Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Πάσχα Αγρίων Πάσχα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Ενοχλημένος σφόδρα, άλλη μια φορά, από την αγριότητα του εορτασμού του Πάσχα!

Θλιμμένος, θα έλεγα, στη γιορτή όπου το μήνυμα της Ανάστασης, της Αγάπης, της Χαράς, της Ζωής να βλέπω να συνδυάζεται εθιμικά με την κάθε λογής αγριότητα που ακυρώνει ότι υπερβατικό και λυτρωτικό επιχειρείται να ενισχύσει την ψυχή του ανθρώπων.

Αμνοί, κυριολεκτικώς σφαγιάζονται από άκρου εις άκρον της Χώρας, σουβλίζονται και καλοψημένοι καταβροχθίζονται από εορτάζοντας, που κατασπαράσσουν μετά βουλιμίας τα αθώα και καλοκάγαθα ζώα, ευφραίνοντας κοιλίες και δια αυτών  μάλλον ελάχιστης ευαισθησίας ψυχές.


Παράλληλα οργιάζει η βαρβαρότητα των βαρελότων, των κροτίδων, των σαϊτών, των ρουκετών εναντίων εχθρικών ενοριών, των δυναμιτών κ.ο.κ..

Όλα αυτά καταλήγουν βέβαια, καθόλου σπάνια, να δημιουργούν θύματα μεταξύ όσων πασχάζουν  σε καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλικά επίσης.

Βομβιστικές δε επιδόσεις δημιουργούν πεσόντες υπέρ της ανείπωτης βλακείας,  ενώ αθώοι τυφλώνονται ακόμα και αν ήταν αμέτοχοι των εχθροπραξιών. Συνάνθρωποι   στερούνται αρτιμέλειας ενώ τα θύματα της ασφάλτου, ευθυμίας ένεκεν και οινοπνεύματος συμβάλλον τος εν μέσω εορταστικής παραζάλης αποδημούν, φταίνε δεν φταίνε, εις Κύριο.

Ας σοβαρευτώ, δεν προτείνω να μετατραπούμε εν τω άμα σε χορτοφάγους και να απαρνηθούμε τη φύση, που θέλει να ζούμε, τα είδη, το ένα σε βάρος του άλλου ή ότι προτιμώ τον πραγματικό πόλεμο από τον Πασχαλινό ψεύτικο πόλεμο αλλά πράγματι θα προτιμούσα την εκεχειρία, τη κατάπαυση του πυρός, χάριν του μηνύματος της Αγάπης και την αποφυγή της κρεατοφαγικής κραιπάλης.

Δείτε το ως πρόταση ενός διαθέτοντος παράλογη λογική και συγχωρέστε μου την άλλη της επικρατούσης αντίληψης των πραγμάτων.

Ας τολμήσουμε ωστόσο τη περαίωση αντιφατικών με τα σπουδαία νοήματα εθίμων, σκληρότερων εποχών της ανθρωπότητας, που τα υπονομεύουν και συν το χρόνο τα ακυρώνουν!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τα ΚΕΠ ελέγχονται από τον Δήμαρχο.........για να εξυπηρετούν!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στην εφημερίδα «Κηφισιά» (στήλη "Τα εξ αμάξης") καταγράφεται περιστατικό στο κεντρικό ΚΕΠ Κηφισιάς (στην λεωφόρο Κηφισίας) όπου υπάλληλος άσκησε όλη του την εξουσία σε κυρία που ζητούσε εξυπηρέτηση.


Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, αισθανόμενος προφανώς κάλυψη (πώς άραγε;) και με την πιθανή επίκληση  του γράμματος του νόμου αλλά όχι του πνεύματός του ή στηριζόμενος σε πιθανές παράδοξες διαταγές (άραγε γιατί σταματάνε ώρα 14.00; ή γιατί πρέπει το έντυπο αίτησης να παραλαμβάνεται αυτοπροσώπως;)  αρνήθηκε επιδεικτικά να εξυπηρετήσει πολίτη!

Ο άμεσος προϊστάμενος του υπαλλήλου, ελεγχόμενος κατ' ευθείαν από το Δήμαρχο, αλλά και ο Δήμαρχος (κυρίως) ως κύριος προϊστάμενος,  πως δέχονται τέτοιες ανελαστικές συμπεριφορές ή δίνουν τέτοιες οδηγίες;

Κάνουμε γνωστό ότι τα ΚΕΠ δημιουργήθηκαν από τον τ. υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Μπένο (Ιούλιος 2001) και υπάγονταν διοικητικά μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010, στην αρμοδιότητα της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, με τον Καλλικράτη,  υπάγονται κατ΄ ευθείαν στον Δήμαρχο ήτοι το ΚΕΠ Κηφισιάς σήμερα ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση (την εκάστοτε) αλλά μόνο με τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη.

Ευθύνη συνεπώς, για την όποια ανελαστικότητα εξυπηρέτησης και κατανόησης από μέρους υπαλλήλου του ΚΕΠ, είναι αποκλειστικά και μόνο του Δημάρχου!

Συνεχώς συνεπώς τα ΚΕΠ υπάγονται στην Τοπική αυτοδιοίκηση, με προϊστάμενο που ορίζεται από τον Δήμο και το πνεύμα τους, όπως το περιγράφει η εφημερίδα «Κηφισιά»  κάθε άλλο παρά εξυπηρέτηση δίνουν.

Βεβαίως, μαζί με τα «ξερά δεν μπορούν και δεν πρέπει να καούν και τα χλωρά» δηλαδή αν ένας υπάλληλος δημιουργεί πρόβλημα και «διοικητική ακαμψία» θα πρέπει να ελέγχεται διότι δεν πρέπει να αμαυρώνεται η εικόνα των υπόλοιπων υπαλλήλων που δείχνουν κατανόηση και φιλική εξυπηρέτηση και έχουν στο DNA τους την εξυπηρέτηση.

Δεν πρέπει κάποιοι -ελάχιστοι- υπάλληλοι να αμαυρώνουν την εικόνα και το πνεύμα των ΚΕΠ, όπως την εμπνεύστηκε ο δημιουργός των.


Αυτό το πνεύμα δεν έπρεπε να αλλοιώνεται κ. Χιωτάκη! Αυτή την «πόλη δεν την αξίζουμε» έτσι. Όλοι οι κάτοικοι πρέπει με ελαστικότητα και κατανόηση να εξυπηρετούνται, με την αποδοχή των αιτημάτων τους κατά περίπτωση!!

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Επίκαιρα τα πρόσφατα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Οι εκάστοτε πολίτες, οι κατά τόπους πολίτες, οι ουδέποτε πολίτες. Η Ελλάδα της Κερατέας. κάτοικοι-πολίτες σε παρακμή. Επιστροφή στη βαρβαρότητα ή παραμονή σε αυτή; Σύγχυση στο κρανίο, παράκρουση.


Παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι τα όσα συνέβησαν. Απορήσαμε και μείναμε άναυδοι. Δυστυχώς δεν ήταν οι λίγοι μεταξύ των κατοίκων της περιοχής που συμμετείχαν στα έκτροπα ή συμφωνούσαν με αυτά.

Δεν υπήρξε διαφορετική και η αντίληψη στο γενικό πληθυσμό για αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Δυστυχώς δεν ακούστηκαν καταδικαστικές του φαινομένου δηλώσεις και μάλιστα από θεωρούμενα ως υπεύθυνα χείλη.

Σημάδια σήψης της Δημοκρατίας με την συν-ευθύνη των πολιτών αλλά και της αδρανοποιημένης Πολιτείας. Η ανοχή στην περίπτωση, ισούται με συνενοχή.

Η αδράνεια των επιφορτισμένων με την επιβολή της νομιμότητας και της δημοκρατικής τάξης δυνάμεων υπήρξε απογοητευτική. Η Πολιτεία δέσμια μιας καταστροφικής νοοτροπίας που διατρέχει όλα τα στρώματα της εν συγχύσει διατελούσης κοινωνίας μας.

Επέδειξε αναποφασιστικότητα σε τέτοιο βαθμό που υποθέτει δικαιολογημένα κανείς  ότι δεν πιστεύει ούτε καν στις δικές της επιλογές-αποφάσεις. Ανυπεράσπιστος πλέον ο πολίτης αμφισβητεί το κύρος και την αποτελεσματικότητα της δημοκρατίας του, δηλαδή την ίδια την αξία της.


Τείνει να παίρνει στα χέρια του το νόμο και φυσικά να τον ξευτελίζει περαιτέρω και να  βυθίζεται στο τέλμα παράλληλα η δημοκρατικά συντεταγμένη Πολιτεία. Ο φαύλος κύκλος καλά κρατεί. Μοιάζει μη αναστρέψιμη η πορεία της αυτοκαταστροφής μας.

Προ του χείλους προλαβαίνουμε το γκρεμό. Ο ελεύθερος και με δικαιώματα  πολίτης διεκδικεί αλλά δεν αυθαιρετεί. Η Πολιτεία δεν δίδει την εντύπωση υποτασσόμενης στην αυθαιρεσία κάθε έξαλλης μικρό ομάδας, που πιέζει, απαιτεί, μετέρχεται βίας και στο τέλος επιβάλλει τις απόψεις της και τα συνήθως άνομα συμφέροντά της ενώ ταυτόχρονα αποτελεί αρνητικό πρότυπο και το κακό καλά κρατεί επεκτείνεται και τέλος καθιερώνεται!      

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

«Σφυροκόπημα» στους διακινητές υλικού παιδικής πορνογραφίας!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι στην Ελλάδα το 20% των παιδιών θα τα προσεγγίσουν παιδόφιλοι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Σύμφωνα με στατιστικές, ποσοστό περίπου 10% με 15% των παιδιών και εφήβων έχουν υπάρξει σεξουαλικά θύματα από ενήλικες τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Στατιστικά, οι περισσότεροι παιδόφιλοι είναι άντρες.

Έτσι, η παιδοφιλία, παραβιάζει με βλαβερό και εγκληματικό τρόπο τα δικαιώματα των παιδιών τα οποία πολύ σπάνια αναφέρουν την κακοποίησή τους. Το κράτος έχει ήδη νομοθετήσει την διαπόμπευση των παιδοφίλων ώστε να μπορεί να αποτρέπει ενέργειες κατά των παιδιών.

Τον περασμένο Οκτώβριο (2010), η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί η διάταξη αυτή του νόμου και έτσι δόθηκαν στη δημοσιότητα η πηγή... μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων:

- Μπελιζενίτης Βαγγέλης (30) φωτογράφος
- Ζώης Λεωνίδας (42) ιδιωτικός υπάλληλος 
- Καραχάλιος Γιάννης (30) επιχειρηματίας 
- Χιωτάκης Αντώνης (49) ιδιωτικός υπάλληλος
- Ζήσημος Αντώνης  ιδιωτικός υπάλληλος
- Κυριακίδης Δημήτρης γιατρός (Βέροια)
- Κατσαβός Δημήτρης στρατιωτικός (Λάρισα) 
- Ρώρρας Θανάσης (45) μουσικός
- Κουγιουμτζής Κώστας (31) τεχνικός Η/Υ
- Νικολουδάκης Σπύρος (29) τεχνικός Mega
- Γεωργιάδης Βασίλης (44) ηλεκτρολόγος
- Oldfield  Derek  ιδιωτικός υπάλληλος
- Σουκαλόπουλος Δημήτρης (40)
- Γεωργιάδης Δημήτρης (37) ιδιωτικός υπάλληλος
- Καραμουσαδάκης Παναγιώτης
- Παπαευαγγέλου Αλέξανδρος (31) οικονομολόγος
- Πατίκας Δημήτρης (27) διατροφολόγος
- Καρανικόλας Λεωνίδας (41) εισοδηματίας
- Πανταζής Νίκος (51) ηλεκτρολόγος-μηχανικός
- Βασταρδής Αναστάσιος (38) άνεργος

Από τους συλληφθέντες ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται  Φώτης Μακρυστάθης και λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και διαμένει στον Πειραιά. 

Συνελήφθησαν επίσης οι μηχανικοί  Γιώργος Ηλιόπουλος  και ο  Σπύρος Συμεωνίδης, ο γιατρός-νευροχειρουργός  Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης του Κωνσταντίνου, ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης, ο Άρης Μπαχαριάν (DJ στην Μύκονο), ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καρέζης και ο αξιωματικός του Στρατού Γιώργος Παπαδημητρίου.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πόση ακτινοβολία δέχεστε κάθε μέρα από τις συσκευές σας; Μέρος 2ο...

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

16.00 Φούρνος μικροκυμάτων
Από μακριά κι αγαπημένοι
!


Μεσημέρι  έφτασε, ώρα για φαγητό. Από τις πλέον δημοφιλείς οικιακές συσκευές στις  σύγχρονες κουζίνες είναι ο φούρνος μικροκυμάτων, που προσφέρει ευκολία και χρόνο. Συχνά μάλιστα δεν τον χρησιμοποιούμε μόνο για να ζεστάνουμε  για λίγο το φαγητό μας, αλλά για πολύ περισσότερη ώρα,  προκειμένου να ξεπαγώσουμε τρόφιμα, να ψήσουμε ή να ζεστάνουμε νερό.

Ειδικά δε τα τελευταία χρόνια, στις καινούργιες κουζίνες, η θέση του  βρίσκεται περίπου στο ύψος του κεφαλιού και συνήθως όση ώρα λειτουργεί  στεκόμαστε μπροστά του σε μικρή απόσταση. Η μέτρησή μας έδειξε 11,53  μιλιβάτ, διπλάσια του ορίου, σε μια απόσταση 20 – 30 εκατοστών. Εν  ολίγοις, αφήστε τον να δουλεύει μόνος του, όση ώρα λειτουργεί καλό είναι  να απομακρύνεστε, και εσείς και κυρίως τα μικρά παιδιά. Αυξημένη σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια είναι η ακτινοβολία που  εκπέμπει και ο συμβατικός φούρνος όταν λειτουργεί, οπότε καλό είναι και  σε αυτή την περίπτωση να κάνετε το ίδιο.

20.50 Ενδοεπικοινωνία Baby Phone
Χαμηλή ακτινοβολία, αλλά όχι για παιδιά!


Την  πολύ χρήσιμη αυτή συσκευή οι γονείς την χρησιμοποιούν σε καθημερινή  βάση, κυρίως το βράδυ, όταν το μωρό ή το παιδί κοιμάται. Πολλοί δε, για  να είναι σίγουροι ότι θα ακούσουν και τον παραμικρό θόρυβο που θα κάνει  το παιδί, το τοποθετούν ακόμα και μέσα στο κρεβατάκι ή την κούνια του. Η  μέτρηση δίπλα στην κεραία έδειξε 3,20 μιλιβάτ, κάτω του  ορίου, ενώ σε απόσταση 20 εκατοστών η ακτινοβολία έπεσε κάτω από το  μηδέν.

Ωστόσο, τα παιδιά και ειδικά τα βρέφη είναι πολύ ευαίσθητα  ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Καλό είναι λοιπόν να το  τοποθετείτε σε μια απόσταση μεγαλύτερη του μέτρου. Άλλωστε, οι συσκευές  αυτές είναι υπερβολικά ευαίσθητες και πιάνουν και από μεγαλύτερη  απόσταση τους ήχους.

23.05 Ασύρματο τηλέφωνο
Η ύπουλη ακτινοβολία!


Στα  περισσότερα σπίτια η θέση του ασύρματου τηλεφώνου είναι στο κομοδίνο  δίπλα στο κρεβάτι, στο τραπεζάκι του  καναπέ ή στο γραφείο, σε σημεία δηλαδή στα οποία περνάμε πολλές ώρες  της ημέρας και της νύχτας μας. Ακόμα και όταν δεν μιλάμε όμως με το  ασύρματο τηλέφωνο, η βάση του εκπέμπει συνεχώς ακτινοβολία, και αυτό είναι το ύπουλο σε αυτή την περίπτωση.

Η μέτρηση έδειξε 31,40 μιλιβάτ, πενταπλάσια του ορίου, δίπλα στη βάση του τηλεφώνου. Όταν τοποθετήσαμε  τον μετρητή στο μαξιλάρι, στο σημείο δηλαδή που βρίσκεται το κεφάλι μας  επί τουλάχιστον οχτώ ώρες κάθε βράδυ, έδειξε 10,76 μιλιβάτ, νούμερο δύο  φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Σκεφτείτε  ότι μπορεί να μην αγγίζει την τιμή του κινητού κατά τη διάρκεια της  συνομιλίας, αυτό όμως εκπέμπει χωρίς καμιά διακοπή!

Τα συμπεράσματα........δικά σας!

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πόση ακτινοβολία δέχεστε κάθε μέρα από τις συσκευές σας; Μέρος 1ο...

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η  μέτρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του ερευνητή του «Δημόκριτου», κ. Δημήτρη  Κοσμόπουλου στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας. Το όριο  ασφαλείας που  θέτουν οι περισσότεροι ερευνητές αλλά και οι κατασκευαστές  των μετρητών είναι  τα 5,8 μιλιβάτ /τ.μ. εφόσον η έκθεσή μας στην  ακτινοβολία είναι….διαρκής. Οι  εθελοντές μας, ένα νεαρό ζευγάρι με δύο παιδιά 3 και 5 ετών, παρακολούθησαν με περιέργεια και αγωνία το πείραμα και πριν φύγουμε, τα ασύρματα τηλέφωνα είχαν εξαφανιστεί, ο πομπός του ασύρματου Ίντερνετ  είχε μπει στην αποθήκη και η οικοδέσποινα θα αγόραζε επειγόντως hands  free! Να λοιπόν η «ακτινογραφία» μιας συνηθισμένης μέρας.

07.15 Κινητό τηλέφωνο
365 φορές πάνω από το όριο!


Συνήθως  η ημέρα μας αρχίζει μ' ένα τηλεφώνημα. Σύμφωνα με τα διεθνή όρια ασφαλείας, η ακτινοβολία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 με 6 μιλιβάτ / τ.μ.. Ο οικιακός μετρητής έδειξε 1.827 μιλιβάτ - 365 φορές πάνω από το όριο - τη στιγμή που το τηλέφωνο καλούσε,  όπως και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας! Να σημειώσουμε ότι στη δική  μας μέτρηση η απόσταση μετρητή - κινητού ήταν περίπου 10 εκατοστά, ενώ  όταν συνομιλούμε χωρίς hands free, το κινητό εφάπτεται στο κεφάλι και η  απόσταση μηδενίζεται.

Oταν το κινητό φορτίζει, η μέτρηση  κυμαίνεται σε φυσιολογικά όρια, ωστόσο οι ειδικοί συμβουλεύουν να μη  φορτίζουμε το κινητό δίπλα στο κεφάλι μας. Σε κλειστούς,  μικρούς χώρους, όπως το ασανσέρ, το αυτοκίνητο ή τα τούνελ των αυτοκινητοδρόμων, η ακτινοβολία αυξάνεται, καθώς το κινητό προσπαθεί πιο  έντονα να «πιάσει» σήμα.

09.30 Ασύρματο δίκτυο Ίντερνετ (router)
Μην ξεχνάτε να το κλείνετε!

Η  ελευθερία που μας προσφέρει η ασύρματη τεχνολογία είναι πολύ σημαντική,  ενώ το γεγονός ότι αποφεύγουμε τα ενοχλητικά καλώδια την κάνει ακόμη  πιο δημοφιλή. Το απαραίτητο router τοποθετείται τις περισσότερες φορές  στο γραφείο ή σε nοποιοδήποτε άλλο σημείο υπάρχει υποδοχή τηλεφώνου,  συχνά δίπλα  στον καναπέ, όπου περνάμε τη μισή ημέρα ή ακόμα χειρότερα στην  κρεβατοκάμαρα.

Στο σπίτι, όπου έγινε η μέτρηση, το router είναι  τοποθετημένο σ' ένα ντουλάπι δίπλα στο κρεβάτι. Η μέτρηση έδειξε 15,20  μιλιβάτ, τριπλάσια από το όριο, σε απόσταση 10 εκατοστών, ενώ δίπλα στην  κεραία η ακτινοβολία άγγιξε τα 578 μιλιβάτ (100 φορές μεγαλύτερη του  ορίου)! Υπολογίστε ότι αυτό το ποσό εκπέμπεται συνεχώς, όσο το router  παραμένει αναμμένο - ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιείτε το Ίντερνετ. Άρα, μπορεί η ακτινοβολία να είναι μικρότερη του κινητού π.χ., όμως τη λαμβάνετε συνεχώς.

14.00 Ασύρματος back server
Μακριά του όσο λειτουργεί
!


Πρόκειται  για ένα σκληρό δίσκο, ο οποίος συνδέεται ασύρματα με τον υπολογιστή μας  και κάνει backup στα πολύτιμα αρχεία μας. Η θέση του συνήθως είναι πάνω στο γραφείο μας, αλλά στο σπίτι όπου έγινε η μέτρηση οι οικοδεσπότες  τον είχαν τοποθετήσει κάτω από το κρεβάτι τους.

Και οι δύο αυτές  θέσεις είναι ακατάλληλες, αφού η μέτρηση έδειξε 15,20 μιλιβάτ, τρεις  φορές πάνω από το όριο. Η συσκευή εκπέμπει ακτινοβολία φυσικά την ώρα που λειτουργεί, λαμβάνοντας  ασύρματα και αποθηκεύοντας τα αρχεία σας. Την ώρα που αυτό συμβαίνει,  καλό είναι να είστε μακριά από τη συσκευή. Όταν την έχετε κλειστή,  μπορείτε να την τοποθετείτε οπουδήποτε θέλετε.

Συνέχεια στο Μέρος 2ο........

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Επισημάνσεις Καλλικρατικές Νο.2 !

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Καλοί μου φίλοι, Χριστός Ανέστη !

Σας ευχαριστώ πολύ για τα πολλά και ζεστά μηνύματα σας! Δεν φανταζόμουν βέβαια ότι όταν μεγαλοβδομαδιάτικα έγγραφα το άρθρο «Επισημάνσεις Καλλικρατικές Νο.1» θα είχατε όρεξη να διαβάσετε τις γκρίνιες μου (όπως μου λέει πολύ γνωστό δημοτικό πρόσωπο και φίλος μου) και μάλιστα στα τηλεφωνήματα σας, να με ρωτάτε και να μου επισημαίνετε ότι «άφησα κενά»!


Έτσι λοιπόν θα σας λύσω τις όποιες απορίες σας και σας υπόσχομαι σε επόμενα άρθρα μου να είμαι πιο αναλυτικός!

Στις 31 Μαρτίου 2011, όπως γνωρίζετε οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι κατάφεραν το ακατόρθωτο!....μάλιστα!  Από 5μμ έως 6μμ εγκρίνανε την απογραφή της περιουσίας του Δήμου, από 6μμ έως 7μμ εγκρίνανε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2011και από 7μμ έως 10.30μμ εγκρίνανε τον προϋπολογισμό του 2011!

Όταν  στο προηγούμενο άρθρο, έγραφα κομψά στους κ.κ. Δημοτικούς Σύμβουλους ότι θα ήθελα να ασχολούνται με την Πόλη, να κυκλοφορήσουν και να μάθουν τις γειτονιές της και τα προβλήματα τους……ήθελα να πω «λιανά»…..«ποιός δουλεύει ποιόν;;»……..ότι είχατε μελετήσει την απογραφή, το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό 2011 και τα ψηφίσατε σε 5,5 ώρες και είστε ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας ότι κάνατε το καθήκον σας απέναντι μας και μπορείτε υπερήφανα να μας κοιτάτε στα μάτια!

Βέβαια σας δικαιολογώ μόνο στο ότι ο Ν. 3852/2010 (δηλαδή ο Καλλικράτης) σας έβαλε δεσμευτικά χρονικά περιθώρια για μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος, όμως πιστεύω ότι όλοι συμφωνείτε ότι η διαδικασία είναι απαράδεκτη.

Αλήθεια γιατί δεν οργανώθηκε η διαδικασία να γίνει μέσα σε 4 μέρες, όπως ψηφίζεται και ο κρατικός προϋπολογισμός. Δεν θα ήταν μια πιο φυσιολογική διαδικασία;…αλλά τι λέω,  μήπως αυτή διαδικασία δεν μας οδήγησε στο ΔΝΤ και στην σημερινή απαράδεκτη οικονομική κατάσταση;

Ας αφήσουμε όμως τους Δημοτικούς μας Σύμβουλους ήρεμους στις καρέκλες που τους δώσαμε για τα επόμενα 3,5 χρόνια και θα τα πάρω από την αρχή για να σας λύσω τις απορίες που μου εκφράσατε….

Με τον τρόπο που ψηφίστηκαν τα ανωτέρω ποιο είναι το φυσικό επακόλουθο, να ψάξω να δω αν μη τι άλλο για τη γειτονιά μου τις Αδάμες τι προβλέπεται. Είναι γνωστό ότι οι Αδάμες μέχρι σήμερα δεν είχαν αξιωθεί ούτε ενός ειδικού προγράμματος από τα πολλά του Δήμου μας παρόλο που είχαν πληγεί έντονα από τον σεισμό.

Δεν αξιώθηκαν να βρεθούν 40.000,00 € για τον στοιχειώδη ευπρεπισμό του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», όταν από το 2003 μέχρι σήμερα είχαμε ένα συνολικό πρόγραμμα έργων και μελετών, ποσού άνω των 100.000.000,00 €! Καταφέραμε όμως να του κόψει η ΕΥΔΑΠ το νερό και επί 1,5 χρόνο ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε την αιτία!

Δεν βρέθηκαν 180.000,00 €  που είναι αναγκαία για να στεγαστούν τα νήπια – προ νήπια του 10ου Νηπιαγωγείου.

Βρέθηκαν όμως χρήματα για την ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ δύο δρόμων, όμως που;…. στην Κηφισιά της «πρώτης ταχύτητας» (δείτε αποφάσεις του Δ.Σ. προ διετίας για κάποια εκατομμύρια ευρώ).

Πως εκπροσωπούνται οι γειτονιές μας, οι συνοικίες, οι πολεοδομικές ενότητες στις τοπικές δημοτικές ενότητες του Νέου Δήμου;

Όλοι ξέρουμε ότι η εκπροσώπηση των τοπικών κοινωνιών στα όργανα του Δήμου που εισηγούνται και αποφασίζουν αποτέλεσε σταθερή εξαγγελία κάθε αυτό διοικητικής μεταρρύθμισης, τα τελευταία 30 χρόνια, διότι θεωρήθηκε ότι είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για την ενημέρωση και διατύπωση απόψεων για τα θέματα που αφορούν την κάθε συνοικία, αλλά και για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου και να μην υπάρχει το φαινόμενο «των δύο όψεων και των δύο ταχυτήτων», όπως αναφέρεται σε μελέτη για τον δικό μας Δήμο.

Η εκπροσώπηση αυτή γράφτηκε στα χαρτιά αλλά πολεμήθηκε διαχρονικά από τις Δημοτικές Αρχές και γι αυτό όταν συζητείτο ο Καλλικράτης αποτέλεσε εξαγγελία ότι «θα ενισχύσουμε την υπόσταση της γειτονιάς» στο κείμενο της διαβούλευσης και μάλιστα αναφέρθηκε και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Δυστυχώς όμως σε ότι μας αφορά, εννοώ τις Αδάμες, η εξαγγελία αυτή παρέμεινε  γράμμα κενό γιατί η συνοικία μας αποκλείστηκε από εκπροσώπηση στη Δημοτική Κοινότητα! Το πώς έγινε αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους συντάκτες του Καλλικράτη, αλλά και τους κατοίκους της συνοικίας μας.

Τέλος για να καταλάβουμε την εκπροσώπηση συνολικά στην Πόλη μας, δείτε  τον πίνακα πατώντας εδώ...και βγάλτε συμπεράσματα και για την δική σας συνοικία.......

Διαπιστώσεις.......

Ενώ οι περιοχές ανατολικά και δυτικά της Τατοΐου του πρώην Δήμου Κηφισιάς έχουν τον αυτό πληθυσμό και η δυτική πλευρά έχει σοβαρότατα προβλήματα υποδομών, η εκπροσώπηση στα όργανα του Δήμου είναι τελείως δυσανάλογη.

Η περιοχή Εθνική Οδός – Κηφισός (Αδάμες, Γράμμος - Φοίνικας, Καλυφτάκι, Πανόραμα) έχουν μηδενική εκπροσώπηση, με την εξαίρεση μιας Δημοτικής Συμβούλου επί 28 και ο πληθυσμός αυξάνει συνεχώς με ένδειξη την επόμενη διετία να φτάσει τις 10.000 κατοίκους!