Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!.....αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 06/02/2013 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Παναγιώτου στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε (1) με την  Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου (2) με την Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως και (3) συνέχισε με την λήψη αποφάσεων επί «16» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση  με Α.Π.3 ημερομηνίας 01/02/2013, σε μια συνεδρίαση που άρχισε στις 07.00μμ και τελείωσε αρκετά αργά!

Αυτή τη φορά παρουσιάζουμε μόνο τα Θέματα με αριθμό 5 και 6  κάνοντας μια λεπτομερή καταγραφή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις Δημοτικές Ενότητες Εκάλης και Κηφισιάς που ενεκρίθησαν κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.
  

FRANCE 2: «Ελλάδα το μεγάλο ξεπούλημα»!!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν έλεγε πως υπάρχουν τέσσερις τρόποι να ξοδέψεις λεφτά. Ο πρώτος είναι να ξοδέψεις τα δικά σου λεφτά για λογαριασμό σου. Ο δεύτερος είναι να ξοδέψεις πάλι δικά σου λεφτά σου για κάποιον άλλον. Σ' αυτούς τους δύο τρόπους προσέχεις πώς ξοδεύεις τα χρήματα για να τους δώσεις μεγαλύτερη αξία. 

Ο τρίτος και τέταρτος τρόπος διαφέρουν από τους δύο πρώτους καθότι ξοδεύεις χρήματα που ανήκουν σε άλλον και, αναλόγως, είτε τα ξοδεύεις για προσωπική σου απόλαυση είτε για κάτι που δεν σε αφορά καθόλου και τότε αυτό ονομάζεται «δημόσιες δαπάνες» και δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου πως τα ξοδεύεις ή και μπορεί να σε συμφέρει να τα ξοδεύεις.


Στην περίπτωση του Χρυσού της Χαλκιδικής κλπ απολαύστε ποιά είναι η εταιρεία και τι πήρε από Ελλάδα, το Γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι FRANCE 2, με εκατομμύρια τηλεθεατές, στην εκπομπή του ο «Ειδικός απεσταλμένος»......παρουσίασε την Πέμπτη 20/12/2012 ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την Ελλάδα με τίτλο: «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα». 

Δερβίσηδες στο Badminton!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στις 21.00 στο θέατρο Badminton, είκοσι μέλη του αρχαιότερου Δερβίσικου τάγματος των Μεβλεβί, του Galata Mevlevi Ensemble (Γαλατά Μεβλεβί Ανσάμπλ), θα  βρίσκονται στην Αθήνα.


Με την τέχνη του διαλογισμού και της προσευχής με τον εκστατικό περιστροφικό χορό τους, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής των σούφι θα μας προσφέρουν ώρες μυσταγωγίας, υπό τη συνοδεία επτά μουσικών με παραδοσιακά μουσικά και τραγουδιστών.  

Ανεβλήθη η δίκη για την παράνομη καντίνα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 ήταν να πραγματοποιηθεί η δίκη της υπόθεσης του πρώην Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και του πρώην Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Κατσίμπα, ιδιοκτήτη της παράνομης καντίνας που βρίσκεται έξω από την ιστορική Παναγίτσα……ΑΛΛΑ ανεβλήθη διότι είχε πολύ μεγάλο νούμερο και ο χρόνος του πινακίου για εκείνη τη δικάσιμο ημέρα έληξε! Ως νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίσθηκε η 23/10/2013.


Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης που είχε κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας, εναντίον των πρώην συνεργατών του με τους οποίους ουδέποτε ήρθε σε ρήξη…..βγήκε προσωρινά από την δύσκολη θέση! 

Το ιστορικό της υπόθεσης….. 

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«Τρύπα» ύψους 1,6 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για την Παρασκευή 01/03/2013 μετέθεσε τη συνέχιση της  συνεδρίασης η Οικονομική Επιτροπή αφού η χθεσινή, διεκόπη μετά από πολύωρη διεργασία....για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για το 2013.


Δύο από τα βασικά θέματα των οποίων η συζήτηση διήρκησε πέντε ώρες(!) ήταν:  

- Η εγγραφή στον προϋπολογισμό ποσού 2.000.000 ευρώ που αφορούσε στην είσπραξη τιμήματος από  προσκύρωση λωρίδας 700τ.μ. περίπου στο οικόπεδο της κ. Μ. Λάτση στη Βουλιαγμένη. (Η συγκεκριμένη προσκύρωση είχε γίνει το 1955).   

- Η απαλλοτρίωση του περιβόητου πλέον Ο.Τ. 306, για την πλατεία Πηγαδακίων, η εγγραφή ποσού 1.096.000 ευρώ για το σκοπό αυτό, και η  πρόταση Δαβάκη που ζητούσε εγγραφή ποσού 1.400.000 ευρώ για την απαλλοτρίωση τεσσάρων ιδιοκτησιών.   

Είναι ανέκδοτο;;

Το παρουσιάζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Ξεμπρόστιασμα «απείρου» κάλλους του κ. Κώστα Σημίτη στο Βερολίνο!...μια και δεν μπορούμε να  το δούμε στην Ελλάδα......σε τέτοιου είδους ανοιχτές διαλέξεις όπως αυτή.....

Δείτε το βίντεο πριν προλάβουν να το εξαφανίσουν!!

Οι Charms ξαναέρχονται!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά το απίστευτο comeback που πραγματοποίησαν τον Δεκέμβριο του 2012, ύστερα από 38 ολόκληρα χρόνια, οι Charms έρχονται τώρα να μας οδηγήσουν σε ένα αποκριάτικο party με ξέφρενους ρυθμούς και ρετρό διάθεση! 


Μια και το Τριώδιο άνοιξε φορέστε - ή και όχι - το αποκριάτικο κοστούμι σας  στις 4 και 11 Μαρτίου 2013 και κατεβείτε προς.....Συγγρού.  

Νέα παραπομπή της Ελλάδας για παράνομους ΧΥΤΑ!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει και πάλι την Ελλάδα η Κομισιόν, για το θέμα των παράνομων χώρων υγειονομικής ταφής αποβλήτων, ενώ ζητά να επιβληθούν πρόστιμα.


Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή η χώρα δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση όσον αφορά τους παράνομους χώρους υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ)».   

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Θα τον στήσω στον τοίχο....»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Προσπάθεια στοχοποίησης της  ηλεκτρονικής καθημερινής εφημερίδας Kifisia Press και εκφοβισμού των πολιτών έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 23/01/2013, από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημάκη Φ., ο οποίος στην τοποθέτησή του και μέσα από ένα παραλήρημα απειλών και  ακατάληπτων εκφράσεων καταφέρθηκε  εναντίον του κ. Αγγελίδη Δ., Εκδότη και Διαχειριστή της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kifisia Press .


Ο κ. Δημάκης, έφτασε στο σημείο να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι  και να δηλώνει ότι  «θα τον στήσει στον τοίχο» τον κ. Αγγελίδη. Δυστυχώς ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Παναγιώτου Ν. αντί να ανακαλέσει τον κ. Δημάκη στην τάξη, άφησε την προσπάθεια απειλής του στον αέρα προς επηρεασμό!  

Συνέντευξη με την Dr Αντιγήρανσης Άλκηστη Πρίνου - Μπουκουβάλα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην εποχή μας η επιστήμη και  στον τομέα της ομορφιάς και της παράτασης της νεότητας έχει κάνει αλματώδη πρόοδο. Το ενδιαφέρον μας για το θέμα αυτό, μας οδήγησε να  πληροφορηθούμε  κι εμείς,  για ότι νεώτερο κι αποτελεσματικό προτείνουν οι ειδικοί.


Έτσι επισκεφθήκαμε στο ιατρείο της (Κολοκοτρώνη 8 Εμπορικό Κέντρο Αίγλη), την  Dr. Άλκηστη Πρίνου - Μπουκουβάλα, που ασχολείται επιστημονικά με θέματα αισθητικής και  αντιγήρανσης.

Σε ένα καλαίσθητο  χώρο σύγχρονο και φιλικό που σου εμπνέει  την ασφάλεια του ιατρείου αλλά και σε χαλαρώνει, οι συνεργάτες της κυρίας Πρίνου - Μπουκουβάλα δερματολόγοι και αισθητικοί με ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις  στον τομέα της  αισθητικής ιατρικής και μου παρουσίασαν τις μη επεμβατικές θεραπείες laser ανάπλασης και αντιγήρανσης προσώπου και σώματος με το  laser MOSAIC, καθώς και τις θεραπείες για λείο, σφιχτό δέρμα και αρμονικό περίγραμμα στο πρόσωπο και στο σώμα, με προϊόντα της Filorga και της Klapp.

Αφού πληροφορήθηκα τα τόσα πολλά κι ενδιαφέροντα, συναντήθηκα με την κυρία Πρίνου - Μπουκουβάλα και σας παραθέτω την πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική συνέντευξη που είχα μαζί της.  

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 26/02/2013 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «39» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 8681 ημερομηνίας 21/02/2013.

Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις!.....και για  τα «39» τακτικά θέματα!   

Ισόβια ο πρώην Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος!!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε το δικαστήριο τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ενώ ένοχοι για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου κρίθηκαν  επίσης οι συνεργάτες του Λεμούσιας και Σαξώνης.


Όπως είχε γράψει το defencenet.gr o B. Παπαγεωργόπουλος είναι ο πρώτος «γαλάζιος» που θα οδηγηθεί στις φυλακές……αλλά είναι να απορεί κάποιος πως τόσοι Υπουργοί, Δήμαρχοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποδεδειγμένα έχουν κλέψει είναι ακόμα ελεύθεροι;;

Στο άκουσμα της απόφασης - σοκ του δικαστηρίου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος βούρκωσε και είπε στο δικαστήριο «Δεν έχω καμία σχέση. Κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις». Για να του απαντήσει ο Πρόεδρος του δικαστηρίου «Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί». 

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το Ελεγκτικό Συνέδριο......μπλόκαρε «παράνομες» δαπάνες του Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο «πέλεκυς» του Ελεγκτικού Συνεδρίου έπεσε βαρύτερος σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, αφού οι μη νόμιμες δαπάνες σε αυτούς άγγιξαν το 38% του συνολικού ποσού των 47,3 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού μαζί!!


Ανάμεσά τους «φιγουράρει» και ο Δήμος Κηφισιάς  με «κομμένες» δαπάνες της τάξεως των 322.836 ευρώ. Μεταξύ των δαπανών, αλλά και των προγραμματικών συμβάσεων που «μπλόκαρε» το Ελεγκτικό Συνέδριο.......εντοπίζοντας παρατυπίες, παράβαση νόμου κτλ. είναι: 

Αρχιμήδης: Η αρχαιότερη μελέτη μαθηματικών στον κόσμο!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Με ποιόν τρόπο διαβάζεται ένα χειρόγραφο δυο χιλιάδων ετών που έχει σβηστεί, έχει κομματιαστεί, έχουν γράψει και έχουν ζωγραφίσει επάνω του;


Με τη χρήση ενός δυνατού σωματιδιακού επιταχυντή, ασφαλώς!  

Βλέπουμε Ερωφίλη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη στην αίθουσα black box μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013  (κάθε Πέμπτη έως  Κυριακή στις 21.00)  θα παίζεται η βασισμένη στο έργο του Γ. Χορτάτση παράσταση «erofili synopsis».


Μια παραγωγή της  Εταιρείας Θεάτρου Χώρος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Τρεις γυναίκες επί  σκηνής - Τρεις μάσκες - Τρεις συγκλονιστικές ερμηνείες.  

Πρώην βουλευτής της ΝΔ καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη.....για χρηματισμό!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Επικύρωσε την εφετειακή απόφαση ο Άρειος Πάγος με την οποία ο πρώην βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Ευάγγελος Παπανικολάου, καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς υποσχόμενος διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, σε Τράπεζες κ.α.

Ο πρώην βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Ευάγγελος Παπανικολάου.

Με την ίδια ποινή καταδικάζεται και ο επιχειρηματίας Στυλιανός Στεργίου, ο οποίος συνεργαζόταν με τον πρώην βουλευτή.

Οι αρεοπαγίτες δεν έκαναν δεκτές τις αιτιάσεις των Παπανικολάου και Στεργίου οι οποίοι ζητούσαν την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών.  

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μυστική συμφωνία Καμίνη με 4 ΜΚΟ.....ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων υπέγραψε Μνημόνια Συνεργασίας χωρίς καν να θέσει το ζήτημα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το κόστος αναμένεται να βαρύνει δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη!


Μαθήματα «δημοκρατίας» παραδίδει ο πρώην καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Καμίνης, ο οποίος άφησε τους πάντες άφωνους όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης, ανακοίνωσε κυριολεκτικά από το πουθενά τη σύναψη Μνημονίων Συνεργασίας, ύψους 952.000 ευρώ, με τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.  

Αισιόδοξη.....Ουτοπία στη γλυπτική!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 20.00  στον Εικαστικό Κύκλο (Καρνεάδου 20- Κολωνάκι) εγκαινιάζεται η έκθεση γλυπτικής «Ουτοπία» του Στέλιου Γαβαλά, η οποία θα διαρκέσει έως 23 Μαρτίου 2013.


Φαίνεται ότι οι νεώτερες γενιές καλλιτεχνών μας αρνούνται να το βάλλουν κάτω. Χωρίς να είναι  στιγμή επαναπαυμένοι, πόσο περισσότερο  σε μια  περίοδο  οικονομικής  δυσπραγίας και κοινωνικής απαισιοξίας, περιπτώσεις  όπως αυτή του Στέλιου Γαβαλά, είναι  ξεχωριστές.
 

Παγώνουν όλες οι προσλήψεις στους ΟΤΑ μέχρι το 2016!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Φρένο στις προσλήψεις προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες μέχρι το 2016 έβαλε με επείγουσα εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών.


Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων (Μεσοπρόθεσμο) που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό και στην αναστολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και στα ΝΠΔΔ αυτών για τα επόμενα τέσσερα έτη.   

Ο Χρήστος Παναγόπουλος ελεύθερος με εγγύηση!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος που αντιμετωπίζει κατηγορία για το αδίκημα της απιστίας.


Η κατηγορία σε βάρος του κ. Παναγόπουλου αφορά συμβάσεις που φέρονται να υπογράφηκαν επί προεδρίας του στην δημόσια τηλεόραση και θεωρήθηκαν από την Δικαιοσύνη ζημιογόνες. 

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο τα ΔΙΟΔΙΑ λείπουν.....στη οδό Ανοίξεως στην Κηφισιά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στην οδό Ανοίξεως 30 στην Κηφισιά παρατηρούνται σωρεία παραβάσεων από τους ιδιοκτήτες της κατοικίας. Συγκεκριμένα στην είσοδό της.....


- Έχει ενεργηθεί κατάληψη δημοσίου κτήματος, δηλαδή του οδοστρώματος δημοσίας οδού, με  


Σύλλογος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Η κοπή της βασιλόπιτας 2013!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία και μαζική προσέλευση μελών και φίλων του συλλόγου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας για το 2013 την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 στο χώρο του 5ου Δημοτικού  Σχολείου.

κ.κ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ .Χ, ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ.Γ, ΤΖΑΜΟΥΤΖΑΚΗΣ.Δ, ΜΑΜΖΕΡΙΔΗΣ.Σ και η κ. ΜΑΝΗ.Μ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Αρχίζει η αξιολόγηση στους ΟΤΑ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη τις επόμενες ημέρες αρχίζει η πιλοτική αξιολόγηση 10 δήμων και 2 περιφερειών στο πλαίσιο της μείωσης των οργανικών μονάδων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Στόχος της πρώτης φάσης αξιολόγησης των ΟΤΑ είναι να μειωθούν οι οργανικές μονάδες των δήμων και των περιφερειών κατά 40%.   

Άδωνις και Βαρβιτσιώτης απαντούν στο δημοσίευμα του newsbomb.gr!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μετά την αποκάλυψη του Newsbomb οι δύο βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέδωσαν ανακοινώσεις ο μεν ένας  αρνούμενος  ότι ο κ. Καπερνάρος κατονόμασε τη σύζυγό του και «ζητά συγγνώμη» από το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων «που δεν έλεγξε τους λογαριασμούς του πρώην συζύγου της συζύγου μου πριν την νυμφευθεί...» και ο άλλος εκδίδοντας ανακοίνωση, που δεν αρνείται την ύπαρξη λογαριασμού του συγγενικού του προσώπου, αλλά ισχυρίζεται πως τον στοχοποιούν.


Αναλυτικά η απάντηση του κ. Γεωργιάδη στο newsbomb.gr:

«Προς άρση παρεξηγήσεων από χθεσινή σας ανάρτηση για δήθεν λογαριασμό της συζύγου μου στην Ελβετία καλό είναι να γνωρίζετε τα πραγματικά περιστατικά.  

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αναγκαστικοί δότες οργάνων όλοι οι Έλληνες από τον Ιούνιο 2013;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Νέο θεσμικό πλαίσιο θα διέπει τη δωρεά οργάνων στη χώρα μας από την 1η Ιουνίου 2013, καθώς ενεργοποιείται για πρώτη φορά η περίφημη εικαζόμενη συναίνεση του δότη αλλά και η συναίνεση των οικείων του ως προϋποθέσεις για τη διαδικασία, και εφαρμογή των δύο......τελευταίων σχετικών νόμων (Ν.3984/2011 και 4075/2012).


Ωστόσο, πέντε μήνες πριν από την εφαρμογή του νέου πλαισίου το τοπίο παραμένει εξαιρετικά ομιχλώδες, προκαλώντας «ατυχήματα» και «καραμπόλες» και αναγκάζοντας τους αρμόδιους φορείς να εκδίδουν συνεχώς διευκρινιστικές ανακοινώσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαλύσουν τη θολή εικόνα και κυρίως να μην καταγράψουν απώλειες στην μικρή αυξητική τάση των τελευταίων χρόνων σε ότι αφορά τις δωρεές οργάνων και συνεπώς τις μεταμοσχεύσεις.