Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ανάμεσα στη λογική και την ελπίδα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Κορυφώνεται η αγωνία για το μέλλον. Η αποσταθεροποίηση γενικεύεται, συμπεριλαμβάνει μεγαλύτερες Δυνάμεις, από τις οποίες  μάλιστα ήλπιζε στήριξη και βοήθεια η Ελλάδα, όπως την Πορτογαλία, Ιρλανδία και ακολουθούν Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία κ.ο.κ. 


Τώρα πλέον κατέστη η Χώρα μας έρμαιο της τύχης και εξαρτάται από τις  συνολικότερες εξελίξεις και όχι μόνο από τις όποιες δικές της προσπάθειες και θυσίες.

Η αλυσίδα δεν έχει μόνο ένα κρίκο της προβληματικό, αυτόν της Ελλάδας, η αλυσίδα έχει όλους τους κρίκους της σκουριασμένους και έτοιμους να σπάσουν.

Η αλυσίδα αυτή καταπονείται στα όρια αντοχής της ενώ η πιθανή πλέον θραύση της θα παρασύρει στην καταστροφή ότι στήριζε, δηλαδή την ΟΝΕ και την Ε.Ε.
 
Σε ένα κόσμο εθισμένο να υπάρχει και να αναπτύσσεται μέσα σε εντεινόμενο ανηλεή ανταγωνισμό τώρα που η σωτηρία του απαιτεί την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την προσφορά από τους ισχυρούς προς τους σχετικώς αδυνάτους, διαπιστώνεται απλώς η πλήρης αδυναμία του να συμπεριφερθεί αναλόγως.

Μοιάζει να προτιμάται μόνο, το να περισώνει η κάθε ισχυρή Χώρα τα του οίκου της,  προτιμά να αφήσει να αποδομηθεί ότι κτίστηκε μέσα από προσπάθειες δεκαετιών προς το συμφέρον του συνόλου των Χωρών της Ευρώπης και όπως αποδείχτηκε πρωτίστως για αυτές τις ίδιες, προτιμά λες να στρουθοκαμηλίζει και να τυφλώνεται ενώπιον των μεγάλων προκλήσεων της εποχής.

Ως τολμηρό και μεγαλεπήβολο εγχείρημα  η ενοποίηση των Χωρών της Ευρώπης σε ένα σύνολο, μεταξύ άλλων στόχευε να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των καιρών τότε που ήθελαν να επιβιώνουν και να αναπτύσσονται οι μεγάλες ενότητες, οι μεγάλες οντότητες όπως των Η.Π.Α., Ε.Σ.Σ.Δ. τότε, όσο και εξαιρετικά αναπτυγμένων οικονομιών σαν της Ιαπωνίας. Η ένωση των Χωρών μας υπήρξε προφανώς υποχρεωτικός και ταυτόχρονα οραματικός μονόδρομος
 
Αλλά τα τολμηρά εγχειρήματα δεν αρκεί να είναι τολμηρά μόνο στην εκκίνησή τους,  απαιτούν διαρκεί τόλμη και εξαιρετική αποφασιστικότητα σε όλη τη διάρκεια της μεγάλης προσπάθειας, διότι αυτή δεν εξελίσσεται, ούτε διεξάγεται και πολύ περισσότερο δεν ολοκληρώνεται, άνευ αντιπάλου και αντιξοοτήτων.

Υπήρξε και εξακολουθεί να είναι μία πρωτοφανής στην ιστορία προσπάθεια που επεδίωξε να ενώσει διαφορετικούς Λαούς, εθνότητες, κουλτούρες, επίπεδα οικονομίας κ.τ.λ., μια προσπάθεια που από τη φύση της ουδέποτε επέτρεπε κανέναν εφησυχασμό και επιπόλαιες  κινήσεις και πολιτικές αστοχίες.

Επέβαλλε αντιθέτως διατήρηση του μεγάλου στόχου και οράματος πάντοτε προ οφθαλμών και καθόλου «ιδιοτελείς» υπολογισμούς και ενέργειες εκ μέρους οποιουδήποτε  Χώρας που συμμετείχε εξ αρχής ή σε δεύτερο χρόνο εντάχθηκε στη κοινή και από κοινού συμφωνηθείσα πορεία και το μεγάλο σκοπό.

Τώρα το μέγεθος αφενός αλλά και η διάρκεια αφετέρου της διεθνούς οικονομικής κρίσης κινητοποιεί όλα τα αντανακλαστικά και ξαναδοκιμάζει τις δυνατότητες που αντικειμενικά διαθέτουν οι ευρωπαϊκές Δυνάμεις προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση και να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιστροφή στο παρελθόν είναι αδύνατη. Ένας νέος κόσμος κυοφορείται εντός της κρίσης και θα γεννηθεί βλέποντας στο φως της ημέρας μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Ενώ οι αντικειμενικές συνθήκες οδηγούν τις προβλέψεις στην μεγάλη πιθανότητα αρνητικών προοπτικών για την Ε.Ε. παράλληλα οι εργώδεις προσπάθειες σωτηρίας και οι έντονες διεργασίες μπορεί να οδηγήσουν στην επιθυμητή έκβαση της δημιουργίας γρηγορότερα, των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης!

Μέσα σε αυτό το νέο σκηνικό θα έχει η Ελλάδα το καλύτερό της μέλλον. Είθε!! 

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 36733!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 23/08/2011 στις 10.30πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 τακτικά και 1 αναπληρωματικό μέλος η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη απόφασης επί του μοναδικού τακτικού θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση ημερομηνίας 18/08/2011.

1. Κατακύρωση των όρων διακήρυξης και διεξαγωγή πλειοδοτικής δημοπρασίας και για την εκμίσθωση του κυλικείου εντός του γηπέδου «ΒΑΡΔΑΞΗ» επί της οδού Γυμναστηρίου 8, Ν. Ερυθραία.

Επειδή δεν παρουσιάστηκαν ενδιαφερόμενοι για να λάβουν μέρος στην πλειοδοτική δημοπρασία αποφασίστηκε ομόφωνα να επανακηρυχθεί η δημοπρασία το συντομότερο δυνατόν!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Παράδειγμα προς μίμηση!.....για τους Έλληνες Κροίσους!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο δικτυακό χώρο του περιοδικού «Λε Νουβέλ Ομπσερβατέρ» δημοσιεύτηκε στις 23/08/2011 κείμενο που υπογράφουν 16 Γάλλοι επιφανείς επιχειρηματίες και δισεκατομμυριούχοι, ζητώντας «τη θέσπιση μιας έκτακτης εισφοράς» εκ μέρους «των πιο προνομιούχων» φορολογουμένων για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στη Γαλλία!


«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ζητά απ' όλους μια προσπάθεια αλληλεγγύης, μας φαίνεται απαραίτητο να συνεισφέρουμε σ' αυτή» αναφέρουν χαρακτηριστικά μερικοί από τους υπογράφοντες όπως......οι κ.κ. Ζαν-Πολ Αγκόν (L' Oreal), Κριστόφ ντε Μαρζερί (Πετρελαϊκή Total), Φρεντερίκ Ουντεά (Societe Generale), Στεφάν Ρισάρ (Orange), Ζαν-Σιρίλ Σπινετά (Air France-KLM) και η δισεκατομμυριούχος Λιλιάν Μπετανκούρ!


Αισθητή είναι η ελληνική παρουσία και στη φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο καθώς 8 Έλληνες επιχειρηματίες κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και να συμπεριληφθούν σε αυτήν.

Πλουσιότερος Έλληνας παραμένει ο.... Σπύρος Λάτσης με την οικογένειά του, τον οποίο συναντάμε στην 291η θέση της λίστας με συνολική περιουσία ύψους 4,8 δις δολαρίων από τη δραστηριοποίηση στον τομέα της ναυτιλίας. Ακολουθεί ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός Τζορτζ Φειδίας Μίτσελ που στα 91 του χρόνια έχε καταφέρει να ξεχωρίσει στη βιομηχανία παραγωγής ενέργειας με την εταιρεία του Mitchell Energy. Η περιουσία του αγγίζει τα 2,7 δις δολάρια, γεγονός που τον φέρνει στην 420ή θέση της συνολικής κατάταξης.

Λίγο πιο κάτω, στην 459η θέση με περιουσία ύψους 2,5 δις δολαρίων συναντάμε τον συλλέκτη έργων τέχνης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) Φίλιππο Νιάρχο, ενώ στην 651η θέση βρίσκονται ακόμη δύο ομογενείς: ο 49χρονος Μάικ Λαζαρίδης, συνιδρυτής της κατασκευάστριας εταιρείας του Blackberry, της Research in Motion, και ο 82χρονος Μάικλ Ζαχαρής, που δραστηριοποιείται στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων, έχουν δημιουργήσει περιουσία ύψους 1,9 δις δολαρίων έκαστος.

Την 692η θέση της λίστας κατέκτησε φέτος ο 62χρονος Τζον Κατσιματίδης με περιουσία 1,8 δις δολαρίων μέσα από ευρείας γκάμας δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από σούπερ μάρκετ μέχρι real estate, ενώ στην 736η θέση φιγουράρει ο Τζορτζ Αργυρός με περιουσία ύψους 1,7 δις δολαρίων που απέκτησε από το real estate. Τέλος, ο Αλεξάντερ Σπανός και η οικογένειά του, ιδιοκτήτες της μεσιτικής εταιρείας A.G. Spanos Cos, κατέκτησαν την 1.057η θέση με περιουσία ύψους 1,1 δις δολαρίων.

Επιπλέον, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της Western Europe Wealth Database της Merrill Lynch προβλέπουν ότι το 2011 περίπου 103.000 Έλληνες HNWI  (High Net Worth Individual) ή (Άτομα Υψηλού Καθαρού Πλούτου) που αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% του πληθυσμού της Ελλάδος, διατηρούν «εγχώρια» μετοχικά κεφάλαια ύψους 92 δισεκατομμυρίων ευρώ!........δηλαδή περίπου το 45% των «εγχώριων» καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι Έλληνες Δισεκατομμυριούχοι και οι χιλιάδες  Έλληνες HNWIs  το ολιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν για την Πατρίδα τους είναι να μιμηθούν τους Γάλλους Μεγιστάνες και να κάνουν μία αντίστοιχη πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.......για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στη Ελλάδα!

Προσβλέποντας στην πατριωτική ευθιξία των  Ελλήνων Κροίσων και των χιλιάδων προνομιούχων Ελλήνων HNWIs......αναμένουμε την  απλόχερη συνεισφορά τους!!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Όποιος αποκαλύπτει σκάνδαλο κινδυνεύει;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στην Ρωσία ο δικηγόρος Σεργκέι Μαγκνίτσκι είχε καταγγείλει μια μεγάλη φορολογική απάτη, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος του ρωσικού δημοσίου και του επενδυτικού ταμείου Hermitage Capital, «εγκέφαλοι» της οποίας ήταν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της ρωσικής εφορίας.
Τα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για απάτη και κλοπή από τον Μανίτσκι είχαν αναλάβει μετέπειτα και έρευνα σε βάρος του για φοροδιαφυγή με αποτέλεσμα να συλληφθεί το 2008 με την κατηγορία της φοροδιαφυγής και να πεθάνει από ξυλοδαρμό το 2009 στην φυλακή.

Ο δικηγόρος Σεργκέι Μαγκνίτσκι.

Η επίσημη έκθεση των αρχών, στις αρχές Ιουλίου, αποκάλυψε ότι ο Μαγκνίτσκι ξυλοκοπήθηκε στη φυλακή και κατόπιν του στέρησαν το δικαίωμα πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη. Ο δικηγόρος πέθανε μετά από 11 μήνες στη φυλακή.

Το συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κρεμλίνου είχε εκτιμήσει σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε στις αρχές Ιουλίου ότι γιατροί και αξιωματούχοι του σωφρονιστικού συστήματος και πολλοί αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών εμπλέκονται άμεσα στο θάνατο νομικού.

Στη φυλακή Μπουτίρκα, «…τα αιτήματά του Μανίτσκι να τον δει γιατρός απορρίφθηκαν, τα φάρμακα που παρέδιδε η μητέρα του δεν γίνονταν δεκτά (από τις σωφρονιστικές αρχές) ή δίνονταν σε άλλους κρατούμενους», ανέφερε η έκθεση του συμβουλίου, που κατήγγειλε «εγκληματική παράβλεψη που παραβιάζει το δικαίωμα στη ζωή»!

Ο θάνατος του δικηγόρου στη φυλακή είχε προκαλέσει κατακραυγή στη Ρωσία και διεθνώς και ώθησε τον πρόεδρο Μεντβέντεφ να ανακοινώσει ότι προχωρά σε μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος.

Φαίνεται τελικά ότι είναι πολύ ανθυγιεινό να καταγγέλλεις σκάνδαλα!!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 36732!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε σήμερα Τρίτη 23/08/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα ένα αναπληρωματικό και πέντε τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και των «19» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 18/08/2011.

Πάρθηκε «εγκριτική» απόφαση για το έκτακτο θέμα που αφορά την παροχή του Αίθριου χώρου για την Συναυλία του Λουκιανού Κελαηδόνη στις 29/08/2011.

Αναφορικά με τα «19» τακτικά θέματα πάρθηκαν οι κάτωθι «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!.....

1. Κατακύρωση των όρων διακήρυξης και διεξαγωγή πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του κυλικείου εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου Κηφισιάς.

Στην πλειοδοτική δημοπρασία έλαβαν μέρος τέσσερις υποψήφιοι. Οι προσφορές εκκίνησης για την μίσθωση ήταν γύρω στα 450,00 ευρώ τον μήνα! Η κατάληξης όμως της δημοπρασίας ήταν 1.050,00 ευρώ τον μήνα!.....που κατακυρώθηκε  κ. Μοραΐτης Ευαγγελινός. 

2. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης ύψους 236.000,00 € σε βάρος του Κ.Α. 20.6641.08 για: «Προμήθεια καυσίμων για κίνηση απορριμματοφόρων & λοιπών αυτοκινήτων» για τις ανάγκες του Δήμου, που έχει διαμορφωθεί στο ύψος των 860.000,00 € για το έτος 2011, και έγκριση της υπ’ αριθμό 45/2011 Τεχνικής Έκθεσης της Τ.Υ. του Δήμου μας καθώς και των όρων διακήρυξης για την διεξαγωγή δημόσιου ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού. Εγκρίνεται ομόφωνα η πίστωσης των 236.000,00 ευρώ για το 2011 αποκλειστικά! Ο διαγωνισμός να διακηρυχθεί εντός 15 ημερών...υπό την μορφή του κατεπείγοντος!

3. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης ύψους 15.000,00 € σε βάρος του Κ.Α. 30.7135.10 για: «Προμήθεια πινακίδων και άλλων ειδών οδικής σήμανσης και οδικής ασφάλειας» για τις ανάγκες του Δήμου, που έχει διαμορφωθεί στο ύψος των 24.600,00 € για το έτος 2011. Εγκρίνεται ομόφωνα!....μόνο για πινακίδες.

4. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6737.04 που αφορά «Επιστροφή φόρων αχρεωστήτως παρακρατηθέντων» βάσει της υπ’ αριθμό 278/2011 απόφασης του Δ.Σ. Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ που αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο.......εγκρίνεται ομόφωνα!

5. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6737.03 που αφορά «Αποζημίωση από πτώση σε λακκούβες» βάσει της υπ’ αριθμό 238/2011 απόφασης του Δ.Σ. Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ......εγκρίνεται ομόφωνα!

6.  Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 30.7424.01 που αφορά «Αποζημιώσεις σε θιγόμενους από ρυμοτομία» βάσει της υπ’ αριθμό 277/2011 απόφασης του Δ.Σ. Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ......εγκρίνεται ομόφωνα!

7. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6737.04 που αφορά «Επιστροφή φόρων αχρεωστήτως παρακρατηθέντων» βάσει της υπ΄ αριθμό  297/2011 απόφασης του Δ.Σ. Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ......εγκρίνεται ομόφωνα!

8. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 30.7323.15 που αφορά «1η κατασκευή οδών 2008 (συν)» ποσού 11.034 €. Εγκρίνεται ομόφωνα!....η αύξηση για την συγκεκριμένη κατασκευή! 

9. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 25.7312.20 που αφορά «51η κατασκευή αγωγών ακαθάρτων (συν)» ποσού 16.736.19 €. Εγκρίνεται ομόφωνα!..... η αύξηση για την συγκεκριμένη κατασκευή!    

10. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6122 που αφορά «Έξοδα παράστασης δημοτικών συμβούλων». Εγκρίνεται ομόφωνα!....το ποσό ανά συνεδρίαση των 93,69 ευρώ μικτά!

11. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α.00.6492 ποσού 358.020 € που αφορά «Δικαστικά έξοδα και εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων» βάσει της υπ’ αριθμό 550/2011 Απόφασης Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου, για καταβολή πρόσθετης μηνιαίας μισθολογικής αμοιβής των 176,00 € σε υπαλλήλους του Δήμου. Εγκρίνεται ομόφωνα!.....να δοθούν αλλά με δόσεις.

12. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α.00.6492 ποσού 75.968 € που αφορά «Δικαστικά έξοδα και εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων» βάσει της υπ’ αριθμό 483/2011 Απόφασης Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου, για καταβολή πρόσθετης μηνιαίας μισθολογικής αμοιβής των 176,00 € σε υπαλλήλους του Δήμου. Εγκρίνεται ομόφωνα!  

13. Έγκριση απόδοσης λογαριασμού για το υπ’ αριθμό 688/11 Χρηματικό Ένταλμα Προπληρωμής που εκδόθηκε στο όνομα του μονίμου υπαλλήλου του Δήμου Κηφισιάς κ. Μινέσχου Θεόδωρου. Εγκρίνεται ομόφωνα!.....για δουλειά του Δήμου.

14. Ψήφιση πίστωσης ποσού 4.257,45 € για τα έξοδα κίνησης του μονίμου και αορίστου χρόνου τεχνικού προσωπικού, για το μήνα Ιούλιο 2011, σε βάρος του Κ.Α. 30.6422.01 για τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Κ.Α. 40.6422.01 & Κ.Α. 40.6422.02 για τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας αφού ληφθούν υπ΄ όψιν οι διατάξεις της περ. γ’ της παρ. 2, του άρθρου 103, του Ν. 3463/2006 (Φ.Ε.Κ. 114Α/2006 _ Νέος Κοινοτικός Κώδικας). Εγκρίνεται ομόφωνα!  

15. Ψήφιση πίστωσης ποσού 445,93 € για αναδρομική έξοδα κίνησης για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο της μονίμου χρόνου υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας, Μαραθιανού Μαρίας σε βάρος του Κ.Α. 30.6422.01 (υπάλληλοι Τεχνικής Υπηρεσίας), αφού ληφθούν υπ΄ όψιν οι διατάξεις της περ. γ’ της παρ. 2, του άρθρου 103, του Ν. 3463/2006 (Φ.Ε.Κ. 114Α/2006 _ Νέος Κοινοτικός Κώδικας). Εγκρίνεται ομόφωνα!          

16. Ορθή επανάληψη της υπ’ αριθμό 488/2011 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής, λόγω λάθους διατύπωσης του ονόματος της δικαιούχου. Εγκρίνεται ομόφωνα!......για την κ. Γεροντάκη Δήμητρα.

17. Αίτημα για μείωση μισθώματος στο κυλικείο του Δημοτικού Νεκροταφείου Κηφισιάς. Παραμένει «υποχρεωτικά» το μίσθωμα των 5.500,00 ευρώ τον μήνα!....διότι είναι «αδύνατη» η τροποποίηση της σύμβασης!.

18. Υποβολή   της   από 18-08-2011   Βεβαίωσης υπαιτιότητας (θετική) του Νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Λεωνίδα Λώρα, σχετικά με την κάλυψη της ζημιάς που υπέστη το Ι.Χ. της κ. Μαρίας Λαδάκη του Νικολάου, από πτώση σε ακάλυπτη σχάρα κατά τη στάθμευση σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης, την 7η Ιουλίου 2011, επί της οδού Λεβίδου 13, Κηφισιά, δαπάνης ποσού εξακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ & εβδομήντα ενός λεπτών (675,71€). Εγκρίνεται ομόφωνα!

19. Δήλωση παραίτησης από ένδικα μέσα κατά της με αριθμό 932/2011 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου που αφορά καταβολή επιδόματος 176 ευρώ στη δικηγόρο του Δήμου, Σταυρούλα Κεμπερά και έγκριση δαπάνης - ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6492 που αφορά «δικαστικά έξοδα και εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων» ποσού ύψους 9.856,00 €. Γίνεται αποδεκτή ομόφωνα!

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Το Περιοδικό των Αποδήμων....Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με ένα πολύ χαρούμενο και καλοκαιρινό εξώφυλλο λάβαμε το τεύχος Απριλίου- Ιουνίου 2011 του Περιοδικού των Αποδήμων Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ.

Και πάλι κυκλοφόρησε με πλούσια ύλη , πληροφορίες και φωτογραφίες από τα τεκταινόμενα  στην Μεγαλόνησο, αλλά κι εκείνα που την αφορούν στο εξωτερικό. Μερικά από τα θέματα που δημοσιεύονται είναι:

- η Συνέντευξη Τύπου  του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για το Κυπριακό, όπου μεταξύ άλλων τονίζει «Η λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας αποτελεί στρατηγικό στόχο»,

- η  Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου  για την Εσωτερική Διακυβέρνηση,

- το Δείπνο Εργασίας προέδρου Χριστόφια - Ντερβίς  Έρογλου, στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζας Μπάτενχαϊμ,

- η Συνάντηση του Προέδρου με φοιτητές,

- η Αναφορά  στις επιστολές που έστειλε ο Πρόεδρος για την τούρκικη αλαζονεία έναντι της Κύπρου,

- η Συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου για την προεδρία της ΕΕ,

- η Συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ,

- η Επίσκεψη του Προέδρου στην Αυστραλία και στη Σερβία,

- η Συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής,

- η Εκλογή του Γιαννάκη Ομήρου ως Προέδρου της νέας Βουλής,

- η Συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών στην 4η Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Κωνσταντινούπολη,

- οι Επισκέψεις τους ΥΠΕΞ σε Ισραήλ, Μάλτα,  Ινδία, Αμπού Ντάμπι,

- οι Επισκέψεις των ΥΠΕΞ Αυστρίας, Υφυπουργού Εξωτερικών Κίνας, ΥΠΕΞ Νικαράγουας, ΥΠΕΞ Ελλάδας στην Κύπρο,

- η Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου & Ιορδανίας και διάφορες άλλες ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Καθώς και την  εκδήλωση προς τιμήν του Νομπελίστα καθηγητή Χριστόφορου Πισσαρίδη, που διοργάνωσε το Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και πραγματοποιήθηκε  σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Προσεχείς Εκδηλώσεις


Στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς
Ώρα έναρξης 08.00μμ
Είσοδος : Ελεύθερη

25/08/2011 «Roi mat» Ταινία της Κινηματογραφικής Ομάδας του Δήμου Κηφισιάς πηγή...

26/08/2011 Σκιών Ζωντάνεμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» πηγή...

27/08/2011 Μια βραδιά Tango Μουσικοχορευτική Παράσταση πηγή...

28/08/2011 Συναυλία Κρητικής Μουσικής πηγή...

29/08/2011 Λουκιανός Κηλαηδόνης «Συναυλία» πηγή...

30/08/2011 «ΕΜΜΕΛΟΝ» Συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής πηγή...

31/08/2011 Σπύρος Πολυκανδριώτης «Συναυλία» πηγή...

01/09/2011 «Euphoria» Συναυλία πηγή...