Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Παρακολούθηση.....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 37324!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τρίτη  30 Αυγούστου 2011 και ώρα 09.00πμ  συνήλθε σε συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου, υπό την προεδρεία του κ. Ν. Χιωτάκη για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία συζητήθηκαν «2» έκτακτα θέματα τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα και αφορούσαν:

- Αναθεώρηση τεχνικού προγράμματος και αντίστοιχων κονδυλίων προϋπολογισμού, προκειμένου να ενταχθούν κατά προτεραιότητα τεχνικά έργα απαραίτητα για αποπεράτωση έργων υποδομής ( όμβρια, αποχέτευση, κλπ)

- Καθορισμός ύψους τροφείων, απαλλαγών, ποσοστά απαλλαγών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Συγκεκριμένα ανάλογα με την κλίμακα ετησίου εισοδήματος θα έχουμε:

Από (1) 0 -12.000 ευρώ  δωρεάν (2) 12001 - 18.000 ευρώ - 28 ευρώ ανά παιδί (3) 18.001 - 30.000 ευρώ - 50 ευρώ ανά  παιδί (4) 30.001 - 50.000 ευρώ - 60 ευρώ ανά παιδί (5) 50.001 - 80.000 ευρώ - 80 ευρώ ανά παιδί (6) 80.001 και άνω - 100 ευρώ ανά παιδί.

Για το δεύτερο παιδί το  ποσό μειώνεται στο μισό. Απαλλάσσονται της συμμετοχής οικογένειες που έχουν άτομο με ειδικές ανάγκες, χήροι / ες, διαζευγμένοι / ες, μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ.

Επίσης απαλλάσσονται κατά 50% τα τέκνα υπαλλήλων του δήμου και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών με τρία παιδία και άνω.

Επίσης ψηφίστηκαν ομόφωνα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!......τα κάτωθι «3» τακτικά θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 25/08/2011.  

1. Ορθή επανάληψη της υπ’ αριθμό 480/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά: Έγκριση δαπάνης, ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 10.6612.06 με τίτλο: «Προμήθεια γραφικής ύλης και εντύπων υπηρεσιών» που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 55.000,00 € για το έτος 2011. 

2. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης ποσού 430,00€ σε βάρος του Κ.Α. 00.6492 του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2011 που αφορά «Δικαστικά έξοδα και έξοδα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων ή συμβιβαστικών πράξεων» με δικαιούχο τον Καπετάνιο Χρήστο του Αντωνίου, βάσει της υπ’ αριθμό 212/2011 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. 

3. Η διεξαγωγή πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του κυλικείου εντός του γηπέδου «ΒΑΡΔΑΞΗ»  επί της οδού Γυμναστηρίου 8, Ν. Ερυθραία απέβη για δεύτερη φορά άγονος!

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Παρακολούθηση....της 12ης Συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η 12η   Συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας συνήλθε  την Δευτέρα 29/08/2011 στις 20:00, υπό την προεδρία του κ. Α. Ξενάκη  της δημοτικής κοινότητας Ν. Ερυθραίας στο  κτήριο της Σπύρου Λούη & Πίττα.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα  επτά τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και των «2» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 28/08/2011.
- Πάρθηκε προεγκριτική απόφαση για το «έκτακτο» θέμα που αφορούσε στην  ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΕΝΤΡΟ   ΑΝΑΨΥΧΗΣ επί του 18ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας της εταιρείας ΕΜΠΑΤΗNORTHE.E. με νόμιμο εκπρόσωπο τον Κ. Γρηγόριο Μπολάνη.                          
- Έλαβε προέγκριση το «πρώτο» τακτικό θέμα.  «Ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ επί της οδού Μικράς Ασίας 13 και Κ. Βάρναλη στο Ο.Τ. 48 της Α. ΚΟΛΙΑ Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.»
- Χορηγήθηκε άδεια χρήσης μουσικών οργάνων στο «δεύτερο» τακτικό θέμα που αφορούσε στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΜΠΑΡ» της εταιρείας ΜΕΛΙ ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ ΕΠΕ επί της Χαρ. Τρικούπη αρ. 146 & Στροφυλίου, Ν. Ερυθραία, για το έτος 2011».

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στα ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2011!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Mε επιτυχία άνοιξε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κηφισιάς ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ  2011, το βράδυ της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2011,  με τη συναυλία ενός  σπουδαίου κι αγαπημένου καλλιτέχνη, του Λουκιανού Κηλαηδόνη.


Με θερμά χειροκροτήματα τον επιβράβευσε το κηφησιώτικο κι όχι μόνο κοινό, που ενθουσιάστηκε, τραγουδώντας κι εκείνο μαζί του. . Το μελωδικό νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν και το παρόν που του προσέφερε ο σημαντικός τραγουδοποιός, συνεπικουρούμενος από ακόμη έναν μεγάλο τραγουδιστή τον Δώρο Δημοσθένους, ήταν ανεπανάληπτο.

Γεμάτο ασφυκτικά το Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς , παρόντος και του δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά : «και φέτος προσπαθήσαμε σαν αντίδοτο στην κατήφεια, ν' ανοίξουμε - μέσω της τέχνης - μικρές διόδους ελπίδας, αισιοδοξίας και γιατί όχι και εκτόνωσης.


Βασικός στόχος των εκδηλώσεων «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2011» είναι η ανάδειξη όλων των μορφών τέχνης και πολιτισμού. Να προσφέρουν ποιοτικά πολιτιστικά ερεθίσματα στο σύνολο των πολιτών της Κηφισιάς, γιατί ο πολιτισμός δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων».

Για τον αγαπημένο ερμηνευτή  και την πολύχρονη μουσική διαδρομή του μίλησε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε  στο ιδιαίτερο στυλ γραφής αλλά και ερμηνείας του, που έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πώς θα επιβιώσετε στην κρίση!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα και να θωρακιστείτε καλύτερα απέναντι στην οικονομική ύφεση!

Πρόκειται για απλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε (1) μέσα στο σπίτι σας (2) κατά τη διάρκεια των αγορών (3) των τραπεζικών συναλλαγών σας (4) κατά τη διασκέδαση και (5) τις καθημερινές συνήθειές σας……και να γλιτώσετε χρήματα, τα οποία είτε μπορείτε να τα αποταμιεύσετε είτε να διευκολύνουν τη διαβίωσή σας.

Περιστολή των δαπανών για το σπίτι σας. Χωρίς να αλλάξει η ζωή σας μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από το σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές αγορές, τη ΔΕΗ, τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Από τα ψώνια που κάνετε στο σούπερ μάρκετ μπορείτε να εξοικονομήσετε από 800 έως 1000 ευρώ τον χρόνο, αν αναζητείτε τις ευκαιρίες, τις προσφορές, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και γενικώς αν κάνετε έναν σωστό προγραμματισμό των αναγκών σας.
Χρήματα βάζετε στην άκρη και με μία πιο σωστή χρήση των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών. Έχει υπολογιστεί ότι μπορεί να κερδίσετε ακόμη και το 50% των δαπανών για το ρεύμα που καταναλώνουν. Για παράδειγμα (1) μην αφήνετε στην αναμονή την τηλεόραση (2) ρυθμίστε στη σωστή θερμοκρασία τον θερμοσίφωνά σας ή αντικαταστήστε τον με έναν ηλιακό (3) μάθετε ποια είναι η ιδανικότερη θερμοκρασία για το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο κλπ.


Μεγάλο όφελος έχετε με τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών κατά τη διάρκεια της ισχύος του μειωμένου νυχτερινού τιμολογίου ρεύματος, το οποίο παρέχεται από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί, και είναι περίπου 21,5% χαμηλότερο, ενώ ψάξτε να δείτε αν είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος για να έχετε έκπτωση 20% ως 30%!

Χαμηλότερη κατά 20% κιλοβατώρα μπορείτε να έχετε με την επιλογή «ιδιώτη» προμηθευτή ρεύματος αντί της ΔΕΗ.

Η καλή μόνωση του σπιτιού σας, η χρήση φυσικού αερίου και η προσεκτική επιλογή πωλητή πετρελαίου θέρμανσης σας κατεβάζει τις δαπάνες θέρμανσης τουλάχιστον κατά 20%.


Μπορείτε να μειώσετε μέχρι και 50% τις δαπάνες του τηλεφωνικού σας λογαριασμού ( αστικές, υπεραστικές, κλήσεις προς κινητά κλπ.), από την επιλογή του «κατάλληλου» παρόχου σταθερής ή / και κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος προσφέρει διάφορα οικονομικά προγράμματα / πακέτα!


Επίσης περιορίστε την επικοινωνία με τα τηλέφωνα και εκμεταλλευτείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή e-mail!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Κάτι ενδιαφέρον για να μάθετε!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Γνωρίζετε ότι....

- Ένας τεράστιος υπόγειος ποταμός κυλάει κάτω από τον Νείλο, με έξι φορές μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τον ίδιο τον Νείλο.
- Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το 29% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και το 33% της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

- Η χρήση ακουστικών για μία μόνον ώρα αυξάνει τα βακτηρίδια μέσα στο αυτί σας κατά 700 φορές.

- Το ζώο που είναι υπεύθυνο για τους περισσότερους ανθρώπινους θανάτους παγκοσμίως είναι το κουνούπι.

- Οι δεξιόχειρες άνθρωποι ζουν, κατά μέσο όρο, εννέα χρόνια περισσότερο από αριστερόχειρες.

- Ασκούμε τουλάχιστον 30 μύες, όταν  χαμογελούμε.

- Η μύτη μας είναι το προσωπικό μας κλιματιστικό: ζεσταίνει τον ψυχρό αέρα, ψύχει τον θερμό αέρα και φιλτράρει τον αέρα.     

     
- Εκείνοι που ανεβαίνουν σε  roller coasters, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

- Άτομα με μπλε μάτια βλέπουν καλύτερα στο σκοτάδι.

- Το χρήμα δεν γίνεται από χαρτί, γίνεται από βαμβάκι.

- Ρίχνοντας μία μικρή ποσότητα  liquor πάνω σε σκορπιό, θα τον τρελάνει αμέσως και θα αυτοκτονήσει κεντρίζοντας τον εαυτό του.

- Μασώντας τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια αποφεύγεις το κλάμα.

- Ο εγκέφαλος μας είναι πιο σύνθετος από τον πιο ισχυρό υπολογιστή και έχει πάνω από 100 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα.

- Όταν ένα άτομο πεθαίνει, η ακοή του  είναι συνήθως η πρώτη αίσθηση που χάνεται.

- Υπάρχει ένα μεγάλο μανιτάρι στο Όρεγκον που είναι 2,400 ετών. Καλύπτει 3 έως 4 τετραγωνικά  μίλια γης και συνεχίζει να μεγαλώνει.

- Τα γερμανικά Shepherds δαγκώνουν τους ανθρώπους περισσότερο από κάθε άλλη ράτσα σκυλιών.

- Η κόρη του ματιού μεγαλώνει κατά 45 τοις εκατό, όταν το άτομο βλέπει  κάτι ευχάριστο.

- Ανδρικά πουκάμισα έχουν τα κουμπιά στη δεξιά πλευρά, ενώ τα  πουκάμισα των γυναικών έχουν τα κουμπιά στη αριστερή.

- Ο λόγος που το μέλι είναι τόσο ευκολοχώνευτο είναι διότι έχει ήδη χωνευτεί από την  μέλισσα.

- Στοιχίζει μόνο 7 εκατομμύρια δολάρια η κατασκευή του Τιτανικού ενώ 200 εκατομμύρια στοιχίζει το γύρισμα  μια ταινίας σχετικά με αυτό.

- Ο ήχος που ακούτε όταν κάνετε «κρακ» τα δάκτυλά σας είναι παρόμοιος με τον ήχο των φυσαλίδων αζώτου που σκανε.

- Το μόνο μέρος του σώματος που δεν υπάρχει παροχή αίματος είναι ο κερατοειδής του ματιού. Λαμβάνει το οξυγόνο απευθείας από τον αέρα.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Απογραφή πληθυσμού του Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία που διενήργησε απογραφή πληθυσμού κατοίκων τον Μάιο του 2011, ανακοίνωσε στις 22/07/2011 τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν τον μόνιμο πληθυσμό της χώρας.


Στο σύνολο της χώρας απογράφηκαν 10.787.650 κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες ή 49,2% και 5.484.000 θήλεις ή 50,8%!

Στο ενιαίο Δήμο Κηφισιάς απογράφηκαν 71.100 μόνιμοι κάτοικοι εκ των οποίων 33.360 άρρενες ή 46,92% και 37.740 θήλεις ή 53,08%!

Στα βόρεια προάστια των Αθηνών που ανήκει η Κηφισιά έρχεται τρίτη σε πληθυσμό ενώ πρώτο είναι το Χαλάνδρι με 73.970 κάτοικους και δεύτερο το Μαρούσι με 72.480 κατοίκους.

Σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι επίσης η «πυκνότητα» πληθυσμού ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο που στον βόρειο τομέα των Αθηνών είναι....

- Δήμος  Νέας Ιωνίας έχει την μεγαλύτερη πυκνότητα με 15.109,70 κατοίκους ανά τ.χλμ.!

- Δήμος Κηφισιάς έχει 2.025,64 κατοίκους ανά τ.χλμ.!....δεύτερος μετά τον Δήμο Πεντέλης!

- Δήμος Πεντέλης έχει την μικρότερη πυκνότητα με 967,17 κατοίκους ανά τ.χλμ.!

Γενικές Παρατηρήσεις:

Ο Δήμος Κηφισιάς συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 Δήμων της χώρας με το υψηλότερο ποσοστό γυναικών!

Είναι ο δεύτερος πιο αραιό-κατοικημένος Δήμος μεταξύ των 35 Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Αθηναίων!

Ο Δήμος Κηφισιάς κατατάσσεται στην 4η θέση με την μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού. Το 2001 είχαν απογραφεί 64.518 μόνιμοι κάτοικοι ενώ το 2011 είχαν απογραφεί 71.100 μόνιμοι κάτοικοι δηλαδή μια αύξηση 6.542 μονίμων κατοίκων ή 10,1%!

Η μεγαλύτερη μεταβολή πληθυσμού αναμένεται στην Νέα Ερυθραία! Ενώ το 2001 υπήρχαν 6.143 παροχές ύδρευσης  και 15.439 μόνιμοι κάτοικοι σύμφωνα με την Απογραφή 2001!....το 2011 οι παροχές ύδρευσης αυξήθηκαν σε  8.444!.....η δε κατά αναλογία μόνιμοι κάτοικοι υπολογίζονται  περίπου σε 21.222! Αποτέλεσμα να αναμένεται μία αύξηση 5.783 μονίμων κατοίκων ή 37,45%!

Γενικό Συμπέρασμα:

Oι 50.144 «εγγεγραμμένοι» στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010!......αντιπροσωπεύουν μόνο το 70,52% των μονίμων κατοίκων που καταγράφηκαν στην απογραφή πληθυσμού του 2011!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ποίος τα έφαγε;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με ενδιαφέρει περισσότερο η συζήτηση με ανθρώπους που έχουν ισχυρά επιχειρήματα και σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων!

Όσοι ασχολούνται με τα κοινά (και δεν εννοώ μόνο τους πολιτικούς αλλά όλους μας) πρέπει πάντα να διερωτούνται γιατί τους αντιπαθούν άνθρωποι που είναι ικανοί, έξυπνοι και με καλές προθέσεις!

Όποτε βιώνω μια διαφωνία, αυτό μου αρέσει. Οι διαφωνίες βρίσκουν τα κενά στις σκέψεις σου αλλά χωρίς αυτές........δεν μπορείς να συμπληρώσεις αυτά τα κενά!

Εδώ όμως και υπό το φως των όσο συμβαίνουν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, θα ήθελα να θέσω ένα προβληματισμό σε όλους σας!

Αισθάνομαι πως εκείνοι που υποστηρίζουν την «αριστερή» πολιτική δεν είναι και τόσο.....αριστεροί! Δεν δέχομαι πως η τοποθέτηση του καθενός στο ιδεολογικό φάσμα των «οικονομικών» πρέπει να γίνεται με βάση τα εργαλεία που υποστηρίζει, αλλά με βάση τον τρόπο με τον οποίο ιεραρχεί τους στόχους της πολιτικής. Ναι η διαφορά είναι τεράστια!

Αν πάρουμε ως παράδειγμα τα τεκταινόμενα στην χώρα μας........αυτό γίνεται πιο ξεκάθαρο:

Τόσος κόσμος λάμβανε επιδόματα. Πολλά επιδόματα! Επιδόματα επί επιδομάτων! Αυτά τα λεφτά είναι σήμερα μέρος του χρέους, διότι δαπανούνταν αλλά δεν επέφεραν τίποτα στην χώρα! Αντίθετα, έβαζαν σε ένα γραφείο τα παιδιά εκείνων που «ψήφισαν σωστά», βγάζοντας τους από την αγορά εργασίας όπου θα μπορούσαν να είχαν παράγει έργο και τους μετέτρεψαν σε βαρίδι για την οικονομία! Σήμερα βέβαια αγανακτούν.....αλλά και αυτοί τα έτρωγαν τόσα χρόνια!


Φταινε οι πολιτικοί. Μα φυσικά! Φταινε όμως και οι άλλοι! Ο κάθε  πολίτης που πούλησε την ψήφο του για ρουσφέτι! Ο κάθε εργαζόμενος που «βολεύεται» σε προστατευμένο επάγγελμα! Ο κάθε αποδέκτης ρουσφετιού! Ο κάθε πολίτης που έδωσε φακελάκι! Ο κάθε ένας που λάμβανε μισθό χωρίς να κάνει τίποτα! Ο κάθε πολίτης που συνέχιζε να λαμβάνει την σύνταξη του αποβιώσαντος συγγενή του χωρίς να έχει κοινωνική ευαισθησία! Άλλοι έφαγαν παραπάνω, άλλοι λιγότερο!

Οι πολιτικοί είναι το χειρότερο από τα συμπτώματα της «ελληνικής νόσου», αλλά παραμένουν «σύμπτωμα» και όχι γενεσιουργός αιτία!


Τελικά, τι είναι «αριστερή» πολιτική; Πολιτική που θα οδηγήσει τον κόσμο σε εικόνες όπως εκείνες του Συντάγματος ή πολιτική που θα βοηθήσει τον κόσμο να παράγει περισσότερα συμβάλλοντας στην θετική ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας; Να λαμβάνουν ελεημοσύνη ή να βελτιώνεται η ζωή τους;

Απλές σκέψεις......και τα συμπεράσματα δικά σας!