Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Έλληνες, οι μετανάστες και οι κυβερνώντες!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Το μεταναστευτικό είναι το πιο σύνθετο πρόβλημα της σημερινής Ελλάδας, που γίνεται δυσκολότερο αν λάβει κανείς υπόψη τις διαφορετικές οπτικές γωνίες από τις οποίες θέλει να το δει. Έτσι το τελευταίο καιρό οι Έλληνες πολίτες έγιναν κοινωνοί έντονων αντιπαραθέσεων με θέμα τους μετανάστες στην Ελλάδα. Αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων, αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών και αντιπαράθεση ιδεολογιών.


Είναι απ' όλους όμως παραδεκτό ότι η πηγή του όλου προβλήματος είναι η απύθμενη απληστία εκείνων που  κυβερνούν τα ισχυρά κράτη ή τους δορυφόρους των και οι οποίοι προκαλούν πολέμους ή δυστυχία στο πλανήτη με αποτέλεσμα τη μετακίνηση μεταναστών προς χώρες με θεωρητική ειρήνη.  

Είναι φανερό ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι των κυβερνώντων εξαιρετικά επικίνδυνο εναντίον της κοινωνίας όπου θύματα είναι τόσο οι πολίτες όσο και οι μετανάστες.

Είναι παράλληλα γεγονός ότι πραγματικά κτήνη, τα οποία προκαλούν το πρόβλημα, εμφανίζονται από τα ΜΜΕ ως δήθεν ανθρωπιστές και ευαίσθητοι και από την άλλη τα ίδια ΜΜΕ παρουσιάζουν τους διορατικούς ανθρώπους ως δήθεν ρατσιστές.


Η μετανάστευση όμως είναι το απόλυτο όπλο της σημερινής παγκοσμιοποίησης. Η τέλεια λύση με δύο ταυτόχρονα «οφέλη»: αφενός για να κλαπεί ο πλούτος των πολιτών στην περιοχή του πολέμου ή της δυστυχίας και αφετέρου, με την μετανάστευση, προετοιμάζουν ένα άλλο ειρηνικό μέρος για πόλεμο ή δυστυχία αφού τα θύματά τους (μετανάστες) τα ωθούν να μοιράζονται τα μεροκάματα των φουκαράδων που την περίοδο εκείνη είχαν ειρήνη. 

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Τετάρτη 17/09/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση του Συμβουλίου από τον κ. Παπαδάκη και εν συνεχεία με την λήψη αποφάσεων επί  «3» εκτάκτων και «11» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 12 ημερομηνίας 12/09/2012.

Τα (3) έκτακτα θέματα αφορούσαν την.....

- Αποκατάσταση κυκλοφορίας των οδών Έλλης, Τροίας, Ιωνίας και Σαρανταπόρου. Εγκρίθηκε.

- Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ταχείας εξυπηρέτησης», επί της οδού Ιλισίων 24 και Πλατάνων Πλατεία Ελαιών, στη Κηφισιά, στο όνομα του «Πιέδρος Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορίας παιχνιδιών - Ειδών Ενδύσεως και Χώρων Μαζικής Εστιάσεως». Εγκρίθηκε.

- Παραχώρηση θέσης  στάθμευσης ΑΜΕΑ στην οδό 1η Μάη αρ. 28Α στη Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «7» από τα «11» τακτικά θέματα…..χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες! 

H αεροπορική εβδομάδα για την ΕΛΠΙΔΑ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

H αεροπορική εβδομάδα της Αθήνας, «Athens Flying Week», είναι ένας νέος θεσμός, που περιλαμβάνει  μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες  συνδιοργανώνονται με το Δήμο Αχαρνών, με την αρωγή της Πολεμικής Αεροπορίας και υπό την αιγίδα διαφόρων σημαντικών φορέων όπως του EOT, του Δήμου Αθηναίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, του ΣΕΤΕ και του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Οι εκδηλώσεις  αρχίζουν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 στο Σύνταγμα σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο και μια έκπληξη αεροπορικού χαρακτήρα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Τατόι, όπου ο ουρανός θα γεμίσει από παγκοσμίου φήμης πιλότους να μαγεύουν το κοινό που θα βρεθεί εκεί.
Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012 είναι αφιερωμένες στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», και μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Στο στρατιωτικό στρατόπεδο θα υπάρχει εμπορική έκθεση με εκθέτες αεροπορικού και μη χαρακτήρα, παιδικό πάρκο για τους μικρούς φίλους, εξομοιωτές πτήσεων (flight simulators), επιδείξεις αερομοντελιστών, Fly in που θα πραγματοποιηθεί από τις 28/09/2012 έως και την 01/10/2012 υπό την αιγίδα της ΑΟΡΑ HELLAS, κληρώσεις πτήσεων εθισμού καθώς φυσικά θα υπάρχει και χώρος υποδοχής, dj, line ups και happenings.
Τα εισιτήρια θα είναι προσιτά: 7€ για ενήλικες και 3€ για παιδιά από 3 έως 12 ετών.
Χορηγοί του Athens Flying Week είναι οι: BREITLING, AMARILIA HOTEL, ATHENS PLAZA, AIRBP, AVIODREAM, ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT, ASTIR PALACE, ΖΑΓΟΡΙ. Χορηγός Επικοινωνίας η  ΕΡΤ.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τα «πενιχρά» εισοδήματα πρωτοκλασάτων καλλιτεχνών της πίστας!


Γράφει  ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν από  «Τα Νέα» οι φορολογικές δηλώσεις  των κάτωθι 35 καλλιτεχνών, για τα εισοδήματα αλλά και την αξία της ακίνητης περιουσίας που δήλωσαν τα έτη 2008 και 2009, ξέσπασε ένα «τσουνάμι» αντιδράσεων, ανακοινώσεων και χιλιάδων σχολίων στο Διαδίκτυο!


Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία που είχε στην διάθεσή της η εφημερίδα Τα Νέα ο Γιάννης Πλούταρχος, για την συγκεκριμένη διετία δήλωσε το υψηλότερο καθαρό εισόδημα 1.489.180,43 ευρώ (δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός.....το «καλύτερο παιδί»).   

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 18/09/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου «4» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 40935 ημερομηνίας 13/09/2012.

Το έκτακτο θέμα αφορούσε (1) την ανάθεση σε δασολόγο να κάνει ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί και όσον αφορά τις ιδιοκτησίες του Δήμου.

Ψηφίστηκε ομόφωνα και ανατέθηκε στον δασολόγο κ. Γιώργο Νικολακόπουλο. 

Στο BIOS με συνθέσεις γεμάτες συναίσθημα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

To BIOS  γίνεται 10 ετών  και παρουσιάζει τον Sebastien Tellier την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, στις 22.00. Ρομάντζο, ποπ και σεξουαλικότητα σε μια μοναδική συναυλία. Είσοδος 30€.
Ο Sebastian Tellier είναι ένα μοντέρνο αίνιγμα. Μυστήριος τύπος με μούσια, που καιει καρδιές με συνθέσεις γεμάτες συναίσθημα. O πιο επάξιος διάδοχος του Gainsbourg στη Γαλλία με αύρα που μαγεύει τα πλήθη. Όταν δεν συνθέτει μουσική στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, συναναστρέφεται την υπόλοιπη εκλεκτή γαλλική σκηνή: τους Daft Punk, τον  Quentin (Μr.Oizo) και τον SebastiAn.

Οι πληθωρικές και εγωκεντρικές του εμφανίσεις δημιουργούν την εντύπωση ότι  η φήμη του  μπορεί να ξεπερνά τη μουσική του. Αλλά μετά τον βλέπεις να πιάνει ένα πιάνο, μια κιθάρα, ένα sampler και να γράφει τραγούδια όπως το La Ritournelle.


Από τότε που μπήκε στα γραφεία της Record Makers και παρουσίασε τον εαυτό του με το μελαγχολικό Fantino, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας «Χαμένοι στην μετάφραση» της Σοφία Κόπολα,  βρίσκεται σε ένα διαρκές ταξίδι επανεφεύρεσης και αποκάλυψης της αλήθειας.

Ένας καινούριος έρωτας έγινε η έμπνευση του τρίτου του άλμπουμ με τίτλο Sexuality, μια ωδή στο τέλειο σεξ. Το βασικό single  του άλμπουμ με τίτλο Divine ήταν το τραγούδι συμμετοχής της Γαλλίας στην Eurovision το 2008.  

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πολεοδομία Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Κηφισιά μας από το 1993 έχει δική της Πολεοδομία, η οποία πριν από λίγους μήνες σύμφωνα με τον Ν.Ο.Κ. έχει πλέον ονομαστεί «Υπηρεσία Δόμησης», όπως όλες οι Πολεοδομίες της Χώρας.

Αξίζει να την επισκεφθείτε!


Μπαίνετε από την είσοδο σε ένα ενιαίο χώρο 4,00 Χ 9,00 μ και δεξιά υπάρχει ένα γκισέ με 3 υπαλλήλους. Αυτοί οι υπάλληλοι ασχολούνται με την διεκπεραίωση εγγράφων και αδειών και με το αρχείο.

Τις 3 ημέρες που δέχονται κοινό από τις 9.00πμ έως τις 2.00μμ έχουν συνεχώς πάνω από το κεφάλι τους 10 - 20 πολίτες που άλλοτε περιμένουν υπομονετικά για να εξυπηρετηθούν, άλλοτε φωνάζουν και πολλές φορές αφού δεν μπορούν να δουν τον Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο για να εκτονωθούν για την πολύωρη αναμονή, για το ότι πρέπει να πάνε στην πλατεία Πλατάνου για να βγάλουν φωτοτυπίες των σχεδίων που χρειάζονται κλπ, εκτονώνονται στα «εύκολα θύματα» αυτούς τους δυστυχείς 3 υπαλλήλους.

Μπροστά από το γκισέ, στην άκρη του, υπάρχει 1 φωτοτυπικό που είναι μόνο για υπηρεσιακή χρήση και που και αυτό λειτουργεί αν υπάρχει γραφίτης, αν υπάρχει χαρτί και φυσικά οι υπάλληλοι αν δεν λειτουργεί τρέχουν σε άλλα μηχανήματα για τις απαραίτητες φωτοτυπίες, αγνοώντας οι διοικούντες τις χαμένες εργατοώρες.

Δίπλα ένα μεγαλύτερο γκισέ με 7 υπαλλήλους που ασχολούνται με τις εντάξεις στο σχέδιο πόλης, έλεγχο τακτοποιήσεων και αδειών. Και εδώ κόσμος πάνω από το κεφάλι τους, σαν σαρδέλες.

Παράδοξα της υπόθεσης: 

- ο μοναδικός υπάλληλος που ελέγχει στατικά εδώ και 3 μήνες έχει μετατεθεί σε άλλο τμήμα και κανείς δεν τον αντικατέστησε!

- η μοναδική γραμματέας γράφει ασταμάτητα, τρέχει στον Διευθυντή και τους Προϊσταμένους που την ζητάν συνεχώς και εξυπηρετεί και κοινό. 

Το αίτημα για μια ελληνική «Νυρεμβέργη»....

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Oι Γερμανοί ξέρουν καλά, από την πείρα τους την ιστορική, πόσο επικίνδυνο είναι να ταπεινώνεται εξουθενωτικά ένας λαός. Eζησαν τη φρίκη του Nαζισμού που εκκολάφθηκε από την άκρα ταπείνωσή τους, με τη Συνθήκη των Bερσαλλιών, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Eζησαν και το αντίστροφο: ότι τη θέση που κατέχουν σήμερα, εξουσιάζοντας οικονομικά την Eυρώπη και με υπολογίσιμη παρουσία στη διεθνή σκηνή, την οφείλουν στη σύνεση και μεγαλοψυχία (έστω με σκοπιμότητες) των νικητών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρ’ όλα όσα υπέστησαν οι νικητές από τους ηττημένους Γερμανούς, επέμειναν να διαφοροποιήσουν τη μεταχείριση του γερμανικού λαού από αυτήν της ναζιστικής ηγεσίας του – έστω κι αν ο λαός είχε όχι απλώς ανεχθεί αλλά θεοποιήσει τους παρανοϊκούς μακελάρηδες.


Δίκασαν και τιμώρησαν οι νικητές στη Nυρεμβέργη την ηγεσία των ηττημένων, ενώ πρόσφεραν τεράστια οικονομική βοήθεια στον γερμανικό λαό για να μπορέσει να ανακάμψει από τον όλεθρο του πολέμου.

Tη σημερινή κατεστραμμένη Eλλάδα οι ίδιοι αυτοί ευεργετημένοι Γερμανοί την ταπεινώνουν εξαθλιωτικά, χωρίς να διαφοροποιούν τη μεταχείριση του λαού της από αυτήν των κυβερνήσεων που την οδήγησαν στον παρανοϊκό υπερδανεισμό και στη χρεοκοπία.  

O Βασίλης Αλεξάκης προτάθηκε για βραβείο Γκονκούρ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με το νέο του μυθιστόρημα, που κυκλοφόρησε στη Γαλλία με  τίτλο L'enfant grec (Stock) (Το ελληνόπουλο), είναι υποψήφιος για το γαλλικό βραβείο Γκονκούρ 2012 ο πεζογράφος Βασίλης Αλεξάκης, συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των μυθιστορημάτων «Η μητρική γλώσσα» (Εξάντας, 1995), «Οι ξένες λέξεις» (Εξάντας, 2003) και του πρόσφατου «Η πρώτη λέξη» (Εξάντας, 2011), με το οποίο ήταν επίσης υποψήφιος για το Γκονκούρ το 2010.

Ο πεζογράφος Βασίλης Αλεξάκης.

Στο L'enfant grec, ο αφηγητής, αναρρώνοντας από μια μεγάλη επέμβαση, επισκέπτεται τον κήπο του Λουξεμβούργου με τις πατερίτσες του και συνομιλεί με τους διαβάτες και τους εργαζόμενους στον κήπο ενώ νοσταλγεί τον κήπο της παιδικής του ηλικίας, στην Καλλιθέα. Όταν η μοναξιά πυκνώνει γύρω του, τον επισκέπτονται αγαπημένοι ήρωες από τα αναγνώσματα της νεότητας, αλλά και ο θάνατος, με τη μορφή μιας γιγάντιας μαριονέτας. 

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σουλεϊμάν ο «Μεγαλοπρεπής» σφαγέας....του ελληνισμού!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ένα ακόμη τουρκικό σίριαλ  ξεκίνησε προ ημερών. Πολυδιαφημισμένο και αναμενόμενο. Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής! Ο σουλτάνος ο οποίος έφτασε μέχρι τα πρόθυρα της Βιέννης οδηγώντας την Οθωμανική αυτοκρατορία στη μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση που κατείχε ποτέ. Και από δίπλα μια χριστιανή ορθόδοξη, σκλάβα (τυχαίο) και ολίγον ελεύθερων ηθών (τυχαίο) που θα παρασύρει τον αθώο και ηθικό (τυχαίο και αυτό) σουλτάνο!


Ο Σουλεϊμάν, ένας από τους απηνέστερους διώκτες του ελληνισμού, κατέλαβε τη Ρόδο, σφάγιασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, υπήρξε ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος!

Εδώ και ένα χρόνο περίπου βομβαρδιζόμαστε όλοι μαζικά με Τουρκικές σαπουνόπερες της κακιάς ώρας που κάνουν την δική μας Φωσκολική «Λάμψη» να μοιάζει με αριστούργημα του Σεσίλ ντε Μίλ!!....ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 τώρα επιχειρεί ένα ακόμα βήμα: Να παρουσιάσει, με τυμπανοκρουσίες, έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών, τον Σουλεϊμάν, ως ήρωα, στην ελληνική τηλεόραση! Ο ανθελληνικός παροξυσμός του ΑΝΤ1 δυστυχώς δεν έχει όρια.......


Αφού λοιπόν οι Έλληνες εθίστηκαν ήδη στα τουρκικά σίριαλ, ο ΑΝΤ1 πραγματοποιεί ένα νέο βήμα και προβάλλει έναν από τους  βασικούς οργανωτές της λεηλασίας και της υποταγής των βαλκανικών λαών στους Οθωμανούς, ως το πρότυπο για το νεοθωμανικό μέλλον! 

Έκθεση στο Καλλιμάρμαρο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, σε μια εξαιρετική έκθεση με τίτλο «Ολυμπιακές Δάδες και Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον ιστορικό χώρο αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, αποτελεί φόρο τιμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών και πραγματοποιείται στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, που βρίσκεται μέσα στο στάδιο, φιλοξενείται ένας εντυπωσιακός πίνακας  του εικαστικού καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, βραβευμένου από τον Όμιλο Τέχνης  και  Λόγου της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. 

Μιχαήλ Ρωμανός.

Το έργο  έχει τίτλο «Ολυμπιακός Στόχος» και είναι μεικτής τεχνικής, διαστάσεων 100x80cm.

Στη σύνθεση δεσπόζει η ανακεκκλιμένη μορφή του θεοποιημένου ποταμού των Αθηνών Ιλισού, δηλ. το μαρμάρινο ξαπλωμένο κορμί, που εικονιζόταν στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα στην αριστερή γωνιά του, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, και ανήκει στα  «ελγίνεια» μάρμαρα.


Στο έργο η μορφή του θεοποιημένου ποταμού, φαίνεται να αποκτά κίνηση, καθώς γυρίζει ελαφρά τον κορμό προς το θεατή, ενώ διαφαίνεται η τάση απόκτησης των άκρων, που τόσο βίαια είχαν αφαιρεθεί από το γλυπτό κατά την αρπαγή του, ενώ οι στόχοι στα Ελληνικά χρώματα, που εικονίζονται διαγώνια στη σύνθεση, δείχνουν να μεγαλώνουν και να γίνονται ένα με το σύμπαν και τους πλανήτες..... 

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η ευτυχία του Ν. Καζαντζάκη! Συνέντευξη….

Για την αντιγραφή ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Στις αρχές του 1957 η δημοσιογράφος Γιολάντα Τερέντσιο επισκέφθηκε το ζεύγος Καζαντζάκη στο σπίτι τους στην πόλη Αντίμπ. Περιγράφει το χώρο, δίνει ένα σύντομο πορτρέτο του συγγραφέα και καταγράφει τη συζήτηση που είχε μαζί του. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα:


Ζουν ήσυχα, ερημικά, οι δυο Έλληνες στο γραφικό μικρό σπίτι της οδού του Μπα-Καστελέ. Απ' τα παράθυρά τους βλέπουν το λιμάνι της Αντίμπ και τη γαλανή Μεσόγειο. Η πρόσχαρη φιλοξενία της οικοδέσποινας αγκαλιάζει τον επισκέπτη μόλις δρασκελίσει το κατώφλι. Λίγα σκαλιά οδηγούν στο γραφείο του συγγραφέα. Ψηλός, ίσιος, ασκητικός, μ' ένα καλό χαμόγελο, απλώνει το μπράτσο και σφίγγοντας το χέρι ρωτάει άπληστα, με την ιδιαίτερη προσφορά του: «Τι νέα μας φέρνετε απ' την Ελλάδα»; 

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της τακτικής συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η τακτική συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς συνήλθε  την Δευτέρα 10/09/2012 στις 06.00μμ, υπό την προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου από τον κ. Παπαδάκη κι εν συνεχεία με την λήψη αποφάσεων επί (1) εκτάκτου και  «36» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 10 ημερομηνίας 04/09/2012.

