Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 30/10/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «2» προ ημερησίας και «14» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 47509 ημερομηνίας 11/10/2012.

Τα δύο προ ημερησίας θέματα αφορούσαν την.....

-  Έγκριση δαπάνης 8.265,00 ευρώ για εξοπλισμό των Παιδικών Σταθμών. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

- Καταβολή αποζημίωσης στην υπάλληλο του Δήμου κ. Κολιέρη Μαρία λόγω συνταξιοδότησης. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ακολούθως, πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα κάτωθι «13» από τα «14» τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!  Η συνεδρίαση έληξε κανονικά στις 09.45πμ.  

Άνεργος έπαιρνε 12 επιδόματα από τον ΟΑΕΔ!!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Επίδομα ανεργίας από δώδεκα συνολικά υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έπαιρνε ταυτόχρονα κάτοικος της Αττικής!


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός να ζημιωθεί κατά 58.277,00 ευρώ, ποσό για το οποίο έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στην αρμόδια ΔΟΥ.

Πρόκειται για μία μόνο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτήδειοι, με πλαστά δικαιολογητικά, έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μια σειρά άλλων παροχών.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχουν ήδη πάρει 23 υποθέσεις που έχουν κοστίσει στον ΟΑΕΔ πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αρκεί να αναφερθεί πως μόνο από μία υπόθεση, στην οποία εμπλεκόταν υπάλληλος του Οργανισμού, η ζημιά είναι 1,4 εκατομμύρια. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια.

Φλαμέγκο με πάθος!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Θέατρο Badminton σήμερα 3 και αύριο 4 Νοεμβρίου 2012 παρουσιάζεται  τo Ballet Flamenco de Andalucía σε χορογραφία και σκηνοθεσία Ruben Olmo.

Metαfora: Μια παράσταση που έως τώρα έχει ενθουσιάσει το κοινό κι έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλα τα θέατρα που έχει φιλοξενηθεί ανά τον κόσμο. 


Το φλαμένκο αποτελεί την κινητήρια δύναμη της κουλτούρας της Ανδαλουσίας, είναι ένα από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Το φλαμένκο για την Ανδαλουσία είναι ένα πλατιά δημοφιλές βίωμα, που από το 2010 αποτελεί και μέρος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.


Ένα ταξίδι στο θέαμα και την ακρόαση ανάμεσα σε ρομάντζες και καντίνας, ταγκό της Γρανάδας, μπουλερίας, φλαμένκο βαλς, βερδιάλες ή ζάμπρας. Είναι ένα μπαλέτο τόσο κομψό και δυναμικό, αποτελούμενο από τη δύναμη της καρδιάς και το ταλέντο της λογικής.

Η δεκαεπτάχρονη ιστορία του Ballet Flamenco de Andalucía έχει σηματοδοτηθεί από πολλές διακρίσεις, όχι μόνο από το κοινό και τους κριτικούς, αλλά και από πολλά θεατρικά βραβεία.

Ώρα έναρξης: 21:00 (Σαβ. 3/11), 19:00 (Κυρ. 4/11)
Εισιτήρια: 10€ - 40€

Και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 6 - 7 Νοεμβρίου 2012.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οι συγκυρίες αφενός περιορίζουν και αφετέρου καθοδηγούν!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η Ελλάδα ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ανεπτυγμένου Δυτικού Κόσμου δεν πρόκειται να αποκοπεί, από αυτό, το κοινών συμφερόντων σύνολο ακόμη και εάν, προς στιγμήν, και η ίδια το επιθυμούσε. Όσο θα υπάρχει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα για το ίδιο ακριβώς διάστημα θα εξακολουθήσει η Ελλάδα να συναλλάσσεται με αυτό. Δεν επρόκειτο ποτέ άλλωστε, από τους ισχυρότερους εταίρους της Ένωσης να επιτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, που προφανώς θα υπονόμευε πρωτίστως τα μακροπρόθεσμα δικά τους συμφέροντα.

Η Χώρα μας και ο Λαός μας μπορεί να υφίστανται σκληρά μέτρα και την υποβάθμιση του επιπέδου της ζωής τους αλλά την απομάκρυνσή  από την ΕΕ δεν θα μπορούσε να την επιτύχει και εάν ομονοούσε (πράγμα αδιανόητο για τους νεοέλληνες) το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και εάν επέλεγαν δηλαδή, από κοινού, μια τέτοια απολύτως καταστροφική πορεία.
Κάθε εποχή θέτει τους όρους της και περιγράφει τα όρια εντός των οποίων επιτρέπονται οι κινήσεις, και οι όποιες μετατοπίσεις, που βέβαια στις δεδομένες συνθήκες είναι απολύτως αδιανόητες διότι επιβαρύνουν το ήδη εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον.  

Παρουσίαση βιβλίου για την Αυτοδιοίκηση!

Γράφει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τη Δευτέρα  5 Νοεμβρίου 2012 στις 19.00 στην  αίθουσα συνεδρίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ακαδημίας 7, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου    Ομιλιών - Σεμιναρίων   2007 - 2010   του   Ο.Π.Σ.Α,    «Η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος και τ. δήμαρχος Ηλιούπολης Θ. Γεωργάκης.


Σε όλους θα δοθεί από ένα αντίτυπο. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι διακεκριμένοι επιστήμονες - λειτουργοί της Δικαιοσύνης Γεώργιος - Σταύρος Κούρτης, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και Κωνσταντίνος Μπακάλης,  Πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ. 

Οι τιμώμενοι συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων,  που στήριξαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν το έργο του ΟΠΣΑ.

Είσοδος  ελεύθερη.

Ατομική έκθεση του Τέλη Φατσέα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Gallery ΗΩΣ παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Τέλη Φατσέα με τη νέα του δουλειά (2012) - μια σειρά επτά έργων.


Τίτλος σειράς: Δημιουργώντας εικόνες - Creating images.
Υπότιτλος σειράς: Διάλογος με τον Wassily Kandinsky - Dialog with Wassily Kandinsky.

Εγκαίνια: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, ώρα 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 2 Νοεμβρίου - 21 Νοεμβρίου 2012

Gallery ΗΩΣ, Χέυδεν 38Α, 10434 Αθήνα (Πλατεία Βικτωρίας) - τηλ. 2108237111
Ώρες  λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή  12οο- 2030, Σάββατο 12οο- 15οο.

Σχετικά με τα έργα:

Αυτά που λαμβάνει το ανθρώπινο μάτι από το περιβάλλον δεν είναι εικόνες. Αυτές σχηματίζονται από τον εγώ συνειδητό παρατηρητή μέσα στις συνάψεις του νεοφλοιού του, που «μεταφράζει» τα ηλεκτρικά σήματα από τη μετατροπή του οπτικού ερεθίσματος σε εικόνες.

Τέλης Φατσέας.

Τα έργα του παρουσιάζουν την εικόνα έτσι όπως την βλέπει ο άνθρωπος - όπως την συνθέτει - μέσα στο κεφάλι του. Αποτελούνται από μικροσκοπικά τμήματα που έρχονται να συναρμολογηθούν μέσα στο χώρο, υπό την επίδραση του φωτός. Τίποτα από αυτά που είναι «έξω» δεν είναι αυτό που είναι «μέσα». 

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Καταπάτηση του δάσους και παράνομη «στάνη» στην Άνω Κηφισιά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο τέλος της οδού Τσιγάντε στο όρια Μελισσίων και Κηφισιάς και μέσα στο άλσος που υπάρχει, έχει γίνει καταπάτηση του δάσους και έχει γίνει εστία μόλυνσης.


Κάποιος (γνωστός στην περιοχή) έχει εγκαταστήσει στάνη με πρόβατα και παράγκες. Η κατάσταση ξεκίνησε με μια παράγκα πριν λίγους μήνες, ενώ τώρα έχει περιφράξει, έκταση για να μένουν τα ζώα, έχει βάλει σκύλους για φύλαξη κλπ.


Εκτός της βρωμιάς και της δυσοσμίας που επικρατεί, έχει παρατηρηθεί να σφάζουν και γδέρνουν τα ζώα επιτόπου ενώ τα βράδια κόβουν δέντρα.


Οι ανωτέρω φωτογραφίες δείχνουν ένα κομμάτι της κατάστασης που επικρατεί.  

Κοινοβουλευτική ήττα για την κυβέρνηση!!

Για την αντιγραφή ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν πέρασε το άρθρο 4 στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις! Οριακά πέρασε το άρθρο 2 για τις ΔΕΚΟ!


Αφού το διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ στο  newsit.... μην παραλείψετε να δείτε τι ακριβώς περιλαμβάνει το Άρθρο 4 περί αποκρατικοποιήσεων, που καταψηφίστηκε, ενώ αντίθετα το Άρθρο 3, που πέρασε, ήταν πολύ σημαντικότερο....και με άμεσες επιπτώσεις στο περιβάλλον!

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μανιάτης στο Δ.Σ. Κηφισιάς!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η συνάντηση έγινε, κατά την συνεδρίαση  της 24ης Οκτωβρίου 2012 στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κηφισιάς με την παρουσία των αντιδημάρχων, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων, και  πολλών δημοτών.
Ο κ. Χιωτάκης  καλωσόρισε τον κ. Μανιάτη  και τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του στην Κηφισιά από το 1982 που ήταν καθηγητής στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς. Εξήρε το έργο του σαν Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθήνας, λέγοντας «ότι του ζητήσαμε μας βοήθησε».
Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης   ξεκίνησε την τοποθέτησή του θυμίζοντας ότι έχει κάνει τρείς θεσμικές συναντήσεις  με τους φορείς αρμοδιότητάς του και την άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους.
Θύμισε ότι οι κρατικές επιδοτήσεις προς τους ΟΤΑ έχουν κοπεί πάνω από 60% και έπεται συνέχεια. «Η πραγματικότητα είναι ότι οι δήμοι της Αττικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οικονομικά σε δραματική κατάσταση με συνέπεια 14 από αυτούς να έχουν μπει σε διαδικασία λουκέτου». 

Συμβούλιο της Ευρώπης: Παράνομη η «μείωση» μισθών στους νέους!!

Για την αντιγραφή  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Απόφαση «βόμβα» από το Συμβούλιο της Ευρώπης: Παράνομη η «μείωση» μισθών στους νέους που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα!


- Η απόφαση κρίνει ως παράνομες 2 μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που πήρε η ελληνική κυβέρνηση το 2010 μετά από απαίτηση της τρόικας.

- Παράνομη πλέον θεωρείται η μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού.

- Παράνομη κρίθηκε επίσης και η παράταση ενός έτους στην δοκιμαστική περίοδο που οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση.

- Το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί πως η μείωση του μισθού στους νέους Έλληνες σημαίνει πως πλέον αμείβονται κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα.  

Το μιούζικαλ Dimentia ενθουσίασε!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η επίσημη πρεμιέρα του πρωτότυπου μιούζικαλ «Dimentia» δόθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι , που ήταν κατάμεστη από καλεσμένους που χάρισαν στους συντελεστές το θερμό τους χειροκρότημα.
Τη μουσική του  «Dimentia»  έχει γράψει ο Άλεξ Παναγή το κείμενο και τους στίχους ο Στέργιος Μαυρίκης, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Ροδοσθένους (βραβείο σκηνοθεσίας ΘΟΚ 2011). Εικαστικές παρεμβάσεις έχει κάνει ο Νικόλας Παναγή και χορογραφίες ο Χάρης Σάββα.


Την πρεμιέρα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κύπρου στη Γαλλία και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην UNESCO,  Μάριος Λυσιώτης και η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Irina Bokova, οι οποίοι και προλόγισαν την παράσταση με τις χαιρετιστήριες ομιλίες τους. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Πρόεδρος της Γενικής Διάσκεψης  Katalin Bogyay, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι,  Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο Πρέσβης - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΟΥΝΕΣΚΟ,  Θεόδωρος Πασσάς, πολλοί Πρέσβεις - Μόνιμοι Αντιπρόσωποι στην UNESCO από διάφορες χώρες, Έλληνες και Κύπριοι μόνιμοι κάτοικοι Γαλλίας καθώς και άλλοι ξένοι θεατές.


Η εκδήλωση κατενθουσίασε το κοινό και έτυχε των καλύτερων κριτικών από τους παρευρισκομένους. 

Η παράσταση δημιουργήθηκε με αφορμή την Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το 2ο εξάμηνο του 2012, από τον Άλεξ Παναγή και την Κατερίνα Α. Χριστοφίδου (Silver Spotlight Productions) σε συνεργασία με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην UNESCO ,με στόχο την προβολή της Κύπρου και ποικίλων πτυχών του πολιτισμού της. 

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εκστρατεία καθαριότητας....από τα περιττώματα των σκύλων!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο αστικού περιβάλλοντος κ. Βασίλη Ξυπολυτά οι πρώτοι 27 (από τους συνολικά 50) ειδικούς κάδους για τη διάθεση πλαστικών σακουλών περισυλλογής των περιττωμάτων των κατοικίδιων ζώων τοποθετήθηκαν από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης.


Παράλληλα διανεμήθηκε ειδική συσκευασία με πλαστικές σακούλες, σε 5.000 ιδιοκτήτες σκύλων στην Κηφισιά, έτσι ώστε, να περισυλλέγουν οι ίδιοι τα περιττώματα των κατοικίδιων τους.   

Μια πρώτη ματιά στη λίστα Lagarde!

Για την αντιγραφή ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμφωνα με το περιοδικό «Hot Doc» του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφορεί  από το Σάββατο, σε έκτακτη έκδοση, πασίγνωστοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι είναι μερικοί από αυτούς που έχουν καταθέσεις στην  ελβετική τράπεζα  HSBC.


Τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα, δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα άτομα έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις σε αυτήν την τράπεζα.

Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό.  

Σωκράτης Τώρα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Elliniko Theatro πραγματοποιεί  συνέντευξη τύπου - ανοικτή συζήτηση στο Καφέ του Βιβλιοπωλείου IANOΣ (Σταδίου 24, Αθήνα) την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 στις 12:00μμ με θέμα:  «Σωκράτης ΤΩΡΑ: Θέατρο, διάλογος, ενδυνάμωση για τη νέα γενιά».

Το Elliniko Theatro αποτελείται από το Διεθνές Ελληνικό Θέατρο και το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης, δύο οργανισμούς με κοινό σκοπό την προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.


Μετά από 300 παραστάσεις σε 14 χώρες και 6 γλώσσες, ένα από τα πλέον διαχρονικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, «Η Απολογία του Σωκράτη»  ζωντανεύει στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα με το δημιουργικό τίτλο «».

Οι παραστάσεις σε πόλεις της Ελλάδας και στο Ίδρυμα Θεοχαράκη συνεχίζονται έως τα τέλη Νοεμβρίου 2012.  

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τροχαία και παράνομη στάθμευση: Είναι νόμιμη η μεταφορά με γερανό;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται στη δίνη με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Τροχαία παραδίδει κάθε βράδυ χιλιάδες ευρώ στους ιδιώτες με μη νόμιμες διαδικασίες.

Ο Νόμος (ΚΟΚ) στο άρ. 34 παρ 10 λέει ότι για να επέμβει ο γερανός πρέπει να έχουν περάσει 6 ώρες από την βεβαίωση της παράβασης της παράνομης στάθμευσης.


Τι κάνουν: Η τροχαία παραβιάζει κατά κόρο το νόμο που η ίδια ισχυρίζεται ότι θέλει να επιβάλλει αφού σηκώνει αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες κατά κόρο την ώρα της παράβασης και όχι μετά από 6 ώρες όπως λέει ο νόμος.  

Για να μαθαίνουμε και λίγο ιστορία!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από ποιον Πρωθυπουργό της Ελλάδος έγιναν τα παρακάτω........

- Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.

- Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.

- Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.

 - Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

-  Ιδρύεται το ΙΚΑ.   

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η Ελληνική Τριήρης!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Ο Εμμανουήλ Νελλόπουλος ήταν τεχνικός αξιωματικός του Στρατού (πυροτεχνουργός). Μετά την αποστρατεία του, ασχολήθηκε συστηματικά με την ιστορική έρευνα σε θέματα πολεμικής τεχνολογίας από της κλασικής αρχαιότητας μέχρι των ημερών του.

Γνώστης της αγγλικής και γαλλικής, ακόρεστος στην ιστορική γνώση με οδηγό την τεχνική του συνείδηση, επιχείρησε προσεγγίσεις ιστορικών θεμάτων - προβλημάτων πολεμικής τεχνολογίας από την οικεία γι' αυτόν τεχνική οδό, την «ορεινή» και «δύσβατη», όπως έλεγε, πιστεύοντας βαθιά, ότι είναι αυτή, που οδηγεί με ασφάλεια στην πιο ρεαλιστική θέαση και «αφή» ακόμη, της ιστορικής αλήθειας σε τέτοια θέματα.


Για την «Ελληνική Τριήρη» αφιέρωσε δώδεκα χρόνια μελέτης (τον συνόλου των υπαρχόντων ξένων και ελληνικών σχετικών συγγραμμάτων), σχεδιάσεων (σχεδίασε προσωπικά πάνω από τριάντα σχέδια της τριήρους) και συγγραφής…. 

Πολιτιστικός μήνας της Βραζιλίας στην Κύπρο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη μοντέρνα αίθουσα του πολυχώρου «The Shoe Factory» που βρίσκεται στην παλιά Λευκωσία, στo πλαίσιο του φεστιβάλ «Οκτώβριος πολιτιστικός μήνας της Βραζιλίας» πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς»  του επιτίμου προξένου της Βραζιλίας στην Ελλάδα , πλαστικού χειρουργού Δρα. Ιωάννη Λύρα στο οποίο περιγράφονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους Βραζιλιάνους και τις Βραζιλιάνες να θεωρούνται από τους πιο όμορφους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ο Δρ. Ι. Λύρας, η σύζυγός του ενδοκρινολόγος Παρί Ράπτη - Λύρα κι ο πρόεδρος του Προξενικού Σώματος Κύπρου Κωστής Λευκαρίτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την οργάνωση της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Κύπρο σε συνεργασία με το επίτιμο προξενείο της Βραζιλίας στην Λευκωσία, το ίδρυμα τεχνών Pharos Arts Foundation και με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Pitanguy (EAPS-ACEIP).

Mollie - Ann Jackson Alleyne (ΟΗΕ Κύπρου), Aνδρέας Ονησιφόρου από το ΥΠΕΞ Κύπρου.

Όλοι παρακολουθήσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του πρεσβευτή της Βραζιλίας στην Κύπρο  Dante Coelho de Lima, του πρεσβευτή της Ελλάδος στην Κύπρο  Βασίλη Παπαϊωάννου, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμμοχώστου και προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου  Βάσου Οικονόμου και του προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, δικηγόρου  Αλέκου Ορουντιώτη.

Ο Δρ. Ι. Λύρας με την παρουσιάστρια της εκδήλωσης δημοσιογράφο Βίβιαν Κανάρη και την κυρία Ελενίτσα.


Αναφορά έγινε στις απόψεις δυο σημαντικών προσωπικοτήτων του διεθνούς επιστημονικού χώρου, του βραζιλιάνου πλαστικού χειρουργού Ivo Pitanguy από το Ρίο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας και του Ιταλού ιστορικού και αρχαιολόγου Valerio Massimo Manfredi από το Μιλάνο της Ιταλίας, που έχουν γράψει κεφάλαια μέσα στο βιβλίο.

Ο Δρ. Ι. Λύρας, ο Dante Coelho de Lima πρέσβης Βραζιλίας, ο δικηγόρος Αλέκος Ουρουνιώτης- πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, η Παρί Ράπτη - Λύρα.

Ακολούθως ο συγγραφέας ανέλυσε ορισμένα κεφάλαια του βιβλίου στα οποία περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οι Βραζιλιάνοι παραμένουν όμορφοι και πάντα δραστήριοι.  

Συνελήφθη ο Κ. Βαξεβάνης για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Συνελήφθη στις 11 το πρωί της Κυριακής ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, δηλαδή επέμβαση σε ηλεκτρονικό αρχείο και μετάδοση προσωπικών δεδομένων.

Η εισαγγελική παραγγελία ακολούθησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό.

                   Ο δημοσιογράφος από τη ΓΑΔΑ (όπου αρχικώς προσήχθη) μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων.

Μεταξύ των ονομάτων που φιγουράρουν στη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ…..είναι γνωστοί επιχειρηματίες, κοσμηματοπώλες, βουλευτές, εκδότες και δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επιστήμονες κτλ.

Όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο Κουτί της Πανδώρας, η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό.