Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου;;

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Πολλές φορές στην 35χρονη καριέρα μου σαν εκπαιδευτικός προβληματίστηκα με τον εαυτό μου!

Αρκετά λάθη στην συμπεριφορά σε φοιτητές και σε συναδέλφους για τα οποία μετάνιωσα και σχεδόν  όλες τις φορές ζήτησα συγνώμη. Συγνώμη ουσιαστική, γιατί κανένας δεν μου έφταιγε για τους δικούς προβληματισμούς και το ξέσπασμα μου.


Και στον χώρο της παιδείας οι περισσότερες φορές που με έβγαλαν από τα ρούχα μου αφορούσαν την έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού, πιλοτικών εφαρμογών και την στο πόδι «προσφορά» των πολιτικών Προϊσταμένων μας που σχεδίαζαν την παιδεία της Χώρας με συνεχείς αποτυχημένες στην πράξη νομοθετικές ρυθμίσεις.  

Μηχάνημα διάσωσης καρδιακού επεισοδίου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Έχουμε όλοι περάσει δίπλα από το σύμβολο του Ερυθρού Σταυρού σε αεροδρόμια ή σε άλλους χώρους που δείχνει πού βρίσκεται το μικρό κιβώτιο / μηχάνημα διάσωσης καρδιακού επεισοδίου. Γνωρίζετε τι περιέχει και πώς να το χρησιμοποιήσετε;


Παρακολουθήστε αυτό το ενδιαφέρον βίντεο......πατώντας εδώ.....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστάται η παρουσία Γιατρού κατά την διάρκεια της χρήσης του μηχανήματος.

Όλα μου τα σ΄αγαπώ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ένας και μοναδικός, ο αναντικατάστατος και πολυαγαπημένος Γιάννης Πάριος συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Παλλάς με τη συναυλία  «Όλα μου τα σ΄ αγαπώ» έως την Κυριακή  13 Ιανουαρίου 2013.


Και έτσι έπρεπε να γίνει για να έχουν τις ευκαιρία να τον δουν όλοι. Να δουν τον Γιάννη σε μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του να ερμηνεύει τις επιτυχίες του συγκλονιστικά, να μας συνεπαίρνει, να μας συγκινεί, μας ξεσηκώνει να τραγουδήσουμε μαζί του, να τον αποθεώσουμε. 

Φοροφυγάδες εντόπισε το ΣΔΟΕ στη λίστα Λαγκάρντ!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αυτό που δεν έγινε εδώ και δύο χρόνια, από την στιγμή που ήρθε η αρχική λίστα Λαγκάρντ στην Αθήνα, φαίνεται πως πέτυχαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ μέσα σε λίγες ώρες. Να εντοπίσουν φοροφυγάδες στη λίστα.


Αυτήν την πληροφορία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» και αναπαράγεται και σε άλλα ΜΜΕ. Το ρεπορτάζ δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τον αριθμό των φοροφυγάδων ή το ακριβές ύψος της φερόμενης φοροδιαφυγής, τονίζει όμως ότι πρόκειται για «εκτεταμένη φοροδιαφυγή» από πολλούς μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα των 2.062 Ελλήνων της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ.  

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η Πλατεία Πλατάνου και οι.......ακριβοθώρητοι τροχονόμοι!!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Στην Πλατεία Πλατάνου στο Κέντρο της Κηφισιάς βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 31/12/2012 ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, Αστυνόμος Ιωάννης Λιανουδάκης και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και προσέφεραν στον τροχονόμο που είχε υπηρεσία, τα καθιερωμένα δώρα μαζί με τις ευχές τους.


«Εύχομαι το 2013 να χαρίσει σε όλους μας υγεία, δύναμη και αγάπη. Να είναι η αφετηρία μιας νέας, καλύτερης και πιο δημιουργικής περιόδου»  τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης.


Και εγώ εύχομαι στον αγαπητό κατά τα άλλα δήμαρχό μας καλή και δημιουργική χρονιά!   
 

Το ελληνικό γιαούρτι που κάνει θραύση στην Αμερική!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Είναι τόσο μεγάλη η επιτυχία που έχει το ελληνικό γιαούρτι στις ΗΠΑ και κυρίως στη Νέα Υόρκη, που το περιοδικό……New Yorker αφιέρωσε ένα σκίτσο στο ελληνικό γαλακτοκομικό προϊόν.


Η λεζάντα που το συνοδεύει γράφει χαρακτηριστικά: 



Πως και τα πηγαίνει τόσο άσχημα η Ελλάδα; Αφού όποιος ξέρω τρωει ελληνικό γιαούρτι! 

Με χριστουγεννιάτικη έμπνευση!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ειρήνη Λογοθέτη, Μαίρη, Λώρα, Κέλυ Στρατή.

Την πανέμορφη νέα της συλλογή  Christmas Collection by Anna Marie Beleniotis, με κοσμήματα, γούρια και είδη δώρων, παρουσίασε  στο Jewels Show Room της στην Κηφισιά, η σχεδιάστρια κοσμημάτων  Άννα - Μαρία Μπελενιώτη.

Άννα Γεωργούλη, Αλίκη Δούκα.

Η Άννα - Μαρία σχεδιάζει και κατασκευάζει μοναδικά κοσμήματα, με αγάπη και φαντασία που ικανοποιούν όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Η Άννα- Μαρία Μπελενιώτη με την Έλλη Πατέρα.

H φωτογραφία του Αλιάγα που συγκίνησε 400.000 χρήστες στο Twitter!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Έλληνες και Γάλλοι followers του παρουσιαστή Νίκου Αλιάγα συγκινήθηκαν με μια φωτογραφία του ιδίου από την επίσκεψη του στο Βρετανικό Μουσείο…..   

Έχει σταθεί μπροστά από την Καρυάτιδα και την κοιτά με δέος. Κάτι που θα κάναμε όλοι οι Έλληνες για το προφανές……Οι επεξηγήσεις είναι περιττές!

Ο παρουσιαστής Αλιάγας ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία στο Twitter με ένα συγκινητικό σχόλιο.



«Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην σκεφτόμαστε την όμορφη, την Καρυάτιδα που συνεχίζει να αντιστέκεται, αν και φυλακισμένη στο Βρετανικό μουσείο»!!

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Τι έχει παιχτεί στα υπόγεια των τραπεζών;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπέλυσε μία επίθεση μέσω των κοινωνικών δικτύων, εναντίον του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργου Προβόπουλου!


Κατηγορεί τον «ανεξέλεγκτο», όπως τον χαρακτηρίζει, κεντρικό τραπεζίτη, ότι συνειδητά δεν έλεγξε τα χαρτοφυλάκια των off shore εταιρειών των τραπεζών και καλεί τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, να αποδείξει την αντικειμενικότητα του και να διερευνήσει τους λόγους που ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, δεν έδωσε τις απαιτούμενες κατευθύνσεις και εντολές.


Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία του κ. Μ. Καρχιμάκη…..  

Ιστορική συνάντηση Μαρινέλλα - Χατζή!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά την τελευταία δισκογραφική τους Συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθ’ ένας χωριστά, και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία. Ρεσιτάλ, Ταμ - ταμ και Συνάντηση, τρεις κύκλοι τραγουδιών και τρεις σταθμοί στη δισκογραφία......

Το Ρεσιτάλ ωστόσο ήταν αυτό που μάγεψε και επικράτησε ως ένας από τους πιο ποιοτικούς και συγχρόνως εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών......


Εκείνο το βράδυ, στις 28 Μαρτίου 1976, που δόθηκε η παράσταση και συγχρόνως ηχογραφήθηκε, οι θαμώνες της μπουάτ «Σκορπιός» ήταν οι μοναδικοί προνομιούχοι που έζησαν από κοντά και ένιωσαν την συγκίνηση από την προσπάθεια των δύο καλλιτεχνών να εξαντλήσουν όλα τα αποθέματα της καλλιτεχνικής τους ευαισθησίας για ένα αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου...  

Reuters: Οι «4» καλύτερες ελληνικές φωτογραφίες της χρονιάς!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στις  «95» καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς, όπως επιλέχθηκαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, περιλαμβάνονται και «4» από την Ελλάδα.

1. Γιάννης Μπεχράκης, θέση 88 – 18 Απριλίου, 2012

Οι υπάλληλοι της Βουλής αντικαθιστούν την ελληνική σημαία στην κορυφή του κτιρίου με μία νέα. Η προηγούμενη είχε σκιστεί.


Ο φωτογράφος δήλωσε στο πρακτορείο: «Ήταν απόγευμα και μόλις είχα σχολάσει και με την άκρη του ματιού μου, είδα τους υπαλλήλους στην κορυφή του κτιρίου της Βουλής, να προσπαθούν να αντικαταστήσουν τη σημαία.
   

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Τo «σκάνδαλο» επένδυσης χρυσού….του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού France2 στις 20/12/2012, η Καναδική Εταιρεία Eldorado Gold Corporation αγόρασε πριν περίπου δέκα μήνες τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής έναντι μόνο 2 δις ευρώ!


Στην συναλλαγή αυτή συμπεριελήφθη και η παραχώρηση / δώρο από το Ελληνικό Κράτος, χωρίς διαγωνισμό, μιας τεράστιας έκτασης δάσους γύρω από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην συμβολική τιμή του 1,00 ευρώ μόνο!!  

Η εταιρεία Eldorado Gold Corporation προγραμματίζει να κόψει τα χιλιάδες δέντρα για να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα χρυσού και χαλκού που υπάρχουν στην επιφάνεια της περιοχής του δάσους…..και μάλιστα χωρίς την διάνοιξη σηράγγων!!


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην «απρόσκοπτη» δραστηριοποίηση της ξένης μεταλλευτικής εταιρείας στο γεωγραφικό χώρο των Μεταλλείων Κασσάνδρας διαδραμάτισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας. 

Γιορτινές γεύσεις!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος με την Έλενα Ντάβλα.

Γιορτάζοντας τον ένα χρόνο λειτουργίας του το Abovo Ρεστοράν στην οδό Κολοκοτρώνη,  στο Κεφαλάρι, κάλεσε στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του πολλούς φίλους που έσπευσαν να ευχηθούν και να δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις στα φαγητά και τα γλυκά  που δημιούργησε ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, σε συνδυασμό με τα εκπληκτικά κοκτέιλ της Μυρσίνης Σπανέλη.

H Σαμάνθα Αποστολοπούλου με τους οικοδεσπότες Νίκο Γερολυμάτο και Στέλιο Μοίρα.

Επί της υποδοχής οι νεαροί επιχειρηματίες Στέλιος Μοίρας και Νίκος Γερολυμάτος.

Οι  κούκλες  της πασαρέλας λίγων χρόνων πριν. Μπέλλα Αδαμοπούλου Λάουρα Ζερίτη.

Η Κομισιόν με απάντηση στον Ν. Χουντή…..αδειάζει το πρόγραμμα «Αριάδνη»!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από τον Απρίλιο του 2009, έχουν εγκριθεί 44 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ για την ψηφιοποίηση των Ληξιαρχείων και των Ληξιαρχικών πράξεων αλλά, δεν έχουμε απορροφήσει ούτε ένα ευρώ!!


Και ενώ το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της υποβολής προτάσεων (!!) προτάθηκε το σύστημα «Αριάδνη», για την ψηφιακή υποβολή ληξιαρχικών πράξεων, που θα πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες μέσα από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας!! Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Hahn στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή. 

Ευτυχισμένο το….’13 !

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Lucky 13 Christmas Gala'»……Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα InterSilver Gallery στην Κηφισιά το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Gala Lucky 13.

Μέρος των εσόδων της ημέρας διατέθηκε στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού».

Κατερίνα Κόκλα, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Ορέστης, Ηλέκτρα Καρακατσάνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί καλεσμένοι που θαύμασαν τις Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και τα καθιερωμένα πρωτοχρονιάτικα γούρια της εταιρίας.  

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Καλή Χρονιά 2013....


Χρόνια Πολλά. Η εφημερίδα Kifisia Press εύχεται στους δημότες της Κηφισιάς…η καινούργια χρονιά να είναι πλούσια σε ευτυχία και πάμφτωχη σε κακές στιγμές!! 


Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η Ε. Παπακωνσταντίνου, η «S&B» και η…..διαπλοκή με τα πολλά ποδάρια!!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ύστερα από μια σύντομη έρευνα ανακαλύψαμε πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την κ. Ελένη  Παπακωσταντίνου,  η μία από τις δύο ξαδέρφες που προσπάθησε να καλύψει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με την εμπλοκή τους στη Λίστα Λαγκάρντ.


Λίγο καιρό μετά το διορισμό της κ. Μιράντας Ξαφά στη θέση της αναπληρώτριας εκτελεστικής διευθύντριας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην Ουάσινγκτον, άνοιξε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της «S+B»! Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, ο κ.  Οδυσσέας Κυριακόπουλος επέλεξε την κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου - Σικιαρίδη, ως αντικαταστάτρια της κ. Ξαφά.

Ελένη Παπακωνσταντίνου - Σικιαρίδη.

«Καλωσορίζουμε την κ. Παπακωνσταντίνου στο διοικητικό συμβούλιο της «S+B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.». Είμαι βέβαιος ότι η κ. Παπακωνσταντίνου, με την ελληνική και τη διεθνή της εμπειρία, θα συμβάλει σημαντικά μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας μας στην περαιτέρω ανάπτυξη παγκοσμίως της δραστηριότητάς μας», δήλωσε τότε ο κ. Κυριακόπουλος, ο οποίος συμπλήρωνε το τέταρτο έτος της εξαετούς θητείας του ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ). 

Αποκατάσταση κτιρίων και διαδρομής προς λίμνη Κιθάρα…στο κτήμα Τατοΐου!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με αναπτερωμένες ελπίδες για το μέλλον του κτήματος Τατοΐου φεύγει το 2012. Τις τελευταίες εβδομάδες είμαστε μάρτυρες μιας ιδιαίτερης κινητικότητας με επίκεντρο αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που δείχνουν ότι η ελληνική πολιτεία έχει αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της για τον μοναδικό αυτό θησαυρό της αττικής φύσης και της ελληνικής Ιστορίας.


Κατ’ αρχάς εγκρίθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης και επανάχρησης τριών κτιρίων του πρώην βασιλικού κτήματος. Πρόκειται για την «Οικία Δασοφύλακα», την «Οικία Αρχικηπουρού» και τη «Γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος».  

Επίσκεψη της πρέσβειρας της Αυστραλίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρέσβειρα  της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Jenny Bloomfield, επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα  Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», όπου την υποδέχτηκε θερμά η πρόεδρος  του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, λέγοντας ότι η επίσκεψή της  στο νοσοκομείο αποτελεί μεγάλη τιμή για την ίδια, τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και για το ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ δίνει χαρά και κουράγιο στα  παιδιά που νοσηλεύονται εκεί και στις οικογένειές τους, καθώς εκφράζει το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και την υποστήριξή της  σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουν.

Η πρέσβειρα της Αυστραλίας κ. Μπλούμφελντ με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, για το γεγονός ότι η πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα είναι Ελληνίδα, είναι μάλιστα μια τόσο χαρισματική και δραστήρια γυναίκα, αλλά και μια καλή φίλη της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών μας στον αγώνα τους για να κερδίσουν το δικαίωμά τους στη ζωή….. 

Stern: Την Ελλάδα τη διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη.


Η επίθεση αυτή στο ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο ενισχύει τα σενάρια που φέρουν τους δανειστές και την Τρόικα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα που οικοδομήθηκαν στη Μεταπολίτευση.

Το δημοσίευμα ξεκινάει από τον Φώτη Μπόμπολα, τον οποίο οι συντάκτες του άρθρου επισκέπτονται στο γραφείο του:  

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Εσχάτη Προδοσία;;

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αν αυτό δεν αποκαλείται εσχάτη προδοσία, τότε ο όρος θα πρέπει να σβηστεί από τη ελληνική γλώσσα:


Να είσαι ο υπουργός Οικονομικών που οδήγησες τη χώρα στο διεθνή οικονομικό έλεγχο, να έχεις στη διάθεσή σου έναν κατάλογο με προς έλεγχο πολίτες που στον έχει δώσει η Γαλλίδα συνάδελφός σου για να βοηθήσει τη χώρα σου να πατάξει το οικονομικό έγκλημα, ο κατάλογος αυτός να εξαφανίζεται μυστηριωδώς επί δύο και πλέον χρόνια, να έρχεται μετά στην επιφάνεια, να διασταυρώνεται εκ νέου με τον αυθεντικό, να αποδεικνύεται αλλοιωμένος και, τελικά, η αλλοίωση να αφορά συγγενικά σου πρόσωπα! Πώς λέγεται όλο αυτό; 

Σύμβουλοι και Ειδικοί Συνεργάτες!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Αντικείμενο της επικαιρότητας χθες και σήμερα, ίσως και αύριο και μεθαύριο αποτέλεσε η υπογραφή από ειδικό Σύμβουλο του πρώην Γ.Γ. του  ΕΟΤ επιταγής πληρωμής κάποιων χιλιάδων ευρώ.

Το τι τελικά συνέβη θα το μάθουμε από την διερεύνηση της Δικαιοσύνης, ελπίζω σύντομα.


Όμως το συγκεκριμένο γεγονός θέτει ένα ερώτημα, σε σειρά άλλων, για το status των Συμβούλων και Συνεργατών, δηλαδή:

  • Για το ποια αναγκαιότητα εξυπηρετούν
  • Για το ποιο είναι το νομικό καθεστώς που τους διέπει
  • Με ποιες διαδικασίες ελέγχεται η ικανότητα  και η αξιοπιστία των συγκεκριμένων προσώπων, να αποτελούν συμβούλους στην Πολιτική Ηγεσία αλλά και  σε άλλα πρόσωπα που λαμβάνουν σοβαρές Αποφάσεις, όπως Γενικοί Γραμματείς, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι κλπ
  • Ποιος είναι ο αριθμός αυτών των συμβούλων κατά περίπτωση και στο σύνολο. Το μόνο που πληροφορήθηκα ήταν ότι το σύνολο σχεδόν των γραφείων ορόφου Υπουργείου έφερε την επιγραφή «Ειδικός Συνεργάτης ή Σύμβουλος»