Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Μια εικόνα χίλιες λέξεις!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

- Η εικόνα:

Εκατοντάδες πολίτες περίμεναν για ώρες στην ουρά στο Πεδίο του Άρεως προκειμένου να παραλάβουν  δωρεάν  λαχανικά.


Ο κρητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ανατολή», δύο ημέρες μετά τις εκλογές,  μοίραζε δωρεάν οπωροκηπευτικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι παραγωγοί από την Ιεράπετρα μοίρασαν συνολικά 2.700 κιβώτια με αγγουράκια, μελιτζάνες, ντομάτες και πιπεριές, σε συσκευασίες των 10 κιλών.

-Το ερώτημα:

Είναι εικόνα από το μέλλον, είναι δείγμα των επιπτώσεων του παρελθόντος ή σήμα για το τι περιμένει ο κόσμος από αυτούς που 2 ημέρες νωρίτερα τιμήθηκαν (και)  με την ψήφο πολιτών που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή την απειλή για αυτόν;;

- Η απάντηση:

Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η εικόνα δεν θα μας αφορά στο μέλλον.  

Καινούργια φτερά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Κηποθέατρο Παπάγου θα γίνει την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στις 21.00.


Ο δημοφιλής καλλιτέχνης τραγουδάει για πρώτη φορά ένα καθαρά Ελληνικό πρόγραμμα, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αγάπης στο κοινό του.

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, θα ερμηνεύσει τραγούδια της δικής του δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που έχουν σημαδέψει την ποιότητα και κληρονομιά της χώρας μας.

Στο πιάνο: Θωμάς Κοντογιώργης.
Είσοδος: 15€.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 25/06/2012 στις 08.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε πλήρης απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί (2) προ ημερησίας και «14» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.29043 ημερομηνίας 19/06/2012.

Προ ημερησίας παρουσιάστηκαν δύο θέματα εκ των οποίων το (1) Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων για ένα έτος στο κατάστημα «καφετέρια-μπαρ» της εταιρείας ΜΕΛΙ ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ ΕΠΕ (νυν ΒΑR FLY) επί της Χαρ. Τρικούπη αρ. 146 και Στροφυλίου, Ν. Ερυθραία εγκρίθηκε ομόφωνα και το (2) αναβλήθηκε κατά πλειοψηφία.

Για τα τακτικά θέματα σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

Ποίηση και Μουσική!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η ιστορική πλατεία Κλαυθμώνος,  θα πλημμυρίσει στίχους και μουσική, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 στις 20.30, με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών και καλλιτεχνών.

Η εκδήλωση στηρίζεται σε μια ιδέα του Κώστα Κρεμμύδα (ποιητή, εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού «Μανδραγόρας»), και του Γιώργου Δουατζή (ποιητή και δημοσιογράφου).

Υλοποιείται με την εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών και τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Το μουσικό μέρος  συντονίζει ο Άγγελος Σφακιανάκης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Ανδρέου, Νένα Βενετσάνου, Χάρης Γιούλης, ENCARDIA, Κώστας Θωμαΐδης, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Ευτυχία Μητρίτσα, Μανώλης Μητσιάς, Λάκης Παππάς, Απόστολος Ρίζος, Τρίφωνο, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιούλη Περβολαράκη.

Διαβάζουν οι ποιητές: Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Άγγελος Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Αρβανίτης, Νάνος Βαλαωρίτης, Αναστάσης Βιστωνίτης, Γιάννης Δάλλας, Ζέφη Δαράκη, Γιώργος Δουατζής, Νίκος Ερηνάκης, Νικόλας Ευαντινός, Βασίλης K. Καλαμαράς, Διονύσης Καρατζάς, Κώστας Κρεμμύδας, Βύρων Λεοντάρης, Ανέστης Μελιδώνης, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Γιώργος Μπλάνας, Παυλίνα Παμπούδη, Μιχάλης Παπανικολάου, Σωτήρης Παστάκας, Γιάννης Πατίλης, Τίτος Πατρίκιος, Τάσος Πορφύρης, Λίνα Στεφάνου.

Παρουσίαση: Μάριον Μπιτσόλα. 

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Δευτέρα 25/06/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 μέλη συν την κ. Ναταλία Στεφανίδου, άρτι αφιχθείσα εκ του εξωτερικού μετά από απουσία αρκετών μηνών,  ξεκίνησε στις 07.15μμ η συνεδρίαση με την ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου, την επικύρωση πρακτικών των συνεδριάσεων στις 08/03/2011 και 17/05/2012, και την λήψη αποφάσεων επί  «14» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 6 ημερομηνίας 20/06/2012.  

Έλληνας φωτογράφος πήρε 1ο βραβείο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Φωτογράφος της Χρονιάς» στα SPIDER AWARDS 2012 ανακηρύχτηκε ο Έλληνας Νικόλας Λώτσος, που απέσπασε το 1ο Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ασπρόμαυρης φωτογραφίας στην κατηγορία «Άγρια Ζωή».

Το 1ο Βραβείο «Το κυνήγι».

Η εντυπωσιακή φωτογραφία που κέρδισε το 1ο βραβείο  έχει τίτλο «Το κυνήγι» και απεικονίζει  τη συναρπαστική στιγμή που όρνεα και άγρια θηρία  έχουν συγκεντρωθεί και  δίνουν μάχη γύρω από τη λεία ενός βουβαλιού.


Το μεγαλειώδες στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί στο οικοσύστημα Μασάι Μάρα στην Κένυα της Ανατολικής Αφρικής.

Ο 43χρονος Νικόλας Λώτσος μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε δύο καριέρες: του φωτογράφου και του εκπρόσωπου αθλητών basket.   

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η κλιματική ιστορία της γης - Αίτια των κλιματικών μεταβολών!

Γράφει η  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη υπογράφουσα για την εφημερίδα Kifisia Press ο  Δρ Χάρης Δ. Καμπεζίδης, Διευθυντής Ερευνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τοποθετείται στο επίκαιρο θέμα «Η κλιματική ιστορία της γης - Αίτια των κλιματικών μεταβολών» και παρουσιάζει παρακάτω τις απόψεις του.....

Η κλιματική προϊστορία της γης

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για την αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας τις επόμενες δεκαετίες, γεννιέται το πολύ εύλογο ερώτημα αν η γη έχει βιώσει στο παρελθόν της ανάλογες καταστάσεις. Το Σχήμα 1 απεικονίζει τη μεταβολή της επιφανειακής θερμοκρασίας της γης από σήμερα έως και 1,35 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Σχήμα 1. Μεταβολή της επιφανειακής θερμοκρασίας της γης στα προηγούμενα ένα εκ. χρόνια.

Φαίνεται καθαρά ότι υπήρξαν πολλές και μακρές περίοδοι θέρμανσης αλλά και ψύξης της γης. Η πιο μεγάλης διάρκειας και έντασης θέρμανση του πλανήτη μας έγινε πριν 400 χιλιάδες χρόνια ακολουθούμενη από ανάλογη πριν 100 χιλιάδες περίπου χρόνια. Το αξιοσημείωτο είναι πως μετά από κάθε θέρμανση, η γη περνάει σε αντίστοιχη φάση ψύξης, καθώς κάθε μέγιστο στην καμπύλη της θερμοκρασίας του Σχήματος 1 ακολουθείται από αντίστοιχο ελάχιστο. Η πρόσφατη έναρξη θέρμανσης της γης συμπίπτει με τη βιομηχανική εποχή (γύρω στο 1870). 
 

12η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Aπό τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η 12η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, με τις Συλλογές Άνοιξη - Καλοκαίρι 2013 καταξιωμένων σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Η Athens Xclusive Designers Week, παρά τις αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, συνεχίζει να αποτελεί μια σταθερή και αξιόπιστη πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες σχεδιαστές να προβάλουν τη δουλειά τους ενώ παράλληλα ενισχύει την εμπορική δραστηριότητα του κλάδου.


Με στόχο πάντα την ενδυνάμωση και την προβολή της ελληνικής μόδας εντός και εκτός συνόρων, προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες από τον ευρύτερο χώρο της μόδας, σχεδιαστές, εταιρίες και φορείς να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. 

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Υπάρχουν «ελλείψεις» στην αντιπυρική προστασία της πόλης μας;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εκ διαμέτρου αντίθετη αντιμετώπιση συναντήσαμε από στελέχη της διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς όταν ζητήσαμε περισσότερη πληροφόρηση για το θέμα της πυροπροστασίας της πόλης.

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει, η μάχη με τις φλόγες φαντάζει αναμενόμενη!

Από την μια, μιλώντας ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Βασίλης Ξυπολυτάς στην εφημερίδα μας, δήλωσε αισιόδοξος για τη γενικότερη ετοιμότητα του Δήμου.

Δεν παρέλειψε να τονίσει μάλιστα την συμβολή των 30 εθελοντών που ενισχύουν το έργο των 30 μονίμων εργαζόμενων του Δήμου που στελεχώνουν έξη πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία λειτουργούν σε 24ωρη βάση!

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών για δράσεις  εθελοντισμού όχι μόνο στο κομμάτι που αφορά τον καθαρισμό αλλά κυρίως στην προστασία των χώρων είναι ένας από τους στόχους μου, είπε ο Αντιδήμαρχος.

Σε αυτό ο κ. Ξυπολυτάς βρήκε ένθερμη ανταπόκριση από την πλευρά των Δημοτών που αποφάσισαν να συνδράμουν στο κίνημα των Kifissistas!  

Ενδιαφέρον Σεμινάριο!


Γράφει Η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 από τις 18.00-22.00 στο Ξενοδοχείο St. George Lycabettus, η Δρ. Βιολέττα Αννίνου Ph.D., Μοριακός Βιολόγος, Ολιστική Διατροφολόγος, Ειδικευμένη στην Κβαντική Βιο-Ανάδραση και National Coordinator Ελλάδος, πραγματοποιεί ένα Coaching Course, με καλεσμένη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ανά την Ευρώπη, την παγκοσμίως αναγνωρισμένη στην Κβαντική Βιο-Ανάδραση Gage Tarrant (φιλέλληνα, κόρη διακεκριμένου δικηγόρου των ΗΠΑ και καθηγήτρια της Quantum Academy Beverly Hills, California.


Ο όρος που έθεσε για έρθει στην Αθήνα η Gage Tarrant,  ήταν ξενοδοχείο με θέα την Ακρόπολη!

κ. Gage Tarrant.

Το θέμα των Coaching Courses:

-  «Οι Προκλήσεις της Ανοσίας και της Ευημερίας τον 21ο αιώνα»

- «Πως το ανοσοποιητικό μας σύστημα επηρεάζεται από την ψυχολογική και διανοητική μας κατάσταση».

Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.

Δρ. Βιολέττα Αννίνου Ph.D

Κόστος συμμετοχής: 150€ και για τις 2 ημέρες, (τσάι / καφές, δείπνο , ειδική τιμή στο πάρκινγκ και στα δωμάτια) .

Όσοι διαθέτουν συσκευή indigo θα λάβουν 8 continuing education credits και βεβαίωση. Όσοι εξασφαλίσουν συμμετοχή φίλων θα τους προσφερθεί κουπόνι αξίας 50€ για μια δωρεάν συνεδρία ομορφιάς και αναζωογόνησης Eternale.

Για πληροφορίες: Τηλ.  210. 9355.677 

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

«Ολική επαναφορά» στη δεκαετία του 80!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Θέλεις αυτοκίνητο υπέγραψε γραμμάτιο». Ξαναγυρίσαμε στην εποχή του ’80 υποστηρίζουν έμποροι αυτοκινήτων, καθώς όπως λένε από τη στιγμή που οι τράπεζες κλείδωσαν την παροχή δανείων αποφάσισαν να ανοίξουν το χρονοντούλαπο με τα γραμμάτια. Έμπορος που εδρεύει στην Ανατολική Αττική αναφέρει ότι σχεδόν όλοι του κλάδου πλέον κάνουν διευκολύνσεις με γραμμάτια, προκειμένου να αποφύγουν την χρεοκοπία. Όπως λεει ο ίδιος η αναδουλειά έχει ρίξει τον τζίρο στον κλάδο έως και 80% και άρα τα γραμμάτια είναι μονόδρομος και ίσως και η έξοδος από το τέλμα.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει άλλος επιχειρηματίας που διατηρεί μάντρα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Λεωφ. Βάρης Κορωπίου κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει αμάξι αξίας 2.000 ευρώ αλλά δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα δίνει μία προκαταβολή - συνήθως το ήμισυ του ποσού - και το υπόλοιπο μπορεί να το ξεχρεώσει εντός εξαμήνου ή οκταμήνου.
Γεγονός που επιβεβαιώνει και έμπορος με κατάστημα στον Κηφισό. Όπως τονίζει από πέρυσι αλλά κυρίως φέτος συναλλάσσεται απευθείας με τους ενδιαφερόμενους πελάτες που τον επισκέπτονται αναλαμβάνοντας πλήρως το ρίσκο των γραμματίων που παρέχει. Όμως υποστηρίζει δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, καθώς όλη η αγορά γνωρίζει ότι καμία τράπεζα δεν παρέχει δάνεια ούτε για ποσά των 1.000 ευρώ.  

Πάρτι γενεθλίων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
Ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων ανοιχτό για όλoυς, θα είναι το φετινό με οικοδεσπότες τους κατοίκους της καλλιτεχνικής πολιτείας του bankit.gr!


Φέτος, άλλωστε, το Φεστιβάλ γίνεται 5 ετών και το γιορτάζει στο six d.o.g.s στις 3, 4 και 5 Ιουλίου 2012 με μία σειρά από καλλιτεχνικά δρώμενα.

Φωτογράφοι, ζωγράφοι, ηθοποιοί, θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, performers, συγκροτήματα, συγγραφείς, συνθέτες, γραφίστες, σεναριογράφοι, σκιτσογράφοι, εικαστικοί, ποιητές, χορευτές, στιχουργοί, καλλιτεχνικές ομάδες θα είναι εκεί για να σας καλωσορίσουν και να παρουσιάσουν τις όμορφες δουλειές τους.

Η είσοδος όπως πάντα είναι ελεύθερη αν και φέτος ευπρόσδεκτα είναι τα …δώρα γενεθλίων!

Δώρα που προορίζονται για τους Γιατρούς του Κόσμου και τις οικογένειες που περιθάλπουν. Ένα πακέτο μακαρόνια, όσπρια, ζάχαρη, γάλα, παυσίπονα ή φάρμακα για το στομάχι θα ήταν  ότι καλύτερο θα μπορούσατε να  προσφέρετε πηγαίνοντας  στο πάρτι .  

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Εικόνες Γερμανικής Κατοχής!


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Εικόνες που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν προκαλούνται στην Αθήνα και σε πολλά αστικά κυρίως κέντρα της Ελλάδας.

Στο Πεδίο του Άρεως την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 εκατοντάδες Αθηναίοι και μη, σχημάτισαν απίστευτες ουρές για να πάρουν δωρεάν λίγα λαχανικά από αγρότες της Κρήτης! 


Η εικόνα επαναφέρει τις τραγικές στιγμές της Γερμανικής Κατοχής στη μνήμη αυτών που την έζησαν και σε όσους απλά από βιβλία είχαν μάθει. Το τραγικό της  όλης κατάστασης είναι ότι αυτό γίνεται το έτος 2012, χωρίς η ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι αλλά σε υποτιθέμενη ειρηνική περίοδο.  


Το σκηνικό όμως είναι απίστευτα ίδιο και με ίδιους συντελεστές αλλά με διαφορετική μέθοδο που θα πρέπει να κάνει τους πολιτικούς μας να ντρέπονται για το πώς έχουν καταντήσει τη χώρα μας και τους πολίτες της.  

Κραουνάκης και Σπείρα - Σπείρα δεν… μασάνε!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η παράσταση «ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ....2012 ΦΙΛΙΑ!» παίρνει παράταση. Την αποθέωσαν οι κριτικές, την απολαμβάνουν οι Αθηναίοι!


Το θέαμα του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας- Σπείρας στην ωραιότερη αυλή της Αθήνας, στο Αίθριο Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κάθε Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30μμ.

Parking και Pizza: δωρεάν!
Εισιτήρια: 10 και 14 ευρώ!

Με τον Σταμάτη Κραουνάκη στην καλύτερή του στιγμή και το θίασο των αγοριών της Ομάδας Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου  Σπείρα Σπείρα, πρωταγωνιστή  στις επάλξεις.

Τραγούδια, σκετς, χιούμορ, τόλμη, διαμαρτυρία είναι τα υλικά της παράστασης, που δε «μασάει» να εκτεθεί, να διαμαρτυρηθεί, να σατιρίσει.

Μαζί τους, συνοδοιπόρος η ηθοποιός Αγλαΐα Παππά, επιθετική και σαγηνευτική στα τραγούδια που μοιράζεται με το θίασο αλλά και εσωστρεφής στο Μονόλογο της Λυσιστράτης του Μέλλοντος από το έργο - προέκταση της αριστοφανικής κωμωδίας, που έχει στο συρτάρι του ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων θα επιτρέπονται το κάπνισμα, το ποτό και τα εδέσματα.