Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ποίος χρωστάει....σε ποιόν και πόσα;;

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ  

Μία ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του BBC προσπαθεί να αποσαφηνίσει βασικά ζητήματα ώστε να τα κατανοήσει ο πολίτης, της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής πραγματικότητας.  

Στα γραφήματα που ακολουθούν έχουν τοποθετηθεί οι «βασικοί παίκτες» της Ευρωζώνης, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας Η.Π.Α και Ιαπωνία. Μέσα από «βέλη» παρατηρούμε σε ποιας χώρας τις τράπεζες οφείλει το κάθε κράτος.



Τα βέλη βάσει πάχους καθορίζουν το μέγεθος της οφειλής και κατευθύνονται από τον οφειλέτη προς τον πιστωτή. Το χρώμα κάθε χώρας υποδηλώνει το σε πόσο κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η κάθε οικονομία. Τέλος το γράφημα είναι δομημένο βάσει των στοιχείων μέχρι τον Ιούνιο του 2011. 

Το γραφήματα είναι μια προσπάθεια να καταλάβουμε την δίνη της κρίσης. Πρώτα η Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, και  η Ιταλία, αντιμετωπίζουν τον υπαρκτό κίνδυνο της χρεοκοπίας. Καθώς οι δανεισμοί των χωρών γίνονται σε παγκόσμια κλίμακα, καμία «δύσκολη οικονομική κατάσταση» δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο.  

Πατήστε το όνομα της χώρας και  προσέξτε το ΠΑΧΟΣ, που έχουν τα ΒΕΛΗ και σε ποια ΧΩΡΑ τα χρωστάει....... 

Η ιστοσελίδα του BBC ανανεώνεται διαρκώς και μας πληροφορεί ποιος χρωστάει τι και σε ποιον......Δείτε την πατώντας εδώ.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου