Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Το «παραμελημένο» πάρκο της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


Η πλημμελής καθαριότητα και η απαράδεκτη αδιαφορία αναφορικά μ' αυτήν που υπάρχει στο πάρκο της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και ειδικά στις δύο παιδικές χαρές που παίζουν εκατοντάδες παιδάκια καθημερινά, είναι εμφανής από πρόσφατες φωτογραφίες τριών υπερχειλισμένων κάλαθων απορριμμάτων που παραθέτουμε.


Μάλιστα, μερικά εκ των σκουπιδιών αυτών βρίσκονται ενίοτε πεταμένα μέσα στην αμμοδόχο που παίζουν νήπια και μικρά παιδάκια!

Παίζουν, δηλαδή, μέσα στα σκουπίδια λόγω της ανικανότητας των υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς να παρέχουν υπηρεσίες καθαριότητας για τις οποίες πληρώνονται από την φορολόγηση και τα δημοτικά τέλη των Δημοτών της Κηφισιάς.

Συνεχίζεται η έκθεση του Χ. Καρά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση Χρίστος Καράς: Σύνοψη 1959 - 2012, αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αποκαλούμενης Γενιάς του ’60, που με το συνολικό του έργο κατατάσσεται σ’ εκείνους τους δημιουργούς που φέρνουν την ουσιαστική τομή στην ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα.


Περισσότερα από 70 αντιπροσωπευτικά έργα της πολυεπίπεδης καλλιτεχνικής του πορείας από το 1959 έως το 2012 αποκαλύπτουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη συνοχή του οραματικού του κόσμου και την αξεπέραστη δύναμη της δουλειάς του.

Γεωμετρικός χορός και ηλιοτρόπιο.

Έργα που ξεκινούν από τις πρώτες ανεικονικές του κατακτήσεις, συνεχίζουν με τις δραματικές, εξπρεσιονιστικές συνθέσεις και καταλήγουν στις ενότητες του μαγικού ρεαλισμού, του υπερρεαλισμού και της «διαστημικής ποίησης».

Λευκό περιστέρι σε ουρανό.

H έκθεση θα διαρκέσει έως 10 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 - 18:00. Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 20:00.

Τιμές εισιτηρίων: 6 €, 3 € (μειωμένο).

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Για τους μετανάστες!


Γράφει ο ΤΑΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασα τις προάλλες…..

Σκοτώθηκαν γιατί δεν αδιαφόρησαν. Το τραγικό δυστύχημα, στο Κρυονέρι, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και δύο αλλοδαπούς - υπηκόους Πακιστάν - που παρασύρθηκαν από διερχόμενη αμαξοστοιχία, αναδεικνύει μέσα από την τραγικότητά του το μεγαλείο της ανθρώπινης αυτοθυσίας που δεν γνωρίζει χρώμα, φυλή και καταγωγή.

Οι δύο μετανάστες έσπευσαν να βοηθήσουν τους παγιδευμένους επιβάτες του ΙΧ  στο οποίο επέβαιναν οι ηλικιωμένοι,  όταν επεχείρησε να περάσει τις γραμμές του τρένου από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, οπότε η διερχόμενη Intercity, παρέσυρε το ακινητοποιημένο όχημα  με τους επιβάτες και τους δύο αλλοδαπούς....

O φίλος Robin Williams!


«Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου.

Ωστόσο, την.....Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις. Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν»…..

δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams, κάνοντας μας όλους πραγματικά υπερήφανους!!

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Έρχονται εξώσεις για υπηρεσίες του Δημοσίου!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά τα εξώδικα έρχονται οι εξώσεις για τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για πολύμηνες οφειλές καθίζουν το Δημόσιο εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που του μισθώνουν κτίρια.

Ισχυρίζονται ότι, αν και το κράτος απαιτεί από τους φορολογούμενους να είναι νόμιμοι και εμπρόθεσμοι ως προς την καταβολή των οικονομικών τους υποχρεώσεών, το ίδιο δεν το πράττει, εκμεταλλευόμενο την εξουσία που κατέχει.

Ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα ακίνητά τους σε υπηρεσίες Υπουργείων καταγγέλλουν ότι το κράτος κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας του είτε δεν καταβάλλει τα μισθώματα στον χρόνο που πρέπει είτε εκβιαστικά και χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους μειώνουν αυθαίρετα τα ενοίκια στα κτίρια που ενοικιάζουν.  

Ταινία με χορό!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 12 Απριλίου 2012 στους κινηματογράφους από την AUDIO VISUAL ENTERPRISES S.A., προβάλλεται  η ταινία «StreetDance2 σε 3D».


Ο χορευτής του «StreetDance», Ας (Φαλκ Χέντσελ), μαζί με το νέο του φίλο, Έντι (Τζορτζ Σάμσον), ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους streetdancers σε μια δυνατή ομάδα χορευτών, με στόχο να κερδίσουν τους Invincible.

Στην πορεία όμως ο Ας συναντά και τον έρωτα, στο πρόσωπο της πανέμορφης χορεύτριας της σάλσα, Εύα (Σοφία Μπουτέλα).

Το αποτέλεσμα είναι μια τολμηρή ταινία γεμάτη ένταση, συναίσθημα και απίστευτες χορογραφίες, που συνδυάζουν το latin και το «StreetDance σε 3D».

Σκηνοθεσία: Μαξ Γκιούα και  Ντάνια Πασκίνι.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 10/04/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί «3» προ ημερησίας και «22» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 15618 ημερομηνίας 04/04/2012.

Πάρθηκαν  «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «3» προ ημερησίας θέματα: (1) Έγκριση δαπάνης 5.139,10 ευρώ που αφορά επισκευές σχολείων (2) Έγκριση δαπάνης 8.148,75 ευρώ που αφορά την προμήθεια για διάφορα παγκάκια (3) Αποζημιώσει του κ. Καμιναρά Νικολάου, υπαλλήλου του Δήμου,  ύψους 6.390,00 ευρώ.

Μετά την επικύρωση των προηγούμενων πρακτικών, πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «21» από τα «22» τακτικά θέματα.......χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες! 

Πως να παραμείνετε νέοι!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι' αυτά. Γι' αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.

2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους. Ο γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.

3. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, οτιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. Ένα ανενεργό μυαλό είναι το «εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του Διαβόλου είναι «Αλτζχάιμερ». 

Τα υπέροχα κοσμήματα της Άννας - Μαρίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας συλλογής Spring - Summer Collection by Anna Maria Beleniotis.

Η Εύη Αδάμ με την designer κοσμημάτων Άννα - Μαρία Μπελενιώτη.

Το ραντεβού δόθηκε στο jewels show room της  στην Κηφισιά όπου πιστές πελάτισσες, φίλες αλλά και προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας, των media και τον επιχειρηματικό, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη νέα συλλογή κοσμημάτων που προτείνει.

Η αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Βλάχου με την Φλώρα Μπελενιώτη, Όλγα Μπόζιου - Δημήτρακα.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν τα Easter Eggs από μαύρο και ροζ χρυσό.

Η Κωνσταντίνα Μακράκη με τον Γιάννη Ολζιέρσκι.

Η Άννα Μαρία Μπελενιώτη σχεδιάζει και κατασκευάζει μοναδικά κοσμήματα, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την προσωπική προσέγγιση και εξυπηρέτηση που συνάδει άψογα με τη μοναδικότητα της κάθε πελάτισσας.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ράντζα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία!


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Μετά από 37 χρόνια «δημοκρατικής» διακυβέρνησης της Ελλάδας όπου οι διακηρύξεις του τύπου «ο πολίτης πάνω από όλα», οι Έλληνες καταρρέουν όχι μόνο από απόψεως επιπέδου ζωής  με όριο την πλήρη εξαθλίωση αλλά και ψυχιατρικά.

Ένας στους έξι Έλληνες, 18 έως 70 ετών, αντιμετωπίζει κάποια μορφή ψυχοπαθολογίας ενώ,  ένας στους δώδεκα εμφανίζει κάποιας μορφής σοβαρή ψυχοπαθολογία, όπως σχιζοφρένεια.


Τα παραπάνω αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (WAPR) και Επιστημονικός Διευθυντής Ε.Π.Α.Ψ.Υ., καθηγητής Ψυχιατρικής Στέλιος Στυλιανίδης. 

Οι Δάσκαλοι συνομιλούν με μαθητές!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την  Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 στις  19.30 εγκαινιάστηκε η έκθεση  Εικαστικών Τεχνών «Οι Δάσκαλοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών συνομιλούν με τους μαθητές» στην  Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Σωτήρος Διός 17, Πειραιάς),  η οποία θα διαρκέσει έως 8 Απριλίου 2012.

Άγγελος Αντωνόπουλος. Νεκρή Φύση.

Στην έκθεση που επιμελήθηκε ο Μάνος Στεφανίδης, συμμετέχουν 36 Καθηγητές της ΑΣΚΤ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στα εγκαίνια  ο Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και επιμελητής της Έκθεσης Μάνος Στεφανίδης  θα αναφερθεί στη συνάντηση της μαχόμενης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τη μαχόμενη εκπαίδευση, με  τίτλο της ομιλίας του «Τέχνη είναι αν έτσι νομίζετε».

Τιτίκα Σάλα.

Η Αν. Καθηγήτρια Διδακτικής της Τέχνης στην ΑΣΚΤ Αθήνας  Τιτίκα Σάλλα θα αναπτύξει το θέμα της αναγκαιότητας της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σαν στοιχείο ολοκλήρωσης της μορφωτικής διαδικασίας, και ο Διευθυντής του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά  Μιχάλης Κ. Άνθης θα μιλήσει για τις «Εικαστικές Τέχνες στην Μέση Εκπαίδευση».  

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 04/04/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με....

την  Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως
- την λήψη αποφάσεων επί (38) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.6 ημερομηνίας 30/03/2012.

Ενδιαφέροντα θέματα που ηγέρθησαν στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση ήταν εκείνα που αφορούσαν:

- Τις προσπάθειες που καταβάλουν τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ, προς την Κυβέρνηση, για να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον περιορισμό των πόρων σε συνδυασμό με την ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων.

- Το θέμα της δημιουργίας χώρων φιλοξενίας των μεταναστών σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος και ειδικότερα στην Αττική.

- Η εκπόνηση, η κατάρτιση - σύνταξη μιας νέας κανονιστικής απόφασης για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η οποία δόθηκε για διαβούλευση με πρόβλεψη να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ., η οποία συνδυάστηκε με πρόταση του Δημάρχου και με αναστολή εξετάσεως των αιτήσεων έως ότου ψηφιστεί η κανονιστική διάταξη.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος τοποθετήθηκε σχετικά με τις άδειες χορήγησης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος λέγοντας πως ο Δήμος δεν θα γίνει σε καμιά περίπτωση «κτηματομεσίτης» και ανακοίνωσε πως ο Δήμος καλεί σε διαβούλευση όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα περίπου 30 - 45 ημερών να υπάρξει νέα «κανονιστική πράξη» του Δήμου για το όλο θέμα! Επιτέλους, συνέχισε, να υπάρξει μια τάξη και καθαροί κανόνες!  

Σε ότι αφορά τους μετανάστες ο κ. Χιωτάκης είπε ότι οι Δήμοι που έχουν πρόβλημα πρέπει να φροντίζουν να το λύσουν οι ίδιοι όπως για παράδειγμα  ο Δήμος Αθηναίων όπου υπάρχει το «εγκαταλελειμμένο» στρατόπεδο του Ρουφ!

Στην συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως» Α. Συνοδινού αναφέρθηκε στο θέμα των εργασιών του δημοτικού πάρκινγκ και επέρριψε ευθύνες για την έλλειψη εργασίας στην αγορά στην ανυπαρξία του πάρκινγκ. Επίσης κάλεσε το κ. Χιωτάκη να ζητήσει σύντομα συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού ώστε να επιλυθεί το θέμα σύντομα!

Απαντώντας ο Δημοτικός Σύμβουλος Ε. Σιδέρης είπε ότι η καθίζηση στην αγορά οφείλεται στο ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά......και όχι η καθυστέρηση των εργασιών για την ολοκλήρωση του πάρκινγκ!

Ο κ. Χιωτάκης συμπλήρωσε ότι σύντομα θα υπάρξει συνεδρίαση του ΚΑΣ για το εν λόγω θέμα, μιας και ορισμένα από τα ευρήματα, οι αρχαιολόγοι τα θεωρούν σημαντικά ώστε να επισπευσθούν οι εργασίες των αρχαιολόγων αλλά και της ολοκλήρωσης του δημοτικού πάρκινγκ! 

Από τα (2) παρακάτω έκτακτα θέματα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το 2ο θέμα:

1. Τροποποίηση της υπ΄αριθ.437/2011 απόφασης του Δ.Σ., όπως συμπληρώθηκε με την 23/2012 απόφαση περί καθιέρωσης 12ωρης και 24ωρης λειτουργίας Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς, καθώς και των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, με έδρα τις Δημοτικές Ενότητες Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, βάσει του υπ΄αριθμ. 7304/7046/2012 εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Εγκρίθηκε.

2. Συζήτηση επί των προτάσεων του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου σχετικά με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό κ.α και λήψη απόφασης για έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Η πρόταση της τοπικής κοινωνίας των Αδαμών, όπως αυτή παρουσιάστηκε με αναφορές και υπομνήματα κατοίκων, μέσω των Συλλόγων Κηφισός και Οικολογική Εξόρμηση Αττικής, που αφορούσε το περιεχόμενο ρυθμίσεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, για την καταβολή οφειλομένων αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες  κοινοχρήστων χώρων,  ακούστηκε με ιδιαίτερη  προσοχή!

Το Δ.Σ. αφού άκουσε και τις προφορικές απόψεις των αιτούντων αλλά και την εισήγηση του Αντιδημάρχου Χωροταξίας κ. Παναγιώτου συμφώνησε όπως εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο θα ζητείται η κάλυψη των απαιτουμένων αποζημιώσεων από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου αντί της προβλεπομένης καλύψεως 30% από τον Δήμο και 70% από τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε μια ακτίνα 250μ γύρω από τον κάθε κοινόχρηστο χώρο. Εγκρίθηκε.

Ακολούθησε η λήψη αποφάσεων επί (36) εκ των (44) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται παρακάτω:  

Πάσχα στον Ελληνικό Κόσμο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Έκτακτο πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για τη Μεγάλη Εβδομάδα με τίτλο: «Βρήκαμε τα αυγά και τα πασχάλια!» πραγματοποιείται στον Ελληνικό Κόσμο για παιδιά από 5 έως 12 ετών, την Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, στις 12:30.


Κόστος συμμετοχής  8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Σύλλογος «Αναγέννηση» Άνω Κηφισιάς!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Ο Σύλλογος «Αναγέννηση» ιδρύθηκε το 1964. Αιτία της δημιουργίας του, η ένταξη της περιοχής «Παληάγιαννη» στο σχέδιο Πόλης του Δήμου Κηφισιάς και η προσπάθεια για την ανάπτυξη υποδομών στην περιοχή.

Ο Σύλλογος λειτούργησε μέχρι το 1978 βάζοντας την περιοχή στο σχέδιο και μέχρι το 1985 περιέπεσε σε αδράνεια. Το 1985 έγινε μια προσπάθεια επαναλειτουργίας του με λίγες δραστηριότητες μέχρι το 2000.


Το 2000 ανέλαβαν τον σύλλογο νέοι άνθρωποι με όρεξη για βοήθεια στην περιοχή. Αυτά τα 12 χρόνια, μέχρι σήμερα προστάτευσαν την φυσιογνωμία της περιοχής και πάλεψαν ειδικά για την προστασία της Πεντέλης που έχει γίνει κατ΄ επανάληψη προσπάθεια καταπάτησης εκτάσεων.

Ο Σύλλογος προσπαθεί να πείσει την Δημοτική Αρχή ότι είναι αναγκαίο να αναβαθμιστεί η είσοδος της Πόλης από τα Μελίσσια. Εκεί στα όρια των δύο Δήμων στα όρια της Κηφισιάς έχουν εγκατασταθεί οχλούσες επιχειρήσεις, όπως μια μάντρα οικοδομικών υλικών, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε έκταση χαρακτηρισμένη ως χώρος πρασίνου. 

Ένας αιώνας Χίος!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Χίος 1912 - 2012 εκατό χρόνια Ελευθερία; - μια πρώτη προσέγγιση» ονομάζεται η ομαδική έκθεση που διοργανώνει η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη, Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικής δράσης με έδρα τη Χίο, με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου, και φιλοξενεί το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.

Χίος 1912 - 2012 εκατό χρόνια Ελευθερία;

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν σήμερα Πέμπτη στις 19:00 και διανθίζονται από την παρουσία του Strovili Quintet και  τις συνθέσεις του Γιάννη Χούλη με επιρροές από την ethnic Jazz σκηνή.

Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 20 ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, Χιώτες ή χιακής καταγωγής, που δουλεύουν με διαφορετικά υλικά (ζωγραφική, μικρογλυπτική, κεραμική, φωτογραφία, βίντεο κ.ά.), όπως και μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου.

Μέρος της έκθεσης θα παρουσιαστεί στη Χίο, το Νοέμβριο 2012,  ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν και σχολεία.