Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Το βλέμμα ενός εκτός Ελλάδος Έλληνα! Μέρος 1ο......

Για την αντιγραφή ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εγκατέλειψα την Ελλάδα προ εφταετίας. Τις καλές εποχές δηλαδή. Ολυμπιακοί, ευρωπαϊκό, Eurovision και καφάσια οι άδειες σαμπάνιες στη Μύκονο. «Που πας;», με ρωτούσαν απορημένοι οι φίλοι μου. «Πουθενά δεν θα βρεις καλύτερα!». Τώρα πια η στάση τους έχει αλλάξει. «Μη τυχόν και γυρίσεις! Καλά είσαι εκεί. Δεν παλεύετε εδώ η κατάσταση!»


Όχι, ουδεμία αίσθηση διορατικότητας είχα για τα δεινά που έμελλε να ακολουθήσουν. Προφήτης δεν είμαι, πόσο δε μάλλον σοφός. Πολύ απλά δεν είχα «δόντι», κομματικό μέσο, γνωριμίες ή οικογενειακή επιχείρηση. Αλλά ούτε και τη διάθεση να ανταγωνιστώ αυτούς που τα είχαν. Με λίγα λόγια, καμία τύχη. Είχα ανάγκη από ένα σύστημα που να προστατεύει τον πολίτη από την ανομία.

Ένα σύστημα που να αποδέχεται ως αλήθεια το αυτονόητο, να επιβραβεύει το άριστο και να απορρίπτει τον παραλογισμό. Τα κουβαδάκια μου, δηλαδή, και σε άλλη παραλία!

Θα μου πείτε τώρα, δικαίως, «τι δουλειά έχεις εσύ να εκφέρεις άποψη για τα τεκταινόμενα; Τι σε κόφτει; Αφού είσαι αμέτοχος, δεν σε αγγίζουν ούτε το μεσοπρόθεσμο, ούτε οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων.»  Οι πιο παθιασμένοι θα βιαστούν να με κρίνουν. «Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες. Δεν κάθεσαι στα αυγά σου εκεί στο Λονδίνο και άσε μας εμάς να κάνουμε ότι νομίζουμε.» Σωστό, εν μέρει. Αλλά επειδή ακριβώς είμαι αμέτοχος διαθέτω και το εξής πλεονέκτημα. Βλέπω τα πράγματα αποστασιοποιημένος από πάθη και συγκινησιακές φορτίσεις. Με ψυχρή λογική.

Κι έτσι λογικά και ψυχρά επιθυμώ να εκφράσω την ακόλουθη απορία προς άπαντες τους «αγανακτισμένους»!


Μα, αλήθεια, πραγματικά δεν γνωρίζετε ποιοι τα φάγανε τα λεφτά; Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα ποιοι είναι οι κλέφτες, οι ψεύτες κι οι λωποδύτες; Θέλετε να τους ξετρυπώσετε, το γνωρίζω, μα πολύ φοβάμαι πως ψάχνετε σε λάθος κρυψώνες. Ας σας δώσω εγώ λοιπόν μερικά παραδείγματα (συγχωρέστε μου τις γενικεύσεις, προφανώς και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις):


- Κλέφτες είναι οι χρυσοί ολυμπιονίκες μας που αφού μας χάρισαν την ψευδαίσθηση εθνικής ανάτασης τσεπώνοντας ταυτόχρονα τα πλουσιοπάροχα πριμ της πολιτείας, αποδείχτηκαν στην πλειοψηφία τους ντοπέ. Τσάμπα τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυσαν μπροστά στις κάμερες. Ο Έλλην φορολογούμενος πλήρωσε!

- Κλέφτες, όπως αποδεικνύεται, είναι οι πρόεδροι των ομάδων σας τους οποίους αποθεώνετε τις Κυριακές μεσημέρια διότι «στήνουν» παιχνίδια, ξεπλένουν βρώμικο χρήμα και ζημιώνουν τόσο το κράτος (ΟΠΑΠ) όσο και όσους δοκιμάζουν την τύχη τους παίζοντας στοίχημα.

- Κλέφτες επίσης οι ιδιοκτήτες καμπόσων νυχτερινών μαγαζιών όπου χρόνια ολόκληρα αφήνατε μηνιάτικα και δώρα (πάλε ποτέ) για μια ζεμπεκιά, για το καλό το πρώτο τραπέζι, για φιστίκια, αλκοόλ και γαρούφαλλα. Αποδεδειγμένες οικονομικές ατασθαλίες, εκτεταμένη φοροδιαφυγή, παραβίαση αδειών λειτουργίας κλπ.

- Κλέφτες  αρκετοί από τους εθνικούς τροβαδούρους μας που ξέχασαν ή αμέλησαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους. Με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον τραγουδιστή-αηδόνι, σύζυγο νυν βουλευτού και πρώην υπουργού. Μα, με ψίχουλα θα ασχολούμεθα τώρα κύριε δικαστά;

- Κλέφτης ο ταξιτζής που με χρεώνει διπλά και τριπλά για μία κούρσα αεροδρόμιο-Κολωνό κάθε φορά που επισκέπτομαι την Αθήνα. Λόγω κάποιας περίεργης σύμπτωσης μάλιστα το «καπέλο» αποδεικνύεται πάντα υψηλότερο τις φορές που παραδέχομαι πως ζω μόνιμα έξω. Αθάνατη Ελληνική φιλοξενία! Για απόδειξη δε ούτε ερώτημα.

- Κλέφτες οι μοναχοί που επιδίδονται σε business εκατομμυρίων με ξιπασμένους πολιτικούς καλώντας σας  ταυτόχρονα σε προσευχή και νηστεία. Κατά τα άλλα, τα του Καίσαρος τω Καίσαρ και τα του Θεού τω Θεώ.

- Κλέφτες και οι παπάδες που τσεπώνουν αδήλωτα τρακοσάρια «για την εκκλησία» από γάμους και βαφτίσια. Και ο δίσκος φυσικά να γυρίζει.

- Κλέφτης ο καφετζής στην Πλάκα στης Κρήτης που αρνείται πεισματικά να χτυπήσει στην ταμιακή του το φραπεδάκι που παραγγέλνω για την παραλία.

- Κλέφτης και ο εφημεριδοπώλης στο διπλανό χωριό της Ελούντας για τον ίδιο λόγο.

- Κλέφτες οι εφοριακοί που κάνουν τα στραβά μάτια στους φοροφυγάδες.

- Κλέφτες οι αστυνομικοί που χρηματίζονται για να παρέχουν προστασία σε άλλους  κλέφτες.

- Κλέφτες όσοι παίρνουνε άδεια από την σημαία γιατί πληρώνονται χωρίς να παράγουν.

- Κλέφτες όσοι ζητάνε διευκολύνσεις και ρουσφέτια για «το παιδί που ζορίζεται στο στρατόπεδο» και «την θυγατέρα με τα τέσσερα μάστερ που θέλει να δουλέψει στην τοπική ΔΕΚΟ». 

- Κλέφτες οι δημόσιοι υπάλληλοι που την κοπανάνε από το γραφείο στις 12:30. Κλέφτες και οι συνάδελφοί τους που τους χτυπάνε την κάρτα. Αλλά είπαμε: μεταξύ κατεργάρηδων αλληλεγγύη..

- Κλέφτες οι υπάλληλοι δήμων και νομαρχιών που εκδίδουν μεν τιμολόγια αλλά πλαστά.      

- Κλέφτες οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων γιατί πολύ απλά αυθαιρέτησαν.

- Κλέφτες και οι μηχανικοί που παραβαίνουν τους όρους δόμησης για να βγάλουν παραπάνω τετραγωνικά ως υπερυψωμένα υπόγεια και ημιυπαίθριους.

- Κλέφτες οι επίορκοι δικαστές και οι φίλοι τους δικηγόροι που εμπλέκονται σε κυκλώματα.

- Κλέφτες οι συνδικαλιστές που παραλύουν το κράτος, μας κόβουν το ρεύμα και ζημιώνουν όσους επιθυμούν να δουλέψουν.

- Κλέφτες οι εκπαιδευτικοί που λαμβάνουνε μαύρα από ιδιαίτερα.

- Κλέφτες οι δημοσιογράφοι που κουβαλούν μετρητό αγνώστου προελεύσεως σε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων.

- Κλέφτες οι καθηγητές πανεπιστημίου που διορίζουν παιδιά και εγγόνια στις σχολές τους με αδιαφανείς διαδικασίες. Αν δεν κοιτάξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.

- Κλέφτες αυτοί που πωλούν τενεκέδες λάδι παραγωγής τους χωρίς να δηλώνουν το επιπλέον εισόδημα.

- Κλέφτες γιατροί και φαρμακοποιοί που στήνουν εισπρακτικές εταιρίες στην πλάτη των ασθενών γράφοντάς τους αχρείαστα φάρμακα που ασφαλώς κάποιος εν τέλει πρέπει να πληρώσει (τα ασφαλιστικά ταμεία γι' αυτούς που αναρωτιούνται).

- Κλέφτες οι νοικοκύρηδες που διατηρούν ανασφάλιστες οικονόμους και στερούν πόρους από τα ταμεία.

- Κλέφτες οι αιώνιοι φοιτητές γιατί καταναλώνουν κρατικούς πόρους κωλοβαρώντας.


Κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες. Μιάμιση σελίδα κλέφτες (ενδεικτικά)! Συμπέρασμα; Κλέφτες υπάρχουν πολλοί. Αλλά εσείς βεβαίως δεν ανήκετε σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Ούτε και που πήρε το μάτι σας κάτι ύποπτο, κάτι ανάρμοστο γύρω σας τόσα χρόνια!

Συνεχίζεται...........

Του Βασίλη Μαχιά,

Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ  τη  Δευτέρα,  01/08/ 2011

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 34785!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 02/08/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 1 αναπληρωματικό και 5 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και των «4» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 28/07/2011.

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «2» έκτακτα θέματα.....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!......που αφορούσαν (1) μία δαπάνη του Δήμου και (2) διενέργεια ένδικων μέσων κατά απόφασης εναντίον του Δήμου!

Τα κάτωθι «4» τακτικά θέματα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία!....διότι παρουσιάστηκαν ουσιαστικές διαφωνίες!

1. Η έγκριση της υπ’ αριθμό 42/2011 μελέτης και όρων διακήρυξης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΑΚΚΟΥΒΩΝ » ήταν ομόφωνη πλην του κ. Τσούλου ο οποίος ψήφισε λευκό!

2. Η υποβολή Εισήγησης της Δικηγόρου κ. Δήμητρας Λάμπου, περί Άσκησης περαιτέρω ενδίκων μέσων, κατά της υπ’ αριθμό 1788/2011 αποφάσεως του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 28ο), σύμφωνα με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος Κηφισιάς να καταβάλει στον κ. Καλίτση Δημήτριο το συνολικό ποσόν των δέκα τεσσάρων χιλιάδων, εξακοσίων εβδομήντα οκτώ ευρώ & 74 λεπτών (14.678,74 €) νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής (24-10-2008) έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία!

Οι κ. κ. Τσούλος και Σιδέρης ψήφισαν κατά διότι είναι υπέρ της προτάσεως του Δημότη!.....δηλαδή να πληρωθεί ο Δημότης μόνο το κεφάλαιο και οι τόκοι να παραγραφούν!

3. Προέλεγχος και σύνταξη έκθεσης των ισολογισμών και των αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2010 για τις δημοτικές ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης σύμφωνα με το άρθρο 163 του Ν. 3463/2006.

4. Προέλεγχος και σύνταξη έκθεσης των απολογισμών και των αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2010 για τις δημοτικές ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης σύμφωνα με το άρθρο 163 του Ν. 3463/2006.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων 3 και 4 οι Λογιστές των δημοτικών ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης παρουσίασαν επί τροχάδην!.....τους τελικούς ισολογισμούς του 2010!

Συγκεκριμένα ο Λογιστής κ. Δ. Γιωργόπουλος της Εκάλης παρουσίασε τον ισολογισμό 2010 με έλλειμμα εις νέον της τάξεως των 389.948,70 ευρώ!.....με την παρατήρηση ότι  δεν εφαρμόστηκε  η «αναλυτική λογιστική» κατά την  προετοιμασία του ισολογισμού λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του Δήμου!

Ακολούθως ο Λογιστής της Νέας Ερυθραίας παρουσίασε τον ισολογισμό του 2010 με το «εντυπωσιακό» έλλειμμα εις νέον των 4.363.499,00 ευρώ!.....χωρίς να παρουσιάσει  παρατηρήσεις για το έλλειμα!.......παρά μόνο ότι η εφαρμογή της «αναλυτικής λογιστικής» δεν συνηθίζεται!

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Λογιστής της Κηφισιάς ο οποίος με πολύ εγκωμιαστικό  τρόπο, υπό το βλέμμα του κ. Δημάρχου, ανέφερε ότι, λόγω της καλής διαχείρισης του Δήμου, ο ισολογισμός του 2010 ήταν πλεονασματικός!.......χωρίς βεβαίως να τον παρουσιάσει αναλυτικά! 

Η κ. Μ. Δαλιέτου σχολίασε ότι και ο Δήμος Κηφισιάς δεν εφαρμόζει την «αναλυτική λογιστική» διότι δεν συνηθίζεται!

Σε ερώτηση του κ. Χιωτάκη κατά πόσον υπάρχουν αποκλείσεις μεταξύ των εν λόγω τελικών αποτελεσμάτων χρήσεως του έτους 2010  και του αρχικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2011 της απογραφής, αμφότεροι η κ. Μ. Δαλιέτου και ο Λογιστής απήντησαν αρνητικά!

Κατά την ψηφοφορία των εν λόγω θεμάτων  κ. Τσούλος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι ψηφίζει να παρουσιαστούν μεν τα αποτελέσματα στο επόμενο Δ.Σ. αλλά με επιφύλαξη για να του δοθεί η δυνατότητα να τα μελετήσει διεξοδικά!

Την ίδια ακριβώς τοποθέτηση είχε και ο κ. Σιδέρης ο οποίος πρόσθεσε ότι  δεν αισθάνεται «διασφαλισμένος» εάν πρώτα δεν τα μελετήσει αναλυτικά!

Ο κ. Χιωτάκης απήντησε λέγοντας ότι για αυτό τον λόγο υπάρχουν οι Ορκωτοί Λογιστές οι οποίοι τα ελέγχουν. Εμείς οι αιρετοί δεν είμαστε  λογιστές για να μπορούμε να εκφέρουμε υπεύθυνη γνώμη! Αναμένουμε λοιπόν από τους  Ορκωτούς Λογιστές, οι οποίοι ελέγχουν τους ισολογισμούς του 2010, να δώσουν το «πράσινο φως» για να εγκριθούν στην συνέχεια από  τα μέλη του Δ.Σ.!
 
Ο κ. Χιωτάκης έκλεισε την συνεδρίαση ανακοινώνοντας ότι η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα γίνει στις 23/08/2011!


ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ κ. Χιωτάκη ότι.......στο διαδίκτυο πρέπει να αναρτώνται:

«Κατά το αρ.2 παρ.4 εδ.6 του Ν.3861/2010.....οι προϋπολογισμοί, απολογισμοί, ισολογισμοί και οι επί μέρους δαπάνες Υπουργείων, κεντρικών και περιφερειακών δημόσιων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και φορέων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού»

Εισηγούμεθα λοιπόν να το κάνετε το συντομότερο.......για να ενημερώνετε ο Δημότης πως διαχειρίζεται ο Δήμος την περιουσία του! 


Υ.Γ. Η Kifisia Press θα επανέλθει λίαν προσεχώς σχολιάζοντας τους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα της χρήσεως 2010 για τις δημοτικές ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Για να θυμηθούμε και να γνωρίσουμε!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Τώρα που μπήκαμε στην καρδιά του καλοκαιριού και λίγο πολύ χαλαρώνουμε σκέφθηκα να θυμηθούμε λίγο την Κηφισιά μας αμέσως μετά την μεταπολίτευση και το πρώτο εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επισκέφθηκα λοιπόν τον «βετεράνο» των δημοτικών μας δρώμενων εκείνης της εποχής κ. Κωνσταντίνο Δενδρινό για να συζητήσω μαζί του το κλίμα της εποχής.

Δήμαρχος εκλέγεται ο αείμνηστος κ. Δημήτρης Ζωμόπουλος και μαζί με όλους τους Δημοτικούς Σύμβουλους ξεκινά την δημοκρατική αποκατάσταση του Δήμου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ορκίζονται την 1η Ιουνίου 1975.

Οι Σύμβουλοι ορκίζονται την 1η Ιουνίου 1975 και ο Δήμαρχος μετά την ορκωμοσία,  τους παίρνει στο καφενεδάκι στην Αγία Παρασκευή στην Κάτω Κηφισιά για να συζητήσουν ανεπίσημα την δράση τους για την Κηφισιά.

Πρώτο ανεπίσημο Δημοτικό Συμβούλιο!

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το πόσο εύκολο ήταν να τα πουν σε καφενεδάκι έξω από την γραφειοκρατία......

ΟΙ Δημοτικοί μας άρχοντες την 28η Οκτωβρίου 1975.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί  από τον φωτογράφο Δημήτρη Μάντη που είχε το στούντιο του στην Νέα Ερυθραία και είναι από το αρχείο του κ. Κώστα Δενδρινού


Ο πανηγυρικός λόγος της 28ης Οκτωβρίου 1975.

Η κουβέντα με τον κ. Κωνσταντίνο  Δενδρινό περιστράφηκε στην προσπάθεια όλων συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων να βοηθήσουν την Κηφισιά να ξεφύγει από τους φόβους και τις αναστολές που είχε δημιουργήσει η περίοδος της χούντας και να μπουν οι βάσεις για τον εκδημοκρατισμό.

Θυμηθήκαμε ότι ο άλλος αείμνηστος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κανακάκης που ανέλαβε τον Δήμο το 1982 , στις εκλογές του 1975 δεν κατέβηκε σαν υποψήφιος αλλά υποστήριξε σθεναρά την εκλογή του κ. Ζωμόπουλου!

Ο κ. Μανώλης Αναγνωστάκης με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Κανακάκη το 1982.

Για την περίοδο του 1982 θα σας γράψω σε επόμενο άρθρο γιατί τότε έχουμε και την αλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου που επηρέασε και τα Δημοτικά όλης της Ελλάδας .

Θυμηθήκαμε τους καυγάδες Βόλκου – Δενδρινού πάντα για την Κηφισιά, τον κ. Θοδωρή Γεωργαντά και τα όνειρα του για την Κηφισιά, τον κ. Τηλέμαχο Τσιλιγκίρη με τα υπέροχα μπιφτέκια του, τον κ. Γιάννη Λαχανά στο κρεοπωλείο, τον κ. Νίκο Λαδάκη τον πιο γνωστό οδοντογιατρό της πόλης και … έφυγα με την όρεξη να βρω και τον κ. Σταύρο Βόλκο για να ακούσω και άλλες ιστορίες που θα σας περιγράψω σύντομα.

Θέλω να τελειώσω με μια σύγκριση : μπορούν σήμερα οι 41 Δημοτικοί Σύμβουλοι να συνεδριάσουν σε καφενεδάκι οικογενειακά και όμορφα;

Που όμως να βρουν το καφενεδάκι που τα σαρώσαμε όλα για να τσιμεντοποιηθούμε!

Καλό καλοκαίρι.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΑΝΤ1 στην Νέα Υόρκη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στις 20 Ιουλίου 2011, ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε, από ομάδα Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων, έξω από τα γραφεία του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη, 5ωρη διαμαρτυρία εναντίον της προβολής της τουρκικής παραγωγής ΕΖΕΛ.


Οι διαδηλωτές διαμοίρασαν χιλιάδες φυλλάδια με ενημερωτικές πληροφορίες για το τι συνεχίζει να κάνει ο ΑΝΤ1(Ελλάδος).


Τους διαδηλωτές πλαισίωσαν και πολλοί Ελληνοκύπριοι και Ελληνοκύπριες που ενημερώθηκαν για το θέμα και πήραν φυλλάδια να διανέμουν και οι ίδιοι. Συναντήθηκαν ακόμα και με Ελληνίδες που βρισκόντουσαν στην Νέα Υόρκη για διακοπές που τους είπαν ότι δεν το παρακολουθούσαν αλλά και εφόσον ενημερώθηκαν ότι ήταν γυρισμένο στην κατεχόμενη Κύπρο, δεν θα βλέπουν καθόλου ΑΝΤ1 (Ελλάδος).  Οι εν λόγω κυρίες τους είπαν ότι δυστυχώς τα ελληνικά κανάλια έχουν γεμίσει με τουρκικές παραγωγές.

Η διαμαρτυρία ήταν άκρως επιτυχής, κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε και η Αστυνομία τους επέτρεψε να σταθούν ακριβώς μπροστά από την κύρια είσοδο του κτιρίου με τα συνθήματά τους που έλεγαν «ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΕΛΛΑΔΟΣ» και «ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΕΖΕΛ / ΑΝΤ1», κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες!

Τα γραφεία του ΑΝΤ1 βρίσκονται στην διάσημη και πολυσύχναστη 5η Λεωφόρο στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζονται ονομάζεται «OlympicTower» (πρώην οίκημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας το οποίο χτίστηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση προτού πεθάνει). Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, το Ίδρυμα Ωνάση, και πολλές ελληνικές εφοπλιστικές εταιρίες.

Είναι φανερό ότι η ευαισθησία «ψυχαγωγίας»  του ΑΝΤ1 Ελλάδος προέχει της «εθνικής» ευαισθησίας!.....με αποτέλεσμα η διαμάχη για το τουρκικό σίριαλ ΕΖΕΛ να φουντώνει με απρόβλεπτες συνέπειες!


Η «Κίνησης για την Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» μαζί με την «Cyprus Action Network of America» εγκαλεί τον ΑΝΤ1 Ελλάδος ότι προπαγανδίζει το καθεστώς των Κατεχομένων!......και απειλεί με αγωγή αξιώνοντας αποζημιώσεις «μαμούθ»!

Ο δικηγόρος κ. Λουκής Λουκαϊδης,  ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση, τόνισε ότι «έχουν ήδη γίνει έντονες παραστάσεις από οργανώσεις και θύματα της τουρκικής κατοχής, με αίτημα τον τερματισμό της προβολής του προκλητικού τουρκικού σίριαλ ΕΖΕΛ, οι οποίες απορρίφθηκαν με αλαζονεία και χωρίς λογική εξήγηση από τον ΑΝΤ1 Ελλάδος»!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μουσικές Παρασκευές!

Γράφει  η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΌΥΛΟΥ

Αλλάζουν οι Παρασκευές στο  ΑΙΓΛΗ LOUNGE BAR RESTAURANT στο Κεφαλάρι, αφού προ ημερών εγκαινίασε τα celebrity Dj Fridays όπου κάθε Παρασκευή θα παίζουν μουσική celebrities από διάφορους χώρους και θα ανεβαίνουν στα decks σε μοναδικές guest Dj εμφανίσεις.

Το διαχρονικό CAFE ΑΙΓΛΗ στο Κεφαλάρι, πάντα πρωτοτυπεί και πραγματοποιεί τα πιο κεφάτα parties των βορείων προαστίων, όπως και κάθε Τετάρτη τις live ελληνικές βραδιές που έχουν γίνει ήδη το απόλυτο meeting point της περιοχής.

Ο Φώτης Συκλάς με την Εύα Δελλή και την Ανδρεανή Τσάφου.

Η ψυχή της ΑΙΓΛΗΣ στο Κεφαλάρι που δεν είναι άλλη από τον Φώτη Συκλά, εμπνεύστηκαν τις μοναδικές αυτές βραδιές όπου ο κόσμος αγάπησε από την πρώτη στιγμή και ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο και κάθε Παρασκευή με όλο το Αθηναϊκό fashion crowd στις επάλξεις!

Σάννυ Μπαλτζή, Χάρης Βαφειάς, Μάγκυ Χαραλαμπίδου.

Έτσι λοιπόν αν θέλεις να συναντήσεις την Σάννυ Μπαλτζή σε ρόλο Dj ή τον Γιάννη Σπαλιάρα, τον Κώστα Γκρέκα ή τον Κώστα Φραγκολιά σε ρόλο barman και να διασκεδάσεις μαζί τους σε ένα εντελώς φιλικό περιβάλλον, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς κάθε Παρασκευή το ΑΙΓΛΗ LOUNGE BAR RESTAURANT και καλή διασκέδαση!

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Παρακολούθηση.....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π.21!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τετάρτη  27 Ιουλίου 2011 και ώρα 07.00μμ  συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Κορογιαννάκη, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία έγινε ομόφωνη επικύρωση πρακτικού της 22/06/2011,  ακολούθησε συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως διάρκειας μιας ώρας περίπου και στην συνέχεια  συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα και χαλαρά!.......χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!........τα κάτωθι «30» τακτικά θέματα:

1. Ορθή Επανάληψη της απόφασης 65/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τον ορισμό μελών Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς».

2. Ορθή Επανάληψη της απόφασης 67/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τον ορισμό μελών Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς».

3. Αποδοχή πίστωσης και κατανομή Α΄ εντολής ΣΑΤΑ 2011.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την κατάργηση των λεωφορειακών γραμμών 560 – 561 – Β7.

5. Έγκριση μελέτης Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην περιοχή του Δήμου Κηφισιάς πέριξ «Ελ. Βενιζέλου – Χαρ. Τρικούπη – Κοκκιναρά – Ηροδότου – Πόντου – Παπαφλέσσα».

6. Κανονιστική απόφαση λειτουργίας συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Δήμο Κηφισιάς (Δ.Ε. Κηφισιάς – Δ.Ε. Ν. Ερυθραίας). 

7. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών – Τακτοποιητικού του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ.

8. Πρόταση για καθορισμό θέσεων Λαϊκής Αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Ερυθραίας. 
9. Πρόγραμμα Εφαρμογής Πράσινων Δωμάτων σε Δημόσια Κτίρια.

10. Επί της υπ’ αριθμ. 23/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά εισήγηση της Επιτροπής Πολεοδομικών Θεμάτων σχετικά με την εφαρμογή του Ν. 3843/2010 περί ημιυπαιθρίων.

11. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Κηφισιάς «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ», έτους 2011.

12. Έγκριση εκτέλεσης του έργου: «Ανακατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο Κηφισιάς», από οικονομικούς πόρους του Δήμου. 

13. Έγκριση εγκατάστασης οκτώ (8) νέων παροχών νερού, για την άρδευση χώρων πρασίνου στην Δημοτική Ενότητα Εκάλης. 

14. Εισήγηση για συμπλήρωση κανονισμού ύδρευσης. 

15. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Κηφισιάς στην Αναπτυξιακή Βορείων Προαστίων. 

16. Λήψη απόφασης για διορισμό αδελφού θανόντος υπαλλήλου.

17. Επί καταβολής ρυθμιζόμενων οφειλών τρίτων προς το Δήμο (αρ. 54 του Ν. 3979/2011). 

18. Έγκριση καταβολής εξόδων παράστασης στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Κηφισιάς, (παρ. 1, άρθρ.242 του Ν.3463/2006) , (Δ.Κ.Κ.).

19. Έγκριση καταβολής αποζημίωσης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Κηφισιάς, (παρ. 2, άρθρ.242 του Ν.3463/2006), (Δ.Κ.Κ.).

20. Έγκριση χιλιομετρικής αποζημίωσης υπαλλήλων της Πολεοδομίας του Δήμου. 

21. Καταβολή επιδόματος για το έτος 2010, στους υπαλλήλους που απασχολήθηκαν για την εξυπηρέτηση υπηκόων τρίτων χωρών.

22. Καθορισμός ποσού εξόδων κίνησης εισπρακτόρων.

23. Κλείσιμο λογαριασμού στην Αγροτική τράπεζα του Νομικού Προσώπου «ΚΑΠΗ» του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας. 

24. Κλείσιμο λογαριασμού στην Αγροτική τράπεζα του Ενιαίου Φορέα Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας. 

25. Κλείσιμο λογαριασμού στην Αγροτική τράπεζα του Νομικού Προσώπου «Δρυμπέτειο Κέντρο Προαγωγής Υγείας» του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας. 

26. Διαγραφή ποσού τεσσάρων χιλιάδων σαράντα τριών ευρώ (4.043,00€) από είσπραξη οίκοθεν χρηματικού καταλόγου ύδρευσης Δ’ Τριμήνου 2010 (άρθρο 174 Ν. 3463/2006).

27. Διαγραφή χρεών οφειλετών ΤΑΠ, εγγεγραμμένων σε οριστικούς βεβαιωτικούς καταλόγους (περ. δ. παρ. 1 άρθρο 174 Ν. 3463/2006).

28. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: Συντήρηση ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου Δήμου Εκάλης.

29. Λήψη απόφασης για την ανάθεση στην δικηγόρο Άννα Σαφού του νομικού χειρισμού της υπόθεσης που αφορά την αναστολή εκτέλεσης και αίτηση ακυρώσεως της υπ’αριθμ. 10920/1990 απόφασης Νομάρχη Ανατολικής Αττικής με θέμα την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο ΟΤ 18 του Δήμου Κηφισιάς. 

30. Καθορισμός τιμής μονάδος αποζημιώσεως απαλλοτριωθείσης εκτάσεως στην περιοχή της Κηφισιάς «ΒΑΡΕΙΕΣ – ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΥΛΕΝ», στο ΟΤ.962 και με κωδικό κτηματογράφησης 0128005, για απαλλοτριούμενη έκταση 2,30 τ.μ. των ιδιοκτητών: Ισμήνης Στεργίου, Αθανασίου Κούβελου, Ξενοφώντος Κούβελου, Ισιδώρου Κούβελου και Ζίνας – Άννας Νεκαντάρη.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Οι Γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα!.....στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Για την αντιγραφή ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Την Τετάρτη, 27.7.2011, στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Μανώλης Γλέζος και ο κ. Στέφανος Ληναίος, Πρόεδρος και Υπεύθυνος, αντίστοιχα, της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκλήθησαν και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, για ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.


Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα  είναι :

Προς το Δημόσιο:

Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δις δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δις δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα 2 ποσά.

Συγκεκριμένα:

1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι, το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους.

3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δις δολ., σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδος:

Η πραγμάτωσή της επήλθε:

1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

2. Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός ( Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS, (κατ’ εξαίρεση, μόνο η Ελλάδα!!!). Η διατροφή ανήλθε σε 8 δις δρχ., το μήνα.

3. Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Έγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας, τον Αύγουστο του 1941.

4. Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) και πήραν ασήμι 18μιση τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες (!!!) και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.

5. Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δις δολ. αγοραστικής αξίας του 1938.

6. Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής. - Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. - Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδουριά.

7. Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρις και 200 δις ευρώ!

Προς τα θύματα:

89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα. - Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων, 13.1/2 % του ελληνικού πληθυσμού.

Στη συνέχεια, ο κ. Στέφανος Ληναίος παρέδωσε όλο το απαραίτητο, αναλυτικό, ενημερωτικό υλικό στον Πρόεδρο της Επιτροπής και ευχαρίστησε τα μέλη της, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που επιτέλους η Ελληνική Βουλή, μας κάλεσε για να πληροφορηθεί υπεύθυνα και αναλυτικά για το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπισθεί και λυθεί εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο για την οικονομική, αλλά και για την ηθική αποκατάσταση της τιμής της πατρίδας μας και των αμέτρητων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας».


Έπειτα, ο Πρόεδρος και όλοι οι Βουλευτές της Επιτροπής, ευχαρίστησαν τον κ. Μανώλη Γλέζο για την ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική ενημέρωση και ομόφωνα αποφάσισαν, τον προσεχή Σεπτέμβριο, να αφιερώσουν, αποκλειστικά, μια ολόκληρη συνεδρίαση της Επιτροπής για μια πλήρη και αναλυτική συζήτηση των Βουλευτών της και των εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.