Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η Στρατηγική της χειραγώγησης και ο βαθύς ύπνος των χειραγωγημένων! Μέρος 1ο...

Ο Αμερικανός γλωσσολόγος  Νόαμ Τσόμσκι συνέταξε μία λίστα με τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ .... ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα – αντίδραση - λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείς «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ' ότι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά καθυστερημένος. Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

Η συνέχεια........με τις υπόλοιπες 5 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.......αύριο!


Για την αντιγραφή.......... 

Ηλίας Νομπιλάκης
Συντάκτης

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Παρακολούθηση.....της πρώτης Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής!

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τετάρτη 12/01/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Ως  Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγη ο κ. Γιώργος Σκορδίλης μετά από την εισήγηση του Προέδρου, αφού προηγήθηκε η δήλωση του  εκπρόσωπου της μείζονος αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κ. Β. Βάρσο!! Η Οικονομική Επιτροπή θα συνέρχεται τουλάχιστο 2 φορές τον μήνα ημέρα Τρίτη. Την προσεχή Τρίτη 18/01/2011 θα συνέλθει η Οικονομική Επιτροπή σε  τακτική συνεδρίαση.

2. Ενεκρίθησαν οι δαπάνες και η ψήφιση διάθεσης των πιστώσεων  των συνεχιζόμενων από το 2010 στο 2011 προμηθειών & εργασιών – παρεχομένων υπηρεσιών – λοιπών δαπανών και παλαιών οφειλών έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 73 του Ν. 3852/10 - ΦΕΚ Α’ 87 / 7.6.2010. Αφορούν (1) Προμήθειες, εργασίες, παρεχόμενες υπηρεσίες και λοιπές δαπάνες των τριών Δημοτικών Ενοτήτων και (2) Παλαιές οφειλές σχετικά με την διάθεση του 1/12μόριου ανά μήνα ή 2/12μόρια για τους τρεις μήνες μέχρι την 31/03/2011.

3. Ενεκρίθη η δαπάνη για ενοικίαση εξοπλισμού συνεδριάσεων για τις πρώτες 12 Συνεδριάσεις  των προσεχών τριών μηνών!!.......έναντι  του προϋπολογισμένου ποσού των ευρώ 4.500,00 για το έτος 2011.

4. Διεξήχθη συζήτησης αναφορικά με την πρόσληψη υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαρκείας οκτώ μηνών. Αποφασίσθηκε να προσληφθούν  άμεσα 87 υπάλληλοι  και μετά την πάροδο 4 μηνών άλλοι 87 υπάλληλοι εκ των οποίων οι 126 να είναι οδοκαθαριστές γενικών καθηκόντων και οι υπόλοιποι να είναι οδηγοί, χειριστές σαρώθρων και JCB, μηχανοτεχνίτες και ηλεκτρολόγοι.

Σε ερώτηση του κ. Γιώργου Σκορδίλη εάν έχει ετοιμαστεί «οργανόγραμμα» των διαφόρων ενεργειών του Δήμου ο κ. Χιωτάκης απήντησε ότι είναι υπό διαμόρφωση. Προσέθεσε επίσης ότι η Επιτροπή Απογραφής με επικεφαλή τον κ. Γιάννη Διονυσιώτης Οικονομολόγο!!..... θα ετοιμάσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2011 ....πλήρη αναφορά για το Δ.Σ.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Σώμα: μια θεϊκή δημιουργία με μοναδικό «αντίπαλο» τον εαυτό μας! Μπορούμε να ζούμε περισσότερο και καλύτερα!

Το σώμα, δημιούργημα του έρωτα και της φύσης, χρειάζεται εννιά μήνες για να ολοκληρωθεί μέσα στην μήτρα μετά από την συνένωση αρσενικού – θηλυκού, σπερματοζωαρίου – ωαρίου και την σταδιακή «κατασκευή» των διαφόρων οργάνων.

Η γέννηση είναι η αφετηρία ενός ταξιδιού ανάπτυξης και  ολοκλήρωσης του σώματος μέσα στο χρόνο με προσδόκιμο μεν επιβίωσης τα 77 χρόνια για τους άνδρες και 82 χρόνια για τις γυναίκες αλλά οι αιωνόβιοι να είναι σήμερα η ταχύτερα αυξανόμενη δημογραφική ομάδα στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Κύριος «τροφοδότης» του σώματος η καρδιά και τα αγγεία μας αποτελούν το τέλειο σύστημα στήριξης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής και πορείας το οποίο πολλές φορές «ταλαιπωρείται» και «βασανίζεται» από τις ποικίλες κακές συνήθειες της σύγχρονης εποχής. 

Τηγανητά, λιπαρά, αλατισμένα και γενικά κακής ποιότητας φαγητά, καθιστική με μεγάλο άγχος ζωή, κάπνισμα, αλκοόλ, παχυσαρκία,  υπέρταση, διαβήτης δημιουργούν βλάβες στο καρδιαγγειακό σύστημα με αποτέλεσμα την αθηρωμάτωση, την αρτηριοσκλήρυνση, τα εγκεφαλικά επεισόδια, τις βλάβες στα μάτια, στα νεφρά και σε άλλα όργανα.

Οι κακές συνήθειες οδηγούν όχι μόνο στο να μην έχουμε υγιή γήρανση αλλά και στο να έχουμε μεγάλη μείωση των ημερών για τις οποίες είχαμε προοριστεί να ζήσουμε.

Η αύξηση της κίνησης, η αύξηση των λαχανικών στην διατροφή μας, το πλούσιο πρωινό,  η απώλεια βάρους, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος, η διακοπή του καπνίσματος, ο επαρκής ύπνος, η απόλυτη ηρεμία, ο έλεγχος των χρόνιων παθήσεων, η ζωή στην φύση είναι αυτά που οφείλουμε στο σώμα μας για να ζούμε περισσότερο και να απολαμβάνουμε την ζωή καλύτερα ως υγιείς.
Μπορεί ο καθένας να γιορτάζει υγιής τα 100τα του γενέθλια.    Η δοκιμή θα πείσει… 

Το  video που ακολουθεί είναι πράγματι εντυπωσιακό και αξίζει να το παρακολουθήσετε. Πάτα εδώ  

Γιώργος Παντελιδάκης
Συντάκτης

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Φράκτες....Τείχη....και Τοίχοι....στον Έβρο!

Το ερώτημα είναι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της μη νόμιμης μετανάστευσης; Ε, λοιπόν, τίποτε από τα παραπάνω δεν θα τη σταματήσει!!


Τη σύγχρονη μετανάστευση, αυτό το νέο είδος μετανάστευσης όπου οι διακινούμενοι δεν είναι οικονομικοί μετανάστες ούτε  πρόσφυγες, όπως τους ορίζει η Συνθήκη της Γενεύης, αλλά  συνάνθρωποι μας  υπό υποχρεωτική μετανάστευση,  δεν τη σταματάς ούτε με τείχη ή τοίχους, ούτε με φράχτες σαν  αυτόν  των 12,5χμ  που σκοπεύει να φτιάξει η Ελληνική κυβέρνηση στον Έβρο. Θα  αλλάξει την πορεία των μεταναστών;; Ίσως......αλλά οι  διακινητές  θα  βρουν άλλα σημεία  και η μετανάστευση θα συνεχίζεται...  Πιθανά με αυξημένο κόμιστρο, αλλά και περισσότερους  νεκρούς!!

Πόσο λοιπόν αυτός ο φράχτης  και ο συμβολισμός που υποκρύπτει  μας  επηρεάζει σαν πολίτες; Μήπως   ο πολίτης  νιώθει  ότι απειλείται  και  ότι  οι.... εισβολείς από την Ανατολή  είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης  που βιώνει; Φταινε  λοιπόν οι μετανάστες; Διώξτε τους........Εμποδίστε τους....

Σαφώς όχι....Δεν νομίζω ότι εμείς, μια κοινωνία που βιώσαμε ανάλογες διώξεις (θυμίζω εμφύλιος, μεταπολεμική μετανάστευση, χούντα) και που βιώνει την ύφεση θα στρέψει τα πυρά της  στους ευάλωτους και δυστυχείς μετανάστες!

Είμαι σίγουρος πως δεν το θέλει και  η σημερινή κυβέρνηση!!

Εξαιρώ τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν στη διακίνηση μεταναστών, αλλά και  τους υποδοχείς τους, ξενοδόχους τάχα, Αθηναίους αετονύχηδες που τους στοιβάζουν κατά δεκάδες στα εγκαταλελειμμένα και  τρισάθλια ακίνητα  του Αγίου Παντελεήμονα και του Κεραμεικού. Αυτούς λοιπόν και άλλους πολλούς  που αποκομίζουν κέρδη  απ’ τους δυστυχείς  μετανάστες , οφείλουμε να τους καταγγείλουμε.

Σαν χώρα έχουμε κατηγορηθεί  για τις  απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των προσφύγων, το χαμηλό ποσοστό απόδοσης πολιτικού ασύλου, την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής .... Αλλά  η χώρα μας  τελευταία απέκτησε  συμμάχους  κράτη, διεθνείς οργανώσεις  και την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αναγνώρισαν το μέγεθος του προβλήματος  και  τώρα συζητούν  το αίτημα  μας για  την αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ.

Μπορεί να ταιριάξει ο φράκτης στο Εθνικό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών που πρότεινε η Κυβέρνηση με τη συνεργασία  των αρμοδιότερων  που ασχολούνται με το θέμα (Θεσμικοί φορείς, ΜΚΟ, Διεθνείς οργανισμοί) ;;

Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στον Έβρο , αλλά  και τα  στρατόπεδα που θα μετατραπούν  σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής μεταναστών (αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση)  θα μειώσουν τις ροές  μεταναστών από τα σύνορα στο κέντρο της Αθήνας . Θα λυθεί όμως το πρόβλημα;; Μάλλον όχι..

Όσο δεν αντιμετωπίζεται θαρραλέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση  η αιτία που δημιουργεί την αναγκαστική μετανάστευση ¨μιλάω για τον πόλεμο και τις διώξεις σε Ιράκ, Κουρδιστάν, Αφγανιστάν , Ιράν κτλ¨ δεν θα λυθεί το πρόβλημα . Η λύση λοιπόν βρίσκεται εκεί….εκεί πρέπει να επενδύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση... Στους τόπους εκκίνησης των χιλιάδων δυστυχισμένων, που καταλήγουν πεινασμένοι  και εξαθλιωμένοι στα φανάρια της Αθήνας και στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας....

Μένει τέλος ένα ακόμη επιχείρημα..... Ο φράκτης έχει ένα συμβολισμό!!!! Ενα συμβολισμό κατά της Τουρκίας. Εδώ τελειώνει η Ευρώπη.... λεει στους γείτονές μας...Γιατί αν είμαστε ειλικρινείς ( και συνυπολογίζω  εδώ την κουμπαριά των Καραμανλή – Ερντογάν, τις επισκέψεις Παπανδρέου ακόμη και την πρόσφατη στο Ερζερούμ ) και θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονες μας γύρω από μια θάλασσα φιλίας  και συνεργασίας, πρέπει να το δούμε κι αυτό.

Με κανένα τρόπο λοιπόν, έστω και συμβολικά, να μην θεωρηθεί ο φράκτης αυτός σύνορο Ευρώπης –Τουρκίας....

Έτσι δεν είναι;;

Τάκης  Νικολακόπουλος
Συντάκτης

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Για όσους οδηγούν νύκτα!

Αν οδηγείς νύχτα και ξαφνικά σου πετάξουν αυγά στο παρμπρίζ, απέφυγε να βάλεις μπρος τους υαλοκαθαριστήρες και το σύστημα πλυσίματος τζαμιών.

Τα αυγά αναμιγμένα με το νερό θα μετατραπούν σε ένα γαλάκτωμα που θα σου κάνει το παρμπρίζ χάλια μειώνοντας την ορατότητά σου κατά 92 %.

Οπότε αναγκαστικά σταματάς, βγαίνεις από το αυτοκίνητο να τα καθαρίσεις σου την πέφτουνε δύο αλήτες, τρως το ξύλο της χρονιάς σου....

Και συνεχίζεις δαρμένος με τα πόδια, δίχως αμάξι, δίχως λεφτά, δίχως πιστωτικές κάρτες, δίχως κινητό, δίχως κλειδιά του σπιτιού σου κ.λ.π.

Γιώργος Παντελιδάκης
Συντάκτης

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Συναινετικό κλίμα στην εκλογή Προεδρείου του Δ.Σ. Κηφισιάς!

Κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίαση του Δ.Σ. του νέου διευρυμένου Δήμου Κηφισιάς, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, έγινε η εκλογή του Προεδρείου σε συναινετικό κλίμα.. Ελέχθησαν η κ. Άννα Κορογιαννάκη, Πρόεδρος, ο κ. Περικλής Καραγιαννάκης Αντιπρόεδρος και ο κ. Σπύρος Βαράγκης, Γενικός Γραμματέας  του Δ.Σ. με άνετη πλειοψηφία.

Μετά τον ευχαριστήριο λόγο της κ. Κορογιαννάκη ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δήμαρχου Κηφισιάς κ. Χιωτάκη και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης  κ.κ.  Β. Βάρσου, Α. Συνοδινού , Β. Σπηλιωτοπούλου, Π. Κανακάκη και Χ. Κοσμά.


Η Αγγελική Συνοδινού επικεφαλής του Συνδυασμού «Πόλη Φως» απευθυνόμενη στην κυρία πρόεδρο του Δ.Σ. μίλησε για τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά......

« ο Συνδυασμός μας δεν μιλάει για οικονομική κρίση , αλλά ότι βρισκόμαστε σε μια οικονομική συγκυρία . Μια συγκυρία  που δίνει και ευκαιρίες , με χρήματα μέσα από τα διάφορα προγράμματα.»

Ζήτησε από τον Δήμαρχο να κάνει πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη και μεταχείριση των παλαιών δήμων Κηφισιάς , Νέας Ερυθραίας και Εκάλης αλλά και ίση εκπροσώπηση τους. Πρότεινε δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας από τις εργατικές πολυκατοικίες προς το νεκροταφείο.

Η ίδια κάλεσε τον κ. Χιωτάκη να προσέξει τον εμπορικό κόσμο και να δώσει προτεραιότητα στους χώρους στάθμευσης. Συμφώνησε στην  ιδέα του ΕΛΚΕΠΑ καθώς και είπε πως θα υπερψηφίσει την πρόταση του κ. Χιωτάκη για  Πρόεδρο του Δ.Σ.   

Τέλος εισηγήθηκε στον κ. Χιωτάκη όπως όλες οι δραστηριότητες των  τριών Συμβουλίων (Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης) αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς!

Δημήτριος Αγγελίδης
Συντάκτης

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων

Με τον «Καλλικράτη» αποκτήσαμε ένα νέο θεσμό, αυτόν του Συμβουλίου  Δημοτικής Κοινότητας.

Με τι θέματα θα απασχοληθεί το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας?  Πολλά και σημαντικά. Σας αναφέρω επιγραμματικά τις αρμοδιότητές του:

1. Αποφασίζουν για την προέγκριση ίδρυσης ή εγκατάστασης καταστημάτων και επιχειρήσεων

2. Αποφασίζουν για την χορήγηση της άδειας λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα

3. Προτείνουν τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου και μέσω της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να αποφασίσει τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο που θα έχει ήδη βγάλει σχετικές κανονιστικές αποφάσεις.

4. Εκφράζουν γνώμη και προτάσεις για:

· τις υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου με κριτήριο την καλλίτερη εξυπηρέτηση των δημοτών,
· την αξιοποίηση των ακινήτων του δήμου,
· την πολεοδομική ανάπτυξη της περιοχής,
· την συντήρηση των δημοτικών οδών,
· την καθαριότητα των πλατειών, αλσών και κοινοχρήστων χώρων,
· την συγκοινωνία της περιοχής,
· την εκτέλεση νέων έργων,
· την συντήρηση των έργων που έχουν εκτελεστεί,
· την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος,
· την προστασία από την ηχορύπανση,
· την μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα,
· την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων,
· την μέριμνα και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών,
· την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,
· την τροποποίηση των ορίων της δημοτικής κοινότητας,
· την εξέταση προβλημάτων των κατοίκων, των αστέγων και των ευπαθών ομάδων,
· την αξιοποίηση των τοπικών πόρων.

5. Προωθούν τον εθελοντισμό.

Πιστεύοντας ότι έχουν πολλά να κάνουν για την πόλη μας, αλλά και να συνεργαστούν μεταξύ τους τα τρία εκλεγμένα Συμβούλια της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης........ας περιμένουμε!

Ηλίας Νομπιλάκης
Συντάκτης