ. Κωσταντακόπουλο Β. και Κατσίμπα Ι.
Ο κ. Χασιώτης επανέφερε (α) το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης και να γίνει επανέλεγχος στις άδειες Parking των συμπολιτών μας, εκφράζοντας την άποψη ότι πολλοί διαθέτουν ένα νόμιμο στην πολυκατοικία τους και ένα απ΄ έξω.
- Αρμόδιο είναι το Δ.Σ. απάντησε ο κ. Παπαδάκης.
(β)Το θέμα της καθαριότητας να αντιμετωπισθεί με συχνότερα δρομολόγια.
(γ) Ζήτησε ενημέρωση ως προς τα νεκροταφεία διότι έχουν πολλά προβλήματα.
(δ) Έθεσε το θέμα των παράνομων πινακίδων στα δένδρα και ζήτησε να ξηλωθούν και να επιβληθούν πρόσθημα.
(ε) Μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς  καταθέτοντας  έγγραφο διαμαρτυρία με υπογραφές 25 κατοίκων!
(στ) Αναρωτήθηκε για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των τοπικών συμβούλων!
Η κ. Κουλουριώτη ζήτησε (α) η οδός Ανοίξεως στην Ν. Κηφισιά να μονοδρομηθεί λόγω επικινδυνότητας και να καθαριστεί το πεζοδρόμιο στην οδό Μυρσίνης δίπλα από το Δημαρχείο.
(β) Επίσης ζήτησε από τον κ. Σ. Παπαδάκη να ενημερώσει τους πολίτες μέσω του τύπου για τις αρμοδιότητές του  Τοπικού Συμβουλίου!
- Δεν δίνω συνεντεύξεις είπε ο κ. Παπαδάκης διότι θα θεωρηθεί ότι αυτοπροβάλλομαι. Δεσμεύτηκε όμως να καλέσει τον τοπικό τύπο στην επόμενη συνεδρίαση.
Η κ. Χατζηγεωργίου έθεσε (α) εκ νέου το θέμα καθαριότητας των Αλωνίων (β)  πρόσθεσε, ότι η λαϊκή πέρα από τα γνωστά προβλήματα, προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.  (γ) Φωτισμός ανύπαρκτος στα Αλώνια και (δ) αναρωτήθηκε για τον ρόλο των τοπικών συμβούλων και τις (μη) αρμοδιότητες τους!
- Δεν υπάρχει προσωπικό ήταν η απάντηση του κ. Παπαδάκη στην πρώτη ερώτηση.
Η κ. Αλιμπράντη αναρωτήθηκε (α) για τον ρόλο των τοπικών συμβούλων και για τις (μη)! αρμοδιότητες τους και (β) ζήτησε περισσότερες στάσεις των αστικών λεωφορείων στην Πολιτεία.
Η κ. Στεφανίδη  ζήτησε (α) την αντικατάσταση της σχάρας στην διασταύρωση των οδών Ρόδου και Δήλου λόγω κλοπής (β) Επεσήμανε ότι στα σύνορα Κηφισιάς και Μελισίων υπάρχει βοσκός, του οποίου τα ζώα προκαλούν αυξητικά προβλήματα στη βλάστηση και είναι επικίνδυνα και για τα οχήματα. Και πέρα από αυτό πρέπει να δοθεί η πρέπουσα σημασία και στη κυριότητα γης που χρησιμοποιεί (γ) Σοβαρό θεώρησε το γεγονός ότι το τμήμα της οδού Καλυφτάκη από Γ. Λύρα έως και Μάτσα ενώ προσφάτως ασφαλτοστρώθηκε (αρχές Φεβρουαρίου) έχει ξηλωθεί σε ένα μεγάλο τμήμα του.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παπαδάκης και δεσμεύτηκε ότι όλα τα θέματα που τέθηκαν θα προωθηθούν στους αρμόδιους Αντιδημάρχους.
Ότι αφορά στα νεκροταφεία τόνισε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά αυτά οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού.
Στο σημείο αυτό έντονες ήταν οι αντιδράσεις από το σύνολο σχεδόν των μελών του Συμβουλίου.
·  Χαρακτηριστικά ο κ. Χασιώτης τόνισε ότι το προσωπικό δεν δουλεύει.
·  Η κ. Στεφανίδη επεσήμανε ότι υπάρχει καταγγελία για το κυλικείο, ότι δεν δίνει αποδείξεις.
·  Η κ. Χατζηγεωργίου ζήτησε την αλλαγή του προσώπου που εκμεταλλεύεται το κυλικείο και να γίνει εκ νέου διαγωνισμός.
· Τελικά ζητήθηκε από τον Πρόεδρο εκχώρηση αρμοδιοτήτων και στους Τ. Συμβούλους, ο οποίος και το απεδέχθη!
Τέλος εγκρίθηκαν τα (5) από τα (6)  προ ημερήσιας διάταξης θέματα ομόφωνα και ένα κατά πλειοψηφία.
Σχόλιο: Αν και σχεδόν όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι της Κηφισιάς ενδιαφέρονται αρκετά για τα προβλήματα των περιοχών τους και αυτό προκύπτει  από τα πολλά ερωτήματα που θέτουν στις συνεδριάσεις, ωστόσο δεν παρακολουθούν τις λίγες απαντήσεις που δίνει ο πρόεδρος και δεν τις φέρνουν ΟΛΕΣ ως αναπάντητες την επόμενη φορά!! Για παράδειγμα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Πρόεδρος κ. Παπαδάκης Σταύρος στην αρχή της συζήτησης απήντησε σε ένα μόνο ερώτημα από τα αρκετά που του είχαν υποβληθεί στην  3η τακτική Συνεδρίαση στις 04/04/2011. Αυτό της κ. Ο. Βλάχου, ότι  το πάρκο στη Γ. Λύρα δεν είναι κλειδωμένο, αλλά υπάρχει ανοικτή είσοδος από την Μάρκου Μπότσαρη.
ΔΕΝ απήντησε στο δεύτερο ερώτημα της κ. Ο. Βλάχου, που αφορούσε στο κέντρο νεότητας «Μελίνα Μερκούρη» και αν πρόκειται να επαναλειτουργήσει, διότι παραμένει κλειστό από τον σεισμό!
ΔΕΝ απήντησε στην ερώτηση της κ. Ν. Στεφανίδη, αν στον υπό διαμόρφωση αθλητικό χώρο στην οδό Φραγκοπούλου προβλέπεται μόνο κατασκευή πέντε γηπέδων πέντε επί πέντε.(ήταν προεκλογική δέσμευση του 2006)
ΔΕΝ απήντησε στην ερώτηση του κ. Σ. Χασιώτη, αν  στις εθνικές εορτές θα προβλεφθούν  στο μέλλον θέσεις στην εξέδρα των επισήμων και για τους Τοπικούς  Συμβούλους.
ΔΕΝ απήντησε στην ερώτηση της κ. Λ. Χατζηγεωργίου, γιατί  ο φωτισμός στην περιοχή των Αλωνίων είναι ελλιπής;
Ότι αφορά δε στα Μόνιππα, ερώτηση που ετέθη από την κ. Ο. Βλάχου, είπε ότι ο Δήμος βοηθάει, αλλά έχουν απομείνει μόνο δυο τρεις αμαξάδες και έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει όρεξη από τη νεολαία!
Λάθος κ. Πρόεδρε, σας παραπέμπω στα δύο άρθρα μου στην Kifisia Press πατήστε εδώ...  ημερομηνίας  28/01/2011 και  06/02/2011 με τίτλο «Καροτσέρη τράβα.................έως πότε όμως», όπου οι ίδιοι δηλώνουν «άκρως απογοητευμένοι, γιατί κατά καιρούς πολλοί τους υποσχέθηκαν πολλά, κανείς όμως δεν έκανε πραγματικά κάτι γι΄ αυτούς». Τι θέλουν;.....μία ταμπέλα στο σταθμό του τρένου, που να δηλώνει την ύπαρξή τους και δύο ακόμη απαγορευτικές για το παρκάρισμα των Ι.Χ.  απέναντι από την Παναγίτσα, για να μπορούν να κάνουν πιάτσα!
Προς ενημέρωσή σας υπάρχουν πέντε άδειες Ηνιοχείας και υπάρχει πολύ όρεξη και μεράκι από δύο νέους ανθρώπους για την συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!!

Προωθείστε.......την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Από τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανέλαβε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να σταματήσει η ανέγερση των δυο πυρηνικών εργοστασίων σε περιοχές της Τουρκίας. 


Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται τόσο από την συμμετοχή σας όσο και από τη διάδοση του παρόντος μηνύματος.

Στην διεύθυνση.....πατήστε εδώ.... θα βρείτε το αναλυτικό κείμενο το οποίο θα μπορείτε να υπογράψετε.

Ευελπιστούμε στην υποστήριξή σας.

---------------------

The University of the Aegean has taken the initiative of collecting signatures against the construction of two nuclear plants in Turkey

The success of this attempt lies both on your participation and the dissemination of this message.

By visiting the website......press here.... you will have the opportunity to read the full article and you will also be given the chance to participate in the petition.

We count on your support.

Professor Paris Tsartas
Rector
University of the Aegean
Administration Building
University Hill
GR 81100 Mytilene, Lesvos Greece
tel: (+30)22510-36011
fax: (+30)22510-36019

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 19649!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε  την Τρίτη 17/05/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη και 1 αναπληρωματικό μέλος η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση των πρακτικών τακτικών και εκτάκτων συνεδριάσεων ημερομηνίας 05/04/2011, 12/04/2011 και 28/04/2011 και την λήψη αποφάσεων επί «16» τακτικών και «2» εκτάκτων θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση ημερομηνίας 12/05/2011...η πηγή.... 

Ο  Αντιπρόεδρος κ. Σκορδίλης απουσίαζε επειδή είναι καθηγητής και εκείνη την ημέρα διεξήγοντο πανελλαδικές εξετάσεις.

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις για  τα «17» θέματα στα «γρήγορα» και χωρίς ουσιαστικές  διαφωνίες!

Σημειώνω χαρακτηριστικά.....

Θέμα 2. Ορίστηκε ως Πραγματογνώμονας του Δήμου ομόφωνα, ο γνώριμος συγκοινωνιολόγος του Δήμου, κ. Θεόδωρος Μαυρογιώργης!

Θέμα 5. Η Εισήγηση της  Δικηγόρου  κ. Σταυρούλας  Κεμπερά,  περί ΄Ασκησης ή  μη Αιτήσεως Αναιρέσεως  κατά  των   με  αριθμούς 2953/2010 και 2954/2010  αποφάσεων  του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών  με  τις  οποίες υποχρεώνεται  ο  Δήμος  Κηφισιάς  ως  καθολικός  διάδοχος  του  Δήμου  Νέας Ερυθραίας, να καταβάλει στον Αντώνιο Γερογιάννη για εκτέλεση των έργων «Κλάδεμα  δεντροστοιχιών»  και «Εργασίες  προστασίας  πεύκων»  ποσά 42370,63  ευρώ  και 33820,75  ευρώ  αντίστοιχα  νομιμοτόκως  από  τις 16/12/2008, εγκρίθηκε με μερική πλειοψηφία!

Ο κ. Σιδέρης εισηγήθηκε την καταβολή του ποσού αλλά χωρίς προσαύξηση!.........και ψήφισε λευκό! Ο κ. Δημάκης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την «βεβαίωση» πραγματοποίησης ελέγχου από κάποιο «υπηρεσιακό παράγοντα» του Δήμου Ν. Ερυθραίας........χωρίς ουσιαστικά να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος του έργου! Ο κ. Κανακάκης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και τις έντονες ανησυχίες του για το κακό προηγούμενο! Ο κ. Δήμαρχος απήντησε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αναίρεση!

Θέμα 6. Αποφασίσθηκε ομόφωνα....όπως η ανάθεση  στη  Δικηγόρο  κ.  Σοφία  Καρέλη  να  παραστεί  ενώπιον  του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (Σχηματισμός Ακυρωτικής Διαδικασίας),  την 1η Ιουνίου 2011  ημέρα  Τετάρτη  και  ώρα 10:00  κατά  τη  συζήτηση  της Προσφυγής -  Αίτησης  Ακύρωσης,  του  Λάμπρου  Ι. Μυλωνά  κατά: 1)  Του Υπουργού  Εθνικής  Οικονομίας &  Οικονομικών, 2)  Του  Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., 3) Της Δ/νσης Πολεοδομίας Βορ. Τομέα Αθήνας, 4) Της Δ/νσης Πολεοδομίας Κηφισιάς,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ: 1)  Της υπ’αρ.πρωτ. 591/9-1-2007 απόφασης  της Δ/νσης Πολεοδομίας Βορ. Τ. Αθήνας, 2) Της υπ’ αρ. πρωτ. 28240/23-10-06  αρ.  πράξης 2/2006  Πολεοδομίας  Δ.  Κηφισιάς  περί  προσκύρωσης μη άρτιας επιφάνειας στο Ο.Τ. 35......εγκριθεί πρώτα από την Νομική Υπηρεσία!

Θέμα 9. Ομόφωνα αποφασίσθηκε....η ανάθεση στo Δικηγόρο κ. Παναγιώτη  Ανδρικόπουλο να παραστεί   ενώπιον    του Συμβουλίου της Επικρατείας, Τμήμα Ε’, (που ήταν ορισμένη για την 4η Μαΐου 2011 ημέρα Τρίτη και  ώρα 09:30 αλλά......πάρθηκε αναβολή!),   κατά  τη  συζήτηση  της  Έφεσης  που  άσκησε  ο  Σύλλογος Προστασίας Κηφισιάς  κλπ (19)  κατά  των: 1) Του Δήμου Κηφισιάς, 2) Της Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης  Αθηνών –  Πειραιώς, 3)  Του  Ε.Ο.Τ., 4)  Της εταιρίας με την επωνυμία «ΘΕΟΞΕΝΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΙΣΑΞ Α.Ε.» και κατά της 713/2004 απόφ. του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Η έφεση αυτή αφορά την άδεια υπόγειας στάθμευσης αυτοκινήτων στο ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ στην Κηφισιά!

Θέμα 11. Απορρίφθηκε ομόφωνα....η υποβολή  Εισήγησης  του  Νομικού  Συμβούλου  του  Δήμου  κ.  Λ.  Λώρα,   σχετικά  με  την  εξωδικαστική  επίλυση  και  την  καταβολή  του  ποσού  των  διακοσίων  πενήντα  ευρώ (250,00 €),  αντί  του  ποσού  των  πεντακοσίων  εβδομήντα πέντε ευρώ (575,00 €) στην ενάγουσα κ. Σωτηραλή Ευαγγελία για  ζημιά  σε  ΙΧ  ιδιοκτησίας  της,  που  προκλήθηκε  από  πρόσκρουση  στην υπερυψωμένη διάβαση επί της οδού Εμμ. Μπενάκη, Κηφισιά.

Θέμα 16. Εγκρίθηκε ομόφωνα....η ψήφιση πίστωσης 2.700,11€   για τα έξοδα κίνησης του μονίμου και αορίστου χρόνου  τεχνικού προσωπικού, για  το μήνα ΑΠΡΙΛΙΟ  2011, σε  βάρος  του Κ.Α. 30.6422.01  και 30.6422.02  για  τους   υπαλλήλους  της  Τεχνικής Υπηρεσίας και του Κ.Α. 40.6422.01και  Κ.Α.40.6422.02 για τους υπαλλήλους της Δ/νσης Περιβάλλοντος, αφού ληφθούν υπόψη οι διατάξεις  της περ.γ’ της παρ.2 του άρθρου 103 του Ν.3463 /2006 ( ΦΕΚ 114 Α/2006 Νέος Κοινοτικός Κώδικας ).

Ο κ. Σιδέρης αμέσως μετά παρατήρησε ότι  να  βλέπουμε βιτρίνες!........δεν σημαίνει οδοιπορικά!

Και παρατηρώ ερωτώντας....

- Ξανά η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε και στο άψε σβήσε ενέκρινε «17» θέματα χωρίς κανένα μέλος της Επιτροπής να ζητήσει να δει τα υπάρχοντα δικαιολογητικά! Αξιοθαύμαστη η ταχύτητα με την οποία η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει τόσα πολλά και σημαντικά θέματα!....χωρίς ρίσκο αστοχιών! Είναι πράγματι άξιο απορίας;

- Δεν θα έπρεπε να γίνει «αναλυτικός» έλεγχος για τα έξοδα κίνησης των υπαλλήλων του Δήμου προτού εγκριθεί η ψήφιση της πίστωσης;......εάν και κατά πόσον στα «οδοιπορικά» συμπεριλαμβάνεται και το χάζεμα....βιτρινών!!

Κοκτέιλ με γαλλικό αέρα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από το σικ Παρίσι στην Αθήνα και δη στην Κηφισιά. Ο λόγος για το κοκτέιλ πάρτι που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Ντάβλας των P.R. προς τιμήν του γενικού διευθυντού της αλυσίδας  ξενοδοχείων «THE DORCHESTER COLLECTION», που περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχεία όπως το «PLAZA ATHΕNΕE» στο Παρίσι και «ΤΗΕ DORCHESTER» στο Λονδίνο.

Ο Γενικός Διευθυντής Φρανσουά Ντελαέ με την Σάσα Βαρδινογιάννη

Η εκδήλωση έγινε στο CASH Bar Restaurant της Κηφισιάς και οι καλεσμένοι εκτός από την όμορφη βραδιά που πέρασαν ενημερώθηκαν και για τα δυο νέα ξενοδοχεία που προστέθηκαν στη Συλλογή των ξενοδοχείων The Dorchester, Coworth Park στο Ascot και 45 Park Lane στο Λονδίνο.

Τσαρλς Μπλαντ  regional sales director Dorchester
Collection, Ευθύμιος Κωβαίος, Κοντσέττο Μαρλέττα head of client
relations Dorchester Collection.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ερεθίσματα για επίγνωση, αυτοκριτική και....ελπίδα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Καταιγιστικά γεγονότα κατακλύζουν το σύγχρονο κόσμο δοκιμάζοντας τον μεμονωμένο άνθρωπο όπου γης αλλά και σύνολα, όπως ολόκληρους Λαούς.

Είναι σχεδόν αδύνατο να κατανοηθεί, εν τω άμα, το συνήθως συνταρακτικό που ταυτόχρονα είναι πολύπλοκο και σύνθετο, που κυριολεκτικά συγκλονίζει και κατακλύζει κυριολεκτικά τη συνείδηση και το μυαλό μας.

Πως θα μπορέσει να ισορροπήσει ο πολίτης αυτού του τόπου από τη μια στιγμή στην άλλη όταν χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.  Μόλις μέχρι τα μέσα του 2009 πίστευε, κακώς βέβαια, πως οι εξελίξεις προς το μέλλον του, όφειλαν να είναι ευθύγραμμα ανοδικές. Πίστευε πως οι αμοιβές της εργασίας υπολείπονταν και πως οι απαιτήσεις του, θα είχαν στο κοντινό ορίζοντα, τη δίκαιη ικανοποίησή τους.

Πολιτικό κόμμα υποστήριζε αυθαιρέτως πως ο μισθός του πρωτοδιόριστου θα έπρεπε να ξεκινά από τα 1400 ευρώ κ.ο.κ.

Η κοινή γνώμη εθίζετο στην ανοχή απέναντι στην ανομία και έτεινε αντί της εναντίωσης στην ενσωμάτωσή της σε αυτήν.

Το πολιτικό κόστος!

Το περιβόητο και συνάμα καταστροφικό πολιτικό κόστος καθόριζε τη στάση και τη συμπεριφορά των πολιτικών κομμάτων ακυρώνοντας το όποιο θετικό έργο επιδίωκαν ή μπορούσαν να προσφέρουν.


Η κοινωνία μας έχανε συν τω χρόνο τον αυτοσεβασμό της ενώ βασίλευε η παροιμιώδης άποψη του ( ποιος έχει το μέλι και δεν το γλείφει) θεωρώντας αυτονόητο πως αρκεί να είσαι σύγχρονος έλληνας για να είσαι εν δυνάμει απατεώνας.

Οι γενικεύσεις αποτελούσαν και εξακολουθούν να αποτελούν αθλία και ανεύθυνη συμπεριφορά του συμπολίτη μας που θεωρεί δικαίωμά του να μεταφέρει αστήρικτες κατηγορίες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το σύνολο του πολιτικού κόσμου αδιάκριτα και απολύτως ισοπεδωτικά.

