Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. Χιωτάκη!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Με αφορμή την παρακάτω επιστολή του αναγνώστη μας κ. Χ. Καρκαζή.......


και τα όσα παρατηρεί για την κυκλοφοριακή κατάσταση στην πλατεία Πλατάνου, η πραγματικότητα που όλοι την ζούμε είναι ακόμα πιο δραματική.

Είναι γνωστό ότι η Λεωφόρος Κηφισίας στο κομμάτι της από το Ζηρίνειο μέχρι το Καστρί δεν διαθέτει το απαραίτητο πλάτος ώστε να μπορεί να αντέξει τον καθημερινό κυκλοφοριακό φόρτο, σε ώρες αιχμής.

Είναι επίσης γνωστό ότι από το 1978 που έγινε η πρώτη διαπλάτυνση και το 2002 που έγιναν τα έργα για την Ολυμπιάδα, το κομμάτι αυτό δεν συζητήθηκε από το τότε Υπουργείο Δημοσίων Έργων και μετέπειτα ΥΠΕΧΩΔΕ, διότι για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα η μόνη λύση είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου, έργο που είναι αρκετά μεγάλου κόστους και που δεν εντάχθηκε ποτέ σε κανένα από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης ή και αν προτάθηκε απορρίφθηκε αφού δεν υπήρξε πίεση για να υλοποιηθεί. Γιατί;

Γιατί η Λεωφόρος Κηφισίας είναι οδός χαρακτηρισμένη ως εθνική οδός και άρα η διαχείριση της ανήκει στο δημόσιο και όχι στους ΟΤΑ .

Σχετικά βέβαια με την πιάτσα ταξί, σίγουρα δεν είναι εκεί η ενδεδειγμένη αλλά ούτε και η εγκεκριμένη από την τροχαία και θα μπορούσε να υπάρξει αστυνόμευση ώστε τα ταξί να πάνε στις οργανωμένες θέσεις τους.

Για τις διαδρομές των λεωφορείων υπεύθυνος είναι ΟΑΣΑ και οι θέσεις των αφετηριών στον Πλάτανο και στον ηλεκτρικό. Η στάση και η στάθμευση στην λεωφόρο απαγορεύεται από την υπάρχουσα σήμανση,  αλλά η κυκλοφοριακή αγωγή αρκετών οδηγών συνδυαστικά με την ελληνική νοοτροπία μπορούν να διορθωθούν μόνο με συνεχή αστυνόμευση από την Τροχαία και εν μέρει από την Δημοτική Αστυνομία.

Είναι σίγουρο ότι αν η Δημοτική μας Αρχή θέλει, μπορεί να προσπαθήσει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες προς όλες τις υπηρεσίες και με επιμονή να απαιτήσει το αυτονόητο, να σεβαστούμε όλοι επαγγελματίες και γιωταχήδες την υφιστάμενη σήμανση και να ασχοληθούν με το υπαρκτό και έντονο αυτό πρόβλημα και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το ερώτημα είναι.....θέλει;;

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Έφυγε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελίζαμπεθ  Τέιλορ, ένας από τους μύθους της 7ης τέχνης έφυγε από το Los Angeles για την......γειτονιά των αγγέλων την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 στις 3.20 ώρα Ελλάδος. 

Βραβευμένη με δύο Όσκαρ ένα το 1960 για το «Ζήσαμε στην Αμαρτία»  με τον Λώρενς Χάρβεϊ και το δεύτερο το 1966 για το «Ποίος φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ»  με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, αλλά και ένα τρίτο για την προσφορά της στη φιλανθρωπία. Έχει προσφέρει πολλά στον αγώνα κατά του AIDS και ήταν πολύ φίλη με τον Μάικλ Τζάκσον. 


Η καλλονή Ελίζαμπεθ Τέιλορ τελευταία δεν ήταν πολύ καλά στην υγεία της. Νοσηλευόταν εδώ και δυο μήνες περίπου στο νοσοκομείο Κέδροι του Σινά στο Λος Άντζελες με καρδιακή ανεπάρκεια και έδειχνε πως είχε διαφύγει τον κίνδυνο. Η καρδιά της όμως την πρόδωσε. 

Η Ελίζαμπεθ γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά  έφυγε για την Αμερική μαζί με τους γονείς και τον αδελφό της. Από πολύ μικρή, από την ηλικία των 12 μόλις ετών, την κέρδισε η μεγάλη οθόνη, που τη λάτρεψε στην κυριολεξία για το τέλειο πρόσωπό της και τα μενεξεδένια μάτια της. Στα 18 της  παντρεύτηκε τον κληρονόμο Νίκι Χίλτον της διάσημης αλυσίδας των ξενοδοχείων και τον χώρισε έπειτα από λίγο. Η ζωή της ήταν πολυτάραχη!

Από τις γυναίκες που αγαπήθηκε πάρα πολύ, που χτυπήθηκε όμως από αρρώστιες,  από τότε που έπεσε από ένα άλογο μικρή είχε υποβληθεί σε πάνω από 19 εγχειρήσεις στην πλάτη της, αλλά δεν ξέφυγε και από την κακή  μοίρα όταν ο τρίτος της σύζυγος έπεσε με το αεροπλάνο του και σκοτώθηκε. Στα 19 της ήταν ήδη σταρ της μεγάλης οθόνης και στα 26 της χήρα.  Έκανε 8 γάμους, κι απέκτησε τρία παιδιά. Δυο αγόρια με τον Άγγλο ηθοποιό Μάικλ Γουάλντινγκ τον Μάικλ και τον Κρίστοφερ και μια κόρη τη Λιζ με τον Εβραίο παραγωγό Μάικ Τοντ (Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες).

Με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, το μεγάλο έρωτα της ζωής της, που παντρεύτηκε και δύο φορές, είχαν υιοθετήσει ακόμη ένα κοριτσάκι τη Μαρία. Όλα τα παιδιά της βρίσκονταν κοντά της όταν πέθανε. Είχε αποκτήσει επίσης δέκα εγγόνια και  τέσσερα δισέγγονα.

Διέθετε μια από τις ακριβότερες συλλογές αμύθητων κοσμημάτων και τεράστια περιουσία. Μπορεί η Λιζ να είχε περάσει δια πυρός και σιδήρου στη ζωή της, όμως ήταν μαχητής μέχρι τέλους και ποτέ δεν το έβαζε κάτω. Όπως έλεγε συχνά και η ίδια το μυστικό της ήταν ότι  «she was hanging on». Θα τη θυμόμαστε πάντα!

Χρόνια Πολλά!

Με την ευκαιρία της  διπλής γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας σας ευχόμαστε….


Η συντακτική Ομάδα της Kifisia Press

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τι συμβαίνει με την ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

H MKO «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» εκτύπωσαν διαφημιστικά φυλλάδια για το έργο που επιτελούν στον κόσμο, τα οποία έχουν έναν παγκόσμιο χάρτη, όπου τα Σκόπια, εμφανίζονται ως… «Μακεδονία»!


Το Υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με το ελληνικό σκέλος της ΜΚΟ  ζητώντας διευκρινίσεις. Δικαιολόγησαν το απαράδεκτο γεγονός ως εξής:

«Επειδή το φυλλάδιο τυπώθηκε στην Ισπανία χρησιμοποιήθηκε (άκουσον άκουσον!) ο χάρτης του ΟΗΕ και ότι δεν μπορούσαν λεει να κάνουν διαφορετικά!.....και ότι το φυλλάδιο διανεμήθηκε μόνο σε χορηγούς της ΜΚΟ. Διευκρίνισαν επίσης στο Υπουργείο ότι για να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, δέχθηκαν ως πιο συμφέρουσα την προσφορά ισπανικής εταιρίας για την εκτύπωση του ενημερωτικού υλικού.

Η ισπανική εταιρία βρήκε έναν χάρτη (όλως τυχαίως…) όπου τα Σκόπια εμφανίζονται ως «Μακεδονία», όμως όπως ομολογούν η εσφαλμένη αναγραφή της ονομασίας της ΠΓΔΜ (σε Macedonia) «διέλαθε» της προσοχής του ελληνικού τμήματος της ΜΚΟ!».

Βεβαίως τίθεται και το ηθικό θέμα....έδωσαν σε δύσκολους για την Ελλάδα καιρούς δουλειά στους Ισπανούς!.....ενώ αυτή η ΜΚΟ δηλώνεται ως Ελληνική Οργάνωση που πριμοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και τους Έλληνες Πολίτες!

Αν είναι όλα αλήθεια τότε μήπως θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι χρηματικές (τουλάχιστον) χορηγήσεις προς την ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»;

Για περισσότερα αυτή είναι η πηγή !

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ανέκδοτο ....η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 10311!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 22/03/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Γ. Σκορδίλη, λόγω εκτάκτου απουσίας του κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη και 1 αναπληρωματικό μέλος  η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί «1» έκτακτου θέματος και  «17» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση ημερομηνίας 17/03/2011.......


Το έκτακτο θέμα αφορούσε (1) τον ορισμό Ορκωτού Λογιστή για την «Απογραφή έναρξης του Δήμου 01/01/2011» και (2) την πραγματοποίηση της συζήτησης του «Προϋπολογισμού 2011» σε έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την επομένη στις 09.00πμ!.

Ο κ. Σκορδίλης κατάθεσε ότι η Επιτροπή Απογραφής υπέβαλε έκθεση για δύο προσφορές Ορκωτών Λογιστών των κ.κ. Κωνσταντίνο Μαργαρίτη ύψους 6.160,00 ευρώ συν ΦΠΑ και Σταύρο Μπιζιότη ύψους 6.500,00 ευρώ συν ΦΠΑ. Ακολούθησε ομόφωνη απόφαση ορισμού του κ. Μαργαρίτη ως Ορκωτού Λογιστή για την εν λόγω «Απογραφή».

Σε ερώτηση του  κ.Σκορδίλης προς την κ. Δαλιέτου  πότε θα είναι έτοιμος ο φάκελος των στοιχείων του προϋπολογισμού για να μπορέσουν τα μέλη να τα μελετήσουν τα στοιχεία και να τοποθετηθούν,  η κ. Δαλιέτου απήντησε ότι τα μέλη μπορούν να τα πάρουν το μεσημέρι!

Τον λόγο τον πήραν στην συνέχεια ο κ. Τσούλος ο οποίος ζήτησε τουλάχιστο 2-3 μέρες  για να μπορέσει να τοποθετηθεί και ακολούθησαν οι κ.κ.  Δημάκης, Κανακάκης και Σιδέρης οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος!

Εκείνη την ώρα εισήλθε στην αίθουσα και ο κ. Χιωτάκης ο οποίος ανέλαβε την Προεδρία της συνεδρίασης.

Ο κ. Ιωάννης Διονυσιώτης παρενέβη στην συζήτηση λέγοντας ότι ο «Προϋπολογισμός 2011» είναι ένα επιφανειακό θέμα!.......για την Οικονομική Επιτροπή αφού η εισήγηση της θα παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενδελεχή εξέταση!!

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση, ο κ. Χιωτάκη εισηγήθηκε όπως την Πέμπτη 24/03/2011 και ώρα 09.00πμ συνέλθει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή για να συζητήσει προκαταρκτικά τον «Προϋπολογισμό 2011» και στην συνεδρίαση της Τρίτης 29/03/2011 και ώρα 09.00πμ  να ολοκληρωθεί η εισήγηση της προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή!

Ακολούθως πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «17» θέματα .....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

Σημειώνω χαρακτηριστικά.....

- Η Επιτροπή Απογραφής με επικεφαλή τον κ. Διονυσιώτη ανέλαβε το σοβαρό έργο διενέργειας και σύνταξης του ισολογισμού έναρξης του ενιαίου Δήμου στα πλαίσια των διατάξεων του άρθρου 267 του Ν. 3852/10.

- Πως είναι δυνατόν ο κ. Διονυσιώτης να υποβιβάζει τόσο απλά τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής σε επίπεδο.........«επιφανειακό»! ή μάλλον καλύτερα σε επίπεδο........«ανέκδοτο»!

- Δεν γνωρίζει ο κ. Διονυσιώτης ότι (1) η Έκθεση Απογραφής θα έπρεπε να είναι έγκαιρα έτοιμη για να μπορεί η Οικονομική Επιτροπή να έχει στην διάθεσή της ικανοποιητικό χρόνο μελέτης ενός τόσο σοβαρού έργου και (2) η Οικονομική Επιτροπή, μέσα στα πλαίσια του Καλλικράτη, διενεργεί πρώτα ενδελεχή μελέτη του «Προϋπολογισμού 2011» και ακολούθως τοποθετείτε συντάσσοντας την εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο!

- Πράγματι είναι άξιον απορίας πως ο κ. Χιωτάκης ανέθεσε στον κ. Διονυσιώτη  τέτοια αρμοδιότητα / υπευθυνότητα!...........όταν το επίπεδο των ενεργειών του είναι  τόσο «επιφανειακό»!!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Για το Ιαπωνικό δράμα!.....

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τα γεγονότα στην  Ιαπωνία  μας προβληματίζουν όλους. Τούτες τις ώρες η σκέψη μας είναι στους πολίτες που ζουν τραγικές στιγμές, μετά το σεισμό, το τσουνάμι και την αβεβαιότητα για ένα πυρηνικό όλεθρο. Ακόμη περισσότερο σκεπτόμαστε τους  λίγους εθελοντές που παραμένουν στο λαβωμένο  FUKUSHIMA   DAICHI προσπαθώντας να περιορίσουν την καταστροφή, ρίχνοντας νερό με πυροσβεστικές αντλίες  στους υπέρθερμους αντιδραστήρες, πράξη ηρωική, λες και είναι εύκολο ν’ αντιμετωπίσεις ένα  λιοντάρι με νεροπίστολα....

Το πυρηνικό ατύχημα   στην Ιαπωνία αποτελεί σοβαρή προειδοποίηση  για την Ευρώπη  με τα 195 εν ενεργεία πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής (και 19 ακόμη υπό ίδρυση , μεταξύ των οποίων και στη σεισμογενή γειτονιά μας, όπου Τουρκία – Ακούγιου, Βουλγαρία – Μπάλενε, αλλά και Αλβανία και  FYROM σχεδιάζουν νέα πυρηνικά εργοστάσια).

Επιβεβαιώνονται λοιπόν τραγικά οι προειδοποιήσεις του αντιπυρηνικού κινήματος  που διαχρονικά μιλούσε για το  ότι  η πυρηνική  ηλεκτροπαραγωγή  δεν  είναι ασφαλής, ακόμη και στις πιο  τεχνολογικά προηγμένες κοινωνίες.


Θυμάμαι στο ΕΜΠ  τη δεκαετία  70/80 τις ατέλειωτες συζητήσεις για τα πλεονεκτήματα (χαμηλότατο κόστος της παραγόμενης KWh ) και τα μειονεκτήματα (ανασφαλείς εγκαταστάσεις έναντι φυσικών καταστροφών, μη ασφαλής διάθεση πυρηνικών αποβλήτων )

Τώρα, 32 χρόνια μετά το Three Μile Island και  25 χρόνια  μετά  το Chernobyl, δικαιώνεται η άρνηση της τοπικής κοινωνίας  και του Ελληνικού Αντιπυρηνικού Κινήματος  που  απέτρεψε  την κατασκευή   πυρηνικού εργοστάσιου στην Κάρυστο  (1977/78).

Διαψεύδονται ομοίως με τον πιο τραγικό τρόπο  πρόσφατοι ισχυρισμοί (της Ακαδημίας Αθηνών, κάποιων πολιτικών και τμήματος της πανεπιστημιακής και επιστημονικής κοινότητας), που υποστήριζαν την ασφάλεια της  πυρηνικής ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα μας, υποδεικνύοντας  ως πρότυπο  τη σεισμογενή Ιαπωνία!!

Όλοι εμείς  που  βλέπουμε - δυστυχώς - να επιβεβαιώνονται   οι φόβοι μας  οφείλουμε  τώρα, περισσότερο από ποτέ, να δουλέψουμε για Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη  απαλλαγμένες από πυρηνικά!!

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αποκριάτικος χορός των Αμαρυλλίδων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί να άρχισε η Σαρακοστή, όμως μόλις τέλειωσαν οι Απόκριες και αρκετές εκδηλώσεις έγιναν που θέλουμε να τις αναφέρουμε, πόσο μάλλον όταν είχαν και φιλανθρωπικό σκοπό, όπως αυτή του Συλλόγου Γυναικών «Αμαρυλλίδες» Κηφισιάς, με πρόεδρό της τη Νίκη Παξιμαδάκη- Κολντήρη.

Γιάννης Μωράκης, Νίκη Παξιμαδάκη-Κολντήρη Πρόεδρος Αμαρυλλίδων

Το πάρτι έγινε στο Bar-Restaurant «Cash» και τα έσοδα προσφέρθηκαν στην "Κιβωτό του Κόσμου" του πατέρα Αντώνιου και στην "Δράση" με πρόεδρο τη Μυρτώ Λαιμού. Άλλοι μεταμφιεσμένοι και άλλοι όχι, έδωσαν το παρόν για να στηρίξουν το ιερό έργο των «Αμαρυλλίδων».

Ιωάννα Τσικοπούλου, Κωνσταντίνος Κυριαζής

Το Διοικητικό Συμβούλιο των «Αμαρυλλίδων» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή και ιδιαιτέρως, το Bar-Restaurant «Cash» για την προσφορά της αίθουσας.

Ελπίδα Κολντήρη, Λία Κυρατζοπούλου, Νίκη Παξιμαδάκη-Κολντήρη, Μαίρη Βαρουξή, Χαρά Παξιμαδάκη, Ρέα Φιλιππίδου

Οι «Αμαρυλλίδες» είναι φιλανθρωπικό σωματείο γυναικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2007 και αποτελείται από 150 μέλη. Ο σκοπός του συλλόγου βάση καταστατικού είναι φιλανθρωπικός, πολιτιστικός και κοινωνικός. Πρωταρχικός σκοπός των μελών είναι να διακρίνεται μεταξύ τους η αγάπη η αλληλεγγύη και η φιλία.

Εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής «Πόλη Φως».

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 διενεργήθηκαν, στο «Σπίτι του Αθλητισμού» στην οδό Σπύρου Λούη & Πίττα στην Νέα Ερυθραία,

με επιτυχία οι εκλογές για την 7μελή Εκτελεστική Επιτροπή της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως».

Η προσέλευση των μελών της Παράταξης ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να κλείσει η κάλπη στις 04.30μμ αντί  04.00μμ.

Τα υποψήφια μέλη της Ε.Ε. μετείχαν σε κοινό ψηφοδέλτιο στο οποίο υπήρχε η δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι 3(τρεις) σταυρούς προτίμησης.

Στο κλείσιμο της κάλπης το σύνολο των ψηφισάντων ανήλθε στους 232 οι οποίοι εξέλεξαν τα κάτωθι 7 (επτά) τακτικά μέλη της Ε.Ε.:

1. Γαλιατσάτος Κωνσταντίνος
2. Καραλάζου Θωμαϊς
3. Κωστόπουλος Κωνσταντίνος
4. Νικολακόπουλος Παναγιώτης
5. Σπυράκου Μαρία
6. Στασινάκης Νίκος
7. Τσιμόπουλος Ιωάννης

και 5 (πέντε) αναπληρωματικά μέλη της Ε.Ε.

1. Γαλιώτου Μαρία
2. Καρατσιομπάνης Ιωάννης
3. Νομπιλάκης Ηλίας
4. Ξυπνητός Ευστράτιος
5. Τούλη Μαντώ

Η Ε.Ε. θα συγκληθεί σε σώμα εντός 5 (πέντε) ημερών μετά την εκλογή της με πρόσκληση της Επικεφαλής της Παράταξης κ. Αγγελικής Συνοδινού.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Κάτι «ύποπτο» υπάρχει πίσω από την υποβάθμιση της Moody’s!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η πρόσφατη αρνητική αξιολόγηση των Managers της Moodys σε μια στιγμή που:

1. Η Ελλάδα διαπραγματεύεται την μείωση του επιτοκίου κατά 100 μονάδες βάσης, την επιμήκυνση στον χρόνο αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ  στα 7,5 χρόνια και την δυνατότητα αγοράς ελληνικών ομολόγων από τον Μηχανισμό Στήριξης το 2012.

2. Ο Ομπάμα έστειλε μήνυμα στην Μέρκελ, που έγινε γνωστό σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ζητώντας την άμεση στήριξη της Ελλάδας και της Ιρλανδίας αλλά και την εξεύρεση μίας συνολικής ευρωπαϊκής δημοσιονομικής λύσης


καταδεικνύει ότι οι  Managers της Moody's δεν δρουν ανεξάρτητα και αξιοκρατικά αλλά εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα!

Μάλιστα ο κ. Ζ. Κ. Γιούγκερ δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου ότι η απόφαση της Moodys προκάλεσε την έκπληξη πολλών υπουργών για τον χρόνο που επιλέχθηκε η υποβάθμιση της Ελλάδας και της Ισπανίας δηλαδή λίγες μέρες πριν την σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης!

Η επιχειρηματολογία της Moodys για την υποβάθμιση της Ελληνικής Οικονομίας κατά τρεις βαθμίδες αφήνει μια δική της «ερμηνεία» ως προς το «ενδεχόμενο»  Ελληνικής χρεοκοπίας. Ότι δηλαδή (1) το δανειακό βάρος της Ελλάδας εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 150% του ΑΕΠ (2) η χώρα θα πρέπει να χρηματοδοτήσει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 211 δις ευρώ την περίοδο 2013 έως 2015 ενώ η Ε.Κ.Τ. δείχνει έτοιμη να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων!......επιβαρύνοντας περαιτέρω τους όρους του πακέτου στήριξης των 110 δις ευρώ.

Αντίθετη άποψη έχει ο οίκος Standard & Poors ο οποίος εκτιμά ότι η επίδραση μιας ελληνικής χρεοκοπίας θα ήταν τόσο μεγάλη (το κούρεμα για τους επενδυτές ομολόγων θα ήταν της τάξεως των 30% έως 50%) που η ευρωζώνη θα κάνει τα πάντα για να την αποφύγει!.....ένα «ντόμινο» ιδιαίτερα αρνητικών συνεπειών εντός των  οικονομικά αδύνατων  χωρών της ευρωζώνης!.......και κατ’ επέκταση εντός του ευρωσυστήματος!

Επίσης ο οίκος Fitch σχολιάζει ότι η μείωση του επιτοκίου για την Ελλάδα και η επιμήκυνση του χρέους της αποτελεί μια βελτιωμένη απάντηση της Ευρώπης στην κρίση του χρέους με αποτέλεσμα ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για χρεοκοπία της Ελλάδας και αναδιάρθρωση χρεών έχει μηδενισθεί!

Τότε προς τι η τελευταία υποβάθμιση κυρία Moodys; Μήπως επανήλθατε στο γνωστό άθλιο και βρόμικο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της Ελλάδας;

Τι είδους αξιολόγηση εφαρμόζετε κύριοι Managers  της Moodys; Με τι μακροοικονομικά στοιχεία; Την ώρα μάλιστα που τα μηνύματα, από παντού, αναφέρουν ότι η Ελλάδα δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους της!

Είστε τόσο «αξιόπιστη» στις προβλέψεις σας κυρία Moodys που φθάσατε να βαθμολογείτε με άριστα!....την Lehman Brothers και μάλιστα........λίγες μόνο μέρες προτού καταρρεύσει τον Σεπτέμβριο του 2009!

Είναι προφανές κυρία Moodys ότι δεν θέλετε με τίποτα να παραδεχθείτε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας και οι θυσίες των Ελλήνων άρχισαν σιγά σιγά να αποδίδουν!.........γιατί  με αυτό τον τρόπο  εξυπηρετείτε την  Δυναστεία των Αγορών («Κερδοσκοπικά» Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα και Τράπεζες «Ζόμπι») που επενδύουν / τζογάρουν  στην αποσταθεροποίηση της οικονομίας και της χώρας!