Έκτακτο Θέμα.

Χορήγηση προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΟΠΩΡΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» επί της οδού Τατοΐου 113 στη Κηφισιά στην εταιρεία με την επωνυμία ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Σ. και ΣΙΑ Ο.Ε.  Εγκρίθηκε.

Τακτικά Θέματα. 

1. Καθορισμός  νέων θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους  για το έτος 2013 και καθορισμός αριθμού χορήγησης αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου στο Δήμο Κηφισιάς. Εγκρίθηκε

2. Μονοδρόμηση της οδού Καρπάθου μεταξύ Ολύμπου και Θύρας με κατεύθυνση από Θύρας προς Ολύμπου και απαγορευτικό από Ολύμπου προς Θύρας. Εγκρίθηκε

3. Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ», επί της οδού Χρ. Λαδά 49, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «Α. ΣΦΑΝΤΟΣ - Σ. ΣΦΑΝΤΟΣ Ο.Ε.». Εγκρίθηκε

4. Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ», επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 197 και Σειρήνων, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «ΔΕΛΛΙΟΣ ΑΕ». Εγκρίθηκε

5. Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Πρατήριο Ελαίου – Κρασιού», επί της οδού Ευρώτα 27 και Κηφισού , στην Κηφισιά , στο όνομα της εταιρείας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ».  

Fuertza Bruta!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κοίτα ψηλά! To σώου που αποθεώνεται στη Νέα Υόρκη επί πέντε χρόνια, τώρα και στην Αθήνα, στο Badminton, από 22  έως και 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Το Θέατρο Badminton φιλοξενεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο την ανατρεπτική παράσταση Fuerza Bruta, τη νέα δημιουργία της ομάδας που μας είχε προσφέρει το De La Guarda,  που απόλαυσαν  το 2006, 30.000 θεατές στην Αθήνα. 


Η σκηνή εκτός από την παράσταση, θα δεχτεί για πρώτη φορά και  τους θεατές (!!!), οι οποίοι όρθιοι θα παρακολουθούν τα δρώμενα κάτω από τον υδάτινο κόσμο του Fuerza Bruta….  

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Υπόθεση με οσμή σκανδάλου στο Δήμο Κηφισιάς! Συνέχεια....



Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι ερωτήσεις που είχε υποβάλει η εφημερίδα μας στη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς σχετικά με το άρθρο ημερομηνίας 30/08/2012  που αναφέρεται.... στο υπό κατασκευή κατάστημα Goodys δίπλα στο Everest στη οδό Λεβίδου 1 στο κέντρο της Κηφισιάς.....μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητες!!


Εν τω μεταξύ η ενδιαφερόμενη εταιρεία FAMOUS HAMILY συνεχίζει ολοταχώς και χωρίς άδεια τις εσωτερικές εργασίες οι οποίες μάλιστα πρόσφατα επεκτάθηκαν και στον εξωτερικό χώρο του  πεζοδρομίου που ευρίσκεται  μπροστά στο κατάστημα!


Συγκεκριμένα οι εξωτερικές εργασίες εκσκαφής του πεζοδρομίου αφορούν την εγκατάσταση συστήματος τροφοδοσίας Φυσικού Αέριου στο κατάστημα!   

Γραμμή Παραγωγής!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, στις 7:30μμ, εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η έκθεση φωτογραφίας της Αθηνάς Κατσάμπα με τίτλο «Γραμμή Παραγωγής».

Ο φωτογραφικός της φακός εστιάζει σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εργοστάσια της χώρας μας και στη γραμμή παραγωγής καθημερινών προϊόντων και βιομηχανικών πρώτων υλών, από τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά, οικιακά σκεύη και προϊόντα οικιακής φροντίδας μέχρι καύσιμα, μεταλλικές κατασκευές και τσιμέντο, παρουσιάζοντας τα με ένα τελείως απρόσμενο και συναρπαστικό τρόπο όπου η μορφή δεν είναι το κύριο θέμα.


Η καλλιτέχνης μέσα από αφαιρετικά και επαναλαμβανόμενα καρέ γεμάτα φόρμες, δομή, κίνηση και συναίσθημα πετυχαίνει, χωρίς να αποκαλύπτει την εταιρία  ή το προϊόν, να συλλάβει τη δύναμη του  εργοστασίου, την ταχύτητα των μηχανών  του, την οργάνωση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και τα χρώματα  των υλικών καθώς  η  ύλη  μεταπλάθεται μπροστά  στο  φακό για  να πάρει  την τελική μορφή που εμείς  γνωρίζουμε και καταναλώνουμε. 

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ: Λίστα με 54.000 εμβάσματα που ξεπερνούν συνολικά τα 22 δις ευρώ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η άμεση λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, του Eιδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά τις επόμενες ημέρες σε έλεγχο και διασταυρώσεις στοιχείων σε 54.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό, την περίοδο 2009 - 2012. Πρόκειται για ποσά που ξεπερνούν συνολικά τα 22 δις ευρώ.


Στα χέρια των ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) βρίσκεται κατάλογος με τα ονόματα και τα ΑΦΜ 54.000 Ελλήνων οι οποίοι απέστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό!   

Ο Ταυρομάχος που κλαιει!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Facebook κυκλοφορεί......μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας ταυρομάχος ο οποίος σταμάτησε τον «αγώνα» μόλις συνειδητοποίησε τη βαρβαρότητα του «αθλήματος».


Στην λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα τονίζεται πως αυτή ήταν η τελευταία σκηνή στην καριέρα του γνωστού ταυρομάχου, Αλβάρο Μουνέρα, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα την ώρα της ταυρομαχίας και σταμάτησε να παλεύει με τον ταύρο.


«Και ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ταύρο. Είχε στα μάτια του μια αθωότητα, που βλέπεις σε κάθε ζώο, και με κοίταξε με αυτή, σα να με ικέτευε να σταματήσουμε. Ήταν, μια κραυγή απόγνωσης για δικαιοσύνη που διαπέρασε όλο μου το είναι. Το περιγράφω σα μια ανθρώπινη προσευχή, καθώς όταν κάποιος εξομολογείται, ελπίζει ότι θα συγχωρεθεί. Ένιωσα, σαν το χειρότερο πλάσμα πάνω στη Γη» δήλωσε ο Μουνέρα κάποια στιγμή!.

Είναι  πλέον  «ακτιβιστής»  για τον τερματισμό αυτού του βάρβαρου «σπορ».

Ο Οδυσσέας στην Αθήνα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από την Τετάρτη 12  έως και το  Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30,  για πρώτη φορά στην Αθήνα το Stanford Summer Theater του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου του Stanford παρουσιάζει την παράσταση «Wanderings of Odysseus / Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα» (βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου) στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: «Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» με διάρκεια τριών χρόνων (2012 - 2014), συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε. Ε  και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του  Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» του ΕΣΠΑ 2007-2013.


Το έργο μεταφράστηκε από τον  Oliver Taplin και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο J. Paul Getty, στο Μαλιμπού, τον Οκτώβριο του 1992, σε σκηνοθεσία Rush Rehm.

Η παράσταση έρχεται στην Αθήνα,  έχοντας στις αποσκευές της  διθυραμβικές κριτικές. Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε και η μουσική από τα κρουστά, που πλημμυρίζουν την παράσταση με τους ήχους του νερού και της θάλασσας.

Το Stanford Summer Theater του 2ου Καλύτερου Πανεπιστήμιου στον κόσμο, του Πανεπιστήμιου Στάνφορντ των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη σχετική λίστα κατάταξης του Αυγούστου 2012, και του πρώτου όσον αφορά στην επεξεργασία θεμάτων Αρχαίου Δράματος και Κλασικών Σπουδών, στα οποία δίνει ιδιαίτερο βάρος,  δραματοποίησε  το έργο   στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες και διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο.