Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Μηδενι​κή ανοχή στο ρουσφέτι!

Για την αντιγραφή ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ       

Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή στο δικό του, διόρισε μία από τις κόρες του ο «πρόεδρος της μιας μέρας» Βύρων Πολύδωρας, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα.


Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής για μία ημέρα, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012.

Πριν την εκλογή νέου προέδρου της Βουλής, ο Β. Πολύδωρας είχε προλάβει να κάνει και τη συμφωνία με τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου που ζητούσαν δύο εκλογικές αποζημιώσεις, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής διαπραγματεύτηκε με τους υπαλλήλους και τελικά όρισε το ύψος της αποζημίωσης στα 1.000 ευρώ.

Για την ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου.....πατήστε εδώ.... 

Μηδενι​κή ανοχή στο ρουσφέτι!.......Πολύδωρος και κόρη να πάνε σπίτι τους....ΤΩΡΑ!!

Η τέχνη στην πρώτη σελίδα!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά την έκθεση εξώφυλλων της ATHENS VOICE «Η τέχνη στην πρώτη σελίδα», στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, στο παλιό λιμάνι Χανίων, από τις 8 έως τις 27 Αυγούστου 2012. 


Ντόπιοι και επισκέπτες της πόλης  θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πρωτότυπα έργα τέχνης και να ανακαλύψουν πόση τέχνη μπορεί να χωρά στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας!

Την ασφάλιση των εκθεμάτων της έκθεσης προσέφερε χορηγικά η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της υποστήριξης του Πολιτισμού και των Τεχνών.

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα - Κυριακή 10.00 - 22.00

Δυναμικοί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες της Ελλάδας και ορισμένοι διάσημοι ξένοι μετατρέπουν τα εξώφυλλα της εβδομαδιαίας εφημερίδας πόλης σε άμεσο επικοινωνιακό μήνυμα και έργο τέχνης.  

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τουρκικές σαπουνόπερες. Στην Ελλάδα με δακρύβρεχτα love stories - Στην Τουρκία με έντονο ανθελληνικό χαραχτήρα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μόνο στην Ελλάδα, από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προβάλλονται σωρηδόν κακής ποιότητας τουρκικές σαπουνόπερες, οι οποίες πουλιούνται με το κιλό στα διεθνή τηλεοπτικά φεστιβάλ, που προπαγανδίζουν μια ειδυλλιακή εικόνα της Τουρκίας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα!


Και όμως στην Ελλάδα οι Έλληνες μένουν με ανοιχτό το στόμα!..... παρακολουθώντας «σαν αποβλακωμένοι»  τις τουρκικές σαπουνόπερες, που θεωρούνται (1) κατά τον τηλεοπτικό σταθμό NTV «ψυχολογικοί σωτήρες» των Ελλήνων λόγω της πολύπλευρης κρίσης και (2) κατά την τουρκική εφημερίδα Vatan  «ότι κάνουν τους Έλληνες να ξεχνούν την κρίση»!!

Παράλληλα στην ίδια την Τουρκία κάνουν θραύση οι ανθελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές όπως αυτή που μεταδίδετε στην τουρκική κρατική τηλεόραση με τον τίτλο, «Mazi kalbımde yaradır» δηλαδή, «Το παρελθόν πληγή στην καρδιά μου».

Στην ανθελληνική αυτή σειρά παίζουν ο Özğür Çevik, γνωστός Νίκος μας από την τουρκική τηλεοπτική σαπουνόπερα «Ιστορία αγάπης» και η Sedef Avci, η γνωστή μας Μπαχάρ από τον Εζέλ.  

Η ιστορία είναι και αυτή ιστορία αγάπης με φόντο όμως την κυπριακή τραγωδία του 1974.


Ο Özğür Çevik, αξιωματικός του τουρκικού ναυτικού μετέχει στην τουρκική  εισβολή στην μεγαλόνησο και σε διαφορές πολεμικές επιχειρήσεις με πολύ μελό σκοτώνει αβέρτα τους «κακούς» Έλληνες.  

