Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Έρχεται η φοροκάρτα!....την δίνω και συλλέγω έξοδα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μετά από αρκετών μηνών καθυστέρηση, από τις 3 Οκτωβρίου 2011 οι φορολογούμενοι τελικά θα μπορούν να την προμηθεύονται δωρεάν από «27» τράπεζες και να τη χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους συναλλαγές.


Η φοροκάρτα, στην οποία θα καταγράφονται απευθείας τα στοιχεία των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών, θα απαλλάξει τους φορολογούμενους από την ταλαιπωρία της συλλογής αποδείξεων. Σε κάθε οικογένεια θα μπορούν να χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία κάρτες.

Η χρήση της κάρτας αποδείξεων είναι προαιρετική. Στις τράπεζες δεν θα επιτρέπεται η καταγραφή των ΑΦΜ ή των λοιπών στοιχείων ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων που λαμβάνουν και χρησιμοποιούν τις κάρτες.

Η κάρτα θα είναι ανώνυµη και θα έχει τις διαστάσεις µιας πιστωτικής κάρτας. Η μπροστινή όψη θα έχει χρώµα λευκό και θα περιέχει την ονοµασία «Κάρτα Αποδείξεων» μαζί µε το σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα», ενώ η πίσω όψη θα φέρει µια µαγνητική ταινία, όπως κάθε πιστωτική κάρτα.


Κάθε κάρτα θα έχει έναν 10ψήφιο κωδικό, τον οποίο ο καταναλωτής θα πρέπει να αντιστοιχίσει με τον ΑΦΜ του μόνο στη ΓΓΠΣ. Αυτό θα γίνει είτε με SMS είτε μέσω Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, ο κάτοχος της κάρτας μπορεί να αποστείλει SMS στο 54053, γράφοντας τον ΑΦΜ του, εν συνεχεία κενό, και µετά τον 10ψήφιο αριθµό της κάρτας. Στέλνοντας τα στοιχεία αυτά, θα λάβει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα ενηµερωτικό µήνυµα για την επιτυχία ή µη της αντιστοίχησης και την ενεργοποίηση της κάρτας.


Η καταγραφή και μεταφορά των δεδομένων κάθε συναλλαγής θα γίνεται με απλό τρόπο. Εφόσον το κατάστημα στο οποίο πραγματοποιείται η συναλλαγή έχει μηχάνημα Point of Sales (POS), για την υποδοχή χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, ο καταστηματάρχης θα παραλαμβάνει την «Κάρτα Αποδείξεων» από τον πελάτη που θα την προσκομίζει και θα την περνά από το ίδιο μηχάνημα.

Με τον τρόπο αυτό θα καταγράφονται τα στοιχεία της απόδειξης. Η συναλλαγή θα μπορεί να γίνεται είτε με μετρητά είτε με πιστωτική.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Για να μην παχαίνετε...άσκοπα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Πολλοί άνθρωποι αποκτούν βάρος λόγω κάποιων καταστάσεων και όχι λόγω βουλιμίας. Ποιες είναι;


- Εξαντλητική απότομη δίαιτα: Η απότομη μείωση βάρους λόγω εξαντλητικής δίαιτας προκαλείται κυρίως από αφυδάτωση του οργανισμού. Το λίπος παραμένει σχεδόν άθικτο. Οι δίαιτες αδυνατίσματος πρέπει να είναι μακροχρόνιες και η σίτιση να αποτελεί τρόπο ζωής.

- Χρήση κλιματιστικού: Το κλιματιστικό, χειμώνα – καλοκαίρι, δημιουργεί αίσθηση άνεσης και άρα όρεξη για φαγητό. Η ρύθμιση του κλιματιστικού με 3-4 βαθμούς διαφορά από το εξωτερικό περιβάλλον είναι μία λύση το δε καλοκαίρι η 24ωρη χρήση (σχεδόν) ανεμιστήρων εδάφους, στραμμένων μακριά από το σώμα, μειώνει αισθητά την εσωτερική θερμοκρασία των τοίχων από εγκλωβισμένο ζεστό αέρα και συνεπώς μειώνει την ανάγκη χρήσης κλιματιστικών.

- Ύπνος: οι λιγότερες ώρες ύπνου σημαίνει περισσότερη κούραση του οργανισμού και μεγαλύτερη τάση «τσιμπολογήματος». Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη και την εναπόθεση λίπους. Αυξήστε τις ώρες ύπνου, ξεκουράστε τον εαυτό σας γλιτώνετε κιλά.

- Διαβίωση σε τοξικό περιβάλλον: Το σώμα χάνει την ικανότητά του να αποτοξινώνεται σωστά και έτσι διογκώνονται τα λιποκύτταρα. Επιδιώκετε να ζείτε σε καθαρό, φυσικό περιβάλλον.

- Καταπίεση: τα καταπιεσμένα συναισθήματα (θυμός, προσβολές κλπ) δίνουν διέξοδο στο φαγητό. Αποφύγετε να εκνευρίζεστε.....θα σας ωφελήσει όχι μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά! 

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Κοινωνία ώρα μηδέν!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Περιστατικά, καταστάσεις όσο και γεγονότα όπως αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα θέτουν πλέον το ερώτημα: κοινωνία υπάρχει;

Διότι κοινωνία αν μη τι άλλο πρέπει να σημαίνει,  τουλάχιστον ένα μίνιμουμ αλληλεγγύης ανάμεσα στις ομάδες που την αποτελούν, ενώ αντιθέτως αυτό που διαπιστώνεται καθημερινά είναι αδιαφορία και ακραία εχθρότητα της μιας προς όλες τις άλλες, κάθε φορά, κοινωνικές ομάδες.

Δεν χρειάζεται να πάμε πίσω μακριά, αρκούν τα περιστατικά της Κερατέας, των ιδιοκτητών φορτηγών, και τώρα των ιδιοκτητών ταξί. Η αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο. Η ανωριμότητα πολλών πολιτών - πάρα πολλών πολιτών - εύκολα διαπιστώσιμη δια γυμνού οφθαλμού.


Άγριες συμπεριφορές, ακραίες διεκδικήσεις - εκτός χρόνου και συνθηκών - όσο και πλήρης αδυναμία συναίσθησης της πραγματικότητας εκ μέρους του μεγάλου ποσοστού της κοινής γνώμης. Δύο είναι οι κατηγορίες που χαρακτηρίζουν και διακρίνουν τον νεοέλληνα : η μία αφορά αυτούς που έχουν αντιληφθεί το τι συνέβη στον τόπο αλλά και τον κόσμο ολόκληρο και η άλλη κατηγορία αφορά εκείνους που δεν αντελήφθησαν το παραμικρό και ούτε προτίθενται να προσπαθήσουν προς τούτο.

Δεδομένης δε της Δημοκρατίας που δεν απαιτεί διαπιστευτήρια από κανέναν πολίτη και θεωρεί αυτονόητα τα πολιτικά δικαιώματά του, αναλογίζεται κανείς εν προκειμένω σε αυτή συγκυρία , την καταστροφικότητα της ψήφου αν αυτή υπό τις παρούσες συνθήκες παρήγαγε εκλογικό αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη μας θα ισοδυναμούσε με την εξόρυξη των οφθαλμών από τον ενδιαφερόμενο να ιδεί το φως του.


Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, τίθεται ο προβληματισμός  για τη φύση και τη συνοχή της κοινωνίας μας  με την ελπίδα οι αρνητικές ενδείξεις να αποδειχθούν διαψεύσιμες. 

Η κυνική ή ρεαλιστική ενδεχομένως άποψη της πάλαι ποτέ Σιδηράς κυρίας Θάτσερ πως « κοινωνία δεν υπάρχει» και το μόνο ζητούμενο που απομένει είναι, το πώς διαχειρίζεται κανείς το σύνολο των ομάδων που την συν-αποτελούν και βρίσκονται σε αέναη μεταξύ τους αντιπαλότητα ή και εχθρότητα ακόμη, δεν μπορεί να θεωρηθεί, νομίζουμε, πραγματικότητα ισχύουσα για την Ελλάδα που να επιτρέπει παράλληλα καλλιέργεια ελπίδων για το μέλλον του τόπου.

Με την επικρατούσα νοοτροπία, με αυτές τις συμπεριφορές, με την απώθηση της πραγματικότητας μόνο σε παμμέγιστο απρόσμενο θαύμα μπορούμε να στηρίξουμε τις ελπίδες σωτηρίας και προόδου της πατρίδας μας! 

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Επικίνδυνο προϊόν: Mister Choc - Choco Fruits!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σύμφωνα με Δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ και που αφορά στο (Mister Choc - Choco Fruits/Γεμιστή σοκολάτα: Σταφίδες σε σοκολάτα γάλακτος) το προϊόν θεωρείται επικίνδυνο και έχει ήδη αποσυρθεί από τα καταστήματα LIDL που το διακινούσαν.


Αν σας έχει περισσέψει, πετάξτε το και διαδώστε την πληροφορία, γιατί αυτά τα προϊόντα απευθύνονται κυρίως σε παιδάκια!

Ακολουθεί αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ ημερομηνίας 01/08/2011 προς ενημέρωσή σας....

«Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος γεμιστής σοκολάτας, στο οποίο ανιχνεύτηκε αμύγδαλο, το οποίο δεν επισημαινόταν, ως όφειλε, αφού αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό.

Πρόκειται για γεμιστή σοκολάτα με την εμπορική επωνυμία «Mister Choc - Choco Fruits/Γεμιστή σοκολάτα: Σταφίδες σε σοκολάτα γάλακτος» σε συσκευασία των 200 g, η οποία παράγεται από την «LIDL STIFTUNG & CO KG» και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «LIDL Hellas Α.Ε.». Η επιχείρηση «LIDL Hellas Α.Ε.» άμεσα προχώρησε σε ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων από το συγκεκριμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά και ενημέρωσε σχετικά με δελτίο τύπου.


Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικοί έλεγχοι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στo αμύγδαλο και έχουν στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

Αν τύχει και βρείτε το προϊόν σε ράφι καταστήματος, επικοινωνήστε αμέσως με τον ΕΦΕΤ στο  Τηλ.: 210-6971500 ή Φαξ: 210 6971501.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ενυδάτωση το καλοκαίρι: κλειδί για πνευματική και σωματική υγεία!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60 % περίπου από νερό. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουμε αρκετά υγρά την ημέρα και να επιλέγουμε τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, ώστε να το κρατάμε καλά ενυδατωμένο.
H ενυδάτωση αποτελεί το πιο βασικό βήμα για απαλή, ελαστική επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα, αλλά και το «κλειδί» για την διατήρηση της ευεξίας και των σωματικών αλλά και πνευματικών επιδόσεων.
Η αφυδάτωση αποτελεί μεγάλο εχθρό και γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να αντικαθιστούμε διαρκώς την ποσότητα υγρών που αποβάλλεται καθημερινά από τον οργανισμό μας, μέσα από την αναπνοή, την εφίδρωση κλπ.
Απώλεια υγρών ίση με το 2% του βάρους είναι ικανή για να αρχίσει να μειώνεται η γενική απόδοση και η σωματική αντοχή.  Συμπτώματα αρχομένης αφυδάτωσης είναι πονοκέφαλος, αίσθημα κόπωσης, δυσκολία στη συγκέντρωση, έλλειψη εγρήγορσης έως και βραχυχρόνια απώλεια μνήμης.
Μην περιμένουμε να διψάσουμε! Η δίψα υπάρχει όταν είμαστε ήδη σε κατάσταση ήπιας αφυδάτωσης. Ας ενυδατωθούμε ποικιλοτρόπως συμπληρώνοντας τα υγρά και...τρώγοντας. Οι επιλογές μας επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, όπως το χρώμα, η γεύση, η μυρωδιά, η υφή, η εμφάνιση ή η θερμοκρασία και γι’ αυτό ακριβώς, η ποικιλία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση των αναγκών μας.
Έτσι λοιπόν, είναι πολύ… παρήγορες οι πρόσφατες συστάσεις του Ινστιτούτου Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας για ενυδάτωση μέσα από όλα σχεδόν τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ροφήματα.


Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε την περιεκτικότητα διαφόρων τροφών σε νερό, παρατηρώντας ότι τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στην κορυφή επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τρόπο την τεράστια θρεπτική αξία αυτής της ομάδας τροφίμων:

Μαρούλι:96                 
Λάχανο:93
Καρπούζι:92
Μπρόκολο:91
Γάλα:88
Καρότο:87
Πορτοκάλι:87
Μήλο:84
Ψάρι:78
Πατάτα:77
Μπανάνα:74
Καλαμπόκι:70
Δαμάσκηνα:70
Κοτόπουλο:67
Μοσχάρι:59
Φέτα:56
Γκούντα:43
Γραβιέρα:39
Ψωμί:37
Βούτυρο:16
Ζάχαρη:1

Προσοχή συνεπώς απαιτείται στην ενυδάτωση του οργανισμού μας: η διατροφή μας να περιέχει τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, οπότε σε συνδυασμό με επαρκή πρόσληψη υγρών και ροφημάτων να αποφεύγουμε καταστάσεις αφυδάτωσης.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Οι Έλληνες τιμούν και γιορτάζουν την μάνα τους ....την Παναγιά!

Είναι η Παναγιά η Μεγαλόχαρη, η βρεφοκρατούσα, η ελεούσα η Θαλασσινή, η Εκατονταπυλιανή, η Γιάτρισσα, η Μυρτιδιώτισσα, του Σουμελά... μα πάνω απ' όλα είναι η Παναγιά η Μάνα!


Από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, σε βουνά, πόλεις, χωριά και νησιά, κάποια Παναγιά παρηγορεί, εμψυχώνει και γαληνεύει όποιον της γυρεύει βοήθεια.

Και τούτη τη Μάνα, τη μια και μοναδική, γιορτάζει ο χριστιανικός κόσμος, με τη μεγαλύτερη κατάνυξη και λαμπρότητα. Το Δεκαπενταύγουστο, χιλιάδες πιστών, με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Μεγαλόχαρης για να αποθέσουν τη δική τους ικεσία στη χάρη Της.

H γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι ημέρα χαρμολύπης για τον χριστιανισμό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έχει περάσει στη λαογραφία μας ως θρησκευτικό πανηγύρι και όχι ως πένθος, γιατί αναφερόμαστε όχι απλά στον θάνατο, αλλά στην κοίμηση και στην μετάσταση της Παναγίας.

Με την ευκαιρία αυτή ευχόμαστε.......η  Παναγιά να είναι πάντοτε η «πηγή» της ελπίδας και της εκπλήρωσης των προσδοκιών όλων των Δημοτών της Κηφισιάς!!

Η συντακτκή Ομάδα της Kifisia Press.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Συμβουλές για ξέγνοιαστες διακοπές στην Ευρώπη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αν σχεδιάζετε διακοπές σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το καλοκαίρι, διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι τώρα ευκολότερα από ποτέ, χάρη στις συμφωνίες της ΕΕ για τους μεθοριακούς ελέγχους, τα ζώα συντροφιάς, την ιατρική περίθαλψη, τα τέλη περιαγωγής και τα δικαιώματα επιβατών.

Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας την δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ) η οποία απευθύνεται στους κατοίκους των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τους κατοίκους της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας και της Ελβετίας.


Για την δωρεάν έκδοση της ΕΚΑΑ από το ταμείο σας θα απαιτηθεί θεωρημένο βιβλιάριο υγείας και η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο σας.

Έχετε πάντα μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο, για να μπορείτε να αποδείξετε ποίος είστε. Επίσης θα τα χρειαστείτε στα σύνορα, αν ταξιδεύετε από ή προς την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ρουμανία που βρίσκονται εκτός της ζώνης χωρίς σύνορα!  Ενημερωθείτε εδώ... 

Γάτες, σκύλοι και νυφίτσες χρειάζονται επίσης διαβατήριο ζώων συντροφιάς!....για να ταξιδέψουν μαζί σας! Το διαβατήριο αυτό αποδεικνύει ότι το ζώο σας έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας.


Η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Φιλανδία, η Μάλτα και η Σουηδία εφαρμόζουν επιπλέον απαιτήσεις, για τον λόγο αυτό ενημερωθείτε για τους εθνικούς κανόνες πατώντας εδώ... πριν την αναχώρησή σας. Οι Εθνικοί Κανόνες ισχύουν επίσης και για άλλα ζώα.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, αν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε πολύ το κινητό σας, ειδικά για σύνδεση με το διαδίκτυο ή και για ηλεκτρονικά μηνύματα!.....για να προσδιορίσετε εσείς εκ των προτέρων το επιθυμητό σας «όριο» στο τέλος περιαγωγής!


Τέλος, μην ξεχνάτε τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης!  Ο Αριθμός 112 λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και οι τηλεφωνητές ομιλούν πολλές γλώσσες, ανάλογα με την χώρα!

Καλές διακοπές!!