Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Το τίμημα της Ελλάδας στον πόλεμο της Λιβύης!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πληροφορούμεθα ότι γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ημερήσιο κόστος για την ενεργοποίηση των στρατιωτικών αεροδρομίων Σούδα, Ακτίου, Άραχθου και Ανδραβίδα για την φιλοξενία (π.χ. καύσιμα, διατροφή, υποστήριξης, έκτακτος συναγερμός Ε.Δ. κλπ) του ξένου προσωπικού και των μαχητικών αεροσκαφών που βομβαρδίζουν την Λιβύη!

Οι ειδικοί, μάλιστα, αναμένουν και περαιτέρω αύξηση των εξόδων, εν όψει της πιθανής ενεργοποίησης και λιμανιών όπως της Καλαμάτας και άλλων στην Νότια Ελλάδα, για να υποδέχονται αμερικανικά και συμμαχικά πλοία!

Να σημειωθεί ότι στα πάγια έξοδα που προαναφέρθηκαν και που όλα καλύπτονται από το ελληνικό κράτος, δεν συμπεριλαμβάνονται βέβαια τα έξοδα  συμμετοχής των ελληνικών δυνάμεων που ανάλογα με το οριστικό εύρος της θα κοστίσει στην Ελλάδα 1,5 - 3 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον την ημέρα!

Αν υπολογίσουμε μόνο ότι το κόστος πτήσης ενός F16 (που είναι και το πιο μετρήσιμο μέγεθος) είναι περίπου (σε τιμές 2010) 18.000,00 ευρώ ανά ώρα, τότε για τα τέσσερα ελληνικά αεροσκάφη F16 που συμμετέχουν στις  «επιχειρήσεις»  στη Λιβύη, φθάνουμε εύκολα στο συνολικό κόστος των 72.000,00 ευρώ ανά ώρα πτήσης!!

Εάν ο πόλεμος στην Λιβύη διαρκέσει, όπως διατείνεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της συμμαχίας , το λιγότερο 8 - 12 εβδομάδες, σημαίνει ότι το τίμημα της Ελλάδας στον πόλεμο της Λιβύης θα είναι περίπου 364min - 672max εκατομμύρια ευρώ!

Η Ελλάδα έχει σήμερα τόσες πληγές και τόσα ανοιχτά μέτωπα, που αντί να «σπαταλά» την όποια ισχύ της σε οικονομικές ή στρατιωτικές περιπέτειες, θα έπρεπε (1) να ενδιαφερθεί πρωτίστως για την αυτοκυβέρνηση της και την ανασυγκρότησή της σε ένα σύγχρονο και πολιτισμένο κράτος που να έχει  πρωταρχικό ρόλο στις εξελίξεις της παγκοσμιοποίησης και (2) η συμμετοχή της να είναι οικονομικά «συμβολική» και πολιτικά «ουσιαστική» για να καλύπτεται από την «προσχηματική» απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας!

Τα «ψηφίσματα» του Συμβουλίου Ασφαλείας εφαρμόζονται επιλεκτικά και μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει «άρωμα κατοχύρωσης» διεθνών οικονομικών συμφερόντων!  Αντίθετα τα «ψηφίσματα» του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορούσαν  την εισβολή και κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, παρόλο που ήταν απολύτως συμβατά με το διεθνές δίκαιο, διότι οι δήθεν Συμμαχικές Δυνάμεις!..............σφύριζαν και εξακολουθούν δυστυχώς να σφυρίζουν αδιάφορα τα τελευταία 37 χρόνια!

Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι δεν έχουμε πλέον την «πολυτέλεια».......να συμμετέχουμε σε πολέμους γεωπολιτικών συμφερόντων που το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο (του ενός τετάρτου μόνο του γεωλογικού χάρτη της Λιβύης που έχει ερευνηθεί)  αποφέρει τεράστια κέρδη λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής!...........τα οποία «ορέγεται» ο Γάλλο-Βρετανικός άξονας συμφερόντων!

Η προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι η εξεύρεση μιας αποτελεσματικής λύσης αποπληρωμής του χρέους μας και όχι η επιπλέον επιβάρυνσή του…με τέτοιου είδους «πολυτέλειες» σεβασμού δήθεν της διεθνούς νομιμότητας!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η Δημοτική ΑΕ «Μένανδρος» απειλείται με κλείσιμο!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στις 23 Φεβρουαρίου 2011 πανηγυρικά ο Δήμαρχος, σε επικαλούμενη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής ΑΕ «Μένανδρος», αναγγέλλει αφενός την αλλαγή του ΔΣ και αφετέρου τα δήθεν σχέδιά του για την επιχείρηση.

Τα κρυφά σχέδια του Δημάρχου βέβαια δεν ειπώθηκαν διότι προς τι η εσπευσμένη επιθυμία για αλλαγή του ΔΣ; Σε τι ευθύνεται το ΔΣ αν ο Πρόεδρός της και σημερινός αντιδήμαρχος Β. Ξυπολυτάς δεν συγκαλούσε επί 6μηνο την ΑΕ με θέματα ανάπτυξης; Ας άλλαζε τον Β. Ξυπολυτά τον οποίο ως αιρετό και ως σύμβουλο της παράταξής του είχε δικαίωμα να αλλάξει.

Είναι αξιοπερίεργο ότι στην συνέλευση σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε τις προτάσεις του Δημάρχου πλην του κ. Κανακάκη που ψήφισε «λευκό» χωρίς αιτιολογία.

Την όλη πανηγυρική ψηφοφορία όμως η Περιφέρεια ήρθε να ανατρέψει αφού με έγγραφό της δεν αναγνωρίζει ούτε Γενική Συνέλευση ούτε τους υποδειχθέντες για ΔΣ στην Δημοτική ΑΕ.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια απέστειλε στις 16 Μαρτίου 2011 έγγραφο προς το νόμιμο ΔΣ της Δημοτικής ΑΕ, αγνοώντας επιδεικτικά τη «Γενική Συνέλευση» της 23ης Φεβρουαρίου 2011 με το οποίο έγγραφο πληροφορεί την Δημοτική ΑΕ ότι την οδηγεί προς λύση (διάλυση) διότι δεν είχε καταβληθεί το κεφάλαιο που προβλεπόταν!

Η Δημοτική ΑΕ με ευθύνη του Προέδρου ΔΣ Β. Ξυπολυτά παράμεινε στάσιμη αφού ουδεμία πρόταση ανάπτυξης της επιχείρησης με σύγκληση ΔΣ έκανε από τότε που η προηγούμενη Πρόεδρος της Δημοτικής ΑΕ "Μένανδρος" αποχώρησε (Αύγουστος 2010).

Η ευθύνη της Διευθύνουσας Συμβούλου Αγγελικής Καφετζή (υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου του κ. Β. Βάρσου) παραμένει στα ίδια ύψη!

Η Περιφέρεια δεν είναι η πρώτη φορά που ακυρώνει «ομόφωνη» απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με Δήμαρχο το κ. Χιωτάκη. Ο Δήμαρχος έπαθε την πρώτη ψυχρολουσία όταν προ έτους η Περιφέρεια είχε ακυρώσει «ομόφωνη» απόφαση με θέμα τα κυκλοφοριακά στην συνοικία των Αδαμών!

Την 2η φορά τον Φεβρουάριο 2011, ο Δήμαρχος προλογίζει «ομόφωνη» απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η οποία τελικά.......καταλήγει στα σκουπίδια από την Περιφέρεια!

Η απόφαση αυτή της Περιφέρειας να στείλει την Δημοτική ΑΕ στον δρόμο της διάλυσης ανοίγει........διάπλατα τον δρόμο σε οποιονδήποτε Δημότη της πόλης μας, ο οποίος με την ιδιότητα του Δημότη έχει άμεσο ή έμμεσο έννομο συμφέρον, να καταφύγει στα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση στρεφόμενος κατά προσώπων του Δήμου για πράξεις ή παραλήψεις της Δημοτικής Α.Ε.!

Πολλά έγγραφα διεμήνυσαν την κατάληξη αλλά ο κόπος των Δημοτών της Κηφισιάς δεν λήφθηκε υπόψη.

Σήμερα η Δημοτική Α.Ε. «Μένανδρος» για να μην κλείσει θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί νόμιμα (1) με την άμεση καταβολή από τον Δήμο του μετοχικού της κεφαλαίου και (2) με στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης!

Η δυνατότητα αλλαγής του ΔΣ προβλέπεται από το νόμο αλλά με περιορισμένο τον αριθμό των «αιρετών μελών» σε δύο που θα συμμετέχουν στο ΔΣ …..ένα από την συμπολίτευση και όχι τρία και ένα από την αντιπολίτευση!

Εν κατακλείδι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σύσσωμοι θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να διαβάζουν τους νόμους στοιχειωδώς (αρ 266 ν 3463 / 2006 και ΚΝ 219ο, ΦΕΚ 37Α/1963) ώστε να μην απαξιώνεται τόσο απροκάλυπτα ο θεσμός από την Περιφέρεια.

Ειρήσθω εν παρόδω ότι πολύ δύσκολα η Περιφέρεια ακυρώνει αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων όχι όμως όταν «βγάζουν μάτι» οι παράνομες αποφάσεις!

Τέλος το αναλυτικό ρεπορτάζ ημερομηνίας 23/02/2011 της Kifisia Press η πηγή....δικαιώθηκε πλήρως αναφορικά με τις επισημάνσεις περί σκανδαλώδους απόκλισης από τις νόμιμες διαδικασίες!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σιγά ρε παιδιά...... κατακουραστήκατε....αφήστε και κανέναν άλλο να σας βοηθήσει!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΌΠΟΥΛΟΣ

Είχαν ακουστεί προεκλογικά πολλά για τον Αθήνα 9,84 και τις …..παράξενες και πανάκριβες συνεργασίες με δημοσιογράφους και καλλιτέχνες!

Δανείζομαι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του www.tsantiri.gr όπου φαίνεται ότι........ο σταθμός το 2010 με έσοδα  400 χιλιάδες ευρώ μόνο είχε (1) 9,5 εκατομμύρια ευρώ μισθοδοσία! (2) επιχορήγηση από τον Δήμο 15 εκατομμύρια ευρώ! και (3) 63 μεγάλο-δημοσιογράφους που φιγουράρουν παρακάτω:


1. Γρ. Ρουμπάνης (3692 /μήνα +2000) Ζάκυνθος ανύπαρκτος εδώ και δύο χρόνια. Παραιτείται.
2. Άννα Παναγιωταρέα (2849 / μήνα για 2 ώρες την εβδομάδα) καθηγήτρια στο ΑΠΘ
3. Αρετή Σιδηροκαστρίτου (4339 /μήνα – 1 ώρα τη βδομάδα με Τασσιόπουλο) Διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου Κυριακίδη (Φλας κλπ) και υπάλληλος της ΓΓ Τύπου.
4. Γιώργος Βλάχος (2332 /μήνα, πολιτικό σχόλιο, 1 από τους 19 πολιτικούς συντάκτες του σταθμού) με ελάχιστη συμμετοχή και εργάζεται στον Άλφα και είναι υπάλληλος της ΓΓ Τύπου)
5. Γιώργος Ταμπακόπουλος (4384 / μήνα ανύπαρκτος, διευθυντής στο ΚΑΡΦΙ )
6. Μαρία Σταματέρη (2421 / μήνα – δυο 10λεπτα, εργάζεται και στον ΣΤΑΡ) Παραιτείται.
7. Φωτεινή Καλλίρη (2114 /μήνα, καλύπτει θέματα Δημόσιας Διοίκησης) Εργάζεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και στο γραφείο Τύπου Εθνικής Τράπεζας.
8. Γιάννης Τασσιόπουλος (3879 / μήνα, μια εκπομπή κάθε Παρασκευή, διευθυντής εκδηλώσεων) Εργάζεται στο ΧΡΗΜΑ κ.α. Παραιτείται μέχρι 5/2011.
9. Αντώνης Ζησιμάτος (2239 / μήνα, ΙΑΣΩ, δεν έκανε τίποτα, άδεια μετά αποδοχών για 14 μήνες) Παραιτείται.
10. Όλγα Προυκάκη (1324 / μήνα, 15λεπτά την εβδομάδα)  ΑΝΤ1 με δελτίο παροχής. Παραιτείται.
11. Κώστας Ζούλας (3200 / μήνα – Εκπομπή Δ - Π 15.00 – 16.00 με Παπαγεωργίου) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΕΡΤ.
12. Νικόλαος Καρούτζος (2713 / μήνα, μία εκπομπή με Κομίνη κάθε Π 18.00 –19.00) ΑΞΙΑ κ.α.  
13. Γιάννης Κουρτάκης (2255 / μήνα, ωριαία εκπομπή Δευτέρα - Πέμπτη με τον Χρήστο Ράπτη) Εργάζεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ / ΑΞΙΑ, Σύμβουλος Μαρινάκη, Παραπολιτικά.
14. Γιάννης Σαραντάκος (1852 / μήνα ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες με ελάχιστη συμμετοχή) Εργάζεται στο ΕΘΝΟΣ και
MEGA.
15. Νικόλαος Στέφος (μουσικός επιμελητής, εργάζεται στην ΕΡΤ με άδεια άνευ αποδοχών) Παραιτείται. Σύνταξη τον Μάιο 2011
16. Αμαλία Κυπαρίσση (εξαφανισμένη από 2003, γραμματεύς Ρουσσόπουλου, άδεια άνευ αποδοχών μέχρι τέλους του 2011) Ζει μόνιμα στην Ισπανία.  Δεν έχει επικοινωνήσει.
17. Στάθης Βαρυτιμιάδης (2174 / μήνα, συμμετοχή σε πρωινό Μαγκαζίνο) Εργάζεται στον Ελεύθερο Τύπο και σε Αθλητική.
18. Φώφη Γιωτάκη (2016 / μήνα, μία από τις 19 πολιτικούς Συντάκτες του σταθμού, με ελάχιστη προσφορά) Είναι αρχισυντάκτρια πολιτικού στο ΕΘΝΟΣ
19. Άγγελος Μόσχοβας (2438 / μήνα, πρωινό 19.00 – 20.00 με τον Λοβέρδο, πολλές απουσίες) Εργάζεται στο ΚΕΡΔΟΣ
20. Νίκος Ελευθερόγλου (1759/ μήνα, ανύπαρκτος free press δήθεν) Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
21. Φοίβος Καρζής (4018 / μήνα) Εργάζεται στη Eurobank. Αποχώρησε μόνος του σε φιλικό κλίμα.
22. Δημήτρης Κατής (1840 / μήνα, μουσικός, μία εκπομπή)
23. Ελένη Κομίνη (1173 / μήνα, μία εκπομπή με Καρούτζο κάθε Παρασκευή) Εργάζεται στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
24. Παναγιώτης Μουσάς (1278 /μήνα, μόνο ένα πολιτικό σχόλιο) Ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες.
25. Σωτήρης Ξενάκης (παραιτήθηκε)
26. Χάρης Παυλίδης (2658 / μήνα) Παραιτείται.
27. Γιώργος Μητσικώστας (5856 / μήνα, δεν χρειάζεται 10΄) Άκυρο το συμβόλαιό του.
28. Λάμπρος Πέγκος (1623 / μήνα, στο Γραφείο Τύπου Δήμου) Εργάζεται σε διάφορες εφημερίδες.
29. Χρήστος Ράπτης (2029 / μήνα. Μία εκπομπή Δευτέρα - Πέμπτη με τον Κουρτάκη) Εργάζεται και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
30. Μαρία Αντωνιάδου (1500 / μήνα) Εργάζεται στο ΒΗΜΑ. Ανύπαρκτη.
31. Αμέλια Αναστασάκη (1250 / μήνα, εκπομπή κάθε Παρασκευή) Εργάζεται στο ΣΤΑΡ
32. Αλέξανδρος Βέλλιος (1332 / μήνα) Άφαντος.
33. Ιωάννα Ζαρακέλη (1250/ μήνα, πλημμελής παρουσία) Γραφείο Τύπου ΔΕΡΑ - Εργάζεται στο Κόντρα.
34. Ελένη Καλογεροπούλου (1500 / μήνα, μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες) Εργάζεται στη ΓΓ Τύπου και ΠΟΝΤΙΚΙ.
35. Ηλίας Κανέλλης (ΝΕΑ, παραιτήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα)
36. Θύμιος Καρακατσάνης (1446 / μήνα, δεν έκανε τίποτα)
37. Καρρερ Λουκίλα (θα έρθει δωρεάν)
38. Ανδρέας Κάτσενος (1000 / μήνα) Εξαφανισμένος.
39. Χριστίνα Κοραή (2046 / μήνα, μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες, συμμετοχή με ένα σχόλιο) Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία κλπ.
40. Άκης Κοσώνας (1501 / μήνα, ανύπαρκτος) Εργάζεται στο ΑΠΕ.
41. Γιώργος Κουβαράς (2325 / μήνα, μία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη) Εργάζεται στον ΕΤ
42. Άλκης Κούρκουλας Ανταποκριτής, με μηδενική προσφορά
43. Δήμητρα Κουτουρίνη (Εξαφανισμένη)
44. Βασιλική Κουτσούμπα(Εξαφανισμένη)
45. Αλέξανδρος Κυριακόπουλος ( 875 / μήνα, ελάχιστη προσφορά) Ελευθεροτυπία.
46. Λάζαρος Λασκαρίδης. Παραιτήθηκε.
47. Γιάννης Λοβέρδος (2341 / μήνα +1260 Μυρτώ Λοβέρδου) Πρωινή εκπομπή με τον Άγγελο Μόσχοβα. Πολύ συχνά εγκατέλειπε την εκπομπή για να εμφανιστεί στην τηλεόραση, ως σχολιαστής. Έμενε η εκπομπή χωρίς παρουσιαστή συχνά μεταξύ 7.30 με 8.00. Απροετοίμαστος και όταν ήταν στην εκπομπή. Σχόλια εκ του προχείρου) Είναι διευθυντής της εφημερίδας ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΝΗ, ενώ γράφει και σε ηλεκτρονικές σελίδες.
48. Κώστας Μελισσόπουλος. Ένας εκ των 19 πολιτικών συντακτών
49. Γιώργος Μαντέλας (1250 / μήνα)  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
50. Δημήτρης Νασιόπουλος (Γραφείο Τύπου Δήμου)
51. Βασιλική Νικολακάκη (Γραφείο Τύπου ΠΟΔΑ)
52. Αχιλλέας Οικονόμου (900 / μήνα, μουσική εκπομπή κάθε Κυριακή 17.00 -18.00)
53. Κων. Παναγιωτόπουλος (Bar-Bar) (2325 / μήνα, μία εκπομπή την εβδομάδα)
54. Παναγιωτοπούλου Στέλλα (1300 / μήνα) Γραφείο Τύπου ΠΟΔΑ
55. Γιάννης Παπαδήμος (1581 / μήνα, Γραφείο Τύπου Δήμου)
56. Γιάννης Παργινός (1125 / μήνα ,15’ κάθε Δευτέρα) Εργάζεται στην Αυριανή / Παρόν.
57. Γιώργος Σιαδήμας. (1250 / μήνα, Ένας εκ των 19 πολιτικών συντακτών του σταθμού) Εργάζεται στο ΑΛΤΕΡ.
58. Παναγιώτης Σιάνης (1736 / μήνα, εκπομπή κάθε Παρασκευή) Εργάζεται και στο Κανάλι της Βουλής και ΓΓ Τύπου.
59. Άρης Σκιαδόπουλος (1674 / μήνα, μια εκπομπή κάθε Σάββατο)
60. Γιάννης Τζαννετάκος (2700 / μήνα , Σύμβουλος Προέδρου, καμία συμμετοχή)
61. Στέφανος Τζανάκης (1643 / μήνα. Μία εκπομπή 16.00  -17.00  Δευτέρα - Πέμπτη με τον Κουβαρά) Εργάζεται στα ΝΕΑ.
62. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (1500 / μήνα)
63. Ιωάννης Βασιλακόπουλος (1167 / μήνα, απών) Γραφείο Τύπου Βαρβιτσιώτη.

Χαιρετίσματα λοιπόν στην «τετάρτη» εξουσία!!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Είδωλα στον Καθρέφτη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το DVD Είδωλα στον Καθρέφτη - Δημήτρης Μυταράς. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον  βιογραφικό, δραματοποιημένο κινηματογραφικό  ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου, δάσκαλου και ακαδημαϊκού  Δημήτρη Μυταρά. Η  παραγωγή και η σκηνοθεσία είναι του  Γιάννη Βαμβακά, το σενάριο της ιστορικού τέχνης είναι της Λίμπερτης Πολύζου και του Γιάννη Βαμβακά και η επιστημονική επιμέλεια είναι της Λίμπερτης Πολύζου.

Διαρκεί 1 ώρα και 40' και στοιχίζει 12ευρώ. Το DVD συνοδεύεται από ένα πολυτελές έντυπο με  αναλυτικά κείμενα της ιστορικού τέχνης Λίμπερτης Πολύζου καθώς και σκέψεις των κύριων συντελεστών της ταινίας, παράλληλα με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.

Η βραβευμένη ταινία, (κρατικά κινηματογραφικά βραβεία ποιότητος 2008) επιχειρεί με ευρηματικό τρόπο μέσα από ιστορικές αναδρομές, ντοκουμέντα αλλά και μαρτυρίες, να ξεδιπλώσει τη ζωή και το έργο αυτής της πολυσήμαντης προσωπικότητας που σημάδεψε την νεοελληνική τέχνη κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα.

Η ευρηματικότητα και η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο δημιουργός υποδύεται τον εαυτό του ενώ εξιστορεί και διαδραματίζει τη ζωή και το έργο του στην Λίμπερτη Πολύζου, φυσικό πρόσωπο και αυτή, η οποία με επιστημονική διαπραγμάτευση εκμαιεύει και παραθέτει ένα
πλουσιότατο υλικό.

Η κινηματογραφική προσέγγιση είναι εικαστικής φύσεως και μέσα από την ανάπτυξη του σεναρίου ο θεατής μπορεί να απολαύσει απαράμιλλες εικόνες καλλιτεχνικού χαρακτήρα, (στα μέρη που ζει ο ζωγράφος) καθώς παρατάσσονται γύρω στα εκατό έργα του ζωγράφου στον χώρο της έμπνευσής του, στον οποίο και μας ξεναγεί.

Τέλος, παράλληλα με τους δύο πρωταγωνιστές, συμμετέχουν σπουδαία ονόματα του καλλιτεχνικού και πνευματικού χώρου που μιλούν για το Δημήτρη Μυταρά. Μέσα σε αυτό το κλίμα έντυσε την ταινία  μουσικά ο γνωστός και βραβευμένος συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος.

Η συνέχεια επί της οθόνης.......

Υ.Γ.  Το D.V.D διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης (Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Μπενάκη, γκαλερί κ.λ.π.) καθώς και στα βιβλιοπωλεία Ιανός, Παπασωτηρίου και Εστία. Μη το χάσετε πατήστε εδώ....

Η Kifisia Press στο «πόντιουμ» των εκδηλώσεων!



- 14η Ανοιξιάτικη Βιβλιαγορά και Πασχαλινό Παζάρι!.....οργανωτής και οικοδεσπότης οι Φίλοι Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Για περισσότερες πληροφορίες  πατήστε εδώ... 

- Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι!...... «Ταξίδι στον Πλανήτη Γη» στις 03/04/2011 για παιδιά 6 έως 13 ετών! Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.... 

- Παιδικό Βιωματικό Εργαστήρι!......«Χρώματα από την Φύση»! στις 17/04/2011 για παιδιά 6 έως 13 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.... 


- Το KERNELS OF OUR FUTURE  «Πυρήνες του Μέλλοντός μας» είναι Διεθνές καλοκαιρινό πρόγραμμα για νέους 15-18 ετών, που συνδυάζει τη γνώση με τη διασκέδαση.....διοργανωτής και φέτος η Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία. Για περισσότερες πληροφορίες  πατήστε εδώ.... 

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η Ευρωπαϊκή Ένωση.....μόνο σε δύο φωτογραφίες!

Κωδικοποιεί ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Ευρώπη το 1957....


και η Ευρώπη του 2010.....


Το αυτονόητο δεν σχολιάζεται!!

Μας έφυγε........ο Γιώργος Κατσίμπας!

Κηδεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28/03/2011 και ώρα 5.00μμ στο κατάμεστο από κόσμο Κοιμητήριο Κηφισιάς (τέρμα οδού Αγίου Τρύφωνος) ο Γιώργος Κατσίμπας αγαπητός φίλος και ενεργό μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως».

Άνθρωπος με γνώσεις και ιδέες, δεν άντεξε δυστυχώς την μάχη με την επάρατο και  έφυγε από την ζωή το πρωί της Κυριακής στις 27 Μαρτίου 2011.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πολλά μέλη και φίλοι της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως», οι επικεφαλείς της  Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Α. Συνοδινού, Β. Βάρσου, Π. Κανακάκη, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Α. Κακλαμάνης, οι Βουλευτές κ.κ. Τ. Χυτήρης και Κ. Γείτονας και πλήθος κόσμου.

Αντί στεφάνων δόθηκαν τα χρήματα στο ογκολογικό νοσοκομείο "Η ΕΛΠΙΣ" στη μνήμη του Γιώργου Κατσίμπα.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Παρακολούθηση....της Έκτακτης Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη 24/03/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 8 τακτικά μέλη και 1 αναπληρωματικό μέλος η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση (1) της Έκθεσης Απογραφής έναρξης του Δήμου 01/01/2011 και (2) της Εισήγησης Προσχεδίου Προϋπολογισμού 2011.

Τον λόγο πήρε η κ. Μαρία Δαλιέτου Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου η οποία παρέθεσε αναλυτικά τις ενδεικτικές Δαπάνες και τα Έξοδα που θα βαρύνουν τον  Προϋπολογισμό 2011 τα οποία ανέρχονται στο ύψος των 71.022.182,00 ευρώ, καθώς επίσης και τον Προϋπολογισμό (1) Εσόδων από Εξωτερικές πηγές που ανέρχονται στο ύψος των 54.907.025,69 ευρώ και (2) Εσόδων από Εσωτερικές πηγές – Ίδιοι πόροι που ανέρχονται στο ύψος των 57.100.357,30 ευρώ!

Ο κ. Χιωτάκης στην συνέχεια ανέφερε ότι ο Προϋπολογισμός 2011 είναι περιορισμένος, πραγματικός, και ισοσκελισμένος για το καινούργιο καθεστώς του Καλλικράτη!.....και ζήτησε να δεχθεί η Οικονομική Επιτροπή της εισηγήσεις αυτές!

Ακολούθησαν οι διάφορες τοποθετήσεις / παρατηρήσεις  των  Μελών της Οικονομικής Επιτροπής οι οποίες εστιάσθηκαν στα ακόλουθα:

ο κ. Σιδέρης επικεντρώθηκε μόνο στα χαμηλά ποσά του Προϋπολογισμού για τις Παιδικές Χαρές και τα Κοιμητήρια

ο κ. Διονυσιώτης αναφέρθηκε στον Προϋπολογισμό Εσόδων και τις πηγές επίτευξης αυτών!

- ο κ. Σκορδίλης παρατήρησε ότι είναι δύσκολο να αποδεχθεί τις εισηγήσεις χωρίς να ελεγχθούν / τεκμηριωθούν οι προϋπολογισμένες  Δαπάνες και  τα Έσοδα. Ακολούθως κατέθεσε τους έντονους προβληματισμούς του για το ύψος των οφειλών  και την δυνατότητα είσπραξής των! Ζήτησε επίσης από την κ. Δαλιέτου να του δοθούν αναλυτικά οι Δαπάνες Μισθοδοσίας του 2010 και η ανάλυση Εσόδων, Εξόδων και  Βραχυπρόθεσμων Υποχρεώσεων 2010 των τριών Δήμων.

- ο  κ. Τσούλας ζήτησε να του δοθούν αναλυτικά στοιχεία (1) της Χρήσης 2010 των τριών Δήμων (2) της Μισθοδοσίας (κατάσταση Υπαλλήλων και Μισθών) και (3) των συνεχιζόμενων μεγάλων έργων.

- ο κ. Κανακάκης επεσήμανε ότι  η Απογραφή περιέχει επικεφαλίδες χωρίς λεπτομέρειες και ζήτησε την αναλυτική κατάσταση Μισθοδοσίας του ενιαίου Δήμου.

- η κ. Δαριέτου απήντησε ότι είναι αδύνατη η φυσική απογραφή των παγίων του Δήμου σε τόσο στενά πλαίσια χρόνου!

- ο κ. Χιωτάκης προσέθεσε ότι δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια μας τρέχουν και εμείς τρέχουμε! Την 1η Απριλίου 2011 θα πρέπει να έχουμε έτοιμο τον Προϋπολογισμό 2011. Χρειάζεται φυσική απογραφή η οποία θα είναι έτοιμη τέλος του 2011!

- ο κ. Κανακάκης ζήτησε να του δοθεί το Μητρώο Παγίων των τριών Δήμων. Τα Πάγια υπάγονται σε αποσβέσεις!...και ερώτησε εάν υπάρχουν;

- ο κ. Δημάκης συμφώνησε με τον κ Χιωτάκη  και ζήτησε να επιδειχθεί σχετική επιείκεια στην έγκριση του Προϋπολογισμού 2011 λόγω της στενότητας χρόνου!

- o κ. Σκορδίλης εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του αναφορικά με τις δαπάνες Μισθοδοσίας Προσωπικού των τριών Δήμων το 2010 και 2011 και ζήτησε εξηγήσεις για την έντονη αύξηση της τάξεως των 115,11% που παρουσιάζεται το 2010!

- o κ. Χιωτάκης ζήτησε από την κ. Δαριέτου όπως δοθούν άμεσα τα ζητηθέντα στοιχεία μαζί με τις δέουσες εξηγήσεις στα Μέλη της Επιτροπής για να μπορέσουν, στην προσεχή Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 29/03/2011, να τοποθετηθούν επί του Προϋπολογισμού 2011 και της Απογραφής!

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π.:9!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 23/03/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση πρακτικών των συνεδριάσεων (1) του Δ.Σ. στις 16/02/2011, 23/02/2011 και 28/02/2011(2) της Γενικής Συνέλευσης της ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ Α.Ε. για ακολούθησε η Ενημέρωση του Δ.Σ. και η  λήψη αποφάσεων επί (28) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση ημερομηνίας 18/03/2011.......


Σημειώνω χαρακτηριστικά....

Για την  επικύρωση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε ομοφωνία αλλά για την επικύρωση των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. υπήρξαν οι ακόλουθες τοποθετήσεις:

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως» κ. Αγγελική Συνοδινού παίρνοντας  τον λόγο παρατήρησε (1) ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την σύγκληση της Γ.Σ της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.  δεν ήταν νομότυπες (2) υπάρχει σχετική  επίσημη καταγγελία από πρώην Μέλος του Δ.Σ. κατατεθειμένη στον γραφείο του Περιφερειάρχη προς εξέταση και (3) ότι αντίγραφο των εν λόγω  πρακτικών κοινοποιήθηκε  από την Δημοτική Αρχή στο γραφείο του Περιφερειάρχη προς εξέταση και αυτεπάγγελτη επικύρωση ή ακύρωση της διαδικασίας που εφαρμόσθηκε και των αποφάσεων που ελήφθησαν! Κατά συνέπεια δεν επικυρώνει τα εν λόγω πρακτικά.

Ακολούθως οι κ.κ Σκορδίλης και Μουστάκη ψήφισαν ΟΧΙ, οι κ.κ. Κοσμά και Σφαντός ΛΕΥΚΟ και όλοι οι υπόλοιποι ΝΑΙ. Τα πρακτικά επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία!

Ακολούθησε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων για διάφορα επίκαιρα θέματα που αφορούν τον Δήμο Κηφισιάς και στην συνεχεία ο κ. Χιωτάκης τοποθετήθηκε σχετικά!

Η κ. Συνοδινού ζήτησε τον λόγο και αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ ημερομηνίας 30/12/2010 το οποίο αναφέρει ότι ο Δήμος Κηφισιάς είναι χρεωμένος  με 7.721.000,00 ευρώ σε τράπεζες!....και ρώτησε τον κ. Χιωτάκη να σχολιάσει το δημοσίευμα!

Ο κ. Χιωτάκης απήντησε ότι πράγματι ο ενιαίος Δήμος έχει συνάψει 4 επενδυτικά και 6 λειτουργικά δάνεια συνολικού ύψους 7.104.263,54 ευρώ!

Θέμα 1. Επειδή σύμφωνα με τον Καλλικράτη η έγκριση της απογραφής θα πρέπει να γίνει σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ.Χιωτάκης εισηγήθηκε όπως αναβληθεί η έγκριση της απογραφής και να μετατεθεί στην επόμενη Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. Η εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή.

Θέμα 2. Η έγκριση ανάθεσης άσκησης αρμοδιοτήτων στην Μονομετοχική Δημοτική Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία διότι (1) οι  κ.κ. Κανακάκης και Σγουρός ψήφισαν ΛΕΥΚΟ  (2) οι κ.κ. Συνοδινού, Μουστάκη και Σκορδίλης ψήφισαν ΟΧΙ και (3) όλοι οι υπόλοιποι ΝΑΙ!

Στην συνέχεια πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις επί των υπολοίπων θεμάτων από το 3 έως 28..........χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!...... εκτός των θεμάτων 25 και 27 τα οποία ανεβλήθηκαν.