Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σουλεϊμάν ο «Μεγαλοπρεπής» σφαγέας....του ελληνισμού!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ένα ακόμη τουρκικό σίριαλ  ξεκίνησε προ ημερών. Πολυδιαφημισμένο και αναμενόμενο. Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής! Ο σουλτάνος ο οποίος έφτασε μέχρι τα πρόθυρα της Βιέννης οδηγώντας την Οθωμανική αυτοκρατορία στη μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση που κατείχε ποτέ. Και από δίπλα μια χριστιανή ορθόδοξη, σκλάβα (τυχαίο) και ολίγον ελεύθερων ηθών (τυχαίο) που θα παρασύρει τον αθώο και ηθικό (τυχαίο και αυτό) σουλτάνο!


Ο Σουλεϊμάν, ένας από τους απηνέστερους διώκτες του ελληνισμού, κατέλαβε τη Ρόδο, σφάγιασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, υπήρξε ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος!

Εδώ και ένα χρόνο περίπου βομβαρδιζόμαστε όλοι μαζικά με Τουρκικές σαπουνόπερες της κακιάς ώρας που κάνουν την δική μας Φωσκολική «Λάμψη» να μοιάζει με αριστούργημα του Σεσίλ ντε Μίλ!!....ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 τώρα επιχειρεί ένα ακόμα βήμα: Να παρουσιάσει, με τυμπανοκρουσίες, έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών, τον Σουλεϊμάν, ως ήρωα, στην ελληνική τηλεόραση! Ο ανθελληνικός παροξυσμός του ΑΝΤ1 δυστυχώς δεν έχει όρια.......


Αφού λοιπόν οι Έλληνες εθίστηκαν ήδη στα τουρκικά σίριαλ, ο ΑΝΤ1 πραγματοποιεί ένα νέο βήμα και προβάλλει έναν από τους  βασικούς οργανωτές της λεηλασίας και της υποταγής των βαλκανικών λαών στους Οθωμανούς, ως το πρότυπο για το νεοθωμανικό μέλλον! 

Το σίριαλ αυτό  είναι μια φιλόδοξη πολυδάπανη παραγωγή των Τούρκων που πιθανά να εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής που ασκεί η γειτονική χώρα με την οποία προσπαθεί να μας πείσει πως επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν όλα εξαιρετικώς καμωμένα, οι σκλάβοι λαοί της περνούσαν εξαιρετικά και ήταν άφρονες που επαναστάτησαν επιζητώντας την ανεξαρτησία τους.

Έτσι από τη μία πλευρά  εθνο - μηδενιστές δήθεν διανοούμενοι ασκούν λοβοτομή στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, και από την άλλη τα αφεντικά της τηλε - αποβλάκωσης, μας σπρώχνουν ολοένα και βαθύτερα στον χειρότερο ραγιαδισμό.

Πρέπει να αντισταθούμε! Όπως έγινε με το άθλιο βιβλίο «ιστορίας» της ΣΤ΄ Δημοτικού, έτσι και τώρα πρέπει να απαιτήσουμε την απόσυρση του σοβινιστικού σίριαλ «Σουλεϊμάν» το οποίο μάλιστα σύμφωνα και με πολλούς Τούρκους Ιστορικούς έχει πολλά Ιστορικά λάθη π.χ.

- Ο Ιστορικός Ahmet Yaşar Ocak δήλωσε πως «δεν του άρεσε καθόλου» η εκπομπή, ενώ είπε πως οι διάλογοι της σειράς είναι εντελώς εκτός εποχής σε σημείο να νομίζει ότι ακούει διάλογους από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ.

- Ο συγγραφέας Okay Tiryakioğlu είπε πως η σειρά απευθύνεται κυρίως στην φαντασία των Δυτικών και δεν έχει κανένα στοιχείο ρεαλισμού, εκτός των κοστουμιών και των τοποθεσιών που εκτυλίσσονται οι σκηνές.

- Όλες οι σκηνές των χαρεμιών είναι ανακριβείς καθώς το παρουσιάζουν ως μέρος του παλατιού Τοπκαπί το 1520, ενώ το χαρέμι του Σουλεϊμάν στεγαζόταν στο παλάτι του Beyazıt μέχρι το 1540.

- Η μουσική και οι χοροί Οριεντάλ που παρουσιάζονται δεν έχουν καμία σχέση με τον τρόπο διασκέδασης των Οθωμανών στην εποχή εκείνη.

- Επίσης στο σίριαλ αναφέρεται πως ο Σουλτάνος Σελίμ ετοίμασε 200 γαλέρες για την εκστρατεία κατά της Ρόδου, ενώ η αλήθεια είναι ότι οι Οθωμανοί κατασκεύασαν το πρώτο τους πλοίο μετά το 1664!

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε καμία άλλη χώρα δεν θα διανοούνταν κανείς να προβάλει ένα σίριαλ που εκθειάζει τον ίδιο του τον κατακτητή!

ΕΠΕΙΔΗ το  σοβινιστικό σίριαλ «Σουλεϊμάν» έχει ήδη προκαλέσει δικαιολογημένα την αγανάκτηση δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για ψυχολογική επιχείρηση (ΨΕΠ) των σύγχρονων Οθωμανών με σκοπό την ήπια προβολή ισχύος, αξιοποιώντας την παράμετρο της «εθελούσιας» τηλεοπτικής εισβολής και στοχεύοντας την κοινή γνώμη της χώρας μας.

ΕΠΕΙΔΗ το  σοβινιστικό σίριαλ  αποδεικνύει πόσο σημαντική και αποτελεσματική είναι η εκτέλεση επιχείρησης επηρεασμού σε μαζική κλίμακα πληθυσμών με χαμηλό έως ανύπαρκτο δείκτη ιστορικής γνώσης!

ΕΠΕΙΔΗ η προβολή ενός σκηνοθετικά προσεγμένου σεναρίου με στοχευόμενες και άριστα μελετημένες ιστορικές ανακρίβειες....λειτουργεί ως «πολιτισμικός δούρειος ίππος»!
 
ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση του σοβινιστικού - νεοθωμανικού «Σουλεϊμάν» από τον ΑΝΤ1 διότι αρνούμαστε να προσβάλλει έτσι την ιστορική μας μνήμη και την εθνική μας αξιοπρέπεια ο κύριος Μ. Κυριακού και το κανάλι του.

Ο  Μίκης Θεοδωράκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «προκλητική στάση των καναλιών που προβάλλουν ανενδοίαστα ότι πιο ευτελές τους σερβίρει η τούρκικη προπαγάνδα» και τονίζει «αγοράζουν ότι τους σερβίρει η τούρκικη τηλεοπτική αγορά η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της»! Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση....πατώντας εδώ....


ΚΑΛΟΥΜΕ (1) το ΕΣΡ να απαγορεύσει την συνέχιση της προβολής του τουρκικού σίριαλ «Σουλεϊμάν» (2) το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την Ακαδημία Αθηνών και τα κόμματα τα οποία αιδημόνως σιωπούν να πάρουν αμέσως θέση και (3) όλους τους Έλληνες πολίτες να αναλάβουν οι ίδιοι να υπερασπιστούν την τιμή και την ιστορία της πατρίδας μας.....εκμηδενίζοντας την «θεαματικότητα» του ακατονόμαστου τουρκικού σίριαλ!! ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου