Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Με αφορμή τη κατάθλιψη των καιρών!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η αποκτηθείσα εμπειρία αχρηστεύεται. Τα εργαλεία του παρελθόντος δεν επιδιορθώνουν βλάβες του μέλλοντος. Το μέλλον είναι ήδη εδώ και μας δοκιμάζει, αμφισβητώντας τις δυνατότητές μας να το διαχειριστούμε. Ανάμεσά μας φαίνεται να απουσιάζουν εκείνοι που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν πριν γίνει και αυτό ακόμη μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία.

Καταιγιστικές οι αλλαγές σε κάθε σημείο του κόσμου. Τόσο ο αριθμός όσο και το μέγεθος των αλλαγών αυτών καθιστά και τον πλέον ανοιχτομάτη παρατηρητή, σχεδόν τυφλό.

Τα προβλήματα που δημιούργησε ο άνθρωπος από επιλογές συνειδητές είτε από αβελτηρία έρχονται να προστεθούν στη γενικευμένη σύγχυση της εποχής.


Η Ανθρωπότητα μοιάζει καταπλακωμένη από τα καμώματά της. Τρέχει πια πίσω από αυτά ανήμπορη να αποφύγει, τις αρνητικές επιπτώσεις των όποιων προσπαθειών της, να εμποδίσει τα χειρότερα.


Παγκοσμιοποίησε τα πάντα αλλά όχι και τη συνείδησή της. Τρέχουν από μόνες τους οι εξελίξεις και αυτή μένει πίσω να καταλάβει. Μια ανθρωπότητα τραγικά κατακερματισμένη ακόμα, παρά την ιστορική της εμπειρία. Υπέρ πληθυζόμενη γεωμετρικά αθροίζει και πολλαπλασιάζει προβλήματα που και ο θεός της δεν επαρκεί αν αναλάβει την επίλυσή τους.

Είναι ένα βήμα προτού τα βάλει πάλι με τον εαυτόν της και ανάψει την παγκόσμια καταστροφή. Οι ηγέτες της θα την σπρώξουν στον όλεθρο ή μήπως ανέλπιστα θα της πετάξουν σωσίβιο;    

Χρήσιμος Διαγωνισμός!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ στην Κηφισιά πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος


 «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Επιλογή για ένα Καλύτερο Μέλλον» το οποίο  υλοποιήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή-Κέντρο ΓΑΙΑ με την ευγενική χορηγία της Energa, της πρώτης ιδιωτικής εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα που συμμετέχει έμπρακτα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της Πρόεδρου του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Νίκης Γουλανδρή και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Energa, Αριστείδη Φλώρου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο απολογισμός του προγράμματος, η παρουσίαση των έργων των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, η βράβευση των νικητών και η απονομή των επάθλων.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 19 Δημοτικά σχολεία της Αττικής με 2.129  μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν τα σχολεία Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης, Εράσμιος Ελληνογερμανική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, Ιόνιος Σχολή και Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου.

Η αφίσα που κέρδισε το Α΄ βραβείο

Τα έπαθλα που απονεμήθηκαν στις νικήτριες τάξεις είναι ποδήλατα και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές που διακρίθηκαν στην κατηγορία «Αφίσα» και μαθήματα ιστιοπλοΐας για τους μαθητές που διακρίθηκαν στην κατηγορία «Κατασκευή».

Η κατασκευή που κέρδισε το Α΄ βραβείο

Παράλληλα, όλες οι τάξεις που διακρίθηκαν θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Φωτοβολταϊκό Πάρκο της Energa στη Θήβα.

Η κ.  Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε ότι προγράμματα όπως αυτό στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, ενώ παρουσιάζουν προτάσεις για την αλλαγή της προσωπικής συμπεριφοράς και των επιλογών όλων μας. Επιλογές που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη μας, επιλογές που εμπιστευόμαστε τα νέα παιδιά να κάνουν! Ευχαριστούμε θερμά την Energa για την υποστήριξή της στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος αυτού».

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Γυμνάσιο Εκάλης - «ΑΥΛΑΙΑ»......στο σήριαλ με προσφυγή στο ΣτΕ!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Με επτά «ΔΕΝ» και δύο «ΝΑΙ» κλείνει ο Δήμος μας το κεφάλαιο «Γυμνάσιο Εκάλης» καθότι:


ΔΕΝ  έκανε καμία ενέργεια σύμφωνα με την εγκύκλιο 11136/Δ4/27-1- 2011  του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Συνενώσεις - Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012» που εστάλη σε όλους τους δήμους της χώρας και ζητούσε να διαμορφώσουν αλλά και να υποβάλουν προτάσεις που θα αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής τους σε σχέση με το παραπάνω θέμα.

ΔΕΝ συνεργάστηκε με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Προϊσταμένους Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης, τους Σχολικούς Συμβούλους, τους ΟΤΑ αλλά και τους λοιπούς - εκπαιδευτικούς και μη - φορείς.

ΔΕΝ απάντησε στην επιστολή της κ. Χριστοφιλοπούλου από τις 28/1/2011 προς τους Δημάρχους  που ανέφερε  ρητά ότι  «η γνώμη των εκπροσώπων των νέων Δήμων θα συντελέσει καταλυτικά στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης».

ΔΕΝ έλαβε υπ’ όψιν  την επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας σχετικά με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις των σχολείων.

ΔΕΝ εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα για τις συγχωνεύσεις και τις αλλαγές στην εκπαίδευση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας στις 28.02.2011  με προσκεκλημένους τους Δημάρχους όλης της χώρας.

ΔΕΝ τεκμηρίωσε την βιωσιμότητα του Γυμνασίου Εκάλης.   

ΔΕΝ εκμεταλλεύτηκε το ανοιχτό παράθυρο  που του άφησε ο εισηγητής  της απόφασης αναφέροντας ότι «Το Γυμνάσιο Εκάλης με 45 μαθητές και 7 αίθουσες δύναται να συγχωνευτεί με το Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας με 270 μαθητές και 14 αίθουσες και μπορεί να απορροφήσει 320 μαθητές,......αν και θα δημιουργηθούν προβλήματα στο Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας, διότι πιθανώς να μην μπορεί να στεγάσει όλους τους μαθητές και επιπλέον θα χρειαστεί μίσθωση οχημάτων».

ΝΑΙ, στις 4 Απριλίου 2011 συναντήθηκε  ο Δήμαρχός μας μαζί με τους Αντιδημάρχους του κ.κ. Παναγιώτου, Κύρλου και Μαρκεσύνη στο Υπουργείο Παιδείας με την κ. Υφυπουργό και φωτογραφήθηκε μαζί της για να κερδίσει τις εντυπώσεις!......η απόφαση όμως για τη συγχώνευση του Γυμνασίου είχε ληφθεί και δημοσιευθεί στο ΦΕΚ αριθμό φύλλου 440/18 Μαρτίου 2011!

ΝΑΙ, στις 16 Απριλίου 2011, με πανελλαδική πρωτιά προσέφυγε στο ΣτΕ!.....και ότι ήθελε προκύψει!

Τα συμπεράσματα δικά σας!!

H Μόδα βάζει στόχο....τον Καρκίνο του Στήθους!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια πολύ επιτυχημένη δημοπρασία έργων τέχνης πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά.

Και είναι ίσως η μεγαλύτερη προσφορά που έγινε ποτέ από πλευράς καλλιτεχνών, αφού 136 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκστρατείας «Η Μόδα βάζει στόχο τον Καρκίνο του Στήθους» και δώρισαν έργα τους για τον σπουδαίο αυτό σκοπό.

Ειρήνη Νταϊφά, Μαριλένα Στρατοπούλου  Τζίνα Παπακωνσταντίνου

Δεν έλειπε κανείς: Άγγελος, Λυδία Βενιέρη, Αχιλλέας Δρούγκας, Κατερίνα Καλούδη, Δημήτρης Μυταράς, Χρύσα, Tracey Emin, Sam Taylor-Wood, Gavin Turk......και πολλές δεκάδες ακόμα που συμμετείχαν.

Βάσω Νικοπολίδη, Μαριλένα Στρατοπούλου της εκστρατείας "Η
Μόδα βάζει στόχο τον Καρκίνο του Στήθους", Αντώνης Νικοπολίδης.

Τη δημοπρασία υλοποίησαν οι Art Expertise / Bonhams την Τετάρτη 1η Ιουνίου, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του νέου Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου "Στόχος", που θα γίνει στην καρδιά της Αθήνας για να παρέχει στις Ελληνίδες δωρεάν την εξέταση της μαστογραφίας, κάτι πολύ σπουδαίο, εφόσον η ψηφιακή μαστογραφία στοιχίζει ακριβά.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Παρακολούθηση......της 2ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής με Α.Π.24155!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την  Τρίτη 07/06/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με την παρουσία «7» τακτικών μελών η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση των πρακτικών της 1ης Συνεδρίασης στις 10/05/2011 και συνεχίστηκε με την λήψη αποφάσεων επί «11» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση ημερομηνίας 02/06/2011...πηγή... 

Για πρώτη φορά ο γράφων διαπίστωσε ότι η Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής διεξήχθη σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, καλύπτοντας όλα τα υπό συζήτηση θέματα πλήρως και ουσιαστικά!

Η συμβολή ειδικά δύο Μελών της Επιτροπής και συγκεκριμένα των κ.κ. Κοσμά και Μουστάκη  σε συνέργια με τον Πρόεδρο κ. Χιωτάκη, ήταν αρκετά αποτελεσματική!.....και οφειλόταν, για πρώτη φορά, στο γεγονός της καλύτερης προετοιμασίας, γνώσης και διαχείρισης των θεμάτων!

Συνεχίζοντας σημειώνω χαρακτηριστικά....

Θέμα1. Τροποποίηση των χρήσεων γης στο Ο.Τ. 26  του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του  Δήμου Κηφισιάς......για να επιτραπεί χρήση εμπορικών καταστημάτων κτλ. για εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών των κατοίκων!

Οι κ.κ. Κοσμά και Μουστάκη έκαναν διευκρινιστικές ερωτήσεις επί του αιτήματος τροποποίησης. Ακολούθως η κ. Μουστάκη υπέβαλε συγκεκριμένη επερώτηση κατά πόσον ο Ο.Τ. 26 υπάγεται στο Γενικό Πολεοδομικό ή όχι;

Ο κ. Βάρσος εισηγήθηκε όπως η τροποποίηση εφαρμοστεί μόνο σε όσους Ο.Τ. έχουν πρόσωπο με την Λεωφόρο Τατοίου!

Η κ. Κοσμά πρόσθεσε ότι η Τατοίου είναι ενιαία Λεωφόρος με ενιαία μεταχείριση και μεγάλη κίνηση άρα δεν δημιουργείται κατάλληλο περιβάλλον για αμιγή κατοικία! Επομένως  η πρόταση τροποποίησης για να επιτραπεί η χρήση καταστημάτων γενικά μπορεί να θεωρηθεί θετική!

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι για το μέρος της Λεωφόρου Τατοίου που υπαγόταν στον Δήμο Νέας Ερυθραίας,  το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ερυθραίας  είχε αποφασίσει τέτοια χρήσης αλλά χωρίς να έχει ΦΕΚ! 

Τελικά ο Δήμαρχος έκανε την εξής πρόταση / εισήγηση για το Δ.Σ. « Να επιτραπεί η δυνατότητα χρήσης εμπορικών καταστημάτων μέχρι 200μ2 μόνο σε όσους Ο.Τ. έχουν πρόσωπο κατά μήκος της Λεωφόρου Τατοίου, εξαιρούμενων των κέντρων Διασκεδάσεων  και Μπαρ!»

Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα με επιφύλαξη μόνο της κ. Μουστάκη η οποία συμφώνησε μεν αλλά αναμένει την πιστοποίηση κατά πόσον οι Ο.Τ. υπάγονται στο Γενικό Πολεοδομικό ή όχι!

Θέμα 2. Εισηγητική έκθεση για την Κανονιστική πράξη για θέματα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων προς το Δ.Σ. Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε «επιγραμματικά» στην εισήγηση / έκθεση για τα διαδικαστικά μόνον!.....η οποία ετοιμάστηκε από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου για να υποβληθεί στο Δ.Σ. Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία! Ο κ. Βάρσος και η  κ. Μουστάκη  ψήφισαν κατά της εισήγησης!

Θέμα 3. Πρόταση για ασφαλτοστρώσεις και στρώσιμο χαρακτηρισμένων πεζόδρομων με κυβόλιθους οδών η οποία υποβλήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας. Η επιτροπή ενέκρινε την απόφαση ομόφωνα με την προϋπόθεση ότι η εν λόγω πρόταση θα προσαρμοστεί με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου!

Θέμα 4. Πρόταση για αποπεράτωση και λειτουργία γηπέδου Beach Volley η οποία υποβλήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας. Η κ. Μουστάκη παρατήρησε ότι το εν λόγω γήπεδο δεν έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας! Είναι παράνομο!

Ο κ. Χιωτάκης εισηγήθηκε όπως εγκριθεί η πρόταση του Κοινοτικού Συμβουλίου με την προϋπόθεση ότι υφίσταται η δέουσα νομιμότητα! Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διότι η κ. Μουστάκη δήλωσε παρούσα!

Θέμα 6.  Έγκριση λειτουργίας διεξαγωγής εμποροπανηγύρεων του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίθηκε ομόφωνα διότι ο Δήμος θα προκαθορίζει την τοποθεσία και τον αριθμό των πάγκων!

Θέμα 7. Καθορισμός   τιμής  μονάδος  αποζημιώσεως   απαλλοτριωθείσης  εκτάσεως στην περιοχή της Κηφισιάς « ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ », στο Ο.Τ. 616 Γ και κωδικό  κτηματογράφησης  010627  ιδιοκτησίας : 1)  Αθηνάς  Φιλάνδρου – Ανδριανοπούλου  του  Λαζάρου (7,80  τμ  Χ 265,30€ = 2.069,34 €)  και 2)  Σταυρούλας Φιλάνδρου – Αρτελάρη (7,80 τμ Χ265,30€=2.069,34€). Την εισήγηση την έκανε ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου! Εγκρίθηκε ομόφωνα!

Θέμα 8. Εισήγηση  επιβολής  διοικητικής  ποινής: ανάκληση  καταστήματος υγειονομικού  ενδιαφέροντος   ΚΥΛΙΚΕΙΟ (  χωρίς  παρασκευαστήριο  για  όρθιους  και  περαστικούς  πελάτες)  επί  της   οδού Τατοΐου  αρ. 102, στην Ν.  Ερυθραία ιδιοκτησίας ΣΠΑΡΑΓΓΚΗ ΕΙΡΗΝΗ. Παραβρέθηκε στην συνεδρίαση ο ιδιοκτήτης του  καταστήματος ο οποίος βεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την  νομότυπη προσαρμογή της λειτουργίας του ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ είναι θέμα ημερών! Η απόφαση αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση!

Θέμα 9. Εισήγηση  επιβολής  διοικητικής  ποινής: ανάκληση  καταστήματος υγειονομικού  ενδιαφέροντος  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΜΠΑΡ επί  των   οδών  Πλ. Πλαστήρα 1 & Στρ. Παπάγου 12 στην Ν. Ερυθραία ιδιοκτησίας ΠΑ.ΛΕ.ΤΡΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Γραπτό αίτημα από τον ιδιοκτήτη για την τροποποίηση του υγειονομικού τρόπου λειτουργίας μέχρι τον Ιούνιο 2011 έγινε αποδεκτό από την Επιτροπή!

Ο κ. Βάρσος ερώτησε κατά πόσον οι κ.κ. «ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες» ειδοποιούνται να παρευρίσκονται κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής για να απολογηθούν; Ο κ. Πρόεδρος απήντησε «αρνητικά» και ζήτησε από την γραμμάτια από τώρα και στο εξής να ειδοποιούνται εγκαίρως!

Θέμα 10. Εισήγηση  επιβολής  διοικητικής  ποινής :  ανάκληση  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος  ΚΥΛΙΚΕΙΟ   ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ    επί της   οδού   Καστρίτσας  αρ.  160  Ερυθραία ιδιοκτησίας  SUNNY CLUB A.E.....μέχρι να υπάρξουν οι «συνθήκες» νόμιμης λειτουργίας του!

Ο ιδιοκτήτης κ. Κρομύδας πήρε τον λόγο και είπε ότι η λειτουργία του Εστιατορίου είναι πλήρως νόμιμη και ζήτησε χρόνο για να υποβάλει τα δέοντα δικαιολογητικά στον Δήμο και να πληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.....που αφορά εισφορά χρήσης γης!

Κατόπιν εισήγησης του κ. Προέδρου εγκρίθηκε ομόφωνα να δοθεί στον ιδιοκτήτη χρόνος  30 ημερών για να  υποβάλει τα απαραίτητα στοιχεία!

Θέμα 11. Πρόταση  για καθορισμό  θέσεων Λαϊκής Αγοράς  της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Ερυθραίας την οποία υπέβαλε το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας έγινε ομόφωνα αποδεκτή!

Συμπερασματικά σχολιάζω ερωτώντας....

1. Αναφορικά με την  παρατήρηση του κ. Βάρσου ότι οι τσιμεντώσεις που γίνονται κατά την διάρκεια του στρωσίματος των πεζοδρομίων με κυβόλιθους δημιουργούν μεγάλες «αστοχίες» στις ασφαλτοστρώσεις, γιατί κ. Δήμαρχε δεν την λάβατε σοβαρά υπ’ όψιν; Γιατί κ. Δήμαρχε δεν κάνατε ειδική μνεία ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να ελέγχει προληπτικά / συστηματικά την εκτέλεση των  ασφαλτοστρώσεων;

2. Γιατί κ. Δήμαρχε εισηγηθήκατε την έγκριση της αποπεράτωσης της λειτουργίας του γηπέδου Beach Volley αφού υπήρξε καταγγελία της κ. Μουστάκη, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ότι υπάρχει «παρανομία»! Δεν θα έπρεπε πρώτα κ. Δήμαρχε να γίνει η δέουσα έρευνα και μετά να παρθεί η απόφαση;

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Ιουνίου 2011!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

 

Χωρίς εκπλήξεις και η συνεδρίαση της 1ης του καλοκαιριού 2011. Η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση δεν διαφώνησαν πουθενά, πέραν της (δικαιότατης) σημείωσης του κ. Ν. Σφαντού ότι κανένα από τα «5» πρώτα σπουδαία τακτικά θέματα δεν είχαν εισηγήσεις. Τα υπόλοιπα «25» τακτικά θέματα πιθανόν να μην χρειάζοντο εισηγήσεις........μήπως άραγε να χρειάζοντο να συζητηθούν;  

Τα «έκτακτα» θέματα που ψηφίστηκαν ήταν:

1. Η παύση των σημερινών Νομικών Προσώπων και η δημιουργία Νέων

2. Η έγκριση ποσού 73.800 € για την οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων το Καλοκαίρι 2011

3. Η κ. Χ. Κοσμά είπε ότι θα πρέπει και οι δημοτικοί σύμβουλοι να θέτουν ερωτήσεις και θέματα. Στην Χ. Κοσμά απάντησε ο κ. Ε. Κουρμαδιάς είπε ότι δεν είναι δυνατόν αυτό υπονοώντας προφανώς ότι οι αντιπολίτευση δεν μπορεί να θέτει ερωτήσεις  

Τα σπουδαιότερα «τακτικά» θέματα που ψηφίστηκαν ήταν:

1. Να υποβάλλει ο δήμος Κηφισιάς πρόταση να χρηματοδοτηθεί για του παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς από την δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Το συνολικό ποσό που θα μοιραστεί ανέρχεται στα 11.000.000 € για όλους τους Δήμους Αττικής.

Η κ. Α. Συνοδινού πρότεινε και το ΕΣΠΑ σαν πηγή χρηματοδότησης των παιδικών Σταθμών. Στη πρόταση αυτή συνηγόρησε και ο κ. Π. Κανακάκης προσθέτοντας ότι ο Δήμος πρέπει να ψάξει και από άλλες πηγές για την χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών.

2. Ψηφίστηκε να διαμαρτυρηθεί ο Δήμος Κηφισιάς για την εγκατάσταση τμήματος του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Το θέμα, αν και σοβαρότατο αφού αφορά ασθενείς συμπολίτες μας, δεν είχε καμία εισήγηση. Η αναφορά πολιτών και Δημάρχου ή και άλλων Δημοτικών Συμβούλων ότι «ναρκομανείς θα τριγυρνούν στην Κηφισιά και Μαρούσι» ή ότι «θα γεμίσει βαποράκια η περιοχή του ΚΑΤ» ή ότι «ναρκομανείς θα είναι στο ίδιο τραίνο με υγιείς» αποτελούσαν φωνές που δεν βασιζόταν σε στατιστικά ή πραγματικά στοιχεία αλλά και ούτε σε κάποια μελέτη που ο Δήμος, τουλάχιστον, θα έπρεπε να είχε συντάξει!

Ο κατ’ ευθείαν αφορισμός ασθενών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην λαμβάνουν κάθε είδους ουσία, χωρίς μελέτη και χωρίς συγκεκριμένη πρόταση, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός αφού η απόφαση διαμαρτυρίας θα προερχόταν από οργανωμένο Δήμο με πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι  σε τέτοιου είδους θέματα!

Βεβαίως η πολιτεία και το ΔΣ του ΚΑΤ, όφειλε πριν λάβει μια τέτοια απόφαση, να ζητήσει μελέτη και γνώμη των όμορων Δήμων  και όχι να αποφασίσει την de facto μεταστέγαση του ΟΚΑΝΑ χωρίς μελέτη.

3. Ψηφίστηκε η παράταση προθεσμίας κατασκευής υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων. Ο χώρος στάθμευσης θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Κηφισιάς, όπου σήμερα λειτουργεί υπαίθριο δημοτικό πάρκινγκ. Το έργο αποτελείται από πέντε υπόγεια επίπεδα συνολικής χωρητικότητας 624 θέσεων και προβλέπεται να κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, ενώ θα είναι απόλυτα προσβάσιμο στα ΑμεΑ.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην υπέργεια επιφάνεια, στην οποία έχει προβλεφθεί κατασκευή πάρκου με υψηλότατο ποσοστό έκτασης πρασίνου.

Τα υπόλοιπα θέματα ήταν επί αιτημάτων Δημοτών, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, εγκρίσεων θεμάτων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εγκρίσεων θεμάτων της Οικονομικής Επιτροπής.  

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Έκθεση φωτογραφίας της κ. Ζέττας Αντσακλή!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, τον επιχειρηματικό κόσμο,  και πολλοί  άλλοι φιλότεχνοι τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της  κ. Ζέττας Αντσακλή,  στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, στην Κηφισιά.

Με  τίτλο "Waterproofs"  τα έργα της έκθεσης εμπνευσμένα από  το  απέραντο γαλάζιο, αποτελούν ένα ακόμα από τα πολλά ταξίδια της καλλιτέχνιδας, που διαβάζει, ερμηνεύει και αναδεικνύει τον κόσμο μέσα από τη φωτογραφική της μηχανή.

Σ' αυτή την ενότητα φωτογραφιών της, η κ. Ζέττα Αντσακλή κατέγραψε από διαφορετικές οπτικές γωνίες θάλασσες, κύματα, βράχους και αμμουδιές, που άλλοτε αποπνέουν τη σιωπηλή μαγεία της φύσης και άλλοτε την θορυβώδη αέναη κίνησή της.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την Ζέττα Αντσακλή και τις
κόρες της Αλεξία Βαρδινογιάννη και Μαρίνα Αντσακλή.

Ανάμεσα στους επισκέπτες της έκθεσης ήταν η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UΝΕSCO,  κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πολλά μέλη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά και φίλοι και υποστηρικτές του Συλλόγου, καθώς η καλλιτέχνης, μέλος και η ίδια του Συλλόγου, θέλησε να διαθέσει τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων της στους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τη νύφη της Αλεξία
Βαρδινογιάννη και την επιχειρηματία Ελένη Σαμαρά- Κωνσταντακάτου.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουνίου 2011 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και  Σάββατο από τις 10 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα.

Το περιοδικό των αποδήμων......Η Κύπρος μας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κυκλοφόρησε το τεύχος Ιανουαρίου - Μαρτίου 2011 Η Κύπρος μας από την Διεύθυνση Αποδήμων του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, με υπεύθυνο έκδοσης τον Αντώνη Τουμαζή, επιμελητή έκδοσης τον Μιχαλάκη Χριστοδουλίδη και καλλιτεχνική επιμελήτρια την Δώρα Κλεάνθους- Φαρσίδη.

Στα περιεχόμενα συγκαταλέγονται τα εξής θέματα:

- Μήνυμα του Προέδρου Χριστόφια για το νέο έτος καθώς και δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.
- Η Συνάντηση των δύο ηγετών του κυρίου Χριστόφια και του κυρίου Έρογλου με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν τον Ιανουάριο στη Γενεύη.
- Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον κύριο Έρογλου.
- Οι συνομιλίες των κυρίων Παπανδρέου και Χριστόφια στην Αθήνα.
- Η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Κύπρο.
- Η ιστορική επίσκεψη της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ  στην Κύπρο.
-Το βραβείο Διεθνούς Ιδρύματος Ενότητας Ορθοδόξων Λαών στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
- Τα Συλλαλητήρια στα κατεχόμενα κατά της εξάρτησης από την Τουρκία.
- Τα ταξίδια του προέδρου της Βουλής Αντιπροσώπων Μάριου Καρογιάν  σε Κίνα και Λονδίνο .
- Οι δραστηριότητες του ΥΠΕΞ Μάρκου Κυπριανού με τα ταξίδια του σε Αίγυπτο, Λίβανο, Ουγγαρία, Μπαχρέιν, Κατάρ, Ισραήλ, Ινδονησία.
- Η καταδίκη από το  Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της διακοπής της θείας λειτουργίας στο Ριζοκάρπασο από το κατοχικό καθεστώς .
- Η επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν στην Κύπρο.
- Η σειρά των σημαντικών επαφών που είχε στις ΗΠΑ ο πρέσβης Νίκος Αιμιλίου Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΞ.
- Η επίσκεψη του υφυπουργού ΥΠΕΞ κ. Κουβέλη στην Κύπρο.
- Οι συσκέψεις για την ανάληψη της προεδρίας της Ε. Ε. από την Κύπρο το β΄ εξάμηνο του 2012.
- Οι συζητήσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα, αρμοδίας σε θέματα διεθνούς συνεργασίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης κρίσεων, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της στο νησί.
- Το Συνέδριο του περιοδικού ECONOMIST.
- Η προτροπή του Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τους δύο ηγέτες Χριστόφια και Έρογλου στις 4 Μαρτίου, μετά τη συνάντηση του Ιανουαρίου στη Γενεύη για περαιτέρω συγκλίσεις.
- Οι σημαντικές πέντε συμφωνίες που υπέγραψε ο πρόεδρος Χριστόφιας κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ .
- Η έγκριση Ψηφίσματος - κόλαφου για την Τουρκία - από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,   στο οποίο καλείται η Τουρκική κυβέρνηση και όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη να στηρίξουν ενεργά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το κυπριακό ζήτημα,  να συμβάλουν, με απτό τρόπο σε μια συνολική διευθέτηση και να διευκολύνουν τη δημιουργία καταλλήλου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό ζήτημα αρχίζοντας από την άμεση απόσυρση των δυνάμεών της από την Κύπρο. Απορρίπτοντας δε όλες τις τροπολογίες που στρέφονταν κατά των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδος.


- Η παράνομη σύλληψη ομάδας Ευρωβουλευτών στον αυλόγυρο του ναού της αγία Ζώνης στα Βαρώσια, από κατοχικό στρατό που ελέγχει την περιοχή.

Και ακόμη......

- Η ταφή στην γενέτειρά του Κύπρο του βαρύτονου Τζον Μοδινού, η Διάλεξη για την Οικονομία από τον πρέσβη Ιωσήφ Ιωσήφ στην Αθήνα.
- Η βράβευση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πάλλα στον Εθνικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το άρθρο του  «Ρατσισμός εδώ και τώρα».
- Η παρουσίαση των εκδόσεων 2010 του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου, εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων, βραβεύσεις, εκδηλώσεις Κυπρίων εκτός Κύπρου σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου.
- Τιμητικές διακρίσεις σε Κυπρίους από τη βασίλισσα της Αγγλίας, τιμητική απονομή του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος Μακαρίου του Γ΄ από τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια στον  Κύπριο Χριστόφορο  Πισσαρίδη που κατέκτησε το Νόμπελ.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ιδέες για την Κίνα!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ  ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Έχω πάει 3 φορές στην Κίνα, μία σαν τουρίστας και δύο προσκεκλημένος από πανεπιστήμια, όπου δίδαξα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και έκανα και κάποιες διαλέξεις σε επαγγελματίες, για θέματα που αφορούν την διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Έτσι είχα την ευκαιρία να συζητήσω και με αξιωματούχους  της κεντρικής εξουσίας και περιφερειακών διοικήσεων, αλλά και να επισκεφθώ εκθέσεις, εργοστάσια, εργοτάξια, μουσεία και εργαστήρια.

Εντυπωσιάστηκα από τον σεβασμό τους στους Έλληνες και την ιστορία μας, αλλά και από την διάθεση τους για συνεργασία σε πολλά επίπεδα. Είδα δε προϊόντα να διατίθενται από κάποια λεπτά του ευρώ έως τιμές που είναι  μόνο για πολυεκατομμυριούχους.

Μου έχει μείνει στο μυαλό μου, ότι οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε σαν Έλληνες, είναι απίθανα πολλές και οι προοπτικές ακόμα μεγαλύτερες.

Την περασμένη βδομάδα, που επισκέφθηκα την Ρόδο για υπηρεσιακούς λόγους και βρήκα  χρόνο και για βόλτα, περπατώντας είδα μια επιγραφή για Εισαγωγές – Εξαγωγές από και προς Κίνα και μπήκα να δω τι πουλάνε.

Με υποδέχθηκε ένας κύριος ευγενέστατος και χαμογελαστός. Του εξήγησα ότι μπήκα από περιέργεια και ότι δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Με έκπληξη τον άκουσα να θέλει να μου προσφέρει καφέ αλλά και να με ενημερώσει για το πώς δουλεύει με τους Κινέζους και τους Έλληνες συνεργάτες και πελάτες του.

Σας εξηγώ το όλο πλέγμα. Ο κ. Μάνος Σισαμωτός, τυπικός κοσμοπολίτης Ροδίτης με την νησιώτικη προφορά του, έχει δημιουργήσει την SISAMOTOS O.E,  New Tech CORPORATION, εταιρεία Εισαγωγών - Εξαγωγών  η πηγή...

Η εταιρεία έχει έδρα την Ρόδο και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο!........και βασίζεται σε 3 αρχές παροχής υπηρεσιών :


1. Πλήρη κοστολόγηση εισαγωγής πριν την παραγγελία, για να ξέρει ο αγοραστής πόσο θα κοστίσει το προϊόν παραδοτέο στην πόρτα του! Η κοστολόγηση χρεώνεται εφάπαξ 350 ευρώ!

2. Διαθέτει DVD καταλόγων με πάνω από 500.000 κωδικούς προϊόντων, που καλύπτουν 6 Επαγγελματικές Κατηγορίες. Το DVD καταλόγων χρεώνεται 75 ευρώ και παραδίδεται με αντικαταβολή. Το ποσόν αυτό επιστρέφεται με την πρώτη παραγγελία.

3. Εύρεση των προϊόντων που ζητά ο πελάτης, μέσω του γραφείου τους στην  Κίνα και δεν σταματάνε μόνο στα 500.000 προϊόντα που ήδη έχουν συμφωνίες συνεργασίας, αλλά  μπορούν να βρούνε ότι απίθανο ζητήσει ο νους μας!

Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την σωστή και αξιόπιστη εισαγωγή εμπορευμάτων. Η όλη διαδικασία εισαγωγής γίνεται από την εταιρεία σε συνεργασία με εργοστάσια, δηλαδή.....παραγγελία, πληρωμή, παρακολούθηση παραγωγής, φόρτωση, παραλαβή εμπορευμάτων, εκτελωνισμός, μεταφόρτωση και παράδοση στον αγοραστή!

Ο κ. Σισαμωτός με την  εταιρεία του, ψάχνει για μας!.....μας βρίσκει αυτό που θέλουμε, ελέγχει την ποιότητα, την ποσότητα κλπ  και ταυτόχρονα διατηρεί χαμηλή κερδοφορία  για αυτόν μέσα από  πωλήσεις με πολύ χαμηλότερες τιμές των προϊόντων από αυτές της αγοράς! Οι εισαγωγές απευθείας από εργοστάσια της Κίνας, μπορούν να μειώσουν το «κόστος αγοράς» έως και 60%!

Βεβαίως μου εξήγησε,  η εισαγωγή από Κίνα γίνεται με κοντέϊνερ που το μικρότερο είναι  20 ποδιών, άρα μεταφέρει προϊόντα – παραγγελίες αρκετών πελατών μαζί και μετά εκείνος παραδίδει στον κάθε πελάτη στον χώρο και τον τόπο που θα συμφωνηθεί.

Θεωρώ ότι η συμμετοχή του αγοραστή στο έργο που  ανατίθεται  είναι λογική, αρκεί η κάθε συνεργασία να διασφαλίζεται μέσω ξεκάθαρων όρων .

Γιατί τα λεω όλα αυτά, μα γιατί εντυπωσιάστηκα από τον τόσο μεγάλο αριθμό προϊόντων που διακινεί αυτή η εταιρεία, αλλά και γιατί θα μπορούσα και εγώ μέσω αυτών να αποκτήσω αξιόπιστα προϊόντα με σημαντικό προσωπικό κέρδος!

Δεν γνωρίζω......από εμπόριο, αλλά η ευγένεια και η φιλοξενία του επιχειρηματία κ. Μανώλη Σισαμωτού,  μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Γκολ….στην νομιμότητα από τους κ.κ. Χιωτάκη και Νικολέλη!.....και δικαίωση της κ. Συνοδινού!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Την 1η ημέρα του καλοκαιριού, υπό την πίεση της Περιφέρειας,  επέλεξε ο Δήμαρχος Κηφισιάς να υποχωρήσει από την παράνομη αξίωσή του να έχει τρεις αιρετούς συμβούλους στο ΔΣ της Δημοτικής  ΑΕ «Μένανδρος».

Ως γνωστό η Δημοτική ΑΕ «Μένανδρος» είναι η μοναδική ΑΕ σε ολόκληρο το Δήμο Κηφισιάς και, σύμφωνα με το νόμο, οργανώνεται και λειτουργεί με τους κανόνες όλων των ΑΕ ήτοι υπόκειται στον εποπτικό έλεγχο μόνο του Υπουργείου Εμπορίου και όχι στο έλεγχο της Δημοτικής Αρχής.

Το ότι δεν υπόκειται η ΑΕ στον έλεγχό του, ο Νίκος Χιωτάκης το έχει μαράζι. Ακόμα μεγαλύτερο μαράζι έχει το ότι είναι η 2η φορά που η Περιφέρεια του ακυρώνει τα παράνομα σχέδιά του (υπενθυμίζεται η παράνομη ρύθμιση κυκλοφορίας στις Αδάμες)!

Για την ιστορία, ως προς την ΑΕ, ο κ. Χιωτάκης, στην προσπάθειά του να ελέγξει την «Μένανδρος ΑΕ», τοποθέτησε τον Φεβρουάριο 2011 στο ΔΣ της 3 αιρετούς συμβούλους αδιαφορώντας τελείως για το νόμο και το ότι η ΑΕ θα είχε μη αναγνωρισμένο από το κράτος ΔΣ. Επίσης απέφυγε να τοποθετήσει Διευθύνοντα Σύμβουλο ήτοι πρόσωπο που να διοικεί τη εταιρεία το οποίο δεν είναι αιρετό. Προφανής είναι η προσπάθειά του για τον πλήρη «μη νόμιμο» έλεγχο!

 

Δεν δίστασε, στις 18 Μαΐου 2011, να ενημερώσει επίσημα με «ψευδή» πληροφόρηση  την επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Φως» κ. Αγγελική Συνοδινού ότι το ΔΣ της «Μένανδρος ΑΕ» ήταν νόμιμο και δεν ζήτησε συγνώμη όταν, 12 ημέρες αργότερα (1η Ιουνίου 2011),  με διάφορες ανεδαφικές αιτιολογίες, μείωσε τον αριθμό των δικών του αιρετών συμβούλων στο ΔΣ της  Δημοτικής ΑΕ σε ένα!

Η μείωση επιβλήθηκε από την Περιφέρεια λόγω διαπίστωσης της παράνομης λειτουργίας της με παράνομη σύνθεση του ΔΣ.

Ο κ. Νικολέλης, πρόεδρος του παράνομου ΔΣ, αντί συγνώμης για το ότι ήταν πρόεδρος σε παράνομο ΔΣ, εκφράστηκε άσχημα επειδή η Περιφέρεια έμαθε για την παρανομία και καταφέρθηκε κατά της «ενημέρωσης» που έγινε στην Περιφέρεια για την παρανομία!

κ.κ. Νικολέλη και Χιωτάκη, από την στάση σας είναι προφανές ότι θέλετε να ασκείτε εξουσία επί απαθών δημοτών και να αναλαμβάνετε όλες τις εξουσίες τις οποίες δεν δικαιούστε.

Ακόμα και σήμερα κ. Νικολέλη επιχειρείτε, πέρα από την προεδρία του ΔΣ,  να ασκείτε και την διοίκηση στην «Μένανδρος ΑΕ» ενώ γνωρίζετε πολύ καλά…..ότι βάσει του νόμου αυτό είναι ασυμβίβαστο!

Η παραπάνω ανάληψη όμως όλων των εξουσιών της «Μένανδρος ΑΕ» και η άσκησή των, με χρήση της πλειοψηφίας και του μηχανισμού του Δήμου, θυμίζουν άλλες εποχές! 

Τι θα πείτε αν κάποτε με νόμιμο τρόπο αυτό σταματήσει; Δεν είναι καλύτερα να το κάνετε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μόνος σας;

Από την αντιπολίτευση η μόνη που ανέδειξε το πρόβλημα ήταν η επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Φώς» Αγγελική Συνοδινού, με συνεχείς παρεμβάσεις της και δικαιώθηκε!


Η κ. Αγγελική Συνοδινού στη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου 2011 ζήτησε νομιμότητα αλλά η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων ψήφισε, ως συνήθως χωρίς έλεγχο, την διαδικασία «Νίκος Χιωτάκης»! Οι κ.κ. Α. Συνοδινού, Κ. Μουστάκη και Γ. Σκορδίλης την καταψήφισε και η κ. Κοσμά ψήφισε λευκό!

Συγκεκριμένα η κ. Συνοδινού ζήτησε:

1. αναβολή της συνεδρίασης και τήρηση των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος ήτοι σύγκληση της ΓΣ της Δημοτικής ΑΕ μετά από συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο,

2. πρόσκληση σε ΓΣ με αναγραφή κατά τρόπο συγκεκριμένο τόσο του θέματος όσο και του ονόματος του Συμβολαιογράφου,

3. απολογία του ΔΣ της «Μένανδρος ΑΕ» στην ΓΣ η οποία μέχρι σήμερα συνεδρίαζε παράνομα,

4. αποδείξεις ότι καταβλήθηκε το κεφάλαιο στην «Μένανδρος ΑΕ»,

5. ορισμό Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημοτικής ΑΕ.

Μετά τις παρεμβάσεις της παράταξης «Πόλη Φως»….ωφελήθηκε η παράταξη του κ. Βάρσου ο οποίος απέκτησε μια θέση αιρετού στο ΔΣ της «Μένανδρος ΑΕ»!

Μακάρι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι να έκαναν τον ίδιο ουσιαστικό έλεγχο και να ψήφιζαν κατά της παρανομίας.


Ίσως κ. Βάρσο μια «αναγνώριση»!…..των προσπαθειών νομιμότητας της δημοτικής παράταξης της Αγγελικής Συνοδινού δεν θα έβλαπτε….δεν νομίζετε;

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σήμερα, 5 Ιουνίου 2011, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Ημερήσια Ηλεκτρονική Εφημερίδα Kifisia Press συμμετέχει στον παγκόσμιο προβληματισμό για τα σημαντικά θέματα που αφορούν τη συντήρηση της ζωής!


Η εφημερίδα συνειδητοποίησε έγκαιρα την επιδείνωση της κατάστασης του πλανήτη και προσπαθεί δημοσιογραφικά να οδηγήσει, σε συνεργασία με την Κηφισιά Πράσινη Πόλη , τον Δημότη του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς σε μία αλλαγή πορείας και ηθικής στάσης απέναντι στη φύση!