Αν δεν είναι τούτο ανήθικη και ανεύθυνη στάση ζωής τι άλλο είναι; Έχοντας ίσως χάσει κανείς την αυτό-εκτίμησή του, εύκολα στους τρίτους προσάπτει τα δικά του προσωπικά κουσούρια, στη λογική του, εξ ιδίων τα αλλότρια!

Ως συμπέρασμα θα μπορούσαμε άνετα να ισχυριστούμε πως η διεθνής κρίση απλώς επέπεσε επί ενός ευάλωτου και υπονομευόμενου σε αξίες και ορθολογισμό κοινωνικού δεδομένου επιδεινώνοντας τα πράγματα! 

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Γυμνάσιο Εκάλης….«Εμπαιγμός και Ανικανότητα»!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Διαβάζοντας τη δήλωση του κ. Χιωτάκη, Δημάρχου Κηφισιάς, σχετικά με τη συνάντηση  του ιδίου και των Αντιδημάρχων κ. Κύρλου και Μαρκεσύνη με την Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου θέλω να σημειώσω τα εξής:

Η συνάντηση έγινε στις 4 Απριλίου 2011 και η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγες μέρες αργότερα με αφορμή τη δημοσίευση του ΦΕΚ αριθμό φύλλου 440/18 Μαρτίου 2011 του Υπουργείο Παιδείας περί συγχωνεύσεων σχολείων, στο οποίο περιλαμβανόταν και το Γυμνάσιο Εκάλης. Επιεικώς απαράδεκτη έως κατακριτέα κρίνεται η στάση της Υφυπουργού να δεχθεί τους εκπροσώπους του δήμου μας και να τους υποσχεθεί ότι θα επανεξετάσει το θέμα και θα το συζητήσει μαζί τους, σύμφωνα με τη δήλωση του Δημάρχου μας, ενώ ήδη είχε προκαθοριστεί η τύχη του Γυμνασίου Εκάλης.


Όμως κ. Δήμαρχε, ήδη από το Νοέμβριο μήνα του 2010 γνωρίζαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρούσε σε συνενώσεις σχολείων καθώς προπαγάνδιζε τη διαδικασία αυτή  με πολύ εύστοχα επιχειρήματα και χαρακτηρισμούς. 

Ο τότε Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και νυν Αντιδήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 08/10/2010 μεταξύ των δηλώσεων που έκανε για θέματα παιδείας, ερωτώμενος για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων λόγω Καλλικράτη  ήταν κάθετος ως προς την παραφιλολογία, όπως την χαρακτήρισε, που υπήρχε για το θέμα και δήλωνε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Είμαι κάθετος». Έλεγε μάλιστα ότι  «δεν γνώριζε ακόμα αν θα αναλάβει και στο νέο Καλλικράτειο Δήμο τον τομέα παιδείας, αλλά αν υπήρχε περίπτωση συγχώνευσης θα το είχε μάθει μέχρι τώρα». Αυτά στις 17/12/2010 στον Τ.Κ. σελίδα 6.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ κ. Δήμαρχε..
    
ΔΕΝ  κάνατε καμία ενέργεια σύμφωνα με την εγκύκλιο 11136/Δ4/27-1-2011  του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Συνενώσεις - Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012» που εστάλη σε όλους τους δήμους της χώρας και σας ζητούσε να διαμορφώσετε αλλά και να υποβάλετε προτάσεις που θα αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής σας σε σχέση με το παραπάνω θέμα.

ΔΕΝ συνεργαστήκατε με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Προϊσταμένους Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης, τους Σχολικούς Συμβούλους, τους ΟΤΑ αλλά και τους λοιπούς - εκπαιδευτικούς και μη - φορείς.

ΔΕΝ απαντήσατε στην επιστολή της κ. Χριστοφιλοπούλου από τις 28/1/2011 προς τους Δημάρχους  που ανέφερε  ρητά ότι  «η γνώμη των εκπροσώπων των νέων Δήμων θα συντελέσει καταλυτικά στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης».

ΔΕΝ λάβατε υπ΄ όψιν σας την επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας σχετικά με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις των σχολείων η οποία σας καλούσε σε «συστράτευση όλων των παραγόντων και των συλλογικοτήτων των τοπικών κοινωνιών,  προκειμένου να αγωνιστούμε για να ακυρώσουμε το πρόγραμμα συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Παιδείας».

ΔΕΝ εκπροσωπήθηκε ο Δήμος μας στην ημερίδα για τις συγχωνεύσεις και τις αλλαγές στην εκπαίδευση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας στις 28.02.2011  με προσκεκλημένους τους Δημάρχους όλης της χώρας.

ΔΕΝ τεκμηριώσατε την βιωσιμότητα του Γυμνασίου Εκάλης.

ΔΕΝ απαντήσατε στην αγωνιώδη φωνή (επιστολή 18/02/2010 Τ.Κ. σελ.6) του μαθητή Δραγατίδη Μάνου της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Εκάλης.

ΔΕΝ εκμεταλλευτήκαμε το ανοιχτό παράθυρο  που σας άφησε ο εισηγητής  της απόφασης «Το Γυμνάσιο Εκάλης με 45 μαθητές και 7 αίθουσες δύναται να συγχωνευτεί με το Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας με 270 μαθητές και 14 αίθουσες και μπορεί να απορροφήσει 320 μαθητές, αν και θα δημιουργηθούν προβλήματα στο Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας, διότι πιθανώς να μην μπορεί να στεγάσει όλους τους μαθητές και επιπλέον θα χρειαστεί μίσθωση οχημάτων».

Και είμαι τόσο σίγουρος για τα  «ΔΕΝ»  διότι ΔΕΝ μου απάντησε κανείς στα παραπάνω ερωτήματά μου σε έξι άρθρα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο σύνολο του τοπικού τύπου. Αντίθετα, περιοριστήκατε, μόλις στις 16 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια δήλωση ότι  «ο Δήμος είναι κάθετα αντίθετος σε κατάργηση του σχολείου της Εκάλης και δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο». Επίσης σε τοπική εφημερίδα γενικεύσατε το θέμα λέγοντας «είμαστε αντίθετοι και δεν πρέπει να κλείσει κανένα σχολείο στο Δήμο».

Την ίδια τακτική της αοριστολογίας και των λεονταρισμών ακολούθησε και ο κ. Παναγιώτου Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) Κηφισιάς με δηλώσεις του τύπου «αμετακίνητος ο δήμος στη θέση του για διατήρηση των υπαρχόντων σχολείων». «Σε κάθε περίπτωση εμμονής του υπουργείου περί συγχωνεύσεων σχολείων στην περιοχή θα αντιδράσουμε» - Τ. Κ. 4/2/2011.

Κανένα έγγραφο, καμία εισήγηση, καμιά πρωτοβουλία δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Ακόμη και όταν ήρθε το μοιραίο, η εισήγηση δηλαδή από τον  "κακό" Διευθυντή της Εκπαίδευσης  για τη συγχώνευση, στις 09.03.2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς εξέδωσε «ομόφωνα»!......ψήφισμα κατά της κατάργησης του Γυμνασίου Εκάλης.

Και τότε, αντί να ανασκουμπωθείτε και να αναλάβετε κάποιες πρωτοβουλίες, βρέθηκε το εξιλαστήριο θύμα και την «πέσατε» κατά το κοινώς λεγόμενο στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γ. Σκορδίλη,  διότι «είναι και εκπαιδευτικός» και  ψήφισε λευκό. Άρα, ψευδώς αναφέρεστε συνεχώς περί ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ.!

Ο κ. Σκορδίλης όμως κατέθεσε (α) οικονομικά μεγέθη για τη μη βιωσιμότητα του Γυμνασίου, (β) στοιχεία ότι το Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμη και όλους τους μαθητές, αν και κάποιοι θα προτιμήσουν άλλα όμορα σχολεία, (γ) παιδαγωγικούς λόγους.

Αλήθεια κ. Δήμαρχε, εσείς, στην πολιτική σας σταδιοδρομία ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Δήμαρχος, υπηρετείτε τους δημότες ή  λειτουργείτε σύμφωνα με το επάγγελμά σας, δηλαδή ως γεωπόνος;

Εν κατακλείδι, γίνεται φανερό πια, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η ηγεσία του Δήμου μας άλλα έλεγε δημοσίως και άλλα ήθελε πραγματικά! Οι  «μη» πράξεις της απέδειξαν και τις προθέσεις της. Είναι πολύ άδικο αλλά και «φτηνό» να γίνεται πολιτική εις βάρος όλων μας ρίχνοντας  «το μπαλάκι» αλλού.  Έτσι λοιπόν, τον πρώτο καιρό, όταν ανέκυψε το θέμα το αντιμετωπίσατε με αοριστολογίες και λεονταρισμούς, σε δεύτερο χρόνο βρήκατε εξιλαστήριο θύμα τον κ. Σκορδίλη και στο τέλος, στις 4 Απριλίου 2011, πήγατε στο Υπουργείο Παιδείας και φωτογραφηθήκατε με την κ. Υφυπουργό για να κερδίσετε τις εντυπώσεις!


Για αυτό το λόγο κ. Δήμαρχε όπως εσείς - και δίκαια - καταγγέλλετε την Υφυπουργό για «εμπαιγμό και ανικανότητα», έτσι και εγώ καταγγέλλω εσάς για «εμπαιγμό» και «προσπάθεια διαστρέβλωσης» της κοινής γνώμης! Και για να μην επιβεβαιωθεί η ρήση του κ. Μητσοτάκη ότι  «σε δέκα χρόνια θα τα έχουμε ξεχάσει όλα» αναμένω την αντίδρασή σας «με όλα τα πρόσφορα μέσα που έχει μια δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία»……..όπως αναφέρετε στη δήλωσή σας!

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Παρακολούθηση......της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π. 14!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΒΙΛΑΚΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 40 μέρες!.....συνήλθε την Τετάρτη 18/05/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί (59) τακτικών θεμάτων, εάν ληφθεί υπόψη ότι κάτω από τον τίτλο κυκλοφοριακά ήταν 12  επιμέρους θέματα μικρής και μεγάλης σημασίας για την Πόλη, που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 13/05/2011... η πηγή....

Κατά την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως:

- Η κ. Αγγελική Συνοδινού έθεσε θέμα (1) Αποχέτευσης (2) Μεταναστευτικού (3) Αντιπλημμυρικών έργων (4) Προσδιορισμού έργων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και  (5) Νομιμότητας  της εταιρείας «Μένανδρος Α.Ε.» για την οποία ο κ. Δήμαρχος είπε ότι «σήμερα» η εταιρεία είναι νόμιμη......διότι η κ. Μπούρα δεν είναι πλέον Δημοτική Σύμβουλος!

Όμως η αλήθεια είναι ότι ο «Μένανδρος Α.Ε.» εξακολουθεί να έχει παράνομο ΔΣ αφού τα μέλη της πλειοψηφίας είναι δύο αντί ενός και δεν έχει καταβληθεί το κεφάλαιο της!

- Ο κ. Βάρσος έθεσε θέματα που υπάγονται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

- Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε για την πιθανότητα μεταστέγασης του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο στο ΚΑΤ και διατύπωσε αρνητική γνώμη διότι κάτι τέτοιο θα υποβάθμιζε την περιοχή!

- Ο κ. Κανακάκης έθεσε θέμα λεωφορείων στην συνοικία των Αδαμών και για το κοντέϊνερ με τα σκουπίδια της οδού Ελαιών!

- Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε εθελοντισμό για την «δασοπροστασία» το καλοκαίρι!

Αυτονόητο είναι ότι με ένα τόσο μεγάλο κατάλογο, όταν είχε προηγηθεί 1,5 περίπου ώρα με ενημέρωση και συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως,  να χρειαστεί ηρωική προσπάθεια εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. για να συμπληρώσουν την ενημέρωση τους για το κάθε θέμα και να το συζητήσουν,  πριν αποφασίσουν.

Η δυσκολία αυτή είναι μεγαλύτερη όταν για ορισμένα εκ των θεμάτων οι «φάκελοι» με τα στοιχεία που τους τέθηκαν υπόψη ήταν ελλιπείς ή παρελήφθησαν καθυστερημένα, αν και αφορούν ιδιαίτερα σοβαρά θέματα!

Είναι προφανές ότι για να διευκολυνθεί το Δημοτικό Συμβούλιο στο έργο του, αλλά και για να ενημερωθεί και αποφασίσει για σοβαρά θέματα της Πόλης γενικότερης σημασίας (επιχειρησιακό πρόγραμμα, γενικό πολεοδομικό, τεχνικό πρόγραμμα κ.α. ), που επηρεάζουν και τα επιμέρους προβλήματα, θα πρέπει :

1. Να αξιοποιηθεί η δυνατότητα που παρέχει ο Ν. 3852/2010 για άσκηση αποφασιστικών και γνωμοδοτικών αρμοδιοτήτων από τις δύο Επιτροπές «Ποιότητας Ζωής» και «Οικονομική» - πρώην Δημαρχιακή, για να αποσυμφορηθεί από πολλά θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό μάλιστα αναφέρεται και με ειδική έμφαση στην εισηγητική έκθεση του Νόμου. Τούτο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει στον βαθμό που απαιτείται και μάλιστα για το νέο όργανο διοίκησης του Δήμου την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που συγκροτήθηκε μεν στις 02/01/2011, κατάφερε να συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση μόλις την Τρίτη 10/05/2011!

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καλλικράτη (Δημοτικές Αρχές)  «Ο Δήμος διοικείται από το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Εκτελεστική Επιτροπή και τον Δήμαρχο» (με μαύρα γράμματα είναι τα δύο νέα όργανα του Δήμου)

2. Να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο τακτικότερα, όπως έχει προταθεί και από Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

4. Τα γενικότερης σημασίας θέματα που απαιτούν λεπτομερή εξέταση να συζητούνται σε ειδικές συνεδριάσεις χωρίς την πίεση του χρόνου που σήμερα παρουσιάζεται

4. Οι φάκελοι των θεμάτων να περιέχουν τις σχετικές εισηγήσεις ώστε να παρέχεται η ευχέρεια για ενημέρωση, χωρίς να απαιτείται αυτό να γίνεται κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα των μελών εργάζονται, το Σαββατοκύριακο που προηγείται της συνεδρίασης του Δ.Σ., δίνει την δυνατότητα να ενημερωθούν καλλίτερα είτε σαν άτομα, είτε σαν παρατάξεις. Αυτό μπορεί να γίνει εάν το Σάββατο το πρωί υπάρχει υπάλληλος του Δ.Σ. για να είναι δυνατόν να πάνε για «μελέτη» ιδιαίτερα για πολύπλοκα και πολυσέλιδα θέματα . Το θέμα μπορεί να ρυθμιστεί αν υπάρξει καλή διάθεση και σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

5. Οι Δημοτικές Παρατάξεις χωρίς να αποστερούν τα μέλη τους από το αναφαίρετο δικαίωμα να διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη, καλό θα είναι να παρουσιάζουν όπου είναι δυνατόν,  ή από τον Επικεφαλής ή από μέλος του συντονισμένη άποψη. Αυτό προϋποθέτει σε μεγάλο βαθμό την εκ μέρους της Διοίκησης επίλυσης των όσων αναφέρω παραπάνω

Πιστεύομε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαδικασιών που συγκρότησε το Δ.Σ. θα πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πιο πάνω θεμάτων , φέρνοντας εισήγηση στο Δ.Σ.

Πληροφορηθήκαμε ότι ήδη παραδόθηκε στους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων εισήγηση για το θέμα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σε συσχετισμό προς εκείνες του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των προαιρετικών Επιτροπών Πολεοδομικών Θεμάτων και Κυκλοφοριακού

Εκ  των θεμάτων που συζητήθηκαν σημειώνονται :

1. το 3ο θέμα που αφορούσε ρύθμιση οφειλών των πρώην Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ της τάξης του 1.700.000 € . Εγκρίθηκε.

2. το 7ο θέμα που αφορούσε επικαιροποίηση παλαιοτέρων αποφάσεων του πρώην Δήμου Κηφισιάς για το ανοικτό οικοδομικό τετράγωνο 536,  εγκρίθηκε με αρκετά όμως  ερωτήματα για το τι περιλαμβάνει η έννοια επικαιροποίηση, δηλαδή εάν θα πρέπει να εξετάζεται και η μη μεταβολή των δεδομένων στις οποίες βασίστηκαν οι προηγούμενες αποφάσεις

3. το 10ο θέμα που αφορούσε έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στην περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης» στην Ν. Ερυθραία. Εγκρίθηκε.

4. το 26ο θέμα που αφορούσε «έγκριση δέσμευσης χώρου επιφανείας 20 μ2 στο χώρο πρασίνου επί της οδού Γράμμου στην περιοχή Αδαμών για την εγκατάσταση Συνεπτυγμένου Υποσταθμού Διανομής Δ.Ε.Η.» Εκφράστηκαν πολλές αντιρρήσεις για τον επιλεγέντα χώρο, αλλά και  επισημάνθηκε από το τοπικό Σύλλογο Κηφισό η ύπαρξη διακοπών ρεύματος στην περιοχή  που οφείλεται κατά την Δ.Ε.Η στο μεγάλο μήκος της γραμμής από τον υποσταθμό και η ανάγκη να εξεταστεί το θέμα. Τελικά εγκρίθηκε εισήγηση του Δημάρχου που ικανοποιούσε το αίτημα της Δ.Ε.Η. υπό ορισμένες προϋποθέσεις

5. το 35ο θέμα που αφορούσε κυκλοφοριακά θέματα.....το 12ο που αφορούσε έγκριση εισήγησης της Επιτροπής Κυκλοφοριακού «περί απαγόρευσης στάσης – στάθμευσης στον παράπλευρο της Ν.Ε. Αθηνών – Λαμίας. Εγκρίθηκε πρόταση του Δημάρχου για απαγόρευση μόνο της στάθμευσης . Από τον Σύλλογο Κηφισό εκφράστηκε σύμφωνη γνώμη στην εισήγηση της Επιτροπής Κυκλοφοριακού αλλά και ο Δήμος να αποφασίσει να υλοποιήσει  προγενέστερη απόφαση του Νο 120 / 2009 που αφορά   στα σοβαρά  προβλήματα κυκλοφορίας στην ζώνη του παράδρομου.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Απίστευτο.........κι όμως αληθινό!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που τραβήχτηκε από συνεργείο του Γαλλικού Τηλεοπτικού Καναλιού France 2. Μια εικόνα των «κατεχομένων» στη Βόρεια Κύπρο που δεν έχουμε δει από κανένα Ελληνικό ή Κυπριακό τηλεοπτικό  κανάλι! Είναι απίστευτο..........αλλά αληθινό!.... το τι γίνεται στα «κατεχόμενα»! Πατήστε εδώ....

Η κατεχόμενη από τον Τουρκικό στρατό Βόρεια Κύπρος  έχει γίνει παράδεισος «εγκληματιών» όπως π.χ. Βρετανοί φυγόδικοι οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και διαπρέπουν στο «επιχειρείν»!........χωρίς την εφαρμογή οιονδήποτε νόμου! Απλά εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η έκδοσης των δεν είναι εφικτή!..........διότι η Βόρεια Κύπρος δεν είναι αναγνωρισμένη!

Φυσικά η Τουρκική Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα!.......δείχνοντας επιδεικτικά ανοχή  στα τεκταινόμενα!.......όπως μαφιόζικες επιχειρήσεις, ξέπλυμα χρήματος κτλ.

Το γεγονός ότι το βίντεο αυτό δεν γυρίστηκε από συνεργείο  Ελληνικού ή Κυπριακού Τηλεοπτικού Καναλιού είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε......για προπαγάνδα! Μια προπαγάνδα που ανέκαθεν γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται από τους Τούρκους εναντίον μας!.......σε αντίθεση με την δική μας συνεχιζόμενη ανύπαρκτη πολιτική!


Όσοι ακόμα ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ, ας αφιερώσουν ένα λεπτό να προωθήσουν αυτό το απίστευτο βίντεο του Τηλεοπτικού Καναλιού France 2.......όσο περισσότερο μπορούν!