Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τα «πενιχρά» εισοδήματα πρωτοκλασάτων καλλιτεχνών της πίστας!


Γράφει  ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν από  «Τα Νέα» οι φορολογικές δηλώσεις  των κάτωθι 35 καλλιτεχνών, για τα εισοδήματα αλλά και την αξία της ακίνητης περιουσίας που δήλωσαν τα έτη 2008 και 2009, ξέσπασε ένα «τσουνάμι» αντιδράσεων, ανακοινώσεων και χιλιάδων σχολίων στο Διαδίκτυο!


Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία που είχε στην διάθεσή της η εφημερίδα Τα Νέα ο Γιάννης Πλούταρχος, για την συγκεκριμένη διετία δήλωσε το υψηλότερο καθαρό εισόδημα 1.489.180,43 ευρώ (δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός.....το «καλύτερο παιδί»).   

Ακολουθεί ο Πασχάλης Τερζής με εισόδημα 1.081.969,03 ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νότης Σφακιανάκης ο οποίος δήλωσε στην εφορία το ποσό των 638.665,58 ευρώ.
Τα παραπάνω ποσά δεν αποτελούν τα μοναδικά εισοδήματα που μπορεί να είχαν την συγκεκριμένη διετία. Αρκετοί από τους καλλιτέχνες, όπως π.χ. ο Σάκης Ρουβάς, η Δέσποινα Βανδή, η Άννα Βίσση κ.α., έχουν συστήσει εταιρείες στις οποίες περνούν τις απολαβές τους και διάφορα άλλα έσοδα τους προκειμένου να φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή....το οποίο βέβαια είναι πέρα για πέρα νόμιμο!

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ανήκει σε εκείνους που δήλωσαν εισοδήματα της τάξεως των 470.535,27 ευρώ τα οποία, όπως διατείνεται,  αντιπροσωπεύουν την πραγματική επαγγελματική του δραστηριότητα  για τα συγκεκριμένα έτη!.....η οποία συμπεριλάμβανε μεγάλο αριθμό εμφανίσεων και περιοδειών στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στην Νότια Αφρική, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης κτλ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου