Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Επί ξυρού ακμής!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Όταν θα έχει περάσει η κρίση και χρόνια θα έχουν πολλά περάσει, τότε η κυρίαρχη άποψη θα είναι πως τη κρίση αντιμετωπίσαμε εξαιτίας του ότι ευτυχώς τότε που αυτή ξέσπασε, η Ελλάδα ήταν ήδη αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μηχανισμού του ευρώ.


Θα συμβαίνει τότε κάτι ανάλογο με την άποψη εναντίον και μετά υπέρ του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος μας ενέταξε στην Ε.Ε. Τώρα θεωρούμε, παρά τα προβλήματα, πως δεν νοείται Ελλάς εκτός Ε.Ε.

Ότι ξεβολεύει το ράθυμο και στάσιμο πολιτικά μυαλό, του κηρύττει ανηλεή πόλεμο, ενώ σε χρόνο ύστερο, κατανοεί το δίκιο του «εχθρού»!

Μετά καιρό χωρίς ντροπή χωρίς αιδώ, καταχωνιάζοντας στο υποσυνείδητο την τότε στάση του, υποδύεται τον υπερασπιστή των νέων απόψεων σαν να μην μεσολάβησε τίποτε.

Στερνή μου γνώση να σε είχα τότε.......δεν θέλει να το παραδεχθεί ποτέ!   

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

«Αναποτελεσματική» καθαριότητα και περιβαλλοντική προστασία του Δήμου Κηφισιάς!......η συνέχεια!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε απάντηση του e-mail σας κ. Ξυπολυτά, το οποίο ελήφθη στις 30/06/2011 και ώρα 07.49μμ, στην εφημερίδα Kifisia Press!...…..ότι δήθεν δεν έχουν παρέλθει οι προβλεπόμενες προθεσμίες και γι' αυτό δεν έχει ενεργηθεί η απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων…….η συνημμένη απάντηση... προς εσάς, στις 30/06/2011 και ώρα 5:18μμ., από τον Δημότη κ. Μαρίνο Παπαδόπουλο με την σχετική φωτογραφία του scooter, καταδεικνύει  ότι ο κ. Αντιδήμαρχος και η αρμόδια Δημοτική Αρχή δεν έχουν πράξει ακόμη τα προβλεπόμενα στο νόμο παρά την πάροδο των σχετικών προθεσμιών!

Η δημοσιοποίηση του θέματος και τον φωτογραφιών των εγκαταλειμμένων οχημάτων γίνεται προς «ευαισθητοποίηση» της αρμόδιας Δημοτικής Αρχής για να ενεργήσει ακριβόχρονα και αποτελεσματικά, χωρίς εξαιρέσεις και προς κάθε κατεύθυνση, και όχι όπως μέχρι σήμερα ενεργεί…...υπό την ηγεσία σας κ. Ξυπολυτά!

Ειδικά για το εγκαταλειμμένο όχημα έξω από το Ζηρίνειο γυμναστήριο όπου συχνάζουν παιδιά, θα πρέπει  κ. Ξυπολυτά να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν  αυτό που είναι «πρώτη σκέψη» σε κάθε Δημότη, ότι δηλαδή το όχημα αυτό συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ότι εκ των συνθηκών που εμφανίζονται περί αυτό είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για «σκουπίδι» και όχι για παραμελημένη ιδιοκτησία!


Σε περιπτώσεις όπως αυτές οχημάτων, τροχόσπιτων, βαρκών κτλ. που τα έχουν παρκάρει οι Δημότες επί πεζοδρομίων δεν υπάρχει προθεσμία για να ενεργήσει η Δημοτική Αρχή, αλλά υποχρεούται σε συνεργασία με την Τροχαία Κηφισιάς (1) να προβαίνει στη βεβαίωση παραβάσεων που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ και η Κανονιστική Απόφαση για την καθαριότητα στο Δήμο Κηφισιάς  (2) να μετακινεί άμεσα το οχήματα εκείνα που έχουν παρανόμως καταλάβει κοινόχρηστους χώρους πεζοδρομίων.

Επιπλέον, σε περιπτώσεις κατάληψης δημοσίου κτήματος όπως αυτές που αναφέρονται στα φωτογραφικά παραδείγματα της δημοσίευσης του άρθρου του κ. Μαρίνου Παπαδόπουλου, καλό θα ήταν κ. Ξυπολυτά να ενημερωθείτε σχετικά με τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου ΑΠ 297/2010, ΑΠ 692/2008, ΑΠ 731/2009, ΑΠ 1584/2008 και ακολούθως να ενεργήσετε κατά νόμο άμεσα!

Προσβλέποντας κ. Αντιδήμαρχε στην άμεση ανταπόκρισή σας!....αναμένομε στο ακουστικό μας…… 

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Αναποτελεσματική» καθαριότητα και περιβαλλοντική προστασία του Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με αφορμή την εγκατάλειψη οχημάτων ή την κατάληψη δημοσίου χώρου από τροχήλατα  οχημάτων και την χρόνια παρατηρηθείσα αδιαφορία ή απραξία και αναποτελεσματικότητα καθαριότητας του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς από την Δημαρχιακή Αρχή.....


ΕΡΩΤΩ τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Ξυπολυτά ο οποίος έχει την ευθύνη του Αστικού Περιβάλλοντος, την καθαριότητα, την ανακύκλωση, την πολιτική προστασία και τη διαχείριση του Περιβάλλοντος:

« κ. Ξυπολυτά γιατί δεν αξιοποιήσατε τις γνώσεις σας ως οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμων περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. Green Belt που έχετε κύριο στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, για να διορθώσετε, εδώ και έξη μήνες, τα κακώς κείμενα στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς, όπως τόσο γλαφυρά παρουσιάζει εδώ...  ένας  διακεκριμένος Δημότης της Κηφισιάς»;;

Όπως γνωρίζετε κ. Ξυπολυτά, η Κηφισιά έχει ζώνες προστασίας με συγκεκριμένα Προεδρικά Διατάγματα. Θέλει πρόσθετο αστικό πράσινο και φυσικά απαίτηση όλων των Δημοτών είναι η καθαριότητα και περιβαλλοντική προστασία του Δήμου!

Δυστυχώς, η  Δημοτική Αρχή μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα να δημιουργείται, εμμέσως πλην σαφώς, έντονη κινητικότητα των Δημοτών προς την κατεύθυνση της εφαρμογής του νόμου «αποτελεσματική καθαριότητα» και άρσης της υφιστάμενης ανομίας και περιβαλλοντικής προσβολής στο Δήμο Κηφισιάς!

Αναμένομε κ. Ξυπολυτά να δούμε την ταχύτητα των διαχειριστικών αντανακλαστικών σας!……...προτού οι Δημότες αρχίσουν να «αξιώνουν» και να «διεκδικούν» δικαστικά την καθαριότητα και περιβαλλοντική προστασία στο Δήμο Κηφισιάς!!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Καλά, τα πιστεύει και τα κάνει;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η τραγικότητα της κρίσης που συνταράσσει τον κόσμο ολόκληρο και τη Χώρα μας περισσότερο, απόκτησε και τη κωμική της διάσταση!


Ο της Θεσσαλονίκης Άνθιμος συνέταξε δέηση προκειμένου ο Θεός να ενδιαφερθεί - αφού μας συγχωρήσει για τα σφάλματά μας - να μας απαλλάξει από τα οικονομικά μας βάρη και να μας προστατεύσει από τους εχθρούς μας ανά τον κόσμο.

Ο κ. Άνθιμος μας έχει συνηθίσει σε περίεργες συμπεριφορές οι οποίες γίνονται πιο περίεργες εξαιτίας της ανοχής του χριστεπώνυμου κοινού της συμπρωτεύουσας έναντι αυτών.

Η συγκεκριμένη δέηση διαβάστηκε σε παραπάνω από τριάντα εκκλησίες χωρίς να ενοχλήσει τους εκκλησιαζόμενους και δεν ακούστηκε να δημιούργησε τουλάχιστον γέλωτες. Το τελευταίο είναι εξαιρετικά σοβαρό, απογοητευτικό και τέλος αποκαλυπτικό για τον τρόπο σκέπτεσθαι πολλών συμπατριωτών μας και μάλιστα στην εποχή μας.

Η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει συμμαχία με την λογική. Επί τέλους!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!.... Απόλυτη προτεραιότητα!

Από τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Για όσους δεν το ξέρουν, στην Αθήνα και στα προάστια κυκλοφορεί οργανωμένη «σπείρα» η όποια χρησιμοποιεί δύο αμάξια και έναν πεζό......σε  εγκλωβίζουν στο φανάρι, με το ένα αμάξι εμπρός και το άλλο πίσω!

Ο πεζός με σουγιά πάει κρυφά και σκάει τα λάστιχα  και μετά σε ειδοποιεί ότι έχεις λάστιχο! Εσύ κατεβαίνεις να  δεις τι έγινε!........και ο πεζός που σε ειδοποίησε μπαίνει μέσα, κλέβει το αμάξι σου και φεύγει μαζί με τους άλλους δύο συνεργάτες του!

Κυρίως ψάχνουν για νεαρές κυρίες σε στενά φανάρια που χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο να περάσει!


ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ όταν οδηγείτε μέσα στην πόλη και αν κάποιος σας πει ότι έχετε λάστιχο και είστε «φρακαρισμένος» σε κάποιο φανάρι, μην κατεβείτε κάτω......αλλά συνεχίστε σιγά σιγά το δρόμο σας και μόλις απομακρυνθείτε αρκετά και δεν σας ακολουθεί κανένα αμάξι τότε μπορείτε να κατεβείτε για να τσεκάρετε τα λάστιχα σας!

Υ.Γ. Όσο μπορείτε δια δώστε το......όλο και κάποιοι μπορούν να σωθούν!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο ΑΝΤ1 Ελλάδος μετατράπηκε σε «τουρκικό δορυφόρο» προπαγάνδας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ανήμερα της 37ης χρονιάς της αιματηρής τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής της μισής μας πατρίδας Κύπρου, αντί ο ΑΝΤ1 Ελλάδος να προβάλει τις συνέπειες της τραγωδίας των Ελληνοκυπρίων από το 1974 με τις δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές, το συνεχιζόμενο βάσανο των συγγενών αγνοουμένων, την εξουδετέρωση των Ελλήνων εγκλωβισμένων μας, τις συστηματικές και αδίστακτες συλήσεις των 500 περίπου Εκκλησιών, κοιμητηρίων, και άλλων τόπων θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από τους Αττίλες της Άγκυρας, το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ των 200,000 Ελλήνων Κυπρίων  προσφύγων για επιστροφή στις κλεμμένες περιουσίες τους...........ξεδιάντροπα προβάλει την τουρκική σειρά «EZEL» η οποία είναι γυρισμένη κυρίως στην κατεχόμενη  Βουκολίδα της  Καρπασίας (αλλά και σε διάφορες περιοχές της κατεχόμενης Κερύνειας)!


Τα γυρίσματα της τουρκικής σειράς γίνονται στο ξενοδοχείο / καζίνο Άρτεμις στην κατεχόμενη όμορφη Βουκολίδα, που ανήκει σε Τούρκους (από την Τουρκία) επιχειρηματίες με κάποια, σύμφωνα με πληροφορίες μας, συμμετοχή και του γνωστού και μη εξαιρετέου «επιχειρηματία» Ασίλ Ναδίρ που καταζητείται από την Ιντερπόλ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος! Είναι κτισμένο σχεδόν πάνω στη θάλασσα. Η γη ανήκει στους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες  κατοίκους του χωριού.

Η χρυσή παραλία έχει έκταση περί τα δύο χιλιόμετρα από την τοποθεσία «Παλλούρα» στην Αγία Θέκλα το παρεκκλήσι που ισοπέδωσαν οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι, πριν από μερικές εβδομάδες γιατί χάλαγε την εικόνα!..........ενός  υπό ανέγερση νέου ξενοδοχείου. Μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα υπάρχει γλυκό νερό σε βάθος λιγότερο του ενός μέτρου! Ένας μικρός παράδεισος υπό τουρκική βάρβαρη κατοχή από το 1974 μαζί με το υπόλοιπο 40% της Κύπρου!

Οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι  ισοπέδωσαν σχεδόν όλο το χωριό για να μη τους χαλάει την εικόνα της χλιδής, έφτιαξαν πλατείς δρόμους που οδηγούν στην παραλία, που βρίσκεται κάπου δυο χιλιόμετρα από το κέντρο του χωριού, το οποίο μετονόμασαν σε BAFRA.

Κύριοι  Μ. Κυριακού και Θ. Κυριακού του Ομίλου ΑΝΤ1 μετά λύπη μας παρατηρούμε......

- Την τούρκικη προπαγάνδα, για εδραίωση του παράνομου ψευδοκράτους, να βρίσκει σύμμαχό της.......τον ΑΝΤ1 Ελλάδος!

- Ακόμα και πριν την έναρξη της σειράς, το φωτογραφικό υλικό που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, να  δείχνει καθαρά αυτοκίνητο με πινακίδες εγγραφής των κατεχομένων!

- Ότι οι «αξίες» σας και ο «σεβασμός» σας  προς τον πόνο των προσφύγων και των παθόντων για την κατεχόμενη πατρίδα Κύπρο είναι......μάλλον ανύπαρχτα!

Κύριοι Μ. Κυριακού και Θ. Κυριακού του Ομίλου ΑΝΤ1 για λόγους «εθνικής» ευαισθησίας αναμένομε.....

- να αναστείλετε άμεσα  την προβολή του «προκλητικού» αυτού σήριαλ  και......

- να ζητήσετε ένα μεγάλο συγνώμη!!....αφού δείτε πρώτα πατώντας εδώ... ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που τραβήχτηκε από συνεργείο του Γαλλικού Τηλεοπτικού Καναλιού France 2.....για  το τι γίνεται στα «κατεχόμενα»!

Να είστε βέβαιοι κ.κ. Μ. και  Θ. Κυριακού ότι θα εκτιμηθεί δεόντως από τους Έλληνες και Κύπριους τηλεθεατές σας!!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση «ξεχνάει» τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις;;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο Ζακ Ντελπλά επιφανής Γάλλος οικονομολόγος και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και Οικονομικός Σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos», εκφράζει την εκτίμηση ότι το χρέος της Ναζιστικής Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχεται στα 575 δις. ευρώ και, παράλληλα, καλεί την Ε.Ε. να στηρίξει την Αθήνα αναχρηματοδοτώντας τα χρέη της με πολύ χαμηλό επιτόκιο.


 «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου» λεει ο Ντελπλά «οι Γερμανοί οφείλουν στους Έλληνες 575 δις. ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλαδή οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στους Έλληνες, από ότι οι Έλληνες στη Γερμανία», τονίζοντας πως «εν πάση περιπτώσει, ζουν στο ίδιο οικοσύστημα….αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι»!


Παράλληλα υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της, το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε!

Ο Ζακ Ντελπλά καταλήγει ότι και εξ αυτού του λόγου η Γερμανία θα όφειλε να βοηθήσει πραγματικά τη χώρα μας και όχι να ακολουθεί απέναντί της ληστρική πολιτική.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ο έγκυρος Γερμανός ιστορικός Άλμπερτ Ρίτσλ σε συνέντευξή του στο Spiegel, ζητά «τη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους»!

Παράλληλα και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ καλεί τη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα, η διάσωση της οποίας δεν θα πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της Γερμανίας.

Βροχή είναι συνεπώς οι δηλώσεις έγκριτων ιστορικών και οικονομολόγων της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίοι, σε τούτη την κρίσιμη συγκυρία, εγείρουν, με τον ένα  ή τον άλλο τρόπο, θέματα πολεμικών επανορθώσεων της Γερμανίας σε όφελος της Ελλάδας αλλά και διαγραφής μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.

Όμως δεν είναι δυνατόν από την μια όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι επιστήμονες και μελετητές να ανακινούν και να θυμίζουν μείζονες εθνικές αξιώσεις και από την άλλη......η Ελληνική Κυβέρνηση.....να κωφεύει και να σιωπά!!

Δέκα ετών το κέντρο ΓΑΙΑ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Κέντρο «ΓΑΙΑ», το πρώτο Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε πριν από 10 χρόνια από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, γιορτάζει την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του που συμπίπτει με την ανακήρυξη του 2011 ως Διεθνούς Έτους Δασών, διοργανώνοντας  σήμερα  Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 στις 08.30μμ μία συναυλία της ΚΑΜΕΡΑΤΑ, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, με το έργο του Antonio Vivaldi «Τέσσερις Εποχές». 


Μέσα από μία μοναδική συναυλία στον επιβλητικό κήπο του Μουσείου, παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός ενώ παράλληλα θα στηρίξει τους σκοπούς του Μουσείου.

Τιμές Εισιτηρίων: Α Zώνη: 100 ευρώ κατ’ άτομο και Β Ζώνη: 80 ευρώ κατ’ άτομο!

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Αυτό που φοβάσαι.....το αντιμετωπίζεις!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Ο ενεργός πολίτης συνειδητοποιεί εγκαίρως και ενεργεί πριν το πρόβλημα εγκατασταθεί, αποκτήσει μέγεθος και ριζώσει.

Ο ενεργός πολίτης σέβεται τους θεσμούς, τους προστατεύει, τους υπερασπίζεται ενώ παράλληλα επιδιώκει, αν χρειάζεται, την βελτίωσή τους.

Ο ενεργός πολίτης είναι το πολύτιμο κύτταρο της κοινωνίας. Διαθέτει ενημέρωση,  τηρεί υπεύθυνη στάση, υπερασπίζεται πρωτίστως τα συμφέροντα του συνόλου και  εντάσσει τα δικά του εντός αυτού του πλαισίου και μόνο.

Τείνει να θεωρεί τα προβλήματα των άλλων δική του υπόθεση και τα υπερασπίζεται με πάθος,  συνάμα με νηφαλιότητα  προκειμένου ο λόγος του να έχει πειστικότητα και αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Γι’ αυτό όταν ανακοινώνεται ένα νέο μέτρο που αποσκοπεί στην επίλυση ενός δυσεπίλυτου, μεγάλου, χρονίζοντος και καθαρά κοινωνικού προβλήματος έχει ως πρώτη σκέψη να συμβάλλει στην επιτυχία του εγχειρήματος και δεν επιτρέπει στον εαυτόν του να προτάξει ιδιοτελή αντανακλαστικά και φοβικές συμπεριφορές. ούτε να αρκεστεί σε μεταφυσικές ευχές και να αδρανήσει.

 

Αφορμή των παραπάνω σκέψεων υπήρξε η κινητοποίηση συνδημοτών των ομόρων Δήμων Κηφισιάς και Αμαρουσίου μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να εγκατασταθεί τμήμα του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας φυσικά γνωρίζουν το πρόβλημα των ναρκωτικών τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία. Γνωρίζουν επίσης πως τούτο έχει από καιρό διαχυθεί στο σύνολο της επικράτειας και βέβαια δεν αφήνει αλώβητη ούτε τη Κηφισιά και δεν εξαιρεί το Μαρούσι όπου κρύβονται ή φαίνονται οικογενειακά είτε προσωπικά δράματα. .Άλλωστε εν δυνάμει είμαστε πιθανά θύματα αυτής της μάστιγας όλοι και όλοι το γνωρίζουμε καλά.

Προφανώς μια κοινωνία που έχει γνώση και επίγνωση της μάστιγας των ναρκωτικών δεν έχει πρώτη λέξη στην άκρη των χειλιών της το όχι και την άρνηση. Δεν αρνείται την όποια πρόταση αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού προβλήματος με φοβικά ανακλαστικά και υπεράσπιση της ησυχίας του και μόνο και της αναβλητικότητας που χαρακτηρίζει τη νοοτροπία μας. Εξετάζει όχι μόνο της αρνητικές επιπτώσεις μιας μεταβολής αλλά και τις πιθανές θετικές και έτσι αποφασίζει τη στάση της όσο και τη δράση της.

Θα προτιμούσαμε να ιδούμε τους συνδημότες μου, με την ευκαιρία των μέτρων της Πολιτείας να δημιουργήσει τμήματα, εντός επιλεγμένων με χωροταξικά κριτήρια Νοσοκομείων, για την θεραπεία των εξαρτημένων, να προβληματίζονται να συζητούν να προτείνουν λύσεις και να ζητούν εγγυήσεις από τυχόν αρνητικές επιπτώσεις των όποιων νέων μέτρων που σχεδιάζονται να εφαρμοστούν στη περιοχή τους και να επηρεάσουν τη καθημερινότητά τους.

Τούτη είναι μια στάση που μας αναλογεί ως πολιτισμένης κοινωνίας και θεωρώντας απαραίτητη την διόρθωση της αρνητικής εντύπωσης που προκάλεσε η μονομερής εντύπωση από τη κινητοποίηση προσφάτως, μάλιστα με τη συμμετοχή των Δημάρχων κ.κ. Χιωτάκη και Πατούλη!