Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της Συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Τετάρτη 22/02/2012 στις 01.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ξεκίνησε στις 01.10μμ με την λήψη αποφάσεων επί «3» εκτάκτων και «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 2 ημερομηνίας 17/02/2012.

Τα κάτωθι «3» έκτακτα θέματα,  που παρουσιάστηκαν στο Σώμα από τον κ. Παπαδάκη εγκρίθηκαν ομόφωνα ......

1. Χορήγηση προέγκρισης Άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ», επί της οδού Φραγκοπούλου 8, στην Κηφισιά, στο όνομα Αθανασίου Δήμος του Γαβριήλ.

 2. Χορήγηση προέγκρισης Άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ», επί της οδού Μακεδονίας 27, στο όνομα του Φωτόπουλου Νικολάου του Γεωργίου.

3. Χορήγηση προέγκρισης Άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ», επί της οδού Φραγκοπούλου 19, στην Κηφισιά, στο όνομα ΑΦΟΙ Τσιλιγκίρη και Σια  Ε.Ε.».

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις!..... για τα κάτωθι «5» από τα «6» τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες:

Εκδηλώσεις για τον Καζαντζάκη!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

To Μορφωτικό Κέντρο της πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα  και ο Μορφωτικός Ακόλουθος Δρ. Χισμάν Ντάργουις σε συνεργασία με τη «Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη» και με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από το θάνατό του, συνδιοργανώνουν Διάλεξη και Έκθεση με θέμα «Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ και Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», στην αίθουσα του  Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών (Πανεπιστημίου 6, 3ος όροφος), την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 στις 17.00.


Θα μιλήσει ο πρόεδρος της «Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη», Γιώργος Στασινάκης. Η ομιλία θα υπάρχει μεταφρασμένη και στα αραβικά.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2012 στις 13.00 θα γίνει στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ Συνέντευξη Τύπου με αναφορά:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτρονικό ΚΕΠ!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης «ermis», το νέο Κυβερνητικό Διαδικτυακό τόπο της Δημόσιας Διοίκησης για την πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων και την ασφαλή διεκπεραίωση ηλεκτρονικών συναλλαγών από ένα κεντρικό......Ηλεκτρονικό ΚΕΠ!....έχει ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία.


Οι ακόλουθες υπηρεσίες, που απευθύνονται στους εγγεγραμμένους χρήστες, παρέχονται ηλεκτρονικά από την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ermis:



                     
Τώρα όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή.....πατώντας εδώ...

Τις υπηρεσίες αυτές μπορείτε να τις υποβάλλετε ηλεκτρονικά από την πύλη «ermis» αλλά θα πρέπει να μεταβείτε στο ΚΕΠ της επιλογής σας για να παραλάβετε την αντίστοιχη βεβαίωση / πιστοποιητικό που παράγει η υπηρεσία.

Γενικά η πύλη «ermis» προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες και από τα ίδια τα ΚΕΠ!

O Βασίλης Ζούλιας στο Fashion Week της Νέας Υόρκης!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη επίδειξη μόδας του Βασίλη Ζούλια στη Νέα Υόρκη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας που σύναψε η διεθνής εβδομάδα μόδας Athens Xclusive Designers Week με το Nolcha Fashion Week της Νέας Υόρκης.


Ο σχεδιαστής παρουσίασε μία συλλογή demi couture, για την περίοδο φθινόπωρο / χειμώνας 2012, με τίτλο «New Look New York». Η συγκεκριμένη συλλογή εξερευνά μια ποικιλία από παραδοσιακά υφάσματα, όπως κασμίρι, crepe marocain, σατέν duchesse, shantoung, ταφτά,  δουλεμένα με τις κλασσικές τεχνικές υψηλής ραπτικής.


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 21/02/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα μόνο «7» τακτικά  μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 7616 ημερομηνίας 16/02/2012. Στην συνεδρίαση παρίστατο και ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος.

Τα κάτωθι «2» τακτικά θέματα,  παρουσιάστηκαν στο σώμα από τον κ. Χιωτάκη, και εγκρίθηκαν ομόφωνα....

1. Ανάθεση στους Δικηγόρους Αθηνών κ.κ. Λώρα, Κεμπερά και Φρατζεσκάκη για την άσκηση αίτησης αναίρεσης δια του αρμοδίου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

2. Εξέταση ενστάσεων και κατακύρωση δημοπρασίας του έργου «Επισκευή Λακκούβων» ύψους 70.000,00 ευρώ. Η εισήγηση της Επιτροπής απορρίπτει τις δύο υποβληθείσες ενστάσεις και αναθέτει το έργο στην εταιρεία ΠΟΛΥΚΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ με προσφορά ύψους 39.989,00 ευρώ!

Ακολούθως πάρθηκαν «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις!.....για τα κάτωθι «5» από τα «6» τακτικά θέματα! Η συνεδρίαση έκλεισε στις 09.30πμ!


Λύστε μας την απορία κ. Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη;


Από το ίδιο κατάστημα με τους αστυνομικούς ψωνίζουν παπούτσια....αυτοί οι κουκουλοφόροι;;   



Δωρεάν φροντιστήρ​ιο όλων των ειδικοτήτων!


Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ανοιχτό Σχολείο Αλληλεγγύης στη Νίκαια του Πειραιά στην προσπάθειά του να βοηθήσει τα παιδιά του Δήμου με ενισχυτική διδασκαλία στην εποχή της κρίσης.

Στεγάζεται στο 11ο Γυμνάσιο Νικαίας που βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη (στα Πέτρινα) κατά τις απογευματινές ώρες και με τη βοήθεια εθελοντών καθηγητών όλων σχεδόν των ειδικοτήτων  παρέχουν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά ημεδαπών και αλλοδαπών, που χρειάζονται ενίσχυση για να βελτιώσουν τις σχολικές τους επιδόσεις.

Εάν γνωρίζετε οικογένειες που αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στα μαθήματα, δεν μπορούν να πληρώνουν φροντιστήρια και μένουν στην ευρύτερη περιοχή μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Φ. Ανδρεόπουλο τηλ. 6943107085.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παγκύπριο Γυμνάσιο....ο Θεματοφύλακας της ελληνικής παιδείας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Δύο αιώνες ζωής συμπληρώνει φέτος το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Πρόκειται για το αρχαιότερο σχολείο Μέσης Παιδείας της Κύπρου και ένα από τα ιστορικότερα σχολεία του Ελληνισμού! Ιδρύθηκε το 1812  από τον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό και ονομάστηκε «Ελληνική Σχολή».


Για δεκαετίες υπήρξε πρότυπο σχολείο για όλη την Κύπρο και ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτήρια του Ελληνισμού!

Η Agrinio....60 χρόνια παρουσία στην αγορά των τροφίμων!


Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Η Agrinio, μια εταιρεία με σχεδόν εξηντάχρονη παρουσία στην αγορά των τροφίμων, στηρίζει την επιτυχία και την ανάπτυξή της στις δύο βασικές αρχές της: την Ποιότητα και την Καινοτομία»....όπως υποστηρίζει ο Αναστάσιος Πιστιόλας, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της εταιρείας.
Όπως λεει, παρά την κρίση που ταλανίζει ακόμη και το τρόφιμο, η Agrinio δεν προτίθεται να παρεκκλίνει από τον στόχο της, που είναι η συνεχής ποιοτική εξέλιξη των προϊόντων της και κυρίως η διασφάλιση του καταναλωτή.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος κατέστρεψε την Αθήνα: Η αλήθεια...

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, όλοι έβλεπαν τα ΜΜΕ να έχουν, κατά μοναδικό τρόπο, στραμμένα τις κάμερες των προς τις συμμορίες των κουκουλοφόρων που έκαιγαν στην Αθήνα και δεν «έκαναν ζουμ» στους απλούς διαδηλωτές, που εξαγριωμένοι από τον ψεκασμό και το απρόκλητο κυνηγητό από τα ΜΑΤ, αμύνθηκαν με όποιο τρόπο είχαν εκείνη τη στιγμή δες το βίντεο όπου εμφανώς οι μηχανές των ΔΙΑΣ πέφτουν πάνω σε κόσμο και μετά τον διαλύουν απρόκλητα, σκορπίζοντας τον τρόμο με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Αυτοί που αμύνθηκαν, δεν κουβάλαγαν μαζί τους πετρέλαιο αλλά μόνο οργή και αγανάκτηση εναντίον αναίτιων επιθέσεων δες και εδώ




Κάθε εικόνα που αποτυπώνει την πραγματικότητα είναι από απλούς πολίτες και όχι από κυβερνητικά ΜΜΕ.  Τα κυβερνητικά ΜΜΕ αποσιωπούσαν την τεράστια διαδήλωση της Κυριακής που σόκαρε τους κατάπτυστους ηγέτες της ΕΕ και τους αυτόκλητους σωτήρες της Ελλάδας (επανάληψη έργου του 1967).

Μάθετε ελληνικούς χορούς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, υπηρετώντας την διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, οργανώνει για πρώτη φορά  κύκλο μαθημάτων ελληνικού παραδοσιακού χορού για ενήλικες.

 

Στο σεμινάριο οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ελληνική παράδοση μέσα από ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς  από διαφορετικές περιοχές την Ελλάδας.

Σάββατο 3, 10, 17 Μαρτίου 2012.
Ώρα: 12.30-14.30

Επιμέλεια / διδασκαλία: Ελένη Μάστορα.
Συμμετοχή για όλο τον κύκλο € 60.   
  
Το θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει ιστορικά, λαογραφικά και γεωγραφικά στοιχεία για την περιοχή από όπου κατάγεται ο χορός.


Στοιχεία για την ονομασία του, αν είναι μικτός, ανδρικός ή γυναικείος, για το σχήμα του, την κατεύθυνση, το ύφος, τη λαβή, το ρυθμό, τη μουσική και τα τραγούδια που τον συνοδεύουν.


Το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου περιλαμβάνει: τοποθέτηση μαθητών στο χώρο, λεπτομερή ανάλυση των κινήσεων (μία - μία κίνηση και μετά σύνδεση μεταξύ τους), ρυθμικό μέτρημα  λαβή - ανάλογα με το χορό, σχήμα χορού, θέση σώματος, ύφος χορού. 

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Αγγελική Συνοδινού της «Πόλη Φως»....ένα χρόνο μετά!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Είναι γνωστό ότι η κ. Αγγελική Συνοδινού έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με πολλές διακρίσεις και σαν αρχιτέκτων αλλά και σαν δημόσιο πρόσωπο, αφού διετέλεσε Νομάρχης στα Δωδεκάνησα και στην Ανατολική Αττική, Γενική Γραμματέας σε διάφορα Υπουργεία και τέλος Δήμαρχος Σερίφου για 8 χρόνια.

Σε όλες τις θέσεις που κατέλαβε άφησε έργο αλλά κυρίως άφησε τον άνθρωπο που αγάπησαν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί της.

Τον τελευταίο χρόνο την ενέργειά  της την έχει αφιερώσει στην Κηφισιά και στον νέο Καλλικρατικό μας Δήμο.


Συζήτησα μαζί της επί 2 ώρες. Εντυπωσιάστηκα από τις πολλές και ξεκάθαρες θέσεις της για την Κηφισιά αλλά και την ευγένεια με την οποία με φιλοξένησε στο σπίτι της.

Ας την γνωρίσουμε μέσα από τις θέσεις της στις ερωτήσεις που υπέβαλα:

Οι Μεγάλοι Ρομαντικοί!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ




Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη,  στις 23 Φεβρουαρίου 2012 στις 20.30,  στο Μουσικό Κύκλο: «Οι Μεγάλοι Ρομαντικοί»  παρουσιάζεται η παράσταση «Μουσικός Έρωτας», σε μορφή μουσικού αναλογίου.

Μάγδα Μαυρογιάννη, Αλεξάνδρα Νομίδου.

Βασίζεται στη ζωή τριών διάσημων μουσικών της ρομαντικής εποχής, των: Κλάρα Βικ, Ρόμπερτ Σούμαν και Γιόχαν Μπραμς.

Κατερίνα Ρούσσου.

Μία συγκινητική, αληθινή ιστορία αγάπης, γεμάτης πάθος για τη ζωή και τη μουσική με την ηθοποιό  Μάγδα Μαυρογιάννη, τη διεθνούς φήμης πιανίστα, Αλεξάνδρα Νομίδου, καθώς και δύο τραγουδίστριες με περγαμηνές, τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου και την Κατερίνα Ρούσσου.

Εισιτήρια: 25 €, 20 € και 10 €.

Πακέτο Αρμονία των Αισθήσεων: Εισιτήριο συναυλίας + 25 €. Περιλαμβάνει το εισιτήριο της συναυλίας, είσοδο στην τρέχουσα έκθεση και δείπνο στο Café Merlin.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικη παιδική γιορτή του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ στο Politia Tennis Club!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Mια νότα χαράς και αισιοδοξίας, και πολλές ώρες ξεγνοιασιάς, εικόνες σπάνιες πλέον μέσα στις δύσκολες ημέρες που περνά η Ελλάδα, πρόσφεραν σε εκατοντάδες παιδιά από  ιδρύματα της Αττικής ο Σύλλογος  Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» οργανώνοντας την καθιερωμένη αποκριάτικη γιορτή τους στις 14/02/2012 στο Politia Tennis Club.

Αναμνηστική φωτογραφία (από αριστερά): Κέττυ Φιλιππίδου, μέλος του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Μαρία Μπεκατώρου,  Άννα Παναγοπούλου, διευθύντρια του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Κώστας Δροσόπουλος, Μαριέττα Δροσοπούλου.

H γιορτή, η οποία ήταν ευγενική προσφορά του Γενικού Διευθυντή του Politia Tennis Club, κ.  Κώστα Δροσόπουλου, συγκέντρωσε παιδιά από τα Ιδρύματα Αγία Άννα,  Άγιος Ανδρέας - Καλαμάκι,  Αμαλίειο, Άρτος και Δράση, Ζάννειο, Χατζηκυριάκειο, Χατζηκώνστα, Φιλοθέη η Αθηναία, καθώς και από τον Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ» και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο αποκριάτικες εκπλήξεις  που ενθουσίασαν τα παιδιά, δρώμενα γεμάτα φαντασία αλλά και βραβεύσεις των καλύτερων αυτοσχέδιων αποκριάτικων στολών. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Μαρία Μπεκατώρου.

Στιγμιότυπο από την αποκριάτικη γιορτή.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε τον κύριο Δροσόπουλο τονίζοντας πόσο απαραίτητες είναι τέτοιες πρωτοβουλίες, ειδικά αυτές τις ημέρες, για να δίνεται η ευκαιρία σε άρρωστα παιδάκια και σε παιδιά ιδρυμάτων να ζουν όπως αρμόζει στην τρυφερή τους ηλικία.

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 13/02/2012 στις 08.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Τις τελευταίες φορές συνεδριάζει πριν από το Κοινοτικό Συμβούλιο το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας»! Αυτή τη φορά η συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου έγινε στο γραφειάκι δίπλα στην αίθουσα χορού (μετά μουσικής), στο όρθιο!....και αυτό διότι αφενός η συνεδρίαση του «Δημήτριος Βικέλας» θα καθυστερούσε, αφετέρου η ατζέντα του Κοινοτικού Συμβουλίου είχε μόνο ένα θέμα!

Η οργάνωση και ο συντονισμός του Δήμου συνεχίζεται να είναι «πλημμελής» με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις των δύο Σωμάτων να συμπίπτουν κάθε Δευτέρα! 

Αφού διαπιστώθηκε «πλήρης» απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί του κάτωθι «1» τακτικού θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση με Α.Π. 6606 ημερομηνίας 09/02/2012.