Κάποια στιγμή ο ήρωας μας πιάνετε αιχμάλωτος από τους «αιμοσταγείς εγκληματίες» της ΕΟΚΑ και βασανίζετε φρικτά ενώ η αγαπημένη του Sedef Avci, νοσοκόμα του τουρκικού στρατού, ψάχνει απεγνωσμένα να τον απελευθερώσει από τους κακούς και εγκληματίες Έλληνες που διαπράττουν «φρικτή γενοκτονία» σε βάρος των Τουρκοκυπρίων.   
 

Σε όλη την Ελλάδα οι Νεφέλες!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Εθνικό Θέατρο ταξιδεύει και αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με τη κωμωδία του Αριστοφάνη Νεφέλες σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη. Έτσι παρουσιάζεται στις 29 Αυγούστου 2012 στο Green Theater, στο Αρχαίο Θέατρο στις Κλεωνές Νεμέας.

Ο Αριστοφάνης στο πρόσωπο του Σωκράτη σατιρίζει τις «προοδευτικές» εκπαιδευτικές ιδέες που εισήγαγαν οι σοφιστές στην αρχαία Αθήνα.


Σε μια εποχή  κοινωνικών και ηθικών αναζητήσεων και έντονων ανακατατάξεων που τα όρια των ρευμάτων, των ιδεών και της προόδου βρίσκονται σε σύγχυση και υπό διαπραγμάτευση (όπως και το εκπαιδευτικό σύστημα!) το αριστοφανικό έργο αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης
Στο κείμενο της παράστασης έχουν προστεθεί αποσπάσματα από Πλατωνικούς Διαλόγους.
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Μαστοράκης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Κίνηση: Φωκάς Ευαγγελινός

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μυλωνάς,  Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Νταλιάνης,  Νίκος Ψαρράς,  Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Λαέρτης Μαλκότσης, Όμηρος Πουλάκης, Θάνος Τοκάκης, Μιχάλης Οικονόμου.

Χορός: Τάνια Τρύπη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Φοίβος Ριμένας, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Ιωάννης Παπαζήσης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αμαλία Τσεκούρα, Χρήστος Σπανός, Λήδα Μανουσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Δανάη Κατσαμένη, Γιωργής Τσουρής, Σπύρος Κυριαζόπουλος.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Δασικοί χάρτες Κηφισιάς!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Στις 9 Ιουλίου 2012 αναρτήθηκαν από το Δασαρχείο οι δασικοί χάρτες Κηφισιάς, Σταμάτας, Δροσιάς και Φυλής προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν για το Δασολόγιο που πρόκειται να καταρτιστεί και να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν ιδιοκτησίες σε αυτές τις περιοχές πρέπει να ενημερωθούν για τον χαρακτηρισμό των ιδιοκτησιών τους και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ή δια ζώσης την ένσταση τους, μέσα στο χρονικό διάστημα των 60 ημερών, στο Δασαρχείο.


Οι χάρτες έχουν αναρτηθεί στο Δασαρχείο Πεντέλης αλλά και στο Δημαρχείο Κηφισιάς (απλά για διευκόλυνση των πολιτών), αλλά και στο Εθνικό Κτηματολόγιο στα κατά τόπους γραφεία.

Τι απλά σημαίνει αυτό;;  

Άντρες έτοιμοι για όλα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το 1997  είδαμε όλοι στον κινηματογράφο το φιλμ «Full Monty». Ωστόσο το 1987 στην Νέα Ζηλανδία οι συγγραφείς Stephen Sinclair και Anthony McCarten είχαν παρουσιάσει μια κωμωδία με το ίδιο ακριβώς θέμα με τον τίτλο «Ladies Night». Οι Παπαθανασίου και Ρέππας ανέλαβαν την απόδοσή του στα ελληνικά και σκηνοθετούν φέτος το χειμώνα την παραγωγή ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ στο Θέατρο Λαμπέτη. 


Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο.

Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή (Κώστας Κόκλας), ένα ταξιτζή (Θανάση Ευθυμιάδη), ένα δημοτικό υπάλληλο (Γιάννη Τσιμιτσέλη), ένα φούρναρη (Κώστας Ευριπιώτη) και ένα σπουδαστή (Μάνος Ιωάννου) να γίνουν στρήπερ.

Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, την μικρή πόλη και τις γυναίκες τους. (Αντιστοίχως: Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου και Νίκη Λάμη).

Άντρες έτοιμοι για όλα. Πέντε Ελληνάρες που ξεπερνούν τον εαυτό τους σε μια καινούργια απολαυστική διασκευή του γνωστού μας θέματος.

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγγάρη
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου 2012.

Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τρίτη 07/08/2012 και ώρα 09.00πμ  συνήλθε σε συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου, υπό την προεδρεία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  «1» προ ημερησίας και  «2» τακτικών θεμάτων  που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 36683 ημερομηνίας 01/08/2012.

Προ ημερησίας ο κ. Πρόεδρος εισηγήθηκε προς το Σώμα την έγκριση διάθεσης  αποζημίωσης προς την πρώην υπάλληλο του Δήμου κ. Πολυξένη Αστερίου, που συμπεριλαμβάνει το ποσόν της  ένδικης απόφασης  συν τους νόμιμους τόκους!

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Γ. Τσούλος ψήφισε «κατά» της απόδοσης των νομίμων τόκων τονίζοντας ότι η εισήγηση αυτή του κ. Προέδρου δεν συνάδει με προηγούμενες εισηγήσεις του, που εγκρίθηκαν ομόφωνα, για αποζημιώσεις υπαλλήλων πάντοτε χωρίς τους νόμιμους τόκους!

Παρατήρηση του Συντάκτη:

ΓΙΑΤΙ κ. Δήμαρχε εισηγηθήκατε «ιδιαίτερη» μεταχείριση στη συγκεκριμένη πρώην υπάλληλο του Δήμου;; 

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ κ. Δήμαρχε να υπάρχουν τα ίδια μέτρα και τα ίδιο σταθμά για όλους;;

Στην συνέχεια πάρθηκαν εγκριτικές αποφάσεις!.....επί τροχάδην για τα κάτωθι «2» σημαντικά τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

1. Έγκριση δαπάνης ύψους 239.804,92 € άνευ Φ.Π.Α., και ψήφιση διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 35.7131.04 με τίτλο «Δαπάνη διαμόρφωσης Παιδικής Χαράς στην πλατεία Κέννεντυ του Δήμου Κηφισιάς, με πιστοποιημένα όργανα κατά ΕΝ 1176 και προσθήκη ελαστικών πλακιδίων ασφαλείας κατά ΕΝ 1177», για το έτος 2012 και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών της  υπ΄ αρ. 81/2012 Τεχνικής Έκθεσης της Τ.Υ. του Δήμου μας καθώς και των όρων διακήρυξης για την διεξαγωγή δημόσιου διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα (1) το ύψος της δαπάνης η οποία θα χρηματοδοτηθεί από  ΕΣΠΑ (2) οι τεχνικές προδιαγραφές της Τεχνικής Έκθεσης της Τ.Υ του Δήμου και (3) οι όροι διεξαγωγής του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμου!!

2. Έγκριση δαπάνης 24.000,00 € και ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 25.6262.08 με τίτλο : «Εργασία διάνοιξης γεωτρήσεων» που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 24.000,00 euro για το έτος 2012.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη για διάνοιξη γεωτρήσεων προς συμπλήρωση αναγκών τροφοδοσίας νερού  στην Νέα Ερυθραία!

Ακτίνα στα Αισχύλεια!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 26 Αυγούστου 2012  τα «Αισχύλεια 2012» ανοίγουν τις πύλες τους φιλοξενώντας την πρωτοβουλία ΑΚΤΙΝΑ* στον χώρο υποδοχής του φεστιβάλ.

Στην είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου στην παραλία της Ελευσίνας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο «πράσινος» σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων και άλλων  συσκευών, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια και προσαρμόζει την αρχιτεκτονική του μορφή σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του χρήστη.


Η ιδέα της αυτόνομης και ευμετάβλητης «Αστικής Πρίζας», αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες του φεστιβάλ και εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συζήτησης πάνω στις δυνατότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αξιοποίησή τους κατανεμημένα στο δημόσιο χώρο της πόλης.


Η ΑΚΤΙΝΑ* αποτελεί τη δημιουργική συνάντηση των ομάδων CITY INDEX και ENERGIZE, οι οποίες ξανασκέφτονται τον τρόπο που κατοικούμε και κινούμαστε στη σύγχρονη πόλη.

Στην πρώτη τους αυτή συνεργασία, σχεδιάζουν ένα δίκτυο κοινόχρηστων και ενεργειακά αυτόνομων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων και άλλων συσκευών.

Οι σταθμοί απλώνονται στην πόλη για να την εξοπλίσουν με μονάδες παραγωγής «πράσινης» ενέργειας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των σύγχρονων κατοίκων, που επιθυμούν οι δραστηριότητές τους να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αλλάζει ο γενικός τηλεφωνικός αριθμός ιατρικών ραντεβού!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Από την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012, αλλάζει ο τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 184 τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρό.


Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν τους αριθμούς 14884 και 14900.

Το κόστος κλήσης θα γίνει παράλληλα από 3 λεπτά σε 99 λεπτά ανά κλήση ήτοι δεν θα υπάρχει πλέον χρονοχρέωση εάν καλεί κάποιος από σταθερό τηλέφωνο ενώ θα χρεώνεται 1,18 € ανά λεπτό (ισχύει χρονοχρέωση) όταν καλεί από κινητό τηλέφωνο.

 Η σημαντική αύξηση στο κόστος χρέωσης της κλήσης ραντεβού δικαιολογήθηκε από τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ  με το ισχυρισμό ότι η τηλεφωνική γραμμή 184 κόστιζε κάθε χρόνο στον ΕΟΠΥΥ περίπου 25 εκ. ευρώ και ότι, βάσει της νέας συμφωνίας, τέσσερις εταιρίες θα παρέχουν τις τηλεφωνικές υπηρεσίες στους 9, 5 εκατ. ασφαλισμένους, με την τιμή ανά κλήση των 0,99 ευρώ να είναι η ανώτατη που μπορεί να οριστεί.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασφαλισμένοι θα έχουν την εναλλακτική της απ' ευθείας τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις κατά τόπους μονάδες υγείας (Νοσοκομεία - ΙΚΑ) όπου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού.  

Θέματα της Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Συνεδρίαση του Κ.Σ. Κηφισιάς στις 30/07/2012 και ώρα 07.00μμ αναβλήθηκε για 2η συνεχόμενη φορά λόγω μη απαρτίας!


Την 1η φορά που αναβλήθηκε η Συνεδρίαση ήταν στις 18/07/2012 και πάλι με την ίδια ατζέντα θεμάτων: 

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η Γηραιά Αλβιών....γηραιά στο πνεύμα του Ολυμπισμού!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι πολύ-αναμενόμενοι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο, μας αποκάλυψαν την «κηδεία της αισθητικής» η οποία εξετελέσθη πανηγυρικά!.....και γεγονότα τα οποία δεν μας είχαν προβληματίσει μέχρι σήμερα!   

Το πρώτο γεγονός είναι η Τελετή Έναρξης η οποία υπήρξε, αν όχι χειρότερη όλων των εποχών, τουλάχιστον ένα απίστευτο ρηχό  «υπερθέαμα» πλήρως άσχετο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Ολυμπισμό.
Δεν μπορείς να κατηγορήσεις μια χώρα σαν την Αγγλία για έλλειψη  Ιστορίας  και ιδιαίτερων επιτευγμάτων.....πέρα από τη Βιομηχανική Επανάσταση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μερικά σύγχρονα ή παλαιότερα παραμύθια, καλή μπάλα, σοβαρό κινηματογράφο, παράδοση στο μιούζικαλ και μεγάλη συμβολή στη  ροκ μουσική!
Αλλά υποτίθεται ότι μια μεγάλη χώρα σαν την Αγγλία, όταν μάλιστα διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά (το 1908,  το 1948 και φέτος) θα έπρεπε να αποδείξει ότι έχει ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ με το τι έχει να κάνει!  

Μια τρελή - τρελή σαραντάρα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Μια τρελή - τρελή σαραντάρα» καταφθάνει τον Οκτώβριο 2012 στο «Μικρό Παλλάς» αποφασισμένη να πάει κόντρα στα ήθη της εποχής της και τον καθωσπρεπισμό της κοινωνικής της τάξης.

Έχει αποφασίσει ν’  ακολουθήσει τον μεγάλο της έρωτα παρόλο που είναι χήρα, παρόλο που ο «κύκλος» της δεν το επιτρέπει και κυρίως παρόλο που είναι «σαράντα και...».


Το αριστουργηματικό δίδυμο Αλέκος Σακελλάριος - Χρήστος Γιανακόπουλος που μας χάρισαν πολλές αθάνατες κωμωδίες με τις οποίες διασκέδασαν γενιές και γενιές, ανέβασαν το 1960 την κωμωδία «Σαράντα και...» με τη Μαίρη Αρώνη ως Τζένη Πετρομιχάλη, μια σαραντάρα χήρα, ολίγον πεταχτούλα, που ερωτεύεται έναν γοητευτικό αλλά φτωχό βιολιστή και έρχεται αντιμέτωπη με τα αδέρφια της που θέλουν να την παντρέψουν με τον ηλικιωμένο Τζώρτζη Χατζηθωμά, πλούσιο πλην όμως κουφό εφοπλιστή.

Η μεγάλη επιτυχία του έργου οδήγησε τους συγγραφείς, έπειτα από πολλά χρόνια, στην κινηματογραφική διασκευή «Μια τρελή - τρελή σαραντάρα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβε - και απογείωσε - η Ρένα Βλαχοπούλου.

Πενήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, την εκρηκτική Τζένη Πετρομιχάλη καλείται να ερμηνεύσει η Βίκυ Σταυροπούλου και τον θίασο στελεχώνουν ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, η Ελένη Κρίτα, η Βάσω Γουλιελμάκη, ο Στράτος Χρήστου, ο Κωνσταντίνος Κακούρης, ο Γιώργος Δεπάστας και η Νεφέλη Ορφανού.

Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος.
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγγάρη.
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου.
Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Την Τετάρτη  25 Ιουλίου 2012 και ώρα 06.00μμ  συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Κορογιαννάκη, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία έγινε ομόφωνη επικύρωση πρακτικού της 27/06/2012,  ακολούθησε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην συνέχεια  συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα......χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!...... «1» έκτακτο και «27» τακτικά θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 13 ημερομηνίας 20/07/2012.

Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος,  εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η διάθεση 249.000,00 Ευρώ για παιδική χαρά στην Εκάλη και 128.000,00 Ευρώ για την μελέτη πολεοδόμησης «Υπολοίπου Βαρειών».

Σημείωση συντάκτη:

Το θέμα των πόρων του Πράσινου Ταμείου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι σύμφωνα με τον Ν. 3843/2010 οι πόροι αυτοί πρέπει να διατίθενται – αποδίδονται στους Δήμους για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας που διαταράσσεται με τις τακτοποιήσεις του Ν. 3843/2014 και των αλλαγών χρήσεων του Ν. 4014/2011.

Η διάθεση των πόρων είναι θετικό στοιχείο, όμως αυτό που πρέπει να εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι εάν οι πόροι αυτοί διατίθενται κατά προτεραιότητα εκεί που διαταράσσεται η περιβαλλοντική ισορροπία με τις τακτοποιήσεις, ώστε να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο αλλού να διαταράσσεται η ισορροπία και αλλού να διατίθενται οι πόροι.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος αναφέρει επίσης ότι με νεώτερο έγγραφο της Δασικής Υπηρεσίας, οι ενστάσεις για τις δασικές εκτάσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2012.

Έκτακτο θέμα

1. Λήψη απόφασης για την συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς στα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΠΟΣΑ), προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας της Περιφέρειας Αττικής.  

Η παραπληροφόρηση των ξένων ΜΜΕ!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Δείτε αυτό το βίντεο πατώντας εδώ.... ! Δείχνει έναν τουρίστα που  έχει έρθει διακοπές στην Ελλάδα  και ταυτόχρονα ενημερώνεται από τα ξένα ΜΜΕ π.χ διαβάζει εφημερίδες που γράφουν για την Ελλάδα!


Διαπιστώνει  προς μεγάλη του έκπληξη ότι όσα γράφουν,  δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα  βλέπει μπροστά του.

Η Κρήτη μέσα από αυτό το βίντεο διαφήμισε όχι μόνο την ίδια, αλλά και όλη την Ελλάδα. Ίσως από τα καλύτερα που έχουμε δει!!

Μπράβο στους δημιουργούς του βίντεο!!