Περιβάλλον

Ανάδειξη εδώ και τώρα του φυσικού πλούτου του ρέματος της Πύρνας!

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» με κείμενό της τοποθετείται, με αφορμή την παρουσία των δημοτικών της συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς για την ανάδειξη του ρέματος της Πύρνας.

Αναλυτικά το κείμενό τους:

Ορμώμενοι από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις για τον καλλωπισμό και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του ρέματος Πύρνας, οι οποίες έγιναν και συνεχίζονται από την «Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης», στην οποία αξίζει και ο έπαινος, αφού επισκεφτήκαμε τους χώρους προ ημερών, αποφασίσαμε να παρουσιαστούμε στο δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εκεί ιθυνόντων για την ανάληψη κοινής δράσης, μιας και το ρέμα αυτό αποτελεί και φυσικό όριο των δύο δήμων μας.


Ουδόλως μας απασχολεί το ότι δεν μας δόθηκε ο λόγος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα γι’ αυτό.

Οφείλουμε βεβαίως να ευχαριστήσουμε τη δημοτική σύμβουλο Κηφισιάς και επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Φως», Αγγελική Συνοδινού, η οποία επέμεινε να μας δοθεί ο λόγος, δείχνοντας την ευαισθησία της για το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο, το γεγονός όμως ότι τελικά δεν εισακούσθηκε μας υποχρεώνει να παραθέσουμε τις προτάσεις μας, μέσα από αυτό το κείμενο.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στην όχθη του ρέματος από την πλευρά του δήμου μας, όπως άλλωστε φάνηκε από πρόσφατο ρεπορτάζ έγκριτης τοπικής εφημερίδας, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την μεγάλη περιβαλλοντική αξία και το φυσικό κάλλος που διαθέτει η γύρω περιοχή.

Διαπιστώσαμε οργασμό χλωρίδας και εκατοντάδες αυτοφυή δέντρα ιδιαίτερα πλούσιας βιοποικιλότητας, όπως πλατάνια, ευκαλύπτους, ακόμα και κυπαρίσσια, ενώ επίσης μας είναι γνωστό πως η «Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης» έχει πρόσφατα προβεί σε έλεγχο της ποιότητας του νερού, το οποίο και κρίθηκε απόλυτα κατάλληλο, τουλάχιστον προς άρδευση.


Με όλα τα παραπάνω, γίνεται αυτομάτως αντιληπτό, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για τον καθαρισμό και την ανάδειξη του ρέματος σε χώρο καθημερινής απόδρασης και αναψυχής των πολιτών και των δύο δήμων και προς τούτο η ανάληψη κοινών δράσεων κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Σε αυτές τις δράσεις που προσδοκούμε να αναληφθούν από τους δήμους μας, ως δημοτική κίνηση θα δηλώσουμε «παρών», διότι είναι κρίμα να αφήνουμε την ανάληψη αυτού του φορτίου έργου στους ώμους μιας κίνησης πολιτών, ακόμα και αν εκείνη έχει καταφέρει ομολογουμένως αξιέπαινα  αποτελέσματα.

Πρέπει να αποτελέσει πλέον κοινή πεποίθηση για όλους τους αιρετούς, το ότι όταν οι πολίτες δείχνουν την κατεύθυνση, εμείς δεν πρέπει απλά και μόνο να την ακολουθήσουμε, αλλά να σταθούμε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε και να δυναμώσουμε έμπρακτα την προσπάθειά τους.

Προς άρση κάθε παρεξήγησης, έχουμε να δηλώσουμε ότι ούτε τα «απέναντι οικόπεδα» ζηλεύουμε, ούτε βεβαίως και τα «αμαξοστάσια», όπως θεωρούμε ότι δεν τα ζηλεύει και κανείς από τους συμπολίτες μας.

Τα «αμαξοστάσια», ακόμα και όταν έχουν οικοδομηθεί επάνω σε μπαζώματα, ακόμα και αν έχουν νομιμοποιηθεί, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να είναι αξιοζήλευτα.
Αντιθέτως αξιοζήλευτος είναι ο φυσικός πλούτος, τον οποίο και έχουμε υποχρέωση ως αιρετοί να ενεργήσουμε, ώστε να τον απολαύσουν εκείνοι που μας εκλέγουν και για το σκοπό αυτό.

Έχοντας αυτό ως μόνο γνώμονα των ενεργειών και των προσπαθειών μας, καλούμε το δήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Φωκιανό να αναθεωρήσει την άποψη που ατυχώς εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο, όταν του θέσαμε το θέμα, για το ότι δήθεν δεν είναι υπεύθυνος για όλα τα ρέματα της Ελλάδος!

Δεν του ζητήσαμε κάτι τέτοιο.
Του ζητήσαμε να δράσει για το δικό μας ρέμα.
Του ζητήσαμε να δράσει για το δικό μας φυσικό πλούτο.
Του το ζητάμε και τώρα!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ - ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λυκόβρυσης - Πεύκης
Κανέλλος Πάνος,  Μπόλλας